login |

Pilot-mustra: Scream – 1×01

2015. 07. 01. 22:10 - Írta: winnie

63 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

– The gothic genre is all over TV right now. American Horror Story, Hannibal, Bates Motel.
– What about Texas Chainsaw or Halloween?
– Those are slasher movies. You can’t do a slasher movie as a TV series... Well.. Think about it. Girl and her friend arrive at the dance, the camp, deserted town, whatever. Killer takes them out one-by-one. Ninety minutes later, the sun comes up and survivor girl sits in the ambulance watching her friends’ bodies being wheeled past. Slasher movies burn bright and fast. TV needs to stretch things out. You know, by the time the first body is found, it’s only a matter of time before the bloobath commences.

Hiába volt valami kegyetlen várós részemről a Scream-tévésorozat, nem nagyon fordult meg a fejemben az, hogy be fog jönni – többek között a fent idézett dolgok miatt tartottam tőle. És lehet, hogy ezért is lesz kasza részemről idővel. De többek között épp a fenti (és pár másik) idézetnek köszönhetően tudom azt mondani, hogy nagyon kellemes meglepetést okozott ez a kezdés.

Lehet, hogy végre talpra áll a szememben az MTV? Mert jó pár remekül sikerült sorozat után mostanság elég sok luftot rúgtak. Majd egy tinihorror helyre rázza a csatornát? Persze, ha Scream, akkor elfogult vagyok, de…

SCREAM – 1×01 – 7/10

 

A Scream helyszíne egy kisváros, azon belül is egy középiskola, főszereplője pedig pár diák – van köztük jócsaj, szomszédcsaj, különccsaj, geek csávó és menő sportoló, és persze némelyikük között volt, illetve van valamiféle egyéb kapcsolat is a felületes ismeretségen kívül. Ezt a tipikus sulis status quo-t rázza meg alapjaiban az egyik gyerek brutális meggyilkolása.

– I can’t believe Nina just a body now.
– It kinda always was just a body, but… top shelf all the way.

Az is igaz, hogy a történtek nem feltétlenül váltanak ki özöngyászt a tanulók körében, inkább kíváncsisággal közelítenek a történtek felé, egyelőre nem érezni, hogy lenne valami fenyegető a levegőben (illetve mi nyilván érezzük), úgyhogy az élet is megy tovább a többség számára, a szokásos péntek esti bulik sem maradhatnak el efféle aprócseprő dolgok miatt.

Amellett, hogy a Scream-filmekhez hasonlóan a szereplők (illetve a filmes geek) metásított, filmes, illetve sorozatos kiszólásokat tettek felénk, a készítők sem fogták vissza magukat, játékos módon szórakoztak velünk, vicces (és ismerős) snitteket produkálva, baljós végeket, híres utolsó mondatokat és persze összekacsintós titkokat belengetve.

Maybe we should be afraid. A bunch of drunk teenagers at a party by the lake where your homegrown killer died… It’s like a natural slasher setting.

Nyilván mindenkire lesz okunk gyanakodni, míg jobb létre nem szenderülnek, még azokra is, akik egyelőre meg sem jelentek a színen, hiszen már rögtön a pilotban elkezdtek alapozni egy mitológiát is a sorozatnak, egy 20 évvel ezelőtti vérengzésről és egy mitikus gyilkosról (akinek elsőre világbéna neve van, mentes minden misztikumtól) – nem csak a felütése, de a kibontása is full klisé, de többek közt ezért volt akkora durranás anno a mozikban a Scream.

Bejött a kezdés, na. Féltem, hogy irritálni fog valamelyik tényező (az MTV-s dalerőltetést/kiírást már megszoktam), de ezt megúsztam eddig. Pozitívumnak pedig ott volt a sok kacsintás, amitől viszont nyilván nem mindenki fog úgy elalálni, mint én. Viszont visszatérve ismét a kritika első idézetéhez: klasszikus slasher tévésorozatot nem lehet készíteni.

– You gotta remember that the whodunit may not be as important in our story.
– So it’s more of a… whydunit?
– No. I’m saying you need to forget it’s a horror story. That someone might die at every turn. You see you have to care if the smokin’ hot lit teacher seems a little too interested in his female students. You have to care if the team wins the big game. You have to care if the smart pretty girl forgives the dumb jock.
– Sounds like Friday Night Lights.
– Exactly. You root for them, you love them, so… when they are brutally murdered, it hurts.

Vagyis lehet. De vagy úgy, mint a Harper’s Island tette és a Scream Queens fogja tenni (hogy kissé mechanikusan minden részben leölnek valakit, ami nem igazán természetes dolog, és a Scream-nek nem feltétlenül a sorozatos gyilkosság a lényege, hanem az indíték is számíthat), illetve lehet úgy, ahogy talán a Scream áll majd neki, ahogy a fenti idézet is utal rá.

Everyone is fair game.

Tippre nem fognak folyton öldösni és ha abból indulunk ki, hogy őket tették meg főszereplőnek, akkor az is elég kiszámítható, hogy kik vannak nagyobb veszélyben. És ezt nem biztos, hogy jó tudni előre.

Persze mindez már nem a sorozat sara, hanem a mindent tudni akaró rajongóé. Azé a rajongóé, aki komolyan bízik abban, hogy a Scream több lesz, mint egy üres tinidráma, amit olykor feldobnak jópofa, önreflektív idézetekkel. Mert bármennyire is pozitívan csapódott le nálam ez a kezdés, valljuk meg, hogy ez egyelőre nem volt több ennél. Oké, volt némi baljóslatú hangulata is.

I’ll be right back.

A kliséken alapuló karakterekkel nem nagyon lehet csodát tenni, marad tehát egy erős mitológia, illetve az, hogy valóban működőképes legyen a rejtély, aminek aktív résztvevői lesznek a főszereplők, nem csak sodródnak az eseményekkel, mint az első két évadjában az I Know What You Did Last Summer-re hajazó Pretty Little Liars gráciái. (És remélem, hogy nem csak a telefonos zaklatásokra (ld. ‘A’ üzenetei a PLL-ben) fog épülni a feszültség.)

ui: Komolyan eldönthetnék, hogy most akkor Scream vagy Scream: The TV Series a sorozat címe, már csak a hivatkozások miatt is. Nem mintha lényeges lenne.

63 hozzászólás Ne habozz!

Pocok - 2015. 07. 01. 22:23

Túlságosan Screames lett. Ráadásul ez nem az én korosztályom, 28 vagyok, minimum 10-el több, mint a célközönség.

Pocok - 2015. 07. 01. 22:28

Illetve nézésekor az járt az eszembe, hogy jajj de hiányzik a Harper Island. Azért az sokkal felnőttesebb volt :D

winnie - 2015. 07. 01. 22:34

én 37, anno a screamnél majdnem egy 20-assal fiatalabb voltam, de a középiskolásokkal nincs gondom egy slasherben. de szerintem ez inkább ebben a közegben működik, bár a fene tudja.

goretity - 2015. 07. 01. 23:15

én hozzád hasonlóan nagyon vártam (gyerekkorom nagy kedvence volt a sikoly széria) és mindenképp pozitív csalódás a pilot. 7/10, de még talán 8 is a nosztalgiafaktor + a várakozáson felüli teljesítés miatt.

a srác 2 monológja pedig, amit a kritikában is kiemeltél, zseniális volt :)

Delilah - 2015. 07. 01. 23:30

Én nagyon jól szórakoztam, lehet az alacsony elvárások miatt, és nem is nagyon vártam, inkább kiváncsiságból néztem bele, a végére viszont már érdekelt az egész, bár a mitológia nem tudott komyolabban lekötni, már most érdekel ki gyilkolászik, és legfőképpen miért:) (Amúgy ha MTV, a Teen Wolf jobban odacsapott nálam, főleg a 2. résszel.)

bélabá - 2015. 07. 01. 23:45

Én is alacsony elvárásokkal ültem neki, de sajnos 5 percenként jutott eszembe hogy mikor lesz már vége?

Btw: miért volt véres seb a srác homlokán a végén?

winnie - 2015. 07. 01. 23:48

inkább csak sebhely, nem? de a vége erről szólt, mutattak pár snittet pár titokkal. ki fog derülni, gondolom.

Pocok - 2015. 07. 01. 23:51

Nem volt véres a homloka. A keze volt az.

bélabá - 2015. 07. 02. 00:06

Ha a keze, az miért? Nem is halt meg senki akkor.

bélabá - 2015. 07. 02. 00:07

Másrészt csodálkoznék, ha az első részben bemutatnák a gyilkost, miközben több embert próbálnak gyanússá tenni.

elemerapioca - 2015. 07. 02. 00:09

ha ezek a tinik a jovo nagy Hollywoody tehetsegei akkor szerintem par ev mulva mar filmeket sem fogok nezni. Bella Thorne egy afektalt, wanabee szineszno…
borzalom

winnie - 2015. 07. 02. 00:12

elemerapioca: őt annyira nem ismerem, főleg a disney-s múltját nem, csak az adam sandler-drew barrymore-filmben láttam, szóval nem tudom, mire képes, de egy “afektalt, wanabee” karaktert alakított – akkor ezek szerint jól:) de egyébként is, nem hiszem, hogy sok fiatal színészen kifogna az, ha tipikus fiatal karaktert kell alakítania. maximum kiemelkedni nehéz.

Pocok - 2015. 07. 02. 00:15

Nem lesz valami tippelde, hogy ki a gyilkos? Szerintem az egyik Bosco lesz.

szendroib - 2015. 07. 02. 01:10

Nekem bejött az első rész, maradok. Ahol kicsit elbukott az pont az egyik idézet ami az értékelőben van. Állítólag meg kellene szeretnünk a karaktereket és fájnia kell amikor majd meghalnak, de az első epizód alapján kb. senki nem szimpatikus, így itt kicsit felnevettem és kirántott az egész hangulatából. Amúgy nem rossz ötlet ez a félig nézőknek “kibeszélés”, de ha már ezt így kimondják nem ártana a karaktereken is dolgozni mert jelenleg teljesen érdektelenek, mindenki csak a szokásos iskolai nyavajgásával jön. De egyelőre ez az egyetlen gondom, a friss sorozatos téma megfogott. Harpers Island máig egyik kedvenc sorozatom így remélem, hogy legalább kicsit felér majd hozzá.

DVM - 2015. 07. 02. 01:12

Szerintem pofás volt, de lehet, csak marhára hiányzik a slasher, mint műfaj. És igen, slashert legfeljebb egyetemistákkal lehet csak készíteni!:)

kisanna - 2015. 07. 02. 10:04

szerintem szórakoztató volt az első rész, ilyen kis “laza” nyári időtöltésnek elmegy:)

elemerapioca - 2015. 07. 02. 11:48

winnie: en is abban a filmben lattam, aztan megneztem twitteren / instan es vegem volt (negativ ertelemben). Mondjuk nem az egyetlen tini sztar aki elszalt magatol .. velem van a gond :) tul oreg vagyok mar

Juhtolvaj - 2015. 07. 02. 12:05

Tényleg megvolt az a jó kis Sikoly hangulat. Már két éve vártam erre. Remélem nem rontják el. :)

Silas - 2015. 07. 02. 14:09

iszonyatosan hangulatos, már most nézném a következő részt. a gyilkos sztem vagy a fiatal tanár vagy pedig a rendőrcsávó :D

bélabá - 2015. 07. 02. 14:41

Harpers Island sztem azért is jobb volt (a sziget-hangulat mellett) mert idősebbek játszottak benne.

Tőlem nagyon távol állnak ezek a tinik. A viselkedésük, a problémáik, a reakcióik.

Így egyetértek szendroib kommenttárssal, nem tudom megszeretni ezeket a szereplőket.

Különösképpen, hogy mindegyiket kicsit gyanússá is próbálják tenni (a főhős lány kivételével), és így még kevésbé szimpatikusak.

audrey - 2015. 07. 02. 14:48

Én sem úgy ültem le elé, hogy sokat várok. És kb pont azt is kaptam, amire számítottam.

A lényeg, hogy találgathassak. Az első rész után én Brooke-ra tippelek, őt semmilyen gyanú nem övezte eddig, és megvan a tipikus pszichopata feje hozzá.

Nashwell - 2015. 07. 02. 16:18

Jó volt. A gyilkos szerintem tuti h a 20 évvel ez előtti gyilkos tesója lesz, mivel a fura geek gyerek kiemelte h csak a testvére foglalkozott vele

Juhtolvaj - 2015. 07. 02. 17:35

A Sikolyban van, hogy 2 gyilkos van. :D Szóval talán a sorozatban is így lesz.

zolkó - 2015. 07. 02. 20:08

Ez valami egészen borzasztó volt.Előre tisztázzuk: semmit nem vártam tőle, az esélytelenek nyugalmával ültem le elé. Szerintem ennél rosszabb, kínosabb sorozatrészt évek óta nem láttam. Az eredeti filmeket sem láttam, de ez után nem is fogom pótolni őket. Már az elején a bikinis csaj fenekét többször is alaposan végigpásztázó képek alapján sejtettem, hogy itt bizony bajok lesznek. És a sejtésem be is jött. Nem is tudom, hogy mi volt a legrosszabb? A tehetségtelen “színészek”? A már nem egyszer látott sablonos “kisvárosi gyilkos” történet? A tipikus tiniproblémák és nyavalygások? Az hogy muszáj bedobniuk minden létező social media platform nevét, hogy lássuk mennyire aktuálisak, úgymond “képben vannak” az írók? A meta “poénok” tömkelege (hú de insiderek vagyunk)? 1/10 Instant kasza.

Attila00 - 2015. 07. 02. 20:14

Nem láttam a sikoly filmeket, de olyan nem lehet hogy a megölt srácnak a szelleme jött vissza?

winnie - 2015. 07. 02. 20:23

nem lesz természetfölötti a dolog. illetve nem tudom, de az nem illene ebbe a vilagba.

Silas - 2015. 07. 02. 22:19

már csak Bella teste miatt érdemes megnézni :D

gery89 - 2015. 07. 03. 14:23

Bejövős volt :) marad!

paranoid android - 2015. 07. 04. 20:11

Meglepően jó kis kezdés volt, biztos maradok egy darabig. A meta oldal egy dolog, de amitől igazán működik ez, az az, hogy nem veszi komolyan magát a sorozat. Én a “you root for them, you love them” monológot is idevenném, hisz nem igazán kedvelhető senki; én pl. már most várom a dumb jock halálát. Szóval lehet panaszkodni a klisékre meg a sablonokra, de amikor pont az azokkal való játék a lényeg, akkor sok értelme nincsen. Számomra még a gyengébb színészi teljesítmények vagy a szép lányok különböző testrészein szégyentelenül elidőző kamera is erősíti ezt a könnyedséget. Olyan érzést kelt, mintha nem csak a dialógusokkal akarna meta lenni, illetve nem csak a karakterekkel és a történettel akarná a slasher zsánert feléleszteni, hanem az egész mise-en-scène tudatosan játszana a műfaji sajátosságokkal. És nem hiszem, hogy ezt csak belelátom, hanem minden bizonnyal alkotói koncepció volt ez. Szóval ha ezt az aspektusát tartani tudják, akkor egy szórakoztató évadnak nézünk elébe.

Desmond Wallace - 2015. 07. 05. 11:24

Bejött a kezdés.
Várom a folytatást!

Remélem, hogy Bosco több teret kap majd a folytatásban!

monti - 2015. 07. 05. 12:14

hát az kiderült hogy valaki nem bírja a homoszexuális/biszexuális csajokat..

hát majdnem hozta a filmek hangulatát..

Nagy Dominik - 2015. 07. 14. 17:45

Nagyon sokat vártam a sorozattól. Nem ájultam el. Túl tinos volt. Nekem kiszámítható. De a szereplők rebdben vannak és nagyon jó a sorozat hangulata és ez sokat számít. A marketingesek ügyesek voltak hisze olyan trailert állítottak össze amiért maradni fogok. Hátha jobb lesz. Ja és Silassal egyet értek. Bella teste miatt érdemes volt megnézni. ;) :) :) Azért a Scream Queens mérföldejkel jobb lesz. Az biztos. Már nagyon várom….

tiktak - 2015. 07. 17. 18:56

És én még azt hittem láttam már a legrosszabb tini alakításokat… Szerintem szörnyűek a színészek. A leszbi lány és haverja kritikán aluli. Sajnos nekem ez a kikacsintások sem jöttek be,mert gyerek,aki mondja őket annyira béna. Bár ha az a koncepció,hogy mindenki halálát várjam,akkor tulajdonképpen működik a dolog!

scott21 - 2015. 07. 17. 23:11

SPOILER
Miert kellett ilyen ostoba szereplőt csinalni a kinai csajból? (Bocsi neveket keptelen voltam megjegyezni) de komolyan en is azt ereztem már h vártam a halálát h lehet vki ilyen hülye? Plusz miert hagyta ott az összes rendőr h majd a takarító megvédi???

Bertollnok - 2015. 07. 18. 23:32

Számomra az év meglepetése eddig a sorozat. Elborult horror- és Sikoly-rajongóként természetesen kötelező volt bepróbálnom, de nem számítottam túl sok jóra az MTV-től. Eddig abszolút pozitív csalódás. A horrormeta szövegek nagyon királyak, mint a filmekben. A hent max közepes, de kisképernyőn ennél durvábbat nem hiszem, hogy kaphatunk. A karakterek ugyan elég sablon középiskolások, de ehhez a mondakörhöz és franchise-hoz tökéletesen illinek, illetve hatalmas pluszpont, hogy a vártnál jóval kevesebb a szappan/romantika/drámázás benne.

Összességében: jó dumák, jó csajok, (laza) hent, feszes hangulat, vagyis minden megvan egy ütős slasherhez, és végre sorozat formátumban. Lehetne mondjuk kicsit kevésbé szájbarágós.

Három rész után 7,5/10.

Desmond Wallace - 2015. 07. 19. 09:39

Három rész után nem nagy szám, de slasher. Ebből meg hiány van.

Babylon2012 - 2015. 07. 25. 22:31

Én 31.vagyok,de nekem bejön, igaz a főszereplő csaj nem szimpi…meg lehetnének idősebbek de kivi leszek mit hoznak ki belőle.

Sikoly filmek meg anno nagyon jó kis filmek voltak,tessék megnézni.

marienkäfer - 2015. 07. 26. 16:01

Nekem eddig tetszik, van hangulata és így négy rész után nekem már van kit félteni/sajnálni, Emma viszont iszonyú idegesítő, kár, hogy ő húzza majd legtovább, ha…

00alexa00 - 2015. 07. 30. 10:30

Egész jól kezdődött, de nekem az 5. rész nagyon nem tetszett.

Spoiler:
Azt hittem, hogy minden részben legalább 1 ember meghal, az 5. ben viszont nem történt ilyen. Sőt a polgármester és a fiúk zsarolása egyáltalán nem érdekel, egy plusz mellékszálnak tűnik csak.

Egyébként szerintem eléggé a képüngbe tolták, hogy ki lesz a gyilkos.A rövid haju biszex csaj mondta épp, hogy miért ne lehetne nő a gyilkos. Szerintem a riporternő az, és valamiféle bosszút akar az apja miatt, akit megöltek. Nyilván kiderül majd ki is ő és miért.(tippre a Brandon james) Illetve gyanús, hogy Emmának az igazi apja Brandon James a sorozatgyilkos? Majd kiderül, de eddig ezek a sejtéseim. Remélem visszatérnek az első pár rész hangulatához.

marienkäfer - 2015. 07. 31. 12:23

@00alexa00
szerintem is a riporternő a gyilkos és tippre az eredeti gyilkos testvére…

n5wrr7 - 2015. 08. 04. 19:52

SPOILER
Az előttem szólók tippjeihez hozzászólva: Nem jegyeztem meg az összes sikoly film gyilkosait, de abban biztos vagyok, hogy többször is 2 (vagy több?) gyilkos dolgozott össze egyszerre.
A riporter csaj nekem is az egyik jelöltem, ahogy mondtátok, valószínűleg Brandon James bosszúszomjas lánya/húga/akárkije.
DE! Volt egy kép BJ-ről, talán a rendőrségi akták között. Torz volt az arca, szóval nem lehetne elvileg felismerni, de szerintem teljesen úgy nézett ki, mint a seriff, csak elmaszkírozva. Szóval szerintem a seriffről fog kiderülni, h ő az eredeti gyilkos.
Emma apja szerintem zsákutca lesz, túl régóta húzzák új info nélkül, max előkerül holtan.
Amúgy nekem nagyon tetszik a sorozat, mindig elkap a hangulata. 2 dolog zavar csak: a zsarolós szál nagyon unalmas, és a Noah-t alakító “színész” kimagaslóan gyengébb a többitől. Pedig nincs magasra téve a léc.

Juhtolvaj - 2015. 08. 05. 11:22

Ezután a rész után az én egyik tippem Audrey. Eléggé hasonlított az egész arra, amikor bevitték Billy Loomist is kihallgatni az eredetiben. :D
A másik meg Brooke vagy Jake. Nem igazán tudom, hogy ki játszik kivel a beszélgetéseik alatt. De Jaket akarják szerintem úgy beállítani, mintha ő manipulálná a csajt. Szóval a végén talán pont fordítva lesz vagy nem. A filmekben az egyik gyilkos mindig túl nyilvánvaló. Gondolom talán akkor itt is tartják magukat ehhez.

Ahm…még arra is gondoltan, hogy ezt az egész Brandon James-es esetet a gyilkos csak elterelésnek használja, hogy majd a végén megússza a gyilkosságokat és a megfelelő emberre tudja rákenni az egészet. (Ahogy a Sikoly 1. részében próbálták Sid apjára.)
De aztán lehet, hogy tényleg valami bosszúhadjárat.

Csypi - 2015. 08. 05. 12:27

Nekem eddig tetszik a sorozat és örömmel látom, hogy nem az eredeti Sikoly film sztorit csinálták meg sorozatnak, mert az elég uncsi lenne, mivel tudnánk ki a gyilkos. Viszont remélem a klisé séma nem marad meg itt és nem ugyanaz lesz a felállás, hogy a főszereplő kiscsaj pasija az egyik gyilkos, bár én itt is az új pasira tippelnék, a seriff fiára. Esetleg a seriff volt régen BJ és most végre megszerezte a hőn áhított csajt. Remélem jól megkavarják még egy kicsit. A riporternő is túl egyértelműnek tűnik. Lehet itt is úgy lesz, mint egy tipikus Agatha Christie regényben, hogy a legelején megsejted ki a gyilkos, de elterelik róla a figyelmed és a végén már mindenki gyanús, majd aztán kiderül, hogy mégis az első sejtés volt a helyes. Ki tudja, de ez benne a legszebb, hogy várom minden héten, hogy majd kiderüljön. :)

winnie - 2015. 08. 10. 17:46

fel sem merült, nem lenne értelme filmet sorozatban feldolgozni.

winnie - 2015. 08. 10. 17:47

egyébként az 1×05 nagyon gyenge volt, de az 1×06 nem sokkal érdekesebb. és a fura, hogy nem a szappan miatt (az nem is nagyon jellemző), hanem egyszerűen a plot nem annyira érdekes.

winnie - 2015. 08. 10. 17:50

“végén már mindenki gyanús, majd aztán kiderül, hogy mégis az első sejtés volt a helyes.”

alapjába véve ez csak pszichológia, hiszen az ember mindenkire gondol eleinte, hogy lehet gyilkos, majd a végén csak az fog rémleni neki, hogy az elején gondolt a gyilkosra is, és elintézi magában azzal, hogy az volt az első sejtése, hiszen nem emlékszik a sorrendre.

kevés a szereplő. ha onscreen a gyilkos, akkor nem lehet nagyon meglepetést okozni, csak azzal, ha mondjuk emma lenne, mert őt kizárták a telefonokkal. illetve akkor lehet, ha a zaklató nem egyenlő a gyilkossal.

és ez utóbbi terep lehet az, ahol meglepetést lehet okozni, nem feltétlenül a gyilkos személyével, hanem más típusú csavarral, motivációval, mitológiai húzással. minden más véges számú variációs lehetőség. ráadásul az első rész után bárkire is gondol az ember, az teljesen random, mert nincsenek komolyabb jelek, bizonyítékok.

Thomas - 2015. 08. 10. 23:27

Szerintem is, az 1×05 nagyon gyenge volt, az 1×06 valamivel jobb, de tényleg valahogy nem érdekes az egész. Ugyanolyan érzéseim vannak, mint a PLL-nél, hiába a rejtély, valahogy nem is nagyon érdekel, hogy ki(k) a gyilkos(ok), de a szereplők viszonyai sem érdekesek, meg úgy általában nem is szimpatikus szinte senki sem. Ez is ilyen “minek nézem?” sorozat lett nálam, de persze a címe miatt:) Nem is tudom, mit tegyek, most már ez a 4 rész csak lecsúszik, aztán meglátom.

Emlékeim szerint akire legelőször ráterelték a gyanút, az Noah (? – még a neveiket sem tudom 6 rész után, annyira nem érdekelnek:) volt, így gondoltam is, hogy őt kihúzhatjuk, de aztán lehet hogy megjátsszák, hogy a sok terelés után végül mégis ő lesz. Bár most az 1×06 végén megerősítettek benne, hogy ha többen lesznek, akkor az egyik Piper.

Löfli - 2015. 08. 13. 15:21

Az 1×07 már picit jobbra sikerült szerintem. Persze voltak benne hatalmas blődségek is, de megint rengeteg meta párbeszéd/monológ volt benne. Az utolsó jelenetet meg nem hittem el, hogy az MTV-n leadnak ilyet :D Jó, nyilván nem mutattak semmit, de akkor is :)

hornyak9018 - 2015. 09. 02. 06:17

Igazatok volt tényleg Piper is benne van, de Audrey is ahogy mondtam. Viszont tuti, hogy van férfi gyilkos is, valószínűleg ő nyírta ki Rileyt elég nagydarab fazon megjegyzem, mellesleg mi értelme lenne így a 2.évadnak ha csak Audrey a gyilkos.

Juhtolvaj - 2015. 09. 02. 10:31

Neee, Piper volt az egyik. :(
És túl sok túlélőt hagytak. :D Azért más is meghalhatott volna valami statiszta hülyegyereken kívül.
A 2. évadban talán lesz új gyilkos is. Vagy nem Audrey a másik. Legalábbis ha már az elejétől tudnánk, hogy mi a helyzet, akkor nem lenne rejtély.

daaavid - 2015. 09. 02. 10:57

SPOILER
jo volt jo volt, de gyilkos szemelyeben mast vartam, tul egyertelmu volt hogy Piper az.

drusilla - 2015. 09. 02. 12:18

Hatalmas mosollyal az arcomon néztem végig ezt a részt. :D
Most már csak azon röhögök, hogy mikor a maszkos kiütötte Pipert és Willt az elhagyatott raktárépületben, akkor Audrey húzta magával, a nála kétszer nagyobb tömegű testet :D Sírok, de komolyan :D

Tomi - 2015. 09. 02. 13:04

Audrey miért ölte meg Audrey a végén Pipert? Oké, hogy pont akkor akarta volna elárulni, hogy Audrey segitett neki, de mégis mi van ha elárulja? Semmi, Emmát megölte volna Piper és akkor ugyanugy nem tudta volna meg senki. Szóval ha Audrey utálta Emmát (ismeretlen okból, mivel a motivációja se derült ki) akkor miért mentette meg.

Adäm - 2015. 09. 02. 13:39

Fix 1-es volt, hogy Piper a (egyik) gyilkos. Anyukát tényleg feláldozhatták volna, hogy legyen valami súlya is az utolsó jeleneteknek. Összességében nem volt rossz évad, egynek elment, de ezt a minőséget nem fogom még évekig követni – valamit villantaniuk fog kelleni a második évadban vagy repül a kasza!

winnie - 2015. 09. 02. 13:49

“Fix 1-es volt, hogy Piper a (egyik) gyilkos.”

aki nem néz ilyesmit, annak lehet, hiszen épp az a lényeg, hogy aki gyanús, az nem lesz gyilkos:)

winnie - 2015. 09. 02. 13:52

tomi: jó eséllyel nem azért ölte meg, mert el akarta őt árulni – az, hogy a végén kiderült, hogy voltak levelek, nem jelent semmit rá nézve, max az írók belengettek egy mézesmadzagot, amiből kihátrálhatnak, ha kitalálják, hogy mire menjen ki a játék. megmentette emmát. ennyi.

drusilla - 2015. 09. 02. 17:47

Ez a sorozat alapból Pretty Little Liars paródiának indult vagy csak a vége felé gondolták hogy azt csinálnak belőle? :D

Juhtolvaj - 2015. 09. 02. 20:25

drusilla: Azt nem ismerem, de simán elképzelhető, hogy gúnyt űz belőle, ha valami horrorról van szó. Végülis ezt csinálták a Sikoly filmek is. :D
Én vártam is a gyilkostól valami Hannibal, AHS vagy Bates Motel beszólást, ahogy az eredeti filmben is idéztek filmes gyilkostól, csak itt ugye sorozat volt a téma. De nem igazán történt meg vagy csak nem vettem észre. :/

Juhtolvaj - 2015. 09. 02. 20:33

*Igaz a stéges jelenet vége egy kicsit Péntek 13-as volt. :D

drusilla - 2015. 09. 02. 21:01

Juhtolvaj:

Ott is dettó ugyan ez volt a “megoldás”, csak ott 6 évet kellett várni erre az alaposan átgondolt körmönfont megoldásra. :P Scream tippeldében meg is írtam, poénból ;)

Következő évad lehet Péntek 13 témájú. A feltámadt Piper és apja a rothadó arcukat Jason maszkkal elfedve gyilkolnak :P

Juhtolvaj - 2015. 09. 03. 00:45

Hát…akkor nézzük a jó oldalát. Ettől rosszabb talán már nem lesz. :D

drusilla - 2015. 09. 03. 11:10

Következő évadban még előállhatnak azzal, hogy gyilkosaink motivációja a : Hírnév.
Akkor még lehet rosszabb. De majd jól meglepődünk azért a végén :P :D

Ramona - 2016. 01. 12. 17:20

és hol lehet meg nézni ? minden hol kerestem

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz