login |

The Whispers: az 5. részes csavar

2015. 07. 01. 19:25 - Írta: winnie

11 hozzászólás | kategória: kritika,

Nem, nem gondoltam meg a kaszámat, a 3. rész után ment nálam a levesbe a The Whispers, de mivel a kibeszélője teljesen halott, gondoltam a maradóknak, illetve a kaszáló kíváncsiaknak kirakom ezt a posztot. Nem feltétlenül arról, ami történt, hanem ahogy történt.

Arról van szó, hogy az 1×05-ben közelebb kerültünk az igazsághoz, történt egy nagy felfedezés. Oké, nem egy nagy WTF, de eddig elvileg nem nagyon volt arról fogalmunk, hogy ki/mi suttog a gyerekek fülébe, csak annyit tudtunk, hogy adott egy Drill nevű izé, ami az elektromos hálózatban közlekedik és mindenféle dolgokra kéri szegény befolyásolható kölyköket, hiszen ő maga nem képes tárgyakat mozgatni, vagy bármit csinálni. Ellenben meggyőző “képzeletbeli barát”. Akinek van valami terve. (Az 5. részben már olyasmit akart elérni Drill, amire egy gyerek nem volt képes, cserébe viszont meggyőzőt erről egy felnőttet.)

De nem ez a lényeg, hanem, hogy a “nagy felfedezés” az eredeti terv szerint nem az 1×05-ben történt volna meg, hanem már a pilotban. Csak a pilotból kivágták a jelenetet és áthozták ide. (Nem láttam a részt, de tippre azért kellett visszamennie Wes-nek Maliba, hogy oda bevághassák az 1×01-es, Maliban játszódó jelenetet.)

Lehet, hogy tök lényegtelen a dolog és senki nem válaszol rá, de a nézőket kérdezem, hogy biztos, hogy jó ötlet volt titkolni ezt az egészet idáig? Nem kellett volna ellőni a pilotban a “csavart”? Videó híján a tovább mögött képben tudom megmutatni, hogy mi is történt az 1×05-ben.

Űrhajó! Vagy űrkavics. Nem tudom. De valami.

Ezt a valamit emelték ki a földből, és ez a valami lehet kapcsolatban Sean karakterével. És erről tudhattunk volna esetleg már az első részben. Igazából nem tudom, hogy mennyiben változtatott volna a sorozathoz való hozzáállásunkon, de mindenképp szokatlan húzás.

Egyébként a reggel linkelt showrunner-interjúból kiderül, hogy Zack Estrin szerint bénáztak, amikor nem tettek világosabbá pár dolgot. Például, hogy az áramos kerítéses megoldás, az nem Sean műve volt, hanem Drill-é, mint ahogy Harper anyjának a magához térítése sem mágia, hanem Drill úgy manipulálta az elektromosságot a gépben, hogy az idegrendszerével kihozza őt a kómából, jelentsen ez bármit is. Összességében Drill ilyen formában elég gyenge – de meggyőző.

11 hozzászólás Ne habozz!

Nézőke - 2015. 07. 01. 22:06

én ezt egyáltalán nem láttam,de most már legalább tudom,hogy nem is fogom :D

Valaki - 2015. 07. 02. 01:56

Oh azt hittem szellemes sori :(

Bogyó - 2015. 07. 02. 12:29

Amúgy az X-akták első részében is földönkívüliek (mondjuk még nem tudjuk, hogy Drill kicsoda/micsoda) a fényen keresztül beszéltek (nem is olyan kicsi) gyerekekhez. Jó, ők már ugyan leérettségiztek, de az egész részben gyerekekként említik őket.

audrey - 2015. 07. 02. 15:03

Szerintem jó, hogy nem derült ki az első részben a szereplők számára, hogy ilyen földönkívüli valamiről van szó. Mi már tudtuk amúgy is, hogy nem emberek állnak emögött. Szóval jó, hogy későbbre tolták, mert addig a kutatás kapott hangsúlyt, hogy rájöjjenek a dologra. Az már más kérdés, hogy ezt a “kutatás”-t jó szarul sikerült megcsinálni.

Az alapötlet tetszett, a pilot is, de utána annyira elrontották..
Kicsit horrorosabbra kellett volna venni a figurát, ahogy a főcíme is sugallja, mert az legalább menő.

Arnika - 2015. 07. 03. 12:10

A 4. részt is megnézve, nagyon gyenge. A Claire Bennigan szerepében Lily Rabe egy 0, nem jön össze a szerep.
Az atomerőmű leolvadása, több ezer ember halála sem érdekli, csak a fiát mentse meg, az irányítja, pedig FBI-os dolgozó.
A forgatókönyvíró Soo Hugh sem gondolta komolyan, hogy ilyen esetben ez lenne a megoldás,hogy addig várni míg leolvad a rektor. 1 ember bizony feláldozható ilyen esetekben. Nyilván Hugh nem hallott Csernobilról és hiába említik a Fukushimai katasztrófáról. Nem a filmben látott szabályok vannak előírva, tudomást sem vesz róluk.
Meg várják a katasztrófát, még szerencse, hogy a sokat emlegett Drill-nek a radioaktív gőzre volt szüksége, vagy nem is tudom mire, mert az olvadás meg sem történt?

winnie - 2015. 07. 04. 08:53

soo hugh csak a keszito, a szkriptet nem o irta, a showrunner pedig zack estrin.

elfelejtettemanickem - 2015. 07. 19. 22:31

Arnika: engem sem érdekelne millió ember sem, ha a kicsi fiamat akarnám kimenteni valahonnan. Ez van. Az emberbe ez van kódolva ha szülő.

Elamie - 2015. 07. 31. 23:03

Arnika:
Mar megbocsass, de mit varsz egy olyan notol aki elvesztette a ferjet, a fia megsuketult, es hirtelen olyan helyzetbe kerul hogy elvesztheti a fiat is?! Nem kicsit vagy pszichopata, ha azt hiszed, hogy egy ilyen no barki mast helyezne eloterbe es nem a sajat gyereket.
Lily Rabe pedig nekem nagyon is bejon! Szerintem jol adja ezt a karaktert!

Zora - 2015. 08. 22. 13:07

1×10

Hú, hát ez kemény… Drill.2 odavágott rendesen. De ki az öreg? És ki volt a nagydarab? lehet, azokban Drill haverjai vannak, akik már felnőtteket is meg tudnak szállni?

Amúgy ez egy olyan oltári baromság, és már más filmben is zavart: áramszünet van, bent ülnek egy biztonságos, meleg helyen, de neki MINDENKÉPPEN át kell jutni a városon.
Mindenki ilyen hülye ilyen esetben, vagy direkt filmekre tartalékolják?

Bár sajnáltam volna Nicholast, de ez volt a legjobb esély. Az ilyet használja ki Drill, mert tudja, egy felnőtt egy gyereket mindig előtérbe helyez. Amit tényleg megértek, de… :-(

Ja, és hogyhogy simán beszélnek dolgokról telefonon? Drill ezt nem hallgathatja le? Hiszen ez is elektromosság!
Egy profil róla valóban jó lenne. Egy mindenre kiterjedő.

mivanmar - 2015. 08. 27. 21:38

Én még nézem, és élvezem az alaptörténetet, de nem fér a fejembe, hogy a főszereplők hogy nem Guantanamóban csücsülnek már rég (atomreaktor-szabotázs, válogatott nemzetbiztonsági intézkedések szabotálása, parancsmegtagadás stb.). Na jó, akkor csak az FBI-ból rúghatták volna ki őket. De legalább az ügytől eltilthatták volna őket, helló, a gyerekeik érintettek!

Szóval ezek a hülyeségek nagyon bosszantanak (meg amit Zora írt, elhajózom-mégse hajózom el-átvágok a városon-látni kell aput-mindegy, hogy a gonosz űrlény ránk vadászik), de a történet érdekel, most már kivárom a végét.

babylon2012 - 2015. 08. 30. 01:43

http://deadline.com/2015/06/whispers-season-2-decision-cast-options-expire-1201461619/ Nagyon jó :)tetszIkツ10/10Várom a második évadot :)Köszönet a feliratozóknak! :]

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz