login |

2015/16 – A FOX újoncai (4.) – Lucifer

2015. 05. 11. 22:00 - Írta: human

24 hozzászólás | kategória: 2015/16,

LUCIFER

Készítő: Tom Kapinos (Californication)
Szereplők: Tom Ellis (Rush, The Fades), Lauren German (Chicago Fire, Happy Town), D.B. Woodside (24), Lesley-Ann Brandt (Spartacus), Nicholas Gonzalez (Mental, Resurrection), Rachael Harris (Surviving Jack, Notes From The Underbelly), Scarlett Estevez,
Várható indulás: 2016. midseason

Sztori: Az ismert Sandman-spinoff DC-képregény alapján, amiben Lucifer, a Pokol Ura unja magát és boldogtalan, ezért lemond a trónjáról, királyságát saját klubjára, Los Angeles pezsgő és őrült világára váltja, és elkezd segíteni egy nyomozónőnek a bűnözők megbüntetésében, hogy 10 milliárd év után esetleg megváltást nyerjen.

winnie szerint látatlanban: Ide elég egy jó központi figura és sokak számára nyerő lehet. Ettől még ez a stílus nálam mínuszos. Oké, nyilván (nyilván?) démonok nem lesznek benne, de képessége csak van, nem? Kell, hogy oka legyen annak, hogy éppen ő segít. És akkor köszöntem szépen. 25% UPDATE: Ja, most olvasom a sztorit. Egy démon biztos, hogy lesz. Meg angyal is. Így jártam. 10%

human szerint látatlanban: “és elkezd segíteni a rendőrségnek”, szóval heti ügy amiben az életet élvező Lucifer segít. Ha a figuráját eltalálják, akkor nézős, 50-50%.

24 hozzászólás Ne habozz!

Skate - 2015. 05. 11. 22:09

Magát a Sandman-t adaptálnák (ami kábelen pár éve fel is merült), az biztosan érdekelne. Viszont ez a nyomozásokba besegítő laza Lucifer figura nem hiszem valamennyire is over the top fog lenni. Így meg nem igazán tud érdekelni a koncepció. 10%

Lemoni - 2015. 05. 11. 22:09

Tom Ellis olyan bűnrossz volt a Rush-ban, hogy hendikeppel indul nálam most már akárhol. Itt is egy hasonlóan ripacs figurát kapott, ráadásul még a képregényes alap is súlyosbítja a helyzetét nálam. Ennyire hátrányos helyzetből szép nyerni és csakis ezért kap egy esélyt.

Thomas - 2015. 05. 11. 22:16

Fúú, ez az angyalos meg démonos téma engem sem csigáz fel egyáltalán, ráadásul nyomozós is. Azért Lauren German miatt lehet, hogy belenézek majd, legyen olyan 15%.

Cathy07 - 2015. 05. 11. 22:18

Gaiman miatt nagyon kíváncsi leszek rá, bár 110% akkor lenne csak, ha ő írná :) így csak várom.

Szaby59 - 2015. 05. 11. 22:18

Szerintem ez 90%, hogy instacancel :D Amúgy itt is meg a Messengersben is annyira semmilyen Lucifert választottak, Lauren German a H5O-ban egész jó volt, sajnáltam is mikor lelépett.

ALDO - 2015. 05. 11. 22:19

Ez pont az a sorozat, ami a főszereplőn áll vagy bukik. Bár a midseason lehet intő jel, hogy a csatorna nem sokat vár tőle.

CyClotroniC - 2015. 05. 11. 22:20

Hatalmas csalódás, hogy elpazarolták a karaktert egy nyomozós sorozatra, mert a spinoff képregényben egészen más volt a lényege a karakternek. Oké, bárja volt, de nem a nyomozáson volt a hangsúly, hanem morális, emberi kérdéseken, Lucifer pedig attól volt izgalmas, hogy totál lesz*rt bárkit és bármit, mivel nem kellett következményekkel számolni, így érdekes párhuzamok voltak az ő korlátlan szabad akarata, önfejűsége, flegma szofisztikáltsága és az emberi korlátok között. Ilyen főszereplő karakterrel nyilván nem is kérdés, hogy a castingon fog múlni és azon, hogy mennyire korlátlanul mernek vele pofátlanul játszadozni az írók, mert ha mernek, még akár egy nyomozós sorozatkén is lehet nézhető.

Elfogult és szkeptikus vagyok egyszerre, így legyen 50%, de már a Sandman képregénnyel is úgy voltam mindig, hogy egyfelől ha egyetlen képregényt néznék meg sorozatként, tuti az lenne az, másrészt viszont, ha van képregény, aminek az adaptálását lehetetlen munkának tartom, az éppen a Sandman.

Platschu - 2015. 05. 11. 22:20

Már előre lehet vetíteni, hogy hány vallásos szervezet fogja a sorozat levételét követelni. Oké, hogy képregény, de éppen Lucifert kell kiválasztani? Erre még én is azt mondom, hogy nem… :S

Pocok - 2015. 05. 11. 22:23

angyalok, démonok? Egy ideje már a tököm tele van velük. Mindenesetre érdekesnek tűnik az alapfelállás. Látnom kell egy videót róla.

David R. Blake - 2015. 05. 12. 00:02

Pocok, parancsolj:
https://www.youtube.com/watch?v=X4bF_quwNtw

Nekem ez alapján felejtős…

Ambriel - 2015. 05. 12. 07:36

Démon, angyal, Lucifer? Akkor ez nekem 100%

Mardred - 2015. 05. 12. 09:18

Cyclo, országostól ne várj mást, most mindenki a nyomozós sorozatokért van oda apró különlegességekkel.

Peter Wiggin - 2015. 05. 12. 09:21

A Sandman-eredet és a Fox felhúzza eléggé, de a hetinyomozós, a midseason-jelleg és a démonos-angyalos téma leviszi, úgyhogy 25%.

ProMixer04 - 2015. 05. 12. 09:43

Ha jó lesz Lucifer karaktere, akkor lehet érdekelni fog. A pilot jöhet. 30%

zolkó - 2015. 05. 12. 10:09

Trailer előtt: 40%
Trailer után 5%
Ennyi alapján ez felejtős.

Tommy Drama - 2015. 05. 12. 16:07

Leírás után nem tudom, hogy röhögjek vagy sírjak. Szánalmas..

TorrenteXY - 2015. 05. 13. 08:15

Jó írógárda kellene, hogy ez működni tudjon. Tippre nem fog, gyors kaszával. 20%

Brynden Rivers - 2015. 05. 14. 16:45

Remélem ha a Sandmant végre adaptálják sorozatra nem kell emiatt a nyomozós izé miatt kihagyniuk abból a Lucifert :/

Robb_HUN - 2015. 09. 09. 21:17

Nekem tetszett az első rész. Mondom ezt úgy, hogy jelenleg a Célszeméllyel vagyok el, a többi sori vagy unalmas, vagy rossz.
Lucifer karaktere nagyon szuper lett, jól játszik a főszereplő. Jól hozza a kicsit cinikus, pont lesz*rom a világot stílust. A varázsa abban rejlik, hogy senki sem hiszi el, ki is Ő pedig megmondja. És ki is nevetik. Ez ebben az évben szerintem a legjobb sori. Alig várom, hogy jöjjön a 2. rész. Nem túlfeszített, nem nagyon mozdul rá az angyalos, démonos vonalra, én nagyon örültem neki, Végre egy sorozat ami tetszik!

Adryka - 2015. 09. 21. 00:35

Nekem nagyon is bejövős volt az első rész és várom a továbbiakat…
Azt viszont sajnálom,hogy sok sorozatot tök hamar elkaszálnak!!!
Én nem vagyok kritikus nem értek ezekhez a dolgokhoz,mikor ki mi hogyan és soha nem is érdekelt,csak az ha leülök a meló után,akkor egy kicsit kikapcsoljon és ez megvolt..
Azokat az erőltetett sz@r “nevetős”,”hülye poénos” “nyögve nyelős”,sorikat viszont ki nem állhatom,abból 10 perc is sok,pedig,hogy oda vannak értük…

winnie - 2015. 09. 21. 00:44

“Azt viszont sajnálom,hogy sok sorozatot tök hamar elkaszálnak!!!”

ha valami nem érdekli a nézőket, akkor azt nem érdemes adni, nem?

“Én nem vagyok kritikus nem értek ezekhez a dolgokhoz,mikor ki mi hogyan és soha nem is érdekelt,csak az ha leülök a meló után,akkor egy kicsit kikapcsoljon és ez megvolt..”

hmm, mert a kritikust nem ez érdekli? ő is csak egy néző, aki leírja a véleményét. ha valami nem kapcsolja ki őket, nem szórakoztatja, akkor nem fog jót írni róla.

“pedig,hogy oda vannak értük…”

mert csak az érdekli őket, hogy ha leülnek a meló után,akkor egy kicsit kikapcsolja őket és ez megvan.

nincs különbség semmi aközött, hogy valami neked tetszik és másnak nem, mint hogy valami másnak tetszik és neked nem.

aki például nem szereti a nyomozós sorozatokat, az lehet, hogy a lucifert sem fogja szeretni.

Adryka - 2015. 09. 21. 23:38

Igen a kritikust is valóban ez érdekli,de ő sztem máshogy látja mint pl.én,mert ezért kritikus..vagy nem???
/Ők sokkal jobban kivesézik a dolgokat és több mindent néznek,elvárnak stb..
pl. fejlődött a karakter,míg őket ez érdekli addig ez engem tök hidegen hagy,mert attól mondjuk még jó a story és jók a szereplők számomra…
Nem tudom,hogy így jobban érted-e ,hogy mire gondoltam???
Tudom,hogy nem vagyunk egyformák és nem tetszhet az mindenkinek ami nekem…
“pedig,hogy oda vannak értük…”
ezt erre irtam:
az erőltetett sz@r “nevetős”,”hülye poénos” “nyögve nyelős”sorozatokért..nemtom én sz@r poénokon nemtok nevetni :-)de ez én.vok…

Blade - 2016. 05. 08. 08:55

Winnie!

Te most komolyan azért írtál, hogy Adryka minden szavába belekössél?
Egyébként meg fogalmad sincs, hogy egy kritikus mit csinál. Nem csak befekszik a fotelba a popcorn-al és üres tekintettel mered a képernyőre. Ott azért komoly szellemi munka folyik a háttérben.
Amúgy a sorozatról:
Megnéztem az első évadot. /feliratosan/
Valójában minden résszel egyre jobb lett. Az évadzáró rész meg kifejezetten jó. És várom már a második évadot.
Az egész sorozat nálam 6.5/10 A végére már 7/10ig felment.

winnie - 2016. 05. 08. 16:23

blade: ez a luciferről szóló első posztunk, ide nem nagyon jön vissza senki. azóta vagy 4-5 kritika kikerült róla, van az évadzáróról is írás, oda érdemes írnod, ha véleményezni akarsz. http://www.sorozatjunkie.hu/tag/lucifer

egyébként meg nem belekötök, csak jobb, ha mindenki tisztán lát, az idézetek pedig csak arra vonatkoznak, hogy épp most most mire reagálok, hogy ne legyen félreértés. viszont az meglep, hogy van, aki szerint nem tudom, hogy mit csinál egy kritikus. szerintem nagyon kevesen követnek itthon mindenféle platfomon (net, social, podcast, könyvek, blogok) kritikusokat, mint én – eleve nem hiszem, hogy sokan fel tudnának itthon sorolni 10-20 amerikai tévés kritikust. ez most felvágásnak hangzik, de nem az (csak tény – mert ki az a hülye, akit ilyesmi érdekel?:), mert rá vagyok kényszerülve, hiszen ezzel foglalkozok, minden napom azzal kezd, hogy órákig olvasom, hogy miket írnak. miből gondolod, hogy nem tudom, hogy milyen szellemi munka folyik?

a kommentemben azt írtam csak, hogy a kritikus is néző. sorozatrajongó. neki is az a célja, hogy szórakozzon. ha meg nem szórakozik valamin, akkor megírja. a lényeg, hogy nincs olyan ember, akinek ne ez legyen a célja. ezért furcsállottam, hogy valaki azt mondja, hogy bezzeg őt ez mozgatja. majdnem mindenkit ez mozgat.

magáról a sorozatról érdekes olvasni, hogy részről részre jobb, mert akkor elég alacsonyan kezdhetett nálad – olyan alacsonyan (4? 5?), ami után sokan nem is néznék tovább. szerintem (de írtam is róla bővebben) az első rész nagyon jó volt. később is akadtak jobb és gyengébb részek, de a sorozat jó volt összességében.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz