login |

Orphan Black: kezdett a 3. évad

2015. 04. 19. 21:07 - Írta: CyClotroniC

85 hozzászólás | kategória: kritika,

Többé-kevésbé át is másolhatnám a szezonnyitóhoz a tavalyi finálé után írottakat, nem csak azért mert az Orphan Black szinte pontosan ugyanott folytatódott, ahol leköszönt, hanem mert továbbra is úgy érzem, hogy egy hihetetlenül szórakoztató sorozattal és egy fenomenálisan jó főszereplővel van dolgunk, csupán ne nagyon gondolkodjunk a történeten, mert elveszik a varázs.

Annak ellenére, hogy megtanultam élvezni az Orphan Black-et a mostani formájában is, nyilván hiányzik a sorozat kezdeti hangulata. Sokkal jobban állt neki a sunnyogós, rendőrséges, kutakodós vonal, és furcsamód, ahogy kinyílt a világ, valahogy a tétet nem tudták vele növelni az írók.

Nem feltétlenül azért van ez, mert nincs súlya az eseményeknek, hanem mert nincs fókusza, és konkrét végcélja, vagy ha van is, kellően távolinak érezni egyelőre, és míg akad sorozatkoncepció, aminek jól áll a korlátlan lubickolás a kitágult világban, ez a fajta sandbox-szemlélet nem biztos, hogy jót tesz a klónsztorinak.

I’ve learned from DYAD that secrets are power.

Míg titkolózni kellett, felfedezetlenül maradni, és titokról titokra bontódott ki a lányok múltja, bőven volt miről találgatni és bőven akadt vesztenivalójuk is. Hiába tudom, hogy Cosima élete most is csak egy rasztatincsen múlik, hiába fenyegetnek minden második epizódban Kirával, mégsem érzem ezeket olyan komolynak, talán éppen azért, mert 2-3 hetente újabb és újabb sötét fellegeket sodor az írószoba szele az idilli klónpiknik fölé.

Valahogy túl sok a karakter, túl sok a helyszín, és bár meglepően sok minden szórakoztató önmaga jogán is, rendkívül tudnék díjazni egy feszesebb, koncentráltabb történetvezetést.

A kedvenc klikkem továbbra is Hendrixék, akiknek a kisvárosi kalandját bármikor elnézném heti 40 percben. Most komolyan, mennyire menő alapfelállás már egy közös gyilkosság által megmentett és újracsiszolt, megkopott házasság sötét titkokkal a háttérben?

Ráadásul nem ez az egyetlen fanservice, guilty pleasure húzás amivel levettek az írók a lábamról, mert akármit is kavarnak össze a sorozat elején, a szezon közepe tájékán érkező Ksenia Solo-t (Lost Girl, Turn), mint Cosima holisztikus gyógyító, új barátnőjét már biztosan megvárom, mert abszolút a legjobb dolog Maslany mellett, amit Kanada adott a sorozatiparnak.

Nem lehet elmenni a Castor-projekt mellett sem, amivel továbbra is szkeptikus vagyok. Egyelőre egyáltalán nem érzem azt a változatosságot férfi ágon, ami Maslany karaktereit izgalmassá teszi, de kétségtelenül jól áll Ari Millennek az őrület.

Akivel nagyobb gond van, az Delphine. Valahogy hirtelen vezető pozícióban találta magát, és rögtön villantott egy keveset a sötétebb oldalából is a szezonnyitóban. Egyfelől azt mondanám, hogy jobb lett volna egy kevésbé ismerős új középvezető a DYAD élére, másrészt meg ezt már eljátszották és így is túl sok a bábú a sakktáblán Paullal, a katonasággal, a Castor-projekttel, a Topside-dal, kalóz-Rachellel és még ki tudja, hogy kikkel. Ó és a tulajdonnevek listájához most már Helsinkit is hozzácsaphatjuk.

Úgy tűnik, hogy a barátság-munka-lojalitás vonalat szeretnék körbejárni Cormier kisasszony körül idén, a gond csak az, hogy egyelőre nem látom ebben a fantáziát, de nem kizárt, hogy más tud lelkesedni a témáért.

Ellenben minden mellényúlásra jut valami agyament pozitívum is – akárcsak a Maslany hangján megszólaló, beszélő, behaluzott skorpió pajtás – így egyelőre bőven kárpótol egy-két ilyen elborult húzás, a humor, Maslany játéka vagy egy-egy ígéretes castinghír, így nem igazán gondolkozok a klónklub-tagságim leadásán, még ha 6,5/10-nél nem is ért többet a nyitórész. Az Orphan Black ugyanis minden hibája ellenére, továbbra is egy szerethető, különleges kis folt a sorozatpalettán.

85 hozzászólás Ne habozz!

nfsu17 - 2015. 04. 19. 21:17

A 2. évad végén volt a férfi klón.
Az idén is akkor benne lesz?
Úgy értem, hogy az is fő téma lesz?
Mert akkor (de valószínűleg anélkül is) sajnos nálam kasza lesz.
Már a 2. évadot sem kellett volna megnéznem.

CyClotroniC - 2015. 04. 19. 21:25

nfsu17: Azok alapján, amit olvastam, fontosak lesznek, végig lesznek, de nem nyomják el a csaj klónokat. Ez mondjuk igaz volt a szezonnyitóra is.

Stiel - 2015. 04. 19. 21:30

A Helsinki nem csak Rachel és Ferdinand közös kódszava arra, hogy az összes többi klónt kinyírják…? Ami most, hogy Ferdinandot sikeresen befenyítették, el is ült, mint fenyegetés. Nekem kb. ez jött le.

Lui - 2015. 04. 19. 21:43

Pont ezt érzem én is. Amit az elő évad művelt, zseniális volt.. A második számomra brutális nagy minőségromlás.
a kaszán gondolkodok. :/

Shyllard - 2015. 04. 19. 22:22

Sajnos folytatta ott, ahova a 2. évad tartott. Eddig nem igen tudtam megfogalmazni, de itt az írásban jól le van írva mi is történt a sorozattal. Valahogy nekem a The Vampire Diaries volt hasonló élmény. Ott is első élmény annyi rejtelmet tartogatott, hogy iszonyat jó volt aztán tessék hova jutott. És ez az évadnyitó után már attól félek, hogy az Orphan Black is arra a sorsra fog jutni.

Zsófi - 2015. 04. 19. 22:45

A színvonal csökkent, de amiben igazán jó az Orphan Black, az szerintem pont az apróságok, amikkel törődnek. A 2. évad végén a Clone Dance (itt a making of, nagyon jó: https://www.youtube.com/watch?v=XE2u_N8g6cs) pont ilyen…
Baromi jók a zenék, jók a gagek, jó a humora, amikor nekiáll humorkodni.
A sztori meg döcög, de nekem az eleje óta nem is az viszi el.

Silas - 2015. 04. 19. 23:39

engem baromira elszórakoztatott a nyitány.

Kriszta - 2015. 04. 20. 06:58

Nekem tetszett a nyitány. :)
A csajokat még mindig imádom és a férfi klónok is érdekesnek tűnnek,remélem egy jó sztorit írnak majd köréjük.
Nekem tetszik így elsőre Delphine ebben az új szerepben és karakterfejlődés szempontjából is új lehetőségek nyílnak előtte most,hogy nagyobb hatalom van a kezében.
Így viszont nekem kicsit most feleslegesnek tűnik Rachel.Nem tudom mit akarnak vele kezdeni ebben az évadban,szerintem jobb lett volna ha nem mentik meg.

A legnagyobb hiányosságom nekem is,hogy egy erős történetszálat ami minden részen át jelen van és látjuk a haladást részről részre,tényleg jót tenne a sorozatnak.

Eny - 2015. 04. 20. 09:44

lehet elfogult vagyok ezzel a sorozattal szemben,de nekem mindig nagyon bejon. igaz mondjuk az is,hogy a szineszi tehetseget reszesitem mindig elonybe a story-nal…es abban szamomra meg mindig felulmulhatatlan.
Tat egy zsenialis szineszno, a tobbiek ugyszinten nagyon jok, most meg Ari sokoldalusagarol is megbizonyosodhatunk :)
en mar a 2ik evad elso reszeben felfigyeltem ra es birtam annak ellenere, hogy igencsak negativ szereplokent tunt fel..
a Helena “alma” pedig egy igazi rajongonak maga a Mennyorszagot jelenti :)
az 1 es a 2ik resz is nagyon bejott ..sot a 2ik meg jobban , ha lehetseges..

crashland - 2015. 04. 20. 09:52

Egyet ertek ezzel az irassal, gg.

Elso szezon tenyleg magasra tette a lecet, a 2. mar nem volt kulonosebben jo, eddig ez se :-/

Silas - 2015. 04. 20. 11:56

amúgy Helena álmodozós dolga.. ott nem magyar népiruhában volt? :D meg a Kielbasa –> kolbász

ubul - 2015. 04. 20. 12:38

ezt csak ma este fogom megnézni, és valószínűleg én is kicsit elfogult vagyok a nagyszerű első évad után, nem tudtam haragudni nagyon a másodikra se…a második nálam a 2. felénél felfele ívelt, az utolsó 2-3 rész pedig toronymagasan szárnyalt…kritikából kiolvasva, folytatta ott, ahol a 2. évad abba maradt, remélem is :) bár tény, hogy jobban állt neki a rendőrös, bújkálós első évad a sorozatnak.

Eny - 2015. 04. 20. 13:20

nem ,ukran volt:)

dukyka - 2015. 04. 20. 14:55

Nekem nagyon bejött, szerintem jobb volt, mint a 2. évados nyitány. Én örülök Delphinenek, fogadni mernék, hogy Kseniaról is ki fog derülni, hogy valakiknek a valakije, ő sem lesz ártatlan. :)

Andro - 2015. 04. 20. 16:42

Nekem bejött a nyitány. Kiválóak a karakterek, jó az a sötét humor, ami van benne, érdekes a történet és jó a zene. Az apróságok azok, amik miatt szeretem ezt a sorozatot, szóval nálam kasza egyelőre szóba sem jöhet.

Zsuzsy93 - 2015. 04. 20. 18:34

Nekem Tat is bőven elég, képes a sorozat mellett tartani. Ilyen tehetséget még életemben nem láttam. Minden képernyőn töltött percét élvezem. Magával a sorozattal sincs bajom. A férfi klónoknak nem örültem, főleg mikor kiderült ki játssza őket. Most már úgy gondolom jó lesz Ari Millen. Személyes kedvencem a Sarah-Helena páros és olyan jó érzés látni, hogy Sarah meg akarja menteni Helenát. Imádom az egészet.

Memari - 2015. 04. 20. 21:51

Biztatóan indult az évad, remélem tartják a 2. évad végi pörgősséget. Castor szál egyenlőre csak annyira érdekel, h miért kell nekik Helena és hogyan jut vissza a tesóihoz.
Delphine sötétebb oldala is tetszett, mert végül is jó célért teszi, és a folyosós jelenetben látszott, h azért még mélyen érez Cosima iránt. De első a kötelesség, vagyis inkább az ígéret, h megvédi a csajokat.
Az új barátnős casting hírnek még nem örülök, a happy endet el tudtam volna képelni Cosimával és Delpinnel.

CyClotroniC - 2015. 04. 20. 22:04

Memari: Ettől még szerintem az az esélyesebb, hogy Cosima és Delphine összejön, elég sok rajongó lenne emellett. Az új barátnő szerintem marad “barát”, comic relief karakter, vagy akár a végén az is kiderülhet róla, hogy valami beépített ember volt, fogalmam sincs. Én pont nem gondolnék arra, hogy új love interest lesz, vagy ha az is, csak átmenetileg max.

koka - 2015. 04. 20. 23:11

“Ksenia Solo-t […] már biztosan megvárom, mert abszolút a legjobb dolog Maslany mellett, amit Kanada adott a sorozatiparnak.”

so true

én emiatt már hónapok óta Orphan Black darán gondolkozok.

asdf - 2015. 04. 20. 23:20

Jo, jo, szezon eleje van, meg epitkeznek, de azert a kezdo resz nem -illetve hat, a masodik evadot tekintve inkabb sem- volt egy eros epizod :/

dukyka - 2015. 04. 21. 01:40

Nem a legjobb minőségben, de kikerült a 2. rész.

AlrightSir - 2015. 04. 21. 09:22

A kedvenc jeleneteim azok, amikben egymást kell eljátszaniuk a klónoknak, viszont most még brutálisabban sikerült. Oké, hogy Tatjana el tudja játszani Rachel-t, Sarah-t, de hogy a Rachel-nek tettető Sarah-t tudja úgy eljátszani, hogy Rachel-es, de mégis látod, hogy Sarah az, na ezen teljesen kész voltam. Nem tudom eleget isteníteni a csajt, brutális amit véghezvisz.

sherlock20 - 2015. 04. 21. 18:38

TM ide vagy oda – megint zseniális volt Sarahként Rachelbe bújva – de én kaszáltam. Jónak jó, de ez már kevés, amikor tudott zseniális is lenni. És már egyszerűen nem érdekel kivel mi fog történni…
De a kibeszélőt követem még, ha beindulnak a dolgok max évad végén visszatérek.

Eny - 2015. 04. 22. 20:24

imadom!

jolly - 2015. 04. 22. 22:32

Rögtön berántott, pedig féltem, hogy nem így lesz. A skorpió, hangulat, klónok, fiú klónok. Imádtam, várom a következőt. Remélem marad sőt javul a szint. :)

NPeete - 2015. 04. 23. 22:18

Szerintem bőven jobb volt, mint kb a második évad bármelyik része, remélem a folytatás is ilyen lesz, nekem lassan az a történet fog tetszeni, amikor totál hülyeség az egész, és nem lehet belőle érteni semmit :)

Kriszta - 2015. 04. 26. 10:32

3×02:

Végre elment Kyra nyaralani.Két évad is kevés volt hogy elkezdjek aggódni érte…

TeamHendrix!Imádom Ramonnal a közös jeleneteket :)

Egyébként én vártam,hogy Kyra apja(bocs nem jut eszembe a neve) nem éli meg a rész végét.
A fontosabb karaktereket nem nagyon merik bántani,remélem ebben az évadban ez azért változni fog.Furcsa,hogy egy ilyen nagy összeesküvésben,ahol mindenkinek 1000 és 1 titka van,és szuper gonosz felettesei,és egy kezed elég hogy megszámold a tucat fontos karakter közül kinek nincs fegyvere,mégis csak a rosszak halnak meg,de igazából ők sem nagyon. :D

Kezdődhet a vadászat?!Menjünk Helena-ért! :)

kecskebégető - 2015. 04. 26. 12:15

még mindig nagyon jó.De amit nagyon bánok a humor kezd teljesen eltünni,

Stiel - 2015. 04. 26. 23:08

Szóval a fiú klónoknak is megvan a maguk baja. A tesztkérdésekkel vajon azt mérik, mennyire előrehaladott…? Mindenesetre a sebhelyes klónt nem értem, azt hittem, segíteni akar a bajszoson.

neon - 2015. 04. 28. 22:15

Igen..de elkésett, így csak abban tudott segíteni, hogy rövidített a szenvedésén. A tesztkérdéssel szerintem azt mérik, hogy elkezdődött-e már a szétesés.

Érdekes amúgy az egész, nekem is az első évad tetszett a legjobban, de ez az irány is jó lehet. Remélem végül tudják majd hol kell megállni.

Blobov - 2015. 04. 29. 05:42

“A kedvenc klikkem továbbra is Hendrixék, akiknek a kisvárosi kalandját bármikor elnézném heti 40 percben. Most komolyan, mennyire menő alapfelállás már egy közös gyilkosság által megmentett és újracsiszolt, megkopott házasság sötét titkokkal a háttérben?”

Akkor Született feleségeket kellene nézned :) Mondjuk a Hendrixék tényleg a Szülfel. paródiái, sőt, valamelyik rész az első évadban (a születésnapos) pont az Akácköz hangulatának teljes kiforgatása volt.

Calnak meg gondolom a Trónok harca szerepe miatt csak ennyi ideje volt a forgatásra :D

Szaby59 - 2015. 05. 05. 08:46

Valamelyik részben volt, hogy az írónak nem szabadna beleavatkoznia a történetbe csak lejegyeznie, hogy mi történt.
Ha jól emlékszem pont emiatt zárta be a Varázsló és a Tanítványa, hogy a könyvből ne tudja befolyásolni mi történik valójában.

Szaby59 - 2015. 05. 05. 08:47

Uhh ez nem ide akart jönni :D

ubul - 2015. 05. 07. 16:42

ha jól olvastam, a 4. évadot is berendelték?

Rubber Duck - 2015. 05. 07. 20:05

BBC America fb oldala szerint jöhet a 4. ! ! !

Blobov - 2015. 05. 09. 06:40

Pedig most annyira nem jó, sőt, kifejezetten nem jó ez a sorozat.

Eny - 2015. 05. 12. 09:50

nekem meg mindig a legnagyobb kedvencem!
es igenis tudjak az iranyt ahova megy az egesz tortenet,ugyhogy nagyon is varom,amikor szepen kifejtik :P
de remelem az csak az 5 ik evadban tortenik meg, (annyit terveznek osszesen)..addig is lesz meg jopar tortenet,amivel szorakoztatnak majd :)

Rubber Duck - 2015. 05. 14. 13:24
neon - 2015. 05. 21. 01:46

elég izgalmas rész volt, helena óriási, tuti visszamegy a sistráért :)

asdf - 2015. 05. 22. 20:19

Szerintem mindent elmond, hogy a legutobbi 2-3 epizodot ilyen csutortok, pentek, szombat magassagaban neztem meg. Az elso evadban ez elkepzelhetetlen volt. Az otodik resznel tartunk, es mintha nem is tortent volna semmi. Jo, most jon a mar elore beigert -meg most, akik mar lattak, azok altal is hype-olt- ettol fogjuk letenni a hajunkat 6. resz, de egy jo epizod/evad az keves lesz. Nagyon magasra tettek a lecet az elso evaddal, es szerintem ezt mar sosem fogjak tudni megugrani, kar erte :(

LoGi - 2015. 05. 24. 19:39

Évad magasan legerősebb része volt a mostani! (05.23.) Volt most rendesen haladás a sztorival.

Theo - 2015. 05. 25. 15:10

Nekem ez már túl Lostos, és nem a jó fajtából, hanem a 6. évad.
Kb még a 6 Castort se sikerült beazonosítani, az egyiknek a nevét se mondják, pedig az szerepel a legtöbbet. Vagy az lenne Miller, amelyik mindig egyenruhában van? Seth, Parsons halott, Rudy a psyho, meg Mark, ki a 6.?
És percenként változik, hogy ki kinek dolgozik, az meg hogy miért meg teljes sötétség.

Blobov - 2015. 05. 25. 22:35

Ez a 6. rész végre újra ütött, hosszú idő után izgalmasabb lett a sztori a karaktereknél, Hendrixék már rendesen idegesítenek, hogy elveszik az időt a többiektől. Cosima dermesztő lett, az új szőke lett az új monitor? Sarah/Beth szál pedig tökéletes volt.

ubul - 2015. 05. 26. 07:02

Ínnye, most erre nem számítottam a 6. rész végén. Már nekem is járt a fejemben, hogy egy fontosabb szereplőhöz se nyúlnak, erre fel nesze neked kijelentés…pedig már kezdett érdekes lenni Paul is.

Még négy rész, most valahogy gyorsabbnak tűnik, hogy telnek a részek, pedig igazából idáig csak a 6. rész volt az átlagon felüli szerintem.

Hendrixéket meg elnézném egy spin-off-ban szívesen :D

Slash - 2015. 05. 26. 13:54

Én továbbra is nagyon élvezem ezt a sorozatod de egy kicsit mintha kusza lenne a sztori vagy csak nekem nem sikerül kigobozni mindig, hogy ki mit csinál miért vagy kinek dolgozik milyen célból. Ha valaki tudna segiteni azt megköszönném.

Memari - 2015. 05. 26. 16:49

Most aztán volt történés rendesen, kaptunk magyarázatokat is, nagyon rendben volt ez a rész!

Delphine – wow, milyen fagyos lett, de azért van amikor jól áll neki, bár szimpatikusabb volt barátként, mint főnökként, de az új csaj azért fura.
Rachel – mivel parkoló pályára kerül a végén még megjavul és összeáll a tesókkal? Azért az nagyon ütött, h ő tudhatja a kódot.
Paul – tovább már nem lehetett húzni, h mikor-kinek az oldalán áll, sztem korrekt búcsút kapott, bár sok volt, h a szórások és mellkaslövések után még előrehajolni is tud és csúnyán nézni amikor elejti a gránátot.
Team Hendrix – aranyosak voltak, a tömény drámába ők adják most a pici felüdüléses lazítást.
Sarah-Beth hallucinációk, nagyon jó volt, a zene is hatásos volt alatta.
Remélem Cosimáék találnak vmit, amivel Graciet is meg tudják menteni, és lassan előkerülhetne, amit Helena lopott el a farmról tartály is… vártam volna, h amikor a bázis udvarán megjelent a sátor, akkor Sarah észreveszi, h mi is van ott, mert Kira oda rejtette el.

Remélem marad közel ez a tempó és szép lassan egyre több minden kiderül.

asdf - 2015. 05. 27. 13:21

Vegre tortent valami, bar meg ettol a resztol sem feltetlen dobtam el az agyamat. Azon viszont regota filoztam, hogy Pupok most CGI vagy egy igazi skorpio, mert CGI-nek (foleg ahhoz kepest, amit az Orphan Blackben csinalnak) tul jo volt, de kiderult, az biza egy igazi skorpio ;)

Dana - 2015. 05. 27. 18:41

Nekem ez az egyik heti nézős sorozat a kettőből. Tudom, hogy esett a színvonal de aki függő az függő :)

ubul - 2015. 05. 28. 08:51

mondjuk Pupok-ot nem tudom hova tenni képzelgésben…valahogy annyira nem oda illőnek érzem az egészet.

Blobov - 2015. 06. 01. 18:41

A mostani rész viszont nagyon gyér volt. Így is Hendrixék a leggyengébbek ebben az évadban, de az első évados saját részük (a szomszédparti) ütött a maga Született Feleségek paródiájával, ellenben ez a mostani rész nyögvenyelősen borzalmas lett.

chipesz - 2015. 06. 02. 20:01

Nekem kifejezetten tetszett a mostani rész is.
Már látszik, hogy közeledünk az évadzáróhoz – sajnos. Aztán ismét majd egy év várakozás.

Eny - 2015. 06. 03. 09:50

nekem minden resz bejon ,ugyhogy a finale kozeledtevel en is arra gondolok,h meg 3 resz es vege… nem akarom,h vege legyen es megint 1 evig varjam…

Whatever - 2015. 06. 05. 12:09

Borzasztó nagy csalódás nekem ez az évad. Az az érzésem, hogy saját magához nem képes felérni a sorozat.
Az első évadnak ott volt a sunnyogós, személyiségtolvaj hangulata, illetve Helena mint titokzatos gyilkos. Voltak nyomasztó részek (jó értelemben), volt benne humor, és volt olyan, hogy mint nem gyakorlott thriller néző, az egekbe szökött bennem az adrenalin, és kegyetlennül élveztem.
Én még a második évadot is szerettem, nekem nagyon bejött a Prolethean szál, a maga beteg, ellentmondásos világával, illetve az egyik kedvencem volt, mikor S.-ről kiderül, hogy nem csak a kedves nevelőszülő él benne, és meggyilkolja a két állítólagos barátját, kiderül, hogy ő sem ártatlan, sőt, igazi spíler. A másik zseniális rész szerintem Ethan öngyilkossága volt, kirázott tőle a hideg is, a Sarah Helena roadtripp is nagyon bejött. Sokan feleslegesnek tartották a Helena love scene-t, nekem nagyon nagyon tetszett.
Az egyetlen örömöm ebben az évadban, hogy vége a Delphine-Cosima szálnak, nekem Shay sokkal szimpatikusabb, nem is értem, miért shippelték Delphinnel, nekem ő nagyon unszimpatikus.
Ezen az egy pozitívumon kívül viszont szinte semmit nem tudok mondani, a hatodik rész valóban zseniális volt, abban visszaköszönt az előző évadok hangulata.
Viszont ez nem ellensúlyozza azt, hogy igazából semmi sem történt, nem haladunk előre, pedig mindjárt vége.
Igazából azt vettem észre magamon, hogy erőlködöm, hogy tetsszen ez az évad, mert a másik kettő őrületes volt. Keresem a pozitívumokat, de már alig találok. És ez bizony nagyon szomorú.
Az állandó skorpiós haluzást se tudom az égvilágon sehova se tenni, totál felesleges.
A férfiklónok miatt meg már alig marad idő a lányokra, úgy érzem, háttérbe szorultak.
Nem tudom, a következő évadra feltornázzák-e a színvonalat, de szerintem eddig csak lefele süllyedt. Az első évad számomra 10/10 teljes mértékben, a második egy 10/8,5. Ez az évad viszont maximum egy hatost közelít meg, és azt is csak azért mert alapvetően érdekel, mi fog történni.

Eny - 2015. 06. 05. 15:08

ezzel a sorival ugy vagyok,hogyha az imadott klonjaimat lathatom,maris elegendo.
ha Helenat enni latom – pozitiv energiaval tolt fel :)
Alison ahogy megjelenik mar mosolyognom kell.
Cosima mosolya jo erzessel araszt el
stb

AlrightSir - 2015. 06. 06. 20:05

Nekem tetszik az évad (főleg a biofegyveres téma), habár ez a legutolsó 3×7-es elég gyér és keszekusza volt, már-már önmaga karikatúrájába ment át az egész. Viszont a Rachel-es jelenetek meg ütnek, szóval nagyon kíváncsi vagyok a fináléra.

Eny - 2015. 06. 09. 14:19

meg mindig hihetetlen szamomra,hogy milyen ugyes ez a csaj :)
More earned praise for Maslany: The process of filming multi-clone scenes requires the actress to pace each take exactly the same as the last, down to the movement of a hand, so that the editing process would be smooth. “I have nothing but mind-blown respect,” Bruun said.

kecskebégető - 2015. 06. 10. 14:47

SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Barbie clone OMFG!

Memari - 2015. 06. 13. 15:55

3×8: mekkora csel volt Rachel és a dokija között!
Túl szép lett volna, ha Rachel csak lefordítja a könyvet. De adhattak volna kicsit több segítséget Sarahéknak.

neon - 2015. 06. 14. 14:58

Jó ez az évad, Helena zseniális, Hendrixéket imádom, Sarah az Sarah…de hogy ez a Delphine hogy lett szende szüzikéből ekkora nagyasszony hirtelen.. na az nekem sok :D

AlrightSir - 2015. 06. 15. 00:12

Persze a kis vörös csaj buktatta be őket, nyilvánvaló volt. Amúgy ez olyan olcsó húzás volt, logikailag S sohasem fogadna be egy ilyen lányt úgy hipp-hopp, főleg ilyen körülmények között. Na mindegy, ezen kívül nagyon jó eddig. Kíváncsi leszek az évadzáróra.

Kriszta - 2015. 06. 15. 06:49

Remélem nem lesz igazam,de van egy olyan sanda gyanúm hogy Delphine nem éri meg a következő évadot…

ubul - 2015. 06. 17. 08:06

na ez a 3×09 nagyon bejött, Helena vitte a showt már megint :D

Remélem az utolsó részre tartogatnak elég meglepetést még

Memari - 2015. 06. 17. 19:55

Mivel Castor és Léda testvérek, ezért csak nagyon sok mintavétel után lett volna értelme megszabadulni az eredeti Castortól, szóval fura volt, h mindenki végezni akart vele. De S éneklése üdítő volt, oldotta kicsit a hangulatot.

Shay még ?ártatlanként? sem szimpi, és mi van a katona múltjával? simán félre vezethet bárkit. Delphine egyre durvább, de azért remélem látjuk még a kedvesebb oldalát, mégiscsak ő Cosima igazija (halálközeli élmény)

Az előzetes alapján (remélhetően) sok minden fog történni az utolsó részben, kíváncsi vagyok milyen cliffel hagynak itt bennünket.

Eny - 2015. 06. 18. 13:43

alig varom az utolso reszt, addig is izgulok,h melyik klontol kell bucsut vennem (nagyon remelem egyiktol sem, mert ez nem feltetlenul attol jo v rossz sori,h meghalnak v elnek a klonok, nincs szuksege ra es nem akar GOT lenni, ez inkabb karakterdrama sci-fi stb elemekkel)
fokent azert varom,h vegre egybe ujbol nezhessem az egeszet elejetol vegeig

CaveMaN - 2015. 06. 19. 05:48

Hendrixéket már kezdtem nagyon unni, jót tett annak a szálnak Helena :)

CyClotroniC - 2015. 06. 21. 11:19

Sajnos eléggé le vagyok maradva Orphan Black fronton (egyáltalán nem jelent kaszát), így egyelőre nem látom, hogy mikor kerülök vele szintre, szóval kiadó a finálé másnak, ha valaki érzi magában a lelkességet, hogy írjon róla. Ettől függetlenül, ha beértem a szezonzárót, én is fogok szerintem, de nem tudom, hogy ez 1 hét vagy 2.

Kriszta - 2015. 06. 21. 16:11

hétfőn első dolgom lesz feladni egy lottót…bárcsak az is így jönne be :(

Az évad nagy része nagy kuszaság volt nekem,nem igazán értettem mit akarnak kihozni belőle,de a végére valahogy csak összeállt.

Nagyon tetszett a finálé,minden megvolt benne ami nekem kellett,érzelmes és izgalmas pillanatok egyaránt,pár kérdésre pontot tettünk és jött pár új is a következő évadra.

A távozókat nagyon sajnálom,de arra számítani lehetett hogy ha most már elveszítünk valakit,akkor ők a legnagyobb esélyesek…

Imádom ezt a szereplőgárdát,várom a következő évadot! :)

Dana - 2015. 06. 22. 01:24

Én kedveltem Delphine-t ezért ez a rész eléggé ütött :( Nem tudom lehet-e még reménykedni, hogy életben marad de nekem annyira karakteridegen, hogy várja a végét és nem próbál meg kitalálni valamit. Paul-t is csíptem de ebben az évadban tőle is búcsúztunk. Érdekes fordulatok voltak az utolsó részben de a legjobban a klón vacsora tetszett. A záró epizódokra mindig összehozzák a klub tagokat. Eddig a tavalyi tánc volt a legjobb.
Shay nekem gyanús remélem nem Ő húzta meg a ravaszt. Valószínű, hogy nő volt mert eléggé kopogott az a cipősarok.

Eny - 2015. 06. 22. 08:30

nem tudom, az az elsuhano alak Delphine mogott fekete oltonybe volt feloltozve..legalabbis ugy tunt.
en is attol tartottam,h Shay az,de mikor visszaneztem…akkor vettem eszre,h az egy ferfire uto alaknak tunik,nem kis noi.
mit gondoltok?

Blobov - 2015. 06. 22. 08:43

Nyilvánvalóan olyan lehetett, aki a raszta klónt is ismeri, mivel Delphine utolsó soraival rá utalt. Szóval én leadom a voksomat Shayre. Sőt, szerintem Ferdinand is valójában a Neolutionist-eknek dolgozik – vétek lenne egy ilyen kúl gonosz szereplőt a jók oldalára tenni.

Eny - 2015. 06. 22. 08:51

igen,ismeros vlki volt..

Rubber Duck - 2015. 06. 22. 17:44

Scotty? Ő mintha nem lett volna a vacsoránál. Nealon is említette, hogy van egy beépített embere a Dyadnál.

Stiel - 2015. 06. 22. 19:37

Marian Bowles – vele mi van? Rég láttuk, ő is komolyabb Dyad-fejesnek tűnt.

Kriszta - 2015. 06. 22. 20:23

Scotty ott volt a vacsoránál,beszélgetett is Cosimaval.
De D. reakcióját elnézve mindenképp olyan valaki akit ő ismert,és így gondolom mi is.

Meàcska - 2015. 06. 22. 21:20

A végére szerintem magàra talàlt ez az évad is és sikerült elérniük hogy vàrjam a következőt…

Dana - 2015. 06. 22. 23:14

Scotty ott volt a vacsin. Belőle ezt nem nézném ki, de itt minden megtörténhet. Nekem a cipősarok kopogása gyanús ezért gondoltam, hogy nő lehet a tettes. Shay még otthon is magassarkúban flangált. Mondjuk katonaként lehet egyből fejbe lőtte volna. Nekem is eszembe jutott Marian de a piszkos munkát nem Ő végezné személyesen szerintem. Közös női ismerős lehet még Gracie de Ő elég szerencsétlennek tűnt eddig. Ferdinánd is gyanús ha férfiakat is beleveszünk a találgatásba. Mindenesetre elérték, hogy alig várjam a következő évadot. Az biztos, hogy Delphine ismerte a tettest. Még remélek valami csavart, hogy mégsem hal meg.

Sanna - 2015. 06. 23. 05:53

Delphine egyértelműen ismerte az illetőt, de én egy férfira tippelnék, nekem a léptek alapján nem magassarkú kopogott, így Ferdinand-ra tippelek

eléggé ellentmondásosak, hogy vajon meghalt-e vagy sem, egy biztos, nem láttuk meghalni, csak hogy meglőtték…remélem még látjuk Delphine-t

ennek ellenére Shay eléggé gyanús

kezdődhetne már az új évad! :)

ubul - 2015. 06. 23. 07:11

férfi volt, eléggé tompa kopogás volt egy magassarkúhoz képest. Delphine meg meg se lepődött, szóval ismerte.

Shay-en meglepődött volna szvsz.

Amúgy nem tudom, nekem ez a rész nem volt valami nagy szám, ha már évadzáró…a tavalyi sokkal erőteljesebb volt, ott alig bírtam már ki, hogy kezdődjön a 3. évad :D nem volt rossz, de egy random részbe illett volna, mint évadzáróba.

Eny - 2015. 06. 23. 09:12

alig varom,h Shayrol tobbet tudjak meg. nagyon birom ot (lehet Ksenianak koszonohetem ezt a dolgot)…viszont mar most lehet tudni,h a rendezok ,irok is kedvelik a karaktert es eleg sok szerepe lesz az uj evadban :D
en ezt nagyon is remelem.

amugy nekem mindig a tobb klonos jelenetek a gyengeim.
a klon-story miatt kezdtem nezni..es meg mindig azok miatt nezem..es nekem egy resz sem gyenge!

dukyka - 2015. 06. 23. 16:08

Szerintem Delphine nem halt meg, mert akár mutathatták volna is. Mindenképpen csinálni kellett vele megint valamit, (mint a múlt évad végén, amikor elküldték) mert Evelyne Brochu másik sorozatban is benne van és 4. évad nagy részében úgysem tudna szerepelni.

Dana - 2015. 06. 23. 18:25

dukyka: Erre gondoltam én is, hogy időhiány miatt Evelyne nem tud a teljes évadban szerepelni ezért ezt a “megoldást” választották. Így ideiglenesen kivonják a forgalomból, legalábbis remélem, hogy nem véglegesen. Magyarországon forgat majd? Tavaly itt forgatott valami sorozatot ha jól emlékszem. Az oldalon is írtak róla pár sort.
Nekem a felcserélős jelenetek a kedvenceim. Az idei évad első részében amikor Sarah Rachel-t alakította, Allison Sarah-t az nagyon tetszett. Zseniális színésznő Tatiana, egyszerűen lenyűgöz a játéka. Remélem valami komolyabb díjat is kap ezért az alakításért.

Kriszta - 2015. 06. 23. 18:32

Twitteren kérdezték Evelyne-t hogy fog-e újra Budapestre jönni és azt válaszolta: “Soon!!!!”

winnie - 2015. 06. 23. 19:41

jaja, hiszen jön az x company 2. évad.

asdf - 2015. 06. 23. 20:09

@dukyka: a masik sorozat nem okoz gondot, ha okozott volna, akkor mar a mostani Orphan Black evadban is gondott okozott volna, nem? ;) Ha jol remlik, tavaly valami 2-3(-4?) hetet kesett csak az OB forgatasrol az X Company miatt (amit ugy tunik, iden a tavainal hamarabb kezdenek forgatni, mondjuk hulyeseget beszelek, mert ket resszel hosszabb is lesz iden, szoval storno), az meg lotok. En azt sajnalom, hogy emiatt -mar megint- igy nem lesz a Comic Conon.

asdf - 2015. 06. 23. 21:02

* tavaLYi, bocsanat, nem birom latni, hogy ilyet leirtam :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz