login |

Stitchers: 3 rész után

2015. 06. 20. 17:32 - Írta: winnie

10 hozzászólás | kategória: kritika,

Na, gyorsan túlesek a nyaram két eddigi legrosszabb sorozatélményén, szombaton úgysem jártok erre sokan. Remélem. (Oké, csak viccelek, nyilván bőven vannak, akiknek bejött ez a sorozat és a következő kritikán tárgya, de…, uhh, én soha többet.)

Pedig milyen érdekesnek tűnt a koncepció… Mármint az, hogy testre feszülős ruhában a jócsaj belemegy halottak emlékei közé, hogy azokból próbálja kideríteni, mi is történt. Az ABC Family nyomozós sorozatának, a Stitchers-nek a pilotját human közepesre hozta ki, ami az én értékelésemhez képest marha jó, hiszen meg voltam döbbenve, hogy ilyesmi képernyőre kerülhetett, annyira botrányosan amatőrnek éreztem az egészet.

Az a tipikus pilot volt, aminek a kritikája a “Hol is kezdjem?”-mondattal kezdődött volna, tipikus állatorvosi ló volt, annyi sebből vérzett. Sem a történet, sem a karakterek (két pocsék geek), sem a stílus, sem a színészek (pedig Allison Scagliotti jó arc, és az Eureka-ban Salli Richardson-t is kedveltem – itt halálklisék), sem a dialógok nem voltak különösképp értékelhetőek, minden teljesen mű volt, annyira “így szokták csinálni a cool írók”-módon készült.

Pedig az Emma Ishta által alakított Kirsten, vagyis a főhős furasága beránthatott volna. A csaj temporális diszpláziában szenved (nyugi, ilyesmi nem létezik IRL), ami azt jelenti, hogy nem nagyon érzékeli az időt az érzelemészlelése is elég defektes. Egy gyorsbeszédű, szenvtelen, mindent a puszta logikára alapozó figuráról van szó, aki nagyon okos, csak szociálisan gereblye.

És még őt sem sikerült megkedvelnem, szóval előállt az iZombie-szitu, miszerint az egészet egy unalmas és nagyon gyenge nyomozással is összemixelték (ebben a sorozatban is emlékfoszlányokat lát a főhős), így esélye sem volt nálam a sorozatnak.

Főleg azt követően, hogy az 1×02 idióta poénokkal és álmenőzéssel volt teletömve, akkor jött le igazán, hogy milyen stílusban (nehezen elviselhetőben…) akarják ezt az egészet előadni a készítők, s ezen már az sem javított, hogy az 1×03 már egy fokkal jobban sikerült. (Bár a végén a vödrös megoldásnál röhejesebbet még nem láttam. Komolyan, leírom: a tettes pisztolyt szegez a főhősre, akinek a társa hátrál és felrúg egy random vödröt, ekkor beindul a mögötte lévő random körhinta, majd felkapja a vödröt és fejbe vágja a félrenéző tettest. WTF?)

De, ha valakinek bejön a pilot, az szerintem örülhetett a második résznek, hiszen abban hirtelen három nagyot is léptek, kicsit meg is lepődtem, hogy bizonyos húzásokat nem az évad végére tartogatták. Persze a rejtéllyel és a szticcseléssel kapcsolatos átívelés azért nem kap olyan sok műsoridőt, de nyilván szépen adagolni fogják az infókat. Ahogy az lenni szokott az efféle minimális átíveléssel operáló krimiknél.

A gond az az egészben, hogy mivel ABC Family-s a Stitchers, ezért sokkal hangsúlyosabb a romantikus átívelés. Lehet shippelni ezerrel, vannak évődő párbeszédek, az egyik duónak szurkolni lehet és Awww!-zni, a másik duó pedig… a tagjai az 1×02-ben megismerték egymást, az 1×03-ban pedig már le is feküdtek, és ez kábé egy B-történetszálat igénybe vett. Brr. (Adja magát, hogy a két középkorú karakter az 5. rész környékén megalkossa a harmadik párt.)

Szóval nem. Nagyon, nagyon nem, ez az a 2/10-es szint nálam. Újabb sorozat, aminek a további részeiről már más fog írni. Ha.

10 hozzászólás Ne habozz!

Theo - 2015. 06. 20. 18:02

10/10 Ez van. Nekem bőven jó.

Pipacs - 2015. 06. 20. 18:14

Nekem már a szűkrucis néni fejszerkezete is ellenszenves volt, a történet meg totál érdektelen… A kritikáitok alapján meg aztán főleg nem vesztettem semmit, hogy nem néztem bele. Úgyhogy köszi! :D

emeric - 2015. 06. 20. 18:44

Nos, tényleg elég “érdekes” a sorozat. Egy részt még bevállalok, hátha, de nem fűzök sok reményt a javuláshoz. Annyiban legalább léptek előre, hogy a merülésnél a 3. részre mellőzték a két perces, űrhajó indítást másoló csekkolásokat… Az szörnyű volt. A másik amin lehaltam, hogy az egyik szereplő elvileg civil, majd pár perccel később akkora nyugalommal sokkolózza le durván az embereket mint egy szadista gyilkos, aki mindig is ezt csinálta… az tényleg wtf volt.

spooyla - 2015. 06. 20. 18:51

“annyira botrányosan amatőrnek éreztem az egészet.”
Szerintem ez a kijelentés jobban illene egy magasabb színvonalú sorozathoz mint ehhez.
Nem értek a csatornák költségvetéséhez, és a nézőköreikhez sem, de csodálkozom, hogy egy ilyen képernyőre tudott kerülni.

“Ligts to 20%, please”
Én ennél a mondatnál majdnem kilőttem a sorozat részt… de talán még ez jobban elfogadhatóbb mint a többi hülyeség amit kitaláltak.

dzsiaj - 2015. 06. 20. 19:56

Nálam Emma Ishta nagyon eladja a sorozatot, de ezt már más fórumon is kifejtettem.

Úgy látszik, ez egy ilyen nyár lesz, bekajálom a sok gyenge-közepes sorozatot, de nálam 3 rész után a The Whispers is maradós.

winnie - 2015. 06. 20. 20:03

dzsiaj: vagy én nem veszem észre az értékeket:) ha lesz kedved évadkritikát írni, akkor szirénázz, sosem árt az ellenvélemény.

Mamut - 2015. 06. 20. 21:30

Az első két rész alapján nekem ez jött le:

Valamelyik író kitalálta azt a szót, hogy “stitching”, mindenki meglepődött, hogy sci-fikben még ez a szó nem szerepelt és, hogy mennyire egyedi, és a lehető legkevesebb idő felhasználásával a matematikailag lehető legkisebb minőséget sikerült produkálni, véletlenül.

Nem szeretek rosszat mondani szubjektív dolgokról, de ennél a sorozatnál, sokkal jobb 3 perces Youtube paródia videók vannak <20$-os gyártási költséggel.

nfsu17 - 2015. 06. 21. 16:07

átpörgettem az első részt és semmi jót nem találtam benne a testre simuló bőrrucin kívül.
tipikus emlékekben turkálós semmitmondó cucc.
instant kasza.

t - 2015. 06. 24. 06:50

Valami botrányosan gyenge sorozat szerintem.

_z0LEe_ - 2015. 07. 19. 14:17

A hatodik rész végén olyan bugyuta volt a részek óta átívelő rejtélynek a megoldása, hogy negyed órája ezen röhögök. :D
Amúgy szerintem nézhető, főleg ebben a nagy melegben nincs kedvem különösen gondolkodni a sorozatnézés közben. A főszereplő csaj + a két geek pasi szerintem szórakoztató.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz