login |

Beauty and the Beast: kezdett a 3. évad – írta Delilah

2015. 06. 11. 16:40 - Írta: vendegblogger

7 hozzászólás | kategória: kritika,

Vincent, I know how much you want a normal life, and God knows nobody deserves it more than you do, but let’s get real. You’re not normal. You’re a beast.

…ez elég jól összefoglalja mi is a helyzet a sorozattal. Mivel a 3. évad első része egy kisebb fajta reboot-nak is elkönyvelhető, ezért nézzük át még egyszer, mi is a helyzet így két évad után a Beauty and The Beast-ben: nem sok, mivel még mindig ott tartunk, hogy Vincent egy genetikailag módosított ember, egy szörnyeteg, akit meg kell védeni, miképp mindenki mást is, a sötétben lapuló rossz emberektől. (A pilot semmi plusz infót vagy felfedezést nem tartogatott.)

Itt nem az a probléma, hogy az alap rossz, hanem egyszerűen nincs mellette semmi, ami kitöltené a maradék időt. Csak egy átívelő szál van, meg a szappanos dráma, csakhogy egyik sem olyan erős, hogy vigye a dolgokat előre. Nincs értelmes karakterfejlődés, a mitológia nem folyamatosan épül fel, hanem mindig kényelmi szempontból változik. Ahogy esik, úgy puffan.

How long are we supposed to keep doing this for? What? When we’re 50 or 60? When does it end? When do we just get to be normal?

Gondolom, nem meglepetés, hogy Vincenten kívül Catnek is komoly hőskomplexusa van, és lássuk be ez elég egyértelmű, nemcsak a foglalkozásukból vonható le könnyen (orvos/katona és rendőr), hanem a viselkedésükből is. Kötelességüknek érzik megmenteni a várost, az embereket – de legfőképpen egymást. Az évadnyitót persze annak szentelték, hogy megmutassák, a fentiek ellenére mégis a hagyományos életstílus vonzóbb számukra.

A mostani nyitány a közepes szintet is csak alulról súrolta, így azt hiszem, hogy nálam itt a vége a sorozatnak. Az esélyt megkapta, de nem tudott élni vele, egyszerűen nem látok már potenciált sem a karakterekben, sem a történetben. A kémia viszont működik a két párosnál, nem nehéz őket megkedvelni, akik a szívükbe zárták őket remélem azért még kitartanak, mert lesz negyedik évad is.

A tovább mögött spoileresebben beszélek még a premierről.

Az előző évadban ugye ott hagytuk abba, hogy JT csodálatos módon megmenekült a két titkos ügynöknek hála, akik ezért cserébe el is várják, hogy Cat, de leginkább Vincent, segítsen nekik megállítani az elképzelhetetlent, hisz olyan gonoszok mászkálnak odakint, amikről még nem is álmodtak.

Azért is használtam a reboot kifejezést, mert nagyon úgy tűnik, hogy visszatérnek a géntechnikás-kisérletezős szálra. Valaki megint feszegetni akarta a határokat, és ilyet még nem láttak a szereplőink, meg most aztán tényleg nagyon durva lesz, vagyis ugye ezt ígérték nekünk az ügynökök.

Ezúttal is meg kell majd mindenkit védeni az évadban, amiből akár jó kis heti ügyek is kisülhetnek, vagy komolyabb összeesküvés, már ha persze nem lesz túl nagy falat az alkotóknak.

Miközben Vincent és Cat hőst játszanak, JT kicsit szenved a halálból való visszatérés miatt, enyhe PTSD keseríti meg mindennapjait, ami azért várható volt, de hála Tessnek nem merül el az önsajnálatban. JT-t persze nem hagyja nyugodni a feltámadása, hiszen neki meg kellett volna halnia, nem csak a sors szerint, de a sérülései is gyógyíthatatlanok voltak. Más kérdés, hogy erről a szálról a kezdésben nem tudunk meg semmit.

Emellé még így mellesleg bedobták, hogy Heathernek ugye esküvője lesz, de a férjét még mindig nem láttuk, szóval hátha valami izgalmasabb fazon lesz, titkos múlttal stb…, ahogy azt kell. De ezt már sosem tudom meg, mivel mint említettem, részemről ez volt a kasza időpontja.

7 hozzászólás Ne habozz!

moony - 2015. 06. 11. 18:12

én minden negatívuma ellenére is imádom ezt a sorozatot, örülök hogy végre nem kell izgulni, hogy lesz e következő évad. hatalmas guilty pleasure. szerintem ebből az induló szálból még akár összehozhatnak valami értelmeset is, és remélem egy kicsit visszacsatolunk az első évados heti ügyes rendszerre mellette.

winnie - 2015. 06. 11. 21:29

én azt nem értem, hogy miért nem lengették be a folytatást. oké, valami van, készülődik, ólálkodik, de a végére kellett volna valami, ami nem csak azt váltja ki belőle, hogy “valami van”. mert ez így ugyanaz csak pepitában, pedig lehet, hogy valami érdekes sztorival készülnek.

Theo - 2015. 06. 14. 14:46

Borzalmas volt. CGI ha lehet rosszabb lett, mint eddig volt, és eddig is gyenge volt. A verekedések nevetségesek, már a B kategóriát se közelítik. A történet még az korábbinál is gagyibb.
Egyetlen pozitívum Nicole visszahozása, bár nem tudom hogy akarják bekapcsolni a sztoriba, biztos a vőlegénye kapcsán, mert ha nem lesz esküvő, és csak úgy ezért marad, és semmi haszna, annak megint semmi értelme.
Nincs itt 4. évad, csak a 3. vágták ketté. De egyáltalán kár volt berendelni, a 4 kaszából bármelyik jobb lett volna, mint ez.

winnie - 2015. 06. 16. 14:07

“Nincs itt 4. évad, csak a 3. vágták ketté. ”

van negyedik évad, nem vágtak semmit ketté. 2014. májusban bekértek 13 részt a 3. évadhoz. megírták őket és elforgatták őket. 2015. februárban pedig bekértek még 13 részt, amiket megírták és most forgatnak.

ravengirl - 2015. 06. 16. 21:04

Megvethet mindenki, de én még most is nézem. Érzem én, hogy jobban is meg lehetne csinálni, de olyan ez nálam, mint középiskolás koromban a Megveszem ezt a nőt sorozat (brazil szappan…), azt is egyszerűen muszáj volt nézem, szóval ez sok mindent megmagyaráz… Nagyon szimpi a két főszereplő, az ő kettősüket egyáltalán nem érzem erőltetettnek, ez nagy szerepet játszik abban, hogy még nem kaszáltam.

ravengirl - 2015. 06. 16. 21:05

*muszáj volt néznem…

999 - 2015. 07. 13. 23:05

csak nekem hasonlítanak a gonoszok a Flash “metahuman”-jaihoz?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz