login |

Finálé előtt: Kossuthkifli

2015. 04. 16. 13:33 - Írta: winnie

17 hozzászólás | kategória: hazai termék, video,

Lehet, hogy mégsem volt olyan jó döntés a nem egyszerű nyelvezet meghagyása? Mármint élmény szempontjából lehet, hogy az volt, de nem feltétlenül nézőbarát a döntés. Bár ki tudja, lehet, hogy más miatt csökkent szinte részről-részre a Kossuthkifli nézettsége, a kibeszélő alapján a többség kiszállt a sorozatból.

De hátha maradt valaki: érdemes volt? Várós a zárás? A tovább mögött a finálé előzetese.

17 hozzászólás Ne habozz!

Sam - 2015. 04. 16. 14:26

Engem kilóra megvett a nyelvezete, számomra élmény hallgatni. A Spartacus óta, ha tehetem magyarul nézem a történelmi filmeket vagy sorozatokat.

Maga a sorozat is bejött, bár a karakterek nem nagyon fejlődtek, ezt betudom a sorozat rövidségének. Várom a végét.

Bagosz - 2015. 04. 16. 14:47

Az első négy részt láttam. Nekem tetszett a historizáló nyelvezete, és a színészek játéka.
Ami negatívum, az a misztikus szálak,mesebeli elemek egyre nagyobb térnyerése, és hogy majdnem minden város Sopron volt a tűztoronnyal.Ja egyszer Kőszeg is volt.:-)
Pedig ha jól tudom,nem kis költségvetésű sorozat.
A díszletek,kosztümök amúgy nagyon rendben vannak.
Összefoglalva könnyed,élvezetes sorozat.
7,5/10

Draco44 - 2015. 04. 16. 15:00

Én kíváncsi vagyok, mi lesz a vége. Bár ha hosszabb lenne a sorozat, nem biztos, hogy végig kitartanék. Egyébként a nyelvezetét meg lehet szokni, sőt, ez ad neki egy egyedi hangulatot. Ami számomra viszont nagyon zavaró az a vágás: az időnként a jelenetek közötti – szerintem – értelmetlen ugrálgatás.

suno - 2015. 04. 16. 15:52

Nekem a nyelvezettel nincs bajom, sőt tulajdonképp a vicces része a sorozatnak ennyi..A misztikus vonulatot nem tudom mire vélni,olyan idegenül hat, még ha jól meg is lettek csinálva az effektek. Összességében eddig egy elég katyvasz az egész, mindenesetre az utolsó részt már megnézem.

Komikaze - 2015. 04. 16. 16:04

Nekem is bejön a nyelvezet, igaz az első rész fura volt, de most már jókat szoktam rajta röhögni. Kár, hogy csak hat részes.

fran - 2015. 04. 16. 16:13

A régies nyelvezet azért kellett, hogy olyasmit elmondjon a sorozat, amit nem merünk kimondani. /Például Kossuth nem a legnagyobb alakja a történelmünknek a 48-as események nem hőskölteménybe való történetek. Miközben ez a magyar nemzet kulturális alapja. Nagy mélységei lehetnének a sorozatnak, de ezt rejtegetni kell.
A gond az, hogy maga a sorozat olyan parodisztikus, ironikus, néha groteszk, ami nem lehet egy közszolgálati tévé kirakatsorozata. Akkor találná meg a helyét a sorozat, ha az MTVA amolyan BBC módra tolná a sorozatkészítést. S úgy sokadjára elkészítenék a vájtfülűeknek/szeműeknek.

winnie - 2015. 04. 16. 17:47

a nyelvezetes megjegyzés arra vonatkozott egyébként, hogy anélkül talán nem lett volna bukás a produkció, mert az is sokakat eltántorított. de persze lehet, hogy más tényezők többet nyomtak a latba.

Samott - 2015. 04. 16. 18:15

winnie: siman, en is a hablaty miatt adtam fel es akiket kerdeztem ok is igy jartak. A masik ok a buktara a misztikum lehet, de en addig mar el se jutottam. Kar erte.

fisher - 2015. 04. 16. 18:57

a Terápia mennyibe került azt lehet tudni? bárcsak a HBO kapa ennyi pénzt sorozatra.

Lupapup - 2015. 04. 16. 19:06

Nekem a nyelvezete kifejezetten tetszik, jókat mosolygok rajta :) Egyébként a sorozat is jó, persze nem kell túl komolyan venni és akkor könnyed szórakozást biztosít, amit hétről hétre vár az ember.
A misztikus vonalat tényleg nehéz hova tenni, de azért akkora baj nincs vele. Szóval én várom az záró epizódot, remélem Amadé ismét kap 1-2 olyan beszélgetőpartnert, aki nem úgy vélekedik Kossuthról, ahogy ő :)

Egyébként az előző részből simán elmenne a hét idézetének, mikor azt tárgyalják, hogy Kossuth Vácnál mezítláb átgyalogolt a Dunán, mint Krisztus Urunk :D

Desmond Wallace - 2015. 04. 16. 22:34

Sokaknál a nyelvezeten bukott már az első résznél, de nem csak ez lehetett taszító, hanem a mesés elemek is.

“Kossuth nem a legnagyobb alakja a történelmünknek”

Valóban nem a legnagyobb, csak az egyik legnagyobb.

deeznuts - 2015. 04. 16. 23:13

szerintem a legutóbbi két rész egész jó volt…

Scoo - 2015. 04. 17. 08:37

Nálunk nem a nyelvezeten bukott el a dolog, hanem kisebb részt a mesés elemeken, nagyobb részt pedig, hogy a főszereplő katona iszonyatosan ellenszenves.

kisgab88 - 2015. 04. 20. 08:37

Nem volt egy rossz sorozat, de újra biztosan nem nézném. A nyelvezet tartott benn, ha mai nyelven lett volna megírva, a második rész után kasza. Túl sok volt benne a mesés elem, ennél kicsit földhözragadtabb témákhoz vagyok szokva.

Voriss - 2015. 04. 20. 14:22

az utolsó fillérig visszafizettetném az erre kapott állami pénzt Rudolf Petikéékkel, ez akkora egy szemét lett ripacskodó színészekkel (élen a főszereplővel)

garrett27 - 2015. 04. 21. 11:21

A színészi játékkal semmi gond, bár Nagy-Kálózy Eszterből nem tudom miért kellett ilyen förtelmet varázsolni, mert már megbocsássék, de vannak középkorú és kevésbé dekoratív színésznőink, akiknek ez a szerep testhezálló lett volna. Ehelyett elcsúfították a szép Esztert.
A gond igazán az alapművel van. Bár én nem olvastam, de ha ilyen, mint a filmen, akkor nem is fogom. Ez egy rém unalmas, nyögvenyelős valami, érthetetlen misztikummal. A lényeg, ezt a pénzt tényleg másra kellett volna fordítani, mert ezt a sorozatot a kutya nem fogja még egyszer végignézni.

Makayla - 2017. 05. 20. 19:06

Hay day hack lucky patcher hack hay day hay day hack
for android hay day hack tool hay day hack 2016 hack hay day apk hay day hack without survey hack hay day origin hack
hay day ios hack hay day android hay day hack cydia hay
day hack device for android hay day tips and tricks youtube day
hack online hack hay day root hack hay day apk hay day
cyberpunk.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz