login |

Pilot: Happyish

2015. 04. 28. 14:50 - Írta: human

5 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Az a helyzet, hogy most sok kritikushoz viszonyítva jobb helyzetben vagyunk, mivel sosem tudjuk meg mit vesztettünk. Azért kezdem így, mert eredetileg Philip Seymour Hoffman lett volna a Happyish főszereplője, és sok kritikusnak már vetített egy vele készült jelenetet a Showtime.

Viszont “szűz” szemmel nézve sem tökéletes azért a sorozat kezdése. Bár a cím alapjűnsejthető, hogy a modern kori boldogsággal foglalkozik majd a Happyish, de valahogy mégsem a várt módon teszi. Amúgy talán pont ez a baj, hogy az igazi témája elveszik a sok káromkodásban és felesleges(nek tűnő) jelenetben.

A főhőső egy kicsit pesszimista író/kreatív valami reklámcégnél, aki öregedik, és erre a legjobban a frissen felvett 25 körüli menedzserek ébresztik rá, akik csípőből utálják is őt nyilván, mert kell a konfliktus, meg sokan kidobandó szemétként tekintenek a 45 évesekre.

Az előbbi társadalmi kérdés, és nem a negatív oldalról érinti szerintem a Junkie olvasóit, de igazából pont ez a szál az ami rossz a pilotban, így mindenképp előre kell vennem. Egyszerűen borzasztó klisés minden jelenet, ami a fiatalok és az öreg között játszódik, láttuk már őket százszor. Az egész reklámcéges huzavonát csak Bradley Whitford dobja fel, aki a főszereplő egyik főnökét alakítja.

Akkor viszont mi miatt néztem mégis végig az első két részt simán? Az összes többi jelenet miatt, amikben csak életszerűen beszélgetnek a szereplők a helyzetükről a világban, a szüleikről, vagy amikor épp lereagálják mások hátsó szándékait. Ebben a Kathryn Hahn, Steve Coogan, Molly Price, Andre Royo négyes marhajó. Konkrétan a pilot első 5 perce megvett pár hétre biztosan.

These homicidal motherfuckers are fantastic marketers.

Ritkán mondok ilyet, de ezúttal kevesebb káromkodás jobb lenne, ellenben a cinizmus, pár remek jelenet és a színészek miatt simán 7/10 volt az első két rész. Kicsit nagyot markol a sorozat, de vannak benne jó ötletek.

5 hozzászólás Ne habozz!

Brynden Rivers - 2015. 05. 02. 11:23

Steve Coogan és Bradley Whitford miatt nézős.

7/10 mert őszinte komédiából (vagy ez dramedy?) sose elég

kisanna - 2015. 05. 03. 09:48

hát nem tudom, nekem a mostanában nézős aránylag még vicces (mondjuk Brooklyn 99) sorozatok mellett ez volt hónapok óta az első olyan, amin hangosan felröhögtem. többször(!). a néha valóban elcsépelt részek mellett valahogy annyira szürreális és szarkasztikus, rettentően jól szórakoztam rajta (vszeg pont jókor talált be).

kisanna - 2015. 05. 11. 16:27

jézusom, ez a sorozat ZSENIÁLIS!!
minden egyes részét idézném szó szerint, olyan dumák vannak benne:D

úristen. remélem, nézi még rajtam kívül valaki!

Shyllard - 2015. 05. 21. 23:16

Csak én nem tudom követni mikor jönnek ki az epizódok? Mármint tudom mikor kéne a részeknek lennie, de mivel nem Amerikában élek teljesen máshogy szerzem be, viszont a feltöltése teljesen összevissza van.

kisanna - 2015. 05. 25. 17:41

@Shyllard: ezzel már nekem is meggyűlt a bajom, most pl. a torrenten már nem látom az első 4 részt, de az 5. ami elvileg tegnap volt az USAban, már fent van. szóval elvileg hétfőnként már elérhetőek az új részek.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz