login |

Pilot: Mr. Robot

2015. 05. 29. 21:36 - Írta: human

192 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Rendben, ez mi a fene volt? Rég láttam ilyen erős pilotot a USA csatornán. Nagyon kilóg a szokásos felhozatalukból hangulatát tekintve, mintha valami keményebbet kértek volna. Sok újat persze nem mond, de azt jól teszi.

A teljes történet ismertetése helyett elmondom, mi volt a pilot fő szála. Van a főszereplő hacker, aki éjszakánként rossz embereket kapcsol le, na nem fizikailag, hanem számítógépen át. Nem a rendőrségnek segít, hanem kicsit szuperhős mentalistással jobbá akarja tenni a világot.

Nappal pedig egy cégnél dolgozik biztonsági szakemberként. Ők védik meg az E (Evil) Corpot az internetes támadásoktól. Ezt a munkát utálja, de valamiből élni kell. Vagyis nem pontosan tudni miért van ott, talán a nőnemű barátja miatt. Ez utóbbi amúgy az egyetlen USA-es mozzanat, annyira tipikusan rájuk illően hátráltatottak szerelmileg a karakterek.

A lényeg, hogy az Evil Corpot egyik éjjel durván megtámadják a neten át (DDOS meg még valami), hősünk védi meg őket, viszont amikor megpróbálja kideríteni, hogy ki követte el a támadást, akkor szépen lassan eljut a Mr. Robothoz. Vagy az(ok) hozzá. Vagy ez a szervezet, amelyik a világpiacot alapjaiban akarja megrengetni, csak a fejében létezik?

A fentieket egy kis rendszer elleni lázadással fűszerezik meg, de ez talán a legrosszabb része a pilotnak. A jól összehozott dráma, az egész korrekt (nem HTML-kódokkal támadnak a gonoszok, mint máshol:) számítógépes rész mellett szomorú, ahogy a főszereplő “Tylerként” beolvas a Facebooknak meg hasonlók. Sokkal jobban működhetnek a finomabb utalások, de igazából a nagy beszédben azt éreztem, hogy a trailer miatt készült.

A kidolgozás tényleg remek. Nem azt mondom, hogy földre borulunk a kameraállásoktól és vágásoktól, de jó a ritmusa, a ridegsége, a zenéje. És még Rami Malek, a Need for Speedben meztelenül flangáló csávó is jónak bizonyult az antiszociális főszerepre. Christian Slater pedig mindig jó. A többieket majd megszokjuk.

Rég adtam 8/10-et az ettől az adóhoz érkező sorozatra, igazából ettől sem vártam túl sokat, de ennyit egyszerűen muszáj most.

A USA a pilotot premier előtt pakolta fel a netre. A sorozat hivatalos bemutatója 06.24-én lesz, vagyis az 1×02 07.01-jén érkezik.

192 hozzászólás Ne habozz!

Petyo - 2015. 05. 29. 21:54

Legjobb pilot amit az idén láttam. Remélem megmarad a főszereplő “belső vivódásai” a középpontba és nem erőltetik nagyon a világmegváltós sztorit.

Lemoni - 2015. 05. 29. 22:11

Első 5 perc után még kaszálni akartam, aztán a pilot végére megszerettem. Amennyire irritált az elején a főszereplő hacker srác stílusa, annyira megkedveltem utána. Egyedül az imádat tárgya szőkeség zavar, nem tudom honnan akasztották le ezt a színészileg antitalentum nőt, de ritka pocsékul játszik. A történet jó, érdekes és tetszik a dinamika is. Elég különleges az atmoszféra, remélem, tartják a folytatásban is. Nem sokat vártam, így kellemesen meglepett amit láttam. Nálam is 8/10.

Beregi Attila - 2015. 05. 29. 23:15

hát ez elég jó volt, kösz a tippet!
elég egyedi a hangulat, a zene, minden.

stonedraider - 2015. 05. 29. 23:40

ugyan bőven lop dextertől a karaktert tekintve de legalább rögtön ki is kacsint rá.
basszameg h júliusig várni kell a következőre.

spy - 2015. 05. 30. 00:02

ez tetszik

-i think they got a rootkit sitting the servers
-whats a rootkit?
-its like a crazy serial rapist with a very big dick

Morph - 2015. 05. 30. 00:15

damn, jó kis pilot volt. a főszereplő srácot eddig nem annyira szerettem, 24, meg össze-vissza volt már, de itt most jó!

korum - 2015. 05. 30. 07:51

Ilyen címmel magamtól biztosan nem néztem volna bele…

recoveringjunkie - 2015. 05. 30. 09:30

Meglepően igéretesre sikeredett.
Viszont a technoblabla amit lenyomtak az vérlázító volt. Amikor az akármilyen de felelős és vezető beosztásu csajjal az írók megkérdzetetik, hogy mi az a rootkit (értem én, hogy a nézőknek akarták ezzel elmagyarázni két szóban a szitut) akkor a törekvő kompetensből hülyeszőkepicsává degradálják egy laza mozdulattal + a suspension of disbelief kap egy laza tarkólövést.
Nem egyedi jelenség és ilyenkor mindíg azon gondolkodom, hogy az írók teljesen fogalmatlanok vagy a nézőket gondolják annak.
Ettől függetlenül nézős.

mogsta - 2015. 05. 30. 10:33

bejött, nézős!

LoGi - 2015. 05. 30. 12:46

érdekel a folytatás, nem tudom mennyire lehet eltolni ezt, így egyelőre bizakodó vagyok :D

sleepwalker77 - 2015. 05. 30. 14:40

Rohadt jó volt, főszereplő csávót nagyon eltalálták, narrátoros részek és a zene is megadták a hangulatát az egésznek.

Rational Gaze - 2015. 05. 30. 15:25

nekem nagyon bejött és nagyon tetszik a főszerelő is, a kisebb és nagyobb hibáival, a furcsaságaival,a vívódásokkal, mindennel együtt. nagyon örülök a belső monológoknak is, én 1 epizód alatt megszerettem :) Jó volt a tempója is, hangulata, zenéje, kíváncsi leszek rá, kár, hogy ilyen messze van a 2. rész.

_Peter - 2015. 05. 30. 15:53

Ez a srác volt a Pacific-ben. Nekem bejött a nem titkolt Dexter és Fight Club beütés. Nézni fogom, ha el nem rontják.

ipcim - 2015. 05. 30. 16:30

218.108.149.373

hol a hiba? :D

human - 2015. 05. 30. 17:15

:

sandor555 - 2015. 05. 30. 17:52

“nem HTML-kódokkal támadnak a gonoszok, mint máshol:”

:D

Saint - 2015. 05. 30. 18:18

Pedig a technoduma elég korrekt volt, egészen ígéretes, hogy nemcsak IPvel haxxolnak hanem értelmes szavakat tesznek egymás után.

Összehasonlítani ezt a CSI:Cyberrel elég nagy túlzás és szerintem elvesz annak az értékéből, hogy (legalábbis amit idáig láttunk) próbálkoznak a realitás talaján maradni. Normális dictionary-attack, social engineering, linux terminal, semmi nem lógott ki igazán.

A csajnak pedig nem sok köze van a security részleghez, ez teljesen normális, miért tudná mi az a rootkit? Amennyire nekem átjött ő inkább PR/relations kategória. Nem beszélve arról, hogy az Evil Corp technorészleg vezetője is tudatlan volt (ami, megint csak, egy elég tipikus dolog).

A hangulat nagyon jó, és igazán ígéretes pilot volt, remélem tartja ezt a szintet.

zolkó - 2015. 05. 30. 18:23

Annyira jó volt a pilot, hogy nem fogok csodálkozni, ha ezután erősen a fékre taposnak az írók, és kicsit visszavesznek az itt látott tempóból. Ami alatt azt értem, hogy egy szabvány pilothoz képest azért itt viszonylag sok dolgot megmutattak (főszereplő motivációja, környezete, Mr Robot céljai, stb), máshol ez lehet, hogy 3-4 részben lett volna elszórva. Remélem nem fognak nagyon heti ügyeket írni különböző rossz emberek utáni nyomozással, és a rétestészta szindrómát is elkerülik, és évad végére az E(vil) Corp-nak is vége lesz. Tudom, hogy a USA-nél nem az a cél, hogy egy évadban elmeséljék az egészet, én valahol mégis annak örülnék leginkább ha kapnánk egy eszméletlenül pörgő évadot, rendes lezárással a végén. Aztán a 2. évadban (ha berendelik), egy új történet, esetleg más szereplőkkel, helyszínnel, mert az itt felvázolt “problémák” globálisak, tehát máshol is működhetne a sztori New Yorkon kívül is. (Álmodozni szabad, ugye? )

Julian Plenti - 2015. 05. 30. 23:11

Úgy tűik, jó lesz ez, bár könnyen el lehet rontani az irányt. Kíváncsi vagyok, merre viszik.
De a hangulat, a zene és Elliot (nekem a múmia a Night at the Museumból) jó, + eléggé örülök Martin Wallströmnrk Sabba Cash-ből is :)

Valaki - 2015. 05. 30. 23:16

Komolyan az a ceg neve, hogy Evil Corp?

gd42 - 2015. 05. 31. 00:33

A csaj account executive, tehát kb. marketinges, kapcsolattartó és üzletkötő. Nem hihetetlen, hogy nem tudja mi az a rootkit.

Sikerült a realitások talaján maradniuk a tech-zsargonnal, és a technológia ábrázolásával (aki a CSI Cyber-hez hasonlította, nem tudom melyik bolygón él).

Örvendetes, hogy végre egyre több sorozat kezdi hihetően (bár némileg dramatizálva) ábrázolni a technológiát és olyan írókat alkalmaznak, akik legalább alapjaiban tisztában vannak az alapfogalmakkal, ha már a történetben hangsúlyos szerepet kapnak a számítógépek.
Eddig ezeket találtam:
– Silicon Valley,
– valamilyen szinten a Halt & Catch Fire
– meglepő módon a Person of Interest

Ha tudtok még, írjatok.

lePunk - 2015. 05. 31. 11:03

igencsak bejott a pilot, kar hogy meg sokat kell varni a folytatasra.

amugy arrol mikor fognak leszokni a filmesek / tvsek, hogy a szamitogep folyamatosan csipogjon / csorompoljon? ha ez igy lenne az eletben lehet agyfaszt kapnek melo kozben

_Peter - 2015. 05. 31. 11:46

218.108.149.373

hol a hiba? :D

A vége 255-nél nem lehetne több? De nekem sem volt bajom a tech rizsával és voltak valós IP címek is. Fiber net, DDoS támadás, Tor, social engineering, Gnome vagy KDE Linux, ezek a 24 Chloe féle hackerkedés témánál ezerszer reálisabban sikerültek. A srác kedvencei közt ott volt a 4chan és a reddit, kell ennél több? :)
A szöszi csak ilyen kapcsolattartó, nem? Nem akkora hiba nem tudta mi az a rootkit. Vagy csak ráosztották az írók a poén kedvéért.

_Peter - 2015. 05. 31. 11:50

“mikor fognak leszokni a filmesek / tvsek, hogy a szamitogep folyamatosan csipogjon”

:D Soha? :D

Az is nagyon filmes, ahogy keresnek. Begépelik a kifejezést és nem Enter, hanem látványosan mutatják az egérkurzort ahogy kattintanak a nagyítóra.
Itt is csinálta a főszereplő. A keresés az egy alkalom amikor egeret is használnak filmekben, különben csak püfölik a billentyűzetet.

Tod - 2015. 05. 31. 13:12

Ez a csávó akkora hacker, hogy New York közepén egy vadidegen embertől kölcsön tudja kérni a mobilját. Még hogy nincsenek szociális képességei.

mogsta - 2015. 05. 31. 13:33

FUN Society is a dynamic youth-driven charity that runs programs focused on saving the world through fun! [http://www.funsociety.ca/] A .com még szabad, ha valaki rajongói oldalt indítana. bár lehet, hogy nem lesz többet használva a kifejezés mert ugye elköltöztek a vidámparkból…

a 373-as végű ipcím persze h nem fog menni, de ennek sztem ugyanaz az oka, mint h minden amerikai telefonszám a tvben és moziban 555-el kezdődik. Tippeld hányan probálnák megnyitni/felhívni ha valós lenne. Arra meg gondolom nem volt elég a marketingköltségvetés, hogy összedobjanak egy weboldalt egy valós IPcímre. A többi IP pedig (aminek nem volt ekkora szerepe) normálisnak néztek ki, persze nem kezdtem el lewhosiolni az összeset.

A technológiai dumáról annyit, hogy ennél rosszabb sose legyen! Ahogy gd42 rámutatott a fejlődésre, könnyen belátható, ha egy sorozat célközönségének az idevágó ismeretei jelentősen meghaladják az átlag usa tvnézőét, akkor igenis helyes lesz a technohablaty, ha nem, akkor meg nem.

Na de mi lesz a folytatásban? Az E corp fiatal technological VPjének még komoly szerepe lesz szerintem, főleg h látta, h hősünk kicserélte a mappát amit később az Iroda kapott…

Balumedve - 2015. 05. 31. 18:29

Ha csak fele annyira lesz izgalmas és hangulatos a folytatás, mint a pilot, akkor engem megvettek kilóra. Ki gondolta volna, hogy pont erre a csatornára érkezik egy ilyen gyöngyszem. Szinte minden percét élveztem. Még a technikai részletekkel sem volt gondom. Régen a dr. House is orvosi szakkifejezésekkel volt tele, melyeket szerintem csak nagyon kevesen értettek a nézők közül, többek közt én sem. Annyira megszerettem a sorozatot, hogy minden, a sorozatban elhangzott betegségnek utánaolvastam, aminek a vége az lett, hogy az orvosi pályát választottam (igaz állatorvosi, de a lényeg ugyanaz). Talán ez a sorozat is inspirál majd másokat, és a számítástechnika felé tereli őket!

noodles - 2015. 05. 31. 18:50

uuu ez jól hangzik, Slatert imádom, habár nincs nagy szerencséje a sorozataival. remélem ezt nem lövik le idő előtt

Alterego 9 - 2015. 05. 31. 20:33

Valaki: Nem, a cég neve az hogy E Corp, azt mondta is a srác hogy ű ahányszor meghallja, az agya már csak azt hallja helyette hogy Evil Corp, és onnantól cserélődött le az összes felirat meg a többi szereplő szóhasználata Evil Corpra.

bikkbakk - 2015. 05. 31. 21:25

mogsta:

nincs mondjuk 50 dollárjuk?:)

NPeete - 2015. 05. 31. 21:25

Na, ilyenek miatt szeretem olvasni a blogot – ha nem írtok róla, még csak nem is hallottam volna róla. Az utóbbi idők legszimpatikusabb pilotja volt számomra.
A többséggel ellentétben viszont nekem pont Slater meg a bandája nem jött be, én őket hanyagolnám.

dinnyemano - 2015. 05. 31. 21:42

köszi az ajánlást! nagyon bejött!
várjuk július 2-őt!

peekaboo - 2015. 05. 31. 22:28

Wow, wow, wow!A legjobb ujdonsag amit iden lattam szerintem.

A tech reszet is biztos (amennyire ertek en hozza…) realisan mutattak be, de ahogy a “social anxiety”-t bemutattak az elkepeszto.Nagyon reg kotott igy le barmi is.Ha megtartjak ezt a realista stilust hatalmas sorozat lesz…legalabb is szerintem.Meg mindig fel vagyok porogve (fel oraja fejeztem be).

Alterego 9 - 2015. 05. 31. 23:55

Ez így elismerést érdemel hogy viszonylag realisztikusan ábrázolnak egy szélsőségesen introvertált, antiszociális karaktert főszereplőként, és nem is teljesen szimpatikusan, hogy jaj, szegény csak félreértett helyes srác.

A barát meg a pszichiáter körül eléggé egy stalker creep benyomást ad, meg a közösségi média utálata is szerintem részben tudatosan hangzik olyan arrogáns emberundornak amilyennek hallom.

ElPadre - 2015. 06. 01. 08:32

nohát, meglepő volt. ez nem véletlenül egy amc-s sorozat? :) (de komolyan, amennyire stílusidegen ez az usa-tól, annyira otthon lenne az amc-n.)

ebben a szakmában dolgozom, és bár természetesen volt néhány “érdekes” megoldás a pilotban, tv-s szinten eddig talán ez a leghitelesebb ábrázolása a hackerkedésnek (bár ez inkább már crackerkedés, legjobb esetben is grey hat).

tuti, hogy a fiatal e-corpos tech kisfőnök nagy szerepet fog kapni. nem lepődnék meg azon, hogy ha ő örökölné a **SPOILER** **MOSTNEOLVASSTOVÁBB** **RONTÓC** “lebuktatott” tech főnök posztját; emiatt biztos, hogy elsőre nem fogja kiugrasztani a srác “aktatologatását”, de az is biztos, hogy ezzel valamilyen szinten sakkban fogja tartani.

azért van, ami zavar. nekem nagyon egyértelmű, hogy mr. robot és a főhős egy és ugyanaz a személy, á la tyler durden, és ami nagyot durrant a fight clubban, itt csak remélni tudom, hogy nem erre a csattanóra építik fel az egész sztorit. másrészt nyugtalanító, hogy a munkájától független helyen is bukkant fel e-corpos laptop, nekem ez is gyanús.

és ami a legjobban zavar, az az, hogy most várhatok egy hónapot!! arrrgh!!!

Stanlee - 2015. 06. 02. 15:36

@ElPadre: hat az biztos hogy eleg egyertelmunek tunik, es nagyon meglepne, ha nem igy lenne. Mondjuk ami zavar a dologban, hogy a ket boritekban ket kulonbozo IP volt, es furcsalnam, ha onmagara (vissza)utalo nyomot adna at a hatosagoknak. De az azert sokat jelent, hogy a dolgait folyamatosan kiirja DVD-re, nyomtat mindent, stb.

PTOBI - 2015. 06. 02. 18:56

Megnéztem a Wayward Pines pilotját, majd a Mr. Robot pilotját is.
Nyilván más a műfaj, de akkor is…
Mérföldekkel színvonalasabb számomra a Mr. Robot. Mondom ezt annak ellenére, hogy számomra a Wayward Pines is nézős maradt (7-es kezdéssel).
A sorozat témája keltette fel a figyelmemet. Noha nem sokat értek a programozáshoz, hekkeléshez, mindig is lenyűgözött ez a témakör.
Remek megoldásnak találom, hogy a főszereplő rideg, cinikus, már-már túlzottan realista perspektívájból mutatták be a környezetet. A karakterekkel, a történettel, a zenei aláfestéssel és az önmarcangoló-védelmező-lenéző személyiséggel felruházott Elliot kiemelésével engem mindenképpen megvettek. Függetlenül a következő részek történéseitől, kétségtelen, hogy számomra ez lesz a nyár egyik nagy újonca, noha jön még a Proof, The Whispers, Sense8, The Brink, Scream Queens és Zoo, de az ilyen sötét, rejtelmes, nyomasztó pszichothrillerek újra és újra ámulatba ejtenek.

energy - 2015. 06. 03. 01:33

Engem nem győzött meg. A srác nem néz ki hackernek. Az antiszociális dolog nem zavarja a kapcsolatteremtésben. Az első rész alapján inkább a balekot látom benne, aki úgyis lebukik majd, vagy az egész egy átverés, és csak kihasználják.

Dark Wolf - 2015. 06. 03. 16:21

Fura, hogy mennyien írtok realizmusról, pedig szerintem az a legérdekesebb ebben a pilotban, hogy erősen megkérdőjelezhető, hogy mi valós és mi nem. Hiszen minden, amit látunk, a főszereplő nézőpontjából van bemutatva, és azt is egyértelművé tették, hogy hősünknek van egy pár mentális problémája. A sztorit úgy kapjuk meg, hogy mi vagyunk a srác képzeletbeli barátja, akinek elmondja a történetet. És arra, hogy mennyire az ő “szemén” keresztül látunk mindent, az remek példa, hogy miután elmondta, hogy ő az E Corpot mindig Evil Corpként hallja a fejében, utána az összes többi szereplő szájából is így hallottuk. Baromi érdekes lesz ez így.

Brynden Rivers - 2015. 06. 04. 12:59

Jól eltalálta a korszellemet a pilot, csak így tovább :)

Kötelező - 2015. 06. 05. 17:34

#791337 Rekollekt [Betonkeverő] 2015-06-03 17:25:21 (2 napja)

[quote]A Mr. Robot valóságalapú… A Snowden-dokumentumfilm kiterjesztése filmsorozaton át, azt sugallva, hogy amit a kormányok bűnöztek és bűnöznek a polgárokkal (óriáscégeken keresztül is), azt a polgárok is bűnözhetik már a polgárokkal (többek között), és “nem valószínű”, hogy csak sugallatról van szó… Olyasmi analógia ez, mint amikor az internet katonai és kormánycélú használata “kiterjedt” előbb az oktatási területekre, majd az egész világra. Citizenfour: a magánélet holokausztja a kormányok által (potenciálisan az összes kormány által). Mr. Robot: a magánélet holokausztja a polgárok által (potenciálisan bárki által már). Amúgy jó trükk bármi ELBAGATELIZÁLÁSÁRA az, hogy csinálunk abból például filmet…[/quote]

majomka - 2015. 06. 13. 18:30

Hát ez nagyon ütött, köszi nektek, hogy felhívtátok rá a figyelmem! Egyedül talán a jelszóhoz az alapinfok megszerzése volt eléggé hiteltelen, mivel ugye már a csapból is az folyik: ha felhív valaki “adategyeztetés” céjából küldjük el a pitsába. Kíváncsi lennék egy igazi unix/hacker guru véleményére a technikai részekről + a hasznát szakzsargonról. Ha Blöff-szerű lesz az alapkoncepció az igencsak csalódás lesz számomra. Unom már a sok kópiát, ideje lenne már egy tényleg eredeti ötlettel működő sztorijú sorozatnak.

sherlock20 - 2015. 06. 17. 19:09

Ma megnéztem, baromira bejött. Most lehet izgulni hogy ez a szint maradjon is…
8/10 részemről is reális, iszonyat jó hangulata van, érdekes a téma, meglátjuk merre megyünk ezzel.

winnie - 2015. 06. 17. 22:47

“A srác nem néz ki hackernek. ”

??? az milyen a hacker kinézet?:)

Sarmosyeti - 2015. 06. 18. 07:15

Nekem is tetszett, és szerintem a főszereplő nagy hasonlóságokat mutat a Sötét sebessége című könyv főszereplőjével.

kplesz - 2015. 06. 24. 15:42

úristen köszi az írást nélküle nem találtam volna meg ezt, nagyon jó volt a pilot

sehrezad - 2015. 06. 24. 20:55

Na, ez tényleg remek volt :) És el tudom képzelni, hogy marad ez a színvonal, legalábbis megközelítőleg. A sztorit persze el lehet rontani, de a megvalósítás nyilván marad hasonló, és az benne az igazi. Váltások, belső monológok etc.

energy - 2015. 06. 25. 00:39

??? az milyen a hacker kinézet?:)

Szemüveges, nem izmos, sápadt?

pod - 2015. 06. 25. 20:28

Hát én ennyire kínosan röhögős pilotot már régen láttam.
4chan levetett zoknija, csak áthipozva(úgy meg minek???).
Aspie pseudo-wizard r9k főhős, még úgy is néz ki, mint pepe, beszarás :D
Vannak még normiek, chad és CT3.14 is.
A polos vén hülye épp csak nem mondta ki az óriáskerekes shitpostja alatt, hogy a kerozin nem olvaszt acéloszlopot, pedig vártam. Ha már hitlerről szó se lehet, ugye.

CW-re kellett volna tenni szerintem, ne csak 15éves lányoknak adjanak műsort, a fiúknak is!

Scoo - 2015. 06. 30. 08:00

Tegnap este megnéztem. Egyből berántott és nagyon bele se akarok kötni. Remélem marad végig ez a színvonal.

galocza - 2015. 07. 02. 23:15

örülök, hogy nem vagyok bolond azzal, h már 5-10 perc után a fight club ugrott be, még a skizofrénia, az “adósságelengedés” stb előtt. utána meg már csak erősödött a dolog…
kiváncsi vagyok, ebből mi sül ki. eddig (ep1) simán megérdemli a hájpot.

winnie - 2015. 07. 02. 23:24

az 1×02 vége elég érdekes ennek tükrében:)

zagloba - 2015. 07. 03. 02:21

” A jól összehozott dráma, az egész korrekt (nem HTML-kódokkal támadnak a gonoszok, mint máshol:) számítógépes rész mellett szomorú, ahogy a főszereplő “Tylerként” beolvas a Facebooknak meg hasonlók. Sokkal jobban működhetnek a finomabb utalások,”

Ez miért lenne igaz minden esetben?
Van, amikor igenis keményen bele kell tolni a dolgokat az arcunkba.
Valahogy úgy, hogy “Hé, ember nézz már magadra!”
Igenis kellenek ezek a kritikus hangok, ilyen volt pl. a SoA elején még Jax Teller is /aztán megváltozott/, vagy pár epizód a The Blacklist-ben, és akár a PoI-ben is.

A Downtown Abbey-ben biztos elég, ha finoman utalnak arra, hogy pl. csak langyos a tea, de itt ez a stílus teljesen oké volt.

Rami Malek óriási /már a The Pacific-ben is az volt, pont most láttam ismét/, Christian Slatert pedig mindenben szeretjük.

Kiváló pilot, minimum 9/10.

Norbii - 2015. 07. 03. 20:51

amúgy a 2. részben jobban is ügyelhettek volna mikor raqe üzemmódban kivégzi az elektronikus szarjait..és egy rántással kihúzza lazán a videokártyának a kábelét :DD

C-DEF - 2015. 07. 03. 23:26

nagyon f@sza pilot volt,instant nézős lett

winnie - 2015. 07. 04. 08:51

“Ez miért lenne igaz minden esetben?”

nem irta, hogy minden esetben. sot, eppen felteteles modban fogalmaz.

mogsta - 2015. 07. 04. 13:37

nem lesz kritika az s01e02-ről? majd ha írok egyet? =)

_Peter - 2015. 07. 04. 20:40

“Christian Slatert pedig mindenben szeretjük.”

Lehet eretnekség itt a sok junkie előtt ilyet említeni, de nem unalmas Slater általában szinte ugyanazt a nagydumás karaktert hozza? Nem láttam sok mindenben, de a Mr Robot után eszembe jutott volt pár éve a Breaking In című nem túl sikeres sorozat. Valami kreatív biztonsági cég, hackerkedtek, betörtek, Odette Annable na úgy már biztos beugrik mindenkinek. :)
Karakterben hasonló volt Slater ott is, ő volt egy titkos csipet-csapat nagydumás főnöke. Egyik pillanatban szivatta a fiatal főhőst, másikban dícsérte. Mint itt. Szóval most ahogy megint látom őt ebben a sorozatban hasonlóan lazán osztani az észt, minden jelenetnél feltűnik az írók beskatulyázták ilyen szerepekbe?

zagloba - 2015. 07. 04. 22:13

winnie:
Igaz, hogy van benne feltételes mód, de human itt a mondatot valójában így érti: “Szerintem sokkal jobban működnek a finomabb utalások, de igazából a nagy beszédben azt éreztem, hogy a trailer miatt készült.”

Erre reagálva írtam, hogy szerintem itt éppen hogy az erőteljes, direkt szókimondás volt a jó megoldás, nem a finom utalások. Lévén, hogy a főszereplő folyamatosan narrálja /sokszor kemény hangon/ az eseményeket, és a körülötte lévő embereket. Pl. “Fuck society”.
Arról most ne is nyissunk vitát, hogy Elliotnak még igaza is van, mert nagyon messzire vinne magától a sorozattól.

_Peter

Csak látszólagos a hasonlóság, mert a Breakin In egy zseniális komédiasorozat volt, mára kult státuszú lett szerintem, ami annyira sikeresnek bizonyult, hogy bár a Fox teljesen értelmetlen módon kaszálta, de a rajongók nyomására be kellett rendelniük egy második évadot.

A Mr. Robot viszont egy teljesen komor dráma, ahol Slater szerepe, karaktere még egyáltalán nem világos.

De ezek is eléggé elütnek az általad említett jellemzőktől: Mind Games, My Own Worst Enemy.

Gabalade - 2015. 07. 05. 01:48

A hacker-csapat neve fsociety, nem Mr.Robot.

hbal - 2015. 07. 06. 00:20

ez a második rész még jobban is tetszett, mint a pilot. nálam a nyár egyik legnagyobb pozitív meglepetése a sorozat, remélem tartja a szintet.

szpojleres mókus - 2015. 07. 06. 22:40

Nekem meg az első rész tetszett nagyon, a második az meg átment szcifibe.

Elnéztem volna egy ilyen tipikus antiszociális 4chanen lógó csávó kalandjait aki hekkel, és néha segít az utópia projektbe.

De ez a szuperhekker csapatban vagyok szint nagyon nem jön be.

Néma Harcsa - 2015. 07. 07. 00:36

Hát, hát… Ez a sorozat így két rész után leginkább bájosnak nevezhető. Akár még kultstátuszt is begyűjthet magának, ha kicsit sűrítik a társadalmat bsztató ficghtclubos, 24thhouros monológokat.
Nekem ennyi épp elég volt belőle, de megértem, ha valakinek nagyon bejön.
(Ja, Slater is felírható az egykor alsó A-kategóriás sztárból sorozatmellékké avanzsált színészek közé.)

Néma Harcsa - 2015. 07. 07. 00:37

(25thhour, bocs, késő van.)

sepörd - 2015. 07. 08. 01:34

hopp, ez erõs volt, ha tartja a szintet nagyot szólhat.

muhaddib - 2015. 07. 08. 22:10

Sajnos a második rész egy HATALMAS csalódás volt. Az első rész után, nyilván nem lehetett ugyanazt a szintet hozni, de ha az első egy 9/10, a második rész egy 3/10 volt. Az fsociety rész érdekes is lehet, de pont Slater cseszi el. Valamiért ez az ember benne ragadt ebben a jófej-de-mindent-tud szerepben, és mindenütt ezt akarja hozni. Itt kifejezetten idegesít.Az egész fsociety rész igazából. Ebből a sorozatból simán ki lehetne hozni egy “beépített” emberes sorozatot, amolyan House of Cards szinten. De a második epizód röhejesen gyenge lett. Reméljük a javulást.

sherlock20 - 2015. 07. 09. 10:06

Második rész nekem se jött be annyira, mint az első. Meglátjuk a 3. rész merre billen, ilyen kiváló pilot után nehéz szívvel kukáznám a 3. rész után…

winnie - 2015. 07. 09. 13:07

a 3. rész is nagyon érdekes volt. kevésbé jött be nekem (tippre sokaknak nem fog, de hátha tévedek), mert túlságosan a múltra ment rá és a karakterekre, de iszonyat tudatosan építik fel, érdekes volt megismerni elliot “vágyait”.

Anthonz - 2015. 07. 09. 22:24

Nagyon fight club feelingem van, túl sok jel mutat erre, kíváncsi vagyok mi lesz ennek a vége.

Lemoni - 2015. 07. 10. 00:31

Nagyon tetszett a harmadik rész is és egyre jobban nem értem, hogyan került ez a sorozat az USA-ra, semmi bajom a csatornával, de nekem inkább a könnyedebb stílus képviselője. A főszereplő srác viszont a kezdeti ellenszenvem után kedvenc lett.

mogsta - 2015. 07. 10. 08:54

A Mr Robot Elliot munkahelyén jelenet közben nekem is nagyon Harcosok Klubja érzésem volt, a környezet nem igazán reagált a dologra pedig nem hiszem, hogy hétköznapi esemény lenne hogy egy vadidegen veszekszik az egyik kollégával. Egyáltalán, hogy a fenébe engedték be a gépek közé?

Az meg, ahogy Ollie ott hagyta a gépét a munkaidő végén külön kiverte a biztosítékot, nemhogy egy IT security cégnél, de bármelyiknél az az alap, hogy lezárom a gépet ha felállok előle… Nem tudom ez a trehányság a karakterhez tartozik vagy csak benézte a szakértőjük. Mondjuk Rappaport nem jön be ebben a szerepben, az Outsourcedben jól állt neki a bénázás, itt nem.

Anthonz - 2015. 07. 10. 17:17

Le van zárva a gépe, csak egy nagy Allsafe képernyőkímélő van, amit nyilván password véd.
A többi részét adom.

humandr - 2015. 07. 10. 20:42

Örülnék neki, ha hamis nyom lenne a Tyler Durden vonal. Annyira erősen sugallják, hogy talán pont az lesz a csavar benne, hogy mégse következik be.

sehrezad - 2015. 07. 10. 22:16

Baromi jó eddig, a részek nyitójelenetei mind marha jók eddig, izgalmas fényképezéssel – a harmadikban is ez tetszett a legjobban, de persze a többi is o.k. :)

majomka - 2015. 07. 11. 09:59

Nah valsz nem beképzeli magának a hacker csapatot, mivel amikor a nőjével bejön a lakásába, és ott találják a hacker csajszit, akkor beszél róla a nője miután azt kizavarják. Vagy csak elcseszték a jelenetet :) A szétverem a gépem jelenet nagyot ütött. Hányszor elképzeltem ezt anno x évvel ezelőtt, amikor a tor meg az irc alap fent volt a gépen, etc… :) Egy DDoS támadást egyébként bárki képes kivitelezni pl. a haverja IP-jére, nagyon vicces dolog tud lenni :) Főleg amikor könyörög hogy nagyon humoros ok, csak légyszi hagyd már abba! Hozzáteszem az igazán profiknak megvan erre a bejáratott procedure-je, szóval nem éri őket váratlanul akár egy ajtóbetöréses CIA ellenőrzés sem.

Piszkosfred - 2015. 07. 11. 16:23

Reg lattam ilyen jo pilotot, nalam is instant nezos. Kulon pluszpont, hogy a tech dumak is egeszen elethuek, megha van is benne Hollywood faktor, sokkal kevesebb, mint a nagy atlagban.

9/10

majomka - 2015. 07. 11. 17:28

Az unszimpi, frusztrált, pride-os manager gyerek az EvilCorp-ból milyen nyelven beszél a terhes nőjével nem tudja valaki? A tippem norvég/dán.

naughtyl - 2015. 07. 11. 19:52

Nagyon jó lett a megvalósítás. egyből berántós lett az atmoszféra.
szimpatikusak a szereplők is.

amúgy naagyon menők mostanság a svédek, mindenhol ott vannak:)

Fun fact: Emmy Rossum és Sam Esmail épp együtt nyomul.

winnie - 2015. 07. 12. 04:22

majomka: mivel a színész svéd, így az adja magát.

tomex29 - 2015. 07. 12. 09:59

Na tegnap este sikerült megnéznem az 1. részt és nagyon jó volt! Főleg hogy 3 pilot ment le tegnap és scream meg a zoo után felüdülés volt. az a kettő gyors kasza lett ez pedig simán egy 10/8. ugyhogy ma este sztem le is megy a másik 2 rész.

Thrasher - 2015. 07. 12. 20:46

höh, kár, hogy nem tudok közben nem arra gondolni, hogy mennyire tervszerű volt ez a csatornánál, hogy “na most valami hűdeharapósat is csináljunk végre”

sehrezad - 2015. 07. 13. 07:57

majomka, winnie: nem csak a színész, a karakter is svéd, volt erről infó a sorozatban

Thrasher - 2015. 07. 16. 11:45

Elyha.
Na a parttalan találgatást befejezhetjük, az 1×04 után egyértelmű, csak halu-e Mr. Robot.
Tök jó rész volt.

edg - 2015. 07. 16. 21:46

Elkezdtem nézni és tetszett a zene, a hangulat, de a sztori… Nem tudtam elhinni, az a baj. :(
Amúgy a főszereplő beszédstílusa kicsit hasonlít Magnus Carlsenére szerintem.

Meg a technikai részletek sem voltak életszerűek.
(Na, meg amikor a két nagymenő beszélget, hogy és te kde-t vagy gnome-ot használsz? — hááát. Ez aztán tényleg lényegtelen, de mindegy.)

Arnika - 2015. 07. 17. 15:48

Számomra a 4. rész volt a vége.
Néztem, néztem és nem értettem, hogy mit is akarnak.
2 rész lesz, hogy megolvasztják a mágnesszalagokat, ami biztos nagyon lényeges, bár utána nézhettek volna, hogy nem egy papír tasakban, a polcon tárolják az ilyeneket. Legalábbis 2015-ben.
Komolytalan az egész. A főszereplő bambasága, meg már unalmas.

lostfanka - 2015. 07. 20. 09:38

Na beleneztem a pilotba, aztan ledaraltam rogton 2 reszt. Engem megvett kilora. A foszereplo srac engem a 24. ben kifejezettem idegesitett, ezert voltam kicsit szkeptikus ezzel a sorozattal. De rakellett jonnom hogy hatalmas szinesz. Tetszik nagyon a narralas, az hogy jo kis porgos es jo a zene. Slater meg iszonyat jo:) Siman maradok evad vegeig.

m76 - 2015. 07. 20. 19:48

A 4. rész valami epic. Csak nézem és folyamatosan vigyorgok. Keith David ááá.

sehrezad - 2015. 07. 22. 08:30

A 4. kicsit sok volt, ez az irány annyira nem jön be, de hátha nem tartják ki.

lostfanka - 2015. 07. 22. 08:58

Na a 4. resz elegge nagy trip lett:) Mondjuk karakter epites szempontjabol fontos volt, csak valahogy mashogy is kiletett volna vitelezni. REmelem nem lesz tobb ilyen…

lostfanka - 2015. 07. 22. 09:02

Nem tudom sztem Mr. Robot siman lehet meg halu. A kocsmaban es a Allsafenel sem vettek rola tudomast. Nekem is kezd kicsit Fight Club feelingem lenni.

Brynden Rivers - 2015. 07. 22. 11:14

Továbbra sem értem mi a baj sorozattal. :)

– A mágnesszalagok elégetése csak prezentálás volt
– Mr. Robot egyáltalán nem Tyler Durden
– drogos trip – pilot óta tudjuk h. drogozik

m76 - 2015. 07. 22. 21:15

Szerintem hülyéskednek. Az ilyen részek miatt érdemes még sorozatot nézni, ami mer különleges lenni, nem akar belesimulni a saját közepességébe. Azért, hogy 18-49-ig és édes tudatlanságtól einesteni magasságokig mindenki elvárásainak megfeleljen. Hanem őszinte, elszállt, és brutális. Luther első évadja óta nem volt sorozatepizód amit annyira élveztem volna mint ezt.

m76 - 2015. 07. 22. 21:16

Mr. Robot létezése pedig továbbra sem nyert bizonyítást mivel csak a trip részét képező jelenetkben vett róla tudomást bárki is.

sehrezad - 2015. 07. 23. 08:43

Azt én sem értem, miért lenne mostantól egyértelmű, hogy létezik (vagy sem): a “tiszta” jelenetekben ugyanúgy nem szól hozzá senki a főszereplőn kívül, később pedig, amikor vannak interakciók, hallucinációkat látunk.
(Persze sokkal inkább nem létezik, mint igen, de még innentől is bármi lehet.)

Tod - 2015. 07. 23. 15:47

Ezt a hackerkedős bigyót hagyhatnák a fenébe és koncentrálhatnának Tyrellre és a kedves feleségre. Minden jelenetük eszméletlenül király.

gabor36 - 2015. 07. 26. 17:25

Annyi jót olvastam erről a sorozatról, hogy adtam egy esélyt, de ez is csak egy közhelygyűjtemény, tele a szokásos panelekkel: kommunikációra elvileg képtelen zseni hackerrel, persze amikor a dramaturgia úgy kívánja, megered a nyelve. A pénz nem érdekli, miközben egy lyukban lakik, a ő jótékony nyomozó, aki leleplezi a bűnözőket(arról ne beszéljünk, hogy ő hány bűncselekményt követett el az első részt alatt, ő az amerikai fólkor szerint megteheti), és hiába dolgozik egy cégnél, azt utálja, mert csak az anonymus-féle alvilági csoportban tud a jóért küzdeni. Mindezt jól mutatja, hogy az utcán mindig kapucniban jár, mert ő olyan alvilági alak. És persze a technikai cégek, meg az éjjeli hacker csoportok tele vannak bombázó csajokkal, ahogy az mindenki előtt tudva lévő. Ott van a szokásos szőke csaj, akiről az első képsornál tudni lehet, hogy majd ő lesz a kissé retardált gyerek csaja, mert ő a meleg szívű-megértő leányzó aki a lúzerekre bukik, de még van barátja, akiről persze hamar kiderül, hogy mekkora barom. Na persze mindenki rosszfiú akire hackerünk rászáll, csalja a barátnőjét, és, hogy igazán utáljuk kiderül még állatkínzó is. De, hogy bizonyítsák milyen jó a főszereplő, el kell vennie a rossz fiútól a kutyát is. Szóval működik a fekete-fehér jófiú-rosszfiú séma. Az alvilági hackercsoport vezetője meg hiteltelenebb nem is lehetne, hiába adtak rá szemüveget, meg öltöztették ócska göncökbe. Nála csak a főszereplő állandó szenvedése meg monológjai rosszabbak, aminek stílusa a Max Payne-ben még elment, itt viszont inkább csak idegesítőek.

Uff - 2015. 07. 26. 21:21

Egyik délután unalmamban rákattintottam és Bámmm ütött mint az ipari áram,azok a részek jöttek át ahol csak a zene szól a kép mellé néha egy kis monológgal szinte éreztem, hogy a metrón ülök vagy sétálok az utcán.
(gabor36 a főgennyáról meg nehogy kiderüljön, hogy csak egy “Harcosok klubja” eset.

Brynden Rivers - 2015. 07. 27. 23:06

@gabor36:

Te egy másik sorozatot nézték :)

Az első öt rész alapján 99% hogy soha nem fog összejönni a szőke csajjal, és az is baromi egyértelmű lett hogy nincsenek “jók” és “rosszak”

Thrasher - 2015. 07. 28. 20:47

“Nem tudom sztem Mr. Robot siman lehet meg halu. A kocsmaban es a Allsafenel sem vettek rola tudomast.”

Gyerekek, ne idegesítsetek már fel.
Éppen arról beszélek, hogy a 4. részben olyan szinten ignorálta mindenki, hogy átbillentünk arra a pontra, hogy ha mégis oda lyukadunk ki, hogy létezik, akkor az említett jelenetekről az fog bebizonyosodni, hogy nagyon rosszul vannak megírva, és a folyamatosan tolt, szánt szándékosan nem egyértelmű írást teljesen elrontották ott.
Tehát vagy nagyon abba az irányba akartak eltolni minket, hogy csak halu, vagy nagyon elrontották.

Rettus - 2015. 07. 28. 22:19

@Thrasher:
A motelben a feketébe oltott indián hackerrel üvöltözik Mr.Robot, miután összekülönböznek azon, kórház, vagy sem. Bár lehet, ez a jelenet a bug :D

Tso - 2015. 07. 28. 22:34

Jó féle, jó féle… és bár apróság, de azért azt, hogy gondolták, hogy a szőke csak úgy besétál és megfertőzi az Allsafe-et? Komolyan nincs egy biztonsággal foglalkozó cégnél egyetlen kamera sem? Az egész épületben sincs? Akár még a portás is emlékezhet rá…

Meg azért ez az emeljük fel a hőmérsékletet dolgot is elég gyengének érzem.

De ezektől függetlenül jó sorozat, folytatni fogom, de azért ne gyarapodjon a butaság.

lostfanka - 2015. 07. 29. 09:08

@gabor36: Tedd felre az eloiteleidet es ha nem probalsz meg marha okosnak es nagyon tapasztalt sorozatnezonek tunni akkor rajonnel hogy ez egy igen csak jo sorozat, olyan ami mostanaban nem nagyon volt.

lostfanka - 2015. 07. 29. 09:10

@Tso: A szoke csaj ott dolgozik, miert ne mehetett volna be este dolgozni. Gondolom nincs minden dolgozora egy kamera raallitva.

lostfanka - 2015. 07. 29. 09:12

Na akkor e05 utan: Hat ez a resz nalam abszolut a het es a sorozat legjobb resze volt, vegig feszult volt, marha jol megvolt csinalva, tetszett a talalkozas a cegnel. Mr. Robot szerintem mostmar egyertelmuen nem halu, a barban sokan tudomast vettek rola, habar ettol meg lehetett a srac is, mint Tyrel:)

Adäm - 2015. 07. 30. 12:45

Korábbi epizódoknál is örvendeztek már és dobálták a “leg” jelzőket, de az 1×06 az év epizódja!! Basszus az utolsó percek: a zenei aláfestés, ahogy áll a elveszetten a közeledő szirénák tengerében *_* Libabőr, egyszerűen zseniális!

Endru - 2015. 07. 30. 13:26

Elnézést, hogy ilyet írok, de ez berántott mint a pics@! Zseniális!

Thrasher - 2015. 07. 30. 13:50

Yep, Melák, és a zene, kitűnő helyenként a sorozat, mint az utsó jelenetben is.
Néha lehetne konvencionálisabb a fotózás, mert van, amikor céltalanul trükköznek, de inkább túl különcködő legyen valami, mint sablonos.

@lostfanka:
“Mr. Robot szerintem mostmar egyertelmuen nem halu, a barban sokan tudomast vettek rola, habar ettol meg lehetett a srac is, mint Tyrel:)”

Ezért nagyon gyenge az az álláspont, hogy nem halu.
Rögtön rávágod azt az opciót, miszerint lehetám, hogy mégis halu, és a kávézóban az valójában Elliot volt. Hasonló sztorikban teljesen simán alkalmazható megoldás, mint ahogy az általad említett Fight Clubban is volt, ami nyilván sokaknak a recept ilyen sztori írására.

Arra viszont nincs ilyen kényelmes magyarázat, hogy pl. amikor utaztak Black Mountain-termosztátot hekkelni, akkor út közben miért nem reagált rá se feka, se zabagép egyetlen egyszer se.

Nyilván nem fogunk egyértelmű választ kapni egyelőre, nem ez a cél.
De ha pöppet intelligens nézők próbálunk lenni, akkor felmérjük, hogy melyik lehetőségnek van több értelme a részekben látottak tekintetében, és bizony baromira nem annak van, hogy FSociety-ék meg vannak sértődve a főnökre, és soha nem szólnak hozzá egy szót sem, amikor meg kivételesen igen, akkor feltűnően egymást váltja a jelenetekben Elliott és Robot, mint aktív karakter.
Arról már nem is beszélve, hogy mennyire fontos elem a sztorinak Elliott kapcsolata az apjával, nyilván nem véletlenek a párhuzamok.

Aki ezeket a dolgokat nem látja át, az az én szememben egyszerűen kommersz néző, aki mellett simán elmennek egy intelligens forgatókönyv apróságai.

Thrasher - 2015. 07. 30. 13:51

Hja, fontos részlet, ami lemaradt:
nyilván elmehet még a másik irányba is a történet, nem ltok az írók fejébe, de azzal azt fogják leköpni, amiit eddig csináltak, és azonnal olcsó, a nézőket minden tét nélküli trükkökkel átverő vacakká devalválják az eddigieket.

lostfanka - 2015. 07. 30. 14:08

@Thrasher: Az en verziom is egyre jobban a fele hajlik hogy csak egy halu, illetve o Mr. Tyler. Nekem a kocsmas jelent volt az egyik ami majdnem eldontotte a vitat. A mostani baros jelenet viszont megint megbillentett. Jol jatszanak a nezovel na:)

das - 2015. 07. 31. 14:18

zseniális a sorozat, addig a pontig imádni is fogom amíg valóban le nem leplezik ezt a tyler durden behaluzva klisét… jó, nem klisé, de már láttuk párszor, és erre a gerincre felhúzni egy sorozatot viszont egy kicsit csalódottá tenne!

madmano - 2015. 07. 31. 21:28

Abszolút “halu-párti” vagyok én is. Ez a jelenet volt, ami végleg elbillentette nekem a mérleg nyelvét:

http://i.imgur.com/mpqw2k1.png

Pedig régen volt már, ep2 20. perce környékén. Valakit főnöknek szólítanak a többiek, de nem Mr. Robotra néznek, már azelőtt is Elliotra, hogy előbbi beállna elé és felrakná a napszemcsit. Ráadásul ez az egész szemüveges dolog annyira meg van ágyazva a szezon végi nagy montázsnak, amikor Elliot rájön, hogy végig ő maga volt Mr. Robot és látjuk, ahogy most már ő veszi fel a szemüveget és ad utasításokat, hogy csak na!

Malachi - 2015. 08. 01. 15:08

továbbra is erős anyag, nagyon.

Anthonz - 2015. 08. 04. 17:23

Nekem mostmár 100% a halu. Amikor megjelenik a semmiből a lépcsőházban, természetesen Elliot egyedül van és dumálnak egyet, de nem segítene semmiben neki, sem a börtönt meghackelni, sem a két fekát leverni vagy akármi. Ha eddig nem lett volna egyértelmű, akkor mostantól az.

AdamBan - 2015. 08. 06. 00:29
Malachi - 2015. 08. 06. 14:54

AdamBan – ez menő, de mikor az fsociety parancsra Facebook csatlakozást ajánlott, felröhögtem. :D

winnie - 2015. 08. 11. 10:52

na, eljutottam keith davidig. ez kész.

Bence - 2015. 08. 11. 19:09

1×07 után úgy érzem a halu kérdés eldőlt…

Malachi - 2015. 08. 13. 13:09

na ja, a boldog kis család. és még van három rész!

Anthonz - 2015. 08. 13. 16:59

Ha-haa!
Asszem nem írtam be végül, de ez volt a gyanúm, Mr. Robot nem lehet csak valami random arc.

A rész elég gagyi volt egyébként, nem értem miért követjük ennyi Tyrellt, bár elég beteg a csóka, jó lenne ha a rendőrök elvinnék.

LoGi - 2015. 08. 13. 20:07

Jól értem, a készítők egy Fight Club-ot húztak meg?

LaCRossE - 2015. 08. 13. 20:47

Mr. Robot úgy néz ki, Elliot apja, aki elvileg meghalt. Mivel még nem tudjuk, haluzza-e a csávót, ezért nem mondom, hogy ez most megdőlt vagy sem, de inkább hajlok arra, hogy az apja valós.

mogsta - 2015. 08. 13. 21:26

LoGi: nem jól érted, a Fight Club főszereplője egy hasadt személyiség, itt pedig az apu van hallucinálva. illetve a hugi emléke volt kizárva, bár arra is göndoltam hogy ő is hallucinálva van. nem emékszem anyuval mi történt, ha említették egyáltalán. szép kis család, az biztos.

LaCRossE - 2015. 08. 13. 21:53

Azért nem stimmel nálam az, hogy haluzza az apját, mert Tyrell találkozott Mr. Robottal és beszélt is vele. Ha még Eliot=Mr. Robot lett volna, akkor meg lehet magyarázni, hogy Tyrell igazából Eliottal találkozott, de így nem tudok rá más magyarázatot adni, hogy Mr. Robot nem képzelgés.

b - 2015. 08. 14. 00:00

Ez eszméletlen király rész volt. A leleplezést én olyan évad végi cliffhangernek vártam, de már sokkal tovább nem lehetett húzni.

Hasadt személyiség, Tyrell valójában Eliottal találkozott, aki éppen Robotként volt ott. Amikor Eliott a tükörbe nézett, ez egyértelműen kiderült, a maszkos alak mellett Robot is felvillant egy pillanatra.

Azért a hackercsaj=huga nagy wtf volt, de legalább egyből kiderült honnan ismeri a szöszit.

Amúgy nekem a white lotus kicsit Banshee-s Job-ra hasonlított (nem a személyiség, inkább a külső). “She”-ként hivatkoztak rá, de bakker szerintem tutira pasi

LaCRossE - 2015. 08. 14. 00:04

BD Wong játszotta White Lotust.

Nem vagyok meggyőzve, szerintem nem halu, de majd meglátjuk.

mogsta - 2015. 08. 14. 00:23

Lehet, hogy mégiscsak hasadt személyiség lesz az övé, bár olyan jelenet még nem volt, amiben Elliotot olyan dologgal hozták összefüggésbe amire nem emlékezett, mert a másik énje (az apu-énje) vett részt benne, mint pl. amikor a wudu-hekkert vette rá, hogy térjen vissza a csapatba. Persze a hasadt személyiségek egymás közti viszonyába a teljes elszigeteltségtől kezdve a folyamatos egyszerre jelenlétig sok minden belefér. (gondolom én, jó lenne ha egy szakértő elmondaná hogy is van ez.)

Szerintem az idő java részében mr robotapu csak hallucinálva van, aztán néha átveszi az irányítást Elliot teste felett, de hogy ezekről az esetekről Elliot tud-e, azt nem tudjuk biztosan, szerintem nem.

De hogy Elliot meg van zakkanva az nem kérdés, az első rész első pár mondatában jelezte, hogy egy képzeletbeli baráthoz beszél, hozzánk. Aztán ott van a tükrös jelent, amiben arra kellene választ kapnunk, hogy ki is ő valójában, erre kb az összes szereplőt látjuk az arca helyén, Tyrell, Darlene, Angela, Mr Robot, az fsociety guy, sőt, 1 kocka erejég még Sam Esmail is feltűnik, lásd: http://i.imgur.com/zfoaA7v.jpg

bvr - 2015. 08. 14. 01:07

mióta halu-nemhali kérdés felmerült, abban biztos voltam hogy amennyiben halu (vagy hasonló), akkor ez az apa.
Annak viszont nagyon örültem hogy biztosan nem csupán ennyi a nagy csavar mert az elfelejtett húg-dolog teljesen váratlanul ért. Plusz úgy fogalmazott: “did you forget _again_?” Meg a tükrös jelenet. Szóval örülök hogy a mr robot kérdésnél komplexebb dolgot építettek, kíváncsian hogy alalul tovább (és remélem nagyon azért nem lesz elb*szva a végére :))

AnarchoiD - 2015. 08. 14. 12:00

Vegre a 8. reszben megvillantottak azt amit az elso resz ota gyanitottam..

Malachi - 2015. 08. 14. 13:20

az Evilcorpos pszichopata amikor a kocsiban tárgyalt Mr. Robottal? nekem egyelőre az elég, hogy azt gondoljam létező alak. ugye arról volt szó, hogy valamit lezsíroztak előre, (hogy CTO lesz, vagy ki tudja mit, talán nem figyeltem jól) és ugye nem jól alakul a dolog.

de az igaz, hogy az emlékezetkiesésekkel BÁRMIT meg tudnak magyarázni visszamenőleg, szóval lutri az egész.

mogsta - 2015. 08. 14. 14:28

@Malachi: szóval apuci még se halt meg rákban, ami az E corp által elkendőzött veszélyes hulladékos baleset miatt alakult ki nála? Amiben Angela anyja is meghalt? A semmire fűzték fel a Colby szál java részét?

Kizárt, hogy apu éljen.

Egyébként Tyrell azt mondta (ha már lusta vagy visszanézni), hogy “tudnom kell, mit tervezel! elvileg szövetségesek vagyunk, nem? Lehet, hogy pont ugyanazt akarjuk és nekem abban részt kell vennem.” (I have to know what you are planning, we meant to be allies. We might just want the same thing and I need to be involved.) Szerintem volt egy Tyrell – Elliot (mint Mr Robot) találkozó a múltban, amit még nem láttunk…

Egyre valószínűbbnek tartom, hogy az egész Alderson család csak Elliot fejében létezik.

Malachi - 2015. 08. 14. 14:39

tehát pontosan az történt, amit írtam – hogy nem tudjuk, mit beszéltek meg. de azért kösz, hogy helyettem is visszanézted!

a másik, még egyszer mondom – az emlékezetkieséssel mindent, és az ellenkezőjét is beadhatják a maradék részekben. gondolod, ha a húgára nem emlékezett, akkor az apja múltjára biztosan? elég nagy adu ez az írók kezében mostantól.

_Peter - 2015. 08. 14. 14:50

Király még mindig, és mi van ha Elliot egy Shutter Island féle kísérlet alanya?

Becky - 2015. 08. 15. 12:35

Na jó én csak egy valamit nem értek az első rész kapcsán…mi a fene baja volt Josh Grobannel? :D
Amúgy én is csak szuperlatívuszokban tudnék beszélni a sorozatról, de ezeket már mások leírták helyettem, úgyhogy csak annyit mondok, hogy eddig nagyon bejövős.

LaCRossE - 2015. 08. 16. 00:38

Amúgy annak, hogy Mr. Robot lelökte Eliotot a 2. részben, sokkal több értelme van úgy, hogy ő az apja. Én egyelőre meg vagyok győződve róla, hogy igazi.

mogsta - 2015. 08. 16. 10:49

vagy leugrott…

asdf - 2015. 08. 16. 10:58

SAG foundation:

Conversations with MR. ROBOT
Q&A with Christian Slater, Rami Malek, Carly Chaikin and Portia Doubleday.

https://www.youtube.com/watch?v=8JBM351OKDc

LaCRossE - 2015. 08. 16. 19:26

mogsta: hát az én szememben inkább az, hogy létezik Mr. Robot, minthogy Eliot a saját képzelgésében lelökte saját magát.

Norbi - 2015. 08. 17. 13:16

Nagyon örülök, hogy nem az évad végére hagyták a leleplezést, az meg elég váratlanul ért, hogy Darlene Elliot testvére, erre tényleg nem számítottam.

A Tyrell Wellicket játszó Martin Wallström valami eszméletlen jó, simán az év felfedezettje nálam, örülök, hogy a karaktere nem csak egy klisés pszichopata.

Davidcsomor - 2015. 08. 17. 13:39

Láttam, hogy ez a rész majd valami nagy csavart fog adni, árulkodott erről a 9.7es IMDB értékelés pl., de erre aztán pont nem számítottam. Már annyira azt gondoltam, hogy mindenki valódi, erre hirtelen jön egyik mindfuck a másik után, és üvöltözök a szobámban a rész nézése közben hogy mi a fasz van. Ez persze jót jelent, rég esett már ekkorát az állam. Ráadásul még mindig fennáll egy-két kérdés, hiszen hiába derült ki, hogy Mr. Robot Elliot apja, elvileg ő meghalt, tehát vagy haluzza, vagy ami talán méginkább kézenfekvő lenne, meg sem halt, és ezzel kapcsolatos lehet a Tyrell által tudodd tutka. Sok potenciál van még ebben a sztoriban, rohadt kíváncsi vagyok, nekem ez a rész 10/10es volt.

mogsta - 2015. 08. 17. 17:01

Szerintem Elliott Tyrell által tudott titka az, hogy benne van az fsocietyben: látta amikor kicserélte a mappát, amibe aztán Colby belebukott.

davidcsomor - 2015. 08. 17. 19:21

de hiszen az nem elliot titka, vagyis az övé is, de itt Mr. Robotról van szó, és ők ketten a jelenlegi állás szerint nem azonosak!

lostfanka - 2015. 08. 19. 10:38

Azta ez a sorozat nagyon eros. Nem tudom mikor lattam ennyire osszetett es jol megcsinalt sorozatot. Zene is mindig nagyon a helyen van.

Valaki irta hogy a huga is halu, tuti nem, a resz elejen meg is mutattak nekunk hogy letezik.

Az en velemenyem az hogy Eliott haluzza az apjat, nem veletlen hogy egyetlen kozos jelenetukben sem vesz rola tudomast a kornyezet. Lasd amikor ulnek a barban, vagy maikor az apja besetal az irodaban es senkinek nem tunik fel hogy ott van. Eliott es az apja kozott olyan eros volt a kapcsolat hogy ez hozta ki belole. Tyrell es Eliottot alakito szineszeknek meg mehet az Emmy iden. Hihetetlen alakitas mindketto. Slater meg siman csak hozza amit szokott:) Kar hogy elobb utobb el fog tunni a karaktere.

lostfanka - 2015. 08. 19. 10:40

Davidcsomor: Eliott apja tuti halott, ezt megerositette nekunk mar a szoke csaj is. Elvileg o nem kattant szoval az igazat beszeli:) A huga pedig letezo szemely, ezert is setalt be ugy Eliott lakasaba mintha otthon lenne.

Rorki - 2015. 08. 19. 11:58

Szerintem az apja Eliot egyik személyisége, akinek a képében megegyezett Tyrell-el. Gondolom az áhított pozíciót kínálta neki, cserébe az nem buktatja le (Tyrell látta ahogyan kicseréli a dossziékat a meetingen, onnan már nem kell nagy ész hogy összerakja a képet, a srác pedig egy szociopata gyilkos, de nem ostoba). Tyrell mondja is a feleségének, hogy találkozott egy kis informatikussal, és rosszul mérte fel a srácot. Ez az egész pedig majd a “nem emlékszem” kártyával lesz megmagyarázva. Uff, én beszéltem. :)

mogsta - 2015. 08. 20. 13:32

mindenre megvolt a válasz, csak részletkérdések maradtak nyitva. az más kérdés, hogy ezek a válaszok kinek mennyire fognak tetszeni

lehet tippelni, vajon sikerül a terv legyőzni az Ecorpot? szerintem kizárt. lehet, hogy Tyrell el fogja árulni Elliotot, hogy visszakerüljön az E főnök kegyeibe. nem hiszem, hogy csak úgy le tudna mondani a svéd családmodellről, ha már annyit küzdött érte. de az is lehet, hogy tényleg megzakkant annyira, hogy Mr. Robot oldalára álljon.

Malachi - 2015. 08. 20. 13:36

KIBESZÉLŐT AZ 1×09-NEK.

nem is az, hogy milyen tökéletesen vezették elő az egészet. a fényképezés és a zene eddig is tökéletes volt. de mikor az öreg meglátogatta a szőke lányt – az a jelenet az év egyik legjobbja lesz összesítettben, ebben egészen biztos vagyok. jó ég, mennyire tökéletes ez a sorozat.

hm, a fater témához annyit, hogy az eddigi lebegtetés után a rész elején, amikor 94-ben mutatták, akkor kezdett el gyanússá válni, hogy miért is nem változott 20 év alatt semmit. mondjuk a 08 végén ott voltak a fotók, de azok mégsem olyan meggyőzők. hát ennyi emberek, érdekes lesz a vége. :) de marha jó ez a sorozat, áááá!

Ghostika - 2015. 08. 20. 13:53

Kellett vagy fel perc mire leesett honnan ismeros a dallam a resz vegerol :)
Nagggyon jo ;)

Daniel - 2015. 08. 20. 14:31

Remélem nem az lesz Tyrell sorsa, hogy Elliot a popcorn gépben lévő pisztollyal lelövi (mivel számomra az utolsó képkockák ezt sugallták.)

Malachi - 2015. 08. 20. 15:03

Ghostika – ja, ja a Pixies mennyire szép tisztelgés már a Fight Club előtt.

LaCRossE - 2015. 08. 20. 17:33

Azt hiszem, a Sense8 mellett ez az év legjobb újonca eddig.

LaCRossE - 2015. 08. 20. 17:34

Ja, és Rami Maleknek kijár szerintem az Emmy egy ilyen főszerepért.

A. - 2015. 08. 20. 22:01

Gyönyörű volt az utolsó jelenet a zenével és a két zseniális színésszel (nálam mindketten az év felfedezettjei, és C. Slater is odatette magát, főleg a cold openben, ami szintén baromi jó volt)
legjobb epizód az évadban talán.

davidcsomor - 2015. 08. 21. 10:34

lostfanka: Igen, a szőke csaj valóban nem kattant, és megerősítette az apja halálát, de van egy olyan teóriám, hogy amit Tyrell tud Mr. Robotról, az az hogy életben van, nem halt meg anno. Persze ez csak találgatás, de simán benne van. Valamiért az az érzésem van hogy Mr. Robot nem lehet halu.

LaCRossE - 2015. 08. 21. 11:15

davidcsomor: még ezután a rész után sem? Én voltam eddig a legjobban meggyőződve, hogy szerintem él, de az 1×09 után már én sem tudom azt mondani, hogy nem csak hallucináció.

Andro - 2015. 08. 21. 14:02

Ha Elliot csak képzeli az apját, akkor kb. ő is olyan lehet, mint Norman Bates a Psycho-ban, aki sokszor eljátssza, hogy ő az anyja és az anyja hangján is beszél. Tehát Elliot simán lehet, hogy felvette az apja személyiségét, mert annyira erős volt köztük a kapocs, hogy képtelen volt feldolgozni a halálát. Talán ez is okozta, hogy elfelejtette Darlene-t.

Vagy a másik lehetőség, hogy apuci tényleg nem halt meg. Mondjuk tényleg érdekes lenne, ha felbukkanna a halottnak hitt apuka 20 év után.

Slater meg ne tűnjön el nekem! Imádom a színészt, és ha Elliot ismét Mr. Robotnak képzeli magát, kell valaki, aki az apját játssza!

Malachi - 2015. 08. 21. 14:47

szerintem a 1×08-ig nem volt egyértelmű az apa kérdés, de most azért legalább három, vagy négy olyan erős jelzés volt amit nem lehet semmibe venni. az elején, amikor 94-ben köhög a fater (ugye 95-ben halt meg valószínűleg rákban, ahogy a szőke lány – Angela – anyja is az Evilcorp miatt), aztán az ablakon kilökős rész, amiben Elliot homloka sérült meg és kezdett sántítani a temetőben, aztán persze a mindent eldöntő temetős, amikor még akkor is beszél hozzá az apja, amikor jönnek a lányok és ők nyilván látják Elliotot, de az apját nem és a fater azt hajtogatja Elliotnak, hogy ne hagyja, hogy elhitessék vele, nem létezik, és a végén Tyrellel a játékteremben, amikor mindent elmond.

most már tudi, hogy a srác többszörösen tudathasadásos, skizofrén. ez az állapot ilyen tünetekkel jár. másokat képzel maga köré, más bőrébe képzeli magát és ez akkor durvult el, amikor leállt a gyógyszereivel. ugye ez akkor derül ki, amikor a húga a gyógyszeres dobozaival matat.

tippre nem tévedünk nagyot, ha mostantól így állunk hozzá.

Andro - 2015. 08. 21. 15:03

Na igen, valszeg apuka halott.
De mondjuk “jó kis” fater volt, más a helyében szerintem szarrá verte volna a gyerekét, amiért az lenyúlt 20 dollárt. Ő meg lazán megkérdezte, hogy melyik filmet nézzék meg a moziban. XD
Ha én ilyet csináltam volna, anyám akkora pofont lekent volna nekem, hogy még!

Akkor Elliot Mr. Robot is, ha így nézzük. A skizofrénia amúgy nem tudathasadás, de valami hasonló.

LaCRossE - 2015. 08. 21. 16:12

Andro: hát, ha szarrá vernie nem is kellett volna, rég rossz hozzáállás az, hogy kvázi megjutalmazta, amiért lopott.

Andro - 2015. 08. 21. 16:17

Lehet, hogy a fater tudta már, hogy meg fog halni, és nem akarta, hogy a fiának rossz emlékei legyenek róla. Jófej akart lenni, de ezt akkor sem így kellett volna intézni.

LaCRossE - 2015. 08. 21. 16:47

Mondom, nem agyonverni kell, de igenis, egy felelősségteljes apa nem hagyja következmények nélkül, hogy a fia lopott. Ha meg haldoklik, akkor meg főleg nem, mert már nem sok ideje maradt megtanítani a becsületességre.

mogsta - 2015. 08. 21. 20:33

Valóban, elég béna nevelési példával volt bemutatva, hogy ha rossz emberrel teszünk rossz dolgot, akkor az bocsánatos bűn. már ha az az egyáltalán.
De egyébként se lehetett egy jóságos, példaértékű apuka, ha már az Elliot elméje által teremtett verzió is képes volt őt a halálba lökni, mert szavát szegte egy magasabb jó miatt.

sebien - 2015. 08. 22. 01:51

a lopós témához: még az első részben volt egy érdekes/elgondolkodtató megjegyzése mr robotnak:

“My dad was a petty thief. Never could hold down a job. So, he just robbed, convenience stores, shops, small-time stuff. One time, he sat me down, he
told me something I never forgot. He said, “Everyone steals. That’s how it works. You think people out there are getting exactly what they deserve? No. They’re getting paid over or under, but someone in the chain always gets bamboozled. I steal, son, but I don’t get caught. That’s my contract with society. Now if you can catch me stealing, I’ll go to jail. But if you can’t, then I’ve earned the money.” I respected that, man.”

az utolsó mondatokkal lehet egyetérteni/vitatkozni, de szerintem elég jól megmagyarázza, miért úgy kezelte a helyzetet, ahogy.

Andro - 2015. 08. 22. 09:26

sebien: Morálisan nézve, amit az apja tett, az rossz. De ha jobban megnézzük, végül is igaza van. Mindenki ott lop, csal, hazudik, ahol tud. Sajnos a világ tényleg így működik, és ha túl akarod élni, követni kell a szabályokat. Az a helyzet, hogy a jó, becsületes emberek tényleg mindig megszívják. Ahogy a franciák mondják C’est la vie, azaz “Ilyen az élet.”

Toma - 2015. 08. 22. 11:04

9. rész zseniális volt, évad legjobb része. Nem csak az év kedvence lesz meg nekem, a Mr Robottal hanem az All Time is.

majomka - 2015. 08. 22. 15:34

a 9. rész utolsó pár másodpercére 10-20 év múlva überelhetetlen klasszikusként fogunk visszaemlékezni, a zene, az operatőri munka, s a végszó: “I wanted to save the world.”

Vödör - 2015. 08. 23. 01:02

az jutott eszembe (bár még csak az 5. résznél járok), hogy Eliottnak nemcsak Mr. Robot a tudathasadásos énje, hanem az egész csapat. Mindegyik szereplő egy-egy személyiségvonása Eliottnak.

Andro - 2015. 08. 23. 09:02

Vödör: Nekem is eszembe ötlött valami. Mert ugye volt egy jelenet az egyik epizódban, amikor Elliot egy motelben fekszik totál bedrogozva és ott van ugye ő, Mr. Robot és egy fekete pasas, aki ugye a csapat egyik tagja. A fekete pasas (nem tudom a nevét) pedig nem Elliothoz beszél, hanem Mr. Robothoz, és rá is néz. Akkor most hogy lehet ez, ha elvileg Mr. Robot és Elliot egy és ugyanaz a személy?!
Egyébként a muszlim csaj nem lehet képzelt, mert őt pl. Darlene is látja, sőt, őt látjuk pl. az egyetem területén. Hacsak ő meg nem Darlene képzelt másik énje. Én már bármit el tudok képzelni.

LaCRossE - 2015. 08. 23. 14:06

Szerintem ennyire azért nem bonyolult, mármint még hógömböt meg kisfiút ne lássunk bele a dolgokba, nem hinném, hogy Mr. Roboton kívül bárki is képzelgés lenne.

Andro - 2015. 08. 23. 14:23

Akkor sem értem azt a bizonyos moteles jelenetet, de mindegy.

LaCRossE - 2015. 08. 23. 14:49

Ahhoz szerintem túl keveset szerepeltek, hogy ők is képzelgések vagy Elliot személyiségének a része legyenek. Ha így lenne, szerintem ők is egy kicsivel nagyobb fókuszt adtak.

A Mr. Robot egyébként sokszor hoz olyan jelentet, amit nem biztos, hogy értünk, lásd, egyszer majd megvilágosodunk. :) Addig marad a spekuláció és találgatás.

(bár beismerem, ha kiderülne, hogy Eliot a felnőtt autista kisfiú lenne a St. Elsewhere-ből, nagy WTF lenne)

Malachi - 2015. 08. 23. 17:40

a 1×08-ban a csapattagok is ott voltak a tükörképek között, ahogy az apja. az 1×09-ben azt mondja a végén, tökegyedül csinált mindent. az nem érv, hogy Darlene beszélt a muszlim csajjal, mert Tyrell meg beszélt Mr. Robottal. én ezért írtam, hogy többszörösen hasadt a tudata, mert MOST úgy gondolom tényleg egyedül van és végig egyedül volt. mínusz ugye a húga meg a szőke lány, ők léteznek.

de fogadni nem mernék rá! :D

Vödör - 2015. 08. 24. 00:48

@Malachi, valahol olvastam, hogy az ilyen többszörösen hasadt személyiségek közül mindig van egy ami sötét, agresszív, domináns, akitől a többi személyiségszilánk is fél, és általában a külvilág felé csak ritkán mutatkozik meg. Ez megmagyarázná azt is, hogy a többi csapattag miért nem vesz sokszor tudomást Mr. Robotról.

PszichoJunkie - 2015. 08. 24. 01:50

Hagyjuk a skizofréniát azokra az esetekre, amikor szükséges, és tanuljuk meg végre ezt a kifejezést: https://en.wikipedia.org/wiki/Dissociative_identity_disorder

A sorozat amúgy zseniális. Bővebben meg tudnám fogalmazni, pontosabban nem. Tökéletes és önreflektív találkozása a Harcosok klubjának, a V, mint Vendettának, a Dexternek (Mr. Robot/apa, mint “spiritual mother”, az Egy csodálatos elmének, az Ötödik Sallynek, a Psychonak)…popkulturális orgazmus.
Úgy érzem, hogy még csak most fog igazán elkezdődni. Wooo!

PszichoJunkie - 2015. 08. 24. 02:17

Viszont valami nem hagy nyugodni, és már akkor is kirázott tőle a hideg: e03, amikor Tyrell készülődik elindulni, és svédül beszélget a nőjével:
“- I do everything for us.
– Us or you?
– Us is me.”
Szóval most még inkább creepy, ti mit gondoltok?:D

Malachi - 2015. 08. 24. 05:26

ja, én írtam néhány napja a skizót, de ezennel visszavonom!

mogsta - 2015. 08. 24. 12:55

az megvolt, hogy Mr Robot elérte a hvg ingerküszöbét?:

http://hvg.hu/kultura/20150823_Meg_nem_keso_csatlakozni_az_uj_teves_forr

Davidcsomor - 2015. 08. 24. 18:06

LaCRossE: Amikor ezt irtam, meg nem lattam a 9.reszt, mostmar be kell vallanom, hogy tevedtem:D Nekem jobban tetszett volna a sztori, ha Mr. Robot valodi, de azert igy is eleg sok potencial van meg ebben a tortenetben, varom a folytatast!

Vödör - 2015. 08. 24. 21:11

Érdekes, hogy “Mr. Robot” név azt mutatja ahogy a külvilág látja Eliottot. Egy érzelem nélküli, magába forduló ember. Ehhez képest Eliott Mr. Robotnak (ha igaz a képzelgés elmélet) az agresszív, szangvinikus személyiségét nevezi, ami rejtve van a külvilág előtt.

bëiz - 2015. 08. 24. 22:05

Nagyon erős volt ez a 9. rész. A where is my mind zongorabetét is ütött a végén… elmosolyodtam, szép tisztelgés volt. :) Nálam ez a sorozat az év felfedezettje, kiváló darab.

Azt ne mondjátok, hogy már csak egy epizód van hátra!

bëiz - 2015. 08. 24. 22:17

Egyébként ha már az év felfedezettje: Rami Malek és Martin Wallström szintén az év felfedezettjei. :D Amit ezek ketten művelnek… Tyrell egy az egyben olyan mint Patrick Bateman az Amerikai Pszichóból, minden jelenetét imádom. Szerintem nélküle nem lenne ilyen jó ez a sorozat, egyértelműen hozzátesz az összképhez valami őrületes elmebetegséget. Abszolút kedvenc, remek figura. Rami meg egyszerűen csak nagyszerű ebben a tudathasadásos, intorvertált kocka szerepben. Teli találat mindkettő és szégyen gyalázat, de én bizony nem is hallottam még egyikőjükről sem (bár Rami arcról ismerős volt). Christian Slater is hibátlan, de ezek ketten viszik a showt nálam.

Toma - 2015. 08. 26. 08:33

http://www.whoismrrobot.com/countdown/

Itt egy kis sneak peak az utolsó részből.

FORRADALOM HAPPENING

Szaby59 - 2015. 08. 26. 23:21

Nemrég írták FB-n, hogy jövő héten adják csak le az utolsó részt mert van benne egy jelent ami hasonlít ahhoz ami ma Virginiában történt. :( Kár, de érthető.

Mardred - 2015. 08. 28. 19:20

Ide írom be akkor, mert igazából ide kéne: Mi van, ha Mr. Robot egy eszme? Egy radikális gondolat, egy afféle “őrület” ami egy átlagember nehezen fogadna el, mert túlságosan egyedi elgondolás. Egy vad fantazmagóriának tűnne. (Habár én ezzel egyet is értek, maga a megoldás, amire készülnek tényleg túlságosan erős és a következmények teljesen beláthatatlanok. Jó, persze az adósságok eltűnnek, mindenki happy lesz… de ez így túl egyszerűnek hangzik, még akkor is, ha a körítés bonyolult.)

Vagy a mi kis Elliotunk bent fekszik egy gumiszobában a nyugtatóktól kiütve és csak az ő hallucinációja lesz az egész. (Arra kíváncsi vagyok, hogy mikor derül ki, hogy Elliot mennyi ideig volt gyógykezelés alatt. Gondolom kigyógyult, de visszaesett.Az biztos, hogy az anyja viselkedése nem tett jót az önképének, lehet, hogy ezért menekült inkább a megbocsátó apa szellemééhez, ami persze az idő múlásával egyre durvább képzeteket hozott. Tyű, gyönyörű pszichológiai elemzést lehetne írni erről.)

Sragi - 2015. 08. 29. 11:50

Rami Malek a Pacificben szerepelt.

Rammschein - 2015. 08. 29. 14:12

Én meg most nézem egy játék végigjátszását (Until Dawn), mert nincs PS4-em… és Rami az egyik szereplő, hát ott is jól játszik a srác. :)

Malachi - 2015. 09. 02. 22:59

4-5 körül már nézhető lesz az évadzáró, szerintem én megvárom. :)

Adäm - 2015. 09. 03. 10:17

Kőkemény évad volt, imádtam minden részét! Ilyen sorozatélményt legutóbb a Leftovers nyújtott.
Fináléval kicsit bajban vagyok, mert az évad során sorra röpködtek a 10/10-es részek, ezt valamivel gyengébbnek éreztem: így hogy rögtön a forradalom közepébe csöppentünk nem volt meg az a katarzis, inkább kérdés kérdés hátán. Angela miért állt át hirtelen az Evil Corphoz? Hová tűnt Damon Hill (Tyrell)?
Nyílván nem öncélú volt, hogy így csinálták ahogy, következő évadban biztos vagyok benne, hogy megértjük a miértet is.
Én biztosan ott leszek és agyba főbe ajánlgatom is mindenkinek! Emmyt, Golden Globeot, mindent ennek a sorozatnak! :)

Szergely - 2015. 09. 03. 10:51

@Adäm: “Angela miért állt át hirtelen az Evil Corphoz?”
Az új részt még nem láttam, de a 9.-ben Terry elhintette, hogy kívülről semmit nem fog elérni Angela, egyedül akkor van esélye, ha belülről támadja. Innentől elég egyértelmű, hogy mit fog tenni.

rio - 2015. 09. 03. 11:17

A stáblista után van még egy jelenet. Fú, hidegrázás az egész.

Malachi - 2015. 09. 03. 11:26

komolyan, kellemetlenül érzem magam, amikor az Ecorpos főnök a képen van. nyomasztó az egész. a terem a nagy E betűvel, a beállítás, az egész. brr. mindent tudnak, nyugodtak, nem lehet őket meglepni semmivel, hm. de Tyrel felesége is, azt vártam mikor változik át gyíklénnyé, hogy leharapja Eliot fejét. nagyon jó évad volt, nem tudok semmit hozzátenni. én is a Leftovers-t élveztem ennyire utoljára. most már örülök is, hogy csak ősszel folytatódik, ilyen sorozatból bőven elég egyszerre egyet követni.

mogsta - 2015. 09. 04. 11:59

Csalódtam. És nem is kicsit. Többre számítottam, vagy nagyobbra, nem is tudom, elmaradt a katarzis.

Először is, miért kellett kihagyni, hogy konkrétan hogy történik az Ecorp bedöntése? Kb. Erről szólt az egész évad (kivéve a Sheila szál) erre elmarad a klimax? Az mondjuk oké, hogy Tyrell csak arra kellett, hogy elvigye a balhét, bár az inkább a véletlen műve volt, hogy pont akkor rúgták ki. Vajon a pisztoly még mindig a popcorngépben van?

Nagyon zavart, hogy Eliott megint nem emlékszik semmire. Ez már megvolt, ütött is elég nagyot, hogy se a hugát, se a hallucinált apját nem ismeri meg. Itt most egy hangos nanemá volt a reakció mikor kiderült az újabb amnézia.

Meg aztán az egész évad lezárása, most akkor az lesz, hogy Apu, Anyu és a gyerekkori énje teljesen átveszi az irányítást felette és együtt folytatják világ megmentését?
Mondjuk a stáblista utáni jelenetben bemutatták, hgy kiket is kellene legyőzni a további évadokban, de akkor mit keresett ott Whiterose…?

wekka8 - 2015. 10. 04. 22:38

a záró részben az E corp főnök amit mond a főcím után, abból nem az jön le, hogy ő tudta mi fog történni, ki csinálta, de direkt nem tett ellene semmit?
Néró+Róma felgyújtása amiről a kandalló elött beszéltek

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz