login |

Backstrom: vége az 1. évadnak

2015. 05. 06. 21:40 - Írta: human

3 hozzászólás | kategória: 2014/15 finálék, kritika,

Egy dolog biztos: ha be is rendelik a folytatást, akkor sem leszek már ott, főleg a fináléban történtek után.

Igazából nem tudnám megmondani, hogy miért néztem végig ezt a 13 részt. Rendben, nem pont hetiben követtem, csak úgy nagyjából, amikor kedvem támadt rá, talán pont ezért tisztult le a kép mostanra, hogy az utolsó 3 epizódot egyben láttam.

Nyomozós sorozatról van szó, amiben a főszereplő egy House-szerű figura, csak fájdalomcsillapító helyett éppenséggel iszik és dohányzik, miközben a belső szervei ezt már nehezen bírják, így játszik a halállal. És persze cinikus meg kőkemény, mindenkin átgázol, hogy elkapja a gyilkost. Legalábbis ezt akarták velünk elhitetni egy darabig.

A probléma, hogy a finálé tipikusan olyan helyzet volt, bár a Rock Bottom címből kitalálhatóan, ami után az jön, hogy ő mégiscsak jó akar lenni. Igazi, hogy előtte sem működött tökéletesen a sorozat, de basszus, ha nem szivarozik és iszik mellé, esetleg a cinikusságából is enged, akkor aztán végképp tipikus nyomozós lesz.

Itt muszáj kitérnem arra, hogy a főszereplő Rainn Wilson nagyon nem illett a sorozatba. Láttuk már jó szerepben, na de ez nem az. Úgy tűnt, folyamatosan erőlködik ahelyett, hogy természetesnek érződött volna a figurája. A többiek tipikus nyomozós segítők, igazából ők jók voltak.

A legnagyobb baj mégis az, hogy igazából maguk a készítők sem tudták mit akarnak kezdeni Backstrommel. Ezen az sem segített, hogy a részeket cserélgették, mert a csatorna félt, hogy túl embertelen a főszereplő, így előrébb hozták például az érzelmes sárkányeregetős részt a könyörtelenségbe és cinizmusba való további merülés helyett.

A legjobban az apjával való kapcsolatán látszik az írók tanácstalansága, hiszen vagy kétszer is összefutottak az évad során, de az első után a fináléban levő összetűzésük valahogy karakteridegennek tűnt.

Tényleg nem az átívelő szál hiányzott, hiszen egy heti ügyes nyomozósba neveztünk be, de a néha egész jó ügyek mellé a karaktereket sem vitték rendesen végig. Összedobott érzésű volt az évad, részemről 5/10, és ezzel el is felejtem szerintem örökre.

3 hozzászólás Ne habozz!

zolkien76 - 2015. 05. 06. 22:44

Azért annyira nem volt rossz a sorozat. Igen a finálé sem volt a megfelelő, de gond volt Fox-os rendszeres hibával – vagyis a részek sorrend cseréjével.

human - 2015. 05. 07. 01:14

zolkien: ok, de annyira jó sem volt

Bullseye - 2015. 05. 07. 08:46

Én azért sokat várok a folytatástól, ha lesz. Végtére is ha már nem ihat meg bagózhat, akkor még cinikusabb lesz…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz