login |

The Flash: vége az 1. évadnak

2015. 05. 23. 16:21 - Írta: superpityu

83 hozzászólás | kategória: 2014/15 finálék, kritika,

Nyári szünetre ment a CW legsikeresebb sorozata is, ami nézettségileg valószínű, hogy mindenkit meglepett. Nem csak össznézőben hoz pazar, csatornaátlag feletti számokat, hanem célcsoportban is kimagaslósan teljesített a The Flash 23 részen át, ilyen számokat eddig nem nagyon produkált a csatorna fennállása óta.

A CW pedig nem volt rest, tovább bővíti a DC kisképernyős sorozatos univerzumát, érkezik majd a Legends of Tomorrow, amiben kisebb-nagyobb Arrow és Flash-szereplők verbuválódnak össze, hogy megmentsék a világot. Pár éve nem hiszem, hogy bárki gondolta volna, hogy pont itt fog menni 3 képregény-adaptáció (vagyis 4, mert az iZombie is DC), és ki tudja még hány spinoff születhet a jövőben.

Gondolom már korábban is leírtam, hogy mennyire vártam a The Flash érkezét, gyerekkorom egyik kedvenc hősének a bemutatkozását. Talán pont a fokozott várakozás miatt a sorozat eleje nem tetszett annyira, de ahogyan egyre inkább megtalálta a The Flash a saját hangját, úgy lett egyre jobb és jobb. Nem meglepő így, hogy az első szezon hatalmas élmény volt számomra.

A sorozat egyik legnagyobb előnye, hogy sikerült egy olyan átívelő szálat összehozni, amivel simán el tudták feledtetni a nem túl érdekes heti esetek bénaságait. Az utolsó pár rész pedig már szinte csak pár napot ölel fel, teljesen az átívelés dominált, mindent ehhez tudtak kötni.

Nagyjából a 15. rész óta olyan durvaságokat vállalnak a The Flash írói, hogy simán finálé szaga volt a részeknek. Viszont pont a szezonzáró epizódba tört bele a készítők bicskája, igaz nálam ez 7/10-es élmény volt, akárcsak összességében az évad, hiszen az utolsó 15 perc brutális lett.

Mennyi kikacsintás, mennyi felvetődött szál, amiket még csak nem is látok jönni (Killer Frost, Jay Garrick, Rip Hunter…), ezekkel rendkívül jól tudták ezzel ellenpontozni az első 30 perc kicsit elhúzott drámázását.

Igen, a finálé kicsit túltolta a lelkizést, még a dolog súlyához mérten is hosszúnak éreztem ezt a vívódást. Viszont akadtak benne jobb pillanatok is, mint Wells és Cisco beszélgetése, de voltak teljesen feleslegesek is, mint a Caitlin és Ronnie románca.

De a tovább mögött folytatom spoilerekkel. 

Meredek húzás volt Eddie feláldozása, nem csak meglepetésszerű ez (nekem fel sem tűnt, hogy ott van), hanem az írók is megkötötték a saját kezüket. Logikailag most olyan paradoxon állt elő, amiből kíváncsi leszek, miként jönnek ki jól az írók.

Ugye Eddie halálával megszűnik létezni a Reverse-Flash is, ebből pedig az adódik, hogy ha ő nincs akkor nem lesz, aki megölje Norát a múltban. Tehát elvileg vissza kellene állnia egy olyan idősíknak amiben Nora él, de ha ő életben van, akkor Eddie sem nyírja ki magát a RF megfékezése érdekében. Tehát a Thawne-vérvonal fennmarad, és a jövőben megszülethet Eobard, aki visszamehet megölni Norát. Na, ebből másszanak ki okosan.

Tényleg nagyon kíváncsi leszek ebből miként jönnek ki az írók jól, mert valószínűleg semmi sem fog változni, valahogy bezárják a fekete lyukat, ami a paradoxon miatt keletkezett, de mégis miként tudják majd az egészet feloldani nem látni pontosan.

De ne csak a cliffhangerről legyen szó, volt a fináléban két nagyon jó jelenet, az egyik a már jelzett Cisco-Wells beszélgetés. Szerintem nem titok senki előtt sem, hogy szinte minden behozott képregényes karakternek van egy hős/gonosz alteregója. Előbb-utóbb várható volt, hogy a legközelebbiek is megkapják a maguk képességeit. Szóval Cisco is megkapta a sajátját, ami egyelőre nem annyira nyilvánvaló erő, mint The Flash vagy Firestorm esetében. Viszont remek válasz arra, hogy Cisco miként tud emlékezni egy másik, alternatív idősík történésire.

A másik Barry és Nora búcsúja. Egyszerűen annyira szép volt az egész, ahogy Barry felfogta, hogy mennyi dolog megváltozna, ha mégis megmentené az anyját, így viszont egy kellően könnyes, és érzékeny búcsút vehettek egymástól. Talán az egyik legszomorúbb, de legszebb jelenete eddig a sorozatnak.

Az utolsó 15 percben pedig annyira működött a fan service, hogy csak kapkodtam a fejem a képregényes utalásokon. Elsőnek egyből a jövőképek, amelyek közül volt pár meglepő.

Majd ez a sisak:

A végén pedig pár LoT-os (szerintem ez lesz a használt rövidítés) karakter is felbukkant.

Részemről egyértelműen a tavalyi évad legjobb országos újoncáról van szó. Vagy legszórakoztatóbbról – meg kellene tanulnom elszeparálnom a kettőt egymástól, amely menet közben sem igazán eresztett le. Voltak mellényúlások a szezon során, de jóval többször hoztak jó döntéseket a készítők, így pedig nehéz lesz kivárni az őszi kezdést.

83 hozzászólás Ne habozz!

Pocok - 2015. 05. 23. 16:29

Legjobb újonc sorozat? Igen. Ennek ellenére az utolsó rész volt nálam az évad leggyengébbje. Több szót nem is pazarolnék rá.

kplesz - 2015. 05. 23. 16:36

hát az elején nem élveztam nagyon ezt a sorit, de amikor behozták ezt az időutazós-butterfly-effectet akkor nagyon megörültem, az évadzáró meg…, reméljük a folytatás is legalább ilyen jó lesz!

Play - 2015. 05. 23. 16:40

Patakokban folytak a könnyeim a Barry-Nora jelenetnél. Nem vagyok ilyen sírós alkat, de ott annyira belém hasított az élmény, hogy nem bírtam magammal.

Sawamara - 2015. 05. 23. 16:41

Valóban fantasztikus sorozat, egészen elképesztő első évaddal. Az utolsó rész simán megsiratott többször is, már csak a Flashpoint Paradox ismerete miatt is.

TrueWhovian - 2015. 05. 23. 16:53

Számomra ez volt az idei év legjobb sorozatepizódja. A végén pedig csak a felyemet kapkodtam a fordulatokon. Nagyon várós az a 2. évad :D

Alex20 - 2015. 05. 23. 17:02

A legjobb sorozatok egyike, szerintem ez is meg fog élni több, mint 10 évadot :)) Alig várom már a folytatást :)

kovg1987 - 2015. 05. 23. 17:04

örülök, hogy a CW le tudott tenni egy ilyen sorozatot az asztalra, ha már az Arrow még az első évad színvonalát sem érte el, nem hogy a másodikét…

igen szórakoztató volt az egész szezon, nagyon jók a karakterek, jól működik a kémia, Wells pedig nagyon jó és jól felépített főgonosz volt. Az évadzáró kifejezetten tetszett, talán itt volt a legjobb az utolsó rész azon sorozatok közül, amiket nézek.

messze van még a szeptember… :(

vbalazs91 - 2015. 05. 23. 17:15

kovg1987: Főleg, hogy valószínűleg csak októberben folytatódik, mint a CW-s sorozatok általában :D

DarylD - 2015. 05. 23. 17:23

A finálé nekem annyira nem tetszett, de az évad egy remek 7.5/10-es szórakozás volt. Az elején nekem se tetszett annyira, de az utolsó 10-12 részre nagyon összekapták magukat, többször a legjobb epizódok között volt az aktuális heti Flash-rész. Arrow-re pedig simán köröket ver. Várom a folytatást.

DonMaros - 2015. 05. 23. 17:45

Nagyon jó volt a finálé és az évad is. Amikor behozták az időutazós szálat tudtam, hogy itt bizony lesz pár fura paradoxon. Ezért tettem magamnak egy engedményt és kiraktam rá ignore táblát, így talán még élvezhetőbb volt. Wells-t nagyon sajnálom, szerintem baromi jó főgonosz volt. Az egyedüli amit sajnálok, hogy Sisco-t feltámasztották. Amikor Wells megöli én olyan szinten lefagytam, hogy meg kellett állítani egy percre a sorozatot. Ha azt nem csinálják vissza akkor egy ponttal magasabb nálam az évad, így 8/10, a finálé a 2 erős jelenet miatt 7.5/10. Mindenképpen várós a folytatás, az Arrow készítői vehetnének pár leckét :)

Zsanna - 2015. 05. 23. 17:50

I.M.Á.D.O.M.

_Peter - 2015. 05. 23. 17:54

Az Arrow-t nem tudtam megszeretni, amikor elvileg jobb volt akkor sem. A Gotham se húzta tovább 4-5 résznél. A Flash viszont minden héten szórakoztatott. Persze vannak hülyeségek benne, a szokásos titkolózás és szerelmi dráma, béna heti ügyek, a főszálat már nehéz követni. De Cisco és Caitlin beszólásai és amilyen fejeket vágnak, Barry és Wells amennyivel jobb színészek, ezek simán átbillentik a mérleget. Egyik kedvenc rész volt amikor karaokezni mentek. Amit utáltam: azt még elnéztem a mezei bűnöző kezéből ki tudja kapni villámgyorsan a pisztolyt, de Captain Gold fegyverét nem, azt értem őt védi a plot armor. Viszont megfosztottak egy Flash vs Reverse Flash meccstől, mert az íjász kapta el csodanyíllal a nemezisét, amit én nevetségesnek találok. Hiába mondják Barry még padavan az Arrow pedig már Jedi szintű, képességet nézve esélye se lehetne a szupersprinterek ellen. Kb. mire felemeli az íjat már odébb pakolnák 200 mérfölddel. Ennyi erővel a féreglyukat is lelőhetné az égről pár nyíllal.
Egyet fogok sajnálni: ha most Cisco és Caitlin is átalakulnak, elveszik a vicces karakterük. :(

werewere - 2015. 05. 23. 17:57

“ha most Cisco és Caitlin is átalakulnak, elveszik a vicces karakterük. :(”

Szerintem behozhatják a fagykirálynőt valamelyik párhuzamos univerzumból is…

passauf - 2015. 05. 23. 18:00

Imádtam az egész évadot és szerintem szuper befejezés volt az évadzáró. Az első 30 perc is jó volt, én nem éreztem túlzottnak a drámázást. Ha 5 perc alatt eldöntötte volna Barry, hogy megy, akkor meg az lenne mindenki baja, hogy de könnyen eldöntötte az egészet.

Az utolsó 15 perc pedig egyszerűen zseniális volt az easter egg-ek és az izgalmak miatt. Az nagyon érdekelne, hogy a jövőbeli Flash a múltban miért állította le a mostani Barryt. Vajon elkövetett már egy módosítást a múltban, ami túlságosan megváltoztatta az időt és ebből tanult? De jobb is, hogy nem mentette meg az anyját Barry, 1-2 évad múlva még nagyobb élvezet lesz SPOILER LEHET egy Flashpoint Paradox egy alternatív Arrow és Legends of Tomorrow karakterekkel. Most még túl kevés karaktert lehetne megváltoztatni így. LEHETSÉGES SPOILER VÉGE

Eddie halála tényleg nagy paradoxont idézett elő, de ezt nem fogják az írók feloldani, ugyanis szerintem már fel is oldották a szingularitással. Szerintem az nem is szingularítás, hanem szakadás a tér-időn. Túl egyszerű feloldásnak tűnik, de máshogy nem igen lehet megoldani, az írók ezért a legegyszerűbb utat választották. Persze ez csak mind fejtegetés, sőt, sok mindent pletykálna a 2. évadról, szóval lehet, hogy kapunk egy bonyolultabb és kielégítő választ.

Amitől viszont nagyon félek az Barry a szingularitásban cliffhanger megoldása. Az utolsó jelenetben úgy tűnt, hogy Flash belemegy a közepébe és bezárul mögötte az egész. Vajon tényleg ez történt vagy csak egy fasza lezáró pózt szerettek volna Barrynek? Ha az utóbbi, akkor kábé fél perc alatt van válasz a cliffhangerre: Flash elég gyorsan futott és győzött. Ez nagy csalódás lenne.

Az éved 8.5/10 számomra.

Nagyon messze van még az ősz. :(

Cornelius - 2015. 05. 23. 18:07

Wells visszatér a következő évadra mint állandó szereplő, kérdés, hogy pontosan kit fog alakítani. Mert lesz még itt kavarás az idővel rendesen. Eddiet meg a szép nagy lyuk felszippantja. Gyanús nekem, hogy valamilyen formában ő visszatér csak mint rossz fiú. egy reverse flash vagy bármi hasonló formában. Ez már csak az írókon múlik de ezt eltudom képzelni.

Stiel - 2015. 05. 23. 18:15

Amiatt, hogy az Arrow spinoffja, eleve úgy gondoltam rá, hogy ez a ‘kistestvér’ sorozat, aztán erre még rátettek a könnyedebb hangvétellel is. Csak aztán az Arrow hozott egy gyenge évadot, míg a Flash egy végig korrekt, helyenként kiemelkedő szintet. Nem tudom, mit gondoljak. (De azért jövőre nézem tovább mindkettőt. :))

ChesterB - 2015. 05. 23. 18:21

az a három jövőre utaló kép miket/kiket takar?

tfalcon96 - 2015. 05. 23. 18:25

Killerfrost, The Flash múzeum, Barry börtönben.

Hiroshima32 - 2015. 05. 23. 18:25

Ez a cliff tök egyértelmű, pedig isteni lezárása lett volna a DC-univerzumnak, ha egy fekete lyuk megsemmisíti az egészet Arrow-stul, Flash-estül.

De nem fogja, cserébe vélhetően kapunk pár részt a kövi évadban a csapat Barry nélkül felállásban, ahogyan eljátszották ezt a testvérsorozat mostani évadában. De szerencsére a készítők nem szúrták a szereposztást, így maradok a második évadra.

LoGi - 2015. 05. 23. 18:25

Flash miatt már a kezdés előtt is nagyon érdekelt, és végül is nem okozott csalódást a sorozat, minden héten a legjobban várt sorozatok között volt. Simán 7/10 az egész évadra.

tfalcon96 - 2015. 05. 23. 18:30

Utóbbiban nem vagyok biztos, lehet alt idősík, vagy amolyan Hancockos börtönbe vonulás. Nálam a finálé legzavaróbb része, hogy ha tényleg megváltoztatja a múltat sehogy se tudna visszajönni, hiszen az az énje megszűník létezni, de igazából az időutazás annyira bonyolult dolog, hogy ezeken nem igazán kell fennakadni. Én már mqrvel filmeknél megtanultam, hogy van, amit csak el kell fogadni.

ChesterB - 2015. 05. 23. 18:37

tfalcon96: köszi!

amúgy az évad nálam 7/10, nagyon tetszett, ugyanakkor az időutazásos dolgokat sose szerettem, így az nem tetszett a fináléban, noha tényleg ezzel nyitották meg a lehetőségek tárházát a következő évadra

fireblade - 2015. 05. 23. 19:20

Az a gondom vele, hogy ahogy indult kedves könnyed kis laza sorozat, remek hangulattal, és aztán komolyra akarta venni magát de ez nem ment..és ez a záró rész…nagyon gáz volt.
Az időutazós paradoxonokat hagynám, azt más jobb film se tudta megoldani, meg senki se :)
De pl Eddie öngyilkossága wtf??? mellbe lövi magát?, milyen hülyeség már ez?? ja, hogy így elbúcsúzhat nyálasan…nagyon ciki rész volt.
szóval az évad jó volt..a záró rész meg nagyon nem.

superpityu - 2015. 05. 23. 19:50

én arra gondoltam, hogy a jövőképekből lehet már semmi nem lesz, hiszen borulhat minden a paradoxon miatt.

a Kati néni - 2015. 05. 23. 19:56

Csak Harrison Wells-féle Prof Zoom/Reverse-Flashünk legyen Tom Cavanagh-val m é g, mert irtó jó színész és kár lenne érte.

Plusz az Eddie Thawne-t alakító Rick Cosnettért is kár volna, mert ő szuper eyecandy nekem.

Valakinek megfordult már a fejében, hogy esetleg Rick Cosnettet akarták becastingolni Flashként? Ha megnéztek néhány képregényes rajzot, akkor kiköpött Barry Allent fogtok látni benne (szőke haj, kék szem, szabályos arcforma, nem olyan hétköznapi, mint Grant Gustin).

Capri - 2015. 05. 23. 19:59

Minőségi sorozat. :)

Azért van időparadoxon, mert ez a képregény fontos része, amiről mesélnie kell, ez a Flash története.

armo - 2015. 05. 23. 20:07

spoileres kérdés:
lehet én vagyok béna, nem ismerem az eredeti képregényt, de a rész elején Wells elmondja, hogy ő 136 év múlva fog megszületni, és hogy mekkora nagy fő ellenségek ők ketten majd a jövőben. Hogy a búbánatba élne olyan sokat Barry?

Villám - 2015. 05. 23. 20:08

Nagyon hatásos évadzár volt majdnem minden szereplő hozta a legjobb alakítását és kíváncsian várom, hogy mi lesz a folytatásban. Remélem nem szokásos 2 ne agy isten 3 rész alatt megoldjuk a finálé problémáit aztán meg busines as usual mert az nagyon csúnya húzás lenne.
Az égész évad szórakoztató és jó volt tele emlékezetes beszólással és pillanattal. Egyetlen olyan dolgot tudok csak a sorozat ellen fel hozni, ami az egész évad folyamán marhára idegesített és az pedig Iris. Valaki megmondhatná a CW srácoknak, hogy amit az Arrowban meg itt művelnek nő főszereplők terén, címen marhára nem működik.
Ettől eltekintve, mint már írtam marhára élveztem az évadot és várom a következőt.

Nif - 2015. 05. 23. 20:20

armo: gyors regeneráció, nem csak sérülésekre vonatkozik, hanem fiatal is marad. Gondolj Farkasra (Wovlerine) az X-men-ből.

energy - 2015. 05. 23. 20:26

Tom Cavanagh remélem az igazi Wells ezután. A mellbelövős öngyilkosságot tisztára a LOOPER című időutazós filmből vették!

armo - 2015. 05. 23. 20:57

Nif: köszi! tök igaz!

Vielon - 2015. 05. 23. 21:35

Srácok. Imádom ezt a sorozatot (főleg, hogy nekem is gyermekkorom kedvenc olvasmányai voltak a képregények, így az adaptációkkal – legyen az film, vagy sorozat – alapból elfogult vagyok….nem kicsit, nagyon)

DE…

A paradoxonnal nem Nóra jelenléte/hiánya a legnagyobb gond, hanem az, hogy ha Eobard Thawne létezését kitöröljük, akkor Flash soha nem lép színre…nevörevör…volt Flash, nincs Flash…

nekem kicsit fura volt, h egy teljes részen át azt taglalták, hogy Nóra megmentése mennyi beláthatatlan és szerteágazó következménnyel bírna a környezetére, erre kitörölnek (!!!) egy embert, aki a születésétől hatással volt másokra, de elég ha csak a Barryékkel töltött időt nézzük (részecskegyorsító bumm, Flash megszületik, emberek megmentése…etcetcetc)….erre Flash simán ott ugribugrizik az apokaliptikus hurrikántól 3 centire….mellette Fire-Ronnie + az egész csipet-csapat….

erre elég nehéz lesz lapot húzni…vagy megmagyarázni egy paradoxon-fordított hurrikánnal…

ettől függetlenül imádatom tárgya az egész, és remek évadot kaptunk, remek többdimenziós karakterekkel, vicces/drámai jelenetekkel. Vágom a centit a következőig (Pl. remélem, hogy Eobard, vagy Wells…nekem tökmind1 melyik, visszatér, mert kicsit félek, hogy nélküle nem lenne ugyanolyan)

Seti - 2015. 05. 23. 21:43

Ha létrejön (megint) egy alternatív valóság akkor az Arrow -ban is létre kell hogy jöjjön, nem ??? :D

jessm - 2015. 05. 23. 21:52

Az évad teljesen korrekt volt. Tetzsett folytatni fogom.

Bár ezzel az utolsó 10 perccel az évad végén nem tudom , hogy másznak ki az írók a slamsztikából, mert ez nagyon agy eldobósan is elsülhet, meg olyan bün rosszá is válhat, hogy nem nézi senki tovább.

Nagyon -nagyon kiváncsi vagyok ebből mi fog kisülni.
remélem az írók meg találják a jó megoldást.

ognimalf - 2015. 05. 23. 22:00

Várható, hogy a sorozatot valamelyik csatornán leadják szinkronizálva?

werewere - 2015. 05. 23. 22:14

ognimalf : ott lenne esélyes, ahol az Arrow 3. évadát adják…

uTomi - 2015. 05. 23. 22:14

Messze a legjobb sorozat volt idén. Rendesen sajnáltam, hogy véget ért és miden egyes részt úgy vártam mint kisgyerek (vagy én:)) a karácsonyt.
A finálé jó lett de tény, hogy sok volt a drámázás. Az Eddi féle dolgot nem tudom, hogy oldják fel hiszen nem mellesleg ha nincs Eobar akkor a részecskegyorsító se robban fel és akkor Flash se lesz. (Bár már ugye az is paradoxon, hogy ha ősi ellenség RF és Flash akkor eredetileg, hogy lett Barryből a Flash. (Bocsánat ha ez köztudott nem ismerem a képregényt!) Szóval van bőven mit megoldani az íróknak bár azt gondolom ezeket ők már kigondolták csak továbbra is csinálják jól és ne csússzon be egy olyan évad mint most az Arrowban és minden ok lesz. Elég lesz kivárni az Októbert. (CW ugye :( )

Vas - 2015. 05. 23. 22:36

Seti:

Ez tök jogos felvetés, ugyanis Barry nem egyszer menti meg Olivert és a csapatát, többek között az utolsó előtti részben, így az ottani cselekményeknek is változnia kéne közben. De ha nem lesz részecskegyorsító robbanás, nem lesz Flash, nem lép be az Arrow univerzumba, ami ugye más irányba kanyarodik. De így az már egy párhuzamos univerzum. De emiatt nem muszáj figyelemmel kísérni ezt a párhuzamos univerzumot, ugyanúgy “nézhetjük” tovább az eredeti történéseket Oliveréknél, ahol van Barry is :)
Közben a Flashben persze át lehet térni más dimenzióba, ahol nincs Flash, vagy megváltoztak a dolgok

Csabi - 2015. 05. 23. 22:38

Sziasztok nekem nagyon tetszett az egész évad és elég érdekes évadnak nézünk elé az biztos. Az biztos, hogy izgalmas ez az idő paradoxon elmélet de vannak buktatói. Ha pl. Visszamenne Barry, hogy elkapja a Wells-t akkor amiből kiindult volna a sorozat akkor semmis lenne és tegyük hozzá, hogy akkor az Arrow sorozatra is kihatna hiszen ott is felhoztak a “robbanást”. De ettől függetlenül helyes döntés volt, hogy nem írták felül a múltat :)
Amúgy én is kedvelem Tom Cavanagh-ot,tényleg jó színészi játéka van.

stüni - 2015. 05. 23. 22:43

Szeretem, várom, a kövi évadot nagyon.
De pl.ha 136 év múlva születik meg, Reverse-Flash, akkor 2024-ben hogy lehet, hogy a vele való harcban tűnt el a Flash?

vbalazs91 - 2015. 05. 23. 23:02

stüni: hát gondolom, ebben az idősíkban úgy lett volna eredetileg, de mivel RF-nek annyi, másik irányba terelődik a történet, volt már egyszer, hogy megváltozott a jövő (amikor Wells nézegette az újságot a titkos helyén). De persze más is lehet még, ki tudja, mit csavarnak a sztorin.

uTomi: akkor is van részecskegyorsító, ha nincs Eabord Thawne. Ha visszaemlékszel, amikor megölte az igazi Wellst, akkor mondta neki, hogy mittudomén mikor a feleségével beindítják majd a részecskegyorsítót, de ezt egy kicsit előrébb kell hoznia.
Am meg az RF és a Flash a jövőben válik ellenséggé, Barryből meg akár másképp is lehetett Flash, hiszen azért jött vissza ide Thawne, hogy megalkossa, mert csak így juthat vissza, de valószínűleg akkor is létrejön a Flash, ha ezt nem teszik meg, csak akkor később, hiszen valahogy ellenségekké kellett válniuk.
Persze itt aztán számos párhuzamos univerzum létezhet különböző döntések miatt.

Gibson - 2015. 05. 23. 23:04

A sisak kié?

werewere - 2015. 05. 23. 23:17

Egy másik világbeli Flash-é.

Guruman - 2015. 05. 23. 23:18

Gibson

Jay Garrick-é, azt hiszem ő volt az első Flash.

a Kati néni - 2015. 05. 23. 23:18

Gibson: a Barry Allen-éra előtti ős-Flash, Jay Garrick fejfedője, aki a képregények aranykorának egyik hőse, aztán ahogy csőkkenni kezdett az érdeklődés a comics füzetek iránt, az ő lapja megszűnt.

Barry-Flash bevezetésével, a Villám újrafejlesztésével kezdődött meg a képregények ezüstkorának hajnala 1956-ban, ha ő nincs, nem biztos, hogy lenne modern Superman, Batman, Fantasztikus Négyes vagy Pókember.

Mephike - 2015. 05. 23. 23:36
marancs - 2015. 05. 24. 00:21

Sziasztok,

Szerintem Eddie-t még viszontlátjuk a 2. évadban valamilyen formában, különben nem mutatták volna meg az évadzáróban, hogy szépen lassan beszippantja a fekete lyuk!
Azért az érdekes, hogy az épületben kialakuló féreg lyuk, hogy került az égre, úgy hogy a Star Labs épen marad. :)
Ronni és Caitlin románc teljesen felesleges volt. A vágások förtelmesek, mintha az egész évadot ebbe az egyetlen egy részbe akartak volna beszorítani.

Szerintem 8/10-es az évadzáró.

Bandido - 2015. 05. 24. 00:53

Az a sisak ami kiesett a féreglyukból mi volt?

fireblade - 2015. 05. 24. 00:54

Szerintem felesleges azon agyalni, hogy oldják meg az időparadoxonokat, mert nem lehet…sehogy se stimmelne a dolog, így kár is ezen erőlködniük..nyilván lesz majd valami egyszerű magyarázat aztán hadd menjen a film tovább :)

DarkEagle - 2015. 05. 24. 01:20

Egy tollvonással megoldanak minden gondot. Anno mikor Supermant kinyírták a képregényben azt is simán megoldották. Ráadásul itt meg már be is jelentették hogy lesz Föld-1 és Föld-2 is. Szóval probléma megoldva. Plusz Rip Huntert is fel kell vezetni. Ezernyi megoldásuk van arra hogy oldják meg. :D
Érdekes lesz néha majd bele látni a jövőbe vagy a múltba. Feltették a lécet elég magasra az 1. évaddal szóval ja… Sima 7/10-es évad nálam is. Bár a finálé 8/10.

Yooha - 2015. 05. 24. 06:05

Az Eddie-féle paradoxont gondolom ugyanúgy oldják meg, mint minden időutazós filmben. Sehogy.
Marty miért csodálkozott rá, hogy az 1. film végén, a megváltozott 1985-ben az apja már nem egy puhapöcs, és ő ugráltatja Biffet? Az általa létrehozott valóságban ő már ebbe született bele elvileg.

pukibá - 2015. 05. 24. 11:11

Hát ez is elérkezett.
Junkie-nak lett egy konkurense Starity személyében. Nagy spoilerekkel akarták nézettségbe hozni a cikküket de semmi spoiler nem volt csak a 22. részt írták le viszont abból is csak annyit, hogy Oliver a Zöld Íjász színésze meg Ronnie segít Flash-nek.. és egy komment amin le kellett törölnöm egy könnycseppet is:
Nekem két nagy bajom van ezzel a sorozattal: 1. iszonyúan kiszámítható az egész, nálam max. 1 csavar volt, amire nem számítottam (mégpedig az évad főgonoszának a valódi neve). A 2. bajom, hogy annyira idegesítő és irritáló csajt választottak a főhős nagy szerelmének, hogy az nem igaz… Az Arrow befejezése nekem jobban tetszett, főleg azért, mert ott tényleg voltak dolgok, amikre egyáltalán nem számítottam.

Érdekes mert 1. Nem volt iszonyúan kiszámítható, és ha ennyire kiszámítható volt akkor miért nem tudta h Wells Thawne? mert kb mindenki prof zoomra gondolt aki meg thawne.. ennyire volt kiszámítható -.- az arrow befejezése tènyleg jó volt, de hogy ott voltak dolgok.. háát tökre kiszámítható volt az agymosásos rész de ettől függetlenül érdekes volt. Ezek a starity-s írkászok meg az agyamra mennek de hogy ez legyen a követendő példa.. én ha tehetném a junkie-n kívül (email, msg) nem is használnám a netet de az ilyen cikkek megérnek egy dühöngést.. bocs az offért.

Latza - 2015. 05. 24. 12:06

Szerintem főleg az a gond időparadoxonnal, hogy Eddie halálával Eobard csak úgy eltűnt. Ez akkor volna “reális”, ha az idő egyenes vonal lenne, amin előre-hátra utazgatnak és ha a nagypapát gyerekkorában megölik, az unoka a jelenben tényleg feloszlik és minden ami ettől függött, megváltozik a jelenben és a jövőben.
De itt nem erről van szó, hiszen pont Eobard mondta, hogy több dimenzió van és Cisconak az a képessége, hogy látja ezeket. Vagyis, ha végtelen számú multiverzum van, (amelyekben minden lehetőség megvalósul) akkor viszont Eddie halála nem okozta volna Eobard eltűnését. Legalábbis ez az én elméletem. Persze kiderülhet, hogy Eddie-nek is van valami eltitkolt gyereke (khm… Oliver párhuzam) vagy sosem látott féltestvére, akik tovább vihetik a vérvonalat…

Barry helyében azért még kérdeztem volna egyet-mást Wellstől, pl. miért 2024-es az újságcikk az eltűnéséről, ha Eobard százvalahány évvel későbbről jött vissza?
Mi volt az amiatt Eobard annyira megorrolt rá? Mert gondolom nem óvodás korában verte a homokozóban. Bár végül is lehet, hogy pont ez a baja, hogy Eddie halálával más lesz a jövője? Áhh, ezért szép ez az időutazós-dimenziós téma… :D

Az elején tényleg kicsit hosszú volt a lelkizés, de kellett. Viszont érdekes, hogy senki sem feszegette, miért csak anyja halálának estéjére menjen vissza Barry? Valószínűleg minden teljesen megváltozott volna, ennyi erővel Iris anyjának halálát vagy az atombomba ledobását is megakadályozhatta volna. Nyilván neki a saját anyja volt a fontos, de azért bedobhatták volna az egész világ megváltoztatását …
Én mondjuk az apával értettem egyet erről az egészről, mert ha anya nem is hal meg, éldegélnek boldogan, de apát másnap elüti a busz, megint ott vannak, ahol a part szakad.

Flash sem marad örökké fiatal, a Barryék házában talált DNS minták alapján el lehetett különíteni az idősebb Barryt a fiatalabbtól. Szóval öregszik ő is, kérdés, hogy meddig bírja.

A végső kérdés:
Hová tűnt az idősebb Flash, miután megmentette a gyerek Barryt? Mert az 2024-es újság szerint nem ment vissza…

Porter - 2015. 05. 24. 12:30

Idevágó SPOILERes lehet:

http://9gag.com/gag/ay0jqdp

:D

Zee - 2015. 05. 24. 12:33

Amúgy kicsit érdekes, hogy mindenki Garrick-re asszociál, fel se merült senkibe Rival (Edward Clariss)? :D

Csak mert ez jobban össze férne nekem , mint Jay segédkezése .

s.cs. - 2015. 05. 24. 13:32

amúgy azért veszélyes dolog az időutazás a flashben, mert az kihat az egész univerzumra Arrowra és az új Legends of tomorrowra is. gondolom én ezért is megmarad ez az idősík (szóval arrowban lesz célzás a nagy feketelyukra). esetleg a paradoxon feloldása az lehet, hogy bírry visszamegy egy nappal korábbanra (újra) és nem nyitja meg az időkaput vagy mit.

vbalazs91 - 2015. 05. 24. 13:53

s.cs.: hát ettől Flash a Flash, hozzátartozik az időutazás.

Latza: A 2024-es újsághoz hogy jön a fiatalkori Barry megmentése? Gondolom, összecsaptak 2024-ben, és elutaztak az időben valahova közben.

Nyilván öregszik ő is, csak lassabban, de ettől még el utazhatott a jövőbe, amikor már élt az RF, ha addig nem is élne egyébként.

Lehet, hogy eredetileg 2024-ben is összecsaptak, és az volt egy olyan esemény, ami támpontot jelentett neki, mivel képesek utazni az időben, Kr. e. 33-ban is összecsaphattak volna :D (Na jó, talán nem, nem tudom, mire képesek konkrétan ilyen téren.)

De gondolom, sok mindenre választ kapunk majd a 2. évadban.

Latza - 2015. 05. 24. 15:05

vbalazs91: Nekem valahogy az jött le, hogy nem egy időből érkezett Flash és a Reverse Barry anyjához, csak a találkozásuk lett összehangolva. De persze ezt csak én gondolom.
Valóban az is lehet, hogy Eobard először ’24-be ment vissza megküzdeni vele és onnan együtt jöttek még visszább. :)

wirth6 - 2015. 05. 24. 22:00

Nekem nagy csalódás volt, hogy ha már annyi lelkizés után meghozta végre a döntést, nem vitte végig. – Innentől spoilerekkel, bár gondolom itt már mindenki látta – Ráadásul ez számomra a búcsújelenetet is tökretette: ha ott az anyja végig tudná gondolni a dolgokat, rájönne, hogy ha ott volt már mióta a Barry, akár meg is tudta volna menteni. WTF Barry, hagyod, hogy megöljenek, és itt búcsúzkodsz, mintha nem tehetnél semmiről? Hát ilyennek neveltelek?
Aztán meg felrúgja az alkut. Egyébként ebből látszik, hogy akkor is meg tudta volna állítani, ha megmenti az anyját, hiszen akkor nincs búcsú, és hamarabb el tud jönni.

speedster - 2015. 05. 24. 23:34

wirth6: rendben, megmenti, de gondold már végig, akkor dobhatnánk a kukába az egész évadot, meg akkor létrejönne a flashpoint paradox…egyébként a paradox ellen szólnék (persze ez csak az én elméletem) mivel hogy eobard jó 10 évvel felgyorsította a flash-é válást és a felrobbanáskor ugyanúgy barry-be csapott a villám, szóval ha élne az anyja és az eredeti wells építi meg a részecskegyorsítót és felrobban, akkor is belé csap a villám, mert mindig őt választja ki, szóval szerintem ebbe a sorozatbeli univerzum verziójában szerintem tök mind1 hogy él-e az anya vagy sem, ő flash lesz :D de ha rosszul gondolnám, nyugodtan cáfoljatok :D de egyébként azon gondolkozom, hogy a jövőbeli flash-nek élt-e az anyja? mert reverse flash azért akarta végül az anyját kinyírni, mert hogy traumában szenvedjen barry és ne legyen flash, ergó a jövőbelinek élt az anyja és nem nőtt fel traumában és ugyanúgy flash lett :D mennyit tudok ezen elmélkedni :D kár hogy nem ebből vannak a zh-k az egyetemen :D

Batfleck - 2015. 05. 24. 23:36

@a Kati néni: Tom Cavanagh állandó szereplő marad a második évadban is, az igazi Harrison Wellsként.

@Latza @vbalazs91 @stüni: A Reverse Flash sztorihoz azt tudni kell, hogy Eobard Thawne egy 25. századi tudós, aki nagy Flash rajongó volt eredetileg. Megismételte a Barry-t ért balesetet, hogy ő is használni tudja a Speed Force-t, aztán visszament az időben, hogy találkozhasson Barry-vel, de itt történt valami, ami miatt megutálta (bár amúgy sem volt 100-as a pali). A sorozatban is valami hasonló történhetett a 2024-es évben.

Én egy kicsit haragszom az írókra, hogy úgy vágtak bele az időutazásba, hogy már az elején elég nagy ellentmondásba kerültek. Miből állt volna egy nagy táblára felírogatni, hogy a múltban tett változtatásoknak milyen hatásai vannak a jelenben? Miért van az, hogy én az egyszerű néző belátom ezt, és egy egész író gárda meg nem?

Konkrétan arról beszélek, hogy Eddie önfeláldozásával sose születik meg ebben az idővonalban Eobard Thawne. Így viszont elvileg semmi sem történhetett meg abból, amit az évadban láttunk! Ha már itt tartunk, az egész idővonal már eleve alternatív, mert Eobard megváltoztatta a Flash eredettörténetét, hogy haza tudjon menni!

+1: Akkor most az Arrow és a Legends of Tomorrow is a Flash alternatív idővonalában játszódik..?

vbalazs91 - 2015. 05. 24. 23:43

Batfleck: mondjuk azért a képregényeket ne vegyük készpénznek, attól simán eltérhetnek. Persze lehet, hogy itt is ugyanaz lesz, csak tényként leírni szerintem hiba, mert könnyen lehet, hogy változtatnak rajta.

Latza: konkrétan azt mondta RF, hogy visszament a múltba, ahova követte őt a Flash, az nincs benne, hogy melyikük mikorról ment vissza oda, de nekem ez inkább azt sugallja, hogy egyazon időből.

wirth6 - 2015. 05. 25. 00:14

speedster: persze, teljesen felrúgta volna a status quot ha megmenti, de ez igazából azért volt, mert “sarokba” írták magukat, és nekem akkor sem tetszett, hogy a kockázatos részeken már végigment addigra, ott volt a cselekvés küszöbén, aztán egy gesztus a jövőbeli énjétől és egy másodperc törtrésze alatt meggondolta magát. Bocs anya, hagylak meghalni. Mintha egyébéként ez a döntés csak róla szólt volna, hogy NEKI milyen élete lesz akkor ha él az anyja, meg akkor ha nem. És ez már korábban is előjött, amikor attól tartott, hogy a Jo-val való kapcsolatát elveszti. Ez rendben is van, de attól Jo még élni fog, a cselekvéssel viszont nem csak az anyjával való kapcsolatát menti meg, hanem az életét is, ez csak számít valamit.

@Batfleck: drukkolok, hogy a Tom Cavanagh jóslat bejöjjön, és remélem ha visszatér pozitív karakter lesz, mert az Ed, Love Monkey és a Scrubs után nekem hozzánőtt a pozitív szerep, úgyhogy nem volt jó villainként látni.

Batfleck - 2015. 05. 25. 00:34

@wirth6

Szerencsére ez nem jóslat:)

http://www.ew.com/article/2015/05/19/flash-season-1-finale-eddie-death-rick-cosnett-spoilers

“Tom Cavanagh will continue to be a regular on Flash is all I am prepared to say.”

triplaasd - 2015. 05. 25. 16:51

Annyira nem akarok belemerülni én sem az időutazós témába. Az viszont így utólag picit zavart, mikor 1 napot ment vissza az 1 nappal azelőtti Barry hova lett? Erre volt valami magyarázat, mert nem emlékszem rá a sorozatból. Vagy megmaradnak az énjei időutazás után is és mindenhol több Barry van, vagy nem, szerintem a kettőnek együtt nem kellene működnie.

majsz - 2015. 05. 25. 20:34

Az időutazós paradoxonon teljesen fölösleges vitatkozni, gondolkozni. Pontosan azért paradoxon a neve :). Valóban ez a legjobban sikerült superpowered comic sorozat idén (azért írom így mert sztem a Daredevil bizonyos szempontokból jobb), ha az írók jól kezelik ezek után a szorit, értem ezalatt hogy, nagyon blőd dolgokat nem sütnek el, akkor most atom nagy mozgásteret nyertek maguknak, ütős témákat el tudnak sütni, amit remélhetőleg jól kihasználnak. Legfőképp villain szempontból, mert akárhogy is játszott, de ez a captain cold féle puskás trio nekem gyengus.
Arra én is kíváncsi vagyok, hogy oldják meg az eredetsztorit na már ha egyáltalán meg akarják, mert ennyi erővel amikor Reverse eltűnt, Barrynek hirtelen el kellett volna vesztenie a képességét ha úgy nézzük, ami ugye nem történt meg, így lehet nem is akarják. Illetve az Arrow univerzumra ez hogy hat ki.

Jófiú - 2015. 05. 26. 18:36

Egy kis segítséget kérnék. Reverse Flash és Zoom Professor egy és ugyanaz a személy?:) Elnézést a hülye kérdésért, de a képregényt nem követem, csak a Flashoint paradoxont néztem meg.

smokebu - 2015. 05. 26. 23:07

Professor Zoom = Eobard Thawne = Reverse Flash

wirth6 - 2015. 05. 27. 09:05

@Batfleck: a jóslatot arra a részére értettem, hogy igazi Harrison Wells lesz (arról már hallottam, hogy visszajön, de ez a cikk is csak azt írja, hogy szerepelni fog, hogy miképp, azt nem). Persze még az sem garantálná, hogy ezúttal nem negatív figuraként tér vissza, de hátha.

djangyu - 2015. 05. 28. 22:24

ahhoz képest, hogy Reverse Flash legyőzéséhez már volt egy kisebbfajta idő és dimenzióugrás a két sorozat között, azért így úgy működött az ugrálás.

De idén a Flash vitte a pálmát, még a sok sziruppal is.

Morgana - 2015. 05. 31. 12:13

_Peter:
“Viszont megfosztottak egy Flash vs Reverse Flash meccstől, mert az íjász kapta el csodanyíllal a nemezisét, amit én nevetségesnek találok. Hiába mondják Barry még padavan az Arrow pedig már Jedi szintű, képességet nézve esélye se lehetne a szupersprinterek ellen. Kb. mire felemeli az íjat már odébb pakolnák 200 mérfölddel.”

Hármuk (négyük) együttes munkájával kapták el, egy előre kidolgozott és megtervezett stratégia és együtt működés eredménye volt! Az, hoy az íjász vitte be az utolsó “csapást”, max tisztelgés, a stratégia győz az erő és a gyorsaság ellen.

Morgana - 2015. 05. 31. 12:47

majsz:
“Az időutazós paradoxonon teljesen fölösleges vitatkozni, gondolkozni. Pontosan azért paradoxon a neve :)…..Arra én is kíváncsi vagyok, hogy oldják meg az eredetsztorit na már ha egyáltalán meg akarják, mert ennyi erővel amikor Reverse eltűnt, Barrynek hirtelen el kellett volna vesztenie a képességét ha úgy nézzük, ami ugye nem történt meg, így lehet nem is akarják. Illetve az Arrow univerzumra ez hogy hat ki.”

Plusz ugye láttuk az apja a börtöncellából nézi a “féreglyuk”-at, tehát Barry anyja még mindig halott.

Gondolkodni felesleges, de még szabad. :-)
Vagy másként halt meg, de még mindig az apját vádolták? Wells meg előbb építi meg valamiért a részecskegyorsítót, ezért is áll még a romja?

Vagy Eddie mégsem hal meg.

Vagy jön Rip Hunter rendet rakni az idővonalakban és összeszedni a “Legends of Tomorrow” csapatot. Mert különben beszippantja az összes univerzumot az összes idővonalával együtt.

Vagy valami hasonló.

Sinnerman - 2015. 06. 08. 11:56

A paradoxonra magyarázatot jelenthet: Eddie a fekete lyukba sodródott. Ott lassabban telik az idő. Valószínűleg még nem halt meg, és amíg ott haldoklik, a Földön akár évtizedek, évszázadok is eltelhetnek a halálának következményei nélkül. Az Interstellar ezt a témát boncolgatja.

Nero - 2015. 06. 12. 22:31

Na így egy kicsit leülepedve meg pár újranézés után én is szólnék pár szót.

Apró érdekességek:

A finálé pár másodperces kiállásaiban látható Flash logós kép körüli klasszikus sárga villámok helyett most piros villám voltak láthatók nyilván RF-re utalva ezzel.

Eddiet halála után amikor a lyuk beszippantja mint Snoop Dogg egy jointot, jól látható egy nyaklánc rajta ( ami néhány mp-el azelőtt még nem volt rajta, pici vágási hiba) aminek esetleg lehet valamilyen jelentősége, bár gőzöm sincs mihez köthető. A 22. részben is hangsúlyozzák több jelenetben is, pl amikor Eddit kimentik a pincéből, majd faggatják arról, hogy mit tud, majd a szakítós jelenetben is jól látszik, direkt ki van rakva neki. Anyone vmi ötlet, hogy mit jelképezhet? Vele kapcsolatban nekem egyébként az a gyanúm, hogy végül ő lesz valahogy a RF, abból kiindulva, hogy egy anomália, vagy wild card, talán bárki lehet. Ahogy többen írták feljebb Cobalt Bluera is jó esély van, de én inkább a New 52 es RF-ben bízok a legjobban, az nagyon badass lenne.

Szintén a 22. részhez még. A final fightra sokan panaszkodtak, hogy Barry nem egyedül veri le RF-t, azt elfelejtitek viszont, hogy ő sokkal tapasztaltabb, erősebb, ügyesebb jelenleg Barrynél és ezt ő is pontosan tudta, még meg is említi, hogy Wells nem 1, hanem 1000 lépéssel jár előtte. Ezért alapozott a társaira és egy jó csapathoz méltóan egymás képességeire támaszkodva közösen győzték le Wellst, máshogy nem is sikerülhetett volna és ez sztm így volt tökéletes, főleg azzal a belépővel, ahogy megjelentek, pláne, hogy ezt az egészet én az évadzáróra vártam, volt nagy csodálkozás :) A fight jó volt és nyilván Olivernek esélye sem lett volna ellene, de azt gondolom, hogy erre is kitértek azzal, amikor majdnem egy mp alatt meg is öli ha Barry nem ér vissza időben, szóval benne volt minden aminek benne kellett lennie a jelenetben.

A finálé. Szép volt, szórakoztató volt, epic és nagyon fun service :D A drámáról annyit, hogy ha nekem lenne egy ilyen lehetőség a kezemben én eleve nem merném meglépni (bár hozzá kell tenni, hogy szerencsére nem is történt olyan trauma az életemben, hogy érezzem ennek súlyát) sőt furcsa volt, hogy gyakorlatilag mindenki támogatta az ötletet. Ilyen szempontból én keveslem is az erre szánt fél órás moralizálást, mert egy ilyen következményekkel járó döntést nem lehet meghozni néhány óra leforgása alatt, viszont egész jól érzékeltették, nekem működött. Az apa fia jelenetek is szépek voltak, de a legérzelmesebb jelenet egyértelműen Barry búcsúja volt. Gyönyörű jelent, kiváló alakítások, Grant nagyon ügyes le a kalappal. Az utalások jók voltak, imádtam Killer Frost 0,5mp-es feltűnését, pisi-kaki állapotba kerültem, jó ötlet volt, hogy így mutattak a jövőre utaló dolgokat. A paradoxon feloldása sztm annyival el lesz intézve, mint a 15. részben, kb egy napot vagy néhány órát visszamegy, megváltoztatja a dolgokat, nyilván Cisco emlékezni fog rá és mehet tovább a 2. évad, bár kíváncsi leszek, hogy mi lesz az évad fő átívelő szála ha mondjuk nem RF-re alapoznak, ill. ezek után azt hiszem a flashpoint történetszál is kukázva lesz, mert Barry már tudja jövő Barrytől, hogy nem szabad megtenni, de lehet, hogy Berlantiék ránk húznak egy olyan wtf-ot h csak kamillázunk majd.

Röviden ennyi :D

Értékelésem a szezon eleji gyengébb részek és Bugeyed bandita miatt csak 8/10. Várom a folytatást.

Jas0nx - 2015. 06. 19. 16:31

Uhh srácok!

Örülök, hogy ide tévedtem. Szinte minden kérdést megválaszoltatok a kommentekkel. Még talán egy kicsit könnyebb is lesz várni így a 2. évadot, addig meg lehet merengeni a történéseken…

Láttam, hogy itt mindenki max 8/10-re osztályozta. Én azért bele tolok egy 9est nem csak a történet miatt, de a technikai megoldások miatt is, nem egy alacsony költségvetésű assylum szutyok azért…

Jas0nx - 2015. 06. 19. 18:56

Amúgy azt el is felejtettem, hogy ha már itt mindenki filozofált az időparadoxonokról… Miért nem jutott eszébe Barry-nek, hogy inkább a jövőbe menjen és meg akadályozza, hogy RF megszülessen??!

BalinT55 - 2015. 08. 10. 16:20

Srácok valaki tegye nekem tisztába a következő értetlenségem. Ugye mondja Wells/Thawne hogy 136évvel később született. De akkor miért útálja Barryt? tudtommal Barry nem lett halhatatlan/öregedésmentes szóval addigra meg kellett volna halnia. Akkor honnan ismeri Barryt? Gondolom nem ment előre az időbe Flash csak azért hogy új ellenséget szerezzen magának.
Előre is köszi a válaszokat!

Wertux - 2015. 08. 12. 03:21

BalinT55:

SZVSZ: nem tudjuk pontosan még, hogy miért utálja. Nem biztos, hogy Barry ment előre 2024-ben az újság annyit írt, hogy eltűnik. Simán lehet, hogy “Wells” kb.2170-ben úgy gondolta, hogy megnézi Flash és valamin összebalhéztak és utaztak tovább az időben és harcoltak. Akár a jövőbe is elvihette Barryt csak úgy…. Bár ahogy néztem a jővő Barry nem tűnt nagyon öregnek nekem mikor leintette jelen Barryt. Bár mivel regenerálódik lehet, hogy már 300 éves volt csak lassabban öregszik…..

muttley - 2015. 09. 13. 14:32

Ledaráltam az évadot. Szórakoztató sorozat, várom a folytatást. Scofieldéknak különösen örültem – a Szökés miatt lettem sorozatjunkie. Viszont két dolog nem tetszett:
Lehet, hogy már volt róla szó, de abba a laborba bárki besétálhat? Akármelyik sóhivatalban is megállít legalább egy portás, itt pedig sorban toppannak be a civil szereplők a titkos főhadiszállásra. Még Írisz is.
Ha már Iris – a szereplő lassabb mint Lois Lane. Pár rész után rászoktam, hogy belepörgetek, amint feltűnik. Tudom, alapkarakter, de remélem minél kevesebb fog szerepelni :)

Trotil - 2016. 03. 01. 22:12

Üdv emberek!

Tudom ti már rééég túl vagytok a sorozaton, de én csak most látom a v3on.
Nem láttam hogy írta volna valaki (bár benézhettem), hogy a 90es évek Flash sorozat főszereplője,
John Wesley Shipp villan meg, mint Barry apja.
Szerencsére ez a fajta visszautalás a kinti filmgyártásban mai napig szokás, és annak aki a régebbi verziókat látta, igen jóleső húzás.
Pedig nem hiszem, hogy a nagy többség “élőben” látta volna. Egyfajta gesztus a “korábbi” sztároknak :)

Levente - 2016. 08. 09. 17:54

Trotil: Nekem is feltűnt, de nálam az a jelenet, amikor Mark Hamill azt mondja, én vagyok az apád, kivertre a biztosítékot.

Levente - 2016. 08. 09. 22:30

Trotil: Nekem is feltűnt, nagyon jó kikacsintás, de az én kedvencem, mikor Mark Hamill mondja hogy én vagyok az apád. Ott volt nagy libabőr. :D

Tron - 2021. 04. 25. 04:28

Látom mindenki rajong, nekem sajnos nen tetszik. Faék egyszerű, irtózatosan gyerekes dialógok, bugyuta karakterek. Tiniknek való esetleg, de nem is értem, hogyan vonható párhuzam az Arrow és a Flash közé? A kettő nem egy liga, illetőleg, más közönségnek való. Az Arrow egy komolyabb, értelmesebb, felnőttesebb sorozat, a Flash meg egy könnyed, gyerekes, faék egyszerű valami.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz