login |

The Mysteries of Laura: vége az 1. évadnak

2015. 06. 04. 22:33 - Írta: winnie

12 hozzászólás | kategória: 2014/15 finálék, kritika,

Anya! És nyomoz! Ennyi volt a csavar a The Mysteries of Laura-ban, egyébként tipikus krimisorozatról volt szó, mely a pilotjában még hozott némi frissességet a műfajba (a némiképp Agatha Christie-s zárással), de egyébként igencsak generikus volt minden szempontból, így sokaknak nehezére eshetett kitartani a sorozat mellett. Persze, akiket megnyertek a(z elsőre) sematikus karakterek, vagy némelyik színész játéka, az lehet, hogy kitartott a teljes szezonra, ami végén jött a csavar: az NBC berendelte a folytatást. Egyelőre ez az egyetlen túlélő újoncuk.

Az évadfinálét nem az üggyel próbálták feldobni, hanem azzal, hogy némi tétet adtak neki, hiszen az 1×21 (kamu)cliffhanger-rel ért véget, az egyik főszereplő élete veszélybe került. Nyilván ki lehetett találni, hogy túléli-e az illető vagy sem (az az igazság, hogy nekem  ő hiányozna legkevésbé a karakterek közül), és az elején húztam is a számat, hogy nem nagyon lesz értelmes rejtély a részben, de kellemesen csalódtam.

A záró ügy ugyanis teljesen kiszámíthatatlan irányba kanyarodott el, s bár a látványosan elszórt jelek miatt annyi meglepetés nem volt benne, de nem volt vele semmi gond. Persze még a kellemes csalódással is inkább csak a közepeset ütötte meg az 1×22, ugyanis a karakterizálós jelenetek zöme számomra még mindig gyengécske. (Főleg az új, szőke zsaru lóg ki, idő kéne, hogy megszoktam.)

Ki tudja, hogy van-e még remény? Egy új showrunner és az ígért kvázi reboot, vagyis a gyerekek háttérbe szorítása akár még biztatónak is hangozhat a folytatást illetően, de az az igazság, hogy a nagyobb minőségváltásra kicsi az esély, ha továbbra is a tinglitangli személyes szálakkal próbálják feldobni a nyomozást.

Nyilván jópofa ahogy Meredith sóvárog Soto után, vagy ahogy Laura anyukás tapasztalatokat használ fel, de ezek igen repetitív elemek sajnos, így hosszabb távon nem nagyon működnek. De végülis anno a Body of Proof-ot is a 3. évadra “hozták rendbe”.

12 hozzászólás Ne habozz!

korum - 2015. 06. 04. 22:39

Nem értem miért erőltetik ezt a gyerekek háttérbe szorítása szöveget, az első részek után alig szerepeltek, nem sok vizet zavart az a két gyerek…

LaCRossE - 2015. 06. 04. 22:46

Második képen a nő kicsoda? Nagyon ismerős, de egyszerűen nem tudom elhelyezni jelenleg…

Capri - 2015. 06. 04. 23:18

Arrow 1.évadban Oliver barátnője volt rövid ideig.

Ezt a Laura sorozatot nem láttam, ebben is zsarut játszik az a 2. képen lévő nő?

Theo - 2015. 06. 04. 23:18

Hát ha megjelenik.
Második képen Ő Janina Gavankar , Főleg The L World, The Gates, Arrow, True Blood és TVD, bár nekem először a Csillagkapu női osztagában tűnt fel, aztán meg az NCIS óta követem mindenben.
Bár azt írtátok róla, hogy valami sorozatban állandó szerepet kapott, és mivel úgy volt ez kasza, így nem tudom mi lesz vele.

Theo - 2015. 06. 04. 23:22

Igen rendőrnyomozó, és ő az informatikus geek.

Ez volt kb egy hónapja “Janina Gavankar – cím nélküli Dan O’Shannon-szitkom (CBS – Noureen DeWulf helyére)”

JackPackage - 2015. 06. 04. 23:50

SHIVAKAMINI SOMAKANAKRAAAAAAM!!!!!! :D

winnie - 2015. 06. 05. 04:39

theo: nem állandó szerepet, hanem pilotszerepet. HA a laura kasza lett volna és, HA azt a pilotot berendelik sorozatnak, akkor ott folytatta volna. mindkettőnek telejsülnie kellett volna, de egyik sem teljesült:)

emeric - 2015. 06. 05. 06:56

Én kifejezetten szeretem ezt a sorozatot, mert könnyed, ártalmatlan poénos, egyszerűen jó nézni. Vannak persze negatívumok is, de az enyhe borultsága nálam bejön. A reboot felesleges szerintem, kíváncsi leszek, hogy sül el.

winnie - 2015. 06. 05. 08:25

emeric: annyiban nem felesleges, hogy különben kasza lett volna 1 évad után. megmenteni akarják vele.

emeric - 2015. 06. 05. 09:37

Igen ezt értem, csak nekem így is tetszett, amilyen volt. Bár ki tudja, az unforgotten jobb lett a reboot után.

Sára - 2015. 06. 05. 11:49

Zűrzavaros napok után jól esett esténként bekapcsolni a gépet és nézni egy-egy heti epizodot, mindannak ellenére, hogy néhol már túlságosan lapos volt.. csak azt nem értem, hogy az ilyen sorozatokat megpróbálják egy következő szezonba új ruhába oltöztetni, hátha.. De a Foreverről rögtön lemondtak, holott még annyi lehetőség lett volna arra, hogy kibontakozott a történet.
De kíváncsi leszek milyen lesz az új TMoL évad..

monti - 2015. 06. 05. 12:01

Nekem is bejött, végig követtem, pont a könnyedsége miatt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz