login |

Teen Wolf: kezdett az 5. évad

2015. 07. 02. 14:50 - Írta: superpityu

110 hozzászólás | kategória: kritika,

Azt hiszem, a korábbi írásaimból könnyen kideríthető, hogy a Teen Wolf az egyik kedvenc sorozatom, de nem csak nekem, hiszen évek óta egyre több rajongót szerez, tavaly jó pár alkalommal sikerült hét epizódjává választani néhány részt. Sőt talán számomra nem is csak az “egyik” kedvenc, mert nem sok sorozat évadpremierjét vártam ennyire.

Szerencsére kevés alkalommal okozott eddig csalódást a Teen Wolf, minden évadban sikerül valamennyire megújulnia – ez pedig elég nagy bravúr, mert legalább már négy alkalommal kellett teljesen új arcát mutatnia a sorozatnak, érdekes mederbe terelni a történetet, valamint még kedvelhetőbbé tenni a karaktereiket.

Az 5. évad premierje bőven felülmúlt minden várakozást. A készítők új eszközökhöz nyúltak, amelyek elsőre ugyan hatásvadásznak tűnnek, de basszus működött mind! Sőt, az egy nappal később leadott 5×02 még inkább bizakodásra ad okot a szezont illetően.

6 hónappal a finálé eseményei után vagyunk, az elbeszélések alapján hat idilli hónapot sikerült átugrani. Persze most ismét készülődik valami, ami nagy veszélyt jelent a szereplőkre nézve. De hagyjuk a rizsát.

A cold open valami brutális, nincs mit mondani… Flashfowarddal indulunk, amiben a szereplők közül csak Lydia tűnik fel, és ez az egész jelenet máris vagy 10 kérdést fogalmazott meg bennem, pedig nem több 5 percnél, és a lényegi események mindössze töredéke az időnek – mondom, brutális volt az egész.

A jelenben pedig újra kinyit a gimi, a főhősök elkezdik az utolsó évüket, elérnek életük azon pontjához, amikor már a jövőjükre kell gondolni. Valamint arra, hogy mennyire fog összetartani a falka miután szétszélednek különböző helyekre.

Közben pedig az idei főgonoszok is bemutatkoznak, akik most kivételesen nem egy újabb kultúra teremtményei, legalábbis elsőre úgy néz ki, hanem pár fura tudós lehet, akik embereken hajtanak végre kísérleteket. A kérdés, hogy miért.

Bár kimondottan örülök, hogy nem kell újabb mitológiát megismerni, hanem egy korábban megismert bontakozhat ki még jobban, és emellé megkaphatjuk a tudomány válaszát is a természetfelettire. Persze a válasz erős túlzás lehet, hiszen a három tag kötve hiszem, hogy bármit is meg fog osztani, de elsőre a harapások nélküli vérfarkassá változtatás messze az egyik legérdekesebb húzása a sorozatnak az 5 évad alatt.

Kaptunk pár új szereplőt is, a srác eddig nem mondom, hogy nem érdekes, de nagyon sajnálom, hogy az egyik fontosabb szál hozzá fog kapcsolódni. A 2. részben pedig kaptunk még két fontosabbnak tűnő lányt is, kíváncsi leszek, hogy végül meddig is fogják majd húzni, mindenesetre nagyon ráfért már a frissítés a sorozatra.

A premier záró képsora ismét visszaviszi a nézőt a flashfowardhoz, amiben ismét csak Lydia szerepel és beugrik pár emlékképe a lánynak, ami elég sok kemény dolgot mutat meg. Persze csak néhány snittről van szó és biztos van benne olyan, ami megvezeti majd a nézőt, de mégis nagyon erősen hatásvadász az egész. Ami pedig azután jön…, na, az csak a hab a tortán.

Ne feledjétek az 5. évad 20 részes berendelést kapott. 10 rész most megy le nyáron, a folytatás pedig valószínűleg a téli szezonban. Kíváncsi leszek, hogyan jutnak el a szereplők abba a káoszba, amit láttunk. A kezdés alapján jó évad lesz ez (is), nálam sima 7,5/10 az első két rész.

110 hozzászólás Ne habozz!

hallak65 - 2015. 07. 02. 15:08

Első évadot leszámítva hatalmas kedvenc. Kicsit korai, de lehet tudni a hatodik évadról? Valahogy Stiles aggodalmai a 4. falat kapargatják.

kri - 2015. 07. 02. 15:11

Nagyon érdekes, hogy mennyire másképp működnek a “sima” rajongók, és a fandom-hoz tartozók. Azokon a blogokon, amiket olvasok, már a negyedik évad óta elképesztő hevességgel támadják a sorozatot, Jeff Davist, MTV-t meg úgy mindenkit, akinek köze van a sorozathoz. Engem továbbra is szórakoztat, még ha a következetlenségek kicsit idegesítenek is, úgyhogy maradok, aztán majd meglátjuk mi sül ki az évadból.

Alex20 - 2015. 07. 02. 15:17

A nyár legjobb sorozata szerintem is :) Imádom :)

mse - 2015. 07. 02. 15:39

Lehet, hogy az elvárásaim nem voltak reálisak, és elfeledkeztem, hogy milyen is a Teen Wolf alapjáraton, de nekem kifejezetten nem jött be a nyitás. Mármint a nyitás nyitása, a cold-open zseniális volt, de például már az apró flashforward villanásokon az utolsó jelenetben már a szememet forgattam. Egyáltalán nem éreztem izgalmat attól, hogy Parrish már megint tüzeskedik, vagy hogy Kira elautókázik Scott-tól, és még Stiles autóbalesetnek tűnő pillanatát sem tudom komolyan venni. Talán egyedül az utalás arra, hogy Malia megtalálja az anyját, tudott érdekelni.

Nem tudom, lehet, hogy simán csak túl sok szereplő távozott a Teen Wolfból, és az újakhoz nem sikerült úgy hozzánőnöm (kivéve talán Maliát), a többiek pedig már nem adják meg nekem azt a hangulatot. Pedig az úgymond “eset” az 5×02-ből megint csak érdekes volt, sőt, sokkal inkább érdekelt ez a random heti szereplő mint az összes többi jelenet. Ami nem feltétlenül jó jel.

Jelen pillanatban tényleg csak Lydia bejárandó útja érdekel az évadra vonatkozóan, egyszerűen nem kapott el a varázs azontúl.

Meàcska - 2015. 07. 02. 15:42

Nagyon bejött ez a kezdés remélem a folytatàs csak jobb lesz.

DarylD - 2015. 07. 02. 15:46

Nem a legminőségibb sorozat amit követek, de mindenképp az egyik legszórakoztatóbb. Kb. egy hónapja daráltam le az első 4 évadot, és egyáltalán nem bántam meg, egyik legjobb daraélményem eddig nyáron.
A premierben sem csalódtam. Az előző évad is piszok erős volt, de az első 2 rész alapján idén überelhetik is akár. Az új főszálak közül a kísérletezős nekem is jobban bejön, de mindkettőben van potenciál. Negatívum nálam, hogy idén mintha a megszokottnál is hatásvadászabbak lennének néha. De azért volt jópár ütős jelenet is. A monogramos rész is kifejezetten jól lett megcsinálva, tetszett nagyon, hogy megemlékeztek Allisonról.
Szóval bejött a premier nagyon, ha pontozni kéne 7,5 körül járna nálam is.

Marcipáncica - 2015. 07. 02. 15:57

Én nagyon szeretem és általában csak dicsérem ezt a sorozatot, de most nem tudok azonosulni a kritikával. Nekem túl sok volt, és nem jó értelemben. Össszecsapottnak éreztem, és néha már már gagyiba hajlónak…

yeeeyha - 2015. 07. 02. 16:34

Mindenképp nagyon várós volt, ilyenféle állandó megújulásra kevés sorozat képes; úgy érzem ez már a 4. olyan évad lesz, ahol meg kell majd emelnem a kalapom. (Az 1. szezon innen nézve egy aranyos próbálkozás volt, guilty pleasure.)
Az orvosos-kísérletek száltól sajna teljesen kész vagyok, nagyon-nagyon utálom mindenben az ilyesmit (csak tudnám miért), szóval idén valószínűleg a határaimat fogja feszegetni a sorozat, kíváncsi leszek, hány pontra értékelem majd ezt az évadot.

Lydia részei brutálisak voltak, hiába volt direkt felcsigáztató szaga, teljesen jól működött.
Stiles-ék aggodalmai annyira nem hatottak meg, de hát ez a tini sorozatok átka: muszáj foglalkozni a gimivel, főleg az utolsó évvel.
Parrish-re leszek idén nagyon kíváncsi, vajon mit hoznak ki belőle.

A rész közben eszembe jutott, hogy még mindig mennyire jól áll a sorozatnak az éjszaka+vihar kombó, annyira meg volt most is az atmoszféra, hogy a készítőknek tanítania kéne.

Lilith - 2015. 07. 02. 20:20

Nagyon jül indult.Bár ez a Theo szál nem tetszett egészen addíg míg elő nem vette a kalapácsot :d

Aszusz - 2015. 07. 02. 21:11

Arról lehet tudni valamit, hogy a nyári/téli 10-10 rész az két külön “évad” lesz, mint a 3A és 3B, vagy szorosan összefüggnek? Lehet, hogy a 10. rész végére jutunk el a pilotban belebegtetett káoszig, és onnan kell felállniuk a következő 10 részben? Én mondjuk jobban örülnék, ha ezt a sztorit szép pörgősen lezárnák 10 részben, és télen kapnánk egy újabb kerek “évadot”.

Dalmayr - 2015. 07. 02. 21:18

Nagyon jó volt a kezdés, mindkét rész bejött, egyetlen dolgot kivéve. A verekedés. Tudom, hogy eddig sem volt valami nagy erőssége ez a sorozatnak, de a mostani valami kritikán aluli volt.

Ayrons - 2015. 07. 02. 21:35

No hát , eddigi legsötétebb ,horrorisztikusabb évad lehet. Érdekes pont akkor hoznak ilyen sötét tónust amikor elindult a Sikoly sorozat is a csatornán , hmm egy kis promó.
Lydian keresztül láthatjuk a múltat és úgy az évad végére jutunk el a jelenbe.
Fallout Doki szekta durva néha kirázott a hideg tőlük, jó kis gonoszok. Indominus werewolf nem valami nagyszám volt de legalább ijesztő farkas volt. Am mernék fogadni hogy a szekta az elmegyogyónak a tagjai és a gyogyó alatt van a labor .
karakterek közötti dinamika megvan. Képek meg : Stilest Theo intézte el, Malia nincs veszélybe anyuka nem akarja bántani , az már érdekesebb lenne ha egyesíteni akarja a családot grin hangulatjel , Scott vs Liam is Theonak köszönhető vagy a dokiknak ,de nagyon utalnak rá hogy Liam nagyon erős farkas , és hát Scott státusza veszélybe van. így. Parrish+Lydia jó , nem is kell erőltetni Stiles +Lydiat (Arrowba láthattuk milett ) . Parrishről kiderülhetne mi mert addig húzzák hogy nem fog ütni . Kira meg elhagyja a várost , ja tényleg Kira hozzá köthető az évad legkínosabb része , az övből kard lesz dolog grin hangulatjel Batman öve van vagy mi ???? az valami wtf volt …..
Humor még mindig a helyén és a zenék is . Am Dereket kuwa szarul zárták le , egy részre beugorhatott volna , hogy lelépek azt csá, és behoznak egy szereplőt mert kell aki farkassá alakul mert van egy farkasunk leszerződtetve grin hangulatjel csak akinek kellett volna az lelépett.
Am az amcsi iskolák olyanok hogy egy tanár 4 tantárgyat is tanít ?

FireKeeper - 2015. 07. 03. 13:59

kíváncsi leszek a “félbevágás” ellenére egy szálon fog-e futni az évad, vagy két külön sztori lesz mint anno a 3a/3b esetén.

Ayrons - 2015. 07. 03. 18:58

Szerintem egy szálon , mostani évad Lydia jelenéig fog menni szerintem.

Timea - 2015. 07. 03. 23:22

nem tetszik az évadnyitó 😔 imádom a sorit, nagy rajongója vagyok, csúcson volt a legutóbbi évad, de mi a … Ez? Mese-szerű farkas lény világító karmokkal? Most ez komoly? Akit úgy beharangoznak, mint az évad főellenségét? Majd alfánk lecsavarja egyből? Bár az elmúlt évadban annyit szerencsétlenkedett, rossz volt nézni! Aztán jönnek ezek a maszkos tudosok? Mint főszálak? Derek meg sehol? 😮 Theo, aki új csapattag, megörültem, végre frissítés, majd gyorsan elszúrják, mert gonosz egyébként? 😮 a többiek hozzák a szokásos formájukat, nincs gond, de keserű a szájíz 😔

Timea - 2015. 07. 04. 09:27

még valamit hozzá tennék: nagy negatívum számomra, hogy azzal indítanak, ami már megtörtént! Filmekben sem szeretem, itt sincs másképp! LYdia emlékei, hogy mindenki meghal? Vagy nagy bajba kerül? Látni hőseinket, ahogy elbuknak az évad végén? Remélem jön Derek és megment mindenkit! Nem tetszik, hogy előre tudom mi lesz a vége 😔

Ayrons - 2015. 07. 04. 19:23

Tényleg tudod mi lett velük ? Olvastad a forgatókönyvet :O ?

paranoid android - 2015. 07. 04. 20:51

Az ilyennél pont arra szokott kimenni a játék, hogy csak azt hiszed, hogy tudod a végkifejletet, de valójában kontextuson belül teljesen mást jelenthetnek azok a felvillantott képek.

Nekem kifejezetten tetszett a kezdés, az előző évad vége már annyira szétesett, jó hogy újra szűkebb lesz a történet, és a falkára fok inkább koncentrálni. Szokás szerint Stiles és Lydia volt a legjobb, mindkettőjük története ígéretes, Lydia végre jobban felfedezi a képességeit, Stiles meg megint az egyetlen, aki próbál ésszerűen gondolkodni, ami azért elég ironikus.
Az új karakterek közül a lány szimpatikus, bár kétséges meddig húzza, Theo viszont biztos sokáig itt lesz sajnos, már most idegesítő, leginkább a színész srác feje miatt, remélem hamar megszokom.

Ayrons - 2015. 07. 04. 21:35

Theo lehet Peter gyereke :D külföldi fórumokon feljött eme teória :D

superpityu - 2015. 07. 04. 22:35

dehogy tudod, hogy mi lesz a vége, egyáltalán honnan szedjük, hogy lydia emlékei pont a történetek végére estek? plusz a rész elején hozzájuk sietett, hogy figyelmeztesse őket, szóval élnek, csak gondolom van valami gebasz.

Poghy - 2015. 07. 05. 00:59

Yay, Teen Wolf, már nagyon hiányzott! Nekem bejött a kezdés, ügyesen keverték a sötét hangvételű jeleneteket és a tiniszálakat, hozzátéve egy nagy adag misztikumot, most megint találgathatunk, mint az előző évadokban, hogy ki/mi lesz a mumus.

A hajgyilkos-manó sajnos Penny (TBBT) és Thea (Arrow) után Maliát is meglátogatta, ennek nem tudok örülni, de ez legyen a legnagyobb gond az évaddal. :)

Szóval nekem bejött a kezdés, lehetne több Coach így évad elején, de nekem eddig működik a felvázolt irány. Remélem, hogy évad végén Peter-t is összekaparják, én még mindig őt tartom Scott ősellenségének, és bízom benne, hogy vissza fog még térni.

kri - 2015. 07. 05. 15:42

@Poghy Elvileg ebben az évadban sem Orny Adams, sem Ian Bohen nem lesz benne, bár Peterben kételkedem, mert nélküle a Desert Wolf-szál furcsa lenne. A lacrosse nekem hiányozni fog.

vev - 2015. 07. 05. 16:14

Én úgy tudom, hogy sem Orny, sem Ian nem volt forgatni. Utóbbit sajnálom, mert Peter favorit nálam. Viszont kicsit furcsállom is, ha már úgyis az Eichen házban időzik Lydia. Ráadásul ugye pont az az ürge faggatja, aki mellé Petert bezárták előző évad végén. Persze Aidenhez hasonlóan az a megjelenés is lehetne valami hallucináció, de mivel Lydia őt nem ismeri, én nem látom okát.

Egyébként a Theo-Hale rokonságot én sem tartom kizártnak. Viszont nem vagyok biztos benne, hogy rendesen kidolgozták a szálát. Nekem most nagyon úgy fest, hogy kellett hirtelen valaki, aki farkas is, teljes alakváltásra is képes + kellően rejtélyes most, hogy Dereknek ugye könnyes búcsút intettünk.
Ja, és szerintem ő tuti, hogy nem főgonosz lesz, csak valami antihero-cucc. Annyira rámentek most arra hogy Theora nagyon gyanakszik Stiles, meg szétveri a fazon kezét a kalapáccsal, hogy a végén tuti nem lesz ellenség.
Ugyebár Dereknek is voltak morálisan erősen megkérdőjelezhető döntései. Simán kinyírta volna Lydiát, aztán Jacksont is.
(Ha majd az új srác is Scott mellett kezdi tanulni az ilyen cuccokat, tényleg megkaphatja a száz százalékot a “Derek-klón” skálán.)

Ez a három doktor kifejezetten tetszik. Nem is tudom mikor volt utoljára olyan ellenség, aki ennyire kíváncsivá tett.
Remélem tényleg kilépnek a sablonosságból.

vev - 2015. 07. 05. 16:17

Fantasztikusan imádom az eltűnő kommentjeimet.

Mimi - 2015. 07. 05. 16:46

Nekem semmi bajom az új évaddal teljesen rendben volt, egyáltalán nem éreztem, hogy valami hiányzik. Kirán kívül más nem idegesít de vele már az első megjelenése óta nem szimpatizálok. (olyan semmilyen kis penészvirág) Szerintem jól működik ez Derek nélkül is nem kell utána sírni. Amúgy meg visszatérő szereplő szóval feltűnik még párszor. Különben is van pár dolog vele kapcsoltban aminek még ki kell derülnie. Én személy szerint örülök, hogy végre talált egy csajt magának és vele van, mert eddig nem volt nagy szerencséje ilyen téren.

Eddig nekem minden évad tetszett, – talán csak a 3B-vel nem vagyok kicsit kibékülve – szerintem ez is tudja hozni a szokásos színvonalat. Nekem nem kell hogy felülmúlják az eddigi évadokat bőven elég ha ugyanolyan szintem megy mind eddig.

snowyfairy - 2015. 07. 07. 21:49

Anno a 2. évaddal voltam úgy, ahogy ezzel az évaddal(persze egyenlőre semmit sem kiabálok el) valahogy nem tudnak mit kezdeni a sorival. Vannak jó karakterek, egy felépített misztikus világ, erre jönnek ezzel a kísérletezős, “megszegjük a szabályokat” dologgal. A mitológiai szál jobban tetszett.
Az új srácról vegyes érzelmeim vannak. Vagy azért van, hogy a nézőben keltse a feszkót, hogy “ez biztos rosszfiú” vagy valóban gonosz(akkor pedig jól játssza, hogy jófiúnak tetszeleg.) A kalapácsos dolog meg pont olyan, mint anno Isaac-nél a fagyasztóba zárás, azt hittem valami sorozatgyilkos, de nem. Eddig az évad 3 rész után 4/10.

vev - 2015. 07. 10. 12:11

Na, akkor megpróbálom mégegyszer összefoglalni eddigi véleményemet, hátha most megmarad.

Theo egy az egyben Derek. Ennél tökéletesebb Derek klónt nem is pakolhattak volna bele az új évadba. Vérfarkas, át is tud változni, titokzatos, gyanús, elég megkérdőjelezhető húzásai vannak. Főgonosz/ellenség biztos nem lesz belőle, annyira “erőltetik” most ezt a Stiles gyanakszik dolgot, hogy az kizárt. Anno ugye Derek se volt épp a legszociálisabb lény, a kanima balhé során is lazán kinyírta volna előbb Lydiát, aztán Jacksont. Csak aztán “Szent McCall” őt is megtanította rá, hogy milyen jó dolog az összetartás és mindenkit megmenteni.
Hát én sokkal érdekesebbnek találnám a karakterét, ha nem rína le róla ennyire, hogy kinek a pótlására szánták.

Az orvosok eddig érdekesek, remélem a magyarázat is elfogadható lesz. Átírni a természetfeletti világ szabályait? Oké, de szépen meg kell indokolni, hogyan lehetséges az ilyen, amikor eddig még a druida se hallott róla.
(Be kéne menni Peterhez az Eichen házba, neki úgyis jó szokása mindent tudni.)
Ja, egyébként hogy is van az, hogy a “jelenben” Lydiát pont az a háromszemű faggatja, akivel őt összezárták? Gyanús az az alak.

mse - 2015. 07. 10. 19:58

A harmadik rész nálam javult, de tényleg csak azért, mert gyorsan bevonták a hősöket a főszálba. A dinamikusság adja a sorozat egyik úgymond erősségét, mivel sajnos ahogy azt az első 2 rész számomra prezentálta, anélkül nem feltétlenül működik már az egész. Legalábbis számomra. Így viszont van min rágódni, Malia és Martin mama is kapott rögtön egy kis sokkot, úgyhogy ja, erre a félévadra láthatóan még maradni fogok.

mse - 2015. 07. 14. 13:42

Visszaszívom a múlt heti pozitívabb véleményt: továbbra sem klakkol nekem ez az évad. Lassan már tényleg csak megszokásból nézem, meg mert nyáron nincs sok más sorozatom.

Chiplecsap - 2015. 07. 14. 18:49

Remek évad. Jót tett a csapatnak ez a pihenő ami a 4. évad és ez között volt, noha nekem nem volt bajom a 4. évaddal sem, picit light-osabb volt, de hát az ujra építés évada volt. Most friss ötletekkel, térhettek vissza. Ezek a Dokik, nagyon betegek, cdurva ellenségek, nagyon öteltes amit csinálnak.
Theo, semmiféle Drek potlék em vol,t ezt nem is értettem egyesek hogy nézhették be ennyire, föleg a 2. rész után, de ezzel a 3. résszel már nem lehet kérdéses hogy hol játszik a csávó, azon sem lepödnék meg ha öt is ugy teremtették volna a dokik.

Kira nagyon ott van az évadban, a benne lévő Róka szellem, kezd kitőrni, és már már helyenként kissé félelmetes volt, és rendkivül sexy amikor körbeveszi ez a Fox aura. Mindig kedveltem, de most aztán……

Szóval igen erős az évad csak igy tovább.

Chiplecsap - 2015. 07. 15. 09:56

Oh egyébként, tud valaki Japánul? Kiváncsi lennék mit mondott kira, mikor full Kitsune módba kapcsolva ki akarta végezni a csávót

Ayrons - 2015. 07. 15. 10:21

Am Argent nagypapinak jól jönne ha megváltoznának a természetfeletti törvényei , rész közben ez beugrott:D

Maliaban nagyon nem bízik a csapat.
Parrish lehet Efrit nem ?

LaCRossE - 2015. 07. 15. 16:45

Kommentben valami olyasmit olvastam, hogy valami olyat mondhatott, hogy “a halál küldötte vagyok”.

Viszont az több, mint nevetséges, hogy tinédzser, bőven korhatár alatti fiatalokat beengedtek egy biszex klubba. Ja, és még az egyik osztálytársuk, szintén korhatár alatti lány ott is dolgozik. Seems legit.

Chiplecsap - 2015. 07. 15. 19:06

Kössz LaCRossE a választ.

Ami a mésikat illeti, inkább az a nevetséges , hogy egy forumon valami okos gyerek, tőből elkezdte fikázni a show-t, féloldalas üzenetben osztotta az észt hogy mien birkák mert a seregben nem jiu jitsu tanítanak. A hülye agya nem volt képes feldolgozni azt amit látott, és hallot.

Ehez képest az hogy néhány kölök bement egy klubb-ba , hát kinem szarja le?! Ez már nagyon Nitpicking

Marcipáncica - 2015. 07. 15. 19:36

Az első részt savaztam, túlságosan összevisszának éreztem, kapkodónak és kuszának. El is gondolkodtam pár pillanat erejéig hogy akarom-e én ezt folytatni. És milyen jól tettem, hogy folytattam: most a 4. után megint elkapott a régi bedarálós teen-wolf hangulat. Részről-részre határozottan jobban tetszik amit látok, még ha messze is van a tökéletestől.

superpityu - 2015. 07. 15. 20:12

ehh, a klubbos jelneten én is sírtam, mármint liam megjegyezte, hogy kicsik ők ide, de az le sem eset nekik, hogy a hátsó ajtón az osztálytársuk engedte be. elég wtf.

a fogazós jelenet nekem most kicsit sok volt, sokkal jobban működött volna, ha csak gyűltek volna a fogak az első mellé, sokkal hatásosabbnak találtam volna.

és emellé maga a rész sem volt túl jó, lidya-parrish kurva jók együtt és külön-külön is, de megint úgy érzem, hpgy elbarmolják őket, mint eddig is…

hummel - 2015. 07. 16. 11:46

Felhoztam magam az idei évaddal. A történetszál egyelőre gyengének tűnik, de a Parish-Lydia duó, illetve Kira egészen jók idén. Mellesleg végre a nemeton is előtérbe került egy kicsit Parish ’alvajárás’-ával. Meglepő egyébként, hogy az idősebb szereplők mennyire eltűntek. Argent is dolgozott titokban valamin az elmúlt évadban, de ezt a szálat sem vették elő, és a többieket is hanyagolják. Pedig biztos, hogy Gerard sem csak teázgat.

Claire8310 - 2015. 07. 22. 18:06

Az 5. részben Dylan O’Brian szótlan első 13 perce zseniális volt. Egészen elképesztő.
Vince Vaughn meg 20 mp-ig nem tud mit kezdeni, ha rajta marad a kamera a True Detectiveben.

Dylan O’Brian is going places.

Amúgy a rész is jóféle volt.

hummel - 2015. 07. 29. 07:16

Malia szemszínét mutatták mióta az egykori autóbalesetes emlékek más megvilágításba kerültek? Korábban kék volt, az ártatlan áldozatokra reflektálva, de most vajon visszaváltott sárgára? És ha igen, akkor a színcsere mentális alapon működik?

Mala - 2015. 08. 05. 12:20

Mi ez a csönd? :)
Senki nem nézi? Azért azt nem hiszem!
Ez az új rész nagyon izgalmas volt!
Felvetődött bennem ezernyi kérdés, de úgy látom, nincs kivel megvitatnom.

_z0LEe_ - 2015. 08. 05. 18:16

Nekem is pontosan ez a problémám. Hogy úgy tűnik, senkivel nem tudom megbeszélni a látottakat. :(

n5wrr7 - 2015. 08. 05. 19:40

2 részhez is készült külön írás mostanában, talán ott aktívabbak a hozzászólók, annak ellenére, h ez a hivatalos kibeszélő. Attól még elő a kérdésekkel és vesézzük ki az eheti részt! :D

Mala - 2015. 08. 06. 10:25

Ok, akkor kezdem én a sort :)
Számomra nem világosak pédául Theo ellentétes cselekedetei.
Értem én, hogy az írók lebegtetik a karakterét, hogy mi magunk se tudjuk eldönteni, jó vagy rossz, de..
Spoiler
Donovant simán ráküldi Stiles-ra, majd egy résszel később megmenti. Mi van??
Aztán ott van Parrish is. Miért borította fel az autójukat? Nem lett volna elegendő, ha besétál a holttestért majd jobbra el? Úgysem ismerték volna fel, hiszen lángba borult a teste.
És végül, de nem utolsó sorban. Mi a fenét akarnak a doktorok? Mi lesz, ha sikerül alkotniuk egy természetfeletti lényt, ami/aki majd nem vall kudarcot?

superpityu - 2015. 08. 06. 13:42

szerintem simán kijátszhatják azt a kártyát, hogy theo is egy kísérlet, így érthető miért lóg a dokikkal. ha jól emlékszem arról is volt szó az elején, hogy neki is volt régen valamilyen betegsége. lehet volt egy műtétje így illene az eddigi profilba. plusz most a szemszínnél gondolkoztam el, hogy elméletben a kimérák ártatlanok, tehát theonak kékké kellett volna változnia, vagy tényleg mentális alapon működik a szemezés, vagy tényleg bejön a kísérleti tippem.

superpityu - 2015. 08. 06. 13:46

a másik, nagyon valószínű, hogy a dokik legyőzhetők lettek volna a részben. lehet csak hatásvadász jelenet volt, de lydia nyelves jelenetének így semmi értelme nem lenne, ha a dokik nem tudnák mire képes a csaj. gondolom a banshee sikollyal tudnának elérni egy olyan frekvenciát ami megállíthatná őket. mert egyébként akár simán arrébb dobhatták volna, nem kellett volna az, hogy azt higgye, hogy kitépték a nyelvét.

yeeeyha - 2015. 08. 06. 16:09

Szerintem is kísérlet eredménye Theo, ezért vannak az ál szülei is.
Azt nem értem, Stiles miért fél vallani Scottnak, vagy csak én nem érzem át Donovan halálának súlyát?

Ez most nem volt olyan jó rész, mint az előzőek, vagy csak nekem sok már ez a horrorosabb vonulat, már Maliát is sok volt nézni.

Ki volt a végén ott az asztalon?

Messze még a jövő hét.

Mala - 2015. 08. 06. 18:59

Ha kísérlet eredménye, akkor ő sikerült, nem? És a többi miért nem? Valahogy nem olyan kontextusban van velük, mint a többi kísérleti alany. Látszik, hogy egyáltalán nem fél tőlük, sőt, kissé pimasz is. Én valami másra gyanakszom. Csak még nem tudom, mire :)
Azon gondolkodtam, hogy egyrészt Lydia lehet a kulcs valóban az elpusztításukhoz, másrészt le kellene tépni róluk azt a maszkot. Bár a sorozatból kiindulva nem biztos, hogy végeznek velük. Már így is túl sok volt a halál, ez nem annyira jellemző erre a sorozatra.

Mala - 2015. 08. 06. 19:00

Mit gondoltok, félidőben végeznek a dokikkal és áttérnek a sivatagi farkas szálra? Vagy elhúzzák télig?

Mala - 2015. 08. 06. 19:01

Fogalmam sincs, ki volt ott a végén az asztalon?!
Ötlet? :)

vev - 2015. 08. 07. 12:34

Hayden. Ugyebár a bebukott védőakció után.
Stiles meg okkal fél. Az eddigiek során egész jól bemutatták már Scott életképtelen “naiv hősiességét”. Valamelyik részben is itt szövegelt, hogy hát nekik segíteni kell a kísérleti nyulakon.
(Meg ugyebár még mikor Stiles “megvádolta”, hogy szerinte még Peterben is van valami megmenthető, rámondta hogy talán.)
Ennek ellenére szerintem a hazudozás miatt fog jobban kiakadni, szóval Stiles maga alatt vágja a fát.
Theo nem lehet sikeres kísérlet, mert akkor nem lenne értelme az egész hajcihőnek. Az is elég egyértelművé vált, hogy a dokik nem bíznak benne. A szemszín meg érdekes kérdés, de nem lepődnék meg, ha nem magyaráznák meg. Elvégre eddig is hagytak már jópár hatalmas lyukat a teljes sztorin, ami valahogy nem zavarja Jeffet (és ugye mint kifejtette, nem érti, hogy a nézőket miért zavarják.)

Rorki - 2015. 08. 07. 17:07

Szerintem a készítők kicsit elhúzták ezt az egész Dokis dolgot. Túl rég óta bolyongunk a sötétben, most már illett volna csepegtetniük némi infót, mert ez a sok horror jelenet ellenére is kezd így unalmassá válni, pedig nagyon szeretem a sorozatot.

Illetve ennyire ne legyenek már a szereplők sem vakon! Kira anyja többet látott, mint a többiek összesen és ilyen szinten félre kezeli a lányát? Oké, hogy a dokikról nincs fogalma az állatorvos druidának, (aki ilyenkor hol van?) de Parrish-ről sincs? Itt vagyunk egy banshee-vel, egy hipertápos bétával és egy “igazi” alfával és teljesen inkompetensnek tűnik a banda, pedig azért már van némi gyakorlatuk.

Theoról: Stiles az eslő részekben mondta, hogy emlékszik Theora, és ez a srác nem az. Akkor hogyan emlékezhet arra ahogy a nővérét hagyta megfulladni? Ha kísérleti nyúl, miért beszélhet úgy a dokikkal, hogy “mindent el kell nekem mondanotok?”

Az (ex-) három szemű mumus hapsi a bónusz szem nélkül is veszélyes? És most akkor tulajdonképpen üres a feje? :D

Dav3883 - 2015. 08. 07. 17:49

A következő részben elvileg meglesz magyarázva a Doktorok eredete, és kapunk valamennyi választ más kérdésekre is.

Theo-ra nekem az a tippem, hogy kísérletet akartak rajta véghezvinni, de valamiért megkímélték az életét mikor “elbukott”, és magukhoz vették. De vajon miért? vagy kiért, cserébe?

n5wrr7 - 2015. 08. 07. 19:49

Vegyük sorban a témákat:
1. Theo szerintem nem kísérlet eredménye. Inkább mintha irányítani akarná a doktorokat, de minimum egyenrangúnak tartja magát velük. Vagy ő hívta a városba őket, vagy őt is velük együtt küldték. Nekem gyanús Dr. Valack, szerintem ő lehet a végén a főgonosz, aki mindent irányít a háttérből. Végülis valahogy ki fog jutni Eichenből a flashforward szerint…
2. A Banshee sikoly tuti jó lesz még valamire, Valack is azzal jutott ki a cellájából.
3. Az asztalon nem hiszem, hogy Hayden volt. Nem is úgy nézett ki, és Kira kardjával volt leszúrva. Sem neki, sem pedig a kitsunénak nem lett volna indoka kinyírni.
4. Az tényleg nagyon bosszantó, hogy jó pár éve együtt van a brigád (kisebb-nagyobb változásokkal), sok kiélezett helyzetben tudtak már összehangoltan működni, most pedig mintha alig ismernék egymást. A Donovan-féle dilemma röhejes. Attól, hogy Stiles nem sajnálta a halálát, még önvédelem volt. A barátságuknak ki kéne állnia ezt a próbát. Főleg, h Stiles már Nogitsuneként is alkotott, és akkor sem volt bűnösebb. Csak most a lelkiismerete bántja.
+1. Lydiát 2 jelenetben is összemaszatolták: Parrish-sel a kocsiban, meg amikor kitépték a nyelvét. Mindig lehetetlenül tökéletesen áll a ruhája és a haja, már nagyon ráfért a kosz/korom/vér :D

vev - 2015. 08. 07. 21:20

Oké, arról nem volt szó, hogy a McCall házban az asztalon xD Én automatikusan a dokik kis asztalkájára asszociáltam, mert a kardot nem is említette :”D

n5wrr7 - 2015. 08. 07. 21:48

Igaz, nem volt egyértelmű, hogy melyik asztalról is van szó :)

kri - 2015. 08. 08. 01:45

Az asztalon, a rész végén, egy egyelőre random lány volt, ő: https://twitter.com/Teen_Wolf_Army/status/628934756307091456

Dav3883 - 2015. 08. 11. 13:39

Na hát akkor mostmár kijelenthetjük, hogy Theo alfa akar lenni. Az egész színjáték amit művel ezért csinálja, hogy átvegye Scott helyét. Míg Scott úgymond csökken a barátai szemében, ő lesz a hős. És az a fej amit levágott mikor látta mire képes egy alfa… :)

Sivatagi farkas szál is beindult, bár az még mindig homály, hogy mire akarnak vele kilyukadni, és őszintén annyira nem is érdekel.

Parrish kilétére pontot tehetünk a következő részben végre, Stiles és Lydia által valószínűleg.

Már csak 2 rész és fél év szünet :( De legalább nem 1 év!

sterling - 2015. 08. 11. 22:15

És már az is kiderült, hogy Stilesnak M betűs keresztneve van. :)

superpityu - 2015. 08. 11. 22:31

biztos én nem figyeltem a korábbi évadokban, de eddig is abban a tudtaban éltam, hogy a stiles a hivatalos neve. meg is lepődtem, hogy külföldi fórumokon majd összecsinálták magukat az m betű miatt. ehelyett inkább valami fontosabbal haladhattak volna.

pl lydia akkor két rész alatt egy baromi erős banshee lesz, aki tud verekedni. oké.

theo-s kísérlet tippem még mindig él, de nem hiszek benne annyira mint eddig. nyílván az alfaságra hajt. ezért megy a jópofizás mindenkivel. gondolom ő dugja majd lydiát az eichen házba, hogy ne tudja figyelmeztetni a többieket. valószínűleg ő is úgy akar erős lenni, mint a 3. évados alfák, hogy legyilkolják a saját falkájukat.

a sivatagi farkas furcsa. minek neki fegyver? és mennyire lehet ezt a szálat 2 rész alatt kifutattni?

egyébként ez a falkás széthúzás nagyon furcsa már. gondolom a következő évadban még erősebbek lesznek a mostani dolgok által, de ez most néhol már nagyon mondvacsinált. scott-kira így gáz. szerencsétlen csajt megpiszkálták a dokik, és valószínű volt, hogy miattuk kattant be, de ahogy scott elintézte az egészet. ááá.

nem tudom mit várjak a maradék két résztől. kicsit csalódott vagyok most, de azért bízok egy erős lezárásban.

ja liamék kijutásának örülök, még akkor is ha ez valószínűleg valami terv része csak. remélem nem úgy állítják szembe scott-ot és liam-et, hogy theo sunyiban kinyírja haydent.

yeeeyha - 2015. 08. 12. 19:51

Muriel Stilinski.

Rorki - 2015. 08. 17. 18:48

Bíztam benne, hogy lesz valami magyarázat végre, de tulajdonképpen csak azt látom, hogy nem csak Scott kezd szétesni a falkájával együtt, hanem minőség is velük tart. :(

A Dokikról még mindig nem tudjuk, hogy mire hajtanak. Kirával babráltak, ezért elmegy… igaz ugyan, hogy szinte már mindenkihez volt közük (talán Stiles kivételével) akik mind itt maradnak, de Ő elmegy. Amennyire tetszett az elején a szerelmi bénázásuk, most már annyira kezd idegesítővé válni. Amúgy az új kettős játékot játszó falkatag szüleinek a száljával mi lett? Scott egy kérdéssel kideríthetné hogy mi van velük, hiszen érezné ha hazudnak, vagy félnek.

És minderre még bejött a családgyilkos Sivatagi Farkas szál is. Fegyverekkel… Pff.

És a legjobb: az igazi alfánk asztmás.

Érezni a zavart. Tényleg nagyon szeretném ha majd az utolsó részekkel sikerülne elhitetni velem, hogy ez így volt jó, mert a finálé megkövetelte ezt az állapotot.

Kitti - 2015. 08. 17. 19:21

Hellósztok! Engem a 3. évad vége elszomorított hogy Allison meghalt nagyon jó színésznő, az új lány is nagyon jól játssza a szerepét de nekem Allison sokkal jobban tetszett :/ Nem lehetne megoldani hogy vissza kerüljön a sorozatba? Pl.:Feltámasszák valahogyan. Legalább lenne valami szerelmi fordulat!

LaCRossE - 2015. 08. 17. 22:58

Kitti: kizárt.

Ayrons - 2015. 08. 18. 10:14

Scott pályázhat a legbalfaszabb Alfa státuszra , Eddig minidig a barátaiért harcolt , ők fontosak meg beszélt a bizalomról. Erre szembe megy magával. Stiles nem mondta el neki jó hogy mikor végig az évad alatt mondta , hogy mindenki áldozat nem szabad megölni őket…. ja csak az ellenfelek másképp gondolják. Theo meg az egyik legjobb karakter lett , már most jobban csinálja a dolgokat mint Peter . Ja és Stiles kezdi kinőni magát a sorozatból de nagyon.
Peter,Derek, Deaton, Argent papa jöhetnének mert a jelenlegi felállásban a csapat zéró teljesítményt nyújt. True Alfánk annyira erős hogy egy nő legyőzi…..
De am vélhetőleg ez volt a terv hogy Scott magára maradjon ,mert eddig Scott mindig a falkája miatt győzött egymaga szart sem ér.
Sivatagi farkas meg… minek kellett beleerőltetni ezt a családimészárlást……komolyan.

Kitti ez nem a Vámpírnaplók :)

vev - 2015. 08. 18. 10:34

Ó, az égre… ebből az lesz, hogy Theo ráveszi szépen Liamet, hogy ölje meg Scottot, és akkor lehet ő az alfa, hogy megharaphassa Haydent.

De jó lenne, ha most már kitalálnák, hogy akkor egy True Alpha erejét el lehet-e venni, vagy sem. Mert mintha ennek az évadnak az elején azt mondták volna, hogy nem. Viszont Peter pont azért akarta megölni Scottot, hogy megint ő lehessen a jani. Az meg addig oké, hogy Peter egy rohadék, de természetfeletti ügyek kapcsán nem hülye (bizonyította is párszor).

Chiplecsap - 2015. 08. 18. 11:36

Deaton említette hogy ha valahogy lehetséges ellopni egy True Alpha erejét akkor arra csak a saját Bétája lehet képes, ez ilyen kérdéses dolog mert a sazbályok kezdenek megváltozni.

Scott karakterét sajnos gyakran beáldozzák a történet érdekében, ezért lessz az hogy gyenge, vagy épp ostoba annak megfelőlen hogy épp mire van szükség. Semelyik másik karakterrel nem játszák ezt csak vele, igy nem csoda hogy Stiles kukiját szopogatja mindenki. :)

Az a baj ezzel a Teo szállal hogy sokkal jobban müködött volna ha ez az egész egy általunk is ismert karakter köré van építve , teszem azt Jackson vagy épp Issac .
Akkor adva lett volan az hogy a nézők is ismerík és a bandának is van tényleges multja vele. Így scott nem tünne annyira balhaerének, és nem forgatnán a szemünket hogy akkor most miért is bízik egy alig ismert valakiben a legjobb barátaival szemben. Egyáltalán miért is halgat rá és kéri a véleményét. Ez egy Issac Vagy Jacson-nal müködött volan és

akkor ugy 5-6 résznél be lehetett volna dobni hogy tényleg gonosz. Igy ebben a formában hogy jaj Teo egyszer haver volt, és most Scott bízik benne a tényleges barátaival szemben, ami szintén olyan hogy akkor most hirtelen miért is bizalmatlan velük szemben?! Valahogy bénának hanyagnak hat az egész.

Értem hogy most végül is mit akarnak elérni, hogy Scott körül minden szétesik, tulajdon képp elbukik, hogy aztán késöbb majd ebből feláljon valahogy, de ezt valahogy ugy kéne megoldani hogy a Fő karakter ne tünjön enyire balfasznak.

Hozzá teszem hogy én értem a karakterének az eszenciáját, az egész lényét az adja hogy nem adja magát át teljesen az állatna a Farkasnak, ez adja az emberségét hogy nem öl meg senkit. Kicsit fekete vs Fehér világnézete van, és igy statikusnak és bizony unalmasnak hat olykor olykor ezt aláírom.

Nem tudom mi lessz a vége, Theo terve nyilván az hogy Liam lessz az alpha és utána öt megölve Ő lessz az. Mert ha Liam el is veszi Scott erejét attól ő még nem lessz true alpha gondolom.
Ha igazi drámát akarnak akkor a csatában Scott öli meg Liama-et .

yeeeyha - 2015. 08. 18. 17:02

Baromira sajnálom, hogy eddig a sorozatban feltűnt vérfarkasok közül pont a drága főszereplőnk a legbénább. Tyler Posey is rossz (főleg ha egy drámai jelenetben kellene Dylan O’Brien mellé felnőnie), de Scott most olyan szinten szar, hogy arra nagyon szavaim sincsenek. És itt most nem csak arra gondolok, hogy ilyen könnyen elítélte magában Stilest, hanem belegondolva a teljes évados teljesítménye minden, csak nem illő egy true alpha-hoz.
Valaki nagyon gyorsan jöjjön vissza a távol maradók közül, mert ez a csapat így jelenleg nem éli túl a “szuper holdat”.

hummel - 2015. 08. 18. 17:41

„ez adja az emberségét, hogy nem öl meg senkit.”

Ez jócskán a készítőkön múlik. Elvétve kerül olyan helyzetbe mikor az életmentéshez ölnie kellene és akkor is valaki beavatkozik. Jennifer/Julia még nyugodtan megölhette volna a nemetonnál lévő szülőket, Scott leállt, Deucalion oldotta meg a helyzetet. A deadpool is pont jókor lett leállítva.

Chiplecsap - 2015. 08. 18. 17:48

“Ez jócskán a készítőkön múlik.”

Mint ahogy minden más karakter jelleme is a készítőkön múlik, szal ez igy most értelmetlen megjegyzés volt. :)

hummel - 2015. 08. 18. 18:13

Csupán a kiélezett szituációk iróniájára próbáltam felhívni a figyelmet, de lehet, hogy csak nekem szúrja a szememet.

dori - 2015. 08. 19. 13:32

Az utolsó rész kapcsán bennem felmerült valami. Szerintem Theo kavarása inkább arra megy ki, hogy Scott elveszítse a true alfaságot. Merthogy nem gyilkolás útján lett alfa, hanem azzal, hogy önként követni kezdték. És ilyen szempontból nagyon erős a falkája, hiszen csak 1 igazi bétája van, de több lény tartozik még hozzá (banshee, préri, róka, és ember is). Kira elment, mert a dokik könyve megváltoztatta a benne élő Kitsunét. Stilest gyakorlatilag Scott dobta ki, Theo miatt.. Vele nyilván Malia is kilép. Liam Scott ellen fordul, mert nem segít neki megmenteni Haydent. És ha Scott az ő erejükből lehetett alfa, akkor szerintem nélkülük el is veszíteti az erejét.

vev - 2015. 08. 19. 16:39

Azt mondták, hogy a saját erejéből emelkedett fel. Mondjuk az önmagába vetett hite ugyanígy meginoghat, ez pedig még akár azt is magával hozhatja, amit felvetettél.

liz - 2015. 08. 19. 17:27

Nagyrészt egyet értek Scott jelenlegi helyzetével kapcsolatban, viszont eszembe jutott valami Lydia történetéhez.

Nem lehet, hogy az évadbevezető amit láttunk, az már előbb megtörtént mint ahol tart az évad? Nem lehet, hogy amikor a Dread doktorok elvitték kísérletezni, akkor volt az Eichen házban?
Csak azért merült fel bennem, mert abban az 5 percben, előre mondja el, hogy mi fog történni a többiekkel, és pl az eset amikor Stiles felborult az autóval és véres lett az már meg is történt, de ő előre jósolta meg.

n5wrr7 - 2015. 08. 19. 18:57

Nekem úgy rémlik, hogy a jövőben játszódik az Eichenes rész, és Vallack emlékezteti, hogy mi is történt a barátaival. Tehát megtörtént dolgokra emlékezteti, nem pedig jövőbeli látomásokra. Ezekből több is megtörtént: Parrish lángol, Melissa felpofozza Stilinskit, Styles felborul, Kira meg akarja fojtani Scottot, stb. Talán csak a Scott+Liam harc és Malia nem volt még. De ahogy sejteni lehetett, a visszaemlékezésben azért durvábbnak tűntek ezek az emlékek. Élesben már nem voltak annyira rázósak: pl Kira megfojtja Scottot :D

Ennn - 2015. 08. 19. 20:37

Szerintem Scottal lehet csinalt valamit az a furi leny,(az elso reszben amikor el akarta venni az erejet) ezert is lehetnek aszmas rohamai.Vagy lehet a jozan eszet vette el…

LaCRossE - 2015. 08. 20. 00:24

Parrishról: akkor most ki fog derülni, hogy mi, vagy sem?

Egy helyen még azt is olvastam, hogy kaszás, ami a mostani részeket figyelmen kívül hagyva egy decens teória volt, de most már nem hinném.

LaCRossE - 2015. 08. 20. 00:28

Fenébe, rányomtam a küldés gombra. Szóval én most megint a főnixet látom a legesélyesebbnek, talán azért gyűjti össze a halott kísérleteket, hogy feltámassza őket később.

yeeeyha - 2015. 08. 20. 14:52

@LaCRossE: én most már nagyon örülnék, ha megtudnánk, mi Parrish, épp eléggé el van már húzva és most nagyon kapcsolódik a főszálhoz.

A kaszás teória nekem ezért bukta, mert lángol, amikor “átváltozik”, bár nem egy fekete köpenyes alakot várnék, de azért nem ezt. Túl feltűnő jelenség így (elég béna, hogy nem látta meg sose senki), meg a kaszás a lelkekre utazik, nem a testekre :D
Én egy darabig vmiféle Kharón-nak véltem az évad elején, de újfent visszatértem a főnix elmélethez, akárhányszor megváltozik a szeme, egyből ez ugrik be.
Mondjuk a készítőktől kitelik, hogy valami sose hallott lény lesz végül, vagy akár egy balrog (tűzdémon) :D

vev - 2015. 08. 23. 11:54

Mondok egy merészet, mi van, ha Paris a Holló? Az a mítosz ugye úgy szól, hogy nagyon régen, mikor teljes sötétség borította a földet, a Holló lopta el a Napot és általa került az égre. A Nap által még a nagy tűz is életszerű lenne és a testeket is ELLOPJA. Mondjuk úgyis ki fog derülni, hogy tévedek, de hát na, jólesik néha elgondolkodni hülye elméleteken. :D
Amúgy én is Főnixre gondoltam még, de nem világos, hogy ha egy lény önmaga születik újjá a tűzből, miért cipelne oda másokat?

Ayrons - 2015. 08. 23. 15:23

Efrit ?

Cardas - 2015. 08. 25. 00:29

vev, a korábbi részben épp megválaszolták a kérdésed, miszerint az ő feladata eltüntetni a természetfelettiek után hagyott nyomokat, nehogy a természetes világ előtt lelepleződjön a term.feletti létezése

LaCRossE - 2015. 08. 25. 10:32

Na hát szerintem Hellhoundra senki sem gondolt.

xina - 2015. 08. 25. 13:57

SZerintem Theo nem kiserlet eredmenye mert mutattak h h nezte vegig a novere halalat , kiderult, segit nekik , mert ok is segitenek neki, hogy mit es hogy mi fog kisulni belole , nem tudom, de kivancsi vagyok:3

pöttyösbögre - 2015. 08. 25. 14:27

Nem volt ez jó… Szokásokhoz híven megint rengeteg minden történt off screen, ismét túl sokat akartak egyetlen epizódba beletuszkolni, nem is állt össze koherens egésszé, és logikátlanságokkal is tele volt. Gyakorlatilag semmivel nem kerültünk közelebb a Doktorok motivációjához, ami még akkor is kellemetlen, ha ez a félévad felvezetés a következőhöz.
Scott továbbra is egy lúzer, és most éppen még nem is szerethető.
Theo tervét meg nem értem: Elmeséli, hogy neki a falka kell Scott nélkül, és a saját bétájának kell megölnie a True Alphát, majd aztán tőle elveszi a hatalmat. Hogy gondolta, hogy a többiek majd csatlakoznak hozzá, miután elmondja nekik a valós szándékait? Aztán gyors újratervezés után mégiscsak a zombi-kimérákból építi fel a falkáját?
Liam miként jutott be a könyvtárba, ha ott volt a mountain ash? Theo beengedte, de akkor megszakad a védvonal, hogy nem jött ki Scott?

Marcipáncica - 2015. 08. 25. 14:36

Lassan már szenvedés ezeket a részeket nézni.
Scott egy röhej, a bádogfejűek szintúgy. Hiába van az a pár normális szereplő (Stiles, Parrish, Lydia) hogyha az elvileg főszereplőnél kilóg a lóláb. A csapat harmada meg csak úgy egyszerűen lelép. Nagyon jó lenne ha összekapnák magukat az írók, mert ez a könnyen megvezethető asztmás true-alpha szenvelgés nagyon nem használ a sorozatnak szerintem.

Crystal - 2015. 08. 25. 16:02

Ez mi az isten volt? Össze-vissza történt minden, off-screen az események fele, Theo meg így mintha teleportált volna az egyes helyszínek között… Maliának semmi köze a csapathoz, bár lehet, hogy ő járt jobban. Scottról komolyan nem tudok mit mondani. Ott valami nagy gáz van, ha azért drukkolok a főszereplő újraélesztése közben, hogy maradjon halott.

Ha Stilinskit kinyírják, én is kaszálom a sorozatot.

mary - 2015. 08. 25. 16:24

Ez az évad fájdalom. Ha összevetem a 3.évaddal, ami zseniális volt, na meg Dylan O’brien színészi képességeit a “fantasztikus” főszereplőével…
Komolyan, miért kell még töketlenebb idiótát csinálni Scott-ból a narratív fordulat kedvéért? A kb. még a homokozóban megismert legjobb barátjának lazán hátat fordít? Arról nem is beszélve, hogy eddig kb. azért nem ölt meg senkit, mert elvégezték helyette a piszkos munkát.
Parish érdekes lett, gyakorlatilag se nem jó, se nem rossz, őt érdeklődve figyelem. Lydia, Stiles, Malia még érdekelnek, viszont ez a doktoros-Theo-s szál igazán kifuthatna valahova. Egyenlőre úgy tűnik, hogy ha nem 12 részes sztorikat írnak, azzal eléggé befürödnek.

vev - 2015. 08. 25. 16:50

Hát nekem már most fáj a következő félévad. Annyi logikátlan baromsággal zsúfolták tele a finálét, hogy ebből jól kijönni szinte lehetetlen.
Kérem vissza Petert és Christ, ez a minimum. Nem akarom még tíz részen át Theo ördögi terveit nézegetni. Scott meg egy töketlen marha, de hát ebben semmi újdonság nincs. (Mindig van lejebb, ez csoda.)
Állítom, hogy ezerszer előrébb járnánk, ha az előző évad végén Peternek sikerül megölnie Scottot. (Teszem ezt a kijelentést teljesen függetlenül attól, hogy amúgy Peter-fan lennék.) Le lenne a gond, nem kéne nézni, hogyan bambul a nyomorult.
Ha már lesz Bones&Sleepy Hollow crossover, ide is átruccanhatna nyugodtan Kai szelleme, hogy elaltassa vagy száz évre kedves főhősünket.
Elnézést a némileg indulatos véleményért, de hát ez már nagyon kikívánkozott belőlem. Röhej, hogy mostanra a sorozat legnagyobb negatívuma maga a főszereplő.

superpityu - 2015. 08. 25. 17:12

este megpróbálom megírni a finálékritikát, de egyelőre kevés pozitív dolgot tudnék kiemelni a finálé kapcsán.

Chiplecsap - 2015. 08. 25. 18:09

superpityu, akkor inkább várj vele 1-2 napot, esetleg csinálj egy darát, az egész évadból és utána véleményezz, mert egy fika áradatot most nem szívesen olvasnék, unalmas már :)

Lia - 2015. 08. 25. 18:30

egyetértek Chiplecsappal :)

LaCRossE - 2015. 08. 25. 18:37

Szerintem a doktorok célja egyértelműen az, hogy ezt a nagy vadászatot vagy mi a tökömet elindítsák… bár hogy miért, azt nem tudom.

n5wrr7 - 2015. 08. 25. 18:48

Túl sok mindent akartak belezsúfolni 1 részbe, összekapkodták! A fentiekkel egyetértek: Theo szinte röpködött a helyszínek között továbbá a mountain ashnek távol kellett volna tartani Liamet. A többivel nem kötekszem. Scott remélem ezután a feltámadás után tököt növeszt végre. A doktorokról még mindig nem tudunk sokat, de a rész végi cliffnek szánt izé (freskó a falon) talán lök azon a szálon is egyet. Hallelujah, végre lehullt a lepel Parrishről! Gondoltam, hogy nem főnix vagy efrit lesz, azokra biztosan sokan tippeltek és meglepőbbet akartak húzni. Szerintem a Hellhounddal sikerült. Nagyon bánt, hogy nem jutottunk el az Eichenbe! Feltételezhető, hogy Lydia az erdőből végül oda fog kilyukadni, de akkor is, az egy keretet adott volna a történetnek. És hol van Derek? Nem úgy volt, hogy ő is visszatér még?

superpityu - 2015. 08. 25. 19:59

alapvetően magával a szezonnal kevés gondom van, meghúzták az eddigi legjobb teen wolf részt az 5×06-tal, csak az utolsó rész megint loholás volt.

kabuki - 2015. 08. 25. 20:44

Nekem az eddigieket látva két lehetőség fogalmazódott meg a fejemben:
1) az íróknak össz 10-12 részre vonatkozóan van sztori a fejükben, ami nem lenne baj, csak nem kéne akkor kihúzni az évadot 20 vagy több részre és a fennmaradó időt baromságokkal/szükségtelen lassításokkal kitölteni.
2) az íróknak sincs még fogalmuk, merre viszik az egész történetet.

Én reménykedek, hogy az első verzió a helyes és lesz még értelem is ebben az évadban, de ez eddig harmatgyenge volt szerintem. Nettó érdemi történés a részek többségében kb. 5 perc, a többiben meg nézhetünk szinte random jelleggel egymásba fűzött jeleneteket. Komolyan mondom, hogy a harmadik lassítva, döngő léptekkel közeledő Doktorok-jelenettől kezdve apró, piros, viszkető kiütések jelentek meg rajtam mindahányszor (cc.25x) ez előfordult.
A karakterépítés (vagy inkább leépítés) szintén szörnyű, ahogy sokan írták. Scott eddig sem volt a szívem csücske, de ez már tényleg szánalmas, amit belőle csináltak. Egyfolytában halljuk, hogy így True Alpha, meg úgy, közben egy mezei véregér legyakná már szinte. Az, hogy az összes barátja, a falkája ellenében a nyilvánvalóan kétszínű Theoban bízik, meg a hülyeség Csimborasszója, teszem hozzá, ez is teljesen előzmény nélkül.
De ami a legzavaróbb, a rengeteg belengetett, de láthatóan mindenki által nagy ívben letojt nyom. Hoppá, rájövünk, hogy a Kimérák mind bőrátültetésen (vagy min) estek át, majd nem foglalkozunk vele. Rájövünk, hogy a Dread Doctor-ok a rosszfiúk, nosza, olvassuk el a könyvet, de ne is próbáljunk meg utánanézni, kik ezek. A mostani részben meg egy négy/két lábon rohanó monszter szétkapja a fél őrsöt, behajítja a gimi betontábláját a plafonon keresztül, de a jelek szerint ez annyira senkit nem ráz meg. (Biztos szünidő van, vagy valami.) Mondjuk ebben a részben ez csak az egyik baromság volt, a sok közül (ld. szereplők tűnnek fel előzmény nélkül helyeken).
Az egyetlen szál, ami valamennyire még érdekel, az Parrish és Lydia sztorivonala. De nagyon remélem, hogy legalább ezekhez sikerül normális motivációt kerekíteni, mert a jelek szerint másokhoz annyira nem.
A színészi játék ordító különbségeit már mások is megénekelték, arra nem vesztegetnék szót.

vev - 2015. 08. 25. 20:48

Szerintem Scott már rég veszett fejsze nyele. Épp ezt az infantilis balf***ságot tették a karaktere lényegévé az elmúlt időszakban.
Lassan hímezhetjük a “Scott McCall, a SZENT” feliratú pólokat.
Mondjuk már az javítana valamit a helyzeten, ha Tyler esetleg, véletlenül tudna színészkedni. (Hát állítsuk már egymás mellé őt meg Dylant mondjuk. Ég és föld!)
Nekem konkrétan vele van a legnagyobb bajom, mert már a puszta jelenléte is irritáló.

kabuki - 2015. 08. 25. 21:47

Nem vagyok meggyőződve Tyler színészi kvalitásairól, de azt azért hozzá kell tenni, hogy nem sokat segít a helyzeten az sem, hogy konkrétan egybitesre írják a figurát. Mármit, legyünk őszinték, Scott finoman szólva kicsit sötét. És itt nem arra gondolok, hogy morálisan csak fekete-fehérben tud gondolkodni, hanem egyszerű, mint egy faék. Mégis hogy lehet valakiből az überfasza vezető/hadvezér/falkavezér, ha még nyomokban se fineszes, egy mikrogrammnyi ravaszság, taktikai érzék sincs benne? Mert én jelenleg nem látom, az biztos. Ha Stiles lenne a fővérfarkas, na az Fun lenne ezerrel, mert neki van sütnivalója :) (Meg Dylan tényleg sokkal jobb színész, mint az egész bagázs együtt.)

Dav3883 - 2015. 08. 25. 22:14

Scottot tényleg elég durván leépítették, de ha a folytatásban az események hatására megkeményedik akkor nem bánom. Csak akkor tényleg legyen így. Theo nagyon idegesítő számomra, remélem nem a 20. részben fognak vele végezni.. A doktorokról még mindig nemtudunk többet, hogy most ők hogyan, meg miként..

Összevetve amúgy, nem volt rossz évad, voltak benne gyengébb részek sajnos, de kíváncsian várom a folytatást.

Ayrons - 2015. 08. 26. 07:56

Theo pedig a Gotból a Kisujj Utazási iroda szolgáltatását használta.
Örömmel látom , hogy nem csak én kívántam Scott halálát.

Marcipáncica - 2015. 08. 26. 09:17

Igazabol zavar még nagyon valami most a sztorin es a nyilvánvalóan csapnivaló főszereplőn kívül: most tudatosult bennem, hogy kigyomlaltak a sorozatból azt a par jo, idősebb színészt (Peter, Allison-apu stb) es kaptunk helyette egy marék tinirajongás tárgyát képezhető nyálas fiúcskát. Liam akit még valamennyire bírok, de a többi az mehetne a lecsóba…

Ayrons - 2015. 08. 26. 10:20

Am elvileg Theo valahogy beengedte Liamot és újra lezárta a helyet. Balfasz uraságot meg már rég mérgezte inhalátoron keresztűr farkasölővel és lehet miatt lett úgy mond újra beteg.

dori - 2015. 08. 26. 20:47

Fura, hogy ugyanazt a sorozatot nézzük és ennyire más véleményen vagyok a többséggel. :)
Szerintem a zseniális 3. évadot ez követi színvonalra. Igen, kicsit darkosabb a hangulat, de nekem pont ez tetszik. Végre nem a ‘jön egy új ellenség, aki legyőzhetetlennek tűnik, de Scott erőt vesz magán, ordít egyet vörös szemmel és mindenkit legyőz’ vonalon mozognak.
Elhagyták a tini románcokat, szétszedték a falkát és teljesen kilátástalan szituációt teremtettek. Szerintem fantasztikus.
Volt pár apró logikai bukta a záró részben persze, de annyi mindent akartak bezsúfolni, hogy biztosan ki kellett vágni pár snittet ami magyarázatot adna, -így tényleg olyan volt, mintha teleportálnának néha.
Bírom, hogy mindenki Theo és Scott színészi teljesítményén fanyalog. Pedig ha ennyi embernek ugyanaz jön át (utáljuk Theót, egy kis féreg :) és szánalmasnak tartjuk Scottot), akkor pontosan jól játsszák a szerepüket. Kevés sorozat van, ahol a néző ennyire azonosul a szereplőkkel, és ahol egy sötétebb évad ennyire beránt mindenkit hangulatilag.
Én nagyon várom a folytatást. Lydiáról már tudjuk, miét is került be az Eichen házba. Azt is megtudtuk, miért emeltek ki néhány Kimérát a korábbiakban- ők lettek az új falka. Kezd összeállni a kép, bár az igaz, hogy nagyon messziről indult ez az építkezés.

Claire8310 - 2015. 08. 26. 21:39

Na örömmel láttam, hogy a Kisujj Transz terjeszkedik, Theonak szüksége is volt rá, hogy hat helyszínen legyen egyszerre.

Nekem az volt csalódás főleg, hogy nem zárták le 10 rész után, mint a 3. évadban a két etap telejesen különállt. Azt vártam volna.
Valóban kapkodásvolt, és az évad végére esett is a színvonal, de az évad eleje nagyon tetszett. Összességében a 4-et veri. De hát még majd télen meglátjuk mi sűl ki belőle.

Marcipáncica - 2015. 08. 26. 21:58

Ha nem tökösítik be sürgősen Hős Alfánkat akkor nagy bajok lesznek itten. :)

vev - 2015. 08. 26. 22:30

úgylátszik képtelenek normálisan dolgozni, ha 12 résznél több áll a rendelkezésükre.
előre félek, mi lesz a következő tíz részben.
I. Theo, Beacon Hills királya? Udvari bohóc: Scott McCall.

pöttyösbögre - 2015. 08. 27. 00:44

Azért az nem igaz, hogy képtelenek normálisan dolgozni, ha több, mint 12 részük van. Én a 3Bt annyira nem szeretem, mint amennyire rajonganak érte, és a 3A-t sem utálom annyira, mint amennyi negatív felhangot kapott anno, de nem volt azért az a monstre évad rossz. A 4. évad borzalmas volt, pedig akkor is kevesebb részt készítettek.

vev - 2015. 08. 27. 10:54

De a 3A meg a 3B sztorija két külön dologról szólt. Olyan volt, mintha két évad lett volna. Most meg ugyanazt a sztorit húzzák 20 részen keresztül.

Rorki - 2015. 08. 27. 12:20

Általában a sorozatok egyre komolyabbá, darkosabbá, válnak, hiszen cseperednek fel közben a nézők is. Itt pont fordítva van. Tűnnek el a felnőtt szereplők (kíváncsi vagyok Styles papát mikor küldik el nyugdíjba, hogy Bacon Hillben csak tinik és gyerekek lakjanak, mint a Kukorica gyermekeiben.)
A dark-faktort pedig Scott hanyatló értelmi képességei és még annyi adja, hogy este játszódik a legtöbb jelenet. Ami eddig történt, az simán belefért volna 4 részbe is.

A Dokik folytonos bevonulása pedig kezd átcsapni a lassítások és a zene miatt egy steampunk rockbanda koncert belépőjébe.
Hiányzik az Argent család és Derek, de legfőképp Peter! Pedig milyen jól indult az évad…

vev - 2015. 08. 27. 12:43

Az a legfájóbb tényleg, hogy voltak benne nagyon jó részek, de az ilyen balf***szkodással az egészet elrontották. A felnőtt szereplők pedig tényleg egyre-másra hullanak ki. ÉS mindig… MINDIG a suliban van a banzáj. Kíváncsi vagyok, mikor költöznek be oda végleg a szereplők.

krisztián - 2016. 03. 06. 15:21

Helló mikor lesz 5 évad? szinkronosan?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz