login |

Doll & Em – írta userguide

2015. 06. 30. 14:50 - Írta: vendegblogger

2 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika,

Annak ellenére, hogy kifejezetten rajongok az insider sorozatokért, a Doll & Em pilotja után legalább fél évig vártam a második résszel, egyáltalán nem éreztem késztetést a folytatásra. Aztán egyben daráltam le a 6*20 percet, ami egészen jól működött egy kétórás filmként, szépen lezárták a dolgot, de különösebb lelki törést nem okozott volna bennem, ha nem folytatják.

A Sky azonban a mikroszkopikus tartományban mozgó nézettség ellenére, egy még kisebb csatornájára átrakva berendelte a folytatást (a rossznyelvek szerint Emily Mortimerék megvették a műsorsávot).

Emily Mortimer és Dolly Wells önéletrajzi ihletésű sorozata papíron komédia, a gyakorlatban viszont inkább egy bennfentes elemekkel tarkított, keserédes, áldokumentarista valami, elég sok kínos jelenettel. Az alaphelyzet egyébként tökéletesen valós, a két színésznő tényleg gyerekkori jó barátnő, csak a karrierjük alakult eltérően. Mortimer Amerikába ment, és ott egész tisztességes pályát futott be, míg Wells maradt Angliában, és humoristaként próbált érvényesülni.

A hatás kedvéért ezen picit alakítani kellett, történetünkben Em egy fokkal nagyobb sztár, mint valójában, Doll pedig egy totál lúzer, akit épp most dobtak, így aztán se pasi, se karrier. Barátnőjét kisegítendő Emily asszisztensként alkalmazza Dollt, aki persze közben a legjobb barátnője is.

A hatrészes első évadon átívelő konfliktust innen már mindenki kitalálhatja: a problémák az asszisztens/barátnő státusz közti rendkívül vékony határvonal átlépéséből adódnak, amiknek a vége veszekedés, majd kibékülés.

Az évadban egyébként egy Emily főszereplésével készülő film forgatását követhetjük végig. Az insiderkedős részek szokás szerint itt is érdekesek, a cameókat inkább nem lőném le, de a névsor egészen veretes, úgy néz ki, szívességből még egész sok komoly név rávehető egy kis bohóckodásra.

A nemrég indult második évadban a barátnők közösen írt darabjukat próbálják színpadra állítani a Broadway-en. A vendéglista ha lehet, még előkelőbb lett, ugyan kifejezett szupersztárt nem sikerült igazolni, de ilyen felhozatallal egy rosszabb Entourage-évadot is végig lehetne pörgetni.

A sorozat legnagyobb problémája az, hogy kissé légüres térben mozog és idegesítően öncélú. Mindenből próbáltak belerakni egy kicsit, aminek az lett a vége, hogy a néző csöppet átverve érzi magát; egyszerűen nem jövünk rá, mi volt a két készítő célja (persze azon kívül, hogy együtt csináljanak valamit).

Minden részben történik valami, ami a főszereplők közt élezi a feszültséget, emiatt aztán nincs igazi feelgood jellege az insiderkedős részeknek. Még akkor sem, ha pontosan tudjuk, hogy ezek műbalhék, hiszen a két nő nem veszhet össze örökre. Ezért aztán bármennyire is érdekesnek tűnik elsőre az Entourage és a brit The Office szerelemgyereke, leöntve egy nagy adag gromance-szel, az összbenyomás inkább vegyes. Kicsit sokat akart a szarka, elvitték a bevándorlók.

Mivel a televíziózás aranykora ellenére a műfaj meglehetősen alulreprezentált, a fent említett sorozatok/stílusok rajongói azért bátran tehetnek egy próbát a Doll & Emmel. A többiek meg…, majd eldöntik.

2 hozzászólás Ne habozz!

LoGi - 2015. 06. 30. 17:54

két részt már megnéztem az első évadból, annak tudatában, hogy második évadban majd jön már majd Olivia Wilde is, na meg insider sorozat miatt is érdekel, sajnos nehezen csúszott le ez a 40 perc is már, mert a kínos jelenetek sosem jöttek be semmilyen komédiában. még nem adom fel azért.

winnie - 2015. 06. 30. 18:26

nekem minden további nélkül bejött az 1. évad, de egyetértek a meglátásokkal. szerintem az insider-suckerség esetemben győzött, meg mortimer mindig is aranyos volt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz