login |

Devious Maids: kezdett a 3. évad – írta Deny

2015. 06. 04. 15:03 - Írta: vendegblogger

16 hozzászólás | kategória: kritika,

What the hell happened in here?

Közel egy év szünet után visszatértek a született feleségek bejárónők, bár egyik verzió esetében sem tévednénk nagyot, hiszen a Devious Maids nem más, mint a Desperate Housewives „ikertestvére.” Ugyanaz a Mark Cherry álmodta meg (bár erre az évadra már nem vállalta a showrunner szerepét), és ugyanazon formula alapján működik a két sorozat. A siker mértéke egyelőre még eltérő.

Aki még nem ismerné a sorozatot (pilotkritika), itt pár Beverly Hills-i bejárónő életét követjük, akik legjobb barátnők, és mind a leggazdagabb embereket szolgálják, gyakran belekeveredve azok piszkos titkaiba és simlis ügyeikbe.

Ehhez adjunk hozzá minden évadban egy felettébb rejtélyes átívelő szálat, fűszerezzük meg azzal a páratlan és pikáns humorral, ami már a DHW-t is jellemezte, és már kész is a Devious Maids.

Idén is számos változás történt karakterek terén: akadt néhány távozó, két szereplőt lefokoztak, érkezett pár visszatérő arc, és néhány új szereplő is, köztük a Glee-ből ismert Naya Rivera, de az alaphelyzet mit sem változott. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Az előző évad brutális cliffhangerje után aligha akadt olyan rajongó, aki ne várta volna tűkön ülve a folytatást. Az írók remek munkát végeztek, szépen befejezték az elvarratlan szálakat – egyet kivéve, amit majd a későbbiekben fognak – mégha egy kicsit klisés megoldást is választottak néhol.

Bár Pablo halála valószínűleg senkit nem ért váratlanul, Rosie kómáján kicsit meglepődtem. Nem bántam, hogy így alakult, mert érdekes módja volt ez az időugrásnak, ráadásul szült pár nagyon vicces pillanatot is.

Négy hónappal a finálé után járunk tehát, és azóta sok minden történt kedvenc bejárónőinkkel. Marisol kiadta a könyvét, és sikert sikerre halmoz: puccos partikra jár, aminek a barátnői nem feltétlenül örülnek. Zoila terhességével küszködik, amit egyre nehezebben tud leplezni, ráadásul titka és az apa kiléte veszélyezteti a Javierrel való kapcsolatát is.

Carmen a fináléban megismert Sebastiennel kavar, akiről már kiderült, hogy nős, de még mindig tartogat egy-két meglepetést a latina számára. Valentina és Remi pedig a lövöldözést próbálják feldolgozni. Számomra az ő történetük elég érdektelen, így nem bánom, hogy a karaktereiket lefokozták visszatérő státuszra.

A mellékszereplőknél is zajlik az élet: Evelyn és Adrian próbálják feltüzelni kapcsolatukat, most, hogy végre kibékültek, de ez korántsem olyan könnyű, és számos vicces pillanathoz vezet. Aggódtam, hogy a békülésükkel már nem is lesznek olyan érdekesek, de úgy tűnik, nem kell őket félteni.  Az ő párosuk hatalmas csúcspontja a sorozatnak, így örülök, hogy hozták a formájukat.

Genevieve pedig végre megkapta Pablo veséjét, így fellélegezhet. Ő is egy üde színfoltnak számít, bár ebben a részben nem sokat szerepelt.

Oh, my God! I had sex with another woman’s erection?

Úgy tűnik, az évad rejtélye a visszatérő Stappord család körül fog forogni, akik egy igen különös kislánnyal érkeztek vissza Beverly Hills-be, és az ő történetükbe csöppent a Naya Rivera által megformált Blanca karaktere is. Az új bejárónő már első napján vérben úszva találja munkaadói nappaliját (Dexter minden bizonnyal imádná), ráadásul előkerül egy levágott láb is.

Hogy a két eset összefügg-e, az egyelőre rejtély, de annyi már biztos, hogy izgalmas évadnak nézünk elébe.

Összességében korrekt évadnyitó volt. Az írók szépen elvarrták a szálakat, és remekül felvezették az új eseményeket, miközben hűek maradtak a sorozat jól bevált stílusához.

A Devious Maids sokaknak valószínűleg csak egy guilty pleasure, de nyárra tökéletes szórakozás, melyhez nagyban hozzájárul a latinos pezsgés és hangulat és a karakterek sziporkája. Az epizódot 7/10-re értékelem, kíváncsian várom a folytatást.

16 hozzászólás Ne habozz!

kecskebégető - 2015. 06. 04. 16:55

Kezdett?? De jó de jó :D

Andro - 2015. 06. 04. 17:13

Nagyon bejött a nyitás, érdemes volt várni. Az új kiscsajtól pedig a frász kerülget. És van egy tippem, kié lehet a levágott láb.

Deny - 2015. 06. 04. 18:13

“Kezdett?? De jó de jó :D”

Egyébként pont ez a baj, nem nagyon láttam, hogy a Lifetime promózná, 3 hete jött ki azt hiszem az első előzetes. Sajnos a premier nem hozott túl combos nézettséget, remélem a folytatásra majd javul egy kicsit.

a Kati néni - 2015. 06. 04. 19:26

Annyit helyesbítenék az első bekezdésen, hogy a Devious Maids egy mexikói sorozaton alapszik, Ellas son la Alegría del Hogar a címe. Amikor a SzülFel sikeresnek bizonyult, a mexikói Televisa is meg akarta lovagolni a formulát, ezért készült ez a rip-off. Ezt adaptálta vissza Mark Cherry.

Deny - 2015. 06. 04. 19:36

Kati néni: Tudtam, csak gondoltam, a SzülFel-t többen ismerik :) Meg hátha a rajongói bepróbálják :) Elsősorban én is azért kezdtem nézni, és nagyon jó DHW-pótlék.

Imjoe: Tudtommal azt csak a német címből fordították át a műsorújságok. Van még pár ilyen sorozat, pl. a Mom is már “Anya”-ként van bejegyezve, pedig még szó sincs magyar premierről. Anno pedig a V is “V – Látogatók”-ként volt bejegyezve, mert a Pro7-ön “V – Die Besucher”-ként futott. A Story4 igazán lecsaphatna már rá, nagyon illene a kínálatukba.

a Kati néni - 2015. 06. 04. 20:04

Deny… hmmm… naggyon ösmerős vagy nekem valahonnan, babóka… nem szoktál te telenovellás oldalra járni? Vagy csak keverlek valakivel?

Deny - 2015. 06. 04. 20:09

Szerintem kever valakivel, Kati néni :) Nem sok közöm van a telenovellákhoz, hacsak nem onnan tetszik rám emlékezni, mikor itt beszéltünk a horvát és szerb telenovellákról.

a Kati néni - 2015. 06. 04. 21:26

Hjja, bocsánat, bubuka, bocsánat. Keverem itt a szezont a fazonnal. Ejjj.

Cyrax - 2015. 06. 04. 21:54

Sajnos ezzel a résszel kiszálltam, mostanra teljesen elkapta a DH betegségeit, azaz bugyuta “titok” + érdektelen egyéni szálak. :( Tényleg azon ment a hiszti, hogy Marisol nem törődik eleget a többiekkel? Carmen csávója meg már a Brothers & Sisters-ben is idegesítő volt, nincs miért maradnom de a finálénál olvasok majd véleményeket. :)

Robi - 2015. 06. 04. 22:31

Nagyon jó rész volt. Várom a folytatást! Bár a végén, az a láb elég szürreális volt! :D

Risi92 - 2015. 06. 04. 22:53

sokkal jobb volt, mint tavaly bármelyik rész :D ha ilyen lesz az évad, akkor nem lesz gond.

Deny - 2015. 06. 04. 22:58

Engem a rejtély izgat a legjobban! :D Nagyon jól összehozták! A DHW-ban is a rejtélyek voltak mindig a legjobbak, csak ott nem mind volt elég ütős. Ez viszont nagyon jónak ígérkezik, pláne hogy SPOILER: elvileg előkerül egy kéz is nemsokára! :D SPOILER VÉGE

Imjoe - 2015. 06. 04. 23:31

@Deny
Ó, értem. Hát, majdnem megörültem. Köszönöm a választ.

stargatelost - 2015. 07. 09. 19:12

Ja, hogy halott a kibeszélő? :D Mindegy, azért leírom, hogy szerintem pocsék ez az évad, látszik nagyon, hogy nem Cherry a showrunner…
Próbálnak feelgoodkodni, meg vicceskedni, de ez már nem olyan, mint az elején. Erőltetett az egész. A történetvezetés szintén…
Azért eyecandy sorozatnak még jó, de kár érte, mert az első két évad tényleg szórakoztató volt…

Deny - 2015. 07. 11. 08:54

Érdekes, hogy ezt mondod. Nekem meg pont ez az évad tetszik legjobban. Nagyon jó az idei rejtély, a tavalyi elég kiszámítható volt szerintem. Tényleg meglepően halott a kibeszélő :D

Zizi - 2015. 08. 08. 04:51

Tényleg halott a kibeszélő… :D

Mindegy, én a 8. résznél járok most, és… úgy tudtam, hogy Ernesto-nak köze lesz a kislányhoz!

Viszont nem gondoltam, hogy a glees csajnak ilyen kevés szerepe lesz.

(azért remélem a végén Rosie visszamegy az amerikai férjéhez, két évadot szenvedtek, hogy most meg bejöjjön a képbe a hülye “első” férje. Ráadásul úgy irritál a feje…)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz