login |

Pilot-mustra: Chicago Med – 1×00 (Chicago Fire – 3×19)

2015. 04. 21. 19:06 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra, ,

Lehet, hogy a krimisorozatok plántált pilotjaiból (kvázi backdoor pilotokról, de inkább frontdoor pilotokról van szó) sok mindent meg lehet állapítani a tervezett új sorozatról, azonban a Chicago Med esetében nagyon nem ez volt a helyzet. Hiszen hiába voltak orvosok ebben az epizódban, az egész sokkal inkább volt egy kórházban játszódó Chicago Fire-rész. Annak viszont elég jó, még akkor is, ha sokat nem tudtunk meg az új karakterekről.

CHICAGO MED – 1×00 – 7,5/10

 

Jópofa félrevezetéssel, egy igencsak veszélyes és sok sérültet produkáló tűzesettel kezdődött a rész, hogy kisvártatva teljesen más irányt vegyen – nagyon durva, hogy mennyire elfelejtettem a pár nappal előtte megnézett promót, amit még ide is kiraktam, kvázi ellőve a rész sztoriját. És az a másik irány igencsak magas tétekkel bíró és destruktív volt, bár a maximális élvezetéhez, mint mindig, kell az, hogy az ember elfelejtse, hogy jó eséllyel nem fogják kinyírni (egyelőre) Severide-ot.

Szóval egyszerre két igen komoly krízis történt, az orvosok megmutathatták, hogy mit tudnak, de értelmes körülmények között végülis csak kettőt ismertünk meg – a korábban már a Chicago PD-ben, az egyik ottani karakter tesójaként bemutatkozó Will-t (Nick Gehlfuss), aki eleve nem is akar a kórházban melózni, azt tervezi, hogy az első napja az utolsó is lesz egyben, meg a Laurie Holden által alakított Hannah-t, aki végképp minimális karakterizálást kap, így a zárás sem működött annyira.

Működött viszont a Yaya DaCosta által alakított tökös nővér, illetve az eseményeken kívül rekedő karakterek közül Oliver Platt pszichológus pszichiáter főorvosának antréja is elég jól sikerült – nyilván Platt mindig jó arc, más kérdés, hogy állandó szereplőként egy sürgősségis drámában furának tűnik egy ilyen orvos. A nagyfőnök dokival nem sokra mentünk, nyilván nem az övé lesz az adu karakter, de kell egy anyu is az ilyen sorozatokba.

Annak ellenére, hogy ez a rész semmit sem árul el a Chicago Med majdani minőségéről, arról, hogy tetszeni fog-e vagy sem, nekem abszolút bejött a “pilot”, fel kéne magam hozni a Chicago Fire-rel, bár nem tudom, hogy itt a viszonylag minimálisra szorított romantikázás mennyi időt emészt föl a cselekményből, de persze a szokásos félsz is munkál bennem, hogy mennyire tudnak változatos eseteket produkálni és maximálisan tartani a feszültséget.

De egyébként nem mindegy, hogy milyen volt ez az epizód? Van bárkinek is kétsége afelől, hogy ősztől csütörtök 22:00-tól az NBC-n Chicago Med lesz? És akkor tényleg visszatér a Third Watch, vagyis a Harmadik műszak. Csak nem egyetlen sorozat formájában, hanem egy kedd-szerda-csütörtöki Chicago Fire – Chicago PD – Chicago Med trió képében.

A kérdés csak az, hogy kell-e az NBC-nek a teljesen korrekt The Night Shift mellé egy másik, közepes nézettséget szállító akcióközpontú kórházas sorozat?

3 hozzászólás Ne habozz!

Sue - 2015. 04. 21. 19:20

Alapvetően nekem is bejövős volt, majd meglássuk, mit hoznak ki belőle.
Egyetlen aprócska pontosítás: Oliver Platt nem pszichológus, hanem pszichiáter főorvos :) Nem mindegy, mert a pszichológus nem írhat fel gyógyszert, szemben az orvosi diplomával rendelkező pszichiáterrel.

winnie - 2015. 04. 21. 19:42

köszi.

Thomas - 2015. 04. 22. 12:36

Hehe, az én szememben a Chicago Fire mindig inkább egy szappanopera volt tűzoltókkal, nem egy tűzoltós akciósorozat erős karakterekkel:) De nekem tetszik ez a fajta megközelítés (amit már az E.R.-ben is nagyon szerettem), hogy életük áll a középpontban, hiába a munkájukról szól a sorozat. Ebbe persze a romantikázás is beletartozik, de szerintem pont jók az arányok a dráma-humor-romantika-akció vonalon. A PD viszont mostanában mintha egy kicsit jobban koncentrálna az ügyekre, így ott azért csökkent a lelkesedésem.

Ez a kórházas rész teljesen jó volt, pörgős, érdekes, sok minden belefért. Azért az eddigiek alapján nagyjából sejthető, hogy milyen lesz stílusra a Med, és én nagyon várom. Kéne már egy jó kis nézős, kórházas dráma, a The Night Shift-be bele se kezdtem (illetve a pilotot elkezdtem, de feladtam), mivel nem készült hozzá felirat, az orvosi kifejezésekhez meg azért nekem nem ártana.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz