login |

Pilot: Stitchers

2015. 06. 01. 21:44 - Írta: human

16 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Ebben az emberek memóriájába merülő sorozatban még tévés költségvetéssel is rengeteg lehetőség van. Kár, hogy az ABC Family ezt nem fogja kiaknázni.

Ennyire elrontott pilotot rég láttam. Mondjuk ezzel biztos sokan fognak ellenkezni, mert látom benne, hogy mire lehet rákattanni, de úristen. És még így sem lett rossz. Na, kezdem az elején.

Egy olyan kormányszervezet áll a történet középpontjában, ami halottak agyát 48 órán szinten tudja tartani, hogy egy élő tudatot belesugározva elérjék az áldozat memóriáját. Szerintem ez még egy sima nyomozós sorozatnak is baromi jó alap, amellett, hogy a vékony nő testre feszülő ruhában tud csak átmenni oda.

Veszélyei is vannak a halott memóriájában való látogatásnak, az első átküldött kicsit belerokkant (gondolom, majd felfedik később, hogy mennyire), így egy elég különleges embert kell szerezniük a feladatra. Így találnak az egészet feltaláló csávó lányára, aki a betegsége miatt nem érzékeli az időt, így az emlékek közötti nagyobb időugrások rá nincsenek hatással.

Nyilván kitaláltátok, hogy ebből nyomozások lesznek. Van egy nagyobb ügy, de azon kívül várhatóan hetente lesz valami kisebb. Ezen kívül természetesen a főszereplő sem tudja rögtön érzelmezni a látottakat, így folyamat vannak a rész közben “Aha!”-pillanatok, amikor ráébrednek a következő nyomra.

A problémám leginkább az, hogy a kivitelezés borzasztó. Az alapkoncepciót elfogadva is tele van fejfogós baromsággal, kezdve ott, hogy a szupertitkos programba bevonják a főszereplőt, és 20 perccel később már a kádban ül, hogy elmerüljön az aktuális memóriában, még csak el sem mondják neki rendesen, hogy mire számíthat odaát. Mindezt csak azért, hogy jobban pörögjön a cselekmény és fütyüljön a zene.

Arról nem is beszélve, hogy itt van a már említett időhöz kapcsolódó betegség, ami elvileg fontos, de csak egy 1 perces magyarázatot kapunk róla, aminél jó, hogy nem a kamerába beszéltek – ez nagyon amatőr megoldás. Minden olyasmi, amit máshol cselekedetekkel építenek (legjobb példa House betegsége és az azok miatti jelleme) az itt csak szóbeli béna expozíció.

Igazából az első ügy is borzasztó volt, de azt hiszem, ezt nem teszem be a negatívumok közé, annyi karaktert akartak bemutatni, meg itt volt az egész alapkoncepció kifejtése, meg ilyenek. A heti nyomozás milyensége jobban fog látszani a következő részben.

Még egyszer mondom, szerintem a Stitchers lehetne jó is, de sajnos nem lett az. Hiába érdekes az antiszoc főszereplő, ha nem igazán használják ki, és mindenki más unalmas klisé rajta kívül. 5/10 a vége.

Az ABC Family a pilotot premier előtt pakolta fel a netre. A sorozat hivatalos bemutatója 06.02-án lesz, vagyis az 1×02 06.09-én érkezik.

16 hozzászólás Ne habozz!

Trefayne - 2015. 06. 01. 22:12

Kissé X-Men és A sejt mozifilmek és a Fringe sorozat egyes elemeinek keveredését érzem ki a dologból… Ennél mélyebb szintre is süllyednek majd? Mármint értelemben és minőségben.

kecskebégető - 2015. 06. 01. 22:18

Roppant átlagos…Egy kis continuum egy csipet izombie
egy falatka eltorzúlt forever.
Mindemelett merev,rideg hangulatot nélkülöző sterilitás.

jeges - 2015. 06. 01. 22:22

Na még 1 max 2 rész az antiszoci főszereplő és a téma miatt,aztán valószínűleg kasza!

Balumedve - 2015. 06. 01. 22:24

Mivel a macskanő erősen antiszociális, ezért vettem a fáradságot, és végignéztem a pilot epizódot. De kár volt azért a 40 percért! Az alapkoncepció szerintem egy kicsit sem számít ötletesnek, sem újdonságnak. És itt nem az IZombie-ra vagy a The Dead Zone-ra gondolok. Pl. ott volt a Fringe, az 1. évadában többször is jelen volt pont ugyanez a megoldás, amire a Stitcherst alapozták. Konkrétan csak ez az 1 példa jutott eszembe, de mégis az az érzésem, hogy nem csak másodszor találkozom ezzel a vízben lubickolós tudatösszefonós technológiával.
A főszereplő eleinte nagyon jól hozta az érzelemmentes okostojást, ami kifejezetten tetszett. Ha még sikerült volna jobban bemutatni ezt az egzotikus időzavaros betegséget, akkor szemet tudnék hunyni minden más marhaság felett, ami a játékidő 90%-át kitölti. De, ahogy human is írta, eddig a legkevésbé sem sikerült kiaknázniuk a betegségében rejlő potenciált. Csak akkor van jelen, ha éppen beszélnek róla.
Az epizód végén a készítők nagyjából előrevetítették, hogy miféle karakterfejlődésre számíthatunk a főszereplőtől. Tudjátok, amikor arról panaszkodik, hogy most már ő is megtapasztalta azokat az érzelmeket, melyeket eddig csak leolvasni tudott mások arcáról. Normális esetben, ezt a személyes utazást az érzelmek tengerében érdekes lenne nyomon követni. Kivéve, ha az egyetlen dolog, ami tetszik a sorozatban, az a főszereplő antiszociális viselkedése.
Adok még egy epizódnyi esélyt a sorozatnak, hátha azért lett ilyen vacak az első rész, mert túl sok mindent kellett belepréselniük egy részbe. 4/10

bikkbakk - 2015. 06. 01. 22:40

Szóval Source Code light.

Foreveralex - 2015. 06. 01. 22:53

Nekem tetszett, nálam marad nézős :)

wirth6 - 2015. 06. 01. 23:14

Szerintem nem volt rossz, sőt.
Teljesen passzolt a személyiségébe, hogy elmagyarázta a betegségét, meg nem is voltak részeik ahhoz, hogy ezt megmutassák nekünk, hiszen ez fontos része volt annak, hogy miért őt választották. Azzal sem értek egyet, hogy rossz kivitelezés lett volna ahogy bedobták a “mély vízbe”. Az óra ketyeg, vagy most szerzik meg az infót, vagy soha. Plusz a gyors döntéshozás megintcsak illik a személyiséghez, amit felvázoltak.

Engem kicsit a Láthatatlan emberre emlékeztet egyébként: titkos projektbe bevonják a problémás kívülállót (akinek hozzátartozója fontos szerepet játszott a programban), mert egy adottsága miatt ő az alkalmas alany. De a programnak vannak rejtett veszélyei.

Csak azt remélem, hogy a későbbiekben többet lesz Allison Scagliotti.

bessie - 2015. 06. 01. 23:47

Engem a főszereplő irritált, de nagyon. Borzasztó.

human - 2015. 06. 02. 00:46

“nem is voltak részeik ahhoz, hogy ezt megmutassák nekünk” pont ez a baj, tudod ezek a helyzetek nem maguktól lehetnének, hanem az írókon múlnak, és ők voltak képtelenek.

gromit - 2015. 06. 02. 11:51

“a főszereplő sem tudja rögtön érzelmezni a látottakat”

elsőre azt hittem, hogy ez egy egyszerű t-z cserés félreütés, de belegondolva, lehet, hogy pont így akartad, és akkor zseniális szójáték :)

wirth6 - 2015. 06. 02. 14:21

@human: A részeiket úgy értettem, hogy nem volt több epizódnyi idejük, hogy elmesélés helyett megmutassák ezt a tulajdonságát. House jelleme például több epizódon, vagy akár évadon át bomlik ki. Így viszont az első epizódoknál nem értenénk, hogy miért őt választották, mi olyan különleges benne. Bár mondjuk egy dupla epizódos nyitással…

Egyébként nem tudom miért védem a sorozatot, amikor kellemes volt ugyan nézni, de a legnagyobb pozitívuma a szememben az, hogy az egyik kedvenc Warehouse 13 színészem visszahozta a képernyőre. Ráadásul egyelőre Scagliotti karaktere nem is túl szimpatikus.

winnie - 2015. 06. 06. 13:24

az idei egyik legrosszabb pilotom volt, talán 2/10 megvolt. minden, minden botrányos volt benne, a színészektől kezdve, a párbeszédeken át az esetig. végig arra gondoltam, hogy ez egy hónapokig fejlesztett, tökéletesített pilot volt. de hihetetlen amatőrnek tűnt.

winnie - 2015. 06. 11. 23:51

második rész megint csak gáz volt. talán nem annyira, de ahogy belőtték az abc family-s közönségnek, az…, uhh. plusz az sem a stílusom, hogy ennyire átmentek idiótába.

az viszont meglepett, hogy mindent ellőttek, a szobatársat, a zsarut és az előző stitchert.

a végén úgy voltam vele, ha megmutatják a csaj nevét, akkor elkaszálom, ha nem, akkor kap még egy esélyt. ez jó teszt volt, hogy a készítők mennyit néznek ki a nézőből:)

Khaal - 2015. 06. 16. 23:08

Huhh, számomra tökéletes guilty pleasure kategória volt a pilot. Az egész ritmusa, a nem életszerű párbeszédek, a papírvékony karakterek, az ordenáré klisés húzások… nyami nyami.

Egy roncshalmaz az egész, ha esetleg megcsinálták volna teljesen komolytalanra akkor talán értékelhető lenne. Van is egy kép a fejemebe, hogy milyen stíélus állna jó neki, de sajnos most nem jut eszembe a sorozat címe. Talán 1 évadot ha megélt, arról szólt hogy van egy titkos társaság ami különféle “x-aktás” esetekhez küldi ki az emberét aki eltakarít MIB stílusban. Első részben tanítványnak fogad egy csajt aki megtudta őrizni a hidegvérét egy szörnytámadás alatt is.

Khaal - 2015. 06. 16. 23:10

Mire elküldtem meglett: The Middleman

Na abban a formában nagyon tetszett volna, így tényleg csak guilty pleasure, de annak egész jó. Kíváncsi leszek a második részre.

Khaal - 2015. 06. 17. 10:28

A második rész is hozta a szintet, én maradok már szerintem az évadra, szinte ugyanannyit mosolyogtam rajta mint egy közepes sitcomon.

Esetleges spoilerek:
Ahogy a nerdek nerdülnek benne, ahogy kiderült hogy a csaj a cuccot feltaláló ember lánya és a nevelőapja meg persze a csóka partnere volt, de természetesen a második részben még nem tudhatja meg hogyan is történt a halála…lol Na meg persze a szobatársa is már régóta beépített ember, mert miért ne.

Allison Scagliottit pedig meg kell néznem valami másban is, mert nagyjából vegytisztán hozza a WH13-as bitchy nerdy vagány csaj szerepet itt is.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz