login |

iZombie: vége az 1. évadnak

2015. 06. 11. 14:50 - Írta: human

17 hozzászólás | kategória: 2014/15 finálék, kritika,

Három-négy héttel ezelőtt még azt hittem, hogy a kezdeti nagyon pozitív élmény után egy brutális lehúzás lesz itt a végén, de az utolsó két epizód azért kicsit helyretette a dolgokat az iZombie-t illetően.

Az alapot tudjátok, miszerint egy zombicsaj a főhős, aki agyakat kajálva a holtak emlékeivel segíti a rendőrséget a nyomozásban. Bár winnie többször is hangoztatta, hogy ez a sorozat unalmas része, de igazából erősen hullámzóak voltak az ügyek, szóval csak néha volt igaza.

Meg egyébként is, a legunalmasabb az iZombie-ban az volt, hogy lassan már mindenki benne volt a zombi “rendszerben” valamilyen módon. Amikor a sokadik emberről derül ki, hogy köze van vagy a “zombihajóhoz”, vagy már maga is agyevő, az kicsit betette nálam a kaput. Ezen szépített valamelyest az utolsó két rész, mivel országos tévére nem annyira jellemzően elég durva vérengzések mentek.

Az átívelő szálba végül bele sem tudnék kötni. Bár néhol untam (mázlink, hogy csak 13 részes volt az évad), de szerencsére nem húztak túl benne semmit. Nagyon sok minden kiderült – a szereplők számára is, felesleges volt tartanom a több évadnyi vonaglástól. Pikk-pakk ment minden.

Pont ettől lehet a 2. szezon is érdekesebb, hiszen mostanra már elég sokan tudnak a zombikról, ami sok érdekes helyzetet és problémát szülhet.

És hát maga a finálé, meg igazából a múlt heti rész…, nos, ilyen egy igazi payoff? Húztak minket rendesen már egy ideje, aggódtam, hogy faképnél hagynak minket nyárra felpörögve, de feleslegesen tettem. A propelleres srác ügye is előkerült, és amit Major csinált az valami zseniális volt.

A hentesnél játszódó jelentnél többen Buffy-t említik, de azért Veronica Mars is durván beköszönt, ahogy a nagyon eltalált zenére ment a buli.

Az egyedüli ami kicsit tényleg sok, az a belső monológ lehet. Értem a célját, de néha izzadságszagúnak tűnik. Ennek ellenére szerintem kitalálható, hogy a lefelé szálló minőséget, amin pár unalmas heti ügy sem segített sokat, a hullámvölgyet a sorozat vége szépen ellensúlyozta. Olyan 7/10 mondjuk az évad. Lesz folytatás, hiszen a CW már berendelte.

17 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2015. 06. 11. 14:59

megnéztem a zárást, de ismét csak az bizonyosodott be, hogy miképp a VM, ez sem lesz az én sorozatom – nálam rob thomas továbbra is a party downnal van jelen csak.

egyszerűen képtelen vagyok olyasmit nézni, ahol 10, 15 vagy 20 perc halál érdektelen kikérdezéssel megy el, nekem az túl sok unalom. nem a nyomozással van bajom, hanem ezzel a nyomozással, itt nekem nem működik, nem csak az érdektelen bűnügyek miatt, hanem mert a zsaru annyira nulla karakter. (itt persze sokat számít, hogy liv sem nyert meg 100%-osan, de ő olykor jópofa, bár sokszor túl frappáns, “írt” a szövege.)

a körítés jó volt egyébként, a taxisofőrös leszámolás Falcóra állat, Blaine emberré változtatása jó ötlet, a végén a cliff érdekes dilemma, de erőltetett.

persze a siker érthető, de pusztán beállítottság kérdése, akinek bejön liv, vagy aki jobban rezonál rob thomas és diane ruggiero stílusára (ezek egy húron pendülnek:), annak illik imádnia.

Silas - 2015. 06. 11. 15:02

én azt mondtam, 1. rész után, hogy ekkora sz#rt.. utána minden héten vártam a részeket. kellemes csalódás

mogsta - 2015. 06. 11. 15:33

nyári darára tartogattam de akkor nem fűzök hozzá nagy reményeket

rm - 2015. 06. 11. 16:01

Hát én meglepődtem, hogy mennyire élvezetes ez a sorozat. Alapban nem szeretem a zombi témát, de tetszik, ahogy itt ábrázolják, tele van hatalmas szövegekkel, nagyon jó a hangulat, érdemes nézni. Nálam 8/10 az évad.

paranoid android - 2015. 06. 11. 16:07

Én nagy Rob Thomas rajongó vagyok, a Veronica Mars és a Party Down hatalmas kedvenceim. Azokhoz képest nem lettem rajongója az iZombie-nak, de tetszik, sőt az utolsó pár rész remek volt. A legjobban Major character arc-ja jött be, pedig kezdetben tőle vártam a legkevésbé, hogy érdekes legyen. A Taxisofőr-féle konklúzió pedig hatalmas volt. Sok érdekes kérdést és lehetőséget vetettek fel a következő évadra, szóval kifejezetten várom.

(Az 1×07-ből ezen jót mosolyogtam, Arsenal szurkolóként: https://www.youtube.com/watch?v=tUO_B62XJPg )

Alterego 9 - 2015. 06. 11. 17:10

Major meglepően bejött ahhoz képest mennyire fárasztóan jellegtelen hősszerelmes jófiúnak lett pozicionálva az elején.

Valahogy igazi személyiség lett belőle, akiről tényleg el tudom hinni hogy ezt és ezt a saját motivációi miatt teszi.

Play - 2015. 06. 11. 17:15

Röviden szólva szerethető a sorozat. Én marha jól szórakozok Liv-en és a többi karakterek, a párbeszédek frappánsak és minden részre jut valami kreatív popkult utalás. És ehhez még jön egy egészen izgalmas átívelő szál. Szóval GO GO TEAM ZOMBIE!

nuage - 2015. 06. 11. 18:41

Jó kis feel good sorozat volt, amiből megtudtuk milyen veszélyes energiaitalt inni. Major fejlődése nekem kicsit darkos, ahogy a jó szamaritánusból tömeggyilkossá lépett elő és Liv fejlődését úgy érzem lenullázták, de az új évad más alapfelállásból indít, ami elég jónak ígérkezik.
A dumák jók, Ravit és Blaine-t nagyon bírom, kíváncsi vagyok a következő etapra.

zagloba - 2015. 06. 11. 22:23

Én éppen, hogy felszálló irányt éreztem, nem leszállót.
Ahogy haladtunk előre, egyre jobb, egyre agyamentebb lett /jó értelemben/.
Az írók, és a szereplők belemelegedtek, a heti ügyek is egyre jobbak lettek, az átívelő szálat szépen felépítették.

Nagy pirospont, hogy mertek durvákat lépni /Lowell/, bár néha az ember nagyon sajnálta ezt /Lowell/.

“Amikor a sokadik emberről derül ki, hogy köze van vagy a “zombihajóhoz vagy már maga is agyevő”

Én ezt így pl. egyáltalán nem érzékeltem. Az, hogy a Max Rager-nél tudtak róla, világos, és Blaine kis biznisze is a zombikra épül / ő fertőzött meg X embert, pl. Suzuki/, nyilván be kellett hozni a zombikat ide, hisz ez volt a fő szál. De egyáltalán nem tűnt úgy, hogy mindenkinek köze van hozzá, mert azokról szól a sorozat, akiknek közük van hozzá.

A vége tényleg brutál jó lett, érdekes felütéssel a 2. évadra.

Számomra az év egyik legjobbja, minimum 9/10.

jessm - 2015. 06. 12. 06:21

Imádtam az évad zárót.

Major leszámolása és zene nagyon össze illett, Hihetetlenül jó jelent volt.

Szerintem jó, hogy nem húzták 5 évig , hogy Major meg tudja, hogy Liv zombi. Pont jó volt így.
Mondjuk azt nem értettem, hogy Liv megmenti Majort azzal hogy zombivá teszi ,aztán beadja neki az ellenszert.

Aztán szegény megtalája az öccsét, és vért kell adnia neki…

Ravi mindig jó, egyszerűen imádom őt és liv párosát , pont úgy ahogy Veronica és Wallacet annak idején.

Blaine is nagy volt, és nála dijaztam, hogy meggyógyult.

Nekem nem tünt fel, hogy mindenki kapcsolódott a zombi ügyhöz, mármint engem ez nem zavart. Blaine persze , hogy kapcsolodott, és persze ami miatt zombivá váltak annak is kellett.

Clivet semmilyennek találjátok, én kedvelem a karaktert, szerintem dirket nem tudtunk meg sokat róla, mert Liv és tartanak egy bizonyos távolságot, olyan munka barátok. Szerintem ő is jó müködik Liv mellett, legalábbis szerintem.

galocza - 2015. 06. 12. 09:38

nagyjából utálok mindent ami zombis. hörr-hörr, bréinz, csorda. nem köll se film, se sorozat, se játék – gondoltam én.
viszont amióta először olvastam róla nálatok ez érdekelt, és, hát nem sokáig húzta annyiban, hogy villámgyorsan ledaráltam.
én minden percén szórakoztam, aki nem, rossz neki, mint mindig, most is lehet, hogy az én készülékemben van a hiba.
szóval megtértem, és már nem utálok mindent, ami zombis…

Sheera - 2015. 06. 12. 13:45

Nem tagadom, hogy bele lehet kötni a sorozatba, de én a hangulata miatt szeretem igazán. Jóval könnyedebb a legtöbb nyomozós sorozatnál, ugyanakkor olyan agyament, hogy azt csak dícsérni lehet. Erre abszolút Major vérengzése tette fel a pontot. Nekem várós volt az elejétől kezdve, és az is maradt.

Lord Lisander - 2015. 06. 26. 06:39

Tegnap sikerült befejezni, és alattomos módon még egy sorozat bekerült a nézősők közé (pedig mennyiszer ígértem meg magamnak, hogy addig nincs új sorozat, amíg valami ki nem esik az eddig nézettek közül :D ).

Szellemes kontrák, érdekes karakterutak, magával ragadó hangulat, és ha legközelebb valaki megkérdni, hogy miért nem iszom energiaitalt, akkor leültetem megnézni a sorozatot :D
A 13 részes formula itt is működött nekem, huszonsok részt nem biztos, hogy fent tudtak volna tartani ilyen minőségben, így viszont érezni a haladást is, és összeszedettebbek a részek is talán.

A Falco (még ha nem is az eredeti, ahogy hallottam) nagy telitalálat volt, a jelenet ritmusa nagyon bejött! :)
A felvetett kérdések érdekelnek, hogy mit kezd magával Blaine, és hogy lesz -e mellékhatása a szurinak, na meg persze hogy hogyan csomagolja be Liv a nem adok vért témakört.

Ja, és annyit promózta Cyclo ennek kapcsán a Veronica Mars-ot, hogy kénytelen leszek azt is megnézni :D

Enzo - 2015. 06. 29. 18:28

na ide is

“you know what my mom always says? “Why’d I stop using birth control?”” :DD

Kevésbé lett feszült, csúcsponthoz felvezető a rész ritmusa, mint mondjuk az előzőnél, de azért ütős évadzáró volt.
Már azt hittem, hogy Livnek nem jut eszébe, hogy hogyan lehetne megmenteni Majort, amikor annyira nyilvánvaló, de végül megtörtént.

Raviból túl kevés volt a részben, de azért nem unatkoztunk. Major leszámolása kemény volt, és igazából érthető utána a bedurcizás, hát végigment szerencsétlen minden szaron, hova süllyedt, és gyakorlatilag azért, mert Liv nem mondta el neki…

Ügyesen behozták a gyógymódot is, így Liv tesztelhette is, és nem is kellett saját magán. Miután látta, hogy Blaine-en működik, beadhatta Majornek is egy idő után. Blaine zombi-etetős érve egyébként jogos, bár úgy érzem, mondjuk a 2.évad cliffhangere lehetne vmi ilyen, hogy őt kiírják és akkor zombi apokalipszis :D
Az öcsis szál is érdekes, mert ugye anyjának hogy magyarázza el, hogy nem akar zombit csinálni Evanból?? Na ez fura lesz…

Az egyetlen, amit nem teljesen értek, az Suzuki akciója, nem igazán látom mögötte a motivációt, hogy kit védett vagy ilyesmi.

Na sebaj, várós a 2.évad nagyon!

Pipacs - 2015. 06. 29. 19:48

A zombi pasija sokkal jobb volt (SPOILER: R.I.P.), mint ez a Ken baba. Nekem végig hiteltelen maradt Major karaktere.
Ravi a legjobb, zseniálisan jáccik!
Szórakoztató kis sorozat, nem kell komolyan venni, ennyi a titka. :)

wovbagger - 2015. 06. 29. 23:23

Abszolúte elvárások nélkül kezdtem nézni, de a második-harmadik rész környékétől már szerettem. Messze van a tökéletestől – Payton karakterét pl. egysíkúnak, a Payton-szálat eléggé következetlennek éreztem, Banineaux pedig nyomozó létére eléggé könnyen túltette magát a (szerintem) racionális elme számára nyilvánvaló jeleken -, de Liv és Ravi nálam elvitte a hátán az egészet.

Kifejezetten zavart viszont az, hogy Blaine a nagybetűs rosszfiú, aki ellen senki sem tud semmit tenni. Értem én: kell egy antihős, aki annyira rossz és gonosz, amennyire csak lehet, de hiányoltam, hogy az első perctől kezdve rosszként megismert karakter rossz és kész – eszed, nem eszed, szó szerint és képletesen is nincs mit tenni.

A heti esetek többnyire tetszettek, úgyanúgy, mint az átívelő szál. Hétről-hétre pont jó volt ez a laza popkult, szerintem az első évad erős 7/10.

Enzo - 2015. 09. 03. 19:08

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz