login |

The Brink: az HBO legnagyobb mellényúlása?

2015. 07. 07. 19:31 - Írta: winnie

20 hozzászólás | kategória: kritika,

Nyugi, a sorozat sikeres, nem lesz gond elvileg a folytatással, csak a kinti elitista kritikusok húzzák a szájukat, hogy vállalhatott be az HBO egy The Brink-szerű izét – ez nem illik ide. Például human-nek is bejött a III. világháború előestéjén játszódó komédia pilotja, a kevés komment is inkább a pozitív oldalra állt be, de akinek nem tetszett, annak jó eséllyel nagyon nem. És én, mint végképp nem elitista, sok kommerszért rajongó és még több elismert sorozatra fújó junkie, dettó azt mondom, hogy a The Brink nagyon gáz.

Pedig még a sok negatív kritika ellenére is bíztam a sorozatban és mindenképpen ajánlom bepróbálásra, mert ez a típusú nagyon idióta stílus szerintem sokaknak be fog jönni (nekem is be szokott), ráadásul története is van, mondhatni high concept komédiáról van szó. Ettől még belőlem nem tudott kicsiholni semmit, szóval, ha nyár és HBO, akkor részemről maradt a Ballers. Éljen a felületesség!

Bár mondjuk nálam hátránnyal indult a The Brink, hiszen ki tudja miért, komédiáknál kevésbé tolerálom az elválasztott történetszálas mesélést, ami az este kikerülő American Odyssey-írásomban pozitívumként csapódott le.

– What’s the ask?
– $200 million. That’s a lot of money, isn’t it?
– No, we can print as much of that shit as we want.

Egyrészt van egy amerikai politikai szálunk az elnökkel, tanácsadókkal és más vezető beosztású arcokkal, akik a fokozódó pakisztáni helyzetet akarják úgy kezelni, hogy ne legyen háború a vége – ez Tim Robbins sztorija. Másrészt ott van Pakisztánban Jack Black, aki víztisztításért felelős követségi munkatársként tökkelütöttkedik és lesz hirtelen kulcsfigura a puccsban. Harmadrészt pedig kapunk egy Pablo Schreiber-t, aki Közel-Keleten csapatja elit vadászpilótaként egy repülőgép-hordozón, miközben droggal kereskedik. (A sztorik, bár külön futnak, de telefonon vagy rádión át már összekapcsolódtak, s nyilván később még inkább.)

Jópofa alapfelállás, amiből kikerekedhetne egy apokaliptikus szatíra, de… valami teljesen más lesz belőle. A készítői szándék ugyanis az volt, hogy egy nagyon olcsó poénokra alapozó, idióta és hozzá nem értő karaktereket mozgató ritmustalan blődség kerüljön a képernyőre, ami láttán folyton az az érzésem, hogy mind a főszereplőket, mind a mellékalakokat rémisztő módon elpocsékolják.

Komolyan mondom, hogy csak annak örültem, hogy a Workaholics főnöknőjeként remeklő Maribeth Monroe a szexmániás és iszákos Robbins karakterének asszisztenseként itt bőven kap melót, a többiek estében viszont hiába jött be némelyik fárasztó, altesti, testnedves vagy ovis poén (az egymást fuckyou-zó két tisztségviselő például remekül működött), az összkép elszomorító volt.

Pedig még tét is van a sorozatban (naná, világháború, atomfenyegetés), de valahogy a külön futó, folyton váltogatott szálak miatt (az 1×03 kvázi három 8 perces miniepizód összefűzve) az egész nem nagyon jön át, ezért a 3. rész végén a csavar sem volt különösebben ütős.

Egy dolog, hogy ez a bazári, olcsó stílus nem illik az HBO-ra (nyilván volt oka annak, hogy berendelték, lehet, hogy nyitnak), de ettől még bejöhetett volna nekem a The Brink, viszont a végeredmény ritka átgondolatlannak hat, már-már véletlenszerűnek. és ez annyira lehúzta a szememben, mint HBO-s fél órás szériát még soha. Kár érte.

20 hozzászólás Ne habozz!

Archer - 2015. 07. 07. 19:41

Hát eddig szerintem a pilot volt a legjobb rész a háromból, azóta valahogy gyengébb az egész. De kitartok Jack Black mellett a Tenacious D miatt. :)

Shyllard - 2015. 07. 07. 20:09

Így a harmadik résznél rájöttem, hogy az egész Jack Black szál iszonyat nem kéne az egészbe és sokkal jobban működne (legalábbis számomra) az egész. Azért még kitartok, mert a két katona meg Tim Robbins minden percét öröm nézni.

szpojleres mókus - 2015. 07. 07. 20:10

Őszintén engem azzal fogott meg, hogy az egyik másodpercbe végtelenül komoly tud lenni (a pakisztáni elnök jelenete a kivégző osztag felé), utána hirtelen meg hatalmas nagy hülyeség van.

Dr. Agy - 2015. 07. 07. 20:14

Sokszor nem értek egyet a kritikáitokkal, de most szinte teljes mértékben.

Az alapsztori alapján még jó is lehetne, telerakták ismert színészekkel, sőt még a karakterek is lehetnének jók, de valahogy az egésznek hiányzik a dinamikája, másrészt valahogy sikerült szinte minden poént kiölni belőle. Az egyetlen, amin tudtam mosolyogni, az a Robbins karaktere és az elnök kegyeiért versengő másik faszi közti cicaharc. Ellenben tele van kimondottan gusztustalan “poénokkal”. Ennek a csúcsa nálam a pilótafülkében hányós téma volt, de a Carla Gugino karakterét sunázó csávó pélója is finoman szólva kibaszottul túl volt tolva.

CloudyMadness - 2015. 07. 07. 20:37

Nekem tetszik, főleg Tim Robbins miatt :)

crashland - 2015. 07. 07. 20:38

Hmm.

Lehet, hogy egyedul vagyok, de nekem tetszik. szerintem ez a sorozat direkt ugy lett csinalva, ahogy.

Ahogy kifigurazzak sajat magukat, teljesen bedrogozott pilotak kezeben az egesz, ahogy a drone hit-et eltusoljak, miutan megerkeznek, ahogy megjon a drogteszt eredmeny, hogy negativ, ahogy az elnok mellett van ket ellentetes ember, stb. stb.

ezzel egyutt szerintem a legtobb poen is rendben van, es konkretan a masodik reszen sok helyen szakadtam is.

Limepie - 2015. 07. 07. 20:43

mar pedig ez egy b…ott jo sori
ertem?
:)

winnie - 2015. 07. 07. 20:57

crashland: elkepzelesek szintjen nekem is bejon, meg varos is volt, de ahogy meg van csinalva…, nem tudom, valahogy nem all ossze.

tomex29 - 2015. 07. 07. 21:20

Nagyon nagy fájdalmam ez a sorozat,!! Tim Robins és Jack Black is óriási kedvenc!! És valahogy a plafonon volt az elvárás. És hát kb ha kétszer vmi kis nevetés féle előjött..

Samu - 2015. 07. 07. 21:39

Szerintem jó a cucc, mégha nem is folyamatosan nyerítve röhögős. A legnagyobb valószínűleg az benne, hogy mernek beszólni mindenkinek és mindenre (USA Elnök és vezérkar, Izrael, India stb.) gátlástalanul. Ahogy kb. a VEEP is a legélethűbb Washington-leképezés, itt is meglepő lenne mennyi minden van tényleg így a valóságban (elég a Schreiber interjút olvasni a drogozó vadászpilótákról :-)
Egyébként pont a repülős szál felesleges kicsit, nem a Jack Black-es.

sleepwalker77 - 2015. 07. 07. 21:51

Nekem is nagyon bejön. Tényleg nem végig az a hangosan röhögős, de mindhárom rész nagyon jó volt, remélem hasonlóan folytatják. :)

LoGi - 2015. 07. 07. 22:14

Szívesen nézem, kellemes szórakozás számomra. Nálam is Tim Robbins a kedvenc.

NPeete - 2015. 07. 07. 22:23

Hát én úgy őszintén Jack Blackkel többet nem is nagyon vártam poénok terén, de a harmadik részre már egész sokat nevettem rajta (mondjuk főleg a hajózós szálon, Pornstache jól hozza a szerepét) – színvonal nálam eddig tisztára úgy alakul, mint a Ballersnél

Balumedve - 2015. 07. 07. 22:27

Én a behányós jelenetig bizakodó voltam a sorozat minőségét illetően, de utána feladtam.

Flanker - 2015. 07. 08. 00:15

“egy repülőgép-anyahajón (vagy min),”
Anyahajó lassan 70 éve nincs, repülőgép-hordozó van, ahogy az angol név (carrier) is mutatja :)

winnie - 2015. 07. 08. 04:45

éreztem én, köszi.

Thrasher - 2015. 07. 08. 07:48

hát ez bizony az első (!) HBO-sorozat volt valaha, amit kaszálnom kellett

mogsta - 2015. 07. 08. 08:58

nem tökéletes de simán nézhető és még ki tudja mi sül ki belőle. maradok az évadra aztán majd meglátjuk…

Dave - 2015. 07. 08. 09:31

Nekem eddig hullámvölgy, de többnyire bejön. Jack Black ripacsságát simán feledteti Tim Robbins.

Thunder - 2015. 07. 09. 12:18

mivel semmilyen elvárásom nem volt, nincs csalódás sem – sőt, nekem nagyon bejön ez a tömény önirónia, jókat mosolygok – ami amcsi vígjátéknál nem sűrűn fordul elő velem… kár hogy csak 30 perc, nézném tovább.

Ja, és a 200 millió dolláros külön kiemelés a cikkben, mint negatív példa:) a filmben az önirónia egyik csúcsa. nézzétek meg alaposabban a fed mit is csinál ….

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz