login |

The Delivery Man – írta userguide

2015. 05. 05. 14:53 - Írta: vendegblogger

Szólj hozzá | kategória: Anglia lecsap, kritika, pilot-mustra,

Gondban lennék, ha meg kéne neveznem a XXI. század első évtizedének legjobb angol szitkomját, de a legötletesebb, legfrissebb címet könnyű szívvel odaadományoznám a Green Wing-nek. Sokan (okkal) nem szerették, egészen elképesztő színvonal-ingadozásai voltak, gyakran lépte túl a totális abszurd határait is, de a valaha volt talán legerősebb vígjáték-szereplőgárda. plusz a sok író töménytelen gagje kihagyhatatlan végeredménnyel szolgált.

A készítők a Green Wing 2007-es lezárása óta egészen mostanáig nem tévéztek, idén viszont két író, a producer és Darren Boyd visszatértek az ITV képernyőjére. Az előzmények után a többség valószínűleg nagy elvárásokkal érkezett, a végeredmény viszont nem valami biztató.

A helyszín ismét egy kórház, ahol a harmincas évei közepét taposó főhős kezdőként éppen munkába áll. Ráadásul férfiként valamiért a szülésznői (ill. szülészi, fene tudja, mi ez magyarul, a lényeg, hogy nem orvos) hivatást választja, körülötte viszont természetesen mindenki nő. Hogy még érdekesebb legyen a dolog, előtte rendőrként dolgozott, de nem bírta elviselni az ezzel járó megpróbáltatásokat.

A többit valószínűleg nem nehéz kitalálni, a női munkatársak egy része szerelmes belé, más része finoman szívatni akarja, a szülő nők pedig kicsit furcsán néznek rá. Később egy teljesen valószínűtlen fordulattal odakerül a volt rendőrtársa is (Paddy McGuinness) ill. a főorvos is férfi (Neil faterja Alex Macqueen), ők próbálják oldani a nyomasztó női fölényt. Szintén hamar bejön a képbe a szerelmi szál, ennyi nő mellett esélytelen kihagyni.

A női szereplők közt nincsenek igazán nagy nevek, Fay Ripley, Aisling Bea és Jennie Jacques lehet ismerős az angol sorozatokat jobban követőknek.

Az egész kedves, aranyos, tényleg nem bánt senkit, kiválóan igazolja a tételt, miszerint kutyával, gyerekkel és Derek Boyddal bármit el lehet adni (legalábbis utóbbi elég ahhoz, hogy a női nézőkre alapozva berendeljenek egy sorozatot).

A Delivery Man legnagyobb problémája az, hogy egyszerűen nem vicces. A Green Wing utálóinak jó hír, hogy ahhoz a készítőkön kívül semmi köze. Az egész egy kicsit régimódi, Boyd néhány géppuskasorozat-szerű riposztján kívül a világon semmi érdekes nincs benne. Bedobtak egy férfit sok nő közé, jaj, most mi lesz. Szakállas poénok, sok ismerős mellékszereplő, maximalizált cukiságfaktor.

A Green Wing nem ezzel a sorozattal fog feltámadni, kár érte, 4/10. A harmadik részre bukta is a pilot nézőinek felét, nagy összeget nem tennék a folytatásra.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz