login |

Stalker: vége az 1. évadnak. És a sorozatnak is.

2015. 06. 03. 18:31 - Írta: human

7 hozzászólás | kategória: 2014/15 finálék, kritika,

Egy dolog még most is biztos: országos tévén a “félős” jeleneteket itt készítik a legjobban. Ez (volt) a Stalker legnagyobb előnye, de természetesen klasszikus nyomozós sorozatról van szó azért, heti ügyek és a többi, még akkor is, ha végig volt átívelés kisebb-nagyobb mértékben.

Igazság szerint a Stalker nálam a nagyobb szünetével tette be a kaput. Az őszi lendülettel kitartottam vagy a 11. részig, de akörül volt egy több hetes pihenő a sorozatban, ami után egyszerűen nem tértem vissza. Ez persze nem meglepő egy közepest felülről súroló szériánál, hiszen van bőven mit nézni helyette. Viszont aki mostanában cuppan rá a nyomozós sorozatokra, annak szerintem eléggé ajánlott.

Ahogy mondtam, a bűnesetek bemutatása továbbra is baromi jó, igazi thrilleres szintet szállítanak hangulatban azok a percek. Maga a nyomozás viszont a tipikus módon épül fel, kihallgatásokkal és félrevezetésekkel, ami a végső, elég sokszor erőszakos akcióban csúcsosodik ki.

A dupla részes finálé viszont tetszett, ha mondjuk filmként tekintek rá. Persze voltak a szereplők magánéleteivel átívelős szálak, de úgy tűnik mostanra lezárták a Maggie Q-t hajkurászó srácos sztorit, plusz már Dylan McDermott-tal is jobb volt a viszonya, nem a “ki hidegebb” játékot tolták.

Na tehát a finálé: kaptunk egy sorozatgyilkosos ügyet, ami kicsit az “ismerem ennek a színésznek az arcát, tuti fontos szerepe lesz” problémával elhasalt, de mégis egész jól gördültek előre az események, csak ritkán kellett a karaktereknek erőltetetten egymással beszélni, hogy a néző is értse a következtetéseiket. Mármint szoktak az emberek egymással beszélgetni, ezt még én is tudom, de a krimikben látni, hogy mikor szól csak az információ megosztásáról, közléséről az egész.

Nem azt mondom, hogy visszatérnék, amúgy is kasza lett, a cliffhanger eléggé gyenge volt (de volt), simán látom most is benne a “6/10, de majdnem többet adtam”-minőséget. Jó nyári dara lehet azoknak, akik nem 10 éve junkie-k.

7 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2015. 06. 03. 18:07

egyszer sem volt esélye nálam, pedig volt benne potenciál. meg az alap is végülis rendben volt. arra lyukadtam ki, hogy a castingnál csúszott el a dolog, pedig érdekelt maggie q.

lehet, hogy csak nekem tűnt úgy, de elég hamar elkezdték jobban kiemelni maria klaveno karakterét, a másik csaj nyomozót, nekem ő valahogy sokkal jobban bejött.

PTOBI - 2015. 06. 03. 19:24

Teljesen egyetértek. Én is valahol a 11. rész környékén tettem félre. Lehet, hogy valamikor darálni fogom, de nem biztos.
Azt viszont megemlítem, hogy számomra – talán minden eddig látott sorozatot figyelembe véve, a legjobb zenei háttérrel rendelkezett a sorozat (a Grace klinika mellett- bár azt nem is néztem). Kivétel nélkül, minden részben volt valami lebilincselő zenei aláfestés. Ebben az egy aspektusban 10*/10-et érdemel nálam.

ALDO - 2015. 06. 03. 19:53

Nekem az évad egyik nagy pozitív meglepetése lett. Bár igaz van még hátra pár rész, de azokat bepróbálom. A sok egy kaptafára készült nyomozós sorozat után jól jött egyfajta “színfolt”, ahol néha azért volt némi feszültség is a heti ügyekben. Talán a legjobb részek a két egyetemista csaj és az öregedő gazdag nő esete volt. Azokat az epizódokat jól összerakták. Karakterépítéssel nem sokat törődtek. Nagyon két emberes volt az egész. A latin zsarunak kb. annyi szerepe volt, hogy infót keressen a computeren. A szőke csajjal legalább a 9. rész környékén igyekeztek kezdeni valamit. A másik szőke – a volt barátnő – viszont olyan szinten felesleges volt, hogy nem is értem minek tették be állandónak. Az átívelés a két főszereplő “sötét” múltjához kapcsolódott, de nem tudták annyira érdekessé tenni, hogy kitartson évekig, vagy akár a szezon végéig.
Összességében nem egy világmegváltó sorozat, de kikapcsolódásnak jó.

human - 2015. 06. 03. 20:05

de az átívelés nem is tartott ki évekig, itt a végére már alig maradt belőle. a csávót már nem fenyegette h kitagadja az osztag, a nő múltja is le lett zárva.

ALDO - 2015. 06. 03. 20:40

Igen ezt írtam. Hamar kifulladt. Az ügyész csajnak kb. öt mondata volt epizódonként, melyből az egyik mindig az volt, hogy “két hetet kapsz, hogy visszamenj New Yorkba, vagy szólok a főnökeidnek”. Minden részben két két. Azután jött a nagy családi haverkodás. A szál kb. 5-6 rész alatt elhalt. De a másik se volt valami nagy szám.

KiWi - 2015. 06. 04. 19:59

Nem fogom túlzottan siratni a sorozatot, de az jó volt, hogy Kevin Williamson minden korábbi sorozatából átugrott valaki egy cameo erejéig.
Kerr Smith- Dawson Creek’s
Michael Cassidy- Pálmák árnyékában
Kat Graham- The Vampire Diaries
Phoebe Tonkin- The Secret Cicle
Warren Kole- The Following

sfefe - 2015. 08. 22. 19:07

En neztem volna meg….

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz