login |

Falling Skies: kezdett az 5. évad

2015. 06. 30. 21:33 - Írta: human

28 hozzászólás | kategória: kritika,

Mivel az Under The Dome-ot a tavalyi finálé után dobtam, így egy régi guilty pleasure-höz térek inkább vissza a nyárra, főleg, hogy az utolsó évadját kezdi a Falling Skies.

Mint kiderült, nem is 2 évet hagytam ki, csak a tavalyit, így talán még könnyebb lesz felzárkóznom. Az biztos, hogy Masont kilőtték a Holdra az előző évadban, mivel ott volt a fő energiaközpontja az élieneknek. Gondolom, nem meglepő, hogy túlélte a dolgot. Aki tényleg izgult érte, az szerintem nem nézett még sorozatot.

Viszont valami furcsa a visszatérő Tom körül, és akkor gondolom ennek felfedésére lesz elpazarolva jó pár rész, miközben az emberek odacsapnak a meggyengült ellenfeleknek. Az biztos, hogy “Rocky” a szövegével (I WANT YOU TO GET MAD) felpörgeti az embereket némi lövöldözésre, de végig ott van, hogy túlságosan is manipuláltan akar mindenkit elpusztítani Tom.

És itt segítsetek ki, mert baromira randomnak tűnt, hogy további felfegyverzett polgári csapatok léteznek, akik irányítás nélkül csak partizánkodtak eddig, de most majd segítenek a végső összecsapásokban. Ez meg volt alapozva?

A lényeg, hogy a premier eléggé akciódús volt. Nyilván a költségvetéshez mérten, de rengeteget aprítottak benne, többet, mint az egész első évadban. Viszont mindemellett ott volt a sorozatban az a repetitív érzés, ami miatt anno abbahagytam.

Reménykedek, hogy kielégítő lesz a lezárása a sorozatnak, hiszen az írók tudtak róla, csak nem fogják céltalanul húzni az időt. Kérek egy kis pörgést ide a végére, és pár érdekes fordulatot.

28 hozzászólás Ne habozz!

Silas - 2015. 06. 30. 21:51

nekem ez semmilyen volt. megint elviszik Tomot, megint visszajön amin annyira már meg sem lepődnek. néztem ezt a 42 percet de nem nagyon tudnék kiemelni belőle semmit se.

DarylD - 2015. 06. 30. 22:09

Az évadnyitó jobb volt, mint a tavalyi átlag, de ez nyilván nem jelent még semmit a jövőre nézve. Igazából úgy vagyok a sorozattal, hogy ezt az utolsó évadot már végignézem akármilyen is lesz, de azért reménykedem benne, hogy kap majd valami normálisabb lezárást.

a_n_d_r_e_w - 2015. 06. 30. 22:41

Az evadnyito egeszen korrekt volt, pedig tavaly nagyon leirtam a sorozatot, es csak az utolso evad dolog tartott meg. Jo persze a maga szintjehez kell merni, mert tele volt blodsegekkel most is, de most kivetelesen nem a script hanem a rendezes volt szornyen gyenge.
Szoval kellemes bizakodassal tolt el ez az evadnyito, a kerdesre pedig a valasz: meg volt alapozva, hiszen az elozo evadokban is talalkoztak mas ellenallo csoportokkal, egybe is olvadtak veluk, es amugy is brutalisan gagyi lenne, ha 7 milliard emberbol csak Mason piszkos tizenkettoje maradt volna meg (vagy akar csak az USA 250 milliojarol beszelunk)
Nem lattad az elozo evadot, de a neger ott is emlitette, hogy nem egy idegen koncentracios taborbol szokott mar meg eddig a vilag osszes tajan, szoval ez folyamatosan benne van a kepben.

Kissur - 2015. 06. 30. 23:17

Ez az a sorozat, aminél nem tudok elvonatkoztatni attól, hogy az 1.évad után lecserélték a teljes írógárdát. És tudom, hogy valószínűleg nem így folytatódott volna a sorozat.
Aztán az 1.évadnak volt egy egyedi hangulata, története, klasszikus inváziós felépítés. Aztán a 2.évadtól hirtelen mindenkit le tudtak volna győzni, csak hát taktikázás ment. De az még úgy ahogy jó is volt. A 3.évadot már szenvedéssel néztem, a 4.évadból pedig azt hiszem 2 vagy 3 részt láttam. Valahogy majd ráveszem magam, aztán felhozom magam, de ez a sorozat sosem lesz a régi.

karit - 2015. 07. 01. 00:36

Remélem, ennyi évnyi idegesítően komolykodó bénázás után az írók tökösek lesznek, és nem egy szirupos ID4 vége lesz lelkesítő elnöki púderrel, hanem valami jóval “vogonosabb” jön.

polovcev - 2015. 07. 01. 08:09

Ez az a sorozat amit évek óta csak félgőzzel nézek. Igazából nem is érdekel mi történik, megengedhetném magamnak, hogy csak az utolsó epizódot nézzem me. Sajnálatos módon a megszokásaim rabja vagyok :)

Timea - 2015. 07. 03. 22:57

Közepes évadnyitó. Már kezdenek vámpírnaplók stílsusba menni. A halálnak nincs jelentősége, főleg, hogy Mason nem is tud meghalni. Maggie és Ben kapcsolatát jól építik, az egyetlen izgalom ami bontakozik 😔 amilyen erősnek indult halfej, olyan gyengusz lett, kezd egy csivava kutyára hasonlítani jellemben. ( nekem van, tudom milyen 😃) sok a statiszta, rengeteg embert látunk, mégis olyan silány az egész, kevés a dráma, mindenki túl erős, aki meg nem, annak alien dns lett beépítve 😃

stargatelost - 2015. 07. 04. 00:20

Human, nem izgult senki Masonért, az előző évadnak így lett vége, abban a szobában, tehát tudtuk, hogy él, a kérdés az volt, hogy kit lát a tükörben, vagyis milyen új fajt. Mindegy, akkora rakás szar volt a negyedik évad, hogy te jártál jobban, hogy nem nézted :D

Mivel azt is, meg ezt is ugyanaz a gárda csinálja, írja, így sok jóra ne számítsunk. Ez a nyitás is csak azt vetítette előre, hogy maradunk az előző évados trágya forgatókönyv írásnál, csak itt nem lehet röhögni Dome módjára, mert túl komolyan veszik magukat…

sledge - 2015. 07. 04. 17:40

Atyaúristen, a Dome kaszája után érik a következő. Eszetlen kapkodás és összevisszaság, ad hoc az egész sajnos, pedig a téma érdekes lenne.

bkitten - 2015. 07. 07. 11:53

ezt a béna kezdést, Tom hangja,ááhh de kemény tökös csávó akarok lenni,de mégsem megy..:DD
legjobb fej az öreg katona már nemtom mi a neve:)
már csak azért maradok,mert érdekel milyen faj manipulálja,aki megmentette és a tükörben feltűnt az elején
5/10 csak a dns-manipulációs bogarak miatt.
ja, igen és jöhetnének a vogonok a végén:DD

Kissur - 2015. 07. 07. 21:02

2 rész lement és hűha de nem pörög a chat. :D Mondjuk én is kiszálltam a 4.évad elején.

rodosto13 - 2015. 07. 11. 17:40

Eddig az első két rész nem olyan rossz, lehetne jobb is (pl utoljára, mikor egy délután alatt már kezdtek éhenhalni az emberek, valahogy nem sikerült érzékeltetni, hogy esetleg napok telnének el) de azt legalább elég jól érzékeltetik, hogy valami nincs rendben Tommal és befolyás alatt van(?), de hogy hogyan szeretnének egy teljesen új fajt felvezetni, azután lezárni mindent, az számomra teljesen kérdéses.
Érdekes ehhez kapcsolódva, hogy Tommal már nem csak a jelent tudják láttatni (ahogyan a suliban bujkáló esfeni esetében) hanem a jövőt is(?)
Számomra kár, hogy Anthony karakterét ennyire (indokolatlanul) szétszedik, gondolom ez nagyjából megpecsételi a sorsát.
Kíváncsi lennék elég sok mindenre még a sorozatból (hol vannak a lázadó pókok, mi lett az átnevelő táborosokkal, az esfeni “szuperkatona” fejlesztésekkel (ha jól sejtetem ezek a mostnani DNS koktél lények nem azok) stb stb, de ha korrektül végig viszik az évadot, már lehet azzal is elégedett lennék már…

nzoli17 - 2015. 07. 17. 19:46

Sajnos nagyon sok gagyi jelenet van már, történet vezetés teljes fejetlenségbe megy át, rég nincs meg benne az a dráma, hangulat ami még az elején megvolt. Úgy nézki sajnos a befejező évad se lesz komolyabb,mint a 4. Nagy kár érte. Főleg első két évad után.

soliduss - 2015. 07. 28. 10:33

Nálam meglepetés ez az évad. A superpower gyerek után meguntam a sorozatot. De most visszatértek a régi feelinghez.

Harc tervezés, végrehajtás. 3 rész letoltam és azon vettem észre magam, hogy újra tetszik a feeling. Mi lehet vajon washingtonban? Ki lehet ez az idegen….ez most Tom vagy valami egészen más….

maradok.

Tom - 2015. 07. 30. 01:56

Ez a Pope át megy Shane-be száll elég erőltettnek tűnik, nem tudtak valami mást kitalálni így utolsó szezonra?!

fireblade - 2015. 08. 01. 16:55

Kezd kicsit gagyi lenni..nem volt rossz a kezdés…de ez az erőltetett Pope vergődés..meg ez az egyedüli csóka leállítja az egész konvojt..és semmit nem tudnak tenni..nagyon vicces volt. Kb 2 perc alatt megoldható volt a szitu. Erre majd egy részt elpazarolni…ehh..
Meg ez a semmiből felbukkanó emberkék…eddig érdekes sose akadtak össze hasonlókkal nagyon.
Na mindegy..A végén éljen az Egyesült Világ Államok :)
Éljen Mason elnök :):)

Fedday - 2015. 08. 03. 01:08

Volt az elmúlt pár részben több jelenet is, illetve beszélgetés amit nem tudok hova rakni, (pl.: Pope és Anne, Weaver beszélgetése az Apával, Hal és az új csaj pár mondata) olyan meglepő volt, hogy némi értelem furakodott a sorok közé. Meglepett és tetszik, csak azt nem tudom, hogy vannak-e új írók vagy most mi van?!

winnie - 2015. 08. 03. 05:55

új író biztos van, de a fő gárda ugyanaz.

Thomas - 2015. 08. 20. 21:15

5×07 után:
Nagyon elhalt a kibeszélő, de nem is pörög az évad. Semmi lezárás hangulata nincs az egésznek, minden részben hoznak be új szereplőket, akik csak úgy vannak.
Mechákat már csak álló állapotban láttunk, mivel az erőművet kilőtték, de az egyéb esfeni teremtmények is ritka vendégek… nem is az idegenek ellen megy már a harc, hanem Pope lett a főellenfél, aztán a legutóbbi részben meg egy hadúr által irányított százados…
Ebben az évadban is volt pár “elrabolták – keressük meg!” szál, megint fogságba esett az egész csapat, ahonnan most ki kell szabadulni 3 résszel a vége előtt. Áááá, sajnálom, hogy ez lett belőle, mintha totálisan szétestek volna az írók, csak kitöltik mindenféle sületlenséggel az időt, hogy aztán az utolsó részben majd felrobbantsanak valamit, amivel gondolom vége lesz a háborúnak. Sajnos, aki a lezárás miatt tartott ki, gyanítom, hogy csalódott…

nzoli17 - 2015. 08. 23. 12:10

Nagyon imádtam az egész sorozatot, 4.évadot is végigszenvedtem ,de itt 4 rész után nem mentem tovább. Le vannak töltve az új részek, de egyszerűen semmi se vesz rá ,hogy nézzem. Ez sajnos sok mindent elárul milyen lett a színvonal…

polovcev - 2015. 08. 24. 10:32

Ez már rendesen szánalmas. Korábban sem volt egy jó sorozat, de az utolsó évadra önmaga paródiája lett. Már várom, hogy Tom felébredjen és kiderüljön, hogy mindez csak egy rossz álom volt. Please!!!!!

polovcev - 2015. 08. 24. 10:35

Ez a sorozat a következetlenségek Mekkája. Önmaga paródiája, ha egyáltalán lehetséges. Persze a számlákat mindenkinek fizetnie kell, de szerintem ez a sorozat kikerül az életrajzokból.

Thomas - 2015. 08. 25. 21:06

Megnéztem az 5×08-ot és csalódott vagyok… ez a duplarészes minisztori jó lett volna évadnyitónak, vagy egy korábbi évadba, de ennyire a végén értelmetlen volt, akárcsak az azt megelőző részek. És a cliff szerint még Pope szánalmas bandája is kap egy részt, szóval csak a legeslegutolsó fog arról szólni, amiről az egész évadnak kellett volna, hogy lezárják a háborút. Előre félek, mit fognak odadobni 42 perc alatt…

G - 2015. 08. 25. 22:44

Remélem az írók szakmát is váltanak nem csak sorozatot. Pope annyira fontos volt, hogy most 2,5 perc alatt felrobbantották minden következmény nélkül. Az Espheninek pedig nyilván RENDKÍVÜL FONTOS az amerikai történelem, hogy a legfontosabb lépésük fedéséhez a foot of the giant kifejezést használják. Hiszen az emberiség vezetője egy töri tanár aki nyilván nem találja ki azonnal, ha ezt véletlenül megtudja.
Kár érte…

wovbagger - 2015. 08. 28. 22:45

Sajnos a tűrhető első két rész után az évad megint nagyot mélyrepült. A katasztrofális dramaturgia miatt nagyon erőt kellett magamon venni, amikor két perc után minden néző tudta, hogy a századossal bajok lesznek (és további 10 másodperc volt rájönni, hogy mi lesz vele a bibi).
(Tudom, sorozat, és nem valóság, de) az espheni bizonyos részekben süket és vak, bizonyos részekben pedig mindent lát és hall: Tom bejelentése még véget sem ért, már jött az áldás az égből…
Pope: érezhetőleg nem tudtak mit kezdeni a majdnem-főszereplő Pope-pal, erre megtették kisgonosznak. Fölöslegesen, mert fölösleges volt minden erre pazarolt perc, inkább a forgatókönyv szálait kellett volna gatyába rázniuk, hogy a még most is kitartó/kíváncsi nézők legalább jó szájízzel emlékezzenek a sorozatra, miután befejeződött. E helyett csak telt az idő a Pope-féle “de goni lettem!” toposz boncolgatásával.

És még millió sebből vérzik az ötödik évad. Valaha az első két szezon környékén serettem ezt a sorit, most már csak a tehetetlenség miatt néztem, mert látni akartam a végét.

Mate815 - 2015. 08. 31. 20:27

Nevetségesen rossz volt a series finale. 1500 éve indiánok lándzsákkal lenyomták az első hullámot? WTF?

ayren - 2015. 09. 02. 18:32

Ezzel a fináléval még az eddigi mélyrepüléseket is sikerült alulmúlni. Bőven volt idejük felkészülni rá, mégis olyan, mintha 3 résszel korábban derült volna ki a kasza ténye.
Sebtében egymásra hányt, szemmel láthatóan minden szellemi muníciót nélkülöző, totálisan ötlettelen megoldások egymásra hányt halmaza, ami csak arra jó, hogy az ember fáradtan legyintsen, amiért volt olyan hülye, hogy idáig kitartson.
Visszafizettetném a forgatókönyvírók bérét az utolsó centig.

Bandi - 2015. 09. 08. 10:27

Ez a finálé annyira szánalmasan csőgagyi volt, hogy az példátlan. Gyakorlatilag mindenki aki részt vett a sorozatban végig az óráját nézte, szerintem már ők is túl akartak lenni az egész szenvedésen. Az, hogy bedobnak pár jö ötletet, és utána SEMMI nem történik velük csak a mély hallgatás, már megszokott. Borzalmas gagyizás, vérzivatar.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz