login |

Csak a Netflix?

2015. 06. 19. 20:18 - Írta: winnie

44 hozzászólás | kategória: hírek

Egyszer elhatároztam, hogy végigkérdezem így mindegyik csatornát, de most eszembe jutott a Netflix, amely sokaknál rögtön a kompromisszummentes minőség szinonimája lett, de tippre mostanra már mindenkinek akad olyan Netflix-es sorozata, amiről inkább nem vesz tudomást. De érdekelne, ki itthon a legnagyobb Netflix-néző, ki tolt le a legtöbb Netflix-sorozatot eddig?

Viszont most inkább arról akarok írni, hogy mennyire, de mennyire durva, amit a Netflix művel sorozatkészítés terén. Sosem számoltam meg, hogy egy országos csatornán hány sorozat létezik egyszerre, de kezdem azt érezni, hogy a Netflix nemsokára e téren is első lesz, mert…, szóval egyre brutálisabb lesz a kínálata. Mennyiségileg, legalábbis. A nagy kérdés az, hogy ezt lehet-e tartani minőségileg. Főleg, hogy eddig szinte nem is kaszált semmit a Netflix.

Kérdés, hogy mi ezek közül miket és miképpen fogunk látni, mert elég látványos, hogy itthonra a tévébe eddig egy Netflix-sorozat sem jött be – nem néztem utána az okoknak, lehet, hogy az efféle máshol sem szokás, lehet, hogy a Netflix kivár és majd, ha elér hozzánk is, akkor elindítja ezeket, passz. (Nem tévében, hanem stream-en már van szinkronos House of Cards 1. és 2. évad, és lesz majd The Killing 4. évad is, de az mégsem őshonos Netflix-sorozat.)

Ez a mostani kínálat – linkeken az adott sorozatról szóló összes írásunk:

Ezek mindegyike folytatódik. A Hemlock Grove a 3. évaddal véget ér, és egyelőre a Sense8 még nem kapott berendelést.

Plusz ne feledjük a megmentett és felélesztett sorozatokat, melyek közül a The Killing véget ért:

És van jó pár, gyerekeknek szóló animáció, amik közül a legismertebbek, a mozifilmes alapokra építkezők: Turbo FAST, All Hail King Julien, The Adventures of Puss in Boots, Richie Rich, VeggieTales in the House – és jön: Dragons: Race To The Edge, plusz sok minden más. (És itt volt Amerikában látható a Star Wars: The Clone Wars 6. évad.)

De ami brutális, az a jön-jön szekció, amiket már berendeltek, kifejezetten nagy nevekkel (a linkeken a sorozat berendelési híre, koncepciója, ha valakinek nem ugranának be, de a keresőből a casting hírek is előbányászhatóak):

És akkor még egy szót sem ejtettünk a standup különkiadásokról, a beinduló saját gyártású filmekről (Adam Sandler és Brad Pitt is ide dolgozik), doksikról…

44 hozzászólás Ne habozz!

westhammer - 2015. 06. 19. 20:29

Nálam a House of Cards, az Orange is the new black, a Marco Polo, a Bojack Horseman, a Daredevil, a Killing meg az Arrested Development volt eddig.

Foreveralex - 2015. 06. 19. 20:34

Én érdekes módon csak a Sense8-at nézem tőlük :D Meg várom a Jessica Jonest, a Luke Caget, az Iron Fist és a The Defenderst :)

Llew - 2015. 06. 19. 20:42

Hemlock Grove S1 majdnem végig, Marvel’s Daredevil és Sense8

Andro - 2015. 06. 19. 20:44

Én azt sem tudom, mi ez a Netflix.

flatr - 2015. 06. 19. 20:54

House of Cards s01, s02-t nem végig; Hemlock Grove s01 nagyon tetszett, s02 nagyon nem; Orange Is The New Black kezdem a 3. évadot; kezdem a Sense8-at.

mikkamakka - 2015. 06. 19. 20:55

House of Cards,Orange Is The New Black
BoJack Horseman,Marvel’s Daredevil, Sense8
The Killing, Arrested Development 4
right up my alley:)

Lamantin - 2015. 06. 19. 20:56

nálam HoC, Bojack (legjobb!), Daredevil és OITNB. Ja meg a The Killing 4. évadot is láttam.
ezen sorozatok átlagminősége nálam simán 8-as fölött van, szóval szeretjük a netflixet

Jencike05 - 2015. 06. 19. 20:57

Sense8
Később bepróbálkozom az Orange is the new black-el

winnie - 2015. 06. 19. 20:59

egyebkent vicces, hogy a killing mellett egyedul a bloodline volt meg nekem, a tobbinel egyszeruen besokalltam az osszes resz kikerulesetol, igy a pilotokon tul nem nagyon jutottam.

de nem baj, mert a bloodline nagyon jo ugyebar, a tobbivel meg felhozom magam,mhiszen a house of cards, az arrested es az orange kotelezo.

VanillaSky - 2015. 06. 19. 21:00

Daredevil nálam abszolút nem nyert hangszórót, de ami nagyobb baj, az a HoC 3. évada, szerintem jóval gyengébb, mint az első kettő.

Másrészről a Killing befejező évadáért örök hála és felmentés:)

DarylD - 2015. 06. 19. 21:02

Folytatások közük Killing és Star Wars volt meg, House of Cards, Orange, Hemlock Grove, Bojack, Bloodline Daredevil mind nézősek, Marco Polot most darálom, Sense8, Grace & Frankie és Kimmy Schmidt pedig nyári darára vannak kitűzve, úgyhogy ha minden jól megy nyár végére szinten leszek az összes sorozatukkal.
És egyáltalán nem az a helyzet, hogy megszokásból vagy kényszerből nézném őket. A Netflix lett az egyik kedvenc ‘csatornám’, szinte minden alkotásuk a kedvenceim között landol. Orange 3. évadot még nem láttam (mivel le vagyok maradva a többi sorozatukkal:D), de Hannibal mellett a kedvenc jelenleg futó sorozatom, Bloodline is az egyik legjobb sorozatélményem volt idén, csak hogy egy-két példát említsek.
Ha választanom kéne, hogy csak egy csatorna sorozatait nézhetem valószínűleg a Netflixet mondanám (tényleg, erről hét kérdése is lehetne esetleg:)

Boordebtor - 2015. 06. 19. 21:06

Én az összes most futó Netflix gyártmányt kipróbáltam. 5 maradt is nézős (House of Cards, Orange, Sense8, Grace and Frankie és Marco Polo). Egyszerűen a nevük a garancia nálam arra, hogy legalább a pilotot próbáljam be (aztán, hogy tetszett-e vagy sem az ugye már ízlések és pofonok, de a minőségre még nem volt panaszom). Alig várom, hogy ide is elérjen, és végre ,,hivatalosan” fogyasszam a termékeit :)

Alterego 9 - 2015. 06. 19. 21:12

House of Cards, Orange, Sense8, Kimmy Schmindt.

A legizgalmasabb valóban ez a dolgokat-nem-elkaszálós tulajdonságuk.

Egy tévécsatornán hiánycikk a műsoridő, ha a műsorok x milliós nézettség alá esnek, megéri elkaszálni és népszerűbbet tenni a helyükre, még annak is ami a forgatása árát behozza.

Netflixen addig amíg feltételezhető hogy elég rajongó van aki elsősorban az adott műsor miatt tartja meg az előfizetését (és ezzel “behozza az árát”), addig jobban megéri megtartani és mellette indítani még többet.

De még ha majd egyszer elkezdenek kaszálni, akkor is jobban megéri a hangos rajongóbázisú és kritikailag elismert sorozatokat megtartaniuk, a pusztán nagy nézettségűek helyett.

A Netflix szempontjából a legértékesebb profitforrás az ha sokan emlgetik őket a neten, miközben az országos csatornák azon versengenek hogy ki tud szárazabb, mainstreamebb, parttól-partig minden nézőnek elfogadható epizódikus krimit kitalálni amivel ráverhetnek a riválisának az esti nézőszámára.

Nem szeretem amikor cégeket megszemélyesítenek, hogy ezek kreatívak, ezek meg kapzsik. Az igazán izgalmas az amikor a puszta üzleti logika révén is a mi oldalunkon állnak.

napocskin - 2015. 06. 19. 21:15

Ilyenkor mindig bepánikolok, hogy mennyi minden van, amit nézni akarok, és mennyire nem haladok sehova semmivel. :O
Csak a House of Cards volt meg végig, meg a Killing; amivel le vagyok maradva, az az OITNB, és amit majd későbbre tervezek (de MIKOR?!) a Bloodline, a Sense8, talán Unbreakable Kimmy Schmidt és Grace and Frankie. Ami viszont azonnal megnézős lesz, az a The OA, Brit Marling miatt, és nagyon remélem, hogy nem lesz orbitális csalódás, mivel ugye még most sem lehet tudni róla semmit.

C-DEF - 2015. 06. 19. 21:16

House of Cards 1-2. évad 3×01 nekem nézhetetlen volt úgyhogy kasza
Orange Is The New Black pilot után kasza
Marco Polo pilot után kasza
Bloodline pilot után kasza
Marvel’s Daredevil 4 rész után kasza
Sense8 30 perc undor után kasza

ami jön csak a The Get Down érdekel

nálam eddig nem nyert ez a dolog :\

napocskin - 2015. 06. 19. 21:17

Ja és persze Arrested Development, ami kötelező.

Skate - 2015. 06. 19. 21:23

Amiket nézek és láttam már: House of Cards, Orange Is The New Black, Daredevil, The Killing 4. évad, Star Wars: The Clone Wars 6. évad.

Pilotot láttam és nem folytattam: Hemlock Grove, Unbreakable Kimmy Schmidt, Marco Polo (három rész után hagytam).

Várom vagy még nem tudtam belenézni: Sense8, All Hail King Julien, The Adventures of Puss in Boots, Dragons: Race To The Edge, Wet Hot American Summer: First Day of Camp, Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist, The Defenders.

humorpalanta - 2015. 06. 19. 21:37

Vicces, hogy várom őket Magyarországra, de nincs olyan sorozatuk, amit néznék. :D
The Crown és a wet hot Summer várós, ennyi.

spire69 - 2015. 06. 19. 21:38

Én a House of Cards-ot a 3. évad végén kaszáltam, de az 1-2. évad máig a kedvenceim között van. Ezen kívül az Orange is The New Black 3. évadot épp most akarom elkezdeni, a Sense8 pedig szintén nagyon betalált nálam. Bepróbáltam még a Hemlock Grove-ot is, de azzal nagyon nem tudtam egy hullámhosszra kerülni, viszont a The Killing 5. évad nekem is megvolt.

Egyébként elnézve a Sense8 erősen filmes igényességű jeleneteit, kezdem sajnálni, hogy a Person of Interest-et nem ők készítették. Mindenképp a sorozat javára váltak volna a 12-13 részes évadok és a hosszabb póráz.

CyClotroniC - 2015. 06. 19. 21:41

Nekem a Netflix kapcsán az a fura felismerésem van, hogy innen rengeteg érdekelne, de mindig megszívja az itt bemutatott sorozat azzal, hogy egyszerre sok szakad a nyakamba, PEDIG amúgy darapárti vagyok, de ilyenkor azt kell mérlegelnem, hogy egy szezon darálok, vagy bepróbálok 6-8 pilotot inkább, és valamiért mindig a pilot nyer, akkor is, ha Netflixes sorozat is új amúgy. Pusztán csak azért, mert jó érzés felfedezni valami menőt vagy kiszórni az útból azokat, amikkel nem kell majd foglalkozni. Egyszerűen a több pilottól jobban tisztul kép.

Ilyenkor fordul elő az, hogy az Orange is the New Black már megint év végére fog csúszni nálam, pedig toronymagasan az egyik kedvenc mostani sorozatok, az S1 két éve #1 volt nála, az S2 #2 tavaly és valszeg az S3-at is ennyire fogom imádni. És mégsem. Baromira várom, de egyszerűen ilyenkor beelőzi őt a rengeteg pilot, beleértve azokat is, amik 90%, hogy kaszák lesznek a kritikák alapján.

Szóval döbbenetesen keveset néztem eddig innen, de nagyon sokat akarok majd, viszont a nézősek közül az Orange is the New Black mindenképpen a jelen egyik legjobb sorozata.

Fere - 2015. 06. 19. 22:06

House of cards osszes resz
Grace and Frankie
Longmire (majd)
Killing ( becsuletbol megvolt)
A tobbi nem erdekelt bemutato alapjan. Ezek viszont jok.
Szerintem a netflix ha megnezi hanyan toltottek le/ fizettek elo ra akkor az alapjan tud donteni de szerintem alapbol kedvenc sorozatokat cainalnak amik egyediek ezert fenn maradhatnak.

Limepie - 2015. 06. 19. 23:21

Betwe3n aktual
Sense8, Unbreakable KS, Daredevil, From Dusk Till Dawn, ezekbol s1 megvolt.
The Killing fullra megvolt.
Bloodline-t most kezdem.
Az Oranget es a Hemlock Grovet(s1 megvolt) elkezdtem, egyelore pihenon vannak.
A Longmire nalam alap sorozat, szoval azt biztos nezem, ha vegre felrakjak.

Lemoni - 2015. 06. 19. 23:25

Hemlock Grove innen a nagy kedvemc, de szerettem a Bloodline-t is. A Marco Polo inkább a témája miatt nézős, a Sense8 pedig éppen aktuális darám. HoC, Unbreakable Kimmy Schmidt és Daredevil a pilot után kasza, OITNB sosem érdekelt. Remélem, az újak között is fogok találni pár gyöngyszemet.

Flanker - 2015. 06. 20. 00:03

Netflix szűz vagyok (egyetlen oka az időhiány), és még leszek egy ideig, de örülnék ha jönnének, jót tenne mindenkinek.

PTOBI - 2015. 06. 20. 01:45

Sense8 és The Killing, de amint lesz időm átnézem a kínálatot, mert könnyen elképzelhető, hogy akad még jó sorozatuk.

gery89 - 2015. 06. 20. 01:54

OITNB, House Of Cards, Hemlock Grove, Bojack Horseman -ezek kötelezőek nálam.

Flotador - 2015. 06. 20. 03:03

Én most Amerikában élek, és bár nincs tévénk, de minden ismerősünk, minden barátunk Netflixet néz, itt teljesen ez lett az alap, és tényleg beszélnek is arról, hogy épp mit tett fel a Netflix, mi épp a menő új sorozata. Érdekes, hogy mennyire meg fog hosszú távon változni az egész televíziózás.

Malen - 2015. 06. 20. 03:22

Sense8, Daredevil, Hemlock Grove lepörgött, de a további kínálat annyira nem tűnik érdekesnek. Kipróbálom majd a Narcos-t, meg a Marvel-es cuccokat (Daredevil jó volt, adok nekik esélyt).

Ami kifejezetten jó nekik (meg voltaképpen nekünk is), hogy nem próbálnak meg ráállni egy bizonyos célközönségre, mivel neten mindennek hatalmas célközönsége van. Szóval, jó nagy a merítés.

Tilia - 2015. 06. 20. 07:05

Megnéztem:
Hemlock Grove, Marco Polo, Bloodline, Marvel’s Daredevil, Sense8

Tervezem:
Wet Hot American Summer: First Day of Camp, és a képregényadaptációk.

Mortanius - 2015. 06. 20. 08:33

Bloodline 10 részt láttam eddig. Profi az egész, tehát rendezés, színészek, hangulat( Florida, Atlanti-óceán), csak számomra egy kicsit lassú és unalmas.

Hiroshima32 - 2015. 06. 20. 08:44

House of Cards, Daredevil volt eddig, jövő héten lenyomom a Lilyhammert, aztán lehet, hogy még a Bloodline-Marco Polo-Sense8 hármas is lecsúszik.

Dark Energy - 2015. 06. 20. 09:18

4 sorozatot nézek/néztem tőlük. Amit nagyon várok az a Longmire. Nyár nem telhet el Longmire nélkül.

szerintem - 2015. 06. 20. 09:41

en nagyon sokat nezem a netflixet.
megvolt a the killing, az arrested development es a trailer park boys. elkezdtem a house of cards-ot es a bojack horsemant, ez utobbi instant kasza. most hetvegen kezdem a sense8-t es daralistan van az orange is the new black mar egy jo ideje.

fffffff - 2015. 06. 20. 10:00

Ledaráltam eddig House of cards teljeset, Marco Polot és a felélesztettek közül a Star warst, most darálom a daredevilt és a Sense8-a. Tervbe van véve a Bloodline és a hemlot Grove vagy a Orange is the New Black attól függ melyiket kezdem el elöször.
Eddig mind minőségi alkotás persze biztos vannak gyengébbek, Marco Polot viszont majdnem kaszáltam 3 rész után de nem bántam meg hogy adtam neki esélyt és Hoc 3. évada se volt az igazi.

sandor555 - 2015. 06. 20. 11:18

kb. a felét.

ayren - 2015. 06. 20. 11:28

A Marco Polót félszívvel, de végignéztem, 2. évadra nem biztos, hogy befizetek. Most futók közül a Sense8, ami egyértelműen bejött, kettőbe még belekóstoltam, de nem az én műfajom: Orange is The New Black, UKS.
Ami viszont nagyon várós a nyár végén/ősszel, az a Longmire! A megmentéséért nagy pacsi a Netflixnek.

Reeka - 2015. 06. 20. 11:46

OINTB két évad megvolt, Daredevil megvolt /imádtam nagyon, idei év egyik kedvence/ House of Cards-ből az első évadot+második évad első részét láttam, majd a nyáron dara lesz terveim szerint.
Bloodline nagyon érdekel, ez is darára vár.
Sense8-t pedig most nézem, eszméletlenül tetszik.
The Killing megmentéséért pedig örök hála a Netflixnek!

ayren - 2015. 06. 20. 12:00

Dark Energy
Én is így vagyok vele, de sajnos, úgy néz ki, idén lefut a kánikula Longmire nélkül. Valahol azt olvastam, hogy legkorábban aug. végén, de inkább ősszel jön majd.

Miss Keamy - 2015. 06. 20. 13:22

imádom a Netflixet :) OITNB, Daredevil, Killing, és a Bloodline. Utóbbi egyik legjobb daraélményem lesz, (még 3 rész van hátra, felirat hiánya miatt nem tudom nézni). Daredevillel sem végeztem még, de nagyon bejön a hangulata. OITNB 3. évadát ma fogom kezdeni, szintén feliratra várok. amúgy is rájöttem, netflixeseket nem szeretem darálni, jó sok ideig legalább tudom nézni :D

drx - 2015. 06. 20. 13:32

Én eddig csak a sense8-at nézem(8-ik résznél tartok), az eddig brutálisan bejön és úgy érzem hogy belekezdek mellette a Daredevilbe is. Aztán majd meglátjuk mi lesz még, egyelőre ez a kettő érdekel. De az biztos, hogyha lesz sense8 második évad, akkor nálam az ismét kötelező néznivaló lesz(csak jelentenék már be)! :D

margarita - 2015. 06. 20. 13:35

Annyira “csak a netflix”, hogy a posztot elraktam kedvencek közé, mert innen fogom lesni,hogy mit nem láttam még.

Mivel heti szinten csak 2 sorozatra van időm -amiből eddig fix a veep volt- igy a másik sorozat mindig vmelyik netflix-tömbsori egy-egy része: akár OITB, vagy a kimmyschmidt, vagy a hemlock.

Szóval netflix az fix.

mxyzptlk - 2015. 06. 20. 14:22

Eddig:

House of Cards
Marco Polo

Valamint amelyeket csak nem rég próbáltam be és még kérdéses hogy meddig fogom nézni őket:

Bloodline
Orange is the New Black
Sense8

Pipacs - 2015. 06. 20. 17:37

OITNB mindenképp a legjobb. Kötelező. :)

Daredevil-lel állok egy helyben, nekem túlmisztifikálták kicsit, a sztori meg lassú és érdektelen kissé… De még lehet, hogy pótolni fogom.

Grace and Frenkie, Bloodline és Unbreakable Kimmy Schmidt elkezdve, de ebből azt hiszem csak a a Grace and Frankie-t fogom végignézni.

A Killing nekem AMC-s sorozat marad, és ha nagyon igazságtalan akarnék lenni, akkor azt is mondhatnám, hogy szép dolog volt átvenni, hogy rendesen befejezhessék, de a 4. akkor is a leggyengébb évad lett mind közül. Ezzel együtt is persze, attól még jó volt.

Ami az eddigi infók alapján talán érdekelni fog:
Wet Hot American Summer
Montauk
A Series Of Unfortunate Events

tomex29 - 2015. 06. 21. 22:10

OITNB de már nem is tudom miért, nagyon lagymatag az egész..

A House of cards az kasza lett 5 rész után, de azt magamra vállalom mert a politikai téma sosem fogott meg, csak esélyt adtam inkább hátha..

Sense8 3 rész után akkora kasza mint a ház. Valami eszméletlen szörnyű…

Bloodline 5 rész után kasza. Unalom…

Daredevil pedig bepróbálásra vár.

Egyébként nagyon minőségien elkészített sorozatok ezek, én valahogy inkább az írói munkára panaszkodnám. Valahogy nem sikerül úgy megírni ezeket a 12-13 részes évadokat h nem legyen unalmas egy pár rész után..
És kíváncsi vagyok mikor dob már a netflix vmi igazán nagyot!!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz