login |

Black-ish: vége az 1. évadnak

2015. 05. 28. 21:25 - Írta: human

4 hozzászólás | kategória: 2014/15 finálék, kritika,

Bár évad elején még éreztem magamban kitartást a Black-ish irányában, de úgy a félidőre ez el is fogyott szépen. Mondjuk ez még pont elég alapot szolgáltatott az idióta finálé élvezetére.

A legfőbb gondjaim a sorozat irányában olyanok például, hogy Laurence Fishburne nem szerepel eleget, vagy hogy a családban túl sok a gyerek. Ez utóbbiaknak mindig írnak legalább pár percet, mármint mondjuk a nagy fiú a főbb téma, akkor is kapnak a kicsik valamit.

Mindezek mellett persze a faji kérdésekhez még a későbbiekben is jól nyúlnak a készítők, és az még érdekes is lehetett volna — amikor nem azzal foglalkoztak, például a Valentin-napi részbe, az eredmény borzasztó is lett — , de basszus a kidolgozás. Egyszerűen az írók nem tudtak ennyi karaktert jól kezelni, és elaprózták a részeket, ennek megfelelően egy poén sem ült igazán.

KKK?

Viszont a finálé szerintem marha jó lett a maga nemében. Nem olyan, amit a sorozatot nem ismerőknek ajánlanék, de aki látott pár részt, az szerintem nézze meg ezt a kosztümös hülyülést amit elkövettek. Nem meglepő, hogy pont Fishburne-ös rész lett jó természetesen.

Kivételesen a színészeket is le tudnám szólni egy évad végén, hiszen a főszereplőnőt és a szemét még mindig nem szoktam meg, viszont egyértelműen az alapanyaggal vannak a nagyobb bajok. Így az idegesítő kisgyerekek sem maguk tehetnek erről a tulajdonságukról.

A folytatást már berendelte a csatorna, teljesen értem, hogy miért, gondolom ott leszek a premiernél, mert nekem kellene majd írni róla, de nulla szinten várom. Sorozatfinálénak is jó lett volna az idei utolsó rész, és akkor legalább erősen fejezték volna be. 5/10 mondjuk.

4 hozzászólás Ne habozz!

Poghy - 2015. 05. 28. 23:59

Nem erre mondtátok, hogy a legjobb országos újonc szitkom?

Ruby - 2015. 05. 29. 00:27

Én éppen fordítva vagyok, a finálé nagyon nehezen csúszott, ellenben magát a sorozatot nagyon szeretem.
Azzal egyetértek, hogy Fishburne-t nem használják eléggé, mintha a nagyi jobban előtérbe került volna.
Nálam simán 8/10.
“You so white, ghosts are scared of you.”

human - 2015. 05. 29. 01:26

Poghy: de, ezért szomorú

winnie - 2015. 05. 29. 05:05

Nem erre mondtátok, hogy a legjobb országos újonc szitkom?

egyrészt nem többes szám, hanem egyes. egy valaki mondta közülünk. másrészt, amikor mondta, akkor az volt, azóta elkészült még pár rész.

nálam nyilván sehol sincs. de ez a legjobb a közönség szerint, ez a legsikeresebb új komédia.

(korábban egyébként, más előjellel, de jeleztem, hogy larry wilmore csak a 13. részig volt showrunner, utána váltás volt. én akkor ezért mondtam, hogy utána kap még egy esélyt a sorozat tőlem. lehet, hogy másnál a hatás pont negatív volt.)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz