login |

Pilot: Wayward Pines

2015. 05. 15. 21:43 - Írta: human

205 hozzászólás | kategória: 2014/15, kritika, pilot-mustra,

Mikor is rendelte be a FOX ezt Twin Peaks-szerű a sorozatot? Ja igen, 2013-ban, akkor még tavaly nyárra ígérték, de végül csak mostanra jutott el a tévékbe. Így meglepetés is lesz pár olyan arc, aki azóta már állandó máshol.

Nekem úgy tűnik, hogy a Twin Peaks mellett valami Lost szerű sorozat is a készítők szeme előtt lebeghetett, hiszen a kezdőkép teljesen onnan érkezett. Az biztos, hogy a nagy és rejtélyes átívelő szálak szerelmesei mindenképp próbálják be a pilotot.

A történet felszíne annyi, hogy titkosügynök két társát keresve autóbalesetet szenved valahol a semmiben, és némi bolyognás meg egy elájulás után Wayward Pines kórházában tér magához. A probléma, hogy ott elég furcsán viselkedik a nővér, és elhagyva az ágyat ügynökünk ráébred, hogy a várossal sincs minden rendben.

Mindeközben látjuk ahogy a titkosszolgálat értesül a balesetről, megkapják a roncsokat, értesítik a családját, csak közben épp semmi hírük nincs a férfiról. A teteme nincs az összeégett kocsiban, a telefonja nem bemérhető.

A fenti két fontosabb szál mellé még kapunk pár flashbacket is a baleset előtti időkből, és meg is van a tökéletes recept egy jól rejtélyes sorozatra. A kérdés mindenképp a szakácshoz köthető: elég ideig főzi a hozzávalókat, és jól tálalja-e őket?

Azt mindenképp a pozitívumok közé tenném, hogy bár van pár tipikus “Cs-s-s, itt valami titok van, tudom, de nem mondom el”-jelenet, de elég sok minden kiderül már a pilot közben, ami jó kis cliffhangerrel zárul.

A Twin Peaks-t nem véletlenül hozom már harmadszor szóba, mert a megvalósítása is olyasmi. Nem csak a helyszín, amiben minden kicsit a 90-es éveket idézi divat-technológia szinten, de a rendezés és a vágás tempója is arrafelé tendál.

A szereplőgárdával nem lesz gond. A főszerepben Matt Dillon eléggé jó a zavarodott titkosügynökként, és hát a többiek… Nem akarom lelőni a neveket, de szinte mindenki ismerős lesz valahonnan szerintem, így sejthető, hogy van rutinjuk a feladathoz. Negatívan nem tudnék említeni senkit.

Van benne valami olyasmi hangulat, ami miatt kíváncsi lettem a folytatásra. Bár az ilyesmi sorozatokra jellemző klisék is felütötték a fejüket, de azért egy 7/10 simán jár rá.

205 hozzászólás Ne habozz!

Pocok - 2015. 05. 15. 22:22

Nem tetszett nekem. Folytatni sem fogom.
Nehéz körülírni pontosan mi is, ami nem tetszett. Talán az, hogy a főbb karakterek nem is próbáltak normálisnak tűnni, mint például a nővér, de még inkább a rendőr. Kicsit olyan, mintha azt hinnék, hogy olyan hülyék vagyunk, hogy ha nem ennyire egyértelmű a “sss van valami titok, fura”, akkor nem vesszük észre.

Mardred - 2015. 05. 15. 22:23

Hát érdekesnek tűnik így elsőre, de legalább még két rész kell ehhez, hogy konrét véleményt is mondhassak.

más: Human, egy bolyongást elírtál a cikkben

Lemoni - 2015. 05. 15. 22:46

Milyen lesz a folytatás nem tudom, de a pilotban megvolt a sejtelmes atmoszféra (amelyet pl. a The Returned-nél is annyira szerettem volna érezni), és ez a titokzatosság egyelőre magával ragadott. Már az első rész után olyan érzése volt az embernek (nem olvastam a könyvet), hogy szinte azonnal ki lehetett találni, mi van egész dolog mögött, de szerintem ez porhintés és lesznek jó kis csavarok még és pontosan ezt is várom. A szereplők, helyszín, képi világ jók, maradok néző, csak nehogy itt is pofára essek 2-3 rész után, mint az említett másik sorozatnál.

Malachi - 2015. 05. 15. 22:57

egyértelmű, ez nyár végi dara lesz.

Llew - 2015. 05. 15. 23:06

Jó volt, maradok. Vannak tipikus részletek, pl. az elég hamar egyértelmű volt, hogy itt valami idő eltérés van, de kellően rejtélyes, a szereplők, színészek jók és cliffhanger is érdekes volt.

DarylD - 2015. 05. 15. 23:14

A pilot hangulata megvett magának a következő pár részre, szeretem a titkolózós, misztikus sorozatokat. Egyelőre a karakterekkel sincs gond, mondjuk jó lenne, ha még kicsit erősítenék némelyiket a jövőben. Ez 7,5/10 volt simán. ugyanakkor félek, hogy nem bírja majd tartani a színvonalat, és egyre több lesz benne a klisé. Reméljük tévedek.

AdamBan - 2015. 05. 15. 23:43

Ez vagy nagyon jó lesz, vagy nagyon rossz. Az alapötlet, ha nem is nagyon újszerű, nyilván nagyon izgalmas, de azzal egyetértek, hogy túl kevés helyet hagy a gondolkodásnak, néhány dolog már elsőre egyértelműen kiderül.

paranoid android - 2015. 05. 16. 03:16

“a főbb karakterek nem is próbáltak normálisnak tűnni, mint például a nővér, de még inkább a rendőr”

Nekem ez tetszett benne a legjobban. Én arra gondoltam, hogy már olyan régóta csinálják ezt, vannak ott, plusz lehet hogy ők sem teljesen önszántukból, hogy már tesznek az egész “látszunk normálisnak” dologra.

A pilot felkeltette az érdeklődésemet, de ez a fajta rejtélyes, átívelőszálas sorozat bármikor félremehet. A kritika példái (Lost, Twin Peaks) azért voltak kitűnő sorozatok mert a rejtély ugyan a környezet és a hangulat része volt, de nem az indok a sorozat nézésére. Legalábbis én mindegyiket elsődlegesen a karakterek illetve azok személyes története miatt néztem, és csak másodlagosan az átívelés miatt. Azok a high-concept sorozatok, ahol ezt megfordítják a készítők, hamar szétesnek, érdektelenné válnak, mert nem lehet csak úgy belecsapni a nagy rejtélyeskedésbe, főleg nem érdekes karakterek nélkül, akiken keresztül megtapasztaljuk a történetet. A rejtély önmagában semmitmondó. Jelenleg itt még bármi lehet, de elsőre úgy tűnt, hogy nagyon titokzatos akar lenni a sorozat anélkül, hogy bármi mást ajánlana.

monti - 2015. 05. 16. 07:55

Jo volt!

bár számomra is volt néhány zavaro dolog, példa kiderül-e hogy látják el a város lakosságát élelmiszerrel,satöbbi

JKJ - 2015. 05. 16. 08:05

Llew! Basszus, én nem is gondoltamidőeltérésre :-)

callsaul - 2015. 05. 16. 09:07

Szerintem is ígéretes.
Van benne egy kis Lost feeling valóban, de nekem jobban arra a sorozatra hajaz, amikor az a nyikhaj sheriff a lányával eljut a halálnak hídján a kisvárosba. Mi volt az? És aztán fura találmányokkal küzdenek.
Meg kicsit Stephen Kinges, ez mondjuk nekem negatívum.
Mindig kisváros, azt jól elzárják, azt haló.

szerintem - 2015. 05. 16. 09:21

@callsaul: eureka?

nekem tetszett a pilot, sokkal jobban ossze volt rakva, mint amire szamitottam. valoban tele van klisevel es a zene foleg nem hagy sok szabad mozgasteret, de a tortenet szerintem eleg jo lesz ahhoz, hogy mukodjon a dolog. a szineszekkel sincs baj, juliette lewistol egyaltalan nem teptem ki a hajam peldaul.
engem a persons unknownra emlekeztet egyelore…..csak annal legyen jobb es akkor mar nem lesz okom panaszra.

karit - 2015. 05. 16. 10:53

Nekem a Sam Neill – Jürgen Prochnow féle ‘Az őrület torkában’ ugrott be (SPOILER! – főleg a körbe-körbe autózós rész miatt), de remélem, ez nem horror, hanem rejtély központú sztori lesz, mégpedig az agytekerős fajtából.

Persze, kérdés, mennyire működik, hogy már a pilotban felfedtek több dolgot; és hogy vajon azokkal mennyire vezetnek félre.

A posztban említett Négybetűs pilotjában mindössze a fák hullámoztak dinó üvöltésre, aztán láttuk, mi lett belőle…

ThomasCrown - 2015. 05. 16. 10:54

Nekem is bejött .Nyílván szeritnem sokkal jobb is lehetett volna. Lost érzések voltak, de azok az írok komolyabban vették volna a WTF-okat (Pl a csaj aki 2000-et hiszi hogy írunk – már jött is volna a Mi? és Bumm LOST). De attól még maradok mindenkébb.

oroszlanfoka - 2015. 05. 16. 10:58

Olvastam mindhárom kötetet – szerintem érdemes bepróbálni.

J1GG4 - 2015. 05. 16. 11:25

monti: többek között ez is kiderül majd, és itt lesznek értelmes válaszok is (ha a trilógiát veszem alapul), nem mint a Lostban. :D

Ádám - 2015. 05. 16. 11:33

Az első könyv nagyon tetszett a rémálomszerű atmoszférája miatt (a többi kevésbé), és ez itt csak foltokban köszön vissza. Ráadásul a könyv után valahogy nem érzem koherensnek a forgatókönyvet. Ez egyéb adaptációnál eddig nem volt így, de most úgy éreztem, hogy az első könyv kábé felét bedobták egy darálóba, majd az így kapott jeleneteket olyan tessék-lássék mód rakták egymás után. Persze lehet, hogy ez pont olyan típusú “misztikus” sorozat, amit nagyban lenulláz, ha valaki ismeri az eredetijét.

Rational Gaze - 2015. 05. 16. 11:53

Csak nekem jutott egyből eszembe a Persons Unknown? Ég és föld a kettő, de abban is ilyen “sosem-jutsz-ki-a-városból” felállás volt.

Na mindegy, amúgy bejövős volt, kíváncsi leszek a folytatásra.

korum - 2015. 05. 16. 12:01

Lost és TP helyett nekem inkább a Prisoner ugrott be róla, elsőre tetszik, sőt minden jel arra mutat, hogy nem fiktív (álmodja, meghalt és a pokolban van. halucinál stb.) megoldása lesz, aminek kimondottan örülök. Már ha tényleg nem ilyen megoldása lesz a végén.

Matee01 - 2015. 05. 16. 12:39

Jó sorozat lett nézni fogom…

kisanna - 2015. 05. 16. 13:08

kicsit túlságosan is az arcunkba akarták nyomni, hogy “mi akkor itt most baromira sejtelmesek vagyunk ám”… ilyen érzésem volt. kár érte.

Junkieka - 2015. 05. 16. 13:34

Nem jött be valami nagyon a pilot.
Valahogy olyan ismerős volt az egész, semmi meglepi. :(
Szerintem a cast vitte a vállán. Nem semmi kis csapat. :)
Nekem is inkább a Prisoner és az X-akták néhány része jött elő és ha már Shalaizé mester, akkor a Falu című film. :D
Kitartok még pár részig mindenképpen, de lehet hogy darálni érdemesebb lenne.

Shannen - 2015. 05. 16. 14:05

Jó volt, az ilyen nagyon rejtélyes sorozatok mindig hamar berántanak, de azért valahogy az volt végig az érzésem, hogy ezt lehetett volna jobban is összerakni.
Azzal nincs gond, hogy sok a klisé, csak csinálják meg jól, valami új megközelítés felől. A színészgárdával sincs baj.

Az egyetlen negatívum számomra a külvilág jelenléte, főleg ami az otthon maradt családot illeti. Kicsit félek, hogy túl sok játékidő fog elmenni rájuk.
Plusz jobban örültem volna, ha nem derül ki rögtön, hogy körbe van zárva a város, mármint, hogy a fizikai bizonyítékát nem most lövik el. Mert így számomra a végére vesztett a misztikusságából, amiért kár. Ha nem rontják el, akkor ebből lehet egy könnyű nyári szórakozás, de többet nem nézek ki belőle.

sorozat/gyilkos - 2015. 05. 16. 14:08

Hát, én megvárom min. az 5-6-ik részt, vagy a végét, majd csak akkor kegyeskedek belenézni. :)

Shyamalan misztikus hangulatot egy békásmegyeri panelben is tudna teremteni, csak aztán elkxrja. Mindig.
A hatodik érzéket és a Sebezhetetlent tudta csak rendesen megcsinálni, azóta eltelt 15 év!!! Kutyák milliói éltek le egy teljes életet jó Shyamalan film nélkül. Velem nem szúr ki még egyszer!

Enra - 2015. 05. 16. 15:24

Nekem az kicsit fura, hogy gyakran hallucinál és többször is elhangzik, hogy nem őrült. Ebből nekem kicsit olyan Shutter Island hangulat jön. Az 5. évad végén majd kiderül, hogy egy diliházban fekszik lenyugtatózva és az egészet csak képzelte.

Cápi - 2015. 05. 16. 17:16

Érdekes volt, bár a gyerekszereplő engem elképesztően irritált.
Inkább könyvben fogom először kiolvasni szerintem, aztán legfeljebb darálom.

sepörd - 2015. 05. 16. 18:57

az fura volt hogy még sehol semmi kb. 15. perc és a csávó már akkor azt mondja hogy a város beteg, vagy valami ilyesmi, akkor azért még indokolatlan volt az állítás.

ja meg becsúszott egy elég nagy baki a végén, kitöri az autó jobb elsõ ablakát, záró jelenetben meg teljesen ép.

karit - 2015. 05. 16. 19:42

A bal hátsót töri ki, és az a záró jelenetben is hiányzik.

sepörd - 2015. 05. 16. 21:02

jogos, visszanéztem, a belső nézetes kamera zavart meg.

Balumedve - 2015. 05. 16. 21:41

Engem nem győzött meg a pilot. Inkább úgy mondanám, hogy nem fogom hetiben nézni. Ha lement az évad és jókat hallok a sorozatról, akkor majd ledarálom. Az ilyen rejtély-központú sorozatokat darálva jobban élvezem.

korum - 2015. 05. 16. 22:18

Közben megvettem könyvben és elkezdtem olvasni :)

WillyX - 2015. 05. 17. 14:56

A sorozatnak van magyar vonatkozása is. Antal Nimród rendezte az egyik epizódot.

gyerecske - 2015. 05. 17. 15:33

Bejött az első rész alapján, nekem is egyből a Twin Peaks ugrott be,az is nagy kedvenc volt régen.

tex - 2015. 05. 17. 20:10

Az idő előtt kikerült pilotban a vágásoknál voltak fura hangok, zajok, ez bekerült az újabb verzióba is? Tud valaki ezekről valamit? Azon kívül, hogy nyilván szándékos easter egg-ek.

Thrasher - 2015. 05. 17. 22:33

@callsaul

nekem konkrétan a város főutcájáról jutott eszembe a Eureka, ha nem lennék lusta, megnézném, mennyire hasonlít rá valójában.

egyáltalán nem egyedi cucc, de legalább a fotózásnál próbálnak szokatlanok lenni.

nem érte meg ennyit várni rá, 6/10…

Enzo - 2015. 05. 17. 23:26

A nyitójelenet tiszta Lost, egy az egyben. Már szimpatikus.
Színészparádé:
-Matt Dillon, Juliette Lewis, Carla Gugino :O
-Úúú, Armin Zola, akarom mondani Toby Jones játssza Jenkins Dokit.
-Hé, az elejéről Ethan pszichiátere az az iZombie-s Babineaux nyomozó, Malcolm Goodwin
Amúgy tökre Eureka, a főcím is hasonlít kicsit, a városka is, Beverly nevű szereplő is van, és ilyen körbe-körbe járós rész is mintha lett volna.
(Sőt, ezzel a kerítéssel meg kicsit Under the Dome feeling :D
Pam nővér elég parára sikerült, a “miért nincsenek tücskök” kérdés nagyon érdekes és kíváncsi vagyok rá.
A trailer elég sokmindent ellőtt, de legalább azokat letudták az első részben.
Mondjuk kicsit mintha korán tudtuk volna meg, hogy Hassler is tud a dologról, de sebaj, nézős a dolog erősen.

(ja és oldalsáv plíz :))

Adii - 2015. 05. 18. 11:22

Nekem eddig tetszett, viszont tényleg egy kicsit sok mindent lőttek le, remélem emiatt nem fog ellaposodni. :) Én folytatni fogom

Néma Harcsa - 2015. 05. 19. 17:00

Hát nem egy nagy durranás. A nővér persze jó volt, de az a színésznő mindig minden szerepben rendben van.
A Twin Peaks-hez csak nagyon nagy vonalakban hasonlítható. Még egy epizódnyi esélyt kap, aztán ha egy mikromolekulával is nő a blöffillat mértéke, gyors kasza, mivel hangulatában meg nem túl eredeti (pedig Dillont, Lewist és Jonest is bírom).
Ez a “mindig ugyanoda lyukadok ki, nem bírok kijutni” egyébként Bunuel Öldöklő angyala óta viszonylag széles körben használatos sablon, nem Az őrület torkában találta ki. :)

pehnemer - 2015. 05. 19. 20:20

Hát a nagy misztikum sehol sem volt, a gagyi fallal még a maradékot is lelőtték…
Nem hiszem h kedvenc lesz, pedig lehetett volna, talán még pár részt adok neki.

AbyssR - 2015. 05. 20. 23:01

Nekem is azonnal a Persons Unknown jutott az eszembe. Hangulatra is hasonló, csak a körítés (kerítés..hehe, az is) más. No, meg Carla Gugino miatt nézős.

Cápi - 2015. 05. 22. 21:11

Borzalmasak a színészek, főleg a kissrácot meg a Beverlyt alakító nő. Nekem 2 rész sok volt ebből, a könyv szuper jó, 2 este alatt kiolvastam az első két részt és a 3.-ba is már belekezdtem. Ahhoz kéepst botráynosan gyenge a sorozat, alig jön át valami számomra a könyvekből. Kasza.

suti - 2015. 05. 23. 04:32

Hát vegyes érzelmekkel írok most így az epizód felénél. Egyetértek, hogy a fiú és az anyja botrányosan gyenge színészek (az erőltetett selfie rész már önmagában szörnyű). Az alapkoncepció nem rossz, nekem egy kis Alan Wake (nem tudom ki ismeri a játékot) feeling is érződött benne. Tényleg jó ez a sejtelmesség, meg azért a hangulat is a helyén van. De (!) és ez nagy “De”, olyan logikai bukfencek mellett mint az, hogy a “második napon is csak a feleségemet hívom aki egyébként jobbra biccent ha hazudik (jesszus), nem pedig a Titkos Ügynök Hivatalomat akik már valószínű mindenhol keresnek és simán haza tudnának vinni” azt nagyon nehezen nyelem le. Az oké, hogy akkor nem lett volna sorozat, meg akkor miről szólna, de könyörgöm ilyen ordító badarságot, hogy lehet beletenni egy sorozatba. :(

suti - 2015. 05. 23. 04:37

Visszavontam a kommentem, kerek egy perccel tovább néztem és végre tárcsázta a Kerekasztal Lovagjait. Elnézést, hogy előre ittam a medve bőrére! Kicsit engem az is zavar még így megjegyezve ahogy előttem is írták, hogy elég hamar hülyének nyílvánít mindenkit, meg elég goromba is az emberekkel, ami nekem így nem annyira szimpatikus, és így a “hülye a város” kép nem áll annyira össze, mert mondhatnám azt is, hogy ő is bunkó, akkor a másik fél is bunkó és furán viselkedik.

sepörd - 2015. 05. 23. 21:19

nekem a Black Mirror fehér medvés része is beugrott mint hasonló, illetve az Awake, bár most nem volt pszichológusos jelenet.

2 rész után: ez már kevésbé tetszett, egyrészt kicsit untam (a végére azért meglepően felpörgött), és ha tényleg csak a végén kapunk választ akkor azt nem biztos hogy kivárom, egy filmben (pl. Stay) még oké, de 10 részen át ez a katyvasz sok lesz, már most is zavart.

és persze hősünk alig kérdezett valamit a pultos csajtól, pl. hogy hova tűnt a múltkor, meg hogy úgy általában mi a szar folyik itt.
egyébként fogalmam sincs mi tud még itt lenni 8 részben.

sepörd - 2015. 05. 23. 21:23

meg ezt a menekülést se értettem miért kellett ilyen feltűnően.

JKJ - 2015. 05. 24. 06:27

Két rész után pihentetem. Ha utólag azt írjátok, hogy jó, majd darálom. Addig is nekem túlságosan mézesmadzag a hangulat. Nem tudom igazán megindokolni pontosan, de félek, hogy végig csak az utalások maradnak.

tomex29 - 2015. 05. 24. 08:33

Most akkor ennek több évadra nincs is esélye így h a színészek szétmentek?

monti - 2015. 05. 24. 09:31

Hát valoban, a második rész mérföldekkel gyengébb volt.

Olyan mintha több, egymástol logikailag messze álló sorozatból gyúrták volna össze.

Bence - 2015. 05. 24. 09:56

Ugyan már, számtalan sorozat van ahol a főhösünk nem kérdezget egyből a leglényegesebb dolgokra, engem speciel itt egyáltalán nem zavart ez. Az Under the Dome gagyi nálam, viszont ez, annak ellenére hogy tény, nem a legegyedibb egyelőre, simán nézős

gyerecske - 2015. 05. 24. 11:52

Nekem bejött a 2. rész is, ha marad a színvonal nálam az év újonca simán!

tomex29 - 2015. 05. 24. 17:48

Na a 2. rész is jó volt! Most már csak attól félek h nem lesz semmilyen lezárása a sorozatnak.

Zora - 2015. 05. 24. 18:10

Ez a keresős dolog engem a Truman show-ra is emlékeztetett, meg persze bennem van, amit az előbb írt valaki, a Fehér medve (Black mirror).

A kivégzésnél lehetett látni, hogy sokan elítélik, amit furcsállok, mert ha mindenki beépített, akkor mindenkinek tapsolnia kellene.

Nem olvastam a könyvet, viszont van egy olyan ötletem, hogy az egész tényleg csak egy terápia a pasinak, aki még mindig emészti magát valamilyen merénylet miatt.
Arra gondoltam, ezzel akarják helyrebillenteni.
Viszont akkor Beverlynek is beépítettnek kellene lennie, megjátszva a saját halálát.
Engem megvett a sorozat, én maradok. Valószínűleg, darára jobb lett volna, de 2 hónapot nem tudok várni… :-)

lac0391 - 2015. 05. 25. 08:59

csak nekem van olyan érzésem, hogy egy leheletnyit hajaz a 2010-es Persons Unknown című sorozatra??? amúgy így most már 2 rész után egyre jobban kezd nekem bejönni…kíváncsi leszek a végkifejletre

saiid016 - 2015. 05. 25. 14:12

Borzalmasan gyenge színészek, ócska rendezés, erőltetett hangulat, butának nézik a nézőt, minden a szánkba akartak rágni. Erőltetett klisétenger. 2/10, soha többet.

chris - 2015. 05. 25. 15:21

“Borzalmasan gyenge színészek, ócska rendezés, erőltetett hangulat” ???? Bocs,mit néztél?

Enzo - 2015. 05. 25. 16:59

Ajhe, meglepődtem a végén, hogy ilyen gyorsan kiírták a nőt…
#hétidézete tulajdonos egyértelműen Arlene, a rendőrségi recepciós “hölgy”:
“I don’t know, let me look in my Magic 8-Ball and find out. Oh wait a minute, I don’t have a Magic 8-Ball. Why don’t you have a seat? ” :DDD
nagyon fura az egész, Ethan amúgy jól beugratta a telefonban “Marcy”-t ezzel a hetedik emeletes kérdéssel, amit némi filmes tapasztalattal kilométerekről észre lehetett venni, bár én imádom ezeket a jeleneteket, amikor beépített hibás összetevővel buktatják le a hazudozókat :D
de vajon mi vagy Evans csomagjában?

Quantumleap - 2015. 05. 26. 09:15

Érdekes-fura sorozat. Bejövős, de azért látok logikai bakikat. Például: A rendőrfőnök tudatja hősünkkel, hogy a városból nincs kimenetel. Majd később az ügynök hullájánál meg arról beszél, hogy majd egy másik városból jönnek a halottkémek. Ez most akkor hogy?
Juliette Lewis meg ennyi volt? Tényleg kinyírták?

szerintem - 2015. 05. 26. 12:50

@lac0391:
asszem harman is irtuk fentebb, hogy hasonlit a persons unknownra.

Bence - 2015. 05. 26. 16:12

@Quantumleap

Baki? Attól hogy nincs kimenetel, bejövetel még lehet (..és a család úton van..)

sepörd - 2015. 05. 26. 17:57

vagy a nincs kimenetel csak egy becsapós cliff volt, és úgy értette, hogy akkor ott nem mehet ki a faszi, mert be kell vinnie.

Cápi - 2015. 05. 26. 21:49

@Quantumleap: nem logikai baki, csak ki kéne várni a folytatást. Meg amúgy sem kellene mindenki minden szavát készpénznek venni…

Quantumleap - 2015. 05. 29. 09:35

De amúgy ez a sorozat csak egy évad lesz, és slussz?

_Ra_ - 2015. 05. 29. 20:00

SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER
SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER
SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER
SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER

3. rész
Na végre, neki annyi. Úgyis irritált a feje. :)
Találgatás a sorozatról.
Az már korábban leesett, hogy a család utazása, meg a férfi által látott események két különböző időben játszódik. Az hogy mi lehet a város, kezd sejtésem lenni, bár lehet, hogy rossz úton járok. Eddig azt hittem, hogy valami kormány kísérlet miatt hozták létre, hogy valami miatt teszteljék a lakosságot. De az időeltolódások miatt valami nem stimmel.( a szerető is több mint 10 évvel idősebb) Most hogy behozták az idegen lényt, arra gondolok, hogy a világnak annyi, és ez az utolsó város. Viszont erre meg ott van a feleség és a gyerek esete, hogy ők most kerülte oda. Szóval egyelőre nem tudom, hogy mivan, de rohadtul érdekel…
Mondjuk az is lehet, hogy már évekkel ezelőtt volt a nő meg a kölyök balesete (lásd nagyon poros kocsijuk) és eddig valami sztázisban voltak, vagyis a kórházban nem hallucinált a férfi…
Vagy ott van még, hogy mindenkit elraboltak az ufók, és kísérleteznek rajtuk.

simontheonly - 2015. 05. 29. 23:41

@_Ra_ Az, hogy ez az utolsó város, ez nekem is eszembe jutott, és van valami időeltolódás, ami nagyon soknak tűnik(5 hét 12 év??) És a dollárokkal is volt valami, hogy mindegyik a 80-as évekből van… Annak vajon van köze hozzá??
a második rész után engem kezdett kevésbé érdekelni, de a harmadik újra felpörgette

karit - 2015. 05. 29. 23:53

“Most hogy behozták az idegen lényt”
Hogy mit hoztak be?

keli - 2015. 05. 30. 03:33

Nekem a The Prisoner(1967) ill. annak a 2009-es újragondolása ugrott be a pilot alatt. Nem tudom nézem-e tovább, több eredetiség és kevesebb antipatikus karakter kéne, de csak egy részt láttam, hátha jókat írtok a folytatásról, akkor majd darálok.

zedtheant - 2015. 05. 30. 05:51

a harmadik rész tágított a világon, illetve a rejtélyen megint, úgyhogy a második epizód szürkesége után megint felfénylett valami. nézős lett ez a sorozat nálam, most már ki merem jelenteni!

Cyrax - 2015. 05. 30. 12:40

Ez a rész vészesen gyenge volt, szerencsére az epizód végi események úgy alakultak, hogy ismét várom a folytatást. :)

Dark Energy - 2015. 05. 30. 13:49

A 3. rész végén csak néztem, mint Rozi a moziban, wtf?

karit - 2015. 05. 30. 14:03

Szerintem a ronda hang a végén elijesztő effekt volt, amíg valami technikus bevihette a lelőtt seriffet. Legalábbis kijönni nem akart onnan semmi. Amikor az ügynök korábban ott járt, az a városdíszlet körüli technikai zónának tűnt, nem a jetik ufójának.

Eddig nekem bejön. És ha legközelebb újra előkerül a seriff, nem lepődök meg – remélem, Juliette Lewis sem két részre lett állandó szereplő.

Amiben bármilyen idő-babra van, az rossz sztori nem lehet. :)

monti - 2015. 05. 30. 15:45

az a csunya nő nagyon idegesítő volt, nem bántam hogy kinyakazták a soribol

a főszereplő nagyon hasonlit a régi evil dead főszereplőjére :-D

_Ra_ - 2015. 05. 30. 20:11

karit:

Csak találgatok, de a rész végén nekem az nem tűnt emberi lénynek. :)

winnie - 2015. 05. 30. 21:12

konyvrol ne beszeljunk, ha valaki spoilert lat, nyugodtan irjon. ha kell, csinalok konyves posztot, majd akarok irni a kovetkezo resz elott normal kritikat is.

a 10 resz a 3 konyvet dolgozza fel, de a sorozat irasakor csak 1 konyv volt meg, igy a sorozat es a konyvek parhuzamosan keszultek, olykor egymastol meritett chad hodge es blake crouch. nagyjabol tehat be lehet loni az aranyokat, de mar most is vannak elteresek a konyvtol, es meg lesznek is.

a kulcsresz majd az otodik lesz. akit a rejtely erdekel, annak szerintem addig kell kitartania

Thomas - 2015. 05. 30. 21:23

Huhú, most néztem meg a 3. részt, és egyre izgalmasabb a sorozat:) El nem tudom képzelni, hogy mi állhat a háttérben, de azért remélem, hogy nem olyan lesz, hogy meghaltak, vagy a főszereplő kómában van. Az biztos, hogy van valami természetfeletti a helyben az időeltérések miatt, szóval nem hiszem, hogy csak valami technikus játszott be ijesztő hangokat, hogy ne menjenek ki.

Az is érdekes, hogy úgy tűnt, hogy kintről simán be lehet autózni a városba (a benzinkutas is ismerte), bentről meg nem lehet kimenni. Fura, de egyelőre nem is akarok találgatni, annyira ötletem sincs, hogy mire megy ki a játék. De régen vártam valaminek ennyire a folytatását:)

gyerecske - 2015. 05. 31. 09:21

Nagyon jó sorozat, engem magába szippantott a hangulata.

K-10 - 2015. 05. 31. 11:37

Szegény J. Lu, olyan lett a feje, mint egy hasbeszélő-bábunak.

winnie - 2015. 06. 01. 12:30

De amúgy ez a sorozat csak egy évad lesz, és slussz?

nem. sima sorozat. tervbe van véve a 2. évad, ha berendelik.

Lemoni - 2015. 06. 04. 23:24

4. részben ez az alakuló tini lamúr úgy hiányzott, mint üveges tótnak a hanyatt esés, ne má’, hogy ilyen unalmas klisével vágják haza a sorozatot :/ Az első három után ez egy gyengébb rész volt, de a rejtély még mindig izgat, bár már van saját elméletem, viszont remélem, hogy érdekesebb végkimenetel lesz, mert az sem túl eredeti, amit kigondoltam :O)

Elamieg - 2015. 06. 05. 19:25

Nekem tobb kerdesem is van amire szerintem nem lesz magyarazat, emiatt eros ketsegeim vannak.
-Kate, Burke szempontjabol 5 hete tunt el, Kate szempontjabol ez 12 eve volt es oregedett lathatolag is, Burke szempontjabol 10 evet 5 het alatt.
– Burke a korhazban joval azelott latja a felesege es a fia leszedalt testet, hogy azok odakintrol egyaltalan elindultak volna megkeresni ot. Teljes idozavar szerintem.
– Burke fonoke is benne van a pszichiaterrel folytatott beszelgetesei alapjan, de nem tudni milyen szinten es miert mukodik kozre, ha erzelmileg ennyire erintett, foleg Theresa iranyaban.
– Ne beszelj a multrol, Burke megis folyamatosan arrol beszel, retorzio az o eseteben nincs.
– A tobbi lako hatrahagyta a csaladjat, uj eletet kaptak, amit elniuk kell, nincs mas valasztasuk. Burke csaladja hamarosan megjelenik a varosban, o az egyeduli akinek kvazi odaszallitottak a csaladjat. Miert?
– Burke folyamatosan provokal mindenkit akit akar, megsincs retorzio. Az ingatlanost egy falfirkaert fel akartak szamolni, Beverly eseteben a gyanu a szokesrol, vagy az hogy a 9 eves lanyarol beszelt, eleg volt a nyilvanos felszamolashoz. Miert?
– A kis kavehazi pultos csaj nem ismerte fel Kate igazi nevet, Hewson, csak a ferjezett nevet, Balinger. Hogy lehetseges ez? Kate nem volt ferjezett amikor odakerult.
– Az ingatlanost Petert, Pam nover szervezte be, egy barban, ott meg fiatal huszoneves csaj volt. Egy ejjellel kesobb mar Wayward Pinesban eltes koru holgy. Legalabbis Peter szerint. Hogy lehetseges ez?
– Burke FBI-os fonoke tobbszor talalkozik a Toby Jones alakitotta pszichiaterrel. Ezek szerint ő ki be maszkalhat, mindenfele idoeltolodas, idozavar nelkul?
-Burke kinyirta a sheriffet, de szinten semmi retorzio, pedig egy falfirkaert, vagy rossz kerdesert felszamolas jar, akkor Burke-el miert kivetelznek?
– Bill Evans es Beverly holtestet miert vittek a romos hazba, ott rohadni hetekig? Minden hazban lakik valaki Wayward Pinesban csak ebben a romos hazban nem. Miert?
– Bill Evans holteste 5 hete rohadt ott, Pope Sheriff viszont csak par orat mondott halotti idonek.
– Burke avart talalt Evans cipojen feltetezte hogy a tarsa az erdoben halt meg, Beverly kesobb elmondja, hogy Pope Sheriff vagta el Evans torkat a foteren nyilvanosan. Ezt most akkor hogy ertelmezzem?!
– Hova kerult Burke amikor a postaskocsiba elbujt es egy garazsfelesegben megtalalja a sajat kocsijukat? Amit raadasul vastagon belepett a por, tehat az idoficam itt is jatszik.

eathen9 - 2015. 06. 05. 19:39

Igen, kapsz vàlaszt.:D

winnie - 2015. 06. 06. 05:25

ha a valasz erdekel, akkor ott a konyves kibeszelo, ott erdemes kerdezni.

Cápi - 2015. 06. 06. 15:15

Továbbra se bírom megérteni, miért vannak olyanok, akik készpénzben veszik az összes szereplő minden egyes szavát ahelyett, hoyg talán kivárnák, mi lesz…

karit - 2015. 06. 07. 02:21

Ez derekas mindfuck továbbra is, bár ennél aljasabb időhúzó részt nehéz elképzelni.

De legalább a legkínzóbb rejtély megoldódni látszott – azaz hallatszott: mégis vannak tücskök a városban. Persze lehet, hogy azokat is keresztezték valami fenyőfával, mert inkább kuruttyoltak mint ciripeltek.

Hogy ki hazudik és ki nem, az jó kérdés. A mindentudó Pamet szívlapáttal kérdeztem volna ki, ritka tenyérbemászó egy némber. És furcsa, hogy bár a seriff jóval túl van a három dobáson, úgy tűnik, neki mindent szabad. Mintha az egész csakis őérte történne, büntetés helyett előléptetik, még a családját is odaszervezik.

Mi a fenére megy ki a szemfényvesztés? Ha a Drive Shaft is fellép majd a kávéházban, akkor ez mégiscsak valami ‘személyi ALT’ az új seriffnek? Vagy a rohadék ufók szopatják a világ utolsó FBI ügynökét?

Alig várom, hogy ‘Sally nővér’ feltegye a szokásos kérdését a seriff feleségének: Maguk még hatékony csapat?

Busmen - 2015. 06. 07. 14:58

Na kivárom a következő részt :D Hátha akkor minden kiderül. Amúgy bejön :D

Enzo - 2015. 06. 07. 22:22

Na, az 1×04 vége megint érdekes volt…
fura tudni, hogy a következő részben megmagyarázzák a dolgokat, ilyet még nem is hallottam.
a tücskökre én is felfigyeltem, bár végülis nem egyértelmű hogy pontosan tücskök voltak-e.
de amúgy szörnyen creepy az egész város, ahogy mindenki elfogadja a tényt, hogy Pope seriff nyugdíjba ment, meg a tanárnő se semmi…

Quantumleap - 2015. 06. 08. 06:42

monti: Szóval nemcsak nekem jutott eszembe a fiatalabb Bruce Campbell! :D

pssaci - 2015. 06. 08. 16:15

Nekem eddig tetszik a sorozat, bár a tinis rész nekem se hiányzott. (és egy-két dolog fura, mint azt előttem is leírtátok)
Viszont van egy tippen, hogy mi lehet ez az egész. Leírom ide, ha igazam lesz hivatkozhatok rá:)
Szerintem olyan kísérlet, mint ami a Maze runnerbe volt és erre kéne rájönni a népnek, pont úgy, mint ott. (nem fejtegetem tovább a spoiler miatt) Ezért mondta a pszichológus is Burke-nek, hogy szükség van ilyen emberre itt, mint ő.
Kíváncsi vagyok, mert a könyvet nem olvastam és most nem is lesz időm.

winnie - 2015. 06. 09. 07:48

pssaci: itt egyébként még a tinis rész is igen fontos, szóval nem csak azért van, hogy benne legyen egy efféle.

(a kiderülős vitát töröltem, érthetp a dolog pro és kontra, de én írtam le először, mint infót, hiszen a készítő mindenhol elmondta, hogy a The Truth című 5. részben lehull a lepel erről a titokról, de természetesen lesz még bőven rejtély anélkül is.)

karit - 2015. 06. 09. 09:22

“hiszen a készítő mindenhol elmondta, hogy a The …”

Na jó, de ettől még nem kellene újra és újra emlékeztetni rá, nem a sorozatban mondta el. Sokan rajfajzenes (pa-pa-pa) módszerrel sorozatoz(ná)nak, és ha egy spoilert (gyakran a cím is az) sikeresen skipeltek a _kibeszélőben_, érthetően nem örülnek, ha kicsit lejjebb “fékezés nélkül” újra beleszállnak.

pssaci - 2015. 06. 09. 11:03

winnie: köszi, reménykedtem benne, de általában a tinis részek, problémák – sajnos – olyan idegesítő módon jönnek elő a sorozatokban, hogy már fogom a fejem előre. Végül is itt még semmi nem volt ahhoz képest, csak már húzom a számat előre, hogy jaj mi lesz ebből. Megnyugtattál. :)

vader - 2015. 06. 09. 12:13

Quantumleap: nekem inkább Jim Carrey-re hasonlít kicsit :D

Quantumleap - 2015. 06. 09. 16:39

vader: A sötétség serege-ben (aka Gonosz halottak 3)Bruce Campbellről is elmondható, hogy hasonlít kissé Jim Carrey-re. :)

Plepszi - 2015. 06. 11. 18:46

A legújabb rész alapján, ami az igazán érdekes, hogy elvileg van visszaút. A szemüveges csávót (David Pilcher?) láttuk már Wayward Pinesban és azon kívül is. :)

Stanlee - 2015. 06. 11. 19:24

Most neztem meg a S01E04-et, annak a vegen meg mit keresett Gollum?

Nagyon gondolkozom azon, hogy eloszor a konyvet elolvassam, es csak utana nezzem meg a sorozatot, de ha teljesen mas iranyba megy a nyomtatott es a megfilmesitett tortenet, akkor lehet, hogy elolvasom a konyvet, es utana daralom le a sorozatot.

Lemoni - 2015. 06. 11. 22:46

Az 5. résszel nagyon megzuhant a sorozat és az érdeklődésem is. Ugye ez csak valami elterelés és nem ez a válasz a valódi rejtélyekre?….. ez a first generation duma a legpocsékabb, amit kitalálhattak a városka titkához, ehhh :(

Plepszi - 2015. 06. 12. 04:40

Én is vacilláltam, hogy ez a first generation dolog mennyire erőltetett, vagy pedig mennyire indokolt, vagy pedig van még vmi amit nem tudunk :) még :)
de a történet másik szála, ami a várost indokolta, meg megmagyarázta mi miért van a falon kívül az tetszett
Nyilván nem egy top A kategóriás sorozat, de a 3. rész környékén azt hittem kaszálnom kell mert dögunalmas és hülyeségek történnek (pl. sose értettem, a kamerákkal felszerelt városban hogy tud ilyen szabadon grasszálni a csávó, miért hagyják, hogy a seriffet kinyiffantsa vagy hogy kimásszon, mi szükség a kivégzésre és stb meg …)

JKJ - 2015. 06. 12. 07:58

Az ötödik rész nem magyarázza meg az ex-Serif és Dr. Jenkins jelenlétét mindkét idősíkban.

Llew - 2015. 06. 12. 08:07

A magyarázat jó volt, de valami bazi nagy kamu van itt. Burke sírt, hogy ki akar jutni, erre pikk-pakk behozták a családját. Ha évezredekkel ezelőtt elpusztult a világ honnan? Vagy kurva sok embert tartanak hűtőszekrényben, ahogy az új lakó mondta és mindig csak egy korlátozott létszám van WP-ben vmiért.
Illetve a kapott info nem magyarázza meg a karbantartó részleget ahol a seriff a múltkor elkapta Burke-öt, valamint a kamerás felvételeket, hogy ki és miért figyel (most is volt kettő ilyen snitt a sulinál).

zedtheant - 2015. 06. 12. 08:23

nyilván a hibernáció előtti Pope-ot és Pilchert láttuk a múltban, az volt az igazi elterelés.
szerintem itt több rejtély már nincs, mindenre választ adtak, most lesz érdekes, hogy hogyan tudják fenntartani az érdeklődést, illetve hogy merre megy tovább a sorozat.

Feddo - 2015. 06. 12. 08:47

Plepszi: nincs vissza út, azok flashback-et voltak.

lonestar - 2015. 06. 12. 09:42

yepp, vélhetően flashback volt a telefonálós jelenet, az is 2000 évvel ezelőtt játszódhatott, ahogy említette volt a doki akkoriban kezdték begyűjteni a jelölteket a programhoz, mikor összegyűlt elég “jelentkező” vagy már halaszthatatlan lett a dolog gondolom magát is lefagyasztotta, valaki meg valami pedig kiolvaszottta, aztán kezdődött az “építkezés”. teória egy. mondjuk ezt a pssszt, felnőttek elől titkoljuk el az egészet óriási blőd maszlag…

lonestar - 2015. 06. 12. 09:46

egy dolog basz, ez az “Abik” elnevezés inkább vicces per cuki mint ijesztő… lehetett volna kicsit “parábbra” fordítani. nem ismerve a könyves megnevezésüket, úgy mondom.

winnie - 2015. 06. 12. 10:21

“Az ötödik rész nem magyarázza meg az ex-Serif és Dr. Jenkins jelenlétét mindkét idősíkban.”

mit kell ezen magyarázni? ők akkor is léteztek.

winnie - 2015. 06. 12. 10:26

lonestar: a felnőtteket már így sem sikerült kordában tartani, lehet, hogy ez a tapasztalatuk a korábbiak során, hogy nem érdemes elmondani mindenkinek.

az elnevezés terén pedig…, gondolom nem árnyalatra mentek rá, akik kitalálták, de ha gyerekek tudnak róluk, vagy gyerekeknek mondják, akkor ez a név még illik is a közegbe:)

rio - 2015. 06. 12. 11:13

Mi alapján döntik el, hogy melyik felnőtt tudhat a titokról, és melyik nem? Ha ennyire be van kamerázva minden, miért engedték, hogy Mr.Titkosügynök kis híján kinyiffanjon az erdőben (főleg, ha érdemesnek tartják arra, hogy megtudja az igazságot).

winnie - 2015. 06. 12. 13:23

ki fog derülni, gondolom.

Dave - 2015. 06. 12. 13:41

Na erre a Truth -ra nem gondoltam. Tetszett. Várom a folytatást. A dokira OK a magyarázat. De a rendőr a múltban, amikor a fékcsövet elvágta hogy került oda?

neon - 2015. 06. 12. 16:45

Nem tudom mi bajotok a szerelmi szállal..hiszen mivel lehet egy kirekesztett tinit helyhez kötni? Szerelemmel..a kislány egyértelműen rá van állítva, a hipnotizőr tanárnő sem tart véletlenül külön foglalkozásokat. Ha a gyerek maradni akar, az hatással van a szülőkre is, szóval logikus fejlemény.

Llew - 2015. 06. 12. 17:15

Hova lett a kommentem?

Elamie - 2015. 06. 12. 19:32

Megneztem az 5. reszt es beszippantott!

A Matrixban mar elhangzik: bizonyos kor utan a tudat nehezen áll át, es amit lat a felnott azt sem birja befogadni.
A gyerekek tudata nyitottabb, könnyebben alkalmazkodnak, hamarabb feldolgozzák a traumákat is.

Mellesleg minden egyes felnott egy allitolagos baleset utan kerul oda, azaz olvasztjak ki. A tudat linealis, egy ebredes utan az idosik folytatolagos az egyed szamara, mindegy, hogy kozben 1 perc telt el, vagy 2000 ev.

En ertem, hogy a felnottek elotti titkolozas miert szuksegszeru. Az a remiszto tanarno elmondasa eletszerunek tunik. Nem lehet tudni, hogy egy ilyen szintu sztori elmondasa milyen hatast valt ki a felnottekben. Leginkabb öngyilkossagi ( elhiszi, depresszioba esik, veget vet az eletenek), vagy agressziv megnyilvanulas varhato ( nem tudja elhinni, ha agyon verik se, agresszivva, destruktivva valik, panikot kelt).
Nyilvan nem kivanatos egyik sem.
A gyerekek a fontosak, de mivel a tudat linealis, es a reprodukcio a csaladmodellben manifesztalodott, nem celszeru a gyerekeket kiszakitani a csaladbol. Az mar tul nagy trauma lenne. Igy ok vigyaznak a szuleikre, es segitik oket beilleszkedni, mar amennyire lehet.

Az meg, hogy ne beszeljenek a multrol azert szukseges mert nem egy idosikbol szarmaznak a wayward pines-i lakok. Nyilvan panikot, kaoszt teremtene ha mindenki tudná az igazsagot. Emiatt se lehet elmenni, plusz nem tudnának tovabblepni, ha mindenki egy olyan multon keseregne amin nem tud valtoztatni. Nagyobb esellyel belerokkan, belekattan, vagy agressziv lesz, vagy depressziv. Nem hianyzik egyik se.

Nagyon erdekes es eredeti tortenet, bar nehany kerdesemre nem kaptam valaszt az 5. resz utan.
Bill Evans peldaul, mi tortent vele. Elvileg felesege lett, kisgyereke. A felesege szerint ongyilkos lett. Beverly szerint Pope Sheriff vagta el a torkat. De mit tett, hogy felszamolast erdemelt? Miert nem temettek el, miert vittek abba a lepukkant hazba?

Az hogy Burke lett a sheriff, lehetseges azert alakult igy, mert Pilchernek elege volt Pope Sheriffbol.
Pilcher talalta ki ezt az egeszet, o valositotta meg, Pope Sheriff meg örökösen azzal jött, hogy ez az ő varosa. En se szivesen hallannam ezt Pilcher helyeben.

Vajon miert pont akkor olvasztottak ki Burke-ot es a csaladjat? Random sorsolas vagy elore megtervezett forgatokonyv szerint megy, hogy mikor kit?

Balazs - 2015. 06. 12. 19:57

Azt magyarazza mar meg valaki, hogy akkor amikor Theresa elment Benrol erdeklodni a Secret Service-be, a fonoke mar beszelt ezzel az orvossal. Akkor visszament a multba az orvos? vagy mi? nagyon zavaros.
illetve a csaladja hogy jott at a multbol a jovobe ha nincs mar kulvilag?

Lemoni - 2015. 06. 12. 20:47

Amúgy van annak jelentősége, hogy a 4028 épp a duplája 2014-nek vagy véletlen? Ha spoileres a válasz, akkor ez költői kérdés volt…….

emjozsi - 2015. 06. 12. 22:42

Az feltűnt másnak is a negyedik részben, hogy Arlene school bus driver? A színésznő játszotta Forrest Gump buszsofőrjét is :D

Enzo - 2015. 06. 12. 23:58

Egyrészt:
most 2 hét szünet lesz, ne lepődjön meg senki!

Másrészt: tudtátok, hogy van vmi kis online társsorozata a WWP-nek? (companion series)
http://www.fox.com/gone

Enzo - 2015. 06. 13. 00:01

oppsz, majdnem kihagytam:
elég libabőrösre sikerült a jelenet, amikor Pam nővér kibújt a fal mögül Theresa+Wayne mögött

neon - 2015. 06. 13. 13:20

Nekem ezzel az 5. résszel nem megválaszoltak kérdéseket, hanem újakat hoztak és szerintem így van egy csomó hézag..

sepörd - 2015. 06. 13. 16:44

Balazs: nem jöttek vissza sehova, le volt fagysztva mindenki 2000 évig, az orvos is, Pope is, a család is.

Elamie - 2015. 06. 13. 19:44

Balazs: Theresa nem Benrol erdeklodik hanem Ethanrol es Katerol. Az osszes olyan resz ami 2014-ben jatszodik flashback volt. Azaz visszaemlekezes. Dr. Jenkins mar lefagyasztatta Ethant amikor a csaladja elkezdte a pasit keresni. Ezert mondta, hogy mar elkezdodott, nincs visszaut. Ami meg engem erdekelne, hogy eredetileg milyen cellal fagyasztottak le a kivalasztottakat?
Feltetelezem, volt valami cel, ami talan nem ez volt, hogy az emberiseget atmentsek egy olyan idosikba, ahol normal fejlodesi szintben mar nem letezne.
Talan (nem olvastam a konyvet) Dr. Jenkins volt az oka annak, hogy az Abbiek letrejottek es az emberi faj pusztulasra lett itelve. Az is kerdes, hogy milyen helyen taroltak a kamrakat amikrol Wayne beszel. Milyen energiaforras kepes 2000 even keresztul energiaval ellatni elyen kapszulakat, raadasul ugy hogy az Abbiek nem romboljak szet ezt a tarololetesitmenyt?
Milyen forgatokonyv alapjan valasztjak ki azokat akiket kiolvasztanak? Miert olvasztottak ki hamarabb Kate-et 12 evvel?
Szoval ja, van meg par kerdes. Hajlamos vagyok ketelkedni..:)))

Crias - 2015. 06. 13. 22:00

Lemoni
Erre én ugyan nem tudok válaszolni de Orwell-nek volt egy 1984 című könyve amit 1948-ban írt :D
Gyanítom csak ennyi a jelentősége bár nekem is feltünt, hogy pont a duplája :)

sepörd - 2015. 06. 14. 10:28

nekem a nõvér lóg ki, õ ugye elvileg már vagy harminc éve felébredt, hamarabb mint a doki? mert a doki látszólag nem öregedett. és hogy lehetnek a fiatalok az elsõ generáció ha már rengeteg fiatalt felvilágosítottak, akik fel is nõttek már. szóval az idõ alatt mialatt Pam megöregedett kialakulhatott volna egy olyan közösség, ahol mindenki tud mindenrõl, de mégis hoznak továbbra is embereket. minek fagyasztottak le ennyit? nem kerek ez még.

sepörd - 2015. 06. 14. 10:45

ja meg Evans sztorija kérdõjel még.

kalapkabát - 2015. 06. 14. 15:52

Szerintem minden meg lesz válaszolva. És “sajnos” nem feltétel hogy logikailag értelmes legyen a válasz hisz kevés sorozat van amibe ne lehetne belekötni vagy végül nem derül ki valami orbitális baromság(lásd Lost lezárás)

A magyarázatok viszont neccesek :)
Minek kétezer évet várni a kiolvasztással?
Lehetetlenség látni most hogy majd kialakul szép lassan egy olyan emberi faj amik egyre brutálisabbak lesznek, miközben a többi ember nem csinál majd semmit és hagyják hogy levadásszák őket. Hacsak tényleg nem valami kisérlet sikerült félre. De akkor meg hogyhogy előre lefagyasztották őket? Előre tudták hogy majd félresikerül? Szándékosan meg minek ilyet csinálni?
Hogy a felnőtteknek nem mondják el mert nem tudni mit reagálnak az megint baromság. Kihangsulyozzák hogy speciálisan kiválasztott emberekről beszélnek. Már ma azért annyit képesek vagyunk eldönteni valakiről hogy be tudna-e egy ilyen infót fogadni és 7 milliárd emberből tudnánk pár tucat értelmes embert választani akik nem zuhannak össze. Azért ennyit már tud a pszichológia. Még ha nem is a sarki agyturkász de pár magasan képzett tudós ezt tuti el tudná dönteni.

Szóval az tuti hogy a sztori eléggé repedezik logika alapján.

Mert a sztori most kb ez:
Egy tudós kitalálta a 70-es években hogy lefagyaszt egy csomó embert mert majd egyszer minden ember fura embervadász gyilkológép lesz. Aztán a 80-s évektől néhanapján elrabolgatnak embereket akiket lefagyasztanak és majd 2000 év múlva felkeltik őket. Se 2095-ös fegyvereket se mást nem raknak melléjük, Vagy 100 évig senki észre sem veszi hogy talán több ezer ember van valahol lefagyasztva és nyeli az áramot mint a veszedelem….
Ja és aki a fenti eszmefuttatásom nem érti: A nővérke 60-ban született. Fiatalon(vélhetően huszonévesen) csábította el azt aki róla mesélt és aki utána csak idősen látta. Tehát a 80-as években. A dokinak tehát ennél hamarabb ki kellett volna a “jövőt” találnia. És utána 98-ban, 2014-ben stb is elraboltak embereket

És még valami:
A gonosz sheriff a múltban állította le a feleség és a gyerek autóját ami után megtörtént az ominózus baleset(!!).
És a múltban történt részek alapján az látható hogy a kormány tud mindenről. Hisz magas rangú emberek vannak benne, egyengetik az útját. Innentől meg még nagyobb hülyeség hogy már a kormány is elhiszi a vadember történetet és inkább lefagyasztanak vadidegeneket minthogy szépen, nyugodtan elkezdjenek felkészüli ellene.

De a sztori hatalmas. Nekem bejött a sorozat :)
Csak nehogy ez is úgy végződjön hogy Pamela felébred és csak álmodta az egészet :D

sepörd - 2015. 06. 14. 16:36

ja értem, a nõvér nem 30 éve kelt fel hanem annyival késõbb feküdt le valszeg mint a pasas.

Dark Energy - 2015. 06. 14. 20:10

Én ezt a bullshit story-t nem veszem be, amivel az 5. részben kábítottak.
Nem olvastam a könyveket szóval csak vakon tapogatózom, de én ezt nem veszem be. A gyerekeket szektásítani így kell, meg agymosni, meg irányítani.
Ha mégis tévedek és így a pofánkba tolták a magyarázatot és a igazság tényleg ez, akkor leteszem a hajam.

karit - 2015. 06. 14. 20:28

kalapkabát: oké, de a legtöbb sztori magyarázata “orbitális baromság”, ha a részletekbe ásunk. Jön valakinek egy jópofa kulcsötlete, egy fura sziget, vagy értelmetlennek tűnő helyzetbe került emberek, és ezt utána megpróbálja körbe rakni minél logikusabb, védhetőbb (eladhatóbb) háttérrel.

Szerintem ez többé-kevésbé sikerült itt is, bár nyilván ezer sebből vérzik, pl. amiket írtál az előzményekről. Azért remélhetőleg nem Pamela fogja álmodni. :)

Az ügynök kolléganője és a kissé erőltetett, “fura előrelátásból” ide került családja nélkül pedig lehet, hogy unalmasabbak lennének a konfliktusok, meg aztán random emberekkel láttunk már ilyet (Persons Unknown).

Nekem is bejön, jól megvezettek az ügyesen vágott múltbeli és mostani szálakkal (imádok meglepődni), ezért engedékenyebb vagyok logika terén. :)
És bízom a folytatásban – ha a rejtély faktor marad, mert mondjuk több szintű.

korum - 2015. 06. 14. 20:48

Az azért lejött, hogy a doki, aki az egészet megtervezte nem teljesen komplett, úgyhogy pár kérdénél a miért így és nem úgy csinálta dolgot ezzel elég jól meg lehet magyarázni. Sok pénze volt és hülye ötletei. Megcsinálta őket.

karit - 2015. 06. 14. 21:28

A 2014 forintos kérdés: Felbukkanhat-e vajon még például az előző seriff a városban?

Az érthető, ha az “elbúcsúztatott” rendbontókkal nem reszkíroznak újra a főnökök, de a fontos karakterek talán ‘több’ esélyt is kaphatnak?
WTF…

Oké, simán lehet félreértés, vagy ügyesen tálalt piros halacska is, de volt egy eldugott félmondata a tanítónőnek:
– Sajnos, ti sosem fogtok találkozni Dr. Pilcherrel.

Miért is? A városban eddig könnyebb volt a doktorba botlani, mint egy fenyőfába. Épp ma megy nyugdíjba? Vagy a gyerekeket máris visszafagyasztják 6042-ig?

Vagy csak kicsivel kellett volna Pilchernek többet “spoilereznie”?
– Maga az első Mr. Burke, aki ilyen messzire jutott. Az előző 11 Mr. Burke verziót hamarabb elkaptuk. Vagyis izé, őket a korábbi Dr. Pilcher verziók kapták el. Most miért tátog ilyen furcsán? Nem kér egy szendvicset?

Quantumleap - 2015. 06. 15. 08:57

karit: A halott az halott, nem hiszem, hogy feltámadhatnak.

karit - 2015. 06. 15. 09:26

Ha nem, hát nem, bár ahol a hibernálás ilyen flottul megy, ott talán a klónozás is (főleg, ha nem ezer évek alatt akarnak visszanépesülni).

Akkor már csak a tanerő mondata tűnik furának.

kalapkabát - 2015. 06. 15. 10:42

Szerintem ez a 2000 éves hibernálós dolog továbbra is kamu.
Persze karitnak igaza van hogy a sztoriírók döntik el hogy mi az igaz és ha az logikailag nem stimmel akkor a nézők így jártak :)
Szerintem a jelenben vannak vagy max valami “másik” Földön. A titkok majd úgyis kiderülnek :)

karit - 2015. 06. 15. 12:47

kalapkabát: “A nővérke 60-ban született. Fiatalon(vélhetően huszonévesen) csábította el azt aki róla mesélt és aki utána csak idősen látta. Tehát a 80-as években. A dokinak tehát ennél hamarabb ki kellett volna a “jövőt” találnia.”

Nem mintha számítana, de miért ne lehetett volna 2001-ben az a csábítás?

Mi van, ha a 60-as születés kamu? A megtalálható helyre bekészített akták lehetnek akár a valódi sztorit álcázó elemek is.

De legyen igaz: 41 évesen kis sminkkel miért ne lehetne egy Denise nevű nő bomba csábító? Peter McCall nem mondta, hogy “vélhetően huszonéves” éves volt, csak hogy barna. :)

Sőt, Pam nővér akár Pilcher lánya is lehet. A papa nagy genetikus, látta, hogy a humán genom mivé alakul; kitalál egy tervet; gőzerővel dolgozik a hibernáláson.

A 80-as években próbaképpen 20 évre lefagyasztja a lányát; 2000-ben sikeresen kiolvasztja. Máris megáll az ex ingatlanos sztorija 2001-ről. (Már persze, ha igazat mondott.)

Bence - 2015. 06. 15. 19:57

Félszemmel újranéztem a részeket, kíváncsi voltam valami lényegtelen mondat/esemény értelmet nyer-e a “Truth” tudatában, de minden illik a hibernálós sztorira.

Titkon nem lepne meg egy dupla-csavar, de inkább lepjenek meg máshol, a klónozásra (legyen az mesterségesen kreálva, vagy valamiféle időmutyi által) nincs szükség, ha már csak hibernálásról volt szó és nem ööö.. időutazásról(?)

tomriggins - 2015. 06. 15. 20:52

en nagyon szeretem :) szorakoztato sorozat igy 5 rész utan is :) egyre jobb

sepörd - 2015. 06. 15. 23:03

nem tudom elképzelni, hogy már az évad felénél minden csavart ellőttek, lesz itt még kamillázás.

Dark Energy - 2015. 07. 02. 20:27

Továbbra is tartom magam, hogy kamu a hibernálós 2000 év eltelt sztori, napjaink az, csak ferdítenek és kísérleti patkányoznak. Szerintem.

Plepszi - 2015. 07. 03. 16:41

Eddig nem értettem egyet a tudóssal, hogy nem szabad a felnőtteknek elmondani, mert úgy sem hiszik el, de ez a fórum a bizonyíték rá, hogy igaza van. :) Ti még ráadásul láttátok is, és így sem. :P

zotya - 2015. 07. 03. 17:53

láttátok az új részben (7.) kb 12:10-nél, mikor a sheriff kimegy az ajtón? mögötte a másikon egy szatyorral egy fickó iskilép, majd mikor lelép a járdáról, a fickó nincs sehol, sőt újból kijön az ajtón :))

rio - 2015. 07. 04. 18:36

Na, most kezd átfordulni igénytelenbe a sorozat. Ennyi plot hole-t egy rakáson…

fireblade - 2015. 07. 04. 23:44

Az első 4-5 rész egész jó volt, de aztán kezdenek olyan történeti és logikai bakik lenni benne, hogy szörnyű :)

Ugye volt ügynök csaj nem hisz neki..és a feleség sem..de hát 12!! azaz 12 éve él ott..fel se tűnt neki hogy a kollegája meg ugyan annyi idős mint 2 héttel ezelőtt??és a fia is még 16 éves, és nem 28????????

és itt már meg is dőlt az egész koncepció a titkos kormány összeesküvésről…mert semmilyen kísérlet nem tart 12 évig..és olyan meg pláne nem, ahol az idő sokkal gyorsabban telik, mint kint :)
Egyébként meg simán megmutathatná a volt szeretőnek meg asszonypajtásnak a kinti világot..nem? már ugyis elmondta a dolgot..és akkor lenyugodnának :)
A robbantás a végén meg már a közröhej kategória volt..
1: azzal a kis pukkantással akartak lebontani egy vagy 2m vastag 20m magas erősített vasbeton falat???
és persze zárt térben 1m-re egy bombától átszakítom testel az acél falát a teherautónak, és simán felállok…(vagy eleve állva maradtam)lásd supergirlt :):)
visítva röhögtem..

winnie - 2015. 07. 05. 07:36

majd írok a részről, de itt van a készítő szokásos heti cikke az epizódról: http://www.ew.com/article/2015/07/02/wayward-pines-chad-hodge-episode-7

Zora - 2015. 07. 05. 09:37

1×07

Igen, az a robbanás a teherautóban nagy gáz volt… Inkább úgy kellett volna, hogy Ethan utoléri őket, meglátja a zacskót, belenéz, látja, hogy üres, Amy meg zavartan rámutat a zenedobozra, hogy hát az volt benne, erre a seriff elhajítja jó messze, ami lerombol 2 házat, ők hárman is megsérülnek.
:-)
Persze, nem tudom, a készítőknek mik a tervei Bennel.

Még mindig tetszik a sorozat, de hogy az a 2 nő miért nem hisz neki, mikor Kate világosan látja, hogy csak számára múlt el 12 év…

Ja, amúgy ez díszletváros, vagy egy valódi városban forgatnak?

karit - 2015. 07. 05. 11:54

Hát igen, a két nő szelektív vaksága elég kemény volt: az egyik ezek szerint visszamaradt gnómnak nézi Bent, a másikat meg nem zavarja, hogy a férje szeretőjének tartott nő már 12 éve itt él (és direkt mutatták, hogy meg is látszik rajta)…

A plasztiknak tűnő kocsibomba is wtf volt, Pilchernek nem az újabb kudarc miatt kellene aggódnia, hanem páros lábbal kirúgni a raktárosát.

Bár az a kerítésszaggatásra szánt zenélő petárda ilyen szerény pusztítóerővel inkább amolyan “Szorgos népünk győzni fog” komolyságú volt. De oké, mondjuk, hogy besült. (És jó tudni, hogy visszaszámláló LED panelt is kapni az éjjelnappaliban.)

Egyre hihetetlenebb, hogy felnőtt emberek minimum 12 éve élnek ebben a szürreális látszatvalóságban (hol a gyerek elvtársak, elmaradtak a tervszámtól!) és még nem tört ki a parasztgyalázat.

Jó lenne, ha a hitelességet nem szúrnák el ilyeneken, eddig viszonylag egyben volt minden, kár lenne átmenni banálisba.

Marcipáncica - 2015. 07. 05. 14:39

@Zora:
Lehet hogy ugyan valódi város, de néha nekem a mögötte lévő hegyvonulatok eléggé díszletnek tűnnek csak.
A robbanás az gáz volt. Ekkora robbanással egy több emeletnyi magas, és nyilván bazi vastag vasbeton fal ellen?… Mivan? :D

fireblade - 2015. 07. 05. 18:05

Másik érdekes dolog is van..a fenti bunkerben, ugye önkéntesek százai melóznak, hogy a városnak meglegyen mindene..kérdés adott: Ha voltak, vannak önkéntesek, mért nem ők élnek a városban?? mért nem ilyenekkel telepítette be okos doktorunk?? hiszen ők elfogadták a szitut..és vidáman élnének ott a jövőben…nyilván ha akadt párszáz önkéntes, akkor találtak volna akár több tízezret is…minek kellett ez az elrablásos hülyeség???

karit - 2015. 07. 05. 18:23

Na jó, de te azt a verziót néznéd (akár tűkön ülve várva a jövő hetit) szívesebben? :)

Iceman - 2015. 07. 05. 18:34

A doki direkt elmondja hogy nem beszélhet senkinek se erre az első dolga hogy elmondja az asszonynak meg a volt szeretőnek. Azok meg persze hogy hülyén néznek rá, én se venném be elsőre ha ilyen abszurd dologgal jönnének. Egyenlőre a 33-as parcella érdekel és Kate félmondata hogy Hassler figyelmeztette. A vége nevetséges volt de ezt már írták többen viszont én remélem hogy Ben meg is hal. Borzalmas az a gyerek. Kb minden jelenetben ilyen ijedt fej undorral vegyülve pofát vág.

karit - 2015. 07. 05. 18:38

Belegondolva én sokkal szívesebben nézném, ha a kiterített(?) kártyák helyett még egy darabig teljes sötétben tapogatóznánk, és lehetne jókat pörögni rajta.

Persze ahhoz nyilván egy originál sztori kellett volna eleve, és lehet, hogy ebben nincs is akkora nézőt szétfeszítő kíváncsiság, mint a Lostban volt, és ez a jobb megoldás.

De még így is az utóbbi öt évben ez hajaz rá talán leginkább.

tomex29 - 2015. 07. 05. 19:35

Ez elég gyengécske rész volt az a helyzet. Azért várom a folytatást és nekem is eszembe jutott h lehet h a végére az lesz h kamu ez a jövőben lét.

Marcipáncica - 2015. 07. 06. 00:07

na hogyha ez lesz a végén a hatalmas csavar, hogy mégsem a jövőben vagyunk (bár a 12 év elteltét hogyan magyarázzuk ebben az esetben?), akkor elég csalódott leszek…

bélabá - 2015. 07. 06. 10:55

Marcipáncica:

Szerintem mindenképp kell még valami csavar, mert évad közepén lőtték el ezt a jövőben játszódást. Én mondjuk az évad végére tettem volna, de lehet hogy akkor túl sok töltelék rész kellett volna bele. Lehet így a jobb.

De végül is mit látott Ethan odakint? Egy város romjait, meg pár mutánst. Ez még nem egyértelmű bizonyíték.

Most meg hogy a robbantókat is 1-2 rész alatt elintézték, valami kelleni fog ami továbbviszi a cselekményt.

fireblade - 2015. 07. 06. 13:03

Szerintem elhibázták a készítők ezzel a hibernálós dologgal..sokkal jobb lett volna ha ilyen
“időkapu oda-vissza” dologgal oldották volna meg, és akkor érhetőbb és megmagyarázhatóbb lett volna a dolog…még egy titkos kormány összeesküvés dolog is mögé fért volna..és így hazatérhetnének Seattle-be.
Meg a ruhák, élelmiszerek és egyéb dolgok se lennének cikisek, így 2000 év múlva..
Hát, majd kiderül…de ha az lesz hogy nincsenek a jövőben..olyat káromkodok :) akkor dupla fal van, mi??

Stiel - 2015. 07. 06. 15:38

‘(bár a 12 év elteltét hogyan magyarázzuk ebben az esetben?)’

Pedig erre éppenhogy jó magyarázat a hibernálás: Kate-et 12 évvel korábban vették elő.

Peti - 2015. 07. 06. 15:41

Sziasztok, könyves kibeszélő is van?

A napokban olvastam el a trilógiát, nekem tetszik a történet. A képernyőre vitel megvalósításával nekem nincs gondom, bár a történet sok helyen eltér a könyvtől. Két évados lesz a sorozat?

fireblade - 2015. 07. 06. 18:10

@Stiel:

nem értetted a hozzászólást, abban az esetben értelmetlen a hibernálás ha mai időben vannak..hiszen akkor nem élhetne 12 éve ott..mert nem telt el annyi..a srác nem 28 éves csak 16….tehát nem telt el 12 év…a mai időben..a csaj a jövőben él, és ott eltelhetett 12 év a felébresztése óta…csak akkor meg az a hülyeség, hogy ez vajon mért nem tűnik fel a feleségnek???

Enzo - 2015. 07. 06. 20:11

na jó, ez a robbanás nagyon gáz volt, ezt nem vártam a sorozattól, eddig olyan fasza volt minden…
most meg egy kerítés lerombolására készült bomba _mellett_ smárolnak Amy és Ben, és egyiküket se tépi cafatokra a bomba? ugyan már..

szóval ez a rész nem volt a legjobb…Theresának meg mikor esik le hogy ne pofázzon a főnökének, mert úgyse fog semmit elárulni, max megfenyegeti?? mintha nem látta volna az elmúlt 3 részt..

ahhoz képest, hogy Ethannek meg lett mondva, hogy ne szóljon senkinek a titokról, rögtön elpofázta 2 nőnek is :D és hát valóban, nem hittek neki.

ezektől eltekintve még jó a sorozat, a 33-as parcella érdekes lesz…
tényleg, Pilchernek vajon miért van álneve? hát elég felismerhető fazon, aki ismerte Pilcherként, az felismeri Jenkins-ként is..

ALDO - 2015. 07. 06. 22:49

“Pilchernek vajon miért van álneve? hát elég felismerhető fazon, aki ismerte Pilcherként, az felismeri Jenkins-ként is..”

Olyan embereket szedett össze, akik – állítása szerint – fontosak lehetnek a jövőben. Nagy részük nyilván nem ismerte, így teljesen mindegy, hogy milyen nevet használ. Talán az első generáció miatt van jelentősége, mert a gyerekeknek már elmondták, hogy mekkora csúcs arc volt ezt a Dr. Pilcher, hogy előre látott mindent és ezért nem akarja, hogy felismerjék.

karit - 2015. 07. 07. 00:17

Meg azt is mondták a gyerekeknek, hogy sosem fognak találkozni Dr. Pilcherrel. Akármit is jelentsen ez.

Stiel - 2015. 07. 07. 10:35

@fireblade: ja ok. Bocs.

kalapkabát - 2015. 07. 09. 16:40

Na most talán tényleg érdekes lehet majd.
Elvégre a kis gnómok ugye betörnek a városkába és nekiállnak gyilkolászni :)
A végén kiderül hogy tényleg 4048 van.
Mert ugye ha kamu akkor azért valahogy be kéne avatkozni kívülről. Már ha van külső világ. Az abik miatt viszont egyre kevésbé elképzelhető hogy ez egy sima kis kormánykisérlet.

korum - 2015. 07. 10. 11:11

Hát ez nem a jól kivitelezett robbanások sorozata…

Rammsch31n - 2015. 07. 13. 20:52

6. résznél járok, de eddig nekem legalább akkora király wtf sorozat, mint a LOST. :)

Laja - 2015. 07. 16. 03:24

Ez tényleg jó, most értem utol a sorozatot, 2 nap alatt ledaráltam. Végre valami visszahozta a Lost-feelinget. Miután a rejtély kiderült (én másra számítottam, azt hittem pl., hogy egy másik bolygón vannak), utána is érdekes tudott maradni. Persze, látom én is a hibákat, de ritka az a sorozat nálam mostanában, ami be tud szippantani.

Iceman - 2015. 07. 16. 16:12

Jól értelmeztem hogy Hasslerre nem csak abik vadásztak hanem Pilcher emberei is? Mondjuk nem értem Hassler hogy nem tudott a valóságról…

v0m1t - 2015. 07. 16. 17:15

Hogy lehet két egymást követő epizód végére ugyanazt a cliffhangert tenni?

sepörd - 2015. 07. 16. 17:59

hát engem egyre kevésbé köt le, a nyolcas cliff is egy nagy semmit váltott ki belőlem.

mxyzptlk - 2015. 07. 17. 00:08

Ja a cliff elég idegesítő lett de én azt vettem észre hogy eddig mind a 9 rész elég hamar véget ért és még néztem volna tovább szóval összességében szerintem nincs gond a sorozattal.

Dunna - 2015. 07. 17. 18:01

Wayward Pines – FOX confirm that there will be no Season 2

bélabá - 2015. 07. 17. 22:37

Dunna : Nem írják miért? Szerintem jó kis sorozat. Nem nézik, vagy miért nem lesz s2?

f4sk4l@p - 2015. 07. 18. 02:15

Meglep hogy ennyire eltávolodtak a regényektől a készítők, mindenesetre így is nagyon élvezetes kis sorozat, mondhatnám hiánypótló.

Balumedve - 2015. 07. 18. 02:54

Kifejezetten tetszik, ahogy egyre jobban elfajulnak a dolgok, és hogy valamilyen szintem mindkét oldallal egyet tudok érteni. Viszont, a szöszi tanítónéni szemét szívesen kikaparnám. Ő az egyetlen akivel semmilyen szintem nem tudok azonosulni. Aki gyerekeket manipulál az az emberiség legalja, és arra nem létezik kifogás. De ahogy elnézem, Pilcher is kezd bekattanni. Lehet, hogy zseni, de komolyan kételkedem benne, hogy rendelkezik-e bármiféle vezetői képességgel.

Rammsch31n - 2015. 07. 18. 05:58

bélabá: ahogy a cikkből kivettem, azért nem lesz 2. évad, mert alapból 10 részre tervezték, mert szerintük ennyi van benne…

bélabá - 2015. 07. 18. 12:36

Balumedve:

Pilcher létrehozta ezt a várost, amikor senki nem hitt neki, hogy szükség van rá. Felépítette, megvédelmezte, bekerítette, kitalálta a szabályokat, összeszedte a kulcsembereket.

De ahogy írod is, vezetői képessége nincs, de ennyi meló után nem csodálom hogy ezt nem tudja belátni, és a saját kis homokozójaként tekint a városra.

Egyébként még egy olyan csavart el tudok képzelni, hogy amit Ethannak mesélt, hogy egy korábbi turnusban az emberek egymást öldösték meg pusztítottak mikor kiderült hogy mi van a külvilággal, az talán nem is úgy igaz, ahogy mesélte. Lehet hogy az csak addig volt igaz, hogy az emberek megtudták mi a helyzet, és nem akarták hogy ő uralkodjon felettük.

És talán megszokta ezt a mindenható, mindent csak ő tud szerepet, és akkor is szándékosan beengedte azokat a szörnyfigurákat, hogy megtisztítsák a várost.

Desmond Wallace - 2015. 07. 18. 21:30

Hát nem vagyok elvarázsolva ettől a sorozattól.
Még egy rész, de a fináléban sem számítok semmi rendkívülire.

Volt egy jó ötlet, de ott meg is rekedt a kreativitás.

ALDO - 2015. 07. 18. 23:28

“ahogy a cikkből kivettem, azért nem lesz 2. évad, mert alapból 10 részre tervezték, mert szerintük ennyi van benne…”

Na ez egy baromság. Olyan nincs, hogy egy sorozatkészítő azt mondja, hogy eleve csak egy évadra 10-13 részre terveztek. Max. az alacsony költségvetésű 3×45 perces minisorozatok, de ilyeneket már nem nagyon készítenek országos csatornára. Az íróknak, a színészeknek, a producereknek az az érdekük, hogy a műsoruk több évig menjen. Az sem kifogás, hogy de hát feldolgozták a regényt. Az Under the Dome is egy könyv, de már az első szezonban eltértek tőle, hogy folytatni tudják. Az utóbbi időben viszont elég divatos lett az ún. limitált sorozat kifejezés. Nem azt nyilatkozzák le, hogy szar volt a sorozat, ezért nem nézte senki, hanem, hogy elve csak egy évadra terveztük és nem is akartunk folytatást. Ez utóbbi máris jobban hangzik. De még a limitált, lezárt sorozatokat is folytatják siker esetén, hiába varrtak el minden szálat. A Wayward Pines estében is ez van. Ha folytatják, nem baj, hogy már letudták a regényeket, mert akkor kitalálnak más sztorit. Itt inkább az a baj, hogy kb. 2013 óta csak tolják és a színészek már rég leszerződtek máshová.

Enzo - 2015. 07. 20. 16:26

Lol, tényleg ugyanaz volt a cliffhanger kétszer.

Remélem a finálé még nem ment le Kanadában, vagy hol…mert itt már egyesek 16.-án írtak az 1×09-ről, ami elvileg aznap ment volna le az USÁban.

Ethan húzása ügyes volt, azt hittem még valahogy a videókat is bemutatja a városnak…Pilcher meg tényleg teljesen elvesztette a kontrollt, gondolta nyom egy blackout-ot, és ráengedi az abbie-ket a városra -> úgyhogy erősen gyanús, hogy a Group A esetében is ugyanez történt anno, ahogy itt bélabá írta fentebb.

karit - 2015. 07. 20. 16:49

A Wayward Pines nézettségének, és a kommentek előjelének tendenciája megerősít abban, hogy az efféle sorozatokat a rejtély tartja forrón.

Lehet, hogy ebben a sztoriban tényleg nincs több, azaz egy másik zsánerben folytatódhatna csak tovább, ami részben közönségcserét kívánna, az pedig rizikós.

És persze, megint felmerül, hogy ha anno 9 évvel ezelőtt már az ötödik részben kiderül, ki-mi a Füst stb., akkor vajon hány évadot ért volna meg hat helyett minden idők
Leg Odaverőbb Sorozata Talán…

Vagyis, a nyerő recept: találj ki valami irdatlan nagy vattafakkot, dobáld rá folyamatosan az újabbakat, és amikor a nézőtéren már senki nem ért semmit, oltsd rá a lámpát a színpadra, végül vegyél magadnak egy szigetet. A görögök most olcsón adják.

Csak vicceltem. (Annyira azért nem olcsón.)

Desmond Wallace - 2015. 07. 20. 21:18

“mert itt már egyesek 16.-án írtak az 1×09-ről, ami elvileg aznap ment volna le az USÁban”

Nem mindegy, hogy az Államokban vagy Kanadában megy le az adott rész?

karit: Ha lenne nyerő recept, akkor tucatszámra jönnének a siker high-conceptek, és nem közepes próbálkozásokkal etetnének minket.

ALDO - 2015. 07. 20. 21:44

Akkor gondolom az előző csapattal is valami ilyesmi, hirtelen “áramszünet” végezhetett. Érdekes Pilcher hozzáállása. Ha nem tetszik valami, akkor ki kell nyírni mindenkit. Az mondjuk érdekes, hogy elvileg ők az utolsó emberek a Földön, így előbb-utóbb el fognak fogyni.

polovcev - 2015. 07. 21. 11:21

Teljesen lemaradtam arról, hogy Antal Nimród rendezte a 9. epizódot. A kivégzést szerintem azért elég jól összerakta.

szerintem - 2015. 07. 21. 13:45

szerintem a rendezes nem volt rossz kulonben, vartam, hogy lesz esetleg kibeszelo az antal nimrodos reszhez.

a sorozat maga igen gyenge, de szerintem ez a resz most rendben volt, kb ezeket a torteneseket vartam volna ugy az otodik resz kornyekere. sokat ront az elmenyen, hogy tiz reszbe terveztek belepasszirozni ezt a rengeteg dolgot, keptelenseg ugy megoldani, hogy jol mukodjon. nem volt ido elmerengeni a furcsa kisvaroson, aztan nem volt ido ethannel egyutt felfedezni a nagy szituaciot, utana nem volt ido kibontani, hogy hogyan probal ebbe beleilleszkedni a csaladjaval egyutt, majd nem volt ido kifejteni a nagy merenyletet, es vegul a nagy megvilagosodasra sem jutott eleg ido. most mar csak egy epizod van hatra, szerintem ez egyfelekeppen vegzodhet most mar csak, mindenkit megesznek az aberraltak es jonapot. akkor legalabb le lenne zarva a tortenet.

karit - 2015. 07. 21. 15:25

Én még bízom a heppiendben, vagyis, hogy megérkezik az észak-koreai elit kommandó, kinyitják a kapukat, és mindenkit átvezényelnek a közben idáig terjeszkedő Új Forradalmi Dzsong-il Munkatáborba, mélygarázsokat ásni az átnevelt jeti segédmunkásokkal.
Remélem, Pilcher lesz köztük az elsőkapás.

Galagonya Subája - 2015. 07. 22. 13:54

Én karit kezébe adnám a forgatókönyv megírását, sőt egyből 2. szezon forgató könyvét is megíratnám vele

fireblade - 2015. 07. 22. 17:43

Nem lesz itt 2. évad…vagy mindenki meghal..vagy elmenekülnek páran a főhősök közül, meg a gyerekek persze..(mert gyerek nem halhat meg) és valahol találnak egy másik ilyen várost :):)

rio - 2015. 07. 23. 21:13

Egy nappal korábban kikerült az utolsó rész. Pofás volt.

korum - 2015. 07. 23. 21:49

Nem tetszett a vége :( Az utolsó 5 perc nélkül sokkal értelmesebb lett volna.

Adäm - 2015. 07. 23. 21:56

Pont, hogy az utolsó 5 perc adott értelmet ennek a bődületesen gyenge utóbbi pár résznek. Pilcher egyértelmű szabályokat fektetett le és biztosította a túlélést egy olyan időben, amikor százmillió Abby rohangál a falakon kívül. Burke megszegte a szabályokat, meg is kapta a következményeket.

David Pilcher
Wayward Pines
Visionary

Lackó - 2015. 07. 23. 21:56

Hú ez a vég.. Nagyon nagy csalódás volt. Az utolsó 5 perc számomra majdnem elrontotta az egész sorozatot.

chipesz - 2015. 07. 23. 21:59

Rém idegesítő.
Az egy dolog, hogy Ethan meghalt (ez sem tetszett). Még az a tény, hogy az idióta kölykök mident folytatnak sem zavarna, ha lenne 2. évad és nem sorozatzáró lett volna. :/

mxyzptlk - 2015. 07. 23. 22:48

Amilyen jól indult az évad első fele akkora csalódás lett a második. Kár érte.

ALDO - 2015. 07. 24. 00:47

Eléggé felemás lett az évad. Az eleje tényleg jó volt, de miután ellőtték a csattanót, sajnos nem tudtak mit kezdeni a sztorival. Majd a kibeszélőre összeszedem a gondolataimat. Egy esetleges 2. évados tini drámára pedig nagyon nem lennék vevő.

Anon - 2015. 07. 24. 03:52

Ha valaki csalódott az utolsó percek miatt, tudom ajánlani a könyveket, TELJESEN más a vége ott. Kár volt megváltoztatni, az sokkal kielégítőbb befejezés szerintem.

winnie - 2015. 07. 24. 04:41

az a befejezés kielégítőbb. ez viszont sokkal durvább és keményebb – majd a kritikában írok róla, de a könyves befejezés (a folyamat) nem hozott volna sok csúcspontot, csak az utolsó snitt lett volna érdekes. viszont ez a befejezés rengeteg mindent sejtet – amit persze nem mutattak meg. és az utolsó snitt itt is igen kemény.

korum - 2015. 07. 24. 07:48

Egész a végéig több jó befejezést is ki lehetett volna hozni… én egy pozitívnak is örültem volna (illett volna a témához), de egy stílusos bukásnak is, de ez így mi? Csináltak egy hároméves ugrást egy valószinűtlen jövőbe, hogy ne kelljen elmagyarázni, hogy is jutottak el oda, és beledobják az egyik legkevésbé szimpatikus szereplőt… Ebből remélem nem lesz folytatás.

winnie - 2015. 07. 24. 08:02

?? elmagyarázták, azért beszélt annyit amy, nem mintha annyit kellett volna magyarázni, de anélkül is lehet tudni, hogy jutottak oda – max az volt a kérdés, hogy mit csináltak a felnőttekkel, kinyírták őket vagy hibernálták. nem véletlenül volt előtte a titkos fegyverszobás jelenet, hiszen a befejezés nélkül csak lógna a levegőben.

a gáz a kissé hirtelen váltás volt, de az, amit akarnak mondani a befejezéssel, az egyértelmű. pilcher a halála után is komoly hatással van az agymosottakra, azt pedig borítékolni lehetett, hogy az Első Generáció nem hagyja annyiban a nagyvezér megölését és visszaveszi a hatalmat – és elkezdődhet az újabb, megtorlásokkal teli uralom, egy olyan társadalom, melynek tagjai olyan emberek, akiknek fogalmuk sincs a társdalmak építéséről.

(ez utóbbi tényező egyébként valóban valószínűtlenné teszi ezt a jövőt, nehéz elképzelni, hogy ilyet tudtak volna teremteni, de egyrészt oktathatták őket erre hosszú évekig, másrészt nem tudjuk, hogy mikor történt a pucc, szóval lehet, hogy nem is olyan régen.)

sehrezad - 2015. 07. 24. 10:17

Anon: bár én nem csalódtam a befejezésben, spoiler mögött leírhatnád, a könyvekben mi volt, kíváncsi volnék rájuk, de a közeljövőben biztosan nem fogom tudni elolvasni.

Lackó - 2015. 07. 24. 11:41

Sehrezad: Az egyik rajongó összeszedte a különbségeket a könyv és sorozat között, benne van az is, hogy ott, hogy végződött a sztori. Ha gondolod bemásolom.

sehrezad - 2015. 07. 24. 11:49

Engem érdekelne, köszönet előre is :)

karit - 2015. 07. 24. 12:03

Már épp kezdtem Salamala neve mellé beírni egy piros pontot (vagy kitörölni az utolsó 493 feketét), aztán…

Jó, nyilván nem rajta múlt, de jobb lett volna 13 részre megírni, és ehelyett a zanzásított trailer helyett kissé mélyíteni, tágítani dolgokat. (És nem ellőni minden puskaport félidőben.)

Furcsa, de az a gombnyomás a liftaknában az égvilágon semmit nem váltott ki belőlem – pedig mikor Brúszvillisz csinálta ugyanezt, patakokban folyt a könnyem… Tudom, az egy SOKKAL NAGYOBB GOMB volt…

Na mindegy, ha már csavarni nem akartak rajta, nagyjából rendben volt a legvége: az emberiség kábé azt érdemli, amit kapott.

Ha lesz is folytatás (inkább ne), vajon hány régi nézője marad?

Lackó - 2015. 07. 24. 13:28
karit - 2015. 07. 24. 13:50

Ez az “epi-prológus” is jó (jobb?) lett volna. Bár, még a második évad végén ellőhető valakivel. :S

winnie - 2015. 07. 24. 14:25

egyébként nem hiszem, hogy annyira különbségek vannak a két verzió között, hanem inkább hasonlóságok, hiszen a sorozat másfele indult el, így sok mindent lehetne említeni – a fenti komment sem a különbséget írja le, hanem esetlenül és borzalmas magyarsággal közli a 3 kötet sztoriját. ráadásul mindkét verzió elég dinamikusan változott. például a készítő mesélte, hogy a tanárnő szerepe csak 2 részes lett volna, de hope davis annyira bejött nekik, hogy kibővítették a teljes szezonra.

Néma Harcsa - 2015. 07. 24. 15:37

Épp hogy a vége volt a legjobb a kis Pilcherjugenddel, teljesen feldobta az eléggé gyengélkedő utsó részeket. Maradjon is így, eszükbe ne jusson még egy évadot csinálni.

Rettus - 2015. 07. 26. 09:40

nagytudomású kollégám értékelte a sorozatot:

“egy kétezer éves billentyűzeten próbálj már begépelni egy parancssort”

rubi - 2015. 07. 27. 19:19

Rettus – tárgyat, élelmet vákuummal tartósították. Ez még mindig hihetőbb, mint az emberek hibernálása, ha nagyon bele akar valaki kötni.

Ufó Pista - 2015. 07. 27. 22:51

Jó sorozat lehetett volna, mert az alapszitu és a díszletek jók voltak, de szerintem igen gyenge lett a sztori tele ezerszer ismert klisékkel, remélem nem folytatják.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz