login |

2015/16: Hova jönnek/jöhetnek az új sorozatok?

2015. 05. 26. 17:10 - Írta: winnie

6 hozzászólás | kategória: 2015/16, elmélkedés

Korábban volt értelme tippelgetni, ma már nem biztos, hogy van, de azért írok egy ilyen posztot, bár ahogy látom, tavaly ez elmaradt. (A 2012-es és a 2013-as azért csekkolható, hogy mennyire “vált be”.)

Először nézzük, hogy a 2014/15-ös országos újoncok közül hány kapott premiert még ugyanabban a szezonban itthon is. Visszaesés. Nem véletlen. Főleg országos téren. Mindössze 6 tavalyi újonc – de persze jön nemsokára a többi is. (2012-ben 12 “gyors premier” volt, 2013-ban 13, tavaly viszont csak 7 vagy 8 – megjegyzem a 2013/14-es újoncok közül 30 még most sem ért el hozzánk…)

AXN – How To Get Away With Murder, Secrets and Lies
FOX – Empire
TV2 – State of Affairs
SuperTV2 – Bad Judge (napok kérdése)
Film Café – Marry Me

Bevallom, mostanság, mivel visszaesett a premierek száma, már nem annyira számít sokat az, hogy előre tudjuk, mi melyik hazai csatornára érkezik, nehéz elképzelni, hogy a TV2 lecsapjon “Ez kell, ez is kell meg, ez is!”-felkiáltásokkal féltucat újoncra, ha eleve alig ad sorozatot főműsoridőben. Tavaly megpróbálkoztak a State of Affairs-szel, amit anno kifejtettem, hogy miért volt érthetetlen döntés, ezért persze jár nekik a pacsi.

Így egyébként a stúdiós szerződésekkel sem vagyok már annyira tisztában, de eddig a CBS, a Sony és a Universal gyártások a TV2-re, a Warner és a Fox gyártások az RTL Klubra mentek elővételi jog alapján. Persze ott az AXN (meg már a Viasat is), ami a Sony-é, a FOX kapja a Fox International által bezsákolt cuccokat, satöbbi.

A következő eredménnyel jöttek ki a stúdiók az upfronts-ból. Szokás szerint az ABC csak ABC-s gyártást rendelt be, de akadtak csatornák, amik máshonnan is merítettek.

Warner Bros. Television – 6 dráma: DC’s Legends of Tomorrow, Containment, Supergirl, Rush Hour, Lucifer, Blindspot,
ABC Studios – 6 dráma + 2 szitkom: The Catch, The Family, The Muppets, Of Kings and Prophets, Oil, Quantico, The Real O’Neals, Wicked City,
CBS Television Studios – 2 dráma + 1 szitkom: Crazy Ex-Girlfriend, Limitless, Angel From Hell,
Universal Television – 5 dráma + 5 szitkom: Superstore, Shades of Blue, People Are Talking, Hot & Bothered, Heroes Reborn, Heartbreaker, Crowded, Coach, Chicago Med, Emerald City
Sony Pictures Television – 1 dráma  The Player
20th Century Fox Television – 4 dráma + 4 szitkom: Life in Pieces, The Frankenstein Code, The Grinder, The Guide to Surviving Life, Rosewood, Scream Queens, The X-Files, Bordertown
ABC + CBS: Criminal Minds Beyond Borders, Code Black,
ABC + Sony: Dr. Ken
ABC + Universal: Uncle Buck
ABC + FOX: Grandfathered
FOX + Paramount: Minority Report
Universal + Sony: Game of Silence

6 hozzászólás Ne habozz!

highwaycat - 2015. 05. 26. 17:53

Persze, hogya TV2 olyanokat vesz megint amiket kaszáltak.

winnie - 2015. 05. 26. 18:01

ha abból indulunk ki, hogy szinte mindent kaszálnak, akkor ez nem nehéz. nem egyszerű az 1. évados országos sorozatok sorsa, és az nbc most szinte mindent elkaszált, márpedig tőlük megy a legtöbb sorozat a tv2-höz.

viszont tippre náluk az ncis: new orleans is, ami nem lesz kaszálv.

AJ - 2015. 05. 26. 18:20

Az AXN az utóbbi időben a szájízem szerint vásárolt be, úgyhogy bízom bennük, megint okosan döntenek és a nagy tévéadók most sem kérnek olyanokból mint a Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot? és a Titkok és hazugságok, mert akkor megint bitang jó szinkronokat hallhatunk (én legalábbis rajongok ezeknek a magyar változatáért).

Az RTL Klub-ra tippre jön azért valami, de leginkább kábelre tippelek, a főadón nem sok szabad műsorsáv lesz. A TV2-nél pedig nem lehet megtippelni, tavaly a saját gyártásokat erőltették, de nem igazán jött be egyik sem. A Dick Wolf-sorozatoknak persze nagyon tudnék örülni!

Flanker - 2015. 05. 26. 18:39

Az AXN-re a The Player siman illene

Matee01 - 2015. 05. 26. 18:48

The Flash jöhetne a Viasat 6 ra korábban volt hasonló szuper képességes műsoruk…

bokesz - 2015. 05. 27. 05:29

A The Flash oda fog menni valszeg, ahova az Arrow S 3

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz