login |

Tévésorozat lesz az American Gods-ból

2015. 06. 17. 17:45 - Írta: winnie

38 hozzászólás | kategória: az év híre, hírek, könyv,

A Starz berendelte sorozatnak Neil Gaiman, American Gods (itthon: Amerikai istenek) című regényének adaptációját. A készítő és showrunner Bryan Fuller és Michael Green.

Ez az alaphír, aminek talán egyetlen szava sincs, ami után ne lehetne a levegőbe csapni és hurrázni. Ráadásul sokan még nem is tudják, hogy jövőre ők is mennyire be fognak indulni a projekttől. Persze mondhatjuk, hogy az egész papírforma, hiszen a pilotszkript berendelésének híre majdnem egy éves volt, és lehetett bízni abban, hogy a Starz nem passzol egy ilyen projektet. De ha emlékeztek pár éve az HBO-nak már beletört a bicskája az American Gods-ba – az HBO-s nagyfőnök itt beszélt az okokról, három íróval is megpróbáltak jó pilotszkriptet íratni, de nem ment.

A könyvről és annak történetéről az online könyvesboltokban lehet olvasni – aki nem ismeri, elkezdhet agyalni, aki pedig ismeri, az azon agyalhat, hogy vajon ki lesz Shadow Moon – de tényleg, kit tudtok elképzelni a szerepben? A casting elkezdődött.

A készítők közül Bryan Fuller-t nyilván nem kell bemutatni, a berendelt sorozataival (Dead Like Me, Wonderfalls, Pushing Daisies, Hannibal) eddig 4-ből 4-gyel áll, mindegyik korrekt eszméletlen király zseniális lett, Michael Green-re pedig talán emlékeznek még páran, ugyanis ő jegyezte az NBC 2009-es, igen ambiciózus, Kings című fantasy sorozatát, amiről anno itt írtunk pilotkritikát, itt pedig sorozatkritikát, és simán mehetne az ütős koncepciók rovatba.

Szóval most jön az, hogy “csak el ne szúrják!”?

38 hozzászólás Ne habozz!

count M - 2015. 06. 17. 18:23

Árnyék lehetne Tom Hardy

senki60 - 2015. 06. 17. 18:25

Jó hír!!! anno a Supernatural “istenek meetingje” (nem ez volt a rész címe, de abban halt meg Gabriel, mikor megtámadta Lucit) részéről olvastam, hogy valszeg ez a könyv volt az alapja, és azóta el is olvastam, tetszett! kíváncsi vagyok, mit tudnak kihozni belőle :)

schray - 2015. 06. 17. 18:32

ohmygods.ez de jó hír

Play - 2015. 06. 17. 18:39

Ez mit jelent a Hannibalra nézve? Fuller ott is showrunner nem?

Ermine - 2015. 06. 17. 18:41

Vegre, vegre, vegre;)

CyClotroniC - 2015. 06. 17. 18:48

Az abszolút #1, kedvenc regényem a kedvenc írómtól és ráadásul az egyik kedvenc showrunneröm ölébe fog pottyanni. Ráadásul elképzelni se tudnék még egy olyan vizuálisan kifinomult főnököt a sorozat élére, mint Bryan Fuller.

Egyébként érdekes, hogy annak ellenére, hogy imádom az alapanyagot, remélem, hogy ugyanúgy bővíti majd a világot és körbejárja, mint azt a Hanniballal tette, tele van szuper mellékkarakterekkel a történet, akiknek lehetne nagyobb teret adni, az útszéli kis kocsmák, motelok és egyéb niche “nevezettességek” pedig hatalmas ziccerek a vizuális kreatívkodásra.

Túlzás nélkül mondom, hogy talán sosem érdekel még ennyire sorozatproject, mint ez jelenleg.

bëiz - 2015. 06. 17. 18:54

Az első gondolatom az volt, hogy megfilmesíthetetlen. Aztán az, hogy talán mégis. :) Aztán az, hogy kíváncsi leszek rá. Gaiman egyik (ha nem A) legjobb könyve. Fuller is biztató előjel. (Na de mi lesz a Hanniballal?)

Egyetlen 13 részes évadban el lehetne mesélni. Elképzelésem sincs, hogyan lehetne továbbgörgetni a sztorit a fő eseményeket követően. Meglájuk. Én nagyon szeretem a könyvet, úgyhogy egyelőre inkább tartok a megvalósítástól, minthogy önfeledten örüljek a hírnek.

CyClotroniC - 2015. 06. 17. 19:00

Egyébként ha már dreamcast:

– Shadow (Jason Momoa) – mondjuk ide nincs sok tippem
– Mr Wednesday (Brendan Gleeson) – picit long shot, de rá van írva a szerep
– Laura (Ksenia Solo) – szerintem tökéletes lenne
– Sam (Hailee Steinfeld) – őt csak azért dobom be, mert kedvenc karakter

Igazából lenne tippem a többiekre is, de úgy érzem, hogy már a karakterek említése is picit spoiler lenne azoknak, akik nem ismerik a könyveket

Persie - 2015. 06. 17. 19:03

Véégreee!!!

VDani - 2015. 06. 17. 19:20

Évhíreévhíreévhíreévhíreévhíre.

Imádom a könyvet, Gaimant is. A Starz miatt kicsit aggódtam az elején, de Fullernél jó kezekben lesz. Nagy jövőt jósolok neki, pár év és szerintem a csapból is ez fog folyni.

Liu - 2015. 06. 17. 19:25

Kedvenc könyvem Gaiman-től, ujjak máris csuriban, el ne rontsák :)
( +1 évhíre)

winnie - 2015. 06. 17. 19:52

Ez mit jelent a Hannibalra nézve? Fuller ott is showrunner nem?

egyelőre semmit. megállapodás, illetve szándék kérdése az egész. mindig több projektje volt tűzben, ld. high moon a syfy-nál.

enbé - 2015. 06. 17. 20:02

Valóban, én is nagyon várom. Ha már univerzumtágításról volt szó, pl a Felkavaró tartalomban Gaiman maga is írt az Amerikai istenek világában játszódó novellát, azt is belevehetik.
96-ban egyébként a Sosehol-t megcsinálták sorozatba, de még nem néztem meg, pedig alapvetően érdekel. Na majd mostanában!

JDSaling3r - 2015. 06. 17. 20:34

Én egy Dwayne Johnson-t tudnék elképzelni Shadow szerepére. Ő kellően nagydarab és elég butának néz ki hozzá.

Ghost - 2015. 06. 17. 20:37

1 vagy 2 éve olvastam, nagyon érdekelt a sztorit, Gaiman-től is olvastam már ezt-azt, szóval vártam nagyon, de nekem csalódás lett végül. (legalább lesz itt egy ellenvélemény is) Van néhány hangulatos pillanata, de igazából tele van “füsttel”, jónak ígérkező öltetekkel, folyamatosan csigázta a fantáziámat, de folyton hoppon maradtam, semmi “láng”. Nekem csalódás volt, de kiváncsi leszek a sorozatra, az alapkoncepciót még mindig érdekesnek találom, talán ez ilyen formában jobban is fog működni

tüske - 2015. 06. 17. 21:12

#évhíre :)
A könyvet aki még nem olvasta, pótolja: a valaha írt egyik legjobb regény, nagy élmény. És igen, annak ellenére, hogy nem szeretem ha eltérnek a könyvtől, ez a sztori elbírná a bővítést. A világ annyira zseniálisan szerteágazó, hogy simán beleférnek még mellékszálak.

galocza - 2015. 06. 17. 21:15

hát, ha valaki tud ebből tisztességes, méltó adaptációt készíteni, az fuller – úgyhogy emiatt nem is aggódom.
szereposztás miatt kicsit már igen, sajnos van, h egy elhibázott szereplő miatt nem vagyok hajlandó megnézni vmit.
akárhogy is, a hónap híre. és ebbe beleszámoltam a fallout4et is.

galocza - 2015. 06. 17. 21:42

JDSaling3r
én kedvelem a sziklát, de azért itt nem csak az izomtömeg számít. kerestem nektek párat, le is írom, feketén-fehéren:
3. wentworth miller. sajnos hiába félcsoki, nagyon division totenkopf feje van. bár a marcona, kotróhajóvödrön-kívül-mindennel-belevertek-már-egyszer feje mellette szól. ugyanakkor gondolom cseppet elfoglalt a flash-sel
http://www.imdb.com/name/nm0589505/?ref_=fn_al_nm_1

2. cash warren. szintén megfelel genetikailag, de fenotípusra simán rámondanám, h latin (bár van pár képe, ami alapján megszavaznám, szakállasan pl nem rossz).
http://www.imdb.com/name/nm1820866/?ref_=fn_al_nm_1

1. daniel sunjata. kicsit girhesnek tűnik börtönedzett shadow-nak, de majd ráföstik. favoritom, pont annyira fehér és fekete, amennyire kell szerintem.
http://www.imdb.com/name/nm0839326/?ref_=nmmd_md_nm

akárhogy is döntenek, én elvárom, hogy lehessen látni a vegyes eredetet a főhősön.
az emberre, aki szerda volt, viszont nagyobb teher hárulhat, hogy vigye a prímet. sokkal többet várok attól a szereptől, de talán jobban is van miből válogatni…

kabuki - 2015. 06. 17. 21:51

VÉGRE!!!

Legkedvencebb Gaiman könyvem és egyben az egyik kedvenc könyvem úgy általában :) Nincs még egy olyan, amiből három különböző kiadás is megvan (az első magyar, a bővített angol és az évfordulós bővített magyar :D).

Maga a könyv valóban belefér szerintem egy 13 részes évadba, de ahogy fentebb is írták, maga a mitológia olyan gazdag, hogy simán lehet (és remélem lesz is) bővíteni az egyes mellékszereplők sztorijaival. Amúgy nem csak a most megjelent Felkavaró tartalom novelláskötetben van Árnyék-novella, hanem már a Törékeny holmikban is volt egy.

Bryan Fuller sztem is tökéletes erre a projectre, a kasztingok nála eddig is mindig nagyon ültek, szóval én rettentően bizakodó vagyok.

Encsi - 2015. 06. 17. 22:58

Enbé, a Sosehol előbb volt sorozat és aztán lett regény ;)
Szóval nézd meg nyugodtan.

GyMate - 2015. 06. 17. 23:59

Teljesen Ghosttal értek egyet.

A regény számomra nagyon nagy csalódás lett a végére, de egy jó adaptáció csodákat tehet vele. Kicsit szedjék ráncba a történetet, tegyék érdekesebbé a szereplőket, és remek sorozat válhat belőle. Én izgatottan várom.

sandor555 - 2015. 06. 18. 02:32

Elolvastam a tartalmát a könyvek, hát… Nem érdekel így.

bëiz - 2015. 06. 18. 06:30

Tartalom alapján valóban nem tűnik világmegváltónak, de úgy írta meg Gaiman, hogy egyszerűen letehetetlen. Igazi irodalom, Gaiman úgy mesél, hogy kicsordul a nyálad is közben. A fő szálon kívül tele van szórva a történet elmés mellékvágányokkal, anekdotákkal, novella szerű történetekkel, aztán persze minden mindennel összefügg. Egy tartalomjegyzék, vagy fülszöveg nem adja vissza a varázslatot ennél a könyvnél. Éppen ezért gondoltam azt, hogy megfilmesíthetetlen. Maga a fő szál (amit összefoglal a fülszöveg) csak egy váz, amire ráhúz egy egész univerzumot. A történet sokkal komolyabb, mint egy mese, mégis mikor olvasod, olyan, mintha Gaiman leülne melléd a dörmögő hangján estimesét mondani. Meghatározó élmény ez a mű, ne fülszöveg alapján itéljétek meg. :)

suno - 2015. 06. 18. 07:36

Számomra is picit csalódás volt a könyv, azt meg el sem tudom képzelni, hogy ebből egy könyvhöz hű, de nem igazán nézőbarát sorozatot készítsenek. Szerintem az alapötletet felhasználják, és lesz egy teljesen más sorozat, mint pl. A holtsáv volt,azt jónapot!

Revidivo - 2015. 06. 18. 07:52

Végre! Már akkor nagyon vártam, amikor az HBO próbálkozott, aztán azt hittem, ebből sose lesz semmi.
Kíváncsi vagyok, mi történik, ha összegyúrják két kedvencemet, Neil Gaiman-t és Bryan Fuller-t. :) Szorítok, hogy ne rontsák el.

Brynden Rivers - 2015. 06. 18. 08:20

Idris Elba

Kellően dühös tud lenni a szerephez :)

Brynden Rivers - 2015. 06. 18. 08:26

Neil Gaiman-nek amúgy nem ez a legjobb műve, hanem a Sandman, de megfilmesíthetők közül ez a legjobb. :)

Carpeks - 2015. 06. 18. 08:59

Amikor először kiderült, hogy sorozat lehet belőle, a sok istenítő komment hatására elolvastam a könyvet, de nem igazán jött be, számomra csalódás volt. Annyira viszont mindenképp érdekel, hogy várjam a sorozatot. Ja, és Szerda Urat olvasás közben én Dennis Farinaként (Avi kuzin) képzeltem el. De most látom, hogy ő már meghalt :(

Anthonz - 2015. 06. 18. 09:19

Elkezdtem a könyvet anno, de nem bírtam végigolvasni, megrekedtem valahol 15-20%-nál, teljesen érdektelen. Tévében lehet elviselhetőbb lesz a dolog, de nekem ez nem egy várós projekt jelenleg.

CyClotroniC - 2015. 06. 18. 09:56

A Sandmant tényleg lehetetlen lenne képernyőre vinni, pedig Tatiana Maslany arra született, hogy Death-t eljátssza :D

GodBadka - 2015. 06. 18. 10:30

Nocsak. Hajrá, hajrá. Nem csodálkoznék, ha az alapszitu lenne csak a könyv szerint, meg maga a világ, de valami teljesen másfelé vinnék a dolgot. Majd meglátjuk. Mindenképpen érdekelne.

GyMate - 2015. 06. 18. 10:31

Elvileg most készül a Sandman filmadaptáció Joseph Gordon-Levittel, nem? (Pedig ez a szerep aztán különösen feküdne Benedict Cumberbatchnek!)

CyClotroniC - 2015. 06. 18. 21:00

Dream szerintem introvertáltabb, tragikus karakter, a True Detective után már baromira el tudnám képzelni Matthew McConaughey-t a szerepben.

Brynden Rivers - 2015. 06. 19. 12:25

Nem igazán értem a könyvet nem kedvelőket, szerintem csak a túlzott elvárások áldozatai lettek.

Erre mondjuk nem árt figyelni amikor valaki ajánl valamit, pl. a Trónok Harca sem az a 110%-os sorozat amit sokan várnak tőle a hype alapján.

@CyClotroniC: Jók a szereposztásaid
Ha lesz 30 millió dollárom akkor megcsináljuk :)

@GyMate:

Készülni készül, csak nem tudom minek, mivel max 2 órás filmként egy ilyen hosszúságú és komplexitású történet pláne megvalósíthatatlan

Joseph Gordon-Levitt szerintem túlválalta magát.

Ghost - 2015. 06. 19. 13:04

Voltak elvárásaim vele szemben, persze, de mégha azokat nem is ütötte meg, semmi olyat nem találtam benne, amitől olyan nagyon különleges lenne.
Rengeteg az altatás, a várakozás, amikor egyszerűen semmi nem történik. Ezt kihasználhatná valami karakterépítésre vagy hogy megteremtsen egy bizonyos hangulatot… de még csak ez sem történik. Utóbbi néha-néha, ezekkel az elbújtatott amerikai városkákkal, településekkel, de olyan különleges módon ezeket sem sikerült megragadnia, hogy olyan kiemelkeően beszéljek róluk. És persze az tök jó, hogy Gaiman mindezt valós helyekről ábrázolta, sokszor gyakorlatilag a saját utazásai élményeit leírva, csak éppen ezt egyátlalán nem sikerült érdekes módon előadnia.
Olykor aztán bedob egy-egy vagányabb ötletet, karaktert, elemet a sztoriba, de mint mondtam ezeknek is nagyobb a füstje, mint a lángja: nincs kifutásuk, nem kezd vele semmit sem, csak felcsigázz, aztán elfelejtődik és megint borzasztóan leül.
Egészen a végéig azt gondoltam, hogy aztán majd mindennek lesz majd valami jelentősége, értelmet kapnak majd a jóformán semmitmondó jelenetek, de nem így lett.
Nekem csalódás volt és nem csak azért, mert voltak előtte gondolataim, elképzeléseim a sztoriról, hanem mert mint mondtam rengeteg eleme a könyvnek céltalan: nem lendíti előre a történetet, nem fest le semmilyen hangulatot, nem építi a karaktert, csak unalmas szekvenciák ahogy a főszereplő ide megy, oda megy, ezt csinálja, azt csinálja és ennyi.
De a sorozatban mégis látok potenciált, bár nyílván annyira nem jó előjel, ha csak ilyen nehézkesen akar létrejönni a projekt.

CyClotroniC - 2015. 06. 19. 13:28

Ghost: mondjuk ez erősen ízlés kérdése, mert nekem talán azért a kedvencem, mert töménytelen hangulata van, akár a helyszíneknek akár az újonnan felbukkanó mellékszereplőnek. Mondjuk eleve Gaiman egyik legnagyobb inspirációja éppen az útszéli látványosságok és motelek voltak a regényhez, mert az USA-ban utazgatva, néha tényleg belebotlani a semmi közepén egy nyílba, hogy jobbra kanapé-múzeum lesz vagy almafarm-almatúrával. A másik plusz pedig benne, hogy Shadow szándékosan nem egy markáns, karakteres főszereplő, szinte mindenki színesebb körülötte, így ő tényleg az olvasó szeme, viszont annyira nem üres, hogy ne legyen véleménye és szkepticizmusa.

galocza - 2015. 06. 20. 07:17

hát igen, a könyv 2 vonzereje az americana (ami biztosan sokakat hidegen hagy), és a mitológia. én örömmel nyálaztam a lapokat egymás után, hol találok vmi kis rejtett utalásmorzsát arra vonatkozóan, ki kicsoda valójában (hát szerda elég hamar lebukott), és hogy mi is történik.
maga az alaptéma nem hatott meg, pratchett small gods-ában hasonló volt az elv, és gondolom még csak nem is ő találta ki.
de hát: kinek a pap, kinek a pékné.

lumiere - 2015. 09. 29. 11:11

Hopíííí, hát én erről lemaradtam! Fülig ér a szám és alig várom és taps és ugrálás.
Most komolyan Gaiman és Fuller…ÓÓóóójeeeee

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz