login |

A Daredevil (lehetséges nem)folytatásáról (frissítve)

2015. 04. 20. 19:44 - Írta: winnie

27 hozzászólás | kategória: elmélkedés, hírek,

Hogy ne csak kommentben írjam le azt, amit tudunk, vagy amit gondolhatunk, ezért egy posztot is szánjunk a Daredevil-témának. Előrebocsátom, hogy nyilván én sem tudhatok mindent, szóval próbálok úgy fogalmazni, hogy látszódjon, mi a biztos és mi feltételezhető. (Például kizárt, hogy valahol ne írtak volna hasonló posztot, amiben akadnak új infók is. És bár elolvastam vagy egy tucat készítői interjút, de sehol nem kérdeztek rá erre. És vagy van olyan interjú, amiben rákérdeztek és elkerülte a figyelmemet (valaki?), vagy direkt nem akarnak erről beszélni.)

Az például biztos, hogy a Marvel’s Daredevil sikert hozott a Netflix-nek – számokat ugyan nem adnak ki, de a warezes népszerűségből lehet ítélni, no meg abból is, hogy remek kritikákat kap. (És nem, ez nem jelenti azt, hogy mindenkinek tetszeni fog.) Ez egy ideális világban azonnal második évados berendelést vonna maga után. Sőt, ha arról lenne szó, akkor a Netflix már a premier előtt berendelte volna a 2. szezont, hogy az írók a projekttel maradhassanak. De.

Nem szabad elfeledni, hogy milyen koncepcióval jött létre a sorozat: a Netflix 60 részre (4*13 + 1*8) szóló exkluzív szerződést kötött a Marvel Studios-szal, melynek keretén belül 2019-ig előbb saját sorozatot kap Daredevil, majd az Alias című képregény (nem a sorozat!) főhőse, Jessica Jones (ez lesz az AKA Jessica Jones), majd Luke Cage és végül Iron Fist – hogy aztán a négyes egy The Defenders-minisorozatban összeálljon.

Ebből pedig papíron az következik, hogy egyik sorozat sztoriját sem fogják saját sorozatban továbbvinni. Egyelőre. Vagyis nem lesz Daredevil 2. évad – legalábbis jövőre nem és a Netflix-en nem. Ezt persze senki nem jelentette ki, szóval csak abból lehet következtetni, hogy a Netflix szerződése adott. Ettől még persze lehetne folytatni máshol, de az megint fura lenne, ha egy exkluzív cuccról lemondana a Netflix, plusz a némiképp összefüggő sztori is megsínylené. De kiskapukkal, olyan verzióval, amire nem gondolunk, bármikor előállhatnak

Ami azonban kiemelt kérdőjel, az a készítők és a színészek szerződése – erről lehet, hogy egyesek nyilatkoztak interjúkban, nyilván nem tudok elolvasni mindent. De általában az a helyzet, hogy a forgatások után pár hónapig élnek a szerződések, amit, ha nem követ berendelés, akkor azok semmissé válnak. (Ugye, itt nem 7 évadosat kötöttek.)

Papíron elvileg lehetne 2020-ban egy Daredevil 2. évad, de létezik-e olyan, hogy egy színésznek azt mondják, hogy 4 évig dolgozhat bármit, de az 5. évben megint jönnie kell sorozatozni? Nem tudom, de nem hiszem, hiszen ezzel a hosszabb távú szerződését akadályoznák meg más projekthez. (Ezért ideális hosszúságú a The Defenders, mert egy minit még be lehet vállalni országos állandó szereplőként is, ha valaki addigra már máshol van.)

A készítőkkel is ugyanez a helyzet, de egyrészt nélkülük lehet második évadot csinálni, és ők könnyebben tudnak határozott időre máshol munkát vállalni. Sőt, ha kell valaki a Marvel-nek, azt leszerződteti addig más projektekre, mint Drew Goddard-ot, aki a Daredevil készítője volt és showrunnerje lett volna, ha nem teszik át egy mozifilmre – így vette át a munkáját Steven S. DeKnight. Aki nyilván folytatná a sorozatot, de erről nem ő dönt. Lehet sasolni, hogy ősszel feltűnik-e más sorozatban.

(Amit kommentben felvetettem félig-meddig poénszinten, de talán megvalósítható lenne, az egy második évad 2016-os forgatása 2020-as premierdátummal.)

Ami egyelőre biztos, hogy a Daredevil-t, lehet, hogy már idén követi az AKA Jessica Jones Krysten Ritter főszereplésével (készítő/showrunner: Melissa Rosenberg), majd pedig 2016-ban vagy 2017-ben a Luke Cage (főszereplő: Mike Colter, készítő/showrunner: Cheo Hodari Coker), amit nemrég kezdtek el írni – utána pedig jön az Iron Fist és a The Defenders, de ezek még nem tartanak sehol.)

Egyelőre ennyit lehet tudni. Ha valamit kihagytam, vagy rosszul írtam, szóljatok és javítom, vagy reagálok kommentben, viszont félinfóknak ne dőljön be senki, azok alapján ne helyesbítsen, tényleg mindig érdemes csekkolni a forrásokat.

UPDATE: A Netflix berendelte a 2. évadot – új showrunnerrel.

27 hozzászólás Ne habozz!

lynx - 2015. 04. 20. 20:10

Nagyon tetszett ez az eszmefuttatás. köszi

Szaby59 - 2015. 04. 20. 20:30

Kár lenne érte ha nem kapná meg. Végre valami komolyabb képregényhősös sorozat…

asd - 2015. 04. 20. 20:33

Fűű már megint évekről beszélünk. Baszki azt hittem hogy ez a defenders lecseng 2 év alatt. De már megint 2099-ben járunk.

Iceman - 2015. 04. 20. 20:40

Engem hidegen hagy Luke Cage, Iron Fist és főleg Jessica Jones úgyhogy pláne fájó hogy emiatt a koncepció miatt nem lehet(nagyrészben) 2. évad, legalábbis a közeljövőben. Erősen pletykálják hogy az Infinity War második felvonásában a Defenders is felvonul Thanos ellen, de remélem hogy DD és Kingpin már a Civil Warban is tiszteletét teszi egy rövid időre. Főleg, hogy DD az első maszkos hős a MCU-ban így logikus lenne póki mellett szerepeltetni.

werewere - 2015. 04. 20. 20:46

Engem sem hoz lázba a többi kvázi noname karakter… bár megoldhatnák okosba: Daredevil, majd az összes többi szépen fokozatosan átszivárog a többi sorozatba; DD az összes többiben is feltűnik, Jessica Jones csak a maradék 3-ban stb. majd mindannyian a minisorozatban. Így mindenki örülhetne és még Univerzumépítés is lenne…

winnie - 2015. 04. 20. 21:02

werewere: luke cage lesz a jessica jones-ban a karakterek kapcsolata miatt, de daredevilrol eddig nem volt szo. bar csak nem hagynak ki ilyen ziccert es keresztpromos lehetoseget.

Miss Keamy - 2015. 04. 20. 21:05

fu engem elborzaszt ez a hír. jó persze tudtuk előre stbstb. DE, így az első rész után nincs is kedvem a többihez, pedig elterveztem heti 1 rész tökzsír…

a Kati néni - 2015. 04. 20. 21:06

Be szabad írni egy “b…za meg”-et?
Nna.

human - 2015. 04. 20. 21:13

Miss Keamy: elrettent, hogy egy szálat végigvisznek és nagyjából lezárnak? Bárcsak minden sorozat ilyen lenne.

Ayrons - 2015. 04. 20. 21:14

Érdekes mert például a comicbook lehozta , hogy a készítőknek a 2.évados terv is van például
Bullseye és Elektrát is behoznák.
Gondolom ez csak a készítők fejébe van.
Érdekes mennyi ellentmondásos hír van. Shield spinpffal is. Utána néztem és a külföldi oldalakon is különböző hírek vannak : egyik írja hogy egy új sorozatra szerződtették le az írót mások a spinoffra írják.

winnie - 2015. 04. 20. 21:18

ha linkelsz, megfejtjuk egyutt az igazsagot:) az mindig jo, ha van terv, de itt tenyleg az a kerdes, hogy letezik-e keret, amiben megvalosithato lehet. egyebkent nagyon nehez elkepzelni, hogy eleresztene a marvel a sorozatot, de ha ez egy ilyen kocepcio, akkor lehet, hogy nem tehetnek mast.

ez lehet, hogy olyan, hogy mozifilmekkel is betablaztak magukat, de ha nagy siker az antman, akkor csak folytatjak, gondolom, meg akkor is, ha nincs tervbe veve meg.

Delilah - 2015. 04. 20. 21:32

Ötlet biztos van a 2. évadra,
sztm szimplán nem számítottak ekkora érdeklődésre, és biztos a Netflixeseknek is megfordult a fejükben, h mi lenne ha… elvégre ki tudja, h a többiek, h teljesítenek
Én azt mondanám, h a Marvel elég elfoglalt jelenleg, h ezzel is foglalkozzon, a Netflix meg kivár, megnézik a Jessica Jonesos számokat, és ha nem olyan, mint kéne, akkor asztalhoz ülnek a Marvellel DD ügyben, vagyis ez lenne az álom:)) de am szomorú olvasni az interjúkat, h mennyire szívesen csinálnák tovább (Cox és DeKnight), és így ők is csak lebegnek a szélben, és valszeg ugyanúgy nem tudnak semmit:/

winnie - 2015. 04. 20. 21:38

“sztm szimplán nem számítottak ekkora érdeklődésre,”

egy: nem tudjuk, mekkora az érdeklődés. az, hogy letöltők körében népszerű, az totál hidegen hagyja a netflixet. sőt, inkább negatívum:)

kettő: ha valami esetében számítottak érdeklődésre, akkor az egy marvel sorozat. eleve fel is mérték, de pontosan tudták, hogy mekkora lehet az érdeklődés. de itt ketté kell venni azt, hogy marvel studios és azt, hogy netflix. a kettőt, a céljaikat nem szabad összemosni.

Ayrons - 2015. 04. 20. 21:39

http://comicbook.com/2015/04/17/marvel-developing-new-tv-project-with-12-years-a-slave-american-/?Page=1#Comments
Shieldről ezt , hozták , és ők megbízhatók. Más oldal közbe meg azt hogy a spinoff lesz.

http://www.bustle.com/articles/77148-will-daredevil-season-2-have-bullseye-the-showrunner-has-hinted-at-it-there-might-be

http://www.gospelherald.com/articles/55116/20150413/daredevil-season-2-netflix-release-date-cast-spoilers-and-rumors.htm

itt meg showrunner teljesen , úgy beszél Elektra Bullseye jöhet és tervbe van. 13 részes volt az évad nem akartak mindenkit bele sűríteni. Szépen majd később. Bullseye kártyája is feltűnik az első évadban és akkor Elektra társaság is . Szóval nagyon úgy néz ki hogy a tervezők hosszútávra gondolkodtak.

winnie - 2015. 04. 20. 22:21

ayrons: ezek sajnos nem jók. erre mondtam, hogy így terjednek a fals infók, ezért írtam a posztot, de legalább sorba vehetjük őket (egyébként eredeti forrásokat érdemes linkelni. ezek nem eredetiek, az első kettőben van link, a harmadik egy blogger/újságíró véleménye, nem több.)

ökölszabályként abból kell mindig kiindulni, hogy ha a marvel vagy a showrunner azt mondja, hogy “daredevil 2. évad”, azt azonnal minden nagyobb tévés lap harsogni fogja, nem csak kisebb és comix honlapok.

1. “Shieldről ezt , hozták , és ők megbízhatók. Más oldal közbe meg azt hogy a spinoff lesz.”

lehet, hogy megbízhatóak, de nem mondanak semmit. ezt nem ők hozták le, hanem az EW. ők semmit sem tudnak, megismétlik azt, amit az EW ír (én is belőlük írtam a hírt). utána következtetnek helytelenül, mert az ew nem utal igazán arra, hogy nem ugyanaz a projekt, csak jelzik, hogy volt egy olyan hír is.

a lényeg a végén van: az abc és a marvel nem mondott semmit. vagyis nem biztos, hogy lesz spinoff. és ridley sem biztos.

amit írnak: ha lesz, akkor lehet, hogy különbözők lesznek, de lehet, hogy nem. (nesze semmi.)

2. a Bustle-írás a scifinow interjúját veszi át. (mag az írás amatőr, eleve nem érdemes linkelni, mert aki írta, az látszik, hogy nincs képben a daredevil konstrukciójával, mert második évadot emleget).

a scifinow-s dolog lehetne érdekes, de elég lufi. hivatkozik egy exkluzív infóra és interjúra, de interjú sehol, csak egy 1 soros idézet. de ha valóban mondott ilyet a showrunner (előfordulhat, nem mondom, hogy hazudnak), akkor az csak vágyálom, így ezzel sem lehet semmit kezdeni. (fura az egész egyébként, mert ezt a pár, totál nem fix forrásból származó pár sort aztán ész nélkül mások átvették. ez az, ami nagy hiba. bárki bekamuzhat ilyesmit. (megjegyzem, hogy nem ismerem az oldalt, de nem lehet nagy dolog, ha mi is olvasottabbak vagyunk és több a facebookosunk.)

ami kiderül: egy kisebb scifis honlap azt állítja, hogy a showrunner azt mndta nekik, hogy lennének 2. évados tervei.

3. “itt meg showrunner teljesen , úgy beszél”

stop: itt nem beszél a showrunner. csak a lap összeszedi mit tudnak és mit remélnek. semmi több. steven s. deknight a környékén nem járt. linkelnek pár forrást, de egyiket sem a 2. évadról, csak az érdeklődésről és arról, hogy lesz the defenders.

ami kiderül: pár generikus infó.

Lilith - 2015. 04. 21. 00:06

Élvezet volt olvasni a cikket is meg a kommenteket is!Sajnos nem könnyebültem meg,hogy lesz második évad,de legalább látom,hogy mások is szenvednek emiatt nem csak én.*gonoszvigzor* :D

Amador - 2015. 04. 21. 00:14

De miért ne futhatna párhuzamosan a Daredevil 2. évadja Luke Cage-el? Sőt, ha Jessica Jones idén jön még és Cage csak 2017-ben akkor 16-ban simán lehet egyedül Daredevil 2. Én nem tudom elképzelni hogy ekkora siker után ne lehetne megegyezni a Marvellel erről, és hogy ne ezen agyalnának most is. Majd kötnek egy újabb szerződést, azért mert megyeztek 60 részre velük még nem jelenti azt hogy ne lehetne változtatni dolgokon, nincs kőbe vésve a dolog.

Archenemy - 2015. 04. 21. 00:53

DeKnight szájából, hogy van-e esély 2. évadra:

“I have absolutely no idea. No matter what show you do, there’s always a possibility of a second season. Nothing’s been talked about, nothing’s been decided. If I had my druthers, would we do a second season? Sure, I think it would warrant it. In regards to The Defenders and how that works, I think it would work pretty much like the movies. You could do season 1 of Daredevil, you do season 2, and depending on where the other shows fall, you might get second season of Jessica Jones… There’s really no way of telling, it’s really a grand experiment.”

Szóval nekem ez úgy tűnik, hogy maga a stúdió sem tudja még egyenlőre mi legyen. Kb az van, hogy kivárják sikeres-e és majd aztán döntenek pontosan az egész Netflixes koncepcióról.

Degausser - 2015. 04. 21. 01:23

szarnék bele az összes többibe ha ebből kaphatnék jövőre egy második évadot

winnie - 2015. 04. 21. 04:47

Archenemy: igen, ez a “minden lehetséges/semmit nem tudni van nálam is, de nem azért, mert nem tudják, hanem azért, mert nem kötik az orrunkra. szerintem a stúdió tudja, csak deknightot nem avatják be. mert biztos, hogy van/volt arra szcenárió a premier előtt, hogy mi lesz, ha sikeres valamelyik. (persze az alap, hogy siker, ha a filmektől el is tekintünk, az agents of shield brutális kezdőnézettségéből sejteni lehetett, hogy érdekli a népet a dolog)

winnie - 2015. 04. 21. 04:53

“ekkora siker után”

épp ez az: mekkora? fogalmunk sincs, hogy siker-e a sorozat. és, hogy mekkora siker a többi netflix sorozathoz képest. a netflix nem ad ki nézettségi adatokat. következtethetünk a net alapján, de a neten az arrow az egyik legsikeresebb sorozat, tévében pedig az 50-100 legnézettebb között sincs talán.

persze én is hiszem, hogy siker, de ez feltételezés. a siker mértéke meg tényleg nem tudott.

“De miért ne futhatna párhuzamosan a Daredevil 2. évadja Luke Cage-el?”

minden lehetséges, csak egyelőre a logika van ellene. de ha akarnak valamit, akkor meg fogják valósítani. de tény, hogy a disney és a netflix adott számú epizód elkészítésére kötött szerződést. igen, meg lehet egyezni, de csak azt tudom írni, mint feljebb: nyilván gondoltak erre.

de ha mindegyik siker, akkor nem fogják tudni mindegyiket folytatni, az abszurd lenne. jelenleg el kell fogadni szerintem, hogy ez egy ilyen koncepció, 4 évados sorozat, amely esetében minden évadnak más a főszereplője.

lehet, hogy számít, hogy egyes évadok milyen ponton érnek véget és azt nagyon nem lenne szerencsés újabb sztorikkal összekavarni. vagy az számít, hogy ez a 60 rész alkosson egy egészet, viszont, ha egymás mellett futnának követhetetlenül sorozatok, az nem lenne szerencsés.

majsz - 2015. 04. 21. 10:35

Ez a Daredevil igen realisztikusra sikerült, ezt a stílust valahogy nem látom Thanossal egy “világban”. Szerintem nagyon jól sikerült az évad, mérföldekkel jobban mint ahogy az AoS kezdett. Egy második évad ezért is hiányozna, hogy átvezzese kicsit a stílust, a hogyismondjam scifisebb MCU féle világba, de lehet hogy erre tervezik a Defenderst. Előtte nem hittem, hogy Charlie Cox bármennyire is elhitetheti, hogy ő a fenegyerek, valszeg azért mert előtte csak a Hawking filmben láttam, de erre nagyon rácáfolt :). Fisk karaktere is jó volt, bár ő egy 2. évadban pont ülne szóval ő is kilőve.. mindenesetre remélem eleget profitáltak belőle és kezdenek vele valamit 2020 előtt..

Kisaaame - 2015. 04. 21. 11:32

Eközben valahol Kevin Feige elégedetten szürcsöli a teáját..

Nem hiszem, hogy ne jöhetne létre a 2. évad valamikor időközben, még én is azt mondom, hogy ez a sorozat bőven átugrotta az AoS, Agent Carter, Arrow és a többi képregénysorozat korlátait. Szerintem a karakterek előbb-utóbb fel fognak bukkanni egymás sztorijaiban is, mire eljutunk az Iron Fistig szerintem már akár rendszeresen is!

Jó volt a sorozat nagyon de én már várom a Jessica Jones-t is, kíváncsi vagyok mit művelnek majd David Tennantal!

Ja és Matt szereplése a Civil Warban duplán jól jönne ki( mert ő az első olyan maszkos, aki nem leplezheti le magát, a másik meg, hogy előbb-utóbb szükség lesz ott is ügyvédre).

Tommy Drama - 2015. 04. 21. 12:51

És az nem lehetséges, hogy film formájában folytatják? Mintha lett volna olyan hír anno, hogy a későbbiekben valamelyik karakter akár külön filmet is kaphat.

MT90 - 2015. 04. 21. 15:20

A Deadlinenak lehet hinni?

Adrianne Palicki & Nick Blood Eyed To Topline ‘Agents Of S.H.I.E.L.D.’ Spinoff

http://deadline.com/2015/04/adrianne-palicki-nick-blood-cast-agents-of-shield-spinoff-abc-marvel-1201413114/

Ayrons - 2015. 04. 21. 21:05

Köszi winnie , úgy látszik hamar belehet ugrani kacsa vagy ferdített híreknek:) jobban kell figyelni és utána járni a híreknek ezek szerint.
Jó volt ez a kis gyorstalpaló.
Valamilyen szinten ez a médiamanipuláció.

winnie - 2015. 04. 22. 06:03

és akkor a végére a csavar – ezt a szcenáriót pont nem vettük át:)

A Netflix berendelte a 2. évadot – új showrunnerrel.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz