login |

Pilot: The Interceptor

2015. 06. 19. 18:22 - Írta: human

Szólj hozzá | kategória: Anglia lecsap, kritika, pilot-mustra,

Mivel átívelő nyomozós sorozatokból sosincs elég, így nem meglepő, hogy kaptunk még egyet Angliából. Azért nem kell megijedni, ezúttal nem gyilkosságról van szó, hanem teljesen más fajta ügyről.

A The Interceptor főszereplője egy vámőr, aki kicsit többre vágyik, mint drogügyletek legalsó szintjén tartózkodók lekapcsolása. Ez feltűnik egy friss alakult osztag főnökének is, aki bevonja őt egy nagyobb műveletbe, aminek során igyekeznek a piramis tetején álló főnököt elkapni.

Bár van egy kis bosszú ügy is a pilotban, de már most is látszik, hogy egy lightosabb The Wire-t fogunk kapni. Lehallgatások, megfigyelések, gondolom lesznek kihallgatások is, amikor behoznak embereket, majd kiderül.

A lényeg, hogy látjuk ahogy felépül egy ilyen drogügyben a nyomozás. Mondjuk az előzetes alapján akciódúsabb sorozatnak tűnt, de amint a pörgés hiányán túltettem magam azonnal jobban szórakoztam. Egyszerűen érdekes, ahogy apróságokról rájönnek dolgokra, és haladnak felfelé a létrán.

Ami már most látszik, hogy nem kéne, az a férjét féltő nő, aki annak örülne a legjobban, ha az ura egy íróasztal mögött lenne. Nem ismeri a férfit, akihez hozzáment? Csak mert a csoport parancsnoka simán kiszúrja, hogy mennyire zavarja a bűn a főszereplőt.

Az mindenesetre jól látszik, hogy ezt a felütést morálisan végig fekete-fehérben fogják elképzelni. Lehet lesz két szürkésebb lépés, de az főbb nyomozók végig erkölcsösek maradnak valószínűleg.

Sajnos a pontszám valahogy mégis a 6/10 felé tendál, mert az enyhe érdekesség mellé kéne még valami igazi extra a The Interceptor-be, valami olyan plusz, ami miatt rögtön szeretném látni a folytatást. Ez ebben nem volt meg.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz