login |

Aquaman-nek lenne ma helye?

2015. 04. 29. 15:15 - Írta: winnie

20 hozzászólás | kategória: elmélkedés, video,

A DC képregényes univerzuma tévében jobb helyzetben van, mint a moziban. Ott is megindult persze az építkezés, de a mostani Arrow – The Flash-kombó elég sikeres (CW-szinten), és a CBS abban reménykedik, hogy ősszel a Supergirl jóval nagyobb nézettséget szakíthat. És akkor még nem is beszéltünk a tervezett jófiúk+gonosztevők team up-spinoffról (Legends of Tomorrow?), a jelenleg Blackbirds címre váltó Titans-ről, ami a Teen Titans-re épülne, plusz a DC-hez tartozik a Gotham is, vagy a Constatine.

Azt mindenki tudja, hogy a közelmúltban, jóval az Adam West-es Batman, a John Wesley Shipp-es The Flash vagy a Lois & Clark: The New Adventures of Superman után a Smallville képviselte az univerzumot, valamint a Birds of Prey. Előbbihez olykor felmerült spinoff terv (például a Justice Leaguea Blue Beetle vagy a The Graysons), de egyikből sem lett semmi. Mint ahogy az NBC-s Wonder Woman is besült, de abból legalább elkészült a pilot – itt írtunk is róla.

A legközelebb a megvalósuláshoz a Mercy Reef munkacímen futó Aquaman lett volna. Amelyből 2006/07-re ugyancsak készült pilot, de a CW végül nem rendelte be. Alapból a posztomnak az lett volna az egyik lényege, hogy a tovább mögé linkelem a pilotot valamelyik videómegosztóról, de amilyen lassú vagyok, azóta megint nem találom (itt megnézhető egy kommentár kíséretében, de egyébként gondolom tölthető, ha valakit érdekel). Itt az én kritikám a pilotról (mert akkor még voltak szivárgások…), ez pedig human-é.

Szóval, ha akad valaki, akit érdekel a 2006-os Aquaman, az csekkolhatja a tovább mögött az előzetesét (na, milyen mai szemmel?), a főszerepben a Smallville-es Green Arrow, Justin Hartley és az NBC-s Wonder Woman, Adrianne Palicki.

És közben el lehet gondolkodni azon, hogy mi lett volna, ha megvalósul, és mennyire illeszkedett volna a mostani stílushoz? Csak promókép alapján gond nélkül, nem?

20 hozzászólás Ne habozz!

DarkEagle - 2015. 04. 29. 15:35

Nem vészes így promo alapján de annyira azért nem is jó hogy megnézzem. És nem azért mert fujj ez régi már.
Csak nem tűnik olyan jónak bár a zene bejön. :D

Claire8310 - 2015. 04. 29. 15:48

2006-ből én csak egy Aquamant ismerek :)
https://www.youtube.com/watch?v=F5GOrfcZg9E
Ezt meg is néztem volna:)

zero - 2015. 04. 29. 16:06

Szerintem azért maradjon minden a nagyvásznon. A korrekt látványt ők tudják hozni és ahhoz csak jó forgatókönyvet kell tenni. Ha elkezdik azt, amit 2008-ban a Marvel a Vasember1-el , akkor csak eljutnak majd valahova. Ráadásul nekik kezükben minden jobb.
Ez a fapados smallville2 tini-melodráma, minimálköltségvetéses vacak jó hogy nem valósult meg.
Szóval én erősen vitatnám az 1. gondolatot.
Bármennyire jobb vagy nem jobb az Arrow és a Flash, előbbiből a 2 évad, másikból az első néhány rész alapján meglátszik a tv korlátozott lehetősége, kicsit nyögvenyelőssége. Univerzumot meg nem tudnak építeni, hiába teszik egyik figurát a másik sorozatába. Starling City-t feltűnően csak a szupererővel nem rendelkező gazok kerülgetik, Flashben meg Smallvilles “mindenki meteorból szerzi” mintájára megkapta ezt a feneketlen incidens zsákot, amiből mindenkit elő lehet húzni, tökmind1 eredetileg mennyire volt fantáziadúsabb az eredete. Ez a tv-s univerzum most teszthalott, nem lélegzik, nincs áramlása, annyival több csak most a mozis DC univerzumnál, hogy több része van.

winnie - 2015. 04. 29. 16:25

zero: pedig inkább a mozis univerzum a korlátozott – neked lehet, hogy a beleölt pénz számít, de sokaknak a történet. márpedig egy arrow-ból 3 év alatt több, mint 2000 percnyi történetet lehet mesélni (összesen 200 millió dollárból), míg egy karakterfilmből 3 évente 150 percet (ugyancsak 200 millió dollárból).

nyilván itt jön az elő, hogy kinek melyik a prioritás, de éppen ezért lehet jobban mesélni a képregényt tévében. filmben csak tentpole sztorik juthatnak el. de a karakterizálás és minden más, ami nem pénz kérdése, a filmben csak minimálisan lesz jelen. ráadásul tévében lehet önmegvalósítgatni. moziban erre nincs idő, ott csakis a bevételgeneráló elemek számítanak. nagyon kevés filmesnek adatik meg, hogy komolyabban magát is belevigye a filmben.

majsz - 2015. 04. 29. 16:58

én szerettem a Smalleville jájtos hangulatát, szerintem ha írnak egy nagykedvenc szuperhiróra egy szerethető karaktert meg találnak valakit aki hozza, kijöhetnek jól a dologból. Illetve lehet ez az állítás inkább a 2000es évek elejére igaz, mára nagyon megnőtt a sorozatokkal szembeni elvárás, persze ez elmúlt másfél dekádban gyk kialakult hajnalba felkerülő lefájlcserélhető rilízek hozzáférhetősége és egyes sorozatok igen magasra tolták a lécet, képregényből meg gondlom nehéz adaptálni GoT minőségben. Ennek ellenére a Daredevil is jó irányt kapott el, persze 1-2 szereplővel mellé lőttek, de amíg nincs a dologban szuperpóver egész jó dolgokat össze lehet hozni, utána már trükkösebb a helyzet. Igazán alakíthatnának vmi sötétebb hangulatú témát, kb SupNat első évadok szinten, bár nem tom azzal tudnának e olyan nézőszámot hozni. Reméljük a Netflix hozza majd ezt a lehetőséget, én vevő lennék egy komorabb hangulatú aquamanre, aki szenved az óceánmélyi sötét hideg egójától de próbálkozik a fenti kétes erkölcsű világban.

levadász - 2015. 04. 29. 17:32

majsz: a komorabb hangulatú aquaman már hollywoodé

majsz - 2015. 04. 29. 17:49

attól még egy részletesebben kifejtett elférhetne a tv-ben nem? legalább nem ütne el a 2 világ annyira

sandor555 - 2015. 04. 29. 18:27

A netflixes daredevilt leszámítva az összes ilyen típusú sorozat egy YA bullshit. Nekem legalábbis ez a véleményem… :)

Balumedve - 2015. 04. 29. 19:30

Azt hiszem, Aquaman az egyetlen szuperhős féleség, akiről se filmet, se sorozatot nem néznék meg, se régit, se újat. A fickó a víz alatt igazán hatékony, a szárazföldön pedig olyan, mint egy partra vetett hal. A víz alatti DC civilizáció és az ő gondjaik teljességgel hidegen hagynak.

vbalazs91 - 2015. 04. 29. 20:05

Ezt a pilotot megnéztem egy pár éve, nekem nagyon nem jött be, nem csodálom, hogy nem kérte be a CW.

winnie - 2015. 04. 29. 20:31

vbalazs91: ez akkor jó gondolatmenet, ha az a mérce, hogy a cw olyan sorozatokat ad, amik bejönnek neked?

én megnéztem, nem tetszett annyira, de megdöbbentett, hogy nem kérték be, mert épp ezt nagyon jól el lehetett volna adni. akár a címével is.

Cared24 - 2015. 04. 29. 21:29

Imádtam a Smallville-t, az első 4 évadát akármikor újranézném. Voltak benne gyengébb részek, de szerethető tudott lenni. Arrow közepesen kezdett, nagyon jól folytatódott és most a gödörben van szerintem. Flash meg jött, látott és győzött nálam apróbb logikai hibái ellenére. Hogy az Aquaman mikor jöhetne? Soha szerintem.

Justin Hartley szerintem jó lett volna Aquaman-ként, de ezt kis költségvetéssel egyszerűen nem lehet megoldni normálisan mint a többinél. Ráadásul Aquaman karaktere vicc volt egészen a 2011-es New 52 rebootig ahol instant nagy népszerűségre tett szert abszolút jogosan. Egy minisorozatra kíváncsi lettem volna azért, mert engem a Marvel filmes világa nem nagyon tud lenyűgözni, a képregények inkább sorozatba valók mint mozivászonra.

+ Érdekesség, hogy akkoriban sokkal több zene volt a sorozatok alatt pl. Smallville 1. évad: 159 zeneszám, 2. évad: 25. Hozzák vissza a zenéket, jó hangulatot tudna adni.

vbalazs91 - 2015. 04. 29. 21:34

winnie: nem azért mert nekem nem jött be, hanem mert a kivitelezés olykor elég gagyi volt, semmi izgalom nem volt a pilotban és a színészi játék sem volt egy nagy szám.

Lehet mondani, hogy ezek csak nekem nem tetszettek, de szerintem ezek olyasmik, amiket ők is láthattak, és ezért nem is kérték be.

Akkoriban egyébként nem mentek még annyira a képregénysorozatok, szóval nem csodálom, hogy akkor nem kérték be, nem lehetett tudni, hogy ezzel majd robbantani fognak (nem úgy, mint most a Flashsel), és valószínűleg annyira nem is lehetett olcsó.

winnie - 2015. 04. 29. 21:35

“Akkoriban egyébként nem mentek még annyira a képregénysorozatok, ”

oké, 2014/15-ben megmozdult valami, elindultak a képregénysorozatok, de amikor ezeket berendelték, akkor sem mentek annyira (egy korrekt, de összességében nem túl nézett arrow volt meg a közepesen gyenge agents of shield). akkor fognak menni, ha elkezdik őket berendelni. akkoriban is voltak képregényes sorozatok, még marveles és dc-s is.

de ha a sikert nézzük, akkor most sem túl sikeresek abszolút értékben. a különbség igazából annyi, hogy most moziban több a film.

repeater aka Zsírfeka - 2015. 04. 29. 22:20

Az előzetes tipikus YA, a trükkök zs-kategória.

“A DC képregényes univerzuma tévében jobb helyzetben van, mint a moziban.”

Ezt betudom inkább költői túlzásnak.
Max. annyi benn az igaszság, hogy több CBS-es limonádé YA sorozatot tudnak készíteni, több hős történetét meg tudják csinálni. A minőség már más kérdés /akár Arrow-ot mondom, akár Flash-t, noname emberkék játszanak bennük, míg filmekben azért nagyobb nevek vannak./. Plusz ott a cgi, remélem nem kell ecsetelnem…
Plusz szerintem egyértelműen pozitív döntés volt, hogy azt mondták, hogy a tv-s világ nem része a filmes világnak. Egyszerűen más liga a kettő, akár szar ezt hallani, akár nem.

Denisaw - 2015. 04. 29. 22:36

Akárki akármit mond, Justin Hartley az igazi és egyetlen Green Arrow…Imádtam a Smallville-t, az összes karaktert eltalálták benne. Azóta se tudtak úgy összehozni egy sorit, hogy annyira klappoljon a gárda, mint abban. Amikor bejelentették, hogy lesz Arrow, vártam, aztán jött a főszereplő bemutatása, hát, kaszáltam is egyből :D….az első részt megnéztem, mert páromnak bejött a promó. Valahogy a pasas nem tudta hozni azt a karaktert, akit már “ismertem”…És szerintem nem is illik hozzá a szerep. Jó lenne egy olyan sorozat, mint amilyen a Smallville volt. Szerintem nagyon jól hozta össze a hősöket, lassan behozva mindenkit a képbe. Hiányolom ezt a sorikból mostanság. Van pár kedvenc most is, de sajna egyre kevesebb. Aquaman szerintem kemény dió lenne, de azért én kíváncsi vagyok..

winnie - 2015. 04. 29. 23:20

repeater aka Zsírfeka: ez most nem szeret-nemszeret kérdés, semmi szubjektívet nem akartam belevinni, csak tényeket.

“Ezt betudom inkább költői túlzásnak.”

inkább enyhén fogalmaztam. a DC moziban egyelőre sehol sincs.

és ez nem túlzás. én nem a jövőről írok, amikor lesz valami a moziban, hanem a jelenről. és az elmúlt 2 évben egy DC-film volt, és a következő jövőre jön. másik oldalról van legalább 5 DC-s tévésorozat, de ha a közös univerzumosokat nézzük, az is 2, és még készül hozzájuk 2+1.

ég és föld.

főleg a marvelhez viszonyítva. a marvel a moziban uralkodik egyelőre (még akkor is, ha anno a batmanek olyan elismerést kaptak, mint marvel-film soha és bevételileg is igen erős volt kettő), viszont tévében a dc lealázza a marvelt. pont mai eredmény, hogy a flash először a premier óta elkapta az agents of shieldet, ami már a ciki kategória.

vbalazs91 - 2015. 04. 30. 01:51

Jó, akkor úgy alapvetően nem mentek a képregényes filmek, meg nem volt ilyen univerzumépítés. Most már sokkal bátrabban belevágnak ilyenekbe, mert úgyis siker (lehet mondani, hogy a shield nem az, de az nem is szuperhősös, inkább csak egy univerzumban játszódnak a szuperhősökével).

Az Arrow meg a Flash azért siker, legalábbis CW-s mércével mindenképp. Nem tudom, Aquamennel akkor ez összejött volna, ebben a formában szerintem nem. Mondjuk szerintem a karakter sem olyan izgalmas, de persze a sztorival ezt lehet feledtetni, talán ma már igen, de talán ehhez tényleg nagyobb költségvetés kéne. Egyébként a Flashnél teljesen jó a CGI, amit kell, azt megoldanak, de nem biztos, hogy Aquamennél is ilyen jól meg lehetne kerülni dolgokat.

Scholes75 - 2015. 04. 30. 06:57

Bejvaccs es bobijuingos ember sz atlantiszrol mashup.

nadi - 2015. 04. 30. 08:56

Nem hiszem, hogy néztem volna. De nem a trailer miatt. Egyszerűen vannak szuperhősök akik számomra érdektelenek. Pont ezért nem tudott érdekelni az Arrow sem, és ezért nem néznék egy Hawkeye sorozatot sem. Pedig Aquaman-nak még szuper ereje is van. De akkor is érdektelen. Nem biztos, hogy minden szuperhős képes bevonzani a nézettséget. Igaz, nem vagyok tisztában vele, hogy kint melyik szuperhős mennyire népszerű. Mármint mindegyik az, de egymáshoz képest fogalmam sincs.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz