login |

Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D.: vége a 2. évadnak

2015. 05. 19. 20:55 - Írta: superpityu

38 hozzászólás | kategória: 2014/15 finálék, kritika,

Gondolom, az ABC lassan beletörődik, hogy az Agents of SHIELD nem fog nézettségi rekordokat dönteni, sőt a 2. évad sorozatminimummal ment el nyári szünetre. Abban is biztos vagyok, hogy ha újra csinálhatnák a sorozatot, akkor valami teljesen másat próbálnának be.

Az első évad lassúsága rányomta a bélyegét a sorozatra, hiába lett az a vége felé jobb, már nem voltak rá vevők a korábban kaszálók. A 2. szezon pedig messze felülmúlta az első évadot, s bár továbbra sem kiemelkedő a sorozat, de nem is az a tipikus középszer.

Ha van sorozat jelenleg, ami nehéz helyzetben van, az a S.H.I.E.L.D., és nem a nézettségre gondolok, hanem a történetre, hiszen mivel összefüggnek a sorozat történései a filmekkel így a készítők sok dolgot nem vihetnek el kisképernyőre. Ilyen most például az Inhumans-vonal, ami rengeteget dobott az évadon, de nem használhatják ki az összes lehetőséget a témával kapcsolatban a pár év múlva érkező mozifilm miatt.

És nemcsak ez nehezíti meg a készítők munkáját, hanem az is, hogy sokan még mindig azt szeretnék, hogy a nagyobb filmes hősök felbukkanjanak a sorozatban is. Ez az, ami nagy valószínűséggel nem fog mostanában megtörténni.

Pedig nem kellenek ide filmes karakterek, 2 évad alatt elég sok kisebb képregényes karaktert keltettek már életre, sőt az idei szál egy aranybánya ezen a téren.

Szóval a SHIELD eléldegél a saját karakteriből, csak a sorozatot kellene a helyén kezelni, kicsit elszeparálni a filmektől, ahogyan a Daredevil is tette nemrég. Viszont tény, hogy jó volt a 2. évad, kisebb hullámvölgyekkel ugyan, de teljesen vállalható szezont hoztak. Spoilerekkel folytatom a tovább után. 

Az idei évad nem is csak igazán a SHIELD-ről szólt, hanem Skye-ról, az ő útjáról, ahogyan rálépett a hőssé válás útjára. És nem csak ő válik hőssé, hanem még megannyi karakter válthat jegyet egy kisképernyős szuperhős csapat tagsághoz. (Mibe, hogy meglépik, főleg ha a CW-nak bejön a Legends of Tomorrow. Akár az is lehet, hogy egy ilyen projekten ülnek, amiről nem nagyon beszélnek.)

Az Inhumans-szál érdekesen alakult, voltak meglepetések, elsőnek ugye Skye anyja, akit megismertünk a Hydra által bántalmazott nőként, áldozatként. Az évad végére pedig szépen felépítették a karaktert, megismertük a motivációit, és elég durva húzásnak tűnt, amikor kinyírta az egyik SHIELD-fejest, hogy mentse a népét.

Két rész alatt olyan ügyesen csináltak egy esendő nőből brutális főellenséget, hogy tényleg jó volt látni, hogy ilyet is tudnak a készítők. Idén többször is bizonyítottak, mert nagyon jól működtek az oda-vissza utalások a sorozaton belül, szépen magyaráztak meg korábbi eseményeket, vagy egészítették ki őket. (May múltja.) Jó volt látni, hogy mennyire összefüggnek az események.

Évad közben azért akadt egy elég kellemetlen színfolt a történetben, ez pedig a Real SHIELD behozása. Nem csak azért volt ez rossz húzás, mert idétlenül jött ki a lépés a felbukkanásukra, hanem mert javarészt a SHIELD összes szabályát felülbírálták volna, mindezt egy több főnökből álló szervezet létrehozásáért.

Nem is maga az RS létezése volt gáz, hanem, hogy milyen sokáig lapítottak, nem vettek részt a Hydra elleni összecsapásokban. Voltak belső embereik, de ezen kívül nem sok érdemi munkát tudtak felmutatni.

A sorozat egyik legnagyobb baja, hogy nem akarja/meri elengedni Ward karakterét, pedig azt sem igazán bántam volna, ha Skye a félévadzáróban pontosabban céloz. Erre megkapta maga mellé Kara-t, akivel ugyan nem voltak rossz páros, de unalmas volt, hogy ezt a szálat csak a lány személyes bosszúja hajtotta.

Még akkor is, ha Bobbi elrablása elég WTF-húzás volt a végén, ahogyan a verekedős jeleneteik is elég jól voltak megkoreografálva. De az összes pillanatuk megtörte a finálé fősodrát.

Már fentebb jeleztem, hogy tetszett a finálé, voltak jó húzásaik, működtek egymással a karakterek. Külön bejöttek az olyan párosítások, mint May-Hunter, Skye-Mack vagy éppen Fitz-Coulson. Jiaying sorsa nem volt kérdéses, inkább csak az, hogy Skye vagy Cal tesz pontot a végére.

Cliffhangert is kaptunk, nem is akármilyet, az egyik az inhumans kristályok (volt ezeknek rendes neve egyáltalán?) kapcsán, amelyek beszennyezik a vizet. Valahol örülök, hogy kitértek erre, mert biztos hibaként róttam volna fel ha nem hozzák fel. A másik pedig Simmons eltűnése. Mi tudjuk, hova lett, de vajon, hogy szedik ki abból a kőből, vagy milyen következményei lesznek, ha előkerül.

Érdekes irányba vihetik a szálakat a készítők. Csak figyeljenek oda.

38 hozzászólás Ne habozz!

kecskebégető - 2015. 05. 19. 21:14

10/8 nagyon előnyére változott az első évadhoz képest.Szinte minden szereplő teljesítménye fejlődött.

Hiroshima32 - 2015. 05. 19. 21:20

Kristályok: Terrigen kristályokként hivatkoztak rájuk mintha.

Kisképernyős szuperhős csapat: szerintem meglesz az a szál a harmadik évadban.

Kb olyan potenciálja van ennek a sorozatnak, mint az Arrownak a második évad után, kivéve a nézettség, de asszem a Marvel meg az ABC egy anyahajóban evez. Csak el ne szúrják, főleg, hogy megint lesz egy évad végi film, talán nagyobb crossover lehetőséggel.

Szaby59 - 2015. 05. 19. 21:25

Nagyon jó évad volt a finálé pedig tényleg hozta az elvárt szintet.
Az egyetlen negatívum nálam továbbra is Ward nem nagyon tudják, hogy mihez kezdjenek vele. Szerintem Hydrás ellenségnek kevés, amikor viszont újra összeállt a csapat – hacsak rövid ideig is – de működött.

8/10 simán, soha rosszabb évadot.

Vas - 2015. 05. 19. 21:29

én szeretem a sorozatot. habár ennél többet is ki lehetne sokszor hozni, vontatják azt is, amit már nem kéne, lehetne pörgősebb kicsit, de amúgy teljesen jól megállja a helyét, még évekig simán elnézném

Yamagato - 2015. 05. 19. 21:33

Kíváncsi vagyok merre megy sorozat a következő évadban, most hogy a legtöbb, még az első évadban felvetett kérdés megoldódott. A záró dupla rész fergeteges volt, így kell kinéznie egy finálénak, nálam legalábbis abszolúte megvolt a katarzis. Ami tényleg kilógott, az a Ward-szál volt, de az kegyetlenül. És sajna tényleg úgy néz ki, hogy nem hagyják nyugodni és minél több részbe így-úgy de bele lesz szuszakolva….
A legfőbb baj talán az, hogy iszonyatosan sok karakter van már így is, az alap hatos +3-mal bővült az idén és most Skye még egy szuper-képességes csapatot toboroz? Huhh, nem tudom hogyan oldják majd meg.
Gondolom picit epizodikusabbra vált a dolog és a kajába jutott cucc miatt monster-of-the-week esetek lesznek, spec. képességeket szerző emberekkel.
A karakterek viszont a szívemhez nőttek, úgyhogy bármi is legyen nem kérdés, hogy maradok! :)

bullseye - 2015. 05. 19. 21:34

RS-ben nekem két dolog fájt nagyon. Az egyik, hogy felidézte a Battlestaros poltikusos taktikázást. A másik, hogy picsogtak, hogy Coulson folyton titkolózik, és ez nem szép, miközben ugye róluk senki nem tudott, ott hazudoztak meg kémkedtek az ügynökeik Coulsonnal, stb.

csibra - 2015. 05. 19. 21:56

Szerintem elrontották a Jiaying fordulását, még akkor is ha – szerintem erőltetetten – megmagyarázták miért lett erőszakos, és azt is, miért élt olyan sokáig. Valahogy nem fér bele nekem, hogy egészen az utolsó előtti rész végéig békés embereknek mutatták be az inhumánokat, aztán meg egy szóra a shield ellen fordulnak. Nem tudom mi értelme volt ennek.

M - 2015. 05. 19. 22:06

meg mindig nagyon gyenge a sorozat 3/10,pedig sokkal tobbet ki lehetne hozni belole,delatszik hogy megmaradnaka bena 2000-es evek sci-fi sorozatai stilusban

rm - 2015. 05. 19. 22:17

Ez a sorozat egyszerűen nagyon nagyon jó szórakozás! Így lehetne jól leírni, lehet, hogy nem csinál adott esetben semmi emberfelettit, de szimplán minden héten izgatottan töltöm le a soros részt és pontosan tudom, hogy milyen jól fogok szórakozni abban a negyvenegynéhány percben. Nagyon csodálom, hogy ilyen alacsony a nézettsége, biztosan ez van, ami a kritikában is elhangzik, hogy az elején kilépők közül kevesen tértek csak vissza.

NLZ - 2015. 05. 19. 22:27

A végére Cal megfelelően sok szimpátiát váltott ki belőlem, átéreztem a szomorú sorsát.

Simmons miatt viszont csak az arcomat vakarom.
Bedobtak egy ilyen geek-románc kezdeményezést, csak hogy elvegyék. Tizenéves gyerekeket szórakoztassanak ezzel a motívummal, köszönöm. Mondjuk nem fog hiányozni Simmons, egész évad alatt egy utálatos picsa volt.

torjack - 2015. 05. 19. 22:43

Jó volt az évad, különösen a finálé. Kár, hogy ilyen kevesen nézik. Nem egy korszakalkotó sorozat, de heti 40 perc szórakozásnak tökéletes. A sztárvendégeket én sem hiányolom, megáll ez a sorozat a saját lábán is.

Plevi - 2015. 05. 19. 22:52

Nekem tetszett az évad, de a végéről a Fitz-Simmons talkot hiányoltam.
Skye benne is lesz majd a filmben?

horathius - 2015. 05. 19. 23:33

Ward csak engem nem zavar? Az első évadban nem volt semmi extra, Winter Soldier fallout rész után, főleg a második évadban teljesen jó.

Enzo - 2015. 05. 19. 23:34

na, akkor ide is bemásolom :D
—WALL OF TEXT INCOMING—

Hű, ez nagyon durva volt.
Na akkor sorban:
Jiaying:
-Pár résszel ezelőtt még Skye megkerült szép anyukája volt, akit sajnáltunk, és csodáltunk, most meg egy manipulatív picsa, aki gyakorlatilag mások halálából él, és megölte volna a saját lányát. Wow, dat character arc!
Ja és RIP Raina, még szerintem volt ebben a jövőbelátós dologban potenciál, pont megtalálta az életcélját, és a végzetét…hát, szó szerint.
-Mondjuk jó volt, hogy helyére került a puzzle: Jiaying az összevarrás után lett ilyen.

Bobbi:
-A kínzást szinte nekem fájt nézni, kivéve amikor rájöttem hogy kicsit Wolverine-esen néz ki a kezéből kiálló fémmel :D
-A kiszabadulást nem teljesen vágom, simán letépte a csuklóját szorító izéket, a harc király volt kamerailag is utána. Ügyes megoldás volt az indok, amiért Kara nem lőtte le, és utána az ajtós trükk kikerülhetetlennek látszott…
…volna, de azért eléggé várható volt, hogy be tud vetődni a fegyver elé. Habár azt hittem hogy fejlövést kap, így egész jól megúszta, pedig már szinte kezdhettük elengedni.
(Adrienne Palicki pedig a földön fekve összeverve, véresen is gyönyörű.)
-Hunterrel hogy eljátszották, hogy benyit egy másik ajtón, de bőven ki lehetett szúrni, hogy az egy másik ajtó, a kilincs is a másik oldalon volt :DD

May:
És az egész rész legjobb húzása, nézés közben ennyit jegyeztem fel róla:
“MAY BAZMEG TE ZSENI úúúúúúúúúristen”
Te jó ég, mennyire zseniális volt, annyira gyorsan történt minden, és mégis zseniálisan kristálytiszta és tökéletes tervet rakott össze gyakorlatilag azonnal!
Vegyük át még egyszer:
-Tudta, hogy a déli oldalra küldött embereket Ward elintézte, viszont Kara az ő közelében van.
-Tudta, hogyha kamuból odaküldi a csapatát, akik már nem is léteznek (de Kara ezt nem tudja) ezzel a szöveggel, akkor Kara felveszi az ő arcát, és elbízza magát (ráadásul közben hallotta a lövést, tehát azt hitte, hogy Hunter is halott), és Ward meg benézte…10/10, fantasztikus volt! Annyiszor használták már ezt az arcváltós dolgot, hogy pontosan ÍGY kellett lezárni.

-Wow, May elérzékenyült, még nem nagyon láttuk így…sőt, még Andrew-t is felhívta, a végén meg átöltözött utcai ruhába, és kiszállt egy időre, ajhe…(de azért a fegyvert nem hagyta ott, nem csalódtam :D)

Cal:
-Kyle MacLachlan marha jól játszott végig!
-Szegény Cal, gondoltam hogy nem lesz szabad, de hogy megTAHITIzik, az kemény :O Dr.Winslow állatorvos lett belőle, és így hiába látogatja meg Skye…:( picit azért sajnálom.

Hajó vegyes:
-Milyen szépen visszahozták Mack karakterét, érdekes, pedig tipikus klisé lett volna, hogy belehal az utolsó akciójába. Ehelyett meg olyan punchline-okat osztogatott, hogy csak néztem :D Amikor Tremors-nak becézte Skye-t, az kemény volt :D
#hétidézete:
“I thought my mum was bad when she started watching Fox News” :DDDDDDDDDDDD hülyevagy :D
-Ez a Weaver nevű nő viszont olyan baromságokat mondott végig…”persze, indítsunk háborút az inhumans ellen!” “meg akar vesztegetni a kristályokkal?” -.-
-Skye belassított verekedései jól néztek ki, bár van egy kis oda nem illően nevetséges éle is a lassításoknak, nem tudom mit gondoljak róluk…látványosak, az biztos.

Inhumans:
-Ez a vörös multiplikálódós csaj nagyon szexi, jöhet még! :O
aszondja rá Mack “ginger ninja” :D felsírtam, remek becenév :D
-A Lincoln-Skye összetalálkozás szintén várható volt, de tetszett hogy Mack leütötte, mert nem tudhatta :)

Mindenkimeghal:
-Micsoda hullámvasút volt a kristályos jelenet vége, te jó ég…
“nee, Fitz meghal?”->”ja nem, Gordon az, huh”->”úristen, a kristály!”->”Coulson lassítva elkapja”->”micsoda, ő NEM HALHAT MEG!”->és jött Mack a baltával, á la Walking Dead :D
-Szóval, bodycount: Raina, Jiaying, Gordon, Kara, a szakállas fickó, meg egy rakat kevésbé fontos szereplő…és Simmons??
-Egyébként kb mindenkinek belengették a halálát legalább egyszer a rész során valahogy:
Skye, May, Fitz, Coulson…

FitzSimmons:
-#hétidézete mégjobban:
“Science, beotch” :DDDDDDD itt is meg kellett állítanom, annyira röhögtem :D
-Megint évadzáró, megint szóba kerül a kapcsolatuk…de nagyon drukkoltam, hogy Fitz visszaérjen, marha cseles volt Gordon halála, úgy mutatták mintha Fitzből állna ki a rúd :O
-És akkor már azt hinné az ember, hogy minden OK, túlélték, maximum lesz valami kis vicces jelenet egy kis cliffhangerrel a végén, meg fejlődik a kapcsolatuk, és bazmeg EZ MI VOLT???
Hát én is kivagyok tőle, nemhogy Fitz, majd ha megtudja :O

További cliffek:
-Ward csapatot szervez, na erre kíváncsi vagyok. Szerintem egy darabig nem látjuk a 3.évadban, max részek végén.
-Coulson félkezű lesz? Az cgi/props szempontból nem a legjobb húzás, szal tuti kap valami mű/fém kézfejet, még lehet hogy valami fegyver is lesz benne :)
-Sejtettem, hogy nem lesz jó ötlet a kristályok+tenger kombó…de legalább a halak változtak volna mutánssá, így viszont ebből mi lesz, te jó ég…gyorsan be is veszek egy halolajas omega tablettát, szó szerint karnyújtásnyira volt tőlem egy doboz a rész nézése közben :DD

Egyszóval kbsztt ütős volt ez a zárás, így felpontozódik a 2.évad is, nálam eddig a 3 legepikusabb rész az 1×17(? illetve a Ward árulás és kiderülése)+1.évad záró+ez a duplarész.
Hű. És akkor most várjuk a 3.évadot.

Jence - 2015. 05. 19. 23:48

Egyetértek a kritika minden pontjával nekem a Stargate óta nem volt ilyen Szórakoztató sorozatélményem, nagyon megérte kitartanom és a szó szoros értelmében lenyomni a saját torkomon azt az első pár részt.

mse - 2015. 05. 20. 02:58

A May epizód fantasztikus volt, amúgy… Olyan húzások voltak a 2B-ben, hogy a hajamat téptem. Az, ahogy Cal karakterét próbálták kimagyarázni röhejes volt, alapvetően mindenki figyelmen kívül hagyta, hogy egy instabil tömeggyilkosról van szó, merthogy szegényt csak a gonosz neje bátorította. Úgyhogy töröljük a memóriáját és kapjon happy endet. Röhej az egész. Simmonst elvitték mindenféle durva irányba, de arra persze nem jutott idő, hogy foglalkozzunk is egy kicsit a karakterrel és lássuk a motivációit. Helyette jött a semmiből ez a randi dolog, csak azért, hogy még inkább éreztessék a nézővel az eltűnése tragikumát. Ha mondjuk azokat az érzéseket fel is építették volna az ő oldaláról, talán még be is jött volna a számítás. És olyan jó lenne, ha Wardot már tényleg nem erőltetnék, ő bán mindent, de azért mindenről a családja meg Garret tehet, ő csak egy meg nem értett hős, aki terápiának lemészárolja a famíliát. Tényleg meg kellett volna szabadulni tőle, Karának is lehetett volna egy korrekt sztorija, de ehelyett azt láttuk, ahogy rátelepedett Ward őrá is, nem is szólva arról, hogy a 2×14 alatt iszonyat kényelmetlenül éreztem magam. Jiayinggal meg egy epizód alatt sikerült átesniük a ló túloldalára, lehetett volna ő kétséges gyilkolászó vezető anélkül, hogy megpróbál végezni a saját lányával, ez a full villain fordulat szükségtelen volt és sokat rombolt a karakter addig felépített összetettségén, és ellentmond az alapozásnak, amit a kapcsolatuknak megadtak. Bobbi Morse-szal nem tudnak mit kezdeni, vagy csak nagyon bele vannak esve ebbe a Hunteres szálba, és nem látják a karaktert azon túl, a Real Shield tényleg egy vicc lett… Nem tudom, a sorozat még mindig adja a jó kis szuperhős feelinget, de én már a türelmem végére érkezem az írói munka kapcsán. Tényleg azt kívánom, hogy bárcsak ne érdekelne ennyire Skye története, mert akkor tényleg nyugodt szívvel hagynám itt most a sorozatot.

harmundo - 2015. 05. 20. 06:37

Csak Josh Whedon miatt kezdtem el nézni a sorozatot, és ha a SHIELD nem is egy újabb klasszikus, de a “jó” sorozatok közé tartozik az aktuális felhozatalból.

Nagyjából nálam is azokat a húrokat pendítette meg a sorozat, mint a kritika írójánál, kis túlzással élve minden szavával egyetértek.

Engem egy dolog foglalkoztat igazán az évadzáró után, mi lesz Jemma és a Fitz randijával? :-D

Sancho Pansa - 2015. 05. 20. 07:27

Én Joss Whedon miatt néztem volna, de miután kiderült, hogy nem lesz semmi köze hozzá, csak az első részhez, inkább hagytam a francba. Bár a kommentek elég biztatóak, de szerintem ez nem az én stílusom.

deakfefe77 - 2015. 05. 20. 07:29

Enzo:Így érzek én is.

Aredhel - 2015. 05. 20. 09:28

Nekem iszonyatosan Bejött a második évad. Hétről hétre jobban vártam,mint a Person of Interestet. Szerintem egyáltalán nem volt lassú, sőt. A pilot óta folyamatos történések és fordulatok vannak. Csak példaként amikor Sky inhumanné vált, de csak Fitz számára derült ki, akkor azt gondoltam, hogy ez legalább az évad végéig titok marad, de nem tököltek, és két rész után ki is derült.
Ward- ban én több potenciált éreztem. Kicsit elrontották a szálát így a masodik felében, de nagyon megkedveltem a kiszámíthatatlan pszichopataságát, és a csapattal való bármilyen interakciója nagy poénforrás volt. Persze Bobbi vitatkozna velem, de egyetértek az elöttem szólókkal, mert szerintem is kilógott Ward az évadzáróból.
Az új szereplők pedig nagyon jó választások voltak. Hunter személyes kedvencem mint karakter és mint eyecandy faktor.
A nézettséget sajnálom, de nekem egyáltalán nem hiányzik bármelyik filmes szuperhős cameója. Sőt lady Sif megjelenését is erőltetettnek és oda nem illőnek éreztem. Megáll az egész a saját lábán. Hajrá SHIELD.

nadivereb - 2015. 05. 20. 09:53

@Aredhel: én is így voltam vele. Az első évadban és a második elején ez volt az a sorozat, amire ha nem jutott időm, akkor jegeltem egy-két hétig vagy hétvégére hagytam, aztán fokozatosan lett belőle azonnal letöltős.
Nekem sem hiányoznak a filmes szuperhősök. Jó ez így.
Annak külön örülök, hogy ki merték írni végleg Gonzalezt, Whitehallt, Rainát stb. Súlya lett ettől az eseményeknek, ami a képregényadaptációknál, főleg az olyanoknál, ahol létezik a feltámasztás lehetősége, nem könnyű.

Latza - 2015. 05. 20. 11:20

Nem is ártana, ha kezdenének valamit Simmons-szal, mert a kezdeti HIDRÁ-s kémkedése után csak egy idegesítő pitsa lett (jó, engem eddig is idegesített, de közel sem ennyire). A kommandós bemozdulásait meg máig nem értem. De most lehetne javítani. Tehetnék valami übermensch főgonosszá, bár az nagyon Ward-os fordulat lenne, de mégis nagyon ráférne a felturbózás a karakterre. A szerelmi száluk Fitzzel szerintem megint zsákutca lesz.

Wardot én úgy tudom elképzelni a továbbiakban, hogy felébreszt/kiolvaszt/megalkot/megtalál valami sokkal jobb főgonoszt, aki majd “hálából” jól kinyírja őt. És majd Skye karjaiban múlik ki, megbocsátást nyerve meg ilyenek. De ő mint HIDRA vezér? Na neeee.

Coulsonnak szerintem simán tudtak volna új kezet csinálni a TAHITI-vel (a koponyáját is elég jól helyrehozták az agyturkálás után) de lehet, hogy valami földönkívüli szert használnak. Mindenképpen egy mondattal el lesz intézve, pl. Stark csinálta nekem ezt a robotkezet vagy ilyesmi (a filmes utalás 100%, hogy meglesz).

Raina annyira sztárolta a Clairvoyant-ot, hogy végül belőle is csináltak egyet. :) Kár, hogy ilyen hamar vége lett, bár ha mindenki lépéséről előre tudott volna, unalomba csapott volna át a sorozat.

Én egyáltalán nem látom Bobbi létjogosultságát, ott van May meg Skye is harcias amazonnak, teljesen felesleges még egy a csapatba. Hunter még oké, de a kettejük kapcsolatát szerintem kár túlspirázni a továbbiakban. (Az ebből készülő spinoff számomra teljesen érdektelen lenne). Talán nem is véletlen, hogy Bobbi a kiszállást emlegette a betegágyon.
Mindent összevetve várom a következő évadot, de el nem tudom képzelni, hogy ez az inhuman-os szál kitartson az évekkel későbbi filmekig. Esetleg egy időre jegelik valahogy a témát (ha a sorozat még fut akkor egyáltalán), de addig bőven kifullad ez a szál a tévében.

bullseye - 2015. 05. 20. 11:39

Wall of textről eszembe jutott pár dolog.
1, Nekem is felírt az orvos Omega 3-at…
2, Tényleg volt pár remek beszólás, meg taktikai húzás a végén
3, Ward szervezi újra a Hydrát? Nem lehetett volna fejbe lőni végre?
4, Azt (is) kedvelem ebben a sorozatban, hogy a nőket totál emberszámba veszik, azaz teljes erőből verik őket ***rá harcban, mert tudják róluk, hogy milyen veszélyesek. Az AoU utáni SJW hisztiben/lincselésben sajnos ez is fontos tény már.

Enzo - 2015. 05. 20. 12:04

@Latza: szerintem Wardot innen már nem hozzák vissza, hogy megbocsátást nyerjen, az tuti…már a 2×19-ben is kb mindenki le akarta lőni a régi csapatból, azóta meg még keresztbe tett nekik ugye a Bobbi eset kapcsán + Kara halála miatt is esélytelen hogy visszaállítsák akkor csak annyira hogy Skye karjai közt így haljon meg.

MT90 - 2015. 05. 20. 14:42

Azt lehet tudni,hogy a Viasat mikor fogja leadni?

Ayrons - 2015. 05. 20. 20:19

Ward mint Hydra vezér ezen még mindig röhögök :DDD Crossbones meg Zémó majd rá hallgatnak biztos xd Meg majd a Gróf is bejön.
Az egy dolog , hogy Romanov szintjén áll de max egy kisebb ágnak lehetne a parancsnoka.

Crias - 2015. 05. 20. 22:52

Nem az volt hogy ward lesz valószínűleg taskmaster? (tudom h találgatás de elég sanszonsnak néz ki nem?)

Tomi - 2015. 05. 21. 00:31

Raina-t nagyon sajnálom, hogy kiírták. Az egyik legösszetettebb karakter volt a sorozatban és bőven volt benne még potenciál. Kiváncsi vagyok, hogy a halálához van-e annak köze, hogy Ruth Negga főszerepet kapott a Preacherben, vagy enélkül is kiírták volna. Kár érte.

Előttem is leírták, hogy Jiaying és Gordon pálfordulsa nagyon a semmiből jött. Ezért is kár, mert kedveltem mindkettőt.

A RS szál nagy mellélövés volt, de sz Inhumans viszont telitalálat. Csak kár, hogy a legjobb inhumans karakterek mind elhullottak.

DarkEagle - 2015. 05. 21. 02:36

Azért jóval több volt itt a cliff mint ahogy azt írtad. Elég csak utána járni milyen aktát is kapott Skye Coulson-tól. :D Szóval a jövő év igen érdekes dolgokat fog tartogatni. DE és ez egy nagyon nagy hatalmas DE! Bármennyire is jó a sorozat a nézettség is azt bizonyítja hogy nem elég jó. És ez nem azért van mert nem repked be egy camoe-ra Vasember vagy Thor pl. Itt a fő probléma az hogy a Marvel-t idióták vezetik. Elég csak megnézni a DC sorozatokat. Szarrá alázza az összes Marvel sorozatot. Konkrétan egyetlen egy DC képregény sori bukott el. Constantine ugye. A Marvel ott ásta meg a saját sírját hogy összemossa a filmek univerzumát a sorozatéval. Így nem tud kibontakozni rendesen. Már pedig ez hatalmas hátrány és előbb vagy utóbb és sajnos szerintem utóbb oda fog kilyukadni hogy nem lesz hova kilyukadnia mert kaszálni fogják. ABC-n amúgy is nehéz túlélni de ha még nem is bontakozhat ki egy sorozat úgy ahogy akar akkor eleve el van ásva. Mondhat bárki bármit a sorozat halálra van ítélve ha nem lépnek valamit.

A minap olvastam hogy a Marvel saját csatornát akar indítani. Gondolom ez nem véletlen, talán időben még rájöttek hogy a SHIELD és más sorozatuk sem fogja sokáig húzni ezzel a hozzáállással. Őszinte szólva bármennyire is szeretem a SHIELD-et azt kívánom hogy bukjon meg és a Marvel ébredjen fel mert a Bosszúállókon kívül nincs egy értelmes mozijuk sem.
És az is csak egy szimpla romboljunk le mindent popcorn mozi semmi több. A DC filmek és sorozatok nyomába sem érnek egyelőre. Ami számomra kiábrándító mert Marvelnek rengeteg jó karakter van a tarsolyában de vakok és gyengén látók vezeték a stábot. :D

winnie - 2015. 05. 21. 12:58

dark eagle: egy dc bukott el, es egy marvel sem. ez igy nem tunik jo peldanak.

torjack - 2015. 05. 21. 13:06

Arról nem beszélve, hogy a Flash meg az Arrow is max a CW szintjén hoz jól. A Marvelnek meg a SHIELD-en kívül vagy egy Agent Carter, ami tűrhető, meg egy Daredevil, ami meg siker.

bessie - 2015. 05. 21. 14:03

SPOILER

Az első évad gyengén kezdett, de szépen felhozta magát. A második szintén jó volt, néhány böszmeséget kivéve. Warddal nem tudnak mit kezdeni – pedig pszichónak nem rossz. Viszont őt behozni főgonosznak, hát nem is tudom. (Kövi évad)
Bobbit nem nagyon csíptem, valahogy nem jött be a karaktere, pedig Adrianne Palickit szeretem. Mayt jó volt végre nevetni látni, nem csak fapofával. Mack jó karakter. Szinte mindig őszinte (kivéve a real SHIELD-es időszakot ugyebár). Skye / Daisy jócskán megváltozott, és nemcsak az inhuman énjére gondolok. Coulson a kis kree írásos kitérőjét kivéve olyan, mint volt. Habár vannak jó beszólásai (igaz azok néha kiszámíthatóak). Jó, hogy Fitz és Simmons már nincs úgy összenőve. Sajnálom, hogy nem olyan jó a nézettsége, pedig jó kis sori. vannak ettől sokkal rosszabbak is.
Nálam az évad 8/10

MT90 - 2015. 05. 21. 14:51

“Marvel ébredjen fel mert a Bosszúállókon kívül nincs egy értelmes mozijuk sem. És az is csak egy szimpla romboljunk le mindent popcorn mozi semmi több. A DC filmek és sorozatok nyomába sem érnek egyelőre.”

Igen, mert az Acélember nem erről szólt :) Látom magam előtt, hogy az emberek tódulnak a Cyborg és Aquaman filmekre :)

Igen, mosómedvéék nem számítanak. Winter Soldier nem számít. Vasember nem számít. A Civil War nem fog számítani. Strange nem fog számítani. Az Infinity War filmek nem fognak számítani :)

Csigusz - 2015. 05. 21. 19:04

Az s1-hez képest valóban fejlődött, de az irány is tök más lett a ‘családi szórakozásból’ a teljesen átívelő Inhumans-szálat kaptunk, részemről kicsit kiaknázatlanul, én bíztam benne, de kétlem a mozifilmes indokot. (Vagy ha tényleg emiatt nem bontották ki jobban, akkor eleve minek kellett pont egy IH-szál?)

A végén egyedül azt sajnáltam, hogy már megint amolyan jó Disney-módjára nem halt meg senki. Bobbi, Ward, Lincoln vagy akár Mack is mehetett volna, tényleg kicsit kezd uncsi lenni, hogy a Marveléknél nem mernek megölni senkit (értve ezalatt, hogy Jiyang egyértelmű volt, Adama admirális meg kit érdekel, idegesítő volt :D)

Viszont a cliffhanger felemás: a Jemma-s szál óriási, ebből tényleg ki lehet hozni bármit, az viszont, hogy nem mentek egyből a kristályok után a vízbe baromi amatőr…
Tippre pedig Coulson úgyis kap valami implantot, vagy cyber-kezet.
Én tartom a tavalyi kb 6/10 körüli pontot.

Csenge08 - 2015. 06. 08. 23:18

Véleményem szerint Daisy = Mantis, vagyis a celestialok madonnája azaz az égiek ősanyja.Előkészitése lehet Thor 3 -nak.A legtöbb kapcsolat a bosszú angyalaiból a Thor filmekkel volt.A ragnarok szólhat az égiek és asgardok csatájáról is.

Csenge08 - 2015. 06. 08. 23:35

Valamint az égiek voltak a végtelen kövek eredeti tulajdonosai is/Galaxis őrzöi/. Mivel a licens tulajdonos szerint a Marvel filmek és a sorozat egymásba kapcsolodó egész, bármi elképzelhető. De nekem úgy tűnik az összekapcsolódási pont az égiek lehetnek, igy skye nagyon fontos lesz a jövőben és nemcsak a sorozatban, hanem később akár a filmekben is.

G. - 2015. 06. 30. 22:36

Egy kérdést, ha szabadna: Ez az évad spoilerez a második Bosszúállók filmből? (tehát az Ultron korából)
Mert ugye az első évad elég masszívan csinálta a dolgot az első filmmel, és ahogy elkezdtem a 2×20. részt, mintha Ultronról lett volna szó, szóval itt hagytam is a dolgot, hátha belefutok valami nagy spoilerbe.
G.

Cardas - 2015. 08. 26. 20:05

Csenge08
Daisy nem celestial ősanya, csak egy mutáns, akit a képregényekben most átírtak inhumanre a sorozat kedvéért. a képessége Mantissal alapból nem egyezik, szóval nem tudom honnan szedted ezt :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz