login |

Hírcsütörtök – Midsomer Murders 18. évad! Emerald City 1. évad!

2015. 04. 16. 09:22 - Írta: winnie

18 hozzászólás | kategória: hírek, ,

 • Mai magyar premier: Feketelista 2. évad
 • Premier: Million Dollar Listing: New York S4 + Finálé: Alaska State Troopers S8 + az ABC kipróbálta a The Goldbergs-et 21:30-tól
 • Magyar premier – Galaxy: 04.20 Gordon Ramsay – A pokol konyhája (Hell’s Kitchen) – 11×06 (végre folytatják)
 • Magyar premier – RTLII: 04.24 Gordon Ramsay – A konyha ördöge (Kitchen Nightmares) 5. évad
 • Új sorozat: Our Planet – Netflix, 8 rész, a BBC-s Planet Earth folytatása, szóval dokumentumfilm lesz, mely még sosem filmezett vadonokat és állatfajokat fog bemutatni. Premier: 2019-ben.
 • Sorozatberendelés: Frontier – Discovery Canada, 6 rész, készítő: Rob és Pete Blackie, a 18. század végén játszódik és az észak-amerikai szőrmekereskedelemért, valamint az azzal járó vagyon és hatalom megszerzéséért vívott kaotikus és erőszakos küzdelemről szól – több szemszögből.
 • (Mini)Sorozatberendelés: Saints & Strangers – National Geographic, készítő: Eric Overmyer, 4 rész, 2015. ősz. Amerika alapításáról fog szólni, a Mayflower 101 utasának megpróbáltatásairól.
 • Az ABC jelezte, hogy őszi visszatérésre utaló promó ide vagy oda, a How To Get Away with Murder, miképp a csatorna többi sorozata, nem kapott még berendelést. Ettől még be lesz rendelve, csak fura ez a taktika. Vagyis nem fura, mert szerintem van olyan csatorna, mely szívesen visszamondaná némelyik berendelését…
 • Lezárást kap a Revolution – képregény formájában. Az eredeti írógárda összeült, ötletelt és egy 4 részes, digitális képregény formájában folytatják és befejezik a sztorit, melyet David Reed és Ryan Parrott írt meg. Eric Kripke levelét a rajongóknak és pár karaktervázlatot itt lehet megnézni. Premier: 05.04-én, utána kéthetente. Előbb a ComicBook.com-on, majd Facebook-on.
 • Az NBC ismét berendelte pilot és szereposztás nélkül 10 részre az Emerald City-t, melyet tavaly a berendelése után kaszált. (A modern Óz-sztoriról itt írtunk bővebben.) Arról nincs szó, hogy továbbra is Magyarországon akarják-e forgatni, de az kiderült, hogy Josh Friedman helyett most David Schulner-rel futnak neki showrunnerként. (Friedman a kasza elég fura sztorijáról a Nerdist Writers Panel egyik podcastjében mesélt, igen tanulságos volt. A lényeg, hogy az NBC egy Game of Thrones-t várt tőle. Ő meg is adta, de…)
 • Az ITV berendelte a Midsomer Murders 18. évadját.
 • Zachary Levi egy Syfy-os vetélkedő műsorvezetője lesz. A Geeks Who Drink 07.16-án fog kezdeni és az odakint egyre népszerűbb kocsmai vetélkedőket hozza el a tévében. Minden részben két csapat fog kérdésekre válaszolni (nyilván scifi, popkult témák lesznek), és egy-egy celeb lesz a kapitányuk. (Levi cége gyártja a játékot, szóval azért vállalta be a műsorvezetést.)
 • A TBS nemsokára induló új, fodrászos komédiája, a Buzzy’s most már Clipped címen fut.
 • A Disney XD megvette a Doctor Who 2-3-4. évadjának ismétlési jogait. Ami azért nem kicsit meglepő, hiszen ez a Disney Channel-nél jóval fiatalabb rétegre fókuszál.
 • A Netflix-es With Bob and David című új szkeccssorozathoz, melynek főszereplője Bob Odenkirik és David Cross, vagyis kvázi a Mr. Show-nak a felújításáról van szó, csatlakozott Paul F. Tompkins, Jay Johnston, Brian Posehn, John Ennis, Mark Rivers és Dino Stamatopolis. Meg David Ferguson.
 • Interjú: Misha Collins (Castiel – Supernatural),
 • Vendégszerep: Cobie Smulders – Agents of SHIELD, Lance Reddick – Castle, Cush Jumbo – The Good Wife S7 (visszatérő), Christina Cole – Suits (visszatérő), Giacomo Gianniotti – Grey’s Anatomy (visszatérő lehet), Adina Porter – Underground (visszatérő), Lena Dunham, Allison Williams, Zosia Mamet, Jemima Kirke – The Simpsons, Jessy Schram, Paul Schulze – Major Crimes, Lawrence Gilliard Jr., Rhys Coiro, Evan Janes – Graceland (visszatérő)
 • A 04.20-i The Voice-ban pár “szuperproducer” fog mentorkodni: Dave Stewart, Mark Ronson, Ryan Tedder és Scott Hendricks
 • Az American Idol top6 témája Arena Anthems lesz. És két focista (Abby Wambach, Alex Morgan) fog vendégszerepelni benne.
 • A Vanessa Hudgens és Julianne Hough főszereplésével tervezett 2016-os FOX-os Grease LIVE rendezője Thomas Kail és Alex Rudzinski lesz.

18 hozzászólás Ne habozz!

Mardred - 2015. 04. 16. 09:38

Az a Galaxy csatorna meg hol terem? Még nemhalottam róla.

winnie - 2015. 04. 16. 09:40
a Kati néni - 2015. 04. 16. 10:03

:) Galaxy :)
Az is annyira kellett nekünk, mint egy falat kenyér.

Ezeknek a csatornáknak nem sok értelme van:
Sorozat+, RTL+ (elég lenne helyettük egy)
Fem3, Pro4 (muhhahha)
Story4, Story5, Galaxy = a 3-ból elég lenne 2 (egy férfi és egy női)
Viasat3 + Viasat6 + a 3 AXN-t is le lehetne redukálni 3-ra.
DoQ, Sportklub

Enzo - 2015. 04. 16. 10:06

Ez a Revolution-ös dolog érdekes, köszi a hírt! :)
És yay, Agent Hill jön megint a SHIELDbe.

Lengabor - 2015. 04. 16. 12:44

Én akkor sem kedvelem Ramsay-t, az egész fickó irritál, úgyhogy az ízválasztó után részemről nem érdekel az RTL II ilyen jellegű kínálata. A másik meg pláne nem. Ha a TV2 bohóckodását sem nézem, ezt mégúgy sem fogom. Ott már az is gáz, hogy minden héten lehozzák nagy szenzációként, hogy Tamást le se tojják az étteremben, de láthatóan a nézők is letojják a műsort, hiába kapálóznak.

a Kati néni - 2015. 04. 16. 13:18

NNNa, Lengabor, a TV2-t is fel kéne szántani, aztán sóval behinteni. Sok értelme a működésének nincs.

Lengabor - 2015. 04. 16. 13:45

Azért ez erős túlzás, Kati néni. A telenovella-rajongók összeomlanának, a délelőtti és délutáni nézettség sem lenne ugyanaz (ott ugye szépen teljesít a csatorna), valakinek másodiknak is kell lenni, plusz vannak náluk egész jó sorozatok is, még ha nem is sok, általában igényes szinkront csináltatnak, illetve a nagyszabású showműsoraikért is kár lenne.
Mindenesetre nem úgy tűnik, hogy kiesnének a képből, hiszen még új csatorna elindítását is tervezik. Összehangoltság és logika sokszor nincs náluk, egyéb negatívumokat is lehetne említeni (félbehagyott sorozatok, szennyműsorok, a hírműsor alapjainak megcsúfolása), de van, ami kisebb-nagyobb mértékben ezt is ellensúlyozza. Nem annyira fekete vagy fehér a valós megítélésük, mint amennyire sokan gondolják.

Thomas - 2015. 04. 16. 14:20

“mert szerintem van olyan csatorna, mely szívesen visszamondaná némelyik berendelését…”

Miert gondolsz? 12 Monkeys, Madam Secretary, Reign? Mondjuk ezek nem lehettek sokkal jobbak a berendeléskor sem:) Viszont az ABC Family szerintem szívesen visszamondaná a Chasing Life-ot:)

A How to Get Away with Murder meg közben az ABC legjobb drámája lett, mivel kimaradt a komolyabb tavaszi csökkenésekből, elképzelni nem tudok olyan variációt, hogy azt ne rendeljék be valami miatt:)

winnie - 2015. 04. 16. 14:36

kábé. meglátjuk, hogy melyiket veszik vissza kevesebb részre. főleg a cw a necces azzal, hogy az izombie is siker.

a Kati néni - 2015. 04. 16. 14:37

Jaj, Gabikám, ezt ugye te sem gondolod komolyan?
Telenovellákat más is tud vásárolni, a nagyszabású showműsorok jogait átveheti egy másik csatorna.

Annál az adónál annyi balfék van, hogy csak még.

Elég összehasonlítani az RTL hatékony profizmusát a TV2-s bénázásokkal a saját gyártású nagyszabású showműsorok esetén.

Tudsz te fejből olyan saját műsort mondani az utóbbi 10 évben a TV2-től, amely minőségben és nézettségben is ott volt a szeren? Olyat, amely nem licenszen alapul. (A Sztárban sztár nem ér, mert az olyannyira másolat, hogy még az Endemol logóját is ki kellett biggyeszteni az adások végére a második évadtól.)

Vagy elemezzük a két hírműsort, az RTL Híradót és a Tényeket szerkezetileg és tartalmában. Az előbbinek még a nyelvhasználata is igényesebb.

vbalazs91 - 2015. 04. 16. 14:40

Nem tudom, ez megvolt-e, de már van trailer a Childhood’s Endhez, premier decemberben. https://youtu.be/VMOEpFTi4es

bopeti02 - 2015. 04. 16. 15:04

A TV2 csoporton belül én a PRO4-et sajnálnám ha mondjuk megszűnne. Legalábbis addig amíg megy rajta a Continuum. :D Plusz gondolom az Under the Dome 3. évada is azon fog menni majd valamikor ősztől.

Lengabor - 2015. 04. 16. 15:15

Ma már szinte minden licenszen alapul, úgyhogy ez nem egy értékelhető kritérium. Még ami nem, az is, lásd Szombat esti láz.
Lehet, hogy más is tud vásárolni. De vajon sikerre is tudja vinni? Mert se az RTL Klub, se a Duna, se a Story csatornák nem dobbantottak nagyot a telenovellákkal.
Miért venné át bárki Az ének iskolája, A nagy duett vagy épp a Rising Star jogait? Még az RTL is lefújta a Your Face Sounds Familiar premierjét, mert nem akarnak másolónak tűnni.
Én az RTL “hatékony profizmusát” sokszor inkább görcsös, az utolsó másodpercig megírt forgatókönyvnek tartom, nem pedig könnyed műsornak. Már-már izzadtságszagú, ahogy ki van számítva náluk egy X-Faktor vagy Csillag születik adásmenet. A TV2 “bénázását” inkább spontán viccességnek, természetességnek fogtam fel mindig is. Ha elrontottak valamit, hát elrontottak. Sokszor saját magukat is kiröhögték. Ehhez persze olyan műsorvezetők is kellenek, akikről el is hiszem, hogy jól áll nekik. Claudia, Tilla vagy épp Nóri is ilyen, utóbbinak kifejezetten jót tett a csatornaváltás.

Lenne bőven csatorna a 104-ből, amire semmi szükség, mert se minőségben, se nézettségben nem indokolható a jelenlétük, de a TV2-t pont nem áldoznám be. Mellesleg az RTL Klubot sem.

DarylD - 2015. 04. 16. 16:45

Ennek a Revolution hírnek örülök. Messze nem volt tökéletes a sorozat, de kerekebb lezárást érdemelt volna, min amit kapott.

Roxi - 2015. 04. 16. 17:48

Örültem volna egy Revolution zárófilmnek,vagy epizódnak.Ez a képregény dolog viszont nem hoz lázba.

Roxi - 2015. 04. 16. 17:51

A Galaxy-n pedig minden este megy a Lost,már ezért megéri az a csatorna.

gabgab - 2015. 04. 16. 21:30

kis off
csak mert sorozatos arcok vannak benne:
https://www.youtube.com/watch?v=lWZ7O-RrATY

Liuna - 2016. 02. 01. 15:01

Sziasztok!
Az Emerald City smaragdszínű, azaz zöld utat kapott most már… :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz