login |

Undateable – 2×07-2×08: Az ÉLŐ dupla epizód!

2015. 05. 11. 16:12 - Írta: winnie

11 hozzászólás | kategória: kritika,

Fura, de az elmúlt hónapokban több sorozatepizódot is élveztem 10/10-es szinten, s ezen részek közül egyiket sem olyan sorozat hozta, amit nézek – a Modern Family vagy a Two and a Half Men vonatkozó része, mindkettőről írtam is itt, illetve itt. És most itt van az Undateable, ami annyira hidegen hagyott, hogy még csak kritikát sem írtam bele, csak kommentben böfögtem róla, de sem az első 3 rész, sem a második évados premier nem fogott meg. A 2×07-2×08-at viszont annyira élveztem, hogy a 3. évadban tuti, hogy nézős lesz a sorozat.

És ennek nem az az oka, hogy hirtelen szintet ugrott volna a sorozat minősége (itt írtunk róla egyébként: pilot, 1. évados finálé, 2. évados premier). Bőven elég volt az, hogy élő (LIVE)-epizódot adtak a sorozatból – és ugyebár a 3. évad összes epizódja élőben fog menni.

Oké, lehet, hogy hamar el fog múlni az újdonság varázsa, de ez a dupla rész iszonyatosan jó élmény volt – az első 5 percén többet röhögtem, mint az általam eddig látott 4-5 epizódon összesen, és már az 5. perc után el kellett kezdenem nézni a nyugati parton leadott változatot is, így rádupláztam az élményre.

Ugye az élő szitkomepizódoknak az a lényege, hogy akkor játsszák a színészek, amikor az ember a tévében látja az eseményeket – ezért kell egyszer a keleti parti közönségnek, majd 3 órával később a nyugati partiaknak is eljátszani. A többkamerás szitkom mondjuk alapból olyan, mint egy színházi előadás, hiszen élő közönség előtt veszik fel, de így a hatás ezerszer jobb.

Hogy miért, azt nem tudom. Nyilván nagyon élvezetes látni, ahogy a színészek bakiznak, improvizálnak vagy folyton elröhögik saját vagy társuk poénjait (a hátteret is érdemes figyelni, Bianca Kajlich olykor nagyon nem bírt magával), de nem ez a legfontosabb, hiszen ilyet egy normál résznél is látni.

Szerintem ott lehet a titok nyitja, hogy az egész szituáció a színészeket is feldobja, sokkal jobban rápörögnek egymásra, jobban hatnak a párbeszédek és eszméletlen jó, ahogy olykor direkt szívatják egymást, hogy a másik ne bírja ki röhögés nélkül a jelenetet. Ilyenkor számít sokat, hogy a színészek zöme standupos komikus.

Szokás szerint az élő epizód tele volt meglepetés vendégekkel (vagy négy Scrubs-színész (naná! Bill Lawrence az egyik exec. producer), Kate Walsh, Ed Sheeran és a kiemelt vendég, Victoria Justice volt), de ami meglepett, hogy folyton lebontották a negyedik falat, kibeszéltek a közönségnek (főleg Chris D’Elia), ráadásul egymásra is folyton utalásokat tettek. (Még a sorozat zeneszerzője is megkapta a magáét a jeleneteket átvezető 3 másodperces pengetéseiért – szegény végig ott ült a színpadon.)

You look like the ugly guy from Whitney.

Az Undateable élő dupla része számomra alapból is 10/10 lett volna (és nem azért, mintha a sorozat minősége akkorát javult volna összességében), de így, hogy pár percenként felváltva néztem a keleti és a nyugati parti változatot, még 11-esre is felkúszott (This is Spinal Tap!!). Érdekes volt látni a különbségeket párbeszédek vagy vendégszereplők terén, de a színészi játékok vonatkozásában is. Nem jelentősek az eltérések, de látványosak és bőven akadnak.

Több, mint másfél órán át néztem ezt az egy (kettő) epizódot, de egy percét sem bántam az élménynek.

11 hozzászólás Ne habozz!

a Kati néni - 2015. 05. 11. 17:58

Erdekes lehet, ezt csekkolni kell. Angliaban is adnak neha live reszeket a longrunnerek.

dragon1986 - 2015. 05. 11. 17:59

Jaja jó volt látni előtudás nélkül nézni is meglepődni a rengeteg ismert arcon. A sok pofozás már kezdett az agyamra menni. :D

artschi - 2015. 05. 11. 18:15

A francba is, az 1. kép láttán most megint meg kell néznem – immáron 5. alkalommal – a teljes Scrubs sorozatot… :D :D

mogsta - 2015. 05. 11. 18:18

Jólvan, örülök, hogy nem csak én élveztem a szokásosnál jobban=)

Ami tetszett még: ahogy két párbeszéd között szaladgálnak a helyszínben, hogy jókor legyenek jó helyen. Az egyszerrebeszélős jelenet se volt semmi, élőben ezt bevállalni, respect!

Totya1989 - 2015. 05. 11. 18:27

Egyébként is imádom az Undateable-t, de ez a dupla epizód valami zseniális volt :) Nem is tudom, mikor volt utoljára ekkora sorozatélményem, pedig nézek párat……..annak meg nagyon örülök, hogy az egész 3. évad élő lesz, így még jobban várom :)

Lajosék a másodikról - 2015. 05. 11. 20:05

Ezzel most nem értek egyet. Felvonult a Bill Lawrence-istálló apraja-nagyja, de az egész iszonyú vontatott és jórészt humormentes volt.

Pedig nekem maga a sorozat bejön, heti húsz percben teljesen rendben van.

kiskiraly - 2015. 05. 11. 22:18

A West coast (gondolom az volt a második) változatnál jobbak voltak már a beállások, volt ahol takarták egymást a szereplők beszélgetés közben.

Viszont a keleti partinál kissé nagyobb örjöngések voltak, már-már kissé zavaróak.

Amúgy az epizód olyan 6-7/10

Aki követi a sorozatot:
Mi volt az egyik főszereplő súllyal való cikizése? Valami running gag? Nem volt világos számomra.

winnie - 2015. 05. 12. 07:39

“az egész iszonyú vontatott és jórészt humormentes volt.”

nekem mondod?:) az egész sorozat olyan. de ettől még eszméletlen jó élmény volt. és ez a lényeg. azt hiszem, nem kell ecsetelnem, hogy mennyire tetszett, ha párhuzamosan néztem a két parti adást, 2-3 percenként váltogatva. még a legjobn veepeket sem nézem meg kétszer (rögtön).

ez volt az az epizód, ami megmutatta, hogy nem feltétlenül az számít (nekem), amit mondanak. elég az is, ahogy mondják. elég, hogy a sorozat zeneszerzőjét odateszik a színpadra olykor 3 másodperceket gitár. elég az is, hogy az ember várja, milyen váratlan dolog történik. (a vendégszereplők voltak azok, akik nekem nem osztottak, szoroztak.)

winnie - 2015. 05. 12. 07:40

“Mi volt az egyik főszereplő súllyal való cikizése? Valami running gag? Nem volt világos számomra.”

passz. tippre csak itt volt running gag, az eredeti sorozatban nem szólnak ki, de ez kiszólás volt. lehet, hogy kapott némi kritikát, de miután ed sheeran elkezdte, d’elia rákattant a témára, szerintem azért is kapta meg a whitney-s riposztot, nem?

Thomas - 2015. 07. 05. 15:18

Én is többet röhögtem rajta, mint az eddigi összes részen együtt:) Egyetértek, nagyon humortalan és erőltetett a sorozat, de ebbe a részbe valahogy sikerült valódi poénokat is becsempészni. Ha ilyen lesz a 3. évad is, akkor megérte végigszenvedni:) Bár félek, hogy hosszabb távon ezt lehetetlen tartani, mert itt érezhetően valami különlegeset akartak, a zenés részekkel, a sok vendégszereplővel, az élő főcímmel, ezt nem hiszem, hogy heti szinten meg lehet ismételni, de majd meglátjuk:)

beth - 2015. 10. 30. 01:02

egy hete álltam neki, most értem el az élő részig…. hát ez zseniális volt… eddig is látszott, hogy gyakran alig bírnak magukkal, és eddig persze nézői kacsintás volt, hogy hopphopp én is észrevettem, mekkora marhák ezek a felvételen is. most viszont ki volt engedve az egész, kifejezetten szükség volt a nézői röhögésre is, mert egyszerűen ki kellett röhögnie magát az embernek, mielőtt ment volna a történet tovább, meg a kis béna beállások a jelenetkezdésre…. hűűű, hát ez nagyon bejött. szerencse, hogy nem csak egyszerűen az élő részbe néztem bele, hanem megadtam azt az x-szer 20 percet, hogy felhozzam magam eddig, mert kellett az idő, mire megszoktam a szereplőket és így üt igazán

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz