login |

Under The Dome – 3×03: We are what we do.

2015. 07. 06. 21:00 - Írta: winnie

13 hozzászólás | kategória: kritika,

Csak úgy szalad az idő, már három hete raboskodnak a Dóm alatt!

Nem akartam írni az Under The Dome új epizódjáról, gondoltam, elég neki a kibeszélő, de azért érdekelt az irány, ha már az évadnyitó egy kukkot nem beszélt a mostani szezon terveiről. (Plusz én nem ismerem annyira a sorozatot, mint human (ismerte), így esélyem sincs ironikusra fognom a történéseket, pedig elnézve a mostani részt, rengeteg alapanyag lenne benne karikírozásra.)

Csakis azért ez a poszt, mert meglepett ez a 3. évados sztori és komolyan érdekelne, hogy ez a kvázi mindent megkavaró, tiszta, de mégsem tiszta lappal indító megközelítés hogyan csapódott le a rajongókban nézőkben. Gondolok arra, hogy a főszereplők többsége kijutott a Dómból, elkezdte élni az életét, egy éven keresztül minden dómmentes volt – hogy utána kiderüljön, hogy szívatták őket és csak egy alternatív valóságot éltek meg.

Egy olyan valóságot, melynek minden emlékét és tapasztalatát megtartották, s mely totál megváltoztatta ezáltal őket. (És más által is, lett ugyanis egy dómsuttogónk, de ez mellékes.)

Az egész ötlet szintjén érdekesnek hangzik, bár lehet, hogy nézőként szentségelnék (nem tudom), és valahol ez a “rábeszélős” kavarás, meg a két új karakter ideája sem rossz, sőt, Big Jim és Damn It, Barbie! egymásra találása is rejt magában potenciált, de valahogy a megvalósítás, egyes bugyuta reakciók és párbeszédek engem is inkább mosolygásra késztetnek. Kezdve a tinisztori erőltetésétől a kutyázáson át egészen TűzgyújtóJunior-ig és KatnissNorrie-ig.

Egészségedre, Jimbo!

Azért a fináléra lehet, hogy visszanézek, hogy merre futtatták ki a sztorit, a 3×03 fő motívumában és az utolsó snittben volt valami Stephen King-es, csak nem ugrik be, hogy melyik regényben volt hasonló..

Ja, és az biztos, hogy a válaszadást komolyan gondolják, mert a mostani mitológiamorzsák átadását meg sem próbálták párbeszédbe csomagolni, nemes egyszerűséggel felmondatták az egyik új karakterrel. (Ja, tényleg, egy újabb jelentős halál is volt, bár ki tudja, hogy mennyire lesz végleges.)

13 hozzászólás Ne habozz!

Tipca - 2015. 07. 06. 22:46

Ez a gubózás, az átalakítás, de főleg az utolsó jelenet erősen a Rémkoppantókra hajazott. Főleg, hogy ott is a CSI-os csaj volt az “anyakirálynő”. Ez nem baj, sőt, kezd érdekes lenni.

Thomas - 2015. 07. 06. 22:52

A legjobb az egészben a kép Dean Norrisról :D Egy pillanat alatt visszajöttek az “élmények”:) Szóval akármit is találnak már ki, én ebbe nem vagyok hajlandó visszaszállni, végeztem ezzel a sorozattal:))

karit - 2015. 07. 07. 00:47

“hogyan csalódott le a nézőkben”

Gondolom, ez valami freudi elszólás volt. :)

Mert tényleg úgy csapódott le. Minden bugyuta jelenet bugyuta vége le van betonozva, és ha vért hugyozunk közben, akkor is eljutunk oda. Kihallgat, követ, kiles, ugat, megetet, nem ugat, kiás, követ, ellop, megnéz, hümmög.
Dobd el a gyufát! Eldobja. Leég. Bravó.

Ez így rém unalmas, nincs benne semmi szellemesség, semmi kreativitás. Teljesen bal agyféltelés. Sherlock biztos nem vállalná.

karit - 2015. 07. 07. 00:53

És az íráskészséget is rombolja: ‘bal agyféltekés’ akart lenni.

yaksi - 2015. 07. 07. 01:06

winnie!

A film utolsó jelenete valóban Stephen King-feeling, méghozzá a Rémkoppantók c. két részes film első részének végére emlékeztet.
Külön érdekes, hogy abban a filmben szintén Marg Helgenberger játszotta a központi figurát (Bobbi), mint ahogy most itt is ő a “titkok tudója”…

yaksi - 2015. 07. 07. 01:07

Tipca! Látom gyorsabb volták, ilyen, amikor előbb ír az ember, aztán olvas… :)

Ashe - 2015. 07. 07. 03:55

Párbeszédek kínosak, a történetvezetés bakugrásainak követéséhez meg logikai hülyeségek kellenek még mindig — szóval azért van, ami nem változott. :)

winnie - 2015. 07. 07. 04:56

köszi a rémkoppantókat, akkor jól éreztem.

Roxi - 2015. 07. 07. 07:37

Biztos a kutyában is van valami rejtélyes .Lehet Jim elhunyt feleségének szelleme költözött belé,vagy ilyesmi.

nfsu17 - 2015. 07. 07. 11:07

most néztem meg az előbb, de eskü nem tudom mi volt az utolsó jelenet…na ennyit a sorozatról.

noodles - 2015. 07. 07. 14:52

haha én is azon agyalok, hogy milyen utolsó jelenet? :D nem a Holdat bámulták? biztos lemaradtam valamiről, na majd este ránézek. szegény sorozat, borzasztó írógárdát kapott

Szula 25 - 2015. 07. 08. 06:42

Más nem is hiányzott a sorozatból mint ez a szerelmi háromszög és a vele járó majdani drámázások.

Babylon2012 - 2015. 07. 11. 15:59

Én azért kíváncsi vagyok mit hoznak ki a 3.évadból :) habár elég zavarosan indult jó volt dupla epizóddal kezdeni :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz