login |

Wayward Pines – 1×06: Group B

2015. 06. 19. 14:56 - Írta: winnie

47 hozzászólás | kategória: kritika,

Öles léptekkel haladunk, hiszen a legutóbbi részben kapott Választ most többfedelű flashback-kel és rengeteg háttérrel egészítették ki, mind a korábbi, mind a mostani eseményekre vonatkozóan. Sokan választ kaptak a kérdéseikre, és még én is elégedetten dőlhettem hátra olyan szempontból, hogy kiderült, mi is fogja jelenteni a konfliktust a fináléig. Hmm, érdekes szituációnak ígérkezik, izgalmas szembenállásokat szülhet.

Maga a rész teljesen bejött, tényleg olyan volt, mint egy könyv, faltam a betűket és olvastam volna tovább. Bár az is igaz, hogy mindezt nem azért, mert annyira lenyűgöztek benne a dolgok, hanem mert jó volt felszippantani az információkat. A tovább után folytatom spoilerekkel.

Szóval már tudjuk, hogy mi is volt Pope szerepe Pilcher tervében, mint ahogy azt is kiderült, hogy Kate és a “férje” afféle belső ellenzéket alkotva robbantani és dobbantani készül.

Az igazán sokkoló viszont a B-csoport léte volt, bár ki tudja, hogy egy balul elsült kísérlet után nem éri-e meg még egyszer próbálkozni azzal, hogy az emberekkel közöljék a Hírt. Valahol érthető a gyerekekre koncentráló álláspont, de nyilván, aki akar, talál lyukat magának benne.

A kevésbé emberi történetre kíváncsiak is megkapták a maguk adagját az egyik Aberrált képében. Kedves teremtmény, de túlságosan is csehovi puskának tűnik. (A Létesítmény olyan szempontból igen hatásos volt, hogy belegondoltam, milyen lehet az odabent dolgozóknak…)

Odakint Theresa sztorija is tovább gördült, nem igazán tudom egyelőre hová tenni az üres telek kérdését, de vele kapcsolatban talán az jobban érdekel, hogy Ethan be fogja-e avatni, vagy esetleg ellentétes oldalra kerülnek-e Kate-ék akciójának köszönhetően.

47 hozzászólás Ne habozz!

Mikilós - 2015. 06. 19. 15:27

Azt hittem hogy a 6.rész Június 25. lesz.

winnie - 2015. 06. 19. 15:46

Azt hittem hogy a 6.rész Június 25. lesz.

a korábbi részek is amerikai sugárzás előtt kerültek fel, lehet, hogy ugyanaz a forrás.

C@$/ - 2015. 06. 20. 14:35

Sosem fogom megérteni, hogy mi értelme van az egy-két hetes szüneteknek… Szerintem semmi! Főleg úgy, hogy a 6. részről több helyen is lehet kritikát olvasni… Örülnék, ha valaki elmagyarázná nekem a szünet okát!

Play - 2015. 06. 20. 20:32

Ez a sorozat részről részre jobb lesz. LEGYEN 2. ÉVAD!

winnie - 2015. 06. 21. 00:04

C@$/: nem értelme van, hanem élő sportközvetítés volt a foxon, ennyi. nem adhattak semmit akkor.

aki nem látja a részt, nem olvas kritikát. nem kell, hogy izgassa, hogy máshol leadták.

Yooha - 2015. 06. 21. 11:31

Ami nem teljesen világos:
Ha van ez a titkos létesítmény, és az ott élők láthatóan elfogadták a helyzetet, akkor mi szükség a városra?
A cyroberendezések 2000 évig elketyegtek gond nélkül? Vagy sok-sok generáció vállalta, hogy karbantartják a rendszereket és “csupán” ezért éltek és haltak?

NitRo - 2015. 06. 21. 12:51

Én azt nem értem, hogy hogy a fenébe szedett össze annyi műtárgyat 2014-ben, vagy a következő években, amikor még minden úgymond rendben volt? Ugyebár 2095-ben még gyártottak pénzt, ami azt jelenti, hogy akkor még volt civilizáció.

K-10 - 2015. 06. 21. 13:02

Yooha:
ez valóban eléggé hihetetlen, hogy kétezer év után csak úgy sitty-sutty előhoznak mindent (újszerű állapotban? :O ) a raktárból, és elkezdik használni, legyen az akár hűtőszekrény, akár helikopter, vagy éppen csak egy bútor(lap). És nekem nem úgy ‘jött le’, mintha közben ébren lett volna valaki. Megkóstolnék viszont egy ilyen öreg viszkit, ha nem csak némi beszáradt üledék van az üveg alján :)
De mindegy, ezt ugorjuk át a sztori kedvéért. Engem per pill. jobban bosszant, hogy így 6 részben szépen eljutottunk végre addig, hogy megismertük a sztori előzményeit. És most maradt 4 rész a lényegre, vagy mi? Remélem, nem akarják az utolsó 3-at az erkölcsi tanulság részletezésére fenntartani, mert akkor odamegyek a Foxhoz és valakit lerókázok, de dulván! );-D

gd42 - 2015. 06. 21. 17:31

Yooha:

Szerintem egyszerűen nem volt elég önkéntes. A tudtukon kívül hibernált emberek pedig nem tudtak egyből megbirkózni az igazsággal és a gyerekeknek is jobb, ha tisztában vannak a “normális” civilizációval, nem egy bunker mélyén élik le az életüket. A cuccok meg nyilván akkoriak, amikor Plicher telepakolta a bunkert és hibernálta magát, ezért minden olyan, mint napjainkban.

Ha a genetikailag mutálódott embereken túl tudunk lépni (akik bár buták, de mégis legyőzték az embereket valahogy), akkor szerintem a dolgok tárolása triviális. Légmentesen lezárva, lefagyasztva a szerves anyagok is tartósíthatóak a mai technológiai szinten is, elektromosság meg atomreaktor vagy geotermikus energia.

kalapkabát - 2015. 06. 21. 18:39

Valóban fura hogy több száz ember elfogadta minden gond nélkül az új világot és részt vesz a működtetésében de a városban élők mind kinyírták magukat amint megtudták.
És az emberek könnyebben elfogadják a diktaturát,érthetetlen szabályokat és hogy egy kis kihágásért is elvágják a torkukat mint azt hogy újra benépesíthetik a világot miközben mindent megadnak a számukra.
Van aki érzi az iróniát a dologban? :)
Ha ez valóban igaz amit elmondanak akkor át kell vedleni wayward pinesi lakossá és kérdés nélkül elfogadni ami történik :)
Továbbra is nézős a sorozat így ha kell túllépek a dolgokon de egy csavarnak ami némileg logikusabb síkra viszi a dolgokat, tudnék örülni.
A cselekmény is jól alakul. Szakadárok, szabálykövetők, mindent tudok stb
Ha ebbe az irányba megy a dolog érdekes lesz hogy a sheriff mit kezd velük.

Alabamasraya - 2015. 06. 21. 19:45

Az 5. és 6. rész nekem nagyon bejött, így lett “értelme” a sorozatnak. Persze vannak benne logikai bukfencek, mert 2 ezer év alatt bőven lehetnek problémák ugye…amíg szundikál mindenki. Eddig is tetszett, mert minőségi sorozat, nagyon várom a maradék részeket, és ha a minőség nem romlik, akkor a további évadokat is!

Bence - 2015. 06. 21. 22:09

Engem speciel a legkevésbé izgat az, hogy hogyan építették fel a kaput. Mint mondta Pilcher, kiszámíthatóak, egyszerűek a lények, amíg építkeztek el is csalogathatták arról a területről őket, még ha nem is zökkenőmentes a dolog, de elképzelhető. Plusz sok dolog van még amiről nem tudunk, de ismét kilyukadhatunk oda amit karit is írt, ha van rajta sapka az a baj, ha nincs akkor az.

karit - 2015. 06. 22. 01:36

Pontosan ez a baj a magyarázatokkal. Oké, a Mátrix-erőmű se jött össze elsőre, de akkor is elég lyukas érvelésnek tűnik, amit az itteni Építész mondott Neó seriffnek a titkolózás okáról. Persze, lehetünk cinikusak, ha a B terv se válik be, volt ott elég alapanyag talán még a Group W-hez is.

A gyerekek éretlen lojalitására bízni a jövőt bátor dolog, de leginkább remek gyúelegy lesz, amikor valamelyik kamasz zsarolni kezdi a tanárnénit, hogy kitálal, ha nem húzza feljebb a szoknyáját.

Kicsit az is zavaró, hogy hiábavalónak tűnik mindez, ha a misszióban ugyanúgy benne van a renitens gén (ami persze két félmondattal elintézhető nyilván, talán már ki is javították bennük, míg aludtak).

Tetszik, hogy próbálnak új rejtélyeket belógatni, mert a készülő szabotázs ellenére kicsit lanyhult az érdeklődésem, bár ez a gizgazos telek a Lila akác köz kellős közepén elég ‘halszagú’ elterelésnek tűnik.

Persze akár érdekes is lehet, ha mondjuk fekete csuklyás kukások a közepén lévő csapóajtón át öntik ki a város szemetét minden délben az odalenti csillagfényes éjszakába.

gyerecske - 2015. 06. 22. 18:54

Nekem van egy olyan érzésem, hogy ezeket a lényeket is a doki hozta létre valamilyen kísérletezési szándékkal.
Elég furcsa irányban haladt az evolúció ha nem így van. :-)

Waywardf (WWF) - 2015. 06. 23. 08:03

az első 4 rész minden porcikája a debil szektás város vs lassan magára találó sérült rendőr harcáról szól, hogy aztán az 5. résztől belökjék a “katedra” másik oldalára. Most majd ő fogja kaszabolni a sorsukba bele nem törődő kortársait????? WTF??

4000-et írunk, de a hóemberek kiirtották az emberiséget, közben meg létezik a hibernálás, mégis úgy néz ki a városi kórház, mintha maga dr. Moreau rendelne ott egy american horror story remakeben. valljuk be – regény ide vagy oda – ez vállalhatatlan.
KASZA- blanka…

Elamie - 2015. 06. 23. 16:58

Szerintem is a kis doktor “Mengele” hozta letre az Abbiekat, utana meg menteni kellett amit lehetett, de teny, hogy igy sem nem all ossze a dolog.
2000 evig honnan volt energia, elelem, viz es a tobbi?
Ki biztositotta? Nincs internet, nincs teve, nincs mobil. Miert? Meg egy nyamvadt regi keszuleket se talalt Ethan.
Csak vezetekes keszulekek vannak. Mellesleg az elso reszben Ethan felhivta a sajat szamukat amin az uzenetrogziton Theresa hangja volt hallhato. Ezt hogy magyarazzak meg?
Egyszeru atiranyitas? De ha kihalt az emberiseg, hogy maradhatott meg a telefonszamuk 2000 evig?
Egy telefonszolgaltato sem oriz meg egy szamot ennyi ideig. 2 ev inaktivitas utan torlik.

Lehet inkabb elolvasom a konyvet. Amugy tudja valaki hogy a FOX miert adta le az 5. reszt, a 6. cimkeje alatt?

karit - 2015. 06. 23. 17:50

Kösz, ezek tök jópofa kérdések, lehet, hogy tényleg inkább sitcomot kellett volna csinálni belőle. :)

Pl. atomerőmű, Széles-féle ingyenenergia telep, az otthoni üzenetrögzítőről hajdan rippelt üdvözlőszöveg az átállás megkönnyítésére…

A telefonszámok hordozhatók. Ahhoz nem kell 2000 éves előfizetés, hogy az egykori számát rákössék egy kemping telefonközpontra.

Ennyire futja. Internet? Discovery? Nem láttad, mi van odakint? :)

gyerecske - 2015. 06. 23. 18:07

Ha úgy nézed, hogy nem agyalsz az “apróságokon”(amiket még később megmagyarázhatnak) akkor egy tökéletesen élvezhető sorozatról beszélünk.
Legalábbis nekem nagyon bejön még mindig :-)

Bence - 2015. 06. 23. 22:27

Én sem értem azokat akik ennyire elvesznek a részletekben. Hogyan építették a kerítést? Ehh? Tényleg sajnálom, aki azért kritikuskodik, mert ezt még nem magyarázták meg teljesen. Engem abszolút megvett, nincs bennem az a kattogás érzés mint anno a Szigeten, de kíváncsian várom mit tartogatnak, mert arra mindenki mérget vehet hogy van még jolly joker a pakliban.

Abban én nem hiszek hogy Pilcher hozta létre az abbikat, nagyon erőltetett lenne, ha csak nem találnak valami elegáns megoldást rá. Elvégre az egész emberiséget meg kellett volna fertőznie, mert ugye arról volt szó, hogy elbutulnak, átalakulnak, stb. Ha létrehozott 1-2 kísérleti abbit az még önmagában kevés, és mivel elég komoly erőforrások álltak rendelkezésére (elzárhatta őket, stb), nem hiszem hogy csak az az út maradt, hogy egy projektoros vetítéssel próbáljon meggyőzni embereket a leendő “hibáról”…

Viszont az mekkora WTF lenne, ha a hibernálás, ami pár napig tartott, hogy az emberi testben beálljanak a szükséges funkciók aaaaz.. időutazáshoz. Na jó, ezt megtartom magamnak, de na…

korum - 2015. 06. 24. 14:47

Igazából csak a környező helyeket vizsgálták át ha jól értem, lehet hogy kicsit távolabb vidáman él az emberiség és figyeli őket, ők meg egy ilyen kisérlet a kisérletben :)

lonestar - 2015. 06. 24. 17:37

phejj, azért valaki tudja pontosan a vetítési dátumokat, szinkronosan vagy anélkül? a port.hu-s infó és a vetített dolgok nem pont ugyanazok… nehogy elébe szaladjak a dolgoknak.

sapkamacska - 2015. 06. 25. 17:09

Valaki legyszi magyarazza meg nekem az agymutet probalkozasokat, mert elso resz ota nem ertem az okat, miert akartak megmuteni?

Enzo - 2015. 06. 25. 20:23

Na, ez válaszok szempontjából még jobban tetszett, mint az 5.rész, tényleg jól kiegészült a tudásunk.

Szerintem Pilcher 2000-2014 körül kiválasztott egy pár embert, akik már akkor is hittek neki, lásd Pam, vagy épp Megan, a hipno-tanárnéni, meg ugye Pope, őket titokban beavatta, plusz még egy csomó ember, akikből az önkéntesek lettek->akik tudják a titkot, kétszázvalahány ember. Náluk lett beállítva, hogy ők ébredjenek fel legelőször -> meglátták, hogy bejött az elmélet, szépen létrehozták, amit kellett. Páran a városban maradtak (Pam, Pope, sőt akár többen is sztem, mert kellett a kezdő emberanyag, hogy az első ember, aki nem tudja hogy mi van, az már bekerüljön egy városba), de a legtöbb önkéntesként dolgozik. És szépen sorban utána felébresztették a többieket.
Azt mondjuk nemtom, hogy a Group A ugyanott volt-e, és csak eltakarították a nyomokat, vagy fizikailag is 2 ugyanolyan kisvárost csináltak.

Ez a frakciós dolog meg érdekes lesz, hogy állítja meg Ethan őket, ha nem mondhatja el az igazat…
meg lehet hogy Theresa is belekeveredik, és Kate-ék mellé áll.

Zora - 2015. 06. 25. 20:33

1×06

Most néztem meg, és le vagyok nyűgözve!
A következő dolgokra vagyok kíváncsi: Pilcher pontosan mikor hibernálta magát? Melyik évben? Mert ugye Ethan 2014-ben lett lefagyasztva.
A másik: 4028-ban a Csapatnak tele van a hócipője azzal, hogy Ethan a családját akarja, ezért úgy döntenek, őket is lefagyasztják. Csakhogy! Hogyan tudott odamenni hozzájuk a seriff? Visszament az időben?

Amúgy, ez nagyon érdekes, én belegondoltam a saját helyzetembe. Rendezett családban élek, rendezett élettel. Ha mondjuk engem is kiválasztottak volna, hogy csak 2000 év múlva ébredjek fel, én a mostani eszemmel azt mondom, örültem volna, ha kapnék egy további esélyt. Hiszen, attól, hogy mondjuk főbe lövöm magam, a családomat nem hozom vissza, viszont, ha együttműködöm, lehetne további életem…
Szóval, az a furcsa, hogy az A-terv minden résztvevője ebbe belebolondult…

Nagyon tetszik, és remélem, Kate-ék terve nem sikerül. Ja, és hogy Ethan beszél Bennel, meg valahogy a feleségével is…

karit - 2015. 06. 25. 22:12

Zora: (eddig) nincs itt visszautazgatás, és inkább később se legyen, arra ott van például a tucat majom.

Ethan családját nem az ő akaratossága miatt hozták utána, hanem eleve jégre tették, mert túl közel kerültek az akkor még hagyományos (bár a boltos szerint fura) kisvároshoz, vagyis a titokhoz, miközben Ethan után koslattak. (Két legyet egy csapásra.)

Pilcher valamikor 2014 után lett lefagyasztva, mert Ethan főnöke akkor még beszélt vele.

Én a mostani eszemmel biztos k mérges lennék, amiért ellopták tőlem a 2014 utáni még teljesen okés éveket, tizedeket(?), és sovány vigasz, hogy nincs lakbér, mert sok más sincs, és lehet, hogy az egyetlen elérhető tévésorozat Pilcher Dallas díszdoboza véháesen.

f4sk4l@p - 2015. 06. 26. 19:02

“A másik: 4028-ban a Csapatnak tele van a hócipője azzal, hogy Ethan a családját akarja, ezért úgy döntenek, őket is lefagyasztják. Csakhogy! Hogyan tudott odamenni hozzájuk a seriff? Visszament az időben?”

Basszus nincs időutazás, két idősíkot mutattak párhuzamosan, az Eaton féle négyezres éveket és az eltűnését követő 2014-et.A könyvben egy kicsit ez jobban érthető de szerintem aki egy kicsit figyel itt is levágja (akár utólag egy-két rész újranézésével) miről van szó.

Zora - 2015. 06. 27. 11:19

Oké, két idősíkot mutatnak. Csakhogy, a seriff és Pilcher 2014-ben honnan tudták, hogy Ethan balhézni fog 2000 évvel később, és mindenképpen vissza akarja kapni a családját? Nem egyszerűbb lett volna Theresat meg Bent lelőni és elásni? Mint ahogy Kate férjének a menyasszonyát sem fagyasztották le, vagy a pincérnő lányát, akikhez ők szintén vissza akartak jutni.
Szerintem egyszerűbb lett volna vagy teljesen árvákat és a társadalom peremén élőket lefagyasztani, vagy teljes családokat, hogy egyik tag se nyavalyogjon a szerettei után…

Pláne, a több gyereknek azért lett volna értelme, mert ők könnyebben elfogadják ezt a helyzetet. Tehát, lefagyasztani az árvaházakat!

Én annyiban el tudnám képzelni, hogy Pilcher hozta létre a bestéket, mert most minden nagy film, vagy könyv, vagy sorozat a világ túlnépesedéséről szól, emiatt kifejlesztenek egy vírust, amitől a 30% meddő lesz.
El tudom képzelni, hogy ennek mellékhatása a Besteség.

Ja, és mikor a seriff meghalt, a kapu kinyílt egy pillanatra. Hogyhogy csak a holttestet vitték el, miért nem tódult be rögtön 10-20 vad, akik kiirtották volna a várost? És, ha helikopterük van, meg fegyverük, miért nem tudták még kiirtani őket? Pl Ethan ott volt tőlük 1 méterre, és nem vették észre…

Ja, és könyvből spoilert én sem kérek!!!

winnie - 2015. 06. 27. 16:05

könyves spoilerek törölve…

Lou major - 2015. 06. 27. 17:09

Üdv.

Sztem nem 4028, hanem 2014. maradt. A doki kopaszon beszélt az első részben 2014-ben Ben főnökével, arról hogy már nem lehet leállítani a projektet. Az állítólagos hibernálás kezdetekor és az ébredéskor is viszont hosszú hajú volt.

Átverésnek tűnik a 2000 éves ugrás.

karit - 2015. 06. 27. 21:09

@Zora “Nem egyszerűbb lett volna Theresat meg Bent lelőni és elásni?”

Khmm. Suspension of disbelief? Azért valami sztori is kell… :)

@Lou major: meg van véve! Óriási flash lenne, ha kiderülne, hogy csupán 2016 van.

karit - 2015. 06. 27. 21:10

“Az állítólagos hibernálás kezdetekor és az ébredéskor is viszont hosszú hajú volt.” – bár, hogy ez mit bizonyít, azt nem vágom.

f4sk4l@p - 2015. 06. 28. 03:22

“Csakhogy, a seriff és Pilcher 2014-ben honnan tudták, hogy Ethan balhézni fog 2000 évvel később, és mindenképpen vissza akarja kapni a családját?”

Ha kicsit is figyeltél láthattad, hogy Pilcher minden hibernált alanyról részletes kutatással rendelkezett(pl a dokiról is mindent tudott akit Pope elkábított).Azt is mondta, hogy mindenkinek jár még egy esély.Elég zavaros Ethan múltja, lehetnek olyan dolgok amiket Pilcher ugye tud mi viszont csak vakon tapogatózunk.Valószínűleg alapos oka volt, hogy a családját is hibernálta, elképzelhető, hogy a későbbiekben velük fogja zsarolni Ethant, ki tudja. Az biztos viszont, hogy komoly tervei vannak a palival, ezt el is mondta neki.

Lou major - 2015. 06. 28. 10:34

1. Az FBI felettessel 2014-ben beszél a doki a projektről olyan rövid hajjal, amilyet az állítólagos jelenben 4028-ban visel.
“- ha még nincs késő, szeretném lefújni…
– …gondoskodtunk mindenről.”

Ez a dialógus egyértelműen 2014-ben játszódik a seattle-i művészeti galléria előtt, ahol pont úgy néz ki a doki, mint 4028-ban.

karit - 2015. 06. 28. 19:21

Fodrász? Stílusváltás? Bánfi hajszesz? Forgatási baki? Vagy?

szerintem - 2015. 06. 30. 15:39

olyat lehet, hogy van egy kibeszelo a sorirol, ahol a konyvet ismerok valaszolnak a feltett kerdesekre mondjuk spoilermentesen?
engem roppant bosszant, hogy mar hat reszen tul vagyunk es tobbe-kevesbe mindenre az a valasz, hogy fogadjam el, hogy ez van. az osszes letezo magyarazat roppant felszines es csak tovabbi kerdesekhez vezet. es most nem azon rugozom, hogy konkretan aprosagok hogyan vannak megoldva, hanem az egesz alapfelteves santit. csak akkor mukodik a dolog, ha kesobb kiderul, hogy ez csak valami bena sztori es ethan valojaban egy pszichologiai kiserlet resze es az egeszet csak hallucinalja.

karit - 2015. 07. 01. 00:18

Nem olvastam a könyveket, de (eddig) szerintem nem tűnik túl sántának semmi. Sőt, az egész annyira egy elcseszett alaphelyzet, hogy akár igaz is lehet.

(Bár én is jobban örülnék, ha bejönne mondjuk a szemétledobós felvetés vagy más csavar.)

neon - 2015. 07. 01. 00:55

Mikor lesz már új rész?

winnie - 2015. 07. 01. 05:06

csütörtökönként vannak az epizódok

AdamBan - 2015. 07. 01. 12:28

Dehogynem sántít az egész. Ez az egész kis város láthatóan nem képes önellátásra. Honnan jön például a kaja?

bolhaszandál - 2015. 07. 01. 13:34

Remélem hogy az itt elhangzott kérdésekre a sorozat idővel magyarázatot fog adni.

Amit nem értettem, hogy Ethan egyszer kihajtott wayward pines -ból, de az elköszönő tábla után jött egy üdvözlő tábla.. , és újra a városban volt :) Hogy ?

Egyébként én is úgy gondolom, hogy nem telt el 2014 -év, és nincs világpusztulás.. ez nekem inkább úgy tűnik mintha egy Valóságshowt forgatnának.. kamera, és mikrofon mindenhol..
A bestéket szerintem pedig Pilchner hozta létre, csak hogy élethűbbé tegye az apokalipszist a bent lévő “szereplők” számára…

Az is fura volt, hogy amikor Ethan “kiszökött” , miért nem ölte meg a Beste, hiszen Ethan hozzá képest annyira lassú volt…

A sorozat eddig mindenesetre nagyon nézős..:)

f4sk4l@p - 2015. 07. 01. 14:32

Amit nem értettem, hogy Ethan egyszer kihajtott wayward pines -ból, de az elköszönő tábla után jött egy üdvözlő tábla.. , és újra a városban volt :) Hogy ?

rettenetesen egyszerű:
2014-ben mikor Ethan és társa behajtott a városba, az még csak egy kis koszos porfészek volt (biztos emlékszel a Theresa benzinkutas srác jelenetre, ott is mondta a srác, hogy Pines egy kis jeletéktelen városka)
Ethant kiütötték lefagyasztották, eltelt 2000 év, a doki közben kis csapatával felébredt újjáépítette a várost és felépítette a védelmi rendszert,majd Ethan mikor magához tért majd szökni akart már a módosított,újjáépített Pines-ban szaladgált,ami ugye kerítéssel van körbevéve.Az útvonalálózat pedig úgy van megoldva, hogy akármerre mész ki a városból oda térj vissza.

winnie - 2015. 07. 01. 15:32

adamban: ez az egyik legalapabb dolog,,amire gondol egy iro. kajat lehet csinalni. de nem a varos latja el magat, hanem a varost latjak le. ok nem gazdalkodnak, csak boltban vasarolnak, nem?:)

AdamBan - 2015. 07. 01. 23:46

Jó, nyilván ez lehet egy olyan kérdés, amit később megválaszolnak, de még ezernyit fel tudnék sorolni. Ahogy már valaki írta, az ötödik részben megválaszolt kérdések csak újabb kérdéseket ébresztenek az emberben.

Enzo - 2015. 07. 02. 02:13

Belinkelem ide is az idővonalas posztot, hasznos, meg sok fenti kérdést pontosít/megválaszol:

http://www.sorozatjunkie.hu/2015/07/01/igy-tortentek-a-dolgok-wayward-pines-ban/

Castle - 2015. 07. 06. 22:48

“Hogyan építették a kerítést?”

Én a 6. részig azt nem értettem, hogy nem találták vagy rombolták le a várost 2000 év alatt, ha csak egy kerítés védte. Azt hittem, már az is eleve fel volt építve. :D

AbyssR - 2015. 07. 12. 13:40

Mikor lesz a következő részről poszt?

Tomika - 2015. 07. 12. 17:57

Jó lenne ez a sorozat , csak több sebből vérzik a sztori. Ha tényleg ez az utolsó város , akkor a boltokban lévő dolgokhoz hol a háttér(kenyér , tej stb). Hol vannak ennyi erővel a tehenek , a búzamezők , vagy akár a dobozoló üzemek.Mert nyilván a dolgok nem az égből pottyannak.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz