login |

Cristela: vége az 1. évadnak

2015. 04. 20. 14:40 - Írta: human

10 hozzászólás | kategória: 2014/15 finálék, kritika,

Mondhatni könnyű dolgom van, hiszen a Cristela című szitkom viszonylagos fontosságát a készítő és főszereplő tökéletesen összefoglalta. Így még a pilotnál szóba hozott elnevetős jelenetek is még világosabbá váltak.

Nem meglepő módon a készítő nevét viselő sorozat annak életéről szól. Arról, hogy náluk minden generáció egyre többre vitte, taposta az utat a többieknek. Az anyja érthető módon még a túlélésért küzdött, csak elemit végzett, a testvére volt az első aki nagy cégnél helyezkedett el, és ő az első aki egyetemet végzett.

Ennek nyomán, az utánuk levőknek való úttaposáson át szól a kisebbségekkel kapcsolatos kérdésekről is a sorozat. Nyilván felnagyítva, de ahogy a “minden latino egyforma”-módból a főnök is enyhül felé, az gondolom remekül lefesti a helyzetet. Szerintem érdekes, és egyáltalán nem szájbarágós, hanem a régi jó sitcomokat idéző módon, egyáltalán nem keseregve.

A legjobban nekem az tetszett végig, hogy láthatóan fontos volt a forgatáson levő közönség, de valahogy sikerült minket is oda vonni közéjük, talán pont a félig elrontottnak érzett jelenetekkel, amiket a tökéletes sitcomoknál újra felvennének.

Hollywoodban az író- és szereplőgárda bőrszíne is fontos kérdés lehet, de mint néző ez minket nem érint. Ezt azért hozom szóba, mert a Cristela nem fontos sorozat kintről, tudom a “faji kérdés” miatt páran megijedtek, hanem egy régimódi, de élettel teli sitcom.

Részemről 6/10 az évad, jópofára sikerült, egy percet nem sajnálok a beleöltekből. A folytatásról még nem sokat tudni, Cristela Alonzo szerint nincs rá sok esély, de még meglepődhetünk a nemsokára érkező upfronts alatt.

10 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2015. 04. 20. 08:06

aranyos volt, de nem vált végül fixen nézőssé, a határon egyensúlyozott. szóval afféle “havi egy rész elég belőle” típusú lett, 3-4 epizódonként visszanézegettem rá. a finálét is kipipáltam. szimpatikus, nem egetrengető sorozat, amit meg lehet szeretni, ha elég időt ad neki az ember. de én nem akartam egyelőre.

DarylD - 2015. 04. 20. 14:59

A pilotot nagyon szerettem, és utána se voltak vele hatalmas problémák, de egy idő után sokallni kezdtem a faji poénokat, elcsépelt lett az egész. Úgy a 7. rész környékén kaszáltam, de tervezem, hogy nyáron felhozom még maga vele.

Szaby59 - 2015. 04. 20. 15:05

Én szinte aznap néztem minden részt, szombat délutánra kitűnő 20 perc volt. A 22 részből talán a Halloweeni epizód ami nekem annyira nem tetszett, de a többi mint hozta az elvárható szintet.
Nekem bejött élettel teli sorozat volt és látszott a szereplőkön, hogy nagyon élvezik az egészet.

goodjohnwin - 2015. 04. 20. 18:13

Nem “éreztem át” én sem minden részt vagy poént, legkevésbé az ügyvédi irodás jelentek tetszettek, legjobban pedig a Cristela anyukájával és a bolond szomszéd hősszerelmessel jöttek be. (ő mintha eltűnt volna az évad utolsó felében – igaz a legutolsó részeket még nem néztem meg)

Kellett egy ilyen, de félő, hogy ez is csak egy évadig tartó “kampány” volt, mint a New Normal egy éve. Igaz egyik társadalmi problémát sem jó ennyire töményen a nézők arcába nyomni, ideális az lenne, ha ezt folyamatosan adagolnák mindenhol.

winnie - 2015. 04. 20. 19:02

jut eszembe nekem is a család >>> munkahely. és gabriel iglesias mindig jó volt:)

egyébként amit láttam, abból semmi kampányolás meg társ. problémázás nem jött át, főleg nem adagolásként. sőt, amellett, hogy elviccelődtek a latin sztereotípiákon és egyesek hozzáállásán, tök mindennapos dolgokról volt szó, amikkel bárki találkozhat. persze volt, hogy kiemeltek valamit, de épp az lett volna a fura, ha nem tették volna

Szaby59 - 2015. 04. 20. 19:09

A munkahelyen Maddie egyre jobb lett így a végére, de tény, hogy Miss Natalia jelenetei szinte mindig ütöttek :D

Zizi - 2015. 04. 21. 02:15

Én szerettem, a főhőst pedig nagyon megkedveltem, próbálom követni a YouTube-on feltűnt stand-upjait, bár sajna kevés van belőle.

Amúgy szerintem is Miss Natalia szövege volt a legjobb.

Remélem berendelik még egy évadra.

Az pedig, megmondom őszintén, tök meglepett, amit arról írt, hogy hogyan viselkednek napjainkban is a latinókkal Amerikában. Tudtam persze, hogy vannak problémák, de nem gondoltam ennyire durvának.

dragon1986 - 2015. 04. 21. 08:53

A szőke ügyvéd csaj nekem az év feledezettje.

dragon1986 - 2015. 04. 21. 09:32

Most nézem hogy volt a Harry’s Lawban lehet hogy azelőtt kaszáltam mielőtt szerepelt volna.

urbai - 2015. 05. 06. 23:54

nem volt ez rossz, egyedül Josh karaktere volt gáz számomra, ahogy milliószor kinézett savanykás képpel konstatálva a poént, és tényleg volt hogy 3 perc alatt megcsinálta ezt 6-7-szer, majd köv részben ismét.

na meg otthon a férjet játszó színész, mintha az utcáról hoztak volna be vkit hogy játssza el. de az illető nem vállalta el, ezért felhívták a sminkes munkanélküli tesóját és megkapta a szerepet.:D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz