login |

Strike Back: kezdett az 5. évad

2015. 06. 13. 21:43 - Írta: human

101 hozzászólás | kategória: kritika,

Kevés kőkemény akciósorozat van jelenleg tévében, a Strike Back az egyik. Két alfa csávó rendet rak a világon mindenhol, brutális kliséken átgázolva. Ezúttal Legacy alcím kíséretében.

Mint tudjuk, a két főszereplő már szétszéledt az országos tévékre, így ha nem is jelentették volna be előre, akkor is nyilvánvaló lenne: az utolsó évadot pörgetjük. Pont ezért is néztem vissza, hiszen a Strike Back leköszönésével ismét elhal kicsit a zsáner, akárhány akciódús képregénysorozat fut.

Nem kertelek, a premier simán bejött. Sőt, pár évad kihagyás után simán be tudtam kapcsolódni, hiszen akármi is történt a legutóbbi évadban, itt az első részben egy teljesen érhető bevetés van, olyan, amit akármelyik B-film megirigyelne. Semmi cliffhangeres rajongóknak szólás. Megint más a főnök, mint amire emlékeztem, de a felépítésből adódóan ez nyilván nem oszt vagy szoroz.

Szóval változatos helyszínek, egy baromi jó klubjelenet, pár jó nő – mi a fene kéne még? Ja tudom, valami értelmes gonosz. Az a helyzet, hogy Max Beesley fantasztikus a szerepben. Kicsit sok volt a klisé a premierben, de a csávó kihozta a maximumot a rá jutott gonoszságból. Olyan ellenfélnek tűnt, akivel el tudnának lenni pár részt a főszereplőink.

Egy negatívumot viszont muszáj lesz szóba hoznom: Tim McInnerny. A diplomatát alakítja, akinek meg kell menteni a lányát, és valami katasztrófa színészetet villantott a csávó, pedig neki jutott az egyik legdrámaibb monológ.

Szóval maradt a régi Strike Back-recept, legalábbis ha jól látom. Pontozni? Legyen 7/10, miért ne, adok még pár esélyt, mégiscsak az utolsó részekről van szó.

101 hozzászólás Ne habozz!

fireblade - 2015. 06. 13. 21:47

Nagyon jó ez :) értékelni kell az ilyen sorozatot, mert kevés akad a fajtájából..hiánypótló :)
és remek poénok is vannak néha :)

nálam simán 8/10 a kezdés…a diplomata csávó meg a bomba becipelés azért gáz volt.

Rammsch31n - 2015. 06. 13. 21:51

Nekem nagyon tetszett az 1. és a 2. rész is. :) Kicsit másabb mint a korábbi évadok.

sherlock20 - 2015. 06. 13. 21:54

Most jöttem az évad első két része után mennyire is fog hiányozni… Pedig a 3-4. évadot elég döcögősen néztem, most meg nézném egybe az egészet.
Egyedül azt sajnálom, hogy rövidebb lett a főcím, pedig azon kevés hosszú intrók egyike volt amit mindig szívesen néztem-hallgattam végig…

Kissur - 2015. 06. 13. 22:00

Nagyon fog hiányozni. Van pár limonádés akció sorozat, de ilyen nincs még egy. A 24 az volt, de hát annak is annyi. Leáldozóban lennének az akciósorozatok? Nagy kár lenne, mert én imádom őket. A bunyók az 1-2.részben nagyon jók és változatosak voltak.
Sajnos van egy olyan érzésem, hogy Richmond ebben az évadban meghal. Martinez karaktere nagyon semmilyen.
Összességében örülök, hogy végre nem afroamerikai tájakon afroamerikai terroristák ellen megy a küzdelem, hanem kicsit változatosabb és még aktualitása is van.
Remélem az 1 éves kényszerszünet alatt kitaláltak valami tökéletes befejezést, és nem lesz cliffhanger, ha már semelyik másik évadnál sem volt. (Kivéve Porternél.)

zolkien76 - 2015. 06. 13. 22:05

Csak az előző évadnak a megnézesse után továbbra is tetszik a sorozat. Talán lesz időm a jövőben, hogy a többi évadokat megnézve hasonló jókat mondjak a sorozatról

Turikoczka - 2015. 06. 13. 22:10

Nálunk mikor fog kezdeni?

Flanker - 2015. 06. 13. 22:14

A 2. rész még jobb is volt mint az első, persze nem hibátlan.
És igen, a rövidített főcímért csúnya fekete pontot beírtam. Szerencsére ami utána jön az kárpótol, és csak most jönnek majd az itthon forgatott részek :)

payskin - 2015. 06. 13. 22:28

Rövidített cím nálam is fekete pont, meg az is, hogy

!!! SPOILER !!!!

diplomata bácsi egy darabban túlél egy lábához lerakott pokolgépet. Az ilyenekre allergiás vagyok, egyébként minden percét élvezem.

Orso-borso - 2015. 06. 13. 22:32

@Turikoczka: 07.31

JKJ - 2015. 06. 13. 22:32

Második rész után azt vettem észre, hogy nem izgulok a lövöldözés részeknél. Eszembe sem jut, hogy a két főszereplő komolyan megsérülhetne. Ez pedig sokat ront az élményen.

Flanker - 2015. 06. 13. 22:51

“Eszembe sem jut, hogy a két főszereplő komolyan megsérülhetne. Ez pedig sokat ront az élményen.”

De hát ez a 2. évad első része óta így van :)

Rubber Duck - 2015. 06. 13. 23:28

Az megvan, hogy Tim McInnerny a Fekete Vipera c. örökbecsű soriból Cunci Kapitány? :-))) Nem kicsit változott meg…

mic8 - 2015. 06. 14. 02:30

“Mint tudjuk, a két főszereplő már szétszéledt az országos tévékre..” Milyen sorozatot kaptak? Kicsit lemaradtam erről a szétszéledős részről :(

winnie - 2015. 06. 14. 04:53

csekk a keresőt, mindkettő első találat.

(miután kaszát kapott a sorozat, természetes, hogy dolgoznak tovább, máshol.)

dragon1986 - 2015. 06. 14. 06:41

Nocsak csak nem Michelle Yeoh. Akkor megnézem.

NPeete - 2015. 06. 14. 11:05

Én imádom, de ez az évad eddig klisésebb, mint az összes többi együttvéve :)

_Peter - 2015. 06. 14. 14:12

Nagy kedvenc volt az elejétől fogva, örültem most visszatért. Ami csalódás: régen se féltek a kliséktől, de most egyenesen tolják az arcunkba. Még helyi bolond taxis fazont is kaptunk, aki pár dollárért üldözi a rendőrautókat a kedvükért.

Ahogy írjátok a diplomata fickó rettenet. Másfelől Max Beesley remek választás volt. Viszont a zsarolásos bomba sztori gyenge. Régen pl. az indiai hotel kezdés mennyivel komolyabb volt és minőségibb megvalósításban, sztoriban is. Az elrabolt nő és megcsonkítás téma kicsit deja vu a Porter évadra.

Kicsit gáz random statiszta sincs már a csapatban, öten intézik a Section 20 ügyeit. Igaz ennek előnye Locke is megy terepre, bírtam a beszólást hogy bírta az öreg? :)
Régen ha nem is egyszerre ott volt Kate, Sinclair, Baxter, Dalton, Grant + random statiszták és plusz katonák a főhadiszálláson. Most meg egy bárból üzemelnek. Ja már abból sem.

Lement 2 rész és nem volt egy pucér nő sem! Az intro is rövid.

Szerencsére Stonebridge és Scott dumái és oltásai megmaradtak és látványos volt az ejtőernyőzés is. Bár olyan adrenalin rush jelenet szerintem már nem lesz mint korábban pl. a csecsenekkel a lövöldözés. Akkor meg tudták csinálni hogy izgulni is lehessen értük.

Annyi karakter meghalt eddig, most legyen inkább happy end, nem akarom tippeléssel tölteni az évadot hogy Richmond? Locke? Martinez? Mondjuk Stonebridge-hez illene egy önfeláldozó hősies kilépés.

Flanker - 2015. 06. 14. 15:13

_Peter: HA jól megcsinálták az írók, akkor max ketten ha életben maradnak. Ha mégjobban, akkor ebből csak 1 a két főszereplőből. Richmond sorsa erősen megpecsételődött ezzel a románccal, kell majd a plusz motiváció.
És vazze tényleg nem volt cici :)

I3ence - 2015. 06. 14. 18:10

Főcím eddig is ez volt Sky-on (talán a sorozatba is belevagdostak), csak mi a Cinemaxos verziókat néztük. Cinemax csak augusztusban kezdi adni, ezért a ripek Sky-ról vannak.

Flanker - 2015. 06. 14. 18:26

Óóó, akkor lehet ezért nincs cici?

Ropi - 2015. 06. 15. 07:11

Jó ez a sorozat, de nekem az eredeti angol verzió annó jobban tetszett. Az valahogy sokkal letisztultabban hatott mindig is.

_Peter - 2015. 06. 15. 13:32

Tényleg a Cinemax főcím a király, jó hogy szóltok.

Eredeti vs új: nekem mindkettő bejött nagyon. Az angol mert jobb színészek, reálisabb és olyan igazi brit stílusban készült, nagy kár olyan rövid volt csak hát Armitage elment mozizni, Lincoln meg zombikat irtani. Az amerikaiak pedig fogták, tettek bele ciciket és nagy dumákat, látványosabb akciókat és persze kliséket is aztán “amerikaiul” vágták, effektezték. Porter is klassz karakter volt, a Stonebridge-Scott bromance is telitalálat. (magyar nézőként külön pirospont Budapest Budapestként volt helyszín)

“Richmond sorsa erősen megpecsételődött ezzel a románccal, kell majd a plusz motiváció.”

De pont ezt mondom túl kiszámítható és már láttuk ezt Stonebridge-Kate viszonylatban. Most az lenne meglepetés viszonylag happy enddel zárulna. Viszonylag mert ugye áldozatok nélkül nem lehet megmenteni a világot, Locke vagy Stonebridge a tippem.

Az igaz azért csúszott ez az évad, mert Sullivan kiesett abból a riksából amivel száguldoztak és beverte a fejét?

deku82 - 2015. 06. 15. 18:23

1. rész jó volt, gyakorlatilag ott folytatták, ahol korábban abbamaradt. A románc is megvan, meg a teljes csapat.

payskin - 2015. 06. 15. 19:41

Nem igaz. Nem a forgatáson sérült meg, hanem valamikor a szabadidejében, legalább is ez volt a hivatalos verzió.

kiss - 2015. 06. 18. 15:17

Az emberi test nem vezeti az áramot? wtf

rio - 2015. 06. 18. 19:15

Jézusom, mi lett egykor volt kedvenc akciósorozatomból. Plot hole plot hole hátán, nem tudom, mit toltak a forgatókönyvírók a thaiföldi nyaraláson, de rosszul áll nekik.

_Peter - 2015. 06. 19. 10:05

3. rész: mit csinálnak az írók hát elég ZS kategóriás lett. Egy rész lehetne már anélkül megtámadják a “titkos” főhadiszállásukat, most már valami kávézóból nyomták a tervezést. Kicsit sem lógtak ki a környezetből. :)
Martinez eléggé töltelék.
Gannicus gladiátor és focihuligán Bover felbukkanásán jót vigyorogtam, milyen dumát levágtak. Viszont Scott fiát már a Spartacusban is ki nem állhattam.

payskin - 2015. 06. 20. 09:03

Most, hogy mondjátok, full Zs-kategória tényleg, valamiért mégis megbocsátó vagyok ezekkel az eszement baromságokkal szemben (máskor én szoktam a legjobban kibukni rajtuk), talán mert az utolsó évad, nem tudom.

A gyerek felbukkanása… hát, ha valamire nem vágyok egy akciósorozatban, akkor az egy poénfaktornak beküldött, láb alatt levő gyerek.

Aztán kezd egy kicsit tele lenni a hócipőm azzal, hogy Yakuza egy teljesen nyitott autóban, ismétlőfegyverekkel egyáltalán nem tud eltalálni valakit? Amikor szemből kilőtték az ablakot azon az oldalon, ahol Scott ült, akkor vajon mit csinált? Eldiffundált arra a pillanatra.

A Locke-Michelle Yeoh összecsapás volt talán a legalja, a a rád fogom a fegyvert és hosszan beszélek hozzád, te pedig ne gyere közelebb, mondom ne gyere közelebb, hopp, már itt is vagy és bunyó című klisé.

De hogy valami jót is mondjak, volt benne Chloe, you’re gonna have to trust me, okay? Ha Damn it, Chloe lett volna, még szélesebb lett volna a mosolyom.

JKJ - 2015. 06. 20. 17:02

A harmadik rész után már leng a kasza…

Flanker - 2015. 06. 20. 17:10

Akkor én vagyok kisebbségben, de az autós üldözést leszámítva ez a 3. egy fasza kis rész volt.

JKJ - 2015. 06. 20. 17:10

Ja, és a tetovált kardos főgengszter rettentő nevetséges.

Kissur - 2015. 06. 22. 23:05

Vártam már nagyon, hogy ne afroamerikai ellenfelük legyen, de ezek a kóreaiak, ahogy beszélnek és viselkednek nagyon komolytalanok.

fireblade - 2015. 06. 23. 15:36

Szerintem elég korrekt kis részek ezek eddig…persze bármibe bele lehet kötni, de minek?? :)
Vajon hogy kerülnek megint Bp-re? :)
Ez a yakuzás dolog kicsit erőltetett, és koreai csaj is kissé komolytalan valahol..de a két ellenkommandós nagy ötlet..lesz itt bunyó majd rendesen …

eddig nekem 7/10

_Peter - 2015. 06. 25. 17:10

Hát ez a 4. rész fájt rendesen. Ha nem régi kedvenc lenne, hanem új sorozat most kaszálnám. Last Ship kaliber lassan a színvonal akcióban.

Látom magam előtt az írókat: fiúk ez az utolsó évad, csapjunk oda! Ötletek?
– Kerüljön elő az egyik főhős gyereke a semmiből!
– Legyen sok olcsó öltönyben és napszemüvegben lövöldöző koreai!
– Ratyihajú Gannicus-ról derüljön ki szövetségesek, de aztán mégis tegyen keresztbe!
– Legyen olyan jelenet a szerelmesek beszéljenek telefonon hogyan fognak vacsorázni ha vége a megpróbáltatásoknak! És akkor egyikük haljon meg!

Vége a meetingnek, valaki félve megszólal de főnök ez csupa ZS klisé. Kit érdekel a fizetést már megkaptuk.

Nevetséges. Nem is működött, egyrészt ezt a fajta drámát láttuk már Stonebridge-Kate kapcsán, és ezt még szájba is rágták előre.
És az akció színvonala is esett, hát amit ott a mezőn műveltek a napszemüveges ferdeszeműek ellen, nevetséges ellenfelek. Madárlesre felszaladtak és lőttek összevissza. Régi évadban egy ilyen bandát Stonebridge félkézzel lerendez fél perc alatt, most ott hempergett a gazban hosszú tűzharcba keveredve. És akkor a teherautós rész: főnök itt egy fickó azt mondja ez a cucc de én nem ellenőrzöm csak felrobbantom. Főnök visszaszól izé nekem itt a másik fickó azt mondja megint át lettünk verve Stonebridge mit robbantottál fel?
Klisé klisé hátán, egy rakás plot hole, szánalmas yakuza és koreai ellenfelek, B kategóriás akciójelenetek és most még egy közönségkedvenc karakterrel is kevesebb. Amennyire vártam a folytatást, akkora csalódás.

fireblade - 2015. 06. 26. 16:56

Nem volt ezzel semmi gond…lövöldöztek, látványos, poénos :)
Az meg hogy meghalnak főszereplők, várható volt..tudták hogy vége a sorinak, mentek pilotozni.. :)
Nekem még mindig bejön :)

Zora - 2015. 06. 26. 19:35

Én nagyon vártam, mert bejön ez a stílus. Na, de, ha olyan kőkemény katonák, akkor, mikor a lánynál vannak, és a főgengszter beugrik vele a csónakba, majd azt a parancsot kapják, hogy kövessék – sőt!!!, szabadítsák is ki!!! – mit mond egyikük???: Egy fenét!
Inkább nekilátnak kiszabadítani a ketrecből a nőket. Pedig Chloe-nak van prioritása…
Ez nem tetszik az ilyen félig katonai akcióknál, hogy nem pontosan a parancsot követik, hanem a saját fejük után mennek. (Anno – és OFF – a Hacktion-nél is ez nem tetszett.)

Én végignézem az évadot, de bizony messze alatta van az előzőeknek…

fireblade - 2015. 06. 27. 00:09

@Zora:
Talán mert nem voltál hasonló alakulatban..az ilyen teameknél, bizony a rögtönzés, az önálló döntés..és a helyzetnek megfelelően a parancs esetleges felülbírálása sem ritka..sokszor kell improvizálni, és ott helyben dönteni..az ilyen operátor státuszú katonáknak megvan adva az engedély, hogy változtassanak, és önállóan döntsenek, akár a parancs ellenében is (az már más tészta, hogy utána, komoly elszámolás, ha félre megy az akció)
de nem oktatni akarlak, csak megemlítem..

Flanker - 2015. 06. 27. 01:47

A forgatókönyvet továbbra is olykor a takarítónők írják, de engem még szórakoztat, most jönnek az itthon felvett részek ( nem tudom idén lesz-e pl. Budapest Budapest), szóval kitartok, ez nem kérdés. És ha, tegyük fel, a két főszereplő közül valaki meg fog halni (nyilván a végén), most már egyértelmű hogy Damien lesz az. VAGY nem, a gyerek miatt :)

fireblade - 2015. 07. 01. 00:38

Na? ki mit tippel a végére?
ellovagolnak a naplementébe, vagy hősies halálok lesznek?
Ki hal meg és ki marad életben? meghal egyáltalán valaki a főszereplők közül még?

Az én tippem, vagy egy Butch Cassidy féle lezárás várható szerintem….vagy az egyikük beáldozza magát a másikért az örök tesoság jegyében..
persze lehet hogy Scott kilép, és elmegy gyereket nevelni, a Boss meghal a végén és Stonebridge lesz a főnök a végén..könnyes haveri búcsú, Hawai stb blabla :)

tippek?

_Peter - 2015. 07. 02. 17:09

Na most nem panaszkodom, az 5. rész tetszett. Behind enemy lines téma sokkal jobb mint a yakuzákkal bohóckodni. Scott fia elrablása klisén is túltettem magam, mert jó volt a rész hangulata.
– So, how are the Beatles? John, Paul, George and the other guy.
– Oh they still going strong. I love their Christmas album.

LouiS - 2015. 07. 02. 19:26

SPOILER:

forgatási helyszíneken agyaltam. Az elején majdnem biztosan Hajmáskér, a temetődomb egyértelműen Csobánka, de a nagyon szocreál épületet (a pártház, vagy iskola) nem tudtam belőni. Az phenjani átvezető snitt pedig szerintem Gazdagrét. Az erőmű Visonta (http://www.alternativenergia.hu/wp-content/uploads/2010/02/matrai_eromu001.jpg).

A statisztaszervezőnek meg pacsi, ennyi ázsiai embert összegyűjteni nem kis mutatvány :)

krixmix - 2015. 07. 02. 23:13

S05E05
A “szocreál épület” a gödöllői Szent István Egyetem egyik épülete.

Továbbá a panelházak előtt vonuló Mercedes konvoj (kb. 17:40-től) Békásmegyeren lett feléve a Táncsics Mihály utcában.

LouiS - 2015. 07. 03. 10:18

Kösz, azt néztem Gazdagrétnek :)

Flanker - 2015. 07. 04. 03:02

Jaja, pártház és iskola az a SZIE egyik épülete, mutatják belülről is később.
A repülőtér a Mi-2-s helikopterrel talán Kiskunlacháza de lehet máshol is.
A vasutas rész szerintem a vasúttörténeti múzeum.

Apróság: A Magyar Honvédség 2-3 éve sunyiban megszüntette a Mi-24 harci helikopter alakulatot. Bezzeg a Strike Back meg tudta oldani, hogy egy kábé 30 másodperces snittért csak a levegőbe emelkedjen egy..

A rész nem volt rossz, egyedül a “ketten felrobbantjuk a szigorúan őrzött erőművet, és még ki is jutunk sértetlenül” rész volt sok már nekem is. De ennyi belefér :)

Flanker - 2015. 07. 04. 03:03

“Aborting the mission is an option.
– No fucking way.
– Ha!
Which we have discussed maturely.
– And both agreed on.
– Thank you.”

Már ezért megérte :)

_Peter - 2015. 07. 04. 21:28

Flanker – 2015. 07. 04. 03:02

(A Hind látványa vagány volt, ha jól emlékszem az a 2-3 db ami repülőképes volt még pár éve, már akkor is ezredjére tolták ki az üzemidejüket. Volt talán 50 NDK gépünk amit a németek ingyen odaadtak lomtalanításkor az újraegyesülés után, aztán mi nem költöttünk rájuk, tönkrementek. Az a 2-3 repült árvízkor és bemutatókon kifestve. NATO tagként nincs egy darab normális helikopterünk. Nemhogy harci, szállító se.)

Az erőmű rész nekem pont hihető volt, észak-koreaiaknak nincs annyi hi-tech cuccok, beosonnak, robbantanak, zűrzavar, sima kiskatonák közül kiverekszik magukat. Nem nagy ügy. :)

Flanker - 2015. 07. 05. 13:42

Nagyjából és kábé 4-5 M-8/17-sünk van, ebbe van frissen vett civilből felújított, ex-finn ajándék, és kábé 1-2 “saját”. És ennyi, a sajátok egy része volt amikor “pecséttel” repült.. És a 2016-os (!) költségvetésben nyoma sincs az égetően szükséges beszerzés bármilyen arányos összegének.. és 15 hónapja nem írták ki a tendert..

Kissur - 2015. 07. 07. 21:01

Szerintem is Scottból családapa lesz, Stonebridgenak meg leszakad az egyik végtagja (tippre láb) és ezért nem tud soha többé akciózni. A Section 20 megszűnik, Boss meg a végén feláldozza magát.
Az másnak is feltűnt, hogy úgy indult a sorozat, hogy Stonebridge egy átlagos férj, akinek gyereke lesz és családot alapít, míg Scott egy züllött, minden nőt megdugok figura, és ez a felállás mostanra megfordult? Mármint Scottból lesz családapa. Bár így, hogy Richmonddal ez történt…
Én ilyenkor mindig reménykedek, hogy mégsem halt meg, de hát sajnos nem így lesz. Sőt, el is spoilereztem magamnak, hogy ez történik, mert a Richmondot alakító színésznő már nem tartott a stábbal Magyarországra.

Flanker - 2015. 07. 08. 11:34

Kissur: Nem tudod, hogy 2, 4 vagy 6 részt forgattak nálunk?

_Peter - 2015. 07. 12. 17:27

A 6. rész sajnos megint irtó gagyira sikerült. Nem szeretem amikor lenézős módon direkt balfa.sznak írják meg az ellenséget, hogy a jófiúk ki tudjanak mászni a lehetetlen helyzetből. A kiszabadulás szánalmas volt. Ha legalább úgy írták volna meg ha a Stonebridge által SAS legendának hívott Locke és a két nő kommandózik be értük aztán kiverekszik magukat együtt. Két kiskatona őriz egy tanyán közös helyiségbe tett két melák kommandóst, akiken rendes bilincs sincs pedig nemrég felrobbantottak egy egész erőművet és lekönyveltek pár szakasz katonát. A golyóálló szekérről ne is beszéljünk.

Ezt az évadot már nem menti meg semmi. :(

deku82 - 2015. 07. 12. 22:14

Az 5. rész tényleg jól sült el! Szomorúan hallom, hogy a magyar Hindeknek annyi. :(

Flanker - 2015. 07. 13. 00:21

Na igen, az a szökés rész “kissé” gagyi volt itt-ott, de legalább a komáromi erőd jól nézett ki :)

Stiel - 2015. 07. 13. 10:57

Azt nem értem, ha a vanádiumot felrobbantották, akkor most a gonosznak nincs is semmi extra a kezében, nem? Akkor miért is nem hagyják őket a francba?

soliduss - 2015. 07. 14. 13:03

Hihetetlen ,hogy mennyire jó a katonai tanácsadójuk. Ahogy Stonebringe mozog, táraz… félelmetes…..

Minden hibája ellenére jó sorozat ez.. nem fog golden globeot kapni.. de nem is ez a céljuk.

fireblade - 2015. 07. 14. 13:15

@soliduss:

rengeteget dolgoztak együtt az igazi SAS kommandoval..és hát nyilván tanultak is, meg gyakoroltak velük :)
és tényleg ezek a dolgok elég hitelesen néznek ki..:)
a többi meg kit érdekel?:)

_Peter - 2015. 07. 14. 20:59

Egyszer nyilatkozták a reakció azért is olyan hiteles, mert tényleg hozzájuk nagyon közel robbantgattak. És tényleg megdolgozták őket az igazi SAS/SBS kiképzők. Ráadásul jól is hangzik ahogy kiabálják lövöldözés közben changing vagy coming to ya. És humort is visznek a zsargonba, pl. volt régen a csecsen rész a nagy lövöldözéssel és kérdezik rádión merre meneküljenek, Sinclair őrnagy mondja a koordinátákat precízen, erre Scott “pofa be Sinclair merre menjünk vazze? Richmond közbeszól egyenesen jobbra, Scott köszöni na végre valaki megmondta.

Flanker - 2015. 07. 15. 00:17

Jaja, minden évad forgatásának kezdete előtt több hétig nyúzzák őket olyan kiképzők, akik láttak már egyet-mást élesben, és az SAS/SBS nem véletlenül világhírű..

fireblade - 2015. 07. 15. 11:26

Olvastam valahol, hogy a két színész el volt ájulva hogy milyen kemény katonák, akiktől tanulnak.. és élesben is voltak már, és kockáztatják az életüket, és milyen nagy megtiszteltetés, hogy tanulhattak tőlük, az igazi kommandosoktól..
erre a katonák: el voltak ájulva hogy milyen sztárokkal dolgozhattak együtt, és milyen jó fej laza srácok, meg híres színészek ..:)
hehe.minden nézőpont kérdése csak..ki honnan nézi :)

_Peter - 2015. 07. 15. 13:22

Biztos értékelték az alázatot a kiképzők. Kemény lehetett már az is, hát még egy igazi. Most van is egy botrány, hogy meghalt 2-3 SAS újonc mert kiküldték menetelni őket skót hegyek közé teljes cuccal britek számára kánikulai 33 fokban. De az armchair expertek azt mondják amennyivel kisebb a brit hadsereg az amerikaianál, annál profibb és nehezebb a kiképzés. US Navy Seal vagy SBS? Delta vagy SAS? USMC vagy Royal Marines? Amíg nem számít az amerikaiak puszta létszámfölénye, addig én a britekkel lennék. :)

fireblade - 2015. 07. 15. 23:02

@_Peter:

Ezek amiket felsoroltál, profik ugyan, de csak a kirakat csapatok, az igaziakat sosem ismered meg :)

Flanker - 2015. 07. 17. 02:55

Na, ez fasza kis rész volt, mindenből pont annyi amennyi kell, Operaház és társai. Jó lesz ez.

_Peter - 2015. 07. 19. 10:30

Az üldözésnél látszott hátul elfelejtették osztrákra cserélni a rendszámtáblát. :)

Vicces már csak hárman szaladgálnak a Section 20-ből, Martinez nem hiányzott mert eddig is csak kispados volt. Richmond maradhatott volna még.

symor - 2015. 07. 21. 01:11

Hát eddig sem amiatt néztem mert volt agya a sorozatnak, de ahogy egy régi bölcsességmondó megjegyezte annak idején “sohse nyomjá full kretént”, mert az a közönség sem komálja.

Egyértelműen kifogyott a szufla a sorozatból, a ’80-as évek elborult akciószekvenciáját sem képes már úgy felidézni, hogy az a felszínen tartsa.

Full kreténség már az egész :(

fireblade - 2015. 07. 22. 18:31

nagyon jó ez..:) kellenek az ilyen kis “agyatlan kreténségek”…nekem nagyon fog hiányozni :)

_Peter - 2015. 07. 23. 15:44

Ebben a maiban jókat lövöldöztek, a páncélozott szállító jelenet is látványos volt.

fireblade - 2015. 07. 23. 21:58

Hehe, ez a 7. jó kis rész volt..de azért jobban is megoldhatnák a dolgokat..A szuper robbantót simán kézen vagy vállon lőhette volna, és nem vagánykodott volna tovább a tollal :)
a rendszám csereberék érthetőek voltak, a magyar hatóságok nem adtak engedélyt hamis osztrák rendszámmal közlekedni, ezért kellett rá P betűs próba rendszám néha a forgalomba…vicces :)

Lajoska67 - 2015. 07. 23. 23:28

Baromi jó a sorozat, nagyon fog hiányozni, nem tudom, miért nem folytatják.

És hogy ez a Bécs a legtöbb helyen micsoda lepusztult város…! :-)

_Peter - 2015. 07. 24. 11:54

fireblade – 2015. 07. 23. 21:58

Bérelnek egy osztrák autót. Vagy photoshop.

fireblade - 2015. 07. 24. 12:30

@_Peter:

Értelek én, de benne volt hogy esetleg törik, nyilván limitált volt az autó kapacitás..és az valós rendszám lett volna..nem szokás filmekben valós rendszámot használni..mert pereskedés, meg minden ilyen gondokat okozna…a photoshop meg mozgó autóra csak kiadás lett volna…”ne figyelj oda” elv olcsóbb :)

_Peter - 2015. 07. 24. 15:13

Hát bárcsak ez lenne az évad legnagyobb baja! :)

fireblade - 2015. 07. 24. 18:23

Nekem az a legnagyobb bajom vele, hogy nem folytatják..persze agyatlan meg tele bakikkal..de kit érdekel? mikor remekül szórakozom rajta…nincs mégegy ilyesféle sorozat manapság…sajna :(

Flanker - 2015. 07. 25. 02:07

Jaja, fasza kis rész volt a 2×08, főleg a vége, és nem csak a páncélozott rész.

Azt hogy miért nem folytatják, nem most dőlt el, hanem 2 éve amikor bejelentették hogy ez lesz az utolsó évad. Nyilván a nézettség (alakulása, csökkenése az évadokon át) versus költség alapon dőlt el a dolog nagy része.
Én örülök neki, hogy ahogy egyre több sorozatnál, megadták az esélyt a teljes lezárásra.

Akhim - 2015. 07. 27. 08:30

Az 5. részben amikor keresik őket az észak-koreai katonák felettük egy helikopterrel, az a pilisborosjenői lőtér, hátul a hegy a Nagy-Kevély.

A 6. részben mikor Finnt elviszik orvoshoz, az a csobánkai út, ahova behajtanak az a bekötő út a fent írt lőtérhez.

szaki - 2015. 07. 27. 09:49

Tök jó olvasni, a hozzászólásokat, és hogy jelenet melyik helyszínen játszódik.
Akárki akármit mond, nekem akkor is tetszik ez a sorozta. Szuperek a felvételek, a robbantások meg über jók. Egyet hiányolok én is. Kevés a cici. :)

fireblade - 2015. 07. 28. 23:44

Azért a 8. rész kicsit karcsú colt..nagyon érezhető rajta a széria vége..Semmi központ semmi szereplők, technika..csak szaladgálnak ide-oda és random lődözgetnek..ráadásul bénáznak..Nemá hogy Scott egyedül engedi ki a klotyóra a skacot…röhej..
Kár érte…

deku82 - 2015. 07. 29. 18:36

“Full kreténség már az egész”
Igen, a 7-8. résznél már folyamatosan idegesített a sok idióta megoldás, cselekmény.
Régen szerintem nem volt ennyire ostoba a sztori, ellenben sokkal jobbak voltak az akciójelenetek.

jesy - 2015. 07. 30. 01:37

A számomra elképzelhető legjobb befejezést kapta meg, az utolsó rész minden percét élveztem. A rájuk lgejellemzőbb szöveget is itt lőtték el “We were never that good” :))
Az egyetlen dolog amit így az utolsó 2 részben sajnálok az hogy egész eddig kibírták CGI nélkül (nyilván használták de nem látványosan) és pont a befejezésbe kellett ellőni a létező leg zs kategóriásabb cgi -t annál a helikopteres résznél.
És valamilyen szinten vicces hogy a végére a Section 20 végül Section 2 lett :D

chris92 - 2015. 07. 30. 15:19

nekem is nagyon tetszett a lezáró két rész, mert pár tényleg beficcent néhány gázos CGI megoldás, a MÜPA-s lezárása az észak-koreai szálnak kicsit több füst mint láng érzete volt, de ezt többszörösen kompenzálta a black ops arcokkal vívott erdei háború a fináléban, és a szálakat is tisztességesen vártak el.
A évad összegészében ingadozóbb színvonalat mutatott fel mint az előzőek, de szerintem nem voltak vele túl nagy bajok, és őszintén megmondom hiányozni fognak ezek a srácok. Ezt a hiányt pedig akkor fogom igazán érzékelni, mikor jövő év végén lemegy a Banshee utolsó évada, és akkor tényleg űr lesz akciósorozatok terén. Remélem addig debütálni fog valami ehhez hasonló. :)

_Peter - 2015. 07. 30. 15:56

Nagyon teleszórták klisékkel, nekem már fájt. Nem ezzel az évaddal ajánlanám a sorozatot másoknak az biztos. Nagyon látszott a költség csökkentés is. De a két buddy hiányozni fog, remek akciósorozat volt. Stonebridge: Of course I’m gonna kill you.

G. - 2015. 07. 30. 17:45

Nem a legjobb évad volt ez az utolsó, de mindenképp korrekt. Ilyen szintű katonásdit konkrétan egy másik sorozat sem tud nyújtani, így kb. mindent elnéztem, mivel nem nagyon van más, ami ennyire jól visszaadná a bevetések hangulatát. Meg ugye még mindig kib@szott jó a főcím is! :D “This ain’t no place for no hero” (ajánlom mindenkinek megnézésre)
Sajnálom, hogy vége, én szívesen nézegettem volna még a két buddy-t lövöldözni, de legalább kijelentetjük, hogy a sorozat nem ment át zuhanórepülésbe, mint oly sokan mások. Igaz, hogy sosem volt hibátlan sem.
Ami nem tetszett, az a történet kvázi félbehagyása, szívesen láttam volna, hogy mit hoznak össze ketten kb. a világ ellen. Meg ugye a logika sem volt túl erős és a történetvezetés sem.
Cserébe viszont kaptunk annyi akciót, amennyi máshol 20 évad alatt sem jön össze.
Tehát kár, hogy vége, de eddig legalább élveztük!
G.

sherlock20 - 2015. 07. 30. 22:37

Na hát hiányozni fog. Bár az utolsó részben ivós játékot lehetne rendezni arra, hogy hányszor “ölik meg” Damient…

Többihez képest nem volt erős az évad, de az akcióval nem spóroltak, és én eddig sem a logikus és mélyen kidolgozott sztoriért néztem… Mondjuk az a helikopteres jelenet kimaradhatott volna, nagyon bénán rakták össze.

sherlock20 - 2015. 07. 30. 23:25

…azért az mekkora véletlen már, hogy most nézem a SupNat 2×13-at, aminek a végén dettó a Knock Knock… szól :D

Kissur - 2015. 07. 30. 23:58

Nekem meg pont a 9.rész volt a favorit, és a 10.rész egyfajta kifutás. Oké, hogy a két karaktert állították a középpontba, de ez így sorozatzáróként kevés volt. Tény, hogy a házas lövöldözés, amikor nem volt zene, csak akció, az tetszett, de 45 percen keresztül ez ment és ez untatott kicsit.
A 10.rész mottója az írószobában az lehetett: Öljünk meg mindenkit… többször! Valahol vicces, hogy csak azért hozták vissza Christy Briantet, hogy legyen még egy utolsó szexjelenet és hogy őt is megöljék.
És picit fáj, hogy ez a két főszereplő is úgy szállt ki, hogy a kormány szemében ellenség, szálka volt. Mint ugye John Porternél is volt.
Richmond megölését soha nem fogom megbocsátani. Ha életben hagyták volna, és a végén a motoros jelenetben ő is benne lett volna, akkor nem éreztem volna ezt a fura dolgot.
Összességében ez az évad egyedi volt (felépítés szempontjából is), és jól felépített. Akciókból pedig… hűha megint rendesen odatették magukat. Nagyon hiányozni fog. Tavaly a 24, idén a Strike Back, jövőre a Banshee. Az akciósorozatoknak leáldoztak úgy tűnik. Tolják csak a karakter-centrikus, párbeszéd-orientált sorozatokat, most úgyis az a menő a Trónok Harca miatt…

danNN - 2015. 07. 31. 00:17

Nagyon szeretem ezt a sorit és kurvára hiányozni fog. Voltak hibák végig, de abszolút hiánypótló volt. A befejezés pedig ott volt. Köszönöm szépen az élményt.

Lajoska67 - 2015. 07. 31. 02:18

Nagy kedvenc volt, fene érti, miért hagyták rá, tökéletes volt a színvonal.

Ambriel - 2015. 07. 31. 09:55

A kedvenc akciósorozatom volt, nagyon fog hiányozni. Ez volt az a sorozat, aminél tudom, hogy tele van hibával, de nem vagyok hajlandó ezzel foglalkozni, mert egyszerűen szórakoztató volt. Furcsa lesz új sorozatban látni a fiúkat, és nehezen fogok elvonatkoztatni.

SPOILER

Az utolsó percekben legalább annyira nevettem, mint Stonebridge, amikor Finn odanyomja a bukósisakot az apjának. Végül is túlélt egy csomó necces szituációt, de azért ne motorozzon védelem nélkül. :D

Kár, hogy vége, de azt becsülöm, hogy tudták, hogy ideje befejezni, és még nem húzzák 5-10 évig, mint sok amerikai sorozatot. A telekre pedig többé nem tudok úgy menni, hogy ne jusson eszembe, átjöttem Észak-Koreába. :D

Tod - 2015. 07. 31. 14:23

Srácok!

Utóbbi 3-5 év terméséből tudnátok mondani akció sorozatot? Strike Back, Banshee, 24 és az újraélesztése megvoltak. Volt hasonló?

symor - 2015. 08. 01. 22:57

A Generation Kill nem akciósorozat még mielőtt valaki úgy áll neki, az iraki megszállásról szól valami zseniálisan őszintén és sötéten a bevonulók szemszögéből, de nem akciósorozat.

A The Unit, 24, Strike Back, Banshee-hez és egyéb akciószériákhoz és mesefilmekhez semmi köze!

winnie - 2015. 08. 03. 09:18

akciósorozat iszonyatosan kevés van. a the unit is neccesen az a sok szappan miatt. viszont a Wanted mindenképp az. a The Last Ship is tud az lenni jó pillanataiban. a Big Tim in Hollywood, FL is olykor az.

Plusz a Spooks. A Human Target meg a Covert Affairs és a Chuck.

és a krimik közül a Hawaii Five-0 és a Scorpion, illetve Taxi Brooklyn valamennyire.

fireblade - 2015. 08. 03. 12:41

örülök, hogy kitöröltétek a teljesen normális válaszomat egy kérdésre..de az 5. évados magyar premier dolog meg nem lett átjavítva…:)

kiss - 2015. 08. 04. 00:49

hát ez jó kis sorozat volt.

spoiler

Azért azt hittem a főhősök közül többen fognak elhullani…

_Peter - 2015. 08. 06. 14:02

“Azért azt hittem a főhősök közül többen fognak elhullani…”

Erre azért nem lehet panaszkodni. A végére csak a két buddy maradt. (Martinez még túlélte, de ő csak töltelék volt már)
A sorozat összes évadát nézve: Porter, akit A. Lincoln játszott, később Kate, Sinclair, Grant, Baxter, Dalton, Richmond, Locke. A Section 20 a végére csak Section 2 maradt.

deku82 - 2015. 08. 07. 11:36

A 2 utolsó résszel végül sikerült szépen búcsúzni, és valóban hiányozni fog ez a fajta akció a TV-ről. :(
A “We were never that good” pedig 2015 idézete! :D

fireblade - 2015. 08. 07. 12:25

Hát pedig ez az egyik kedvenc sorozatom, de ezt a mondatot, szinte semmi nem übereli..pedig vagy 20 éve sorozatozom:

– We dug coal together.
– That’s right.

Ez minden idők egyik legjobb idézete..bocs az offért :)

Kár hogy vége..agyatlan kis lövöldözős volt, de a skacok miatt remek sorozat lett…

Hegedda - 2015. 08. 12. 18:14

Valahogy az utolsó évadnál nem annyira ügyeltek a részletekre, magyar rendszám a genfi mercin amit feltörnek stb.
Vagy én vagyok nagyon kekec :D

Amúgy tényleg kivonják a forgalomból a kemény akció sorozatokat remélem azért lesznek még ilyen sorozatok.

egy igazi szakember - 2015. 08. 13. 18:05

Ahonnan indult és ahová jutott az elkeserítő, ezért az ötödik évadért kár, nagyon gagyi volt.

soliduss - 2015. 08. 24. 15:41

Az utolsó pár rész tényleg kicsit “gagyi” volt…de jó volt.. szép volt. Volt pár poén…. és a félig halott Damien azért még egyszer behúzza a szőkét ….

:D jó sorozat volt… egy közepes lezárással.

Zora - 2015. 08. 27. 09:58

Most kezdtem neki az 5×05-nek, a felénél vagyok, de muszáj kitombolnom magam:
2 főhősünk arra készül, hogy Észak-Koreában felrobbantsanak egy vasműt, erre a főnök közli Michael-lel, hogy társa fiát elrabolták.

MINEK????!!!! Hogy az akció tervezése közben még ezen is agyalnia kelljen???? Hogy lelkiismeretfurdalása legyen amiatt, hogy nem mondja meg Scottnak? Vagy megmondja, és ketten agyalnak rajta????

red - 2015. 09. 16. 22:41

3. rész közben kasza, kikapcsoltam a picsába mert elaludtam rajta.
Hiába az izgalmas helyszín ha a sztori kurvára erőltetett mint ahogy a színészek alakítása is.
Az amcsi 2 évad óta csúszik lefele a sorozat ez az évad már pont nem kellett volna…

bobi64 - 2015. 12. 04. 09:53

Nekem már az előző széria sem jött be…

Rádi Zoltán - 2016. 11. 21. 23:18

Nem tudja valaki,hogy megjelent-e a sorozat mind az 5 évada dvd vagy bluray kiadásban Magyarországon szinkronosan?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz