login |

Big Time in Hollywood, FL: az 1. évad

2015. 07. 09. 17:33 - Írta: winnie

9 hozzászólás | kategória: kritika,

Tegnapelőtt írtam a The Brink-ről és a Comedy Central tavaszi sorozatát, a Big Time in Hollywood, FL-t talán ahhoz tudnám hasonlítani – legalábbis stílusában, hiszen a téma teljesen más. Azonban az átívelős (ergó: darára tökéletes, 10*20 perc), már-már sztoriközpontú megvalósítás, a papíron véresen komoly téma, valamint a hozzánemértés ábrázolása és a humor olykor elszállt stílusa némi rokonságba hozza a kettőt. (Aki szereti a CC sorozatait, annak természetesen a Workaholics jelenthet némi párhuzamot.)

A pilot számomra az idei év egyik legjobbja volt, eszméletlenül bejött. Nagyon elvetemült és gonosz epizódról volt szó, tipikusan unszimpatikus, rosszindulatú, szociopata és idióta karakterekkel, félreértésekkel, gyilkossággal és Ben Stiller-rel. És a folytatás is hasonlóra sikeredett, bár a magas szintet nem mindig sikerült tartani. Igaz, az is lehet, hogy csak az újdonság varázsa veszett oda, hiszen míg az 1×01 igazi pofánvágás volt, addig a folytatás csak a már megismert hangnemet vitte tovább.

You wanna give up the dream?
– The ‘dream’? In the last week, I’ve gotten a man killed, lied to the police, tried to flee the country, checked myself into rehab, was almost raped and then pumped full of lithium, broke into some random family’s house and tortured some dumb school teacher, was kidnapped and then had a gun shot into my mouth, which, by the way, was one chamber from killing me!
– It’s been a bad week!

Nem egyszerű leírni a sorozat “humorát”, de szerintem ez a két jelenet (egykettő) elég jól belövi. Az egyikben a szülők bejelentik, hogy két semmirekellő, amatőr filmes felnőtt fiuk mehet a házukból, amerre lát, a másikban pedig az egyik vázolja, hogy milyen élet vár rá a nagy világban, szülői támasz nélkül. Ehhez még hozzá kell venni azt is, hogy nagyon erőszakos a Bog Time, de nyilván eltúlzott módon

Persze mindez csak a kezdés, hiszen a srácok mindent megtesznek, hogy visszajussanak anyuékhoz, drogosnak állítják be magukat és más turpisságokat is kieszelnek, más kérdés, hogy ezekkel nem jutnak sokkal előrébb, sőt, inkább szopórollerre ülnek és egyre rondább és sötétebb ügyletekbe keverednek, melyek egyik kulcsfigurája Cuba Gooding Jr. – mármint a színész, aki itt sajátmagát alakítja. (Van egy másik híres színész is sajátmagaként, teljesen kész.)

– What, he just shot himself in the head and then kind of showered himself in bleach?
You know what? I don’t know, Jack! Because this is the first time I watched someone commit suicide… Then tried to cover it up to make it look like he committed suicide!

A szezon közepe felé egyébként némiképp csalódás volt, hogy csak nagyon mellékessé vált, hogy a két srác amatőr filmes, de nagy meglepetésemre az évad vége felé olyannyira előkerült a téma, hogy szinte végig az dominált, még egy “komoly” film forgatását is láthattuk – Cuba Gooding (és egy majom) főszereplésével, s mindezt kőkeményen integrálva a sztoriba.

A Big Time in Hollywood, FL afféle agyeldobós sorozat, tele zseniális megoldásokkal, de jellegénél fogva azért erősen hullámzik és nyilván sokaknak nem lesz fogyasztható. Akinek viszont igen, annak még akkor is kötelező marad, amikor több poénnal luftot rúgnak a készítők, köszönhetően annak, hogy tele van remek alakításokkal, amik átsegítik a neccesebb pontokon a sztorit.

– I can make this go away.
– Yes!
– Thank you so freakin’…
– Sit down!
– Okay, sorry.
– All right.
– If…
– Del sucks your dick.
– Del.

De tényleg, a két főszereplő, Alex Anfanger és Lenny Jacobson eszméletlen nagyot bohóckodik és pazarul érzik egymást, a Jon Bass által játszott szerencsétlen lábtörlő Del a sorozat legemlékezetesebb figurája (hasonló szerepet tölt be, mint az Eastbound & Down-ban Stevie), de mellettük még jó pár részben felbukkan Michael Madsen, a mindig vadállat Keith David vagy Paz Vega is.

Szóval nagy élmény volt a Big Time in Hollywood, FL, rengeteg megoldás és idézet marad még sokáig emlékezetes számomra belőle, de a túlságosan is hit or miss-stílus miatt reálisan 6,5/10 körülre lőném be, de egy toplistán az élmezőnyben szerepelne.

Az évad egyébként teljesen lezárt, de egyelőre sajnos nincs 2. évados berendelés, pedig az utolsó snitt sejteti az esetleges irányát.

ui: A sorozat hozadéka, hogy a toiletcam fogalma örökre bevésődött az agyamba, de nagyon remélem, hogy kibírom, hogy rákeressek a neten arra, hogy valóban létezik-e ilyesmi.

9 hozzászólás Ne habozz!

bvr - 2015. 07. 09. 18:23

Megnéztem a két rövid kis videót. Tulajdonképpen (tényleg!) irigylem azokat (van is ilyen ismerősöm) akik ebből 10×20 percet élvezni tudnak :))

winnie - 2015. 07. 09. 18:35

:))

de most komolyan, ahogy a semmibol elkezdi vadolni az apjat, hogy molesztalta kiskoraban, az…, annyira sokkoloan varatlan kamu, elvetemült poén.

BR - 2015. 07. 09. 19:14

Mennyire szerettem én az Így jártam anyátokkal-t, Agymenőket és a Modern családot nézni, főleg mikor kb egymás után mennek a Comedyn. Aztán idén belefutottam a Big Time in Hollywood, Man seeking woman és a Galavant újonc trióba, ráadásul elkezdtem darálni a Felhőtlen Philadelphiát. Hát mit ne mondjak, régi kedvenceim mentek a süllyesztőbe, új szintre emelkedett nálam a 20 perces kategória :)

kuktin - 2015. 07. 09. 21:18

engem is a molesztálos jelenettel vettek meg
szerintem jó hogy van Big Time in Hollywood ,mert elég laposak lettek többi sitcomok
(picit pontozhat volna feljebb winnie mert megérdemli és lehet többen is rákapnak)

Adäm - 2015. 07. 09. 22:49

Ahogy az évad közbeni postoknál írtam: zseniális!!! Nálam az év újonca :)

Riggins - 2015. 07. 10. 16:14

Imádtam végig! Nekem Delről inkább Butters ugrott be mint rokon lélek :D

Adäm - 2015. 10. 14. 13:35

Vége a sorozatnak :(
Lenny Jacobson megerősítette, hogy nem lesz 2. évad: https://twitter.com/Lennyjacobson/status/647598910429659136

zsuzsika - 2016. 01. 24. 17:47

Nekem nagyon tetszett. Végre találtam egy teljesen elmebeteg sorozatot, megdöbbentő jelenetekkel.Pont az ilyen sorikat szeretem. Delt egyszerűen imádtam. Szegény ahogyan kinézett, amiket megtett, olyan kis naív volt. :) Agyon röhögtem magamat azokon a részeken, amiket láttam (sajnos csak 5-öt sikerült megnéznem eddig). Nagyon sajnálom, hogy nem folytatják. :(

Malachi - 2016. 01. 27. 10:00

á, ez így ahogy volt tökéletes. nem tudom, lehetne-e még pakolni rá, vagy érdemes-e egyáltalán.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz