login |

New Girl: vége a 4. évadnak

2015. 05. 07. 14:50 - Írta: human

30 hozzászólás | kategória: 2014/15 finálék, kritika,

Az utolsó rész címe Clean Break volt, és úgy tűnik, hogy muszáj lesz nekem is ezt tennem a sorozattal, végre szakítani vele, mert csak az időmet rabolja. Kicsit tényleg olyan ez, mint egy elfuserált kapcsolat, mivel elég sok napot voltunk együtt. Pedig az elején még minden rózsaszín volt, de aztán…

És itt nem az a gond, hogy én nem értem, hol rontották el, de basszus, már az írók sem tudják. Erre a legjobb példa Coach visszahozatala volt, amit most semmissé tettek, kiírták a sorozatból. És nem ez az egyetlen dolog, amit nulláztak.

Ugye pár éve Jess és Nick összejött, nem működött, szakítottak, volt karakterfejlődés és szenvedés, erre mi jön újra? Az év közben is tisztán látszott, hogy van még közöttük kémia, szóval most ismét kerülgetik majd egymást… hm, mintha ez is a New Girl jobb szezonjaira tekintene vissza.

Az egyetlen hátramaradt szappanoperás dolog a többiekhez kötődik, és ez még tökéletesebb pillanat lesz arra, hogy kilépjek a sorozat vonzásából. Bevallom kicsit szép volt az érzelmi tetőpont, pont annyi melegséget csempészett a fináléba, amitől nem lesz örökre rossz élmény a New Girl-re való visszatekintés.

Kicsit hihetetlen számomra, hogy mennyire tanácstalanok az írók és a készítő. Nem tudják, mitől működött igazán, próbálnak ők már mindent, ami nyilván extrán rossz szájíz jelent onnantól, hogy feltűnik az erőlködés nézőnek. Széttört pár éve az a teáscsésze, összeragasztották, de már sosem lesz az igazi.

Idén ha három olyan rész akadt, amin lehetett tényleg mosolyogni, akkor sokat mondtam. Ki is számolom, az 60 perc jó szórakozás, míg 380 percet, a többi részt, csak elszúrtam az életemből. Az több, mint 6 óra. Igen rossz arány…

Bár nincs kedvem pontozni, hiszen még mindig kedvelt színészek vannak benne, és ennél szarabb sorozatoknak tuti fogok többet adni, de jó szívvel is csak 4/10 jár a New Girl negyedik szezonja. Ha ez lett volna a sorozat első évada, akkor 6/10-es középszerrel hagynám el örökre.

30 hozzászólás Ne habozz!

Kissur - 2015. 05. 07. 15:04

Én pont ezen a héten daráltam le a 3.évadot, mert ott kaszáltam el. És bevallom nagyon üdítő volt így másfél év kihagyás után nézni a csapatot. Vizsgaidőszakban tervezem ledarálni a 4.évadot, amiről több jót hallottam (eddig), mint a 3.évadról. De most kezd elmenni a kedvem tőle.

carpediem - 2015. 05. 07. 15:06

Tavaly még egyet értettem volna Veled human, de szerintem tök kellemes volt az évad mondjuk úgy 7/10. a szezonzáró meg a legjobb finálé volt, Jess-Nick párosítást én sem értem, de szerintem kapásból fel tudok sorolni 5 szuper jó epizódot, különösen a Par 5-ot nem is volt régen!

carpediem - 2015. 05. 07. 15:07

legjobb fináléja a sorozatnak úgy értem. s azért vicces mer pont azt akartam írni, hogy aki kaszálta a 3évadban érthető módon, az bátran térjen vissza

bazs1 - 2015. 05. 07. 15:22

A harmadik felénél kb én is elkaszáltam, nem is néztem meg a maradékot, de ezzel a negyedikkel én ki tudok egyezni 6/10.
Nyilván sokat esett a színvonal de én ezt meg a Modern Familyt akkor is megtartottam “guilty pleasurenek”.
Coach nem fog hiányozni (Happy Endingsben sokkal jobb volt a karaktere)

Silas - 2015. 05. 07. 15:24

én sokáig hanyagoltam, most befejezem a 4. évadot… mert elvileg jobb lesz a folytatás.. de régóta szart se ér

Poghy - 2015. 05. 07. 15:25

Utolsó 3-4 részt még nem láttam, de nekem nem volt gondom az évaddal, sőt volt pár kimagasló rész is, például amikor Schmidt-et megtanítják mosni azon sírva röhögtem. Szerintem a jobb szitkomok közé tartozik a New Girl.

ayren - 2015. 05. 07. 15:28

Nekem még vissza van 1-2 rész az évadból, de basszus, 2 éve úgy nézem, hogy a kasza határán táncol mindig, egyszerűen csak a hozzá kapcsolódó szép emlékek tartanak a képernyő előtt. A jobb részek se nagyon hozzák az első 2 évad átlagát, a rosszabbak meg… Sose haraptam volna rá, ha az első évad ilyen.
A hátraevő két részt azért még megnézem, de azt hiszem, csatlakozom humanhoz. Ha esetleg az 5. évad szuperre sikerül a kommentek alapján, ledarálom utólag.

crashland - 2015. 05. 07. 16:04

kommentelokkel ertenek egyet, olyan 6 de inkabb 7/10-et adnek az evadra. Szerintem a hanyatlak a 3. evad 6. resze utan (kb) kezdodott, de a negyedik evad picit jobb volt., persze korant sem a fenykort idezi, de ennyire azert nem huznam le, kellemesen szorakoztato meg mindig.

Lana - 2015. 05. 07. 16:07

Nekem is tetszett ez az éved, persze nem olyan kiemelkedő volt, mint az első kettő, de abszolút kellemes élmény.

Az a baj az összes ilyen 30-asokról szóló szitkommal, hogy vagy egy helyben toporognak a szereplők, de akkor hol a jellemfejlődés, és egy idő után unalmasak ugyanazok a körök, vagy továbblépnek, normális állás meg komoly kapcsolat és az meg már nem olyan nagy humorforrás. Ráadásul szét is hull a csapat.

Szóval nincs könnyű dolga az íróknak, és most így kapásból nem nagyon tudok olyan sorozatot mondani, ahol ezt az akadályt sikerrel vették

atekk - 2015. 05. 07. 16:29

Szerintem teljesen jó volt ez a 4. évad, idén kb. ez volt az egyetlen olyan sitcom, aminek vártam a részeit. Voltak gyengébb részek persze, de az utóbbi pár rész hozta a régi szintet, az utolsó pedig marha jó volt. Damon Wayans Jr. pedig ki akart lépni, ezért írták ki, nem az írók találták ki.

paranoid android - 2015. 05. 07. 16:49

Emelkedett a színvonal a harmadik évadhoz képest, és bár még nem éri el a második évados aranykort, a hibái ellenére még mindig az egyik kedvenc sitcomom, főleg az országos választékból.

Kissur - 2015. 05. 07. 18:09

Na a csupa pozitív komment visszahozta a kedvem a darához. :)

Silas - 2015. 05. 07. 18:18

Sitcom.. és el se mosolyodok rajta.. see the problem? :D Scmidt meg irritáló,nem vicces

LoGi - 2015. 05. 07. 18:58

Riveeeers and roooaaaaaaaaaads, rivers and roaaaaaads, rivers till i reach you… Mint a Chuck végénél is ^^ Engem a vége már emiatt megvett, hetiben néztem, én még az időpocsékolás faktort nem igazán érzem (inkább mondjuk a The Middle-t nem tudom miért nézem még), de valóban nem kötelező már.
Nekem főleg az új intro ami legjobban nem tetszik, a régi aranyosan weird (fülbemászó) éneklős helyett beraktak egy trendi, pár másodperces tucatintrot, ahol mindegyikőjük milyen szépen pózol, számomra lerí róla, hogy új nézőket akartak megragadni vele, és nem tetszett ez a húzás.

Silas - 2015. 05. 07. 19:32

nem csak az intro a baj ezzel a sorozattal

paranoid android - 2015. 05. 07. 19:38

@LoGi
Az intro időmegtakarítás céljából lett kicserélve. Az eredetit nem tudták annyira megkurtítani, hogy elegendő legyen a felszabadult idő, illetve hogy ne legyen suta ha a kívánt mennyiséget vágják ki. Így csináltak egy ilyet, amibe gondolom szintén nem akartak komolyabb energiát fektetni, így állóképekből hozták össze. Plusz így Cece-t és Coach-ot is belerakhatták. Az hogy trendi legyen és új nézőket szerezzenek ezzel szerintem a lista legalján volt. (Különben is, ki néz valamit az intro miatt?)

@Silas
Felfogtuk, nagyon a bögyödben van a sorozat. De ez már kezd hisztibe átmenni.

Anthonz - 2015. 05. 07. 19:40

Teljesen ellentétes véleményen vagyok, akinek eddig tetszett, annak ez az évad is bejött.
Én speciel nagyon bírom a poénokat, és közben meg aranyos és szerethető is, nekem minden héten várós volt.

Silas - 2015. 05. 07. 20:01

android: nincs a “bögyömben”, csak bosszant amiért egy eleinte jó, szerethető, VICCES sorozatot ennyire elrontottak.. talán Coach kiszállásával jobb lesz az 5. évad… hol úgy vagyok vele, hogy folytatom, adok neki még XY esélyt, hol úgy, hogy nem. ennyi.

Balumedve - 2015. 05. 08. 01:22

A 20 perces szitkomoktól tudok a legnehezebben megválni. Eddig halogattam a New Girl kaszáját, pedig már egy jó ideje elmúlt az a kezdeti varázs. Mostanra sok minden és sok mindenki megváltozott. A leginkább Schmidt régi énje hiányzik. Tudom, hogy kell a karakterfejlődés, de a “The Douchebag Jar” gag mekkora poén volt már. Ettől függetlenül, az 5. évadból biztos bepróbálok még egy-két részt, hátha jó irányban változnak a dolgok.

winnie - 2015. 05. 08. 06:57

“akinek eddig tetszett, annak ez az évad is bejött.”

mármint pont ellenkezőleg, nem? – írhatnám akár ezt is akkor. mi értelme mások nevében írni?

Dalmayr - 2015. 05. 08. 11:59

Szerintem is jobb volt ez az évad mint az előző. A kasza nem is fenyegeti, mivel ez az egyetlen szitkom amit nézek, nincs összehasonlítási alapom :D

goodjohnwin - 2015. 05. 08. 12:57

Rájöttem, hogy nemcsak “nem szeretem annyira” Dechanelt, hanem szinte már utálom. Legalábbis nagyon idegesít a karakter, amiben mindig utazik.
A sorozatból is csak a többiek fogtak meg a legelején, és akkor tetszett igazán egy-egy rész, amikor nem Jess hülyeségei voltak az előtérben, hanem pl. Schmidt.
Merthogy ő a sorozat igazi felfedezettje, a karakter, akiből mémek készülnek, aki mutat valami eredetiséget.

szendroib - 2015. 05. 08. 13:07

Ez nem hangzik jól, a harmadik évad elején eluntam, és mostanában terveztem visszatérni. De akkor ez számomra 2 évados sorozatként marad meg alighanem :D.

aleram - 2015. 05. 08. 15:01

Nekem nem volt ilyen negatív élmény, a 3. évad után úgy kezdtem neki, hogy ha nem lesz nagyon jó az első pár rész, akkor itt a kasza, de maradtam, és nem bántam meg, bár 7/10-nél tényleg nem ér többet.

csokipuncs - 2015. 05. 09. 12:35

Én szerettem, szeretem, és amég lesz nézni fogom! Nem vagyok ennyire szigorú a kedvenc sorozataimmal szemben. Nekem mindig belefér egy-két gyengébb évad, vagy rész is. Mindig csak azon izgulok, hogy el ne kaszálják…

audrey - 2015. 05. 09. 19:39

Én darálva nézem a sorozatot,várok egy évet, hogy egybe nézhessem meg az évadot. Így ha vannak gyengébb részek, akkor nem marad utána keserű szájíz.

Nekem a harmadik végéig nem volt semmi bajom, ezzel a negyedikkel azonban nem vagyok maradéktalanul megelégedve. Poénok voltak, sokszor nevettem, viszont Jess-t és Coach-ot sokszor soknak éreztem. Utóbbi nem is bánom, hogy elmegy.
A kapcsolatok alakultak még furcsán az évad közepétől. Úgy tudnám jellemezni, hogy hirtelenek, kapkodósak voltak. Mintha mindenki szerelmi életét rendbe akarták volna tenni egy happy endingre.

humorpalanta - 2015. 05. 11. 19:35

Vicces, hogy nem tudok felidézni semmit ebből az évadból. Semmit. Ebből nagyon kasza lesz. Elnézve az érkező új szitkomokat, azt hiszem egyre kevesebb sorozatot fogok nézni, maximum a régieket darálom.
De most komolyan hova lettek az olyan feelgood sorik, mint a Monk, Scrubs?

Barna - 2015. 05. 13. 10:23

Nagyon szeretem a sorozat. Nem gondolom, hogy a történetszál minden esetben tökéletes, tényleg nem látom az ívét én sem. Mindemellett a karakterek nekem nagyon szórakoztatóak és együtt nagyon jól működnek. Az tetszik leginkább, hogy nem elsősorban a megírt szöveg a vicces, persze néha az is – hanem az, ahogyan azt a színészek eljátsszák. Szerencsére lesz újabb évad. Minden héten nagyon várom az újabb részt, szóval én most örülök! :D

Danee - 2015. 06. 05. 00:48

Én darálva néztem, mint az előző szezont is, egy év távlatból nekem nem volt rossz, sok részen sírva röhögtem.

Marcipáncica - 2015. 12. 05. 20:03

Két hete darálom a sorozatot, a 4. évad közepénél járok. Nekem teljesen bejön, mivel nem nézek egyáltalán szitkomokat (sosem éreztem rá késztetést, és valahogy mindig volt egy csomó néznivaló más sorozat) nincs összehasonlítási alapom, de ez nagyon elkapott. Persze volt benne egy-két hullámvölgy, de darálva ezek teljesen jól kezelhetőek, no meg nekem Nick-Jess kapcsolata sem volt zavaró. Eleinte kimondottan imádtam őket, a szakítást és előtte-utána részeket éreztem csak eröltettnek. Most a 4. egyenlőre tetszik, nyilván végig fogom nézni. A következő évadra pedig természetesen maradok. ;)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz