login |

Egynyári kaland: 2 rész után

2015. 05. 08. 14:50 - Írta: Desmond Wallace

28 hozzászólás | kategória: hazai termék, kritika, minisorozat, pilot-mustra,

Magyar sorozatok terén még mindig nem állunk túl jól, heti tinisorozatból pedig talán az Éretlenek óta nem is láthattunk újabb próbálkozást, de most megérkezett az Egynyári kaland, ami elsősorban a tizenéveseket célozza meg. Hat rész, hat frissen érettségizett fiatal (3 lány, 3 fiú), nyár és a Balaton. Kisülhet belőle valami jó?

Két rész ment le eddig a Dunán az MTVA második idei minisorozatából, és azt talán már kijelenthetjük, hogy sokkal fogyaszthatóbb, mint a Kossuthkifli. Az Egynyári kaland szórakoztató, könnyed és vicces tinisorozat, amely akár kellemes kikapcsolódást is nyújthat.

Dyga Zsombor munkája cseppet sem hibátlan, jó pár klisé megtalálható benne, de ezek a megoldások mégse voltak annyira rosszak, mivel a sorozat nem veszi véresen komolyan magát. A forgatókönyv sem szolgál semmi eredetiséggel, de a szokásos sablonelemeket ügyesen pakolták egymás mellé, és így válik kedvelhetővé a végeredmény.

A fiatal színészek megállják a helyüket, jól boldogulnak, nem találtam semmi kirívóan rosszat az alakításukban. Azt elismerem, a mellékszereplők között voltak kilógó alakítások, de a főszereplők rendben vannak. Nem mondom, hogy tele lennének mélységgel ezek a figurák, de mivel egy nyaralás történetét láthatjuk ebben a hat részben, így talán nem olyan nagy gond, hogy nem a dráma, hanem a könnyedség dominál a történetben.

Az eső rész szépen megalapozta a balatonfüredi nyaralást, a másodikban pedig már láthattunk is pár megoldásra váró problémát. Hiába akadt az epizódban több tiniklisé is, mégsem voltak kínosak ezek a szituációk, mivel a humor kompenzálta az eredetiség hiányát.

Talán a hangulat az Egynyári kaland legnagyobb erénye, és nem kell feltétlenül a célközönséghez tartozni ahhoz, hogy jól szórakozzon az ember ennek a pár fiatalnak a kiragadott nyári élményein. Egyelőre kiaknázzák a témában rejlő lehetőségeket, bár az is biztos, hogy nem ez a sorozat lesz a magyar Dawson’s Creek, de persze nem is ez a cél lebeghetett az alkotók szeme előtt.

Szégyenkezésre semmi okuk sincsen tehát, hiszen az Egynyári kaland simán hozza a CW-s átlagszínvonalat. Egyelőre azt kell mondanom, hogy kellemes meglepetés ez a magyar tinisorozat. Az első rész egy picit erősebb volt, mint a második, de nagy különbség nem volt közöttük. Részemről 6/10 jár az eddigiekre. Engem megvettek, pedig már nem tavaly érettségiztem.

ui.: A főcím pedig egész pofás lett.

28 hozzászólás Ne habozz!

bmezei - 2015. 05. 08. 15:22

Az újgazdag úrifiú a dolgozni akaró barátját leviszi füredre ahol 2 hónapot dolgozik miközben a másik lébecol. Nyilván ez a mai magyar valóság. Néha azon gondolkodom, hogy ezek a rendezők tényleg Magyarországon élnek vagy csak ilyennek szeretnék látni. Szerintem az utóbbi. Szóval kész vicc az egész. De egyébként még mindig nézhetőbb mint egy-pár magyar film az utóbbi időben. A táj szép a színészek korrektek és Mucsi hozza a kötelezőt :D.

quetzakoatl - 2015. 05. 08. 15:23

Teljes mértékben egyetértek, könnyed és szórakoztató, habár közel sem hibátlan.

“Olyan készséges volt, mint egy bekatizott jegyszedő” – a hét idézete :D

Castor - 2015. 05. 08. 15:31

Én azért véltem felfedezni erős különbségeket az első és a második rész között. Az első szinte üdítő volt,másodjára is végigtudtam nézni a barátnőmmel is. A második inkább csapott át sok helyen kínosba,még CW szinten is :D Elfogyott kicsit a lendület. De a “hangulat” és Kerekes Vica kompenzált.

a Kati néni - 2015. 05. 08. 15:50

Ezek a mámai fiatalok még esznek lángost a Balcsinál? Háát, el se hiszem. Jobban tennék, ha vigyáznának a vonalaikra.

kisanna - 2015. 05. 08. 16:03

szerintem szórakoztató, nem kell többet belegondolni:)

simontheonly - 2015. 05. 08. 18:12

Nekem tetszik, csak ne lenne minden jelenetnél alázenélés…

nfsu17 - 2015. 05. 08. 19:10

A 2. rész sajnos árnyéka volt az elsőnek.
Hozta a kötelezőt (hangulat), de valahogy nem volt az igazi.

totmate - 2015. 05. 08. 19:13

Remélem megint lesz egy jó Mucsi a harmadik részben!!

Binky - 2015. 05. 08. 19:55

A 3. rész az előzetes alapján jobb lesz.
Eddig nekem bejött az egész, lehet klisés, de szeretem a Balatont, a színészek korrektek, teljesen nézhető, az Intim Torna Illegál zene meg nagyon ott van. :)

AJ - 2015. 05. 08. 20:25

A második rész sajnos az első minősége alatt volt. A bevezető részben elnéztem a kis kliséket, mert a humor, a hangulat, a jó színészek és az újdonság varázsa elvitte a hátán az egészet, viszont a másodikban hiába volt jó a humor és voltak jó jelenetek, a színészek játéka pedig nem romlott, a mellékszereplők nem tudtak felnőni a feladathoz, maga a forgatókönyv pedig sajnos elővett tipikus sablon elemeket, amiken nem is csavart nagyon semmit.

A második rész összességében nem volt rossz, a rendezés, a látvány és a fiatal színészek miatt továbbra is kellemes szórakozás, de most nagyon kiütköztek a forgatókönyv kliséi főként azoknál a jeleneteknél, ahol az exbarát és az egyik lány voltak a középpontban. A többi rendben volt.

Desmond Wallace - 2015. 05. 08. 23:02

AJ: Igaz, hogy totál klisés volt a második rész, de a végére ügyesen kifuttatták ezeket a nem túl eredeti megoldásokat a jó kis poénokkal.

Wendy - 2015. 05. 09. 11:09

Még csak az első részt láttam, ami tetszett. Végre egy könnyed, szórakoztató hazai sorozat. A fiatal színészek is jól hozták a karakterüket. Persze, igaz, hogy klisés, sablonos, de humoros, valamint szép a táj, háttérben ott a gyönyörű Balaton és ahogy Desmond írta, jó a hangulata az egésznek. Biztosan megnézem mind a 6 részt.

lalakov - 2015. 05. 09. 12:01

Csak 6 rész? :( Azt hittem egész nyáron adni fogják. Kár.

Göndics Gábor - 2015. 05. 09. 13:28

Azért bakit a 2.-rész produkált.
Mikor Lángosoznak a strandon a büfénél, nem figyeltek a 2 srác lángosaira. Egyik vágásnál bal oldali szereplőnél, másik vágásban a jobb oldalinál, majd ujabb vágás után ismét a bal oldalinál van a vastag lángos, míg a lapos a másiknál.
Nem értem,h a szünetek alatt miért cserélgették ugyan azt a lángost ide-oda?
Srácok miért nem tudták megjegyezni, h melyiket ették az előbbi vágásnál.
buta hibk ellenére, remek sori, nézős. Remlem jövőre visszatérnek

Csak Porter - 2015. 05. 09. 14:42

Határozottan erősebb volt a folytatás, mint a pilot (6/10). Végre összecsiszolódtak a szereplők. Mosolygós volt végig. 7/10

Marcipáncica - 2015. 05. 09. 20:31

Teljesen aranyos kis sorozat!! Az ajánlásotokra néztem bele és megérte. Tök jó kis tini-limonádé :)

Desmond Wallace - 2015. 05. 09. 21:36

Göndics Gábor: Ilyen bakik szinte mindenhol vannak. Sokáig tart egy jelenet forgatás, többször is felveszik, és sokszor nem veszik észre, hogy közben valami változott a felvétel során, a vágásnál meg már nem lehet mit tenni, de ezek a bakik a legtöbb nézőnek nem tűnnek fel.

Vincey - 2015. 05. 10. 00:57

Magyar sorozathoz képest tényleg korrekt munka lett. Viszont a Fresh Meatből való elég erős merítés csak nekem tűnt fel?

sherlock20 - 2015. 05. 15. 13:43

A 3. rész se lett vállalhatatlan. Bár azért a halott nagybácsi vonalat jobban is kidolgozhatták volna, kis mély drámát adva a dolognak. De tényleg nézhető dolog még mindig :)

yeeeyha - 2015. 05. 17. 20:45

Én most azon kaptam magam, hogy nézném már az új részt, szóval csak van benne valami :)

A 2. rész végén, ahogy együtt volt a kis csapat, na ott éreztem igazán, hogy csak jó, hogy nézem.
Klisé mindenesetre sok van, meg gagyi megoldások egymás hegyén hátán (a “láv” sztorik, édes istenem…), de ami a legzavaróbb, hogy tele van olyan dolgokkal, ami el nem tudok képzelni a valóságban (pl a már felhozott gazdag barát eljön a barátjával dolog, ill. már a 3. részben a nagybácsi-kórházi szál tiszta röhej volt).

@Vincey: bár abból merítenének! Nekem nem tűnt fel, max abban, hogy mindkettőben kissé lepukkant házban lakik 3 fiú és 3 lány, és különböző hátterűek. De egyenlőre az Egynyári kaland nagyon messze van a szememben attól, hogy a Fresh meat mellé emeljem :)

sherlock20 - 2015. 05. 18. 08:26

A Jókais szál nagyon gáz és erőltetett… De amúgy ugyan az mint eddig. Tipikus bizonyítéka a sorozat h hangulattal is lehet embereket “rávenni” a nézésre. Mondjuk a Balatonhoz szerintem majdnem mindenkinek fűzőik valami szép emléke, szóval nehéz dolguk se volt a készítőknek.

kisanna - 2015. 05. 18. 14:06

nekem a “hú de ciki, hogy 18 évesen még szűz vagy”-szál volt nagyon sok (gáz), de a szépfiú erőltetése, meg hogy persze nem lehet ennyire tökéletes semmi… hát nem tudom, ha több részes lenne a sorozat, itt kaszálnám el.

caltrask - 2015. 05. 22. 07:09

en Balaton deli part nyaralo vagyok, ezert tetszett, ahogy bemutatjak az eszaki partot, bar a Jokai villa eroltetett volt
nagyon orulok az ifjusagi meritesnek, mert igy sokkal egyszerubb rajonni kire erdemes odafigyelni (Vecsei Miklos)
a hangulat kulon szereplo, de azert nem mondanam, hogy egy Outlander vagy Poldark;)

sherlock20 - 2015. 05. 24. 21:52

Az 5. rész határozottan tetszett, talán az eddigiekből a legkellemesebb volt. Végre KMP is szerepelt. :D
Én meg azért sajnálom, hogy Pont ott partyn voltam és nem a Balatonon hajókáztam tavaly az eredményekkor… :D
7,5/10 a rész, ha a finálé hozza azt a szintet abszolút kellemes emlék marad a sorozat.

Desmond Wallace - 2015. 05. 25. 10:04

Nekem az előző rész jobban tetszett. Itt túl sok volt a csókok körüli kavarás.

Marcipáncica - 2015. 05. 25. 13:24

Ez az 5. rész nagyon kis cuki volt. Komolyan sajnálom hogy már csak egy van hátra. :)

jessm - 2015. 05. 26. 10:25

Múltkor belenéztem egész jó volt,, szerintem most megnézem az összes részt.

Kis könnyed nyári limonádé sorozat.

amaranta - 2015. 05. 31. 16:08

Nem értem, hogy miért kell nyűglődni a magyar sorozatokkal. Már a Szomszédok is borzasztó volt:)))

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz