login |

The Whispers: 3 rész után

2015. 06. 20. 20:20 - Írta: winnie

16 hozzászólás | kategória: 2014/15, kritika,

A Stitchers mellett a The Whispers nálam a nyár másik übercsalódása. Ennek a pilotja még elment, csak valamivel volt gyengébb a közepesnél, mert a gyerekeket gyilkolászásra felhasználó földönkívüliek (vagy valamik, nem derült ki) sztorijában volt valami érdekes, azonban a folytatásban csak még jobban kidomborodott az 1×01 legnagyobb hibája, a rejtélyeskedés kedvéért történő rejtélyeskedés.

Ez az a sorozat, ahol a reklámszünet azután következik, hogy elhangzik kikerekedett szemekkel a következő kérdés:

Do you have any idea what you have here?

Húúúú! Mi lehet a válasz? REJTÉLY! Amire válaszolunk…, de csak a reklám után! És akkor sem. Ez így nagyon ócska, pedig nem is érdekelt, amit mondani akart – és itt van a legnagyobb gond. (Egyébként is tele van a sorozat ilyen jelentőségteljesnek és súlyosnak beállított, de egyébként totális üres mondatokkal.)

Meg a folyton minden kérdésre jelentőségteljesen hallgató, vagy a “Nem tudom, majd kiderül, ha odaérünk”-mantrát hajtogató szereplő is unalmassá válik egy idő után, még akkor is, ha teljesen olyan koncepció mentén működtetik, mint a Person of Interest-ben Root-ot, csak neki nem egy szuperszámítógép duruzsol a fülébe.

Ép ésszel fel nem foghatom, hogy miért ez a készítői megközelítése a történetnek. Főleg, hogy itt állunk három rész után és kábé sehova sem jutottunk el.

Van egy szimpatikus, de folyton sírásra görbülő Lily Rabe-ünk, pár zombiként viselkedő cuki kisgyerekünk, jópasink és néhány papírmasénk – meg suttogásaink és vibráló fényeink. De szinte senkinek a sorsa nem izgat, nincs személyisége a karaktereknek.

És mindennek fejében még rettenetesen kiszámítható is a sorozat. Legutóbb is a pszichiáteres történetszálnál átlátszóbb a világon nincs, az pedig, hogy a Suttogók ennyire primitív (fékről hallottak-e?) módszerrel próbálkoznak, annál már csak az volt a bosszantóbb, hogy egy FBI-ügynök olyan névjegykártyát használ, amin csak munkahelyi vonalas szám van.

S ha mindez nem lenne elegendő, még nyúlós is a The Whispers, ha valamit elhúznak, akkor ezt. Ugyanis ahelyett, hogy lezajlanának az események, teljesen random, de valójában semmi egyéb következményt nem jelentő akadályokat iktatnak közbe (baleset, pékfeleség, stb.), hogy ne a 10. vagy a 20. percre jussunk el addig, míg valami történhetne, hanem a 40. percre, hogy minden másra csak a következő részben kerüljön sor.

Felőlem… De akkor nélkülem. Tudom, nem vagyok nagy veszteség. A közepesen gyenge kezdés után, ez a sorozat is 2/10-re állt be nálam.

16 hozzászólás Ne habozz!

dzsiaj - 2015. 06. 20. 20:36

Ezt megéreztem :) Pedig annyira reménykedtem, hogy a rettenetes Between lesz a másik előre jelzett kritika.

Nem mondom, hogy nem értek egyet, de az azért nem teljesen igaz, hogy sehova sem jutottunk el. Épp ellenkezőleg, az atomerőmű szabotálása (felrobbantása?) simán az idegenek “Phase 1”-ja lehet, és ehhez 3 rész alatt elértünk.

Lehet, hogy sok a felesleges időhúzás, de ennek ellenére mégis pörög a sorozat, vagy legalábbis ügyesen keltik a pörgés látszatát.

Ha valamihez nagyon hasonlítani kéne, akkor egyből a The Event ugrik be, szóval ajánlani azoknak tudnám, akik azt is szerették és végignézték. 1 év múlva a kutya sem fog rá emlékezni, de ez tipikusan kiváló sorozat olyankorra, mikor a sok minőségi tartalomtól kicsit megfárad az ember, és valami agykikapcsolósat szeretne nézni.

Gerophila - 2015. 06. 20. 20:38

Én konkrétan a 3. részt már végig sem tudtam nézni, szóval nálam itt kasza. Az a jelenet, amiben a robbantós kisfiú felvételét nézték, az valami olyan über gagyira sikeredett, vagy a színész miatt, vagy az írók miatt, nem tudom, de nem is érdekel.
Így, hogy bőven van/lesz mit nézni a nyáron, meg pláne nem maradhat, pedig néztem már én közepesen gyenge sorozatokat, má’csak úgy mer’ miért ne alapon.

winnie - 2015. 06. 20. 20:50

dzsiaj: ott a pont, de a szörnyű 2. rész után a Betweenből nem jutottam még el a harmadikig.

egyébként ebben benne van a 2. évad, bár attól még lehet, hogy nem fogunk rá emlékezni, amikor az kezdeni fog:)

Deny - 2015. 06. 20. 21:19

dzsiajjal értek egyet, nyílván nem egetrengető, de azért abszolút nem olyan szörnyű. Én ezeket a hibákat abszolút nem vettem észre, amiket kiemelsz, engem berántott a rejtély. Mondjuk való igaz, hogy még nem túl sok sci-fit láttam, szóval lehet, hogy azért van. Nem érzem snoozefest-nek se, mert azért pörög a sztori… Nem fullsebességgel, de azért elég szépen halad. Az első rész azért elég creepy volt néha.

Az Under the Dome ettől tízszer gagyibb szerintem, de az is jó a maga módján.

winnie - 2015. 06. 20. 21:30

deny: ezeket ne hibának tekintsd, hanem inkább annak, hogy próbálom indokolni azt, hogy miért nem tetszik. ilyenkor keresem az okokat, visszagondolok, és ezek jutottak eszembe.

most például az ugrott be a fentiekhez, a nyújtáshoz, hogy mondhatni a rész elején autóba ültek és a rész végén megérkeztek a tetkós a dokinővel. amivel önmagában nincs gond, de nálam nem sokat vont volna le az élvezeti értékből az, ha elindulnak és utána megérkeznek pár snitt múlva, vagy max egy plusz jelenettel, mert úgy érzem, hogy a többi (benzinkút, karambol, meg az üres faggatózás) nem sok pluszt adott. más infóknál is hasonló az érzésem. mintha direkt késleltetni akarnák a szálak feltekerését.

Thomas - 2015. 06. 20. 22:27

Jaj, ne is mondd, én is teljesen így voltam bele, az 1×03 után kasza. Ez a tipikus fokozatosan romló sorozat, a pilotra még adtam volna 6/10-et, ha nem is volt kiemelkedő, ott még bármi lehetett volna belőle, az 1×02 már csak 4/10, az 1×03 meg 2/10 körül lehet nálam is. Én ott éreztem ezt a nyújtást, hogy kb. a rész harmada elment, és még semmi sem történt, az ügynöknő az ágyon üldögélt és a férje cuccait nézegette, talán volt 1-2 érdektelen flashback, már nem is tudom, az agyam már elkezdte kizárni az egészet:)

Tök fura olvasni, hogy Deny szerint meg pörög a sztori, mert nekem meg valami iszonyú vontatottnak tűnt. Közben végig azon gondolkodtam, hogy tök olyan, mintha a Resurrection készítői, vagy írói működtek volna közre:) Abban a sorozatban is tudtak kegyetlenül unalmasan a semmin drámázni hosszú percekig, és itt is tök ugyanaz van, csak itt valahogy az egész rejtély is teljesen érdektelen, ezek a láthatatlan suttogók inkább egy blöffnek tűnnek, mint valami érdekes természetfeletti adaléknak.

(És ha már nyújtás, akkor Bitten 2×09-10, az valami döbbenet volt számomra, ami a fináléban történt, mintha az előző rész utolsó 15 percét húzták volna ki teljes epizóddá, egy csomó felesleges jelenettel teleszemetelve, így kettőt csinálva egyből, vagy nem is tudom.)

monti - 2015. 06. 20. 22:51

Nagyon idegesít engem is a főszereplő csajszi ezekkel a depis arcvágásokkal. A néger csávó meg mintha robot lenne, na neki az arca se rezdül soha :-D
Azért követem, (is) hogy meg lássam mi lesz a nagy betűs megoldás…

Limepie - 2015. 06. 20. 23:01

lehet, hogy az ahs-ben jo lrabe, de ebben a sorozatban nekem o a legnagyobb problemam

Szaby59 - 2015. 06. 20. 23:11

Remélem kaszálják és Lily Rabe visszamegy az AHS-be/más normális sorozatba :D

Mark Bolt - 2015. 06. 20. 23:35

ON

még csak 1 részt néztem meg, de nekem annyira nem jön be mikor kitalálják hogy az ellenség láthatatlan, és össze-vissza suttognak nekem.

Én inkább majd véres Straint nézek majd, az a nekem való, jöjjenek a fertőzött zomberek és dobjuk rájuk a molotovot!

Zsolt - 2015. 06. 21. 03:36

Nekem ott lett kasza a sorozat végleg, amikor az anyát felébresztette a komából vagy bármibe is volt. Ha ekkora erejük van miért kellenek a gyerekek? Néző csalogatónak? …

subi - 2015. 06. 21. 08:18

Zsolt: Nekem is ez a bajom. Az eddigiek alapján olyan dolgokat tudnak, amik teljesen feleslegessé teszik a közvetett “támadást”. Ha meg az volt a cél, hogy rejtve maradjanak, az sem jött össze.

audrey - 2015. 06. 21. 10:29

Én is észrevettem ezt a nyújtást, néhol zavaró volt, de engem egyelőre érdekel, hogy mi lesz a folytatás.

monti - 2015. 06. 21. 16:49

biztos kiderül hogy köztük is van jó (aki a szakállas csávot figyelmezteti) meg aki felhasználja a kisgyerekeket

az hogy észleljük majd őket az is biztos valami klisés megoldás lesz, egy csodaszemüveg vagy hintőpor vagy valami hülyeség :-D

winnie - 2015. 06. 30. 12:54

“biztos kiderül hogy köztük is van jó (aki a szakállas csávot figyelmezteti) meg aki felhasználja a kisgyerekeket”

mindkettő Drill, ugyanazok.

winnie - 2015. 06. 30. 12:55

“az anyát felébresztette a komából vagy bármibe is volt. Ha ekkora erejük van miért kellenek a gyerekek? ”

nincs varázsereje, csak manipulálja az elektromosságot.

és nincs keze vagy más hatalmas, pusztán másokat tud megkérni dolgokra, és a gyerekek könnyebben engedelmeskednek.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz