login |

Pilot: Killjoys

2015. 06. 21. 19:22 - Írta: human

25 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Szinte nem is tudom mit írjak erről a Syfy-sorozatról, akkora csalódás volt a pilot, főleg mert simán lehetett volna sokkal jobb is. Mondjuk ki: Firefly-pótlék is kerekedhetett volna belőle. Ehelyett századik low budget sci-fi lett.

A történet röviden annyi, hogy vannak ezek a Killjoy-ok, akik tulajdonképpen csillagközi fejvadászok, a politikai rendszeren kívül álló független zsoldosok. Bár úgy tűnik, hogy a törvényekbe is bele vannak véve a pénz uralta űrben, de ők a harmadik fél., Svájc. Valaki elég pénzzel felad egy körözési megbízást, ők pedig elkapják neki. A főszereplő duó is ilyen, de természetesen amikor az egyikőjük bátyja a célpont, akkor változik a küldetés.

Abszolút elhiszem, hogy a készítők rögtön univerzumban gondolkodtak. Látszik, hogy átgondolták a szórakoztató világot, amibe elhelyezték a már ismert, klisés karaktereket. És ezt nem is negatívan értem, simán működhetett volna a testvérpár és a sötét múltú fejvadásznő triója. Már a pilotban is van közöttük összhang, elnézném őket.

A probléma, hogy talán közepes “ez meg az cool lesz”-forgatókönyvet nem is tudom, milyen rendezőre bízták. Olyan az egész, mintha én írnék mondjuk egy Terminátor-könyvet. Szar lenne. Na az itteni rendező is olyan, mintha egy szakmáért rajongó amatőr lenne. Ez amúgy baromi szomorú, mert direkt megnéztem, hogy miket csinált a csávó, és bőven kap munkát. (Mondjuk ez nem jelent semmit, mert Olivier Megaton már két Takent is rendezhetett.)

Mindezt ráadásul megfejelik a szokásos Space/Syfy csatornás híg f** képminőséggel. Abban biztos vagyok, hogy direkt egyformán kicsit homályos és olcsó digitális kamerás kinézetű az összes sorozatuk (na jó, van pár kivétel), ez a brand, de basszus, ez rossz brand. Süt belőle, hogy erővel próbálnak B-sek lenni, hiszen normális trükkökre pénzt áldozni luxus. Vicces, mert a BSG is hasonló volt, de abból mégis lejött a minőség.

És akkor még a borzasztó hangkeverésről nem is beszéltem, az kész katasztrófa. Ritkán tűnik fel, hogy de esküszöm, mintha a zenét is megszűrőzték, vagyis kompresszálták volna, hogy tompán szóljon. Így ami elvileg cool jelenet lenne a dübörgő kicsit szürke basszussal, abból valami retek lesz.

A legszomorúbb: ezeket úgy írom, hogy jó rendezővel és képi világgal ez simán lehetett volna baromi jó. A nő múltja kifejezetten érdekes lett volna. Kicsit klisés, de fun végeredmény helyett sajnos mellélőttek. Mondjuk a főszereplőknek adva még esélyt a többiek nem álltak a szakmájuk magaslatán, az is elvesz.

Kicsit kifakadtam, de a csalódás mindig jobban fáj. 4/10, talán öt, tökmindegy, nem igazán ajánlott. Aki nem ért egyet, az pár mondatban fejtse ki segítségnek a többi olvasó számára. Amúgy még apróság, hogy csak az első pár rész lesz epizódikus, elvileg utána bőven átívelő szálas lesz, hiszen már a pilotban belekeverednek a főhősök egy olyan játszmába, amibe nem akartak.

25 hozzászólás Ne habozz!

energy - 2015. 06. 21. 19:32

Jó ötlet volt, de amit a syfy csinál, az a 90-es évek vége.

Llew - 2015. 06. 21. 19:56

Nekem bejött. Nem lesz új hivatkozási alap, de ennyire nem éreztem rossznak, mint human. A képi világ valóban béna, a karakterek kissé sablonosak, a világ is, de ez a fejvadász-bérgyilkos vonal kellően érdekes. Ugyanakkor az egész szerintem elég szórakoztató feelgood lett, és mellette a pilotban sikerült a karaktereket szimpatikussá tenni és elhelyezni egy olyan világban, amit elnéznék még a továbbiakban. Amiket mondjuk a Dark Matter kapcsán két rész után sem tudok elmondani.

Silas - 2015. 06. 21. 21:04

2/10… 15 percet bírtam belőle

DarylD - 2015. 06. 21. 21:04

Nekem ennél jobban tetszett. A három főszereplőből kettőt már most megkedveltem, és sok lehetőséget látok még ebben a világban, amit elkezdtek építgetni. Helyenként klisés valóban, de szerintem simán a fun kategóriát képviseli még. Ugyanakkor a Dark Matter jobban tetszett, és abban több lehetőséget látok a jövőre nézve is. Az átívelő szálig biztos maradok, sok fog múlni majd azon is, hogy az milyenre sikerül. Egyelőre egy gyengébb 7/10 nálam.

Lemoni - 2015. 06. 21. 21:22

Annyira gyenge, hogy szóra sem érdemes.

Chiplecsap - 2015. 06. 21. 21:24

Jó feneke van a csajnak

schray - 2015. 06. 21. 21:27

Jah, hát a “századik tucat scifi” csak akkor igaz, ha a Földön játszódó limonádékat is idevesszük (vehetjük, mert nyilván ez is 95% szárazföldi action lesz, de na, azért mégsem ugyanaz)

Nekem sokkal jobban bejött mint a Dark Matter. Ahhoz képest ennek van stílusa – nem azt mondom, hogy egyedi, vagy korszakalkotó, de már egy rész után is összeáll az emberben a sorozat hangulata, amit utána könnyű felismerni. Ehhez hozzájárul a sajátos látványvilág – ami szerintem bőven nem olyan tré, mint leírod, de nyilván 2015-ben lehetne sokkal jobb, ha megnézünk 10-20 éves scifiket. No meg a popzene is, ízlés kérdése, szerintem jó. (Nem tudom milyen verziót néztél, de nálam a hang teljesen rendben volt). Van vagánykodás, de ha az ember elengedi magát és nincsenek elvárásai, akkor simán szórakoztató.

Ami a Dark Matternél mindenképp jobb ebben, hogy messze nem veszi annyira komolyan magát, kicsit hihetőbbek a karakterei (nem mélyek, de emberibbek) és már egy rész után fényévekkel (badumm tss) érdekesebb a sorozat univerzuma, pedig az alapfelállás tök hasonló.

Szerintem egy próbát megér, alig van űrhajós scifi és talán ha fejlődnek, nyomokban még Firefly életérzést is tartalmazhat. Én mindenképp maradok, hacsak nem megy át nézhetetlenül érdektelenbe. (hozzáteszem, én a Dark Matter meg a promók után kifejezetten negatívan álltam hozzá és ahhoz képest pozitívan csalódtam. Ha valaki nagy reményeket táplált hozzá, lehet úgy jár, mint human)

Balumedve - 2015. 06. 21. 21:50

Még nem sikerült megnéznem az epizódot, de lassan a kedvem is elmegy tőle. Azért csak bepróbálom, mert tényleg híján vagyunk ilyen sorozatokból.
Hiányolom azokat az időket, amikor minden szemetet élveztem, ami képernyőre került. De jó lenne valahogy lenullázni az elvárásaimat a mai sorozatokkal szemben.

polovcev - 2015. 06. 21. 22:11

Lehet ezzel egyedől leszek, de sokkal inkabb bejött, mint a Dark Matter. (Nem tehetek róla, de az ilyen amnéziás vagyok, ezért mindjárt a teljes személyiségem is megváltozik etc. sztorikból elegem van). Félre ne értsen senki, nem egy nagy kaland, de 2-3 részt végig nézek. Annyi esélyt mindig adok, mert kell az idő amig a színészek, rendezők, írók, díszlettervezők összeszoknak…

mikkamakka - 2015. 06. 21. 22:17

nagyon cheesy. dark matterrel ellentétben ebben tényleg lenne potenciál. talán második részt még megnézem, ez legalább nem idegesitett annyira mint a DM, de javulnia kéne sokat h maradjak végig

Komasz - 2015. 06. 21. 22:37

A 21. szazadban, amikor mar CGI-vel mindent ki lehet “simitani” egy ilyen hulladekot kiadni…szomoru vagyok, hogy annak ellenere, hogy ennyire nem vagyunk eleresztve sci-fi sorozatokkal, meg a sors is ilyen rendezokkel ver minket – persze ez a csatornat is minositi, amelyik ezt ebben a formaban elfogadta. Az alapotlet tetszene, de nemcsak, hogy a szineszekkel mellelottek, de a megvalositasban sem talaltam semmi szerethetni valot. 15-20 evvel a stargate-ek, a babylon 5, meg a BG utan, van aki ugy gondolja, hogy egy ilyen minosegu sorozatnak van letjogosultsaga ma?? remelem hamarosan azert kapunk valami igazan elvezhetot is…mar rank ferne:)

kellrol - 2015. 06. 21. 23:50

Nekem is sokkal jobban bejött mint a Dark Matter. A CGI-vel nem volt bajom ( a Defiance esetében is el tudom nézni) bár lehet már alacsonyak az elvárásaim. Részemről maga a világ volt érdekes plusz a két főszereplő és annak viszonya. A Dark matter estében a karakterek sablonosak és a közöttük lévő dinamika…viszony eléggé erőltetett, nem is működik sehogyse. 6/10-et adnék a pilotra, biztos nézni fogom. Remélem nem javul mert már most látom, hogy se a Dark matter se Killjoys nem fog 2.évadra berendelést kapni.

zolkó - 2015. 06. 22. 07:30

A SyFy név a “nézhetetlen gagyi hulladék” szinonimája lesz a szótárban is nemsokára. 13 percig bírtam nézni ezt is, egy nagy nulla, értékelhetetlen bohóckodás. Szégyen-gyalázat, hogy miket produkálnak a csatornánál scifi címszó alatt.

galocza - 2015. 06. 22. 07:32

marhára sok minden nem működik benne, de van érdekesnek ígérkező világ (meg némi csihi-puhi), úgyhogy én maradok. + ami sci-fit próbálgatok az mind hamar elkopik, pl defiance-szal a 9. epizódig jutottam, és vagy 2 hete nem bírom magamat rávenni a 10.-re, szóval ínség.
akit a téma érdekel, ne hagyja elvenni a kedvét, egy próbát megér – nagy csoda sohse lesz ebből, de hiánypótlónak talán jó. én ebben bízom, oszt majd möglássuk.

clegane - 2015. 06. 22. 12:55

nekem már régóta nem lehet csalódás egy SyFy pilot hiszen rég nyilvánvalóvá tették hogy ők az asylum színvonalra pozicionálták be magukat.
így aztán eleve meg se nézem a szarjaikat.

Kádi - 2015. 06. 23. 02:44

Nekem bejött, bár a zenei betétekkel(?) remélem elindulnak inkább a dupstep felé

Tyberius06 - 2015. 06. 25. 00:04

A Dark Matter mellett ez is 90 évek utánérzést hozta. A fura, hogy egy rész után nemtom melyik volt a jobb vagy rosszabb. A világ érdekes lehet itt, látok benne fantáziát, szóval pár rész még belefér.

winnie - 2015. 06. 25. 07:51

“A SyFy név a “nézhetetlen gagyi hulladék” szinonimája lesz a szótárban is nemsokára. ”

akkor igazítsuk ki a dolgokat. ez nem syfy-sorozat, hanem a space csinálja. a syfy csak megvette, illetve koproducer.

ezeket nem érdemes keverni. nyilván a syfy is csinál gagyit.

a másik: a sorozatokat nem a csatorna, hanem a produkciós cég csinálja. egy sharknadót alapból marhaság emlegetni, hiszen azt megveszik az asylumtól (és milyen jól tették, hiszen nagy siker), de tudjuk, hogy a sajátgyártású syfy-filmek milyenek (mármint sokan tudják, én nem láttam őket:).

a hyperionnal kapcsolatba pedig érdemes megnézni, hogy kik gyártják, talán az már jobb színben tüntei fel a projektet.

winnie - 2015. 06. 25. 07:51

amúgy nagyon rossz volt, rémisztően nem jött be.

monti - 2015. 06. 27. 22:03

tényleg “méltó” társa a dark matternek,talán ebből is a harmadik résznél döntök majd hogy mi legyen vele DD

monti - 2015. 06. 28. 13:02

….nem, belenéztem a második részbe))
ennyire azért nem adom le a színvonalat, nagyon silány, még a sliders bármelyik része is kenterbe veri

kecskebégető - 2015. 06. 28. 14:41

szinte nem is tudom mit írjak akkora meglepetés volt ez a pilot.
A cgi gagyi a karakterek nem a legjobbak.Kivéve a mesztic macát eheheh
De mégis tök jól szórakoztam .Jöhet a folytatás.

zoom - 2015. 07. 02. 02:01

Nekem viszont a Dark Matter jött be jobban. Itt a második rész felétől már pörgetve néztem, rémesen untam, itt ki is szállok. Valahogy lélektelen az egész, a karakterek között nulla kémia, és az egész nagyon izzadságszagúan menő akar lenni a zenei aláfestéssel meg a szétfilterezett képi világgal. A posztban említett homályosság is gondolom utóbbi miatt van.

A DM-ről se lehet túl sok jót elmondani persze, de ott talán a több karakter jobban elviszi, meg szerintem a kivitelezés is egy fokkal jobb.

n5wrr7 - 2015. 08. 23. 10:44

Pénteken 18:30 körül láttam az egyik Ashmore fivért a Liszt Ferenc 2A-n. Nincs sok köze a sorozathoz, de gondoltam szólok :)

STL - 2017. 12. 16. 00:52

1x neki futás TV-n: mi ez a … vacak. (10 perc)

2x nekifutás laptopon: képi és hangvilág így már nem is rossz. Gondolkodni nem kell sokat közben. Tökéletesen kikapcsol és szórakoztat.

Semmi komolyat nem tud, de pihenésnek jó.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz