login |

My Mad Fat Diary: kezdett a 3. évad – írta yeeeyha

2015. 06. 30. 17:20 - Írta: vendegblogger

15 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika,

Már két remek évaddal megörvendeztetett minket a My Mad Fat Diary, és tavaly a 2. szezon fináléja szinte sorozatzáróként búcsúzott. Hónapokig semmi hír nem jött sem kaszáról, sem berendelésről, így gondolatban szépen leírtam már a sorozatot, de szerencsére mégis kapunk egy utolsó, lezáró 3. évadot, amely 3 részes lesz.

Jó angol szokáshoz híven a bejelentés, majd a premierdátum is hirtelen jött, így legalább emiatt nem kellett sokáig a falat kaparnunk. Kíváncsian vártam, merre halad tovább Rae és barátai élete. Röviden: remek irányba, minden tekintetben visszatért a szeretett My Mad Fat Diary.

A tovább mögött folytatom némi spoilerrel.

Mivel kerültem minden promót és spoilert, így kellemes meglepetés volt a több éves időugrás, és rögtön elfelejtettem minden korábbi félelmemet arra vonatkozóan, hogy a készítők sem tudják elengedni a sorozatot. Van még itt bőven elmesélni való.

Rae köszöni szépen jól van: van egy cuki kistestvére, egy még cukibb pasija, egy lemezboltban dolgozik a suli mellett, és a barátai is szeretik és támogatják. Bár Kesterhez továbbra is jár minden héten, a régi problémái már nem foglalkoztatják annyira, Rae-t még sosem láthattuk ennyire összeszedettnek. Viszont a jövő már nem tűnik ilyen egyszerűnek.

Ami nagyon tetszik ebben az új felállásban, hogy most először Rae és barátai problémái ismerősek nekem is. Mindannyian ismerjük (vagy majd fogjuk) azt a fura időszakot az érettségi idejében, mikor hirtelen ott állunk a – jobbik esetben – magunk választotta jövő előtt, de még ott az ismeretlentől való félelem, a hamarosan máshová kerülő barátok és az iskola védő közege is lassan megszűnik.

Izzy, Chloe, Archie és Rae még a vizsgák előtt állnak, az egyetemi felvételik pedig már javában zajlanak. Chop és Finn viszont egyre jobban megvetik a lábukat Stamfordban. Látszólag mindannyian készek a jövőre, Rae viszont bizonytalan, különösen az után, hogy megtudja: felvették a bristoli egyetemre. És meg is van a nagy kérdés: menni vagy maradni?

Az ezt követő bonyodalmak kissé erőltetettek voltak számomra – itt elsősorban Rae Finn előtt való hazudozására gondolok – mintha ez lett volna az egyetlen út a bonyodalomhoz. Rae páncélja gyorsan meg is repedt és a kezdeti magabiztos énje mögül előbújt a bizonytalan, akit már oly jól ismerünk.

Nem gondoltam volna, hogy az igazán durva rész még ezután jön, Archie lemezboltos jelenete és Danny sziporkái hamis biztonságérzetbe ringattak.

A tavalyi Chloe-központú epizód során nagyon meg szerettem a lány karakterét és megint fájó volt látni, Rae mennyire nem tud túllátni magán, mennyire nem képes a barátaira támaszkodni továbbra sem. Nem tudom, innen merre indulunk tovább. Az autóbaleset engem konkrétan sokkolt, de remélem nem játszanak meg egy új Skinst, az már túl nagy tragédia lenne a My Mad Fat Diary hangulatához képest is.

Minden más szokásos módon a helyén, a zenék kiválóak, a színészek továbbra is hozzák a kötelezőt; külön öröm számomra Faye Marsay (The White Queen, Fresh Meat, Glue, Game of Thrones) felbukkanása, aki eddig minden szerepében remekelt. (Nem semmi egyébként az eddigi pályafutása, a 2013-as The White Queen-ben szinte kezdőként kapott főszerepet, azután főszereplő lett a Fresh Meat-ben és a The Bletchley Circle-ben, felbukkant a Glue-ban, a Doctow Who-ban és a GoT-ban, és még a Pride című 2014-es film is befért az idejébe. És most a My Mad Fat Diary.)

Szóval úgy tűnik, egy igazi My Mad Fat Diary-stílusú felnövés-történet utolsó fejezetét kapjuk befejezésül. Még 2 epizód maradt, úgy érzem, sűrű menet lesz. Ez a kezdés most megér nálam egy 9/10-et, és ebben benne van az is, hogy nem érzem felesleges rétestészta effektusnak a folytatást.

U.i.: Archie lemezboltos jelenete epic.

15 hozzászólás Ne habozz!

Ildi - 2015. 06. 30. 18:16

MINDEN szavával mélyen egyetértek! Nagyon jó kis rész volt! :)

zoreen - 2015. 06. 30. 20:05

Mekkorák a zenék, te jó ég. Zseniális sorozat, és úgy tűnik, sikerülni fog a csúcson abbahagyni.

Lilith - 2015. 07. 01. 07:31

Jó rész volt.Kár,hogy utolsó évad. :(

sherlock20 - 2015. 07. 01. 09:03

Jóféle még mindig, a britek tudják, hogy kell a korosztályról szóló sorozatot csinálni…

Marcipáncica - 2015. 07. 01. 10:50

Csak három részes??? :(
Mondjuk még ez is jóval több (pontosan 3-mal) mint amire számítani lehetett, szóval egyik szemem sír a másik nevet.

Marcipáncica - 2015. 07. 05. 13:34

Sehol senki?
A második rész lezárása most kiverte nálam kicsit a biztosítékot. Nagyon mélyre nyomták megint Rae karakterét. Kicsit tartok tőle hogy az innen való “felállás” a hátralévő cca 45 percben kissé összecsapott lesz, de reméljük a legjobbakat.
Ui. az új csak már akkor gyanus volt mikor az első részben visszakérdezett Finn-re.

Lanie - 2015. 07. 07. 18:11

Ez a sorozat egyszerűen tökéletes. Nem hiszem hogy mostanában láttam volna valamit ami annyi érzelmet/reakciót váltott volna ki belőlem mint a záró rész, pedig nézek nem kevés sorozatot.

Réka - 2015. 07. 08. 14:33

Nagyon tetszett, nyúlfarknyi évad ide vagy oda. Imádom a vizualitást, azt, hogy mennyire jól adja vissza a naplót magát.

És tetszett a vége is, hogy Rae nem ugrik Finn ölébe, hanem ad teret mindkettejüknek.

Ja és végig visszahozta a gimis emlékeimet, az összes szorongást és örömöt, mindent.

Marcipáncica - 2015. 07. 10. 13:37

Ez egy hatalmas sorozat. Hangulat, sztori, színészek, zenék… minden rendben van. Sajnos az alaptörténet miatt sokan esélyt sem adnak neki, pedig nem bánnák meg. Ebben a műfajban ez simán: 10/10.

Dor Ka - 2015. 07. 12. 21:28

jaaj, nagyon fog hiányozni! (ezért most nekivágok a könyvnek is). rövidke, de méltó lezárást kapott. még sok hasonlót a jövőben!:)

lumiere - 2015. 09. 22. 15:47

Végigbőgtem…Hatalmas volt…

Adriana - 2017. 08. 14. 23:13

Kedves Emberek. Két napja bukkantam rá a sorozatra nem tudtam nem nézni egész nap. Azt se tudom mikori. De imádom !

Zseni - 2020. 08. 05. 10:23

Sziasztok.

Bár tudom esélytelen 🙈😭🙏
De lát rá valaki valamilyen esélyt arra, hogy egy utolsó fejezetet csinálnak még ebből a sorozatból?
Vagy csak egy részt…
Annyira kíváncsi lennék arra hogy mi történ Rea életével.

Valaki valami infót esetleg tud?
Egy elkapott interjú valakivel?

Vagy engedjem el ezt az egészet!?!
Annyira jó lett volna egy utolsó rész…
Hogy mi történt mindenkivel.
Egy igazi lezárást… Így annyira egy üres űrnek érzem ezt 3. Évadot.

Csak azért mert visszanéztem pár infót és láttam, hogy tavaly júlisban dobott fel egy csatorna(talán brit) pár jelenetet és reménykedem, hogy azért mert készül az utolsó rész🤣🤣🤣

winnie - 2020. 08. 05. 11:33

érdemes elengedni, hátha utána meglepődik az ember. nem nagyon terveznek, de manapság nagyon sok sorozat előkerül, és a semmiből is készíthetnek valamit. de nem nagyon zörög egyelőre a haraszt.

Zseni - 2020. 08. 06. 07:41

winnie!
Köszönöm a választ. 🙂
Twitteren is láttam hogy sokan szeretnének még egy részt.
Hátha… egyszer…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz