login |

Pilot: Criminal Minds: Beyond Borders – 1×00 (Criminal Minds – 10×19)

2015. 04. 22. 21:50 - Írta: human

11 hozzászólás | kategória: 2015/16, kritika, pilot-mustra, ,

Vagy két hete a Chicago Fire-spinoff backdoor pilotja mellett a Criminal Minds is hasonló esélyt kapott, avagy bemutattak egy új csapatot, akik kicsit másfajta ügyeket oldanak meg, mint az alapsorozat szereplői.

Miről is van szó? Az új csapat elhagyja Amerika határait, ahogy az a címből is sejthető volt, és a világ többi táján old meg amerikaiakhoz köthető eseteket (nem feltétlen sorozatgyilkosságokat), méghozzá a helyiekkel együttműködve. Ez lehet az a plusz fűszer, az aktuális ottani szokások és nehézségek, ami elég nézőt szerez a spinoffnak?

A probléma, hogy semmi extra nincs ebben sem, sőt, maga a “pilot” egyszerűen borzasztó volt. Nézek pár nyomozós sorozatot, de még azokhoz képest is rossz volt. Ritkán vagyok úgy, hogy nem értem miért tetszik bárkinek, de ha erről pozitívat fogok olvasni kommentben, akkor majd képzeljétek oda, ahogyan csak pislogok.

Pedig a szereplőgárda nem rossz, még ha kicsit meglepő is: Gary Sinise (CSI:NY), Anna Gunn (Breaking Bad), Tyler James Williams (Everybody Hates Chris) és még páran. Na de rossz forgatókönyvből és unalmas rendezésből ők sem tudnának jót kihozni, mondjuk egyikük nagyjából nem is próbálkozik.

Miről beszélek? Egyrészt csak öntik ránk az információt a dialógokban. Értem, hogy vagy 8 szereplőt mozgatva másra nincs idő, ezen még túl is tenném magam, de teljesen random megszakításokkal elhelyeznek benne karakterépítő momentumokat. “Ebben a régi ügyben nyomozol?” és hasonlókat, viszont, ha alig jut erre pár perc, és így nem megyünk vele semmire sem. Nem elég, hogy nem figyelemfelkeltőek a magánéleti bónusz információk, de őszre mindenki el is felejti őket.

Az egész epizódból a mesterkéltség sütött. Meg sem próbálnak flow-t alkotni, vagy elrejteni az expozíciót, csak a képünkbe tolják, hiszen a 8 emberből valaki mindig beszélgethet valakivel random. A legszomorúbb, hogy összevissza cserélgetve a csevegőket sem lenne semmi különbség, és az ilyen csereszabatosság mindig főbenjáró bűn. Méghogy karakterek, meg építés…!

Az a mázli a sorozatoknál, hogy legrosszabb esetben is csak 45 percet veszít az ember, na velem most ez történt. Ennél sokkal jobb heti nyomozós sorozatok vannak, avassatok már be, hogy miért nézitek, és ha érdekesnek tűnik a spinoff, akkor miért?

11 hozzászólás Ne habozz!

Serafina - 2015. 04. 22. 22:01

A sztori alapján ez kb. olyan mint a Crossing Lines, annak se volt egy igazán érdekes része sem…

winnie - 2015. 04. 22. 22:16

nyilván egy témát meg lehet érdekesen, jó ügyekkel és jó karakterekkel is valósítani, szóval egy krimi estében csak az alapsztori miatt nem érdemes ítélni.

bbandyka - 2015. 04. 22. 22:18

mit miert nezunk?
ez volt a CM kb leggyengebb epizodja.
talan a E01 et megfogom nezni, de sok eselyt nem adok neki.

FireKeeper - 2015. 04. 22. 22:27

tényleg tragikus volt ez a rész, kis híján csak végigskippeltem.

Raziel Anarki - 2015. 04. 22. 23:17

jah elég gázos felvezetés volt, erőltetett derégótaismerjükegymst dialógok stbstb.

a CM ebben az évadban kb olyan mintha a kötelező proceurélokon kívüli részeket kb az iróiskolából frissen szabadult zöldfülűek írnák, leszakad az arcom olyan “karakterizációk” vannak néha.

lassan gondolkodom h el kéne kaszálni, csak 10 év után ez nem olyan könnyű… meg azért voltak kreatívabb részek idén (börtönös), de az is csak 1 a 20ból…

kár érte.. az első 4-5-6 évad nagyon adta annakidején, de manapság már én sem értem miért folytatják, és mit keresnek még itt a színészek.

Kiss53 - 2015. 04. 23. 00:50

Gyagyi az egész ahogy van. Az alap koncepció crossing lines koppintás, a pilot harmatgyenge, Gary Sinise meg ááááá, nem adja. Inkább a 70-es évekbeli Rossi-Gidion párosról lehetett volna spin-off, az sokkal érdekesebb lett volna, legalábbis szerintem.

Roxi - 2015. 04. 23. 07:51

Gary Sinise miatt alap,hogy belekezdjek.Nyilván egy ilyen felvezető epizódban sok mindenre nincs idő.Így adok neki majd ősszel 5 részt és utána ítélkezem.

Raziel Anarki - 2015. 04. 23. 14:24

@Kiss53: so true, arra beneveznék

Stanlee - 2015. 04. 23. 20:01

Én is csak Gary Sinise miatt próbálnám meg, majd ha lesz időm, akkor szépen megnézek egyszerre 3 részt belőle, és eldöntöm, hogy akarok-e még egyszer Criminal Minds-ot nézni.

yggdrasil - 2015. 04. 24. 19:43

Nagy kedvencem a CM, de már a korábbi spinoff sem működött neki. Nekem sajna nem jön be a CSI, így nem értem, hogyan lehet ugyanazt 4-5 féle felállásban nézve. A CM sava-borsát a sorozatgyilkosok adják, amik nem igazán biztos, hogy a spinoff sorozatban ilyen erővel meg tudnak jelenni. Azzal tökéletesen egyetértek, hogy az erős színészgárda nem jelent semmit. Megjegyzendő, hogy az alap CM gárda is alaposan lecserélődött mára és szerintem ez sokszor csak jót tett neki (Rossi belépése állat volt…)

winnie - 2015. 04. 25. 07:42

“Nekem sajna nem jön be a CSI, így nem értem, hogyan lehet ugyanazt 4-5 féle felállásban nézve”

minek a szinonímája a CSI? vagy ebben is volt helyszínvizsgálat meg bizonyítékelemzés? attól, hogy valami krimi, még nem lesz CSI. a CSI elég konkrét szelet a krimik műfajából, szerintem ennek nem sok köze volt hozzá.

főleg, hogy jelenleg csak 1 felállás van a CSI-ból, na jó, 2.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz