login |

Graceland: kezdett a 3. évad – írta Riggins

2015. 07. 03. 17:55 - Írta: vendegblogger

4 hozzászólás | kategória: kritika,

Visszatért a White Collar készítőjének sötét hangulatú sorozata, mindössze 10 nap telt el a második évad fináléja óta a történetben. Mivel erősen átívelős bűnügyi sorozatról van szó, így rengeteg szálon futottak az események legutóbb, mind különböző bűnesetekhez kapcsolódva, s ezekből lényegében egyiket sem sikerült még végérvényesen megoldani a hőseinknek.

Ennek következtében az újoncok számára nem a legjobb bekapcsolódási pont a 3×01, de aki korábban már megszerette a Gracelandet-et, az valószínűleg ezzel a nyitánnyal is elégedett volt. A tovább mögött spoilerekkel folytatom.

Így, hogy Mike kórházban van, jóval kevesebb időt szánhattak rá, ami összességében jót tett a sorozatnak. Mindenki más szála érdekes volt, de mint láttuk, sokáig nem fogják őt jegelni, mivel az epizód végére már vissza is tért a házba. Ahhoz képest, hogy az évadzáróban a haláláról is lehetett találgatni, ez elég éles váltás.

Örömteli, hogy Sidet nem kapták el rögtön egy résszel a nagy mészárlás után. Az ügynökökhöz hasonlóan dörzsölt korrupt zsaru méltó ellenfélnek tűnik továbbra is, igaz most ő került szorult helyzetbe, amire eddig nem volt példa.

Továbbra is jelen van a mexikói kartell, annak ellenére, hogy a főnököt kivonták a forgalomból. Carlito látszólag gond nélkül beugrott az apja szerepébe, és ugyan teljesen alkalmatlan rá, hogy üzemeltesse tovább a családi bizniszt, biztosan igyekszik majd sikeres maradni. Vad tervekre van kilátás, amiket maximum Johnny túlhúzott románca miatt nem lehet majd lekapcsolni.

A fő gonosztevőnek tűnő örmény-maffia erősen debütált, Sarkissianék régimódi, amatőrségbe hajló módszerei újdonságnak számítanak a sorozatban, Briggs-nek nehéz dolga lesz a kiszámíthatatlan Arival párban. Nem hittem volna az első évadban elkezdett kazettás-sztori után, hogy még ezen a ponton is kísérteni fogja Briggs-t az a pár másodperc. Lehet, hogy ebből még ő se tud kimászni?

Akivel az írók továbbra is küszködnek, az Jakes, megint csak annyi szerepe volt összesen, hogy néha elmondja, hogy össze kéne pakolni.

A lányok közül Charlie még mindig terhes, ami jóval meglepőbb Mike életben maradásánál is, azok után, hogy milyen verést kapott. Paige pedig megszellőztette a távozást, amire viszont Sid elfogása előtt nem kerülhet sor. Az mindenképp pozitívum, hogy előre nem lehet megjósolni, hogy ez mennyire terelés.

Egyáltalán nem biztos, hogy mindenki végigéli ezt az évadot, vagy hogy Mike (esetleg Paige-dzsel?) visszatér Washingtonba, nincs előre lejátszva semmi, szóval látatlanban mondhatom, hogy izgalmas 12 rész elé nézünk.

Egy 7/10-et mindenképp megért ez a kezdés, a Gracelandről tudjuk, hogy egy erős szintet képes hozni, csak a váratlan kilengéseit kéne kiküszöbölni.

4 hozzászólás Ne habozz!

Éva - 2015. 07. 03. 20:30

Egészen kitűnő szerintem továbbra is a sorozat, bár sajnos valószínű, hogy ez az utolsó évad, amit megél az alacsony számok miatt :(
De komolyan, a karakterek mind nagyszerűek, még Jakes csekély szerepe is remek, bár tényleg kéne adni valami nagyobbat neki.
A színészi játék pedig továbbra is csillagos ötös, és tényleg semmilyen hibát nem vélek felfedezni a sorozatban, talán azt leszámítva, hogy 10 nap alatt mégis hogy növesztett ekkora hajat és szakállat Mike. De sebaj.

steelwolf - 2015. 07. 03. 21:21

kellemes nyári popcorn sorozat!

Matt9HUN - 2015. 07. 04. 08:18

Én személy szerint élvezem a sorozatot az eleje óta. Vendégblogger direkt nem beszélt a zárójelenetről? Engem az nagyon meglepett…

Julian Plenti - 2015. 07. 04. 16:32

“10 nap alatt mégis hogy növesztett ekkora hajat és szakállat Mike.” — hát ez az. ez nekem is nagyon feltűnő volt. de amúgy korrekt kezdés, remélem így is marad.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz