login |

Silicon Valley: vége a 2. évadnak

2015. 06. 28. 21:27 - Írta: human

22 hozzászólás | kategória: kritika,

De szeretném azzal kezdeni ezt a posztot, hogy a Siicon Valley nem csak hozta az első évad színvonalát, de még pakolt is rá, kár, hogy nem tudom. Mondjuk még így is jól szórakoztam rajta.

Nyilván idén is voltak hatalmas ötletek az HBO komédiájában. Mivel tavaly láthattuk a cég első rúgásait, ahogy sok ember figyelmét felkeltették, ezért a piszkált oroszlán elő is vette kicsit a karmait, és odacsapott a törvény erejével. Szinte éreztem Richard frusztráltságát, hogy ő csak a cégen dolgozna, erre ilyen mindennapi dolgokkal kell foglalkozzon, mint egy per.

Tippre az idei fő szál nagyon közel lehet a valósághoz. A nagyok bőven meg tudják fojtani a kisebb vetélytársat már csak azzal, hogy az elején támadt lendületüket megfékezik kicsit, még ha el is bukják az ellene indított perüket. Ahogy a Pied Piperhöz hasonló mederben evező másik kis cég is jó ötlet volt, a tipikus indítékukkal és viselkedésükkel.

Az viszont nagyon nem jött be, hogy mennyi balszerencse halmozódott fel a főszereplők ellen. Erre a finálé volt a legjobb példa, ahol egy őslelet szerencsétlenkedést vettek elő. Nyilván nem véletlenül bejáratott rutin, de nekem ott telt be a pohár, amikor börleszkbe illő dolgok miatt nem tudott valamit elintézni Richard.

A másik negatívum, hogy ezúttal kőkemény cliffhangert kaptuk, ami a feelgood pillanatot, a varázslatot teljesen aláásta. Az egész évados szívás egy látszólag jobb pillanatban is abbahagyható lett volna, ahelyett amit kaptunk. Aki ezt nézi, az ott lesz jövőre az olcsóságok nélkül is.

Szóval a sok csetlés-botlás miatt a pontszámon is gondolkoztam egy adagot…, és 7/10-nél nem tudok többet adni, hiába voltak jó dolgok a Silicon Valley-ben, és röhögtem magam agyon a failure = succes részen, vagy amikor táblán vezették le, hogy hagyjanak-e meghalni valakit. Annyira abszurd és sötét poén, amit kevés sorozat vállalna be, de simán működött. All I do is flex, i don’t need a reason.

22 hozzászólás Ne habozz!

Tnil - 2015. 06. 28. 21:31

“This guy, this guy fucks”

Totmate - 2015. 06. 28. 21:34

Nekem nagyon nem tetszett, pedig az elso evadot imadtam. Tul sok klise volt benne. A vegere mar szenvedtem. :(

Jence4 - 2015. 06. 28. 21:43

“Az viszont nagyon nem jött be, hogy mennyi balszerencse halmozódott fel a főszereplők ellen.” Tökéletesen egyetértek, a delete-s balfaszság már sok volt.Ennek ellenére, nálam több csúcs pontja is volt a sorozatnak, Richard jellemfejlődése , aminek pont a legutolsó jelenet adott némi nyomatékot. A kiváló mellékszereplők (az ügyvéd, a milliárdos/milliomos ). A felnőtt ipar :) . Nálam 9/10 :)

Dr. Agy - 2015. 06. 28. 21:46

Én kimondom: szerintem jobb volt, mint az első évad, pedig már az is piszok jó volt.
Számomra magasan a legjobb jelenleg futó vígjátéksorozat. Akkor is, ha az Emmy-t megint a Modern család nyeri majd.

rm - 2015. 06. 28. 21:49

Nagyon nagy sorozat érdemes nézni, sok benne a szokatlan és nagyon kreatív humor, a Denesh-Gilfoyle (köszönöm a javítást) páros pedig embertelen jó, abban reménykedem, hogy Monica karaktere picit több szerepet kap a következő évadban, betársulhatna Richard cégébe rendesen és végleg.

Dr. Agy - 2015. 06. 28. 21:51

Oké, azt megadom, hogy az évadzáró lehetett volna hasonlóan felemelő, mint az első szezoné (kb. az utolsó percig az is volt), ezért csak 9,5 pont.

yeeeyha - 2015. 06. 28. 21:56

Örülök, hogy másnak is feltűnt, hogy Richard mindig csak szív, nagyon haragudtam a finálé utolsó pillanataira, kár hogy nem hagyták a 3×01-re a dolgot. Ennyi gyötrelem után járt volna a fiúknak egy szabad este.
Viszont annyi zseniális húzás volt, hogy több mint elégedett vagyok az évaddal. Ha a kínai sráctól végleg megszabadultunk, egy rossz szavam nem lesz.

k.dave - 2015. 06. 28. 22:45

A balszerencsézés engem is zavart, viszont én most daráltam le az első évadtól első nézésre és a minőség folyamatosan javult, ergo nekem a 2. évad sokkal jobban tetszett.

aleram - 2015. 06. 28. 23:10

Na a finálé marha frusztráló volt tényleg, én nem tudtam azon a borzalmasan elhúzott jeleneten nevetni, amikor Richard ment haza, szóval teljesen egyetértek a kritikával, ennek ellenére nagyszerű szórakozást nyújtott most is, de tavaly hiába gondolkodtam el a dolgon, már biztos, hogy a Veep a jobb sorozat.
Nyilván nem a +2 rész okozta a változást, de szerintem lehet, hogy benne van az, hogy már biztos a 3. évad, így arra is “készülniük kellett”.
Vagy ennyi volt benne, kit tudja?

Asszem - 2015. 06. 29. 01:06

Börleszk, ez találó, amikor berúgta a kocsikulcsot a csatornába az már tényleg csak egy ilyen erőltetett “ha-ha” nevetésre futotta a részemről, vagy megindulás a Big-Bang-i úton, de remélem a harmadik évadra még nem válik teljesen erőltetetté az egész, mert nekem most ez a kedvenc.

Denesh-Gilfoyle páros is kicsit a határon mozog, mindkét karaktert kicsit árnyalhatnák.

De amúgy az egész még mindig nagyon jó és természetesen várom a következő évadot.

Zizi - 2015. 06. 29. 02:12

Nekem jobban tetszett a második évad, mint az első. Bár így olvasva a kritikát, igaz, hogy a szerencsétleneket túl sok balszerencse érte… ráadásul nagyon nem tetszett a végén a cliffhanger.

Örültem, hogy Monica nem szerepelt annyit, viszont nála is sokkal jobban irritál az elhunyt színész helyett behozott nő…

A legjobban azok a részek tetszettek, mikor Gavin Belson a Hooli csapattal bénázott. :D

Zizi - 2015. 06. 29. 02:13

lemaradt, hogy a SWOT analízis Blaine haláláról/életéről az évad csúcsa volt. Epic.

Degausser - 2015. 06. 29. 02:43

Igazából pont az utolsó résznél tudatosult bennem, hogy nincs még egy sorozat aminél ennyire tudok izgulni a szereplőkért mint ebben (A Breaking Bad volt még ilyen esetleg a 3. évad utáni részeivel). Még a trónok harca sem váltott ki belőlem soha akkora hangos “EZAZZ BAZZZKIII!!” kiáltást mint mikor sikerült lenyomniuk a streamet a srácoknak és megrökönyödve bámultak velem együtt a háttérben az égő alkatrészekkel:D
DE… De ez egyben a legrosszabb tulajdonsága is a sorozatnak mert ahogy a kritika is írja néha már túl frusztráló és én nem ezt várom egy olyan sorozattól amin csak lazulni akarok és röhögni 20 percig. Durva ez a kettősség és, hogy tényleg pont egy vígjáték amin ennyire tudok izgulni, a cliff pedig rohadt gonoszra sikerült a végén. Tényleg jobb lett volna ha a 3. évad elejére hagyják és kiélvezhetjük a sikert velük együtt de hát nem… De azt se bántam volna ha kapunk egy nagyobb bonyodalmak nélküli következő évadot ahol csak a fejlesztgetés és üzleti dolgok mennek a szokásos beteg elszállt humorral na de mindegy. Azért még reménykedem, hogy kevesebb lesz a feszkó valamivel mert így tényleg sok. Viszont ennek ellenére is zseni és könnyű szívvel osztok rá 9/10-et.

Malachi - 2015. 06. 29. 08:11

nem volt olyan szép íve, és olyan csúcspontjai, mint az első évadnak. de nem volt rossz, sőt!

ja és ketten is írtátok, ezért kijavítom: a paki srác Dinesh. nem Denesh.

NPeete - 2015. 06. 29. 09:45

Nekem sokkal jobban tetszett ez az évad, mint az első. Igaz, hogy néha már túl abszurd volt, de nekem most szinte minden poén ütött.

Néma Harcsa - 2015. 06. 29. 10:18

Voltak benne kájó poénok, de a zseniális, friss és gördülékeny első évadhoz képest sajnos elég gyakran megcsapta az orromat az izzadság szaga. +1 a posztnak.

sziki - 2015. 06. 29. 11:41

Nekem nagyon-nagyon bejött ez az évad is. Konfliktuskezelés, tárgyalástechnika, innováció, kockázatok és persze sok-sok humor.
Minőségi sorozat, aminek meg kell élnie 5-6 évadot.

elemerapioca - 2015. 06. 29. 12:02

mivel a The Big Bang Theory mar nem er semmit sem
ez az uj TOP1 sitcom nalam
nagyon jo volt az elso es a masodik evad is! Remelem marad ez a szinvonal :)

bélabá - 2015. 06. 30. 23:58

Nekem is nagyon tetszett, de Monica főnöknője rettentően erőltetett, magyar filmekben szokás ennyire erőltetetten játszani. Félek nagyobb szerepet fog kapni a 3. évadban pedig gyenge.

De ennyi a negatívum, a többi szereplő zseniális.

FrankLuck - 2015. 07. 24. 10:18

Most tartok a 2×06-nál, épp az alsó, ‘Let Blaine Die’-os képnél állítottam le – nah, ilyen egy 10/10-es pillanat :D

ombre - 2015. 08. 12. 20:48

10/10

Bence - 2015. 12. 31. 15:47

A közepes első évad után szerintem 10/10-es folytatás volt. Ne nézzétek éjszaka, mert én speciel többször is hangosan felnevettem. Gilfoyle-ék hatalmasak, de lehetne bőven sorolni :-D

A sztori is oké volt, ritka, de engem speciel nem zavart semmi az egészben. Ennél nem szabad komolyabban vetetnie magát, az már egy másik sorozat (Halt and catch fire).

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz