login |

Pilot-mustra: Clipped – 1×01

2015. 06. 22. 14:50 - Írta: winnie

8 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

A héten két új komédia is elindult: az általam iszonyatosan várt Hoff The Record, mely alapsztorija némiképp a The Comeback-re hajazott, valamint egy többkamerás fodrászos szitkom a TBS-n, aminek már a gondolata is az igen népszerű Barbershop által okozott kellemetlen emlékeket idézte fel bennem.

Szóval a francot érdekelte a Clipped, ellenben a Hoff The Record-nak amint tudtam, nekifutottam. Nos, a szimatom minőségét remekül jelzi, hogy a David Hasselhoff-os szitkomról ezt gondoltam (kritikát szerintem human fog írni nektek), a Clipped viszont döcögős kezdés után teljesen bejött. Mi a franc? Megint nézni fogok egy többkamerásat? (Oké, nem akarom elkiabálni, de eddig biztató a dolog.)

CLIPPED – 1×01 – 6/10

Pedig nyilván semmi extra nem volt a pilotban, sima munkahelyi szitkomról van szó, ahol a munkahely éppen egy fodrászat, benne egy főnökkel, egy recepcióssal és öt teljesen különböző karaktert képviselő fodrásszal. Pofonegyszerű a dolog. Ezt még fel kell önteni pár fix és új kuncsafttal, néhány visszajáró szereplővel, és már csak poénokat kell írni nekik.

És ez többé-kevésbé sikerült is. Semmi flikflakkra nem vállalkoztak a készítők, betoltak klasszikus poénokat, megpengettek egy-két érzelmi húrt, s megmutatták, hogy a popcorn humor is működik, ha jól csinálják.

Ami furcsa, hogy bár a karakterek abszolút klisésnek hathatnak, de valahogy mégis működnek, vagy a színészeknek, vagy a készítőknek köszönhetően. Én inkább előbbieknek tudom be a dolgot, pedig viszonylag fiatal a gárda, igaz javarészt profikról van szó, akik közül nincs is kiemelt szereplő (bár, talán Ashely Tisdale…), mindenki egyenrangúnak tűnik, ráadásul egy igazi veterán, a Cheers-es George Wendt vigyáz rájuk.

És a Clipped pilotjának hangulata, a negatív színezetű sztori (a főnöknek ki kell rúgnia valakit) ellenére is végig jó volt, annak ellenére pedig, hogy a figurák többségének megvannak a maguk gondjai, mégis optimista volt a hangulata. Az valószínűleg sokat segített, hogy nem csak az üzletben játszódó jelenetek voltak, hanem a srácok összeültek együtt a tetőn is dumálni – erre remélem minden részben sor kerül.

A kezdés némiképp döcögős volt, mint írtam, de ez csak pár perc, meg aztán az is lehet, hogy csak a prekoncepció dolgozott bennem. A folytatás viszont kellemesen mosolygós – persze semmi harsány hahota, de határozottan jópofa lett a végeredmény, olyan, ami mellett nagyon szívesen kitartok, ha nem lesz nagy változás.

(Furcsa, hogy ennek a sorozatnak is Boston a helyszíne, mint a tavalyi évad egyetlen maradós többkamerás szitkomomnak, a The McCarthys-nak. Lehet, hogy az akcentusokra bukok?)

8 hozzászólás Ne habozz!

dragon1986 - 2015. 06. 22. 15:45

Ashley miatt jöhet. Régen csak eyecandy miatt nem néztem sorozatot utóbbi 2 évben már igen. Vajin miért?

dragon1986 - 2015. 06. 22. 21:09

Enough with the tease. God, where was this foreplay at prom?

Ezen felröhögtem :D

DiapOlo - 2015. 06. 23. 22:52

Nekem tetszett a pilot. A szereplők szerintem jól ki lettek választva, a sorozat meg valóban életképes és érdekes lesz, ha megfelelő poénokat írnak! :)

winnie - 2015. 06. 28. 07:23

az 1×02 elég gyengécske lett, szinte nulla poénnal, unalmas sztorival. kár lenne érte, 3/10

winnie - 2015. 07. 06. 09:56

a 3 r. sz megint korrekt, legalább közepes volt. kapott még két rész esélyt.

goodjohnwin - 2015. 07. 17. 22:57

Ez nagyon jó! :)

Thomas - 2015. 07. 26. 16:19

winnie: nézed még?
valaki maradt? én már kezdem unni, valahogy egyre kevésbé vicces, de mostanában minden sitcomot gyorsan megunok, már a Young & Hungry-t se biztos, hogy folytatom…
itt a 6. rész volt a mélypont a sok handjob “poénnal”…

Deny - 2015. 08. 01. 16:07

Én nézem, szerintem aranyos :D

Charmaine a legjobb :D Ezt jobban bírom, mint a Young & Hungry-t

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz