login |

Review with Forrest MacNeill – írta: 20legendd

2015. 07. 09. 14:46 - Írta: vendegblogger

4 hozzászólás | kategória: kritika,

Life… it’s literally all we have. But is it any good?

Bár a pilot pozitív visszhangot kapott itt, a Sorozatjunkie-n, időközben valahogy mégis elfelejtődött a tavalyi újonc felhozatal egyik legjobb képviselője, a Review a Comedy Central-ról. Úgy érzem, időszerű lenne ismét feleleveníteni Forrest MacNeil gyakran embert próbáló kalandjait, már csak azért is, mert egyre inkább nyakunkon a 2. évad.

A Review gyakorlatilag egy tévéműsor a sorozaton belül, amelyben egy kritikus elhatározott szándéka, hogy a nézői kérésekkel kapcsolatban gyűjt tapasztalatokat és kritizálja az adott élményt. Vagyis a kritikusunk, Forrest MacNeil nem olyan átlagos dolgokkal foglalkozik, mint ételek, könyvek vagy filmek, hanem magával a nagybetűs élettel.

Az eredeti koncepciót csak tovább borzolják a “nézői” kérések, amik sok esetben egyáltalán nem mondhatóak hétköznapinak, de természetesen Forrest akkor sem bújik ki a kötelessége alól, ha egyáltalán nincs ínyére a dolog. Legyen szó függőségről, rasszizmusról, vagy akár 15 palacsinta megevéséről, ő bátran beleveti magát bármibe.

A “beleveti magát” kifejezés pedig szó szerint értendő ez esetben. Az egyik legjobb dolog a sorozatban, hogy kritikusunk nem csak tisztes távolból anekdotázik az éppen aktuális témáról, hanem résztvevője azoknak és sokszor saját bőrén érzi meg ennek következményeit.

Forrest MacNeil egyébként egy átlagos kertvárosi polgár, nős, tisztességes családapa, jó szomszéd, és kellemetlennek érzi, ha nemet kell mondania valakinek. Andy Daly pedig kiválóan formálja meg ezt a karaktert, de annyira, hogy első ránézésre meg sem mondaná az ember, hogy nem saját magát játssza.

Így a sorozat egyik legérdekesebb komponense nem meglepő módon az lesz, hogy ez az ember miként tudja magára erőltetni a nézők abszurd kéréseit, ami remek alapot szolgáltat annak, hogy a Review ne “csak” fergeteges komédiaként tudjon funkcionálni, hanem esetenként drámaként is. Szinte elképzelhetetlen, hogy ne érezzünk együtt főhősünkkel a megpróbáltatásai során.

A sorozat epizódjai rendszerint 2-3 szkeccsből állnak, amik alapjába véve elkülönülnek egymástól. Ennek ellenére azonban közelről sem nevezhető egy tipikus szkeccs sorozatnak a Review, hiszen amit még az első pár rész alkalmával nem lehetett tudni, az az S1 végére bizonyossá vált, miszerint átívelő szálat is kapunk. Továbbá, az is színesíti a Review-t, hogy a szkeccs mellé nem egyszer beékelődnek munkahelyi, családi komédiák jellemzői is.

Ez pedig lehetőséget ad arra, hogy a sorozatot bárkinek lehessen ajánlani bepróbálás szintjén, de azok mindenképpen előnyben részesülnek, akik nem határolódnak el a kínos, sötétebb humortól. Akit viszont 3-4 epizód sem tudott megfogni, annak érzésem szerint felesleges tovább gyűrnie, hiszen jelentős változás nem fog bekövetkezni az évad vége felé sem, mint ahogy a minőség is egyenletesen magasnak mondható, sőt, részről részre egyre inkább kebelezi be a nézőt.

A jó hír, hogy akinek megtetszett, annak nem kell sokat várnia a folytatásra sem, ugyanis a 2. évad premierje július 30-án lesz látható a tengerentúlon. Ráadásul, egyáltalán nincs késő belevágni az első évadba, ami mindössze 9 darab 20 perces epizódot jelent, így akár egy nap alatt is könnyen ledarálható az egész.

Valószínűleg már egyértelműen kiderült, hogy részemről egészen biztos, hogy a nyár egyik legjobban várt visszatérője a Comedy Central sorozata, de a stílusos zárás megköveteli, hogy úgy fejezzem be ezt az írást, ahogy Forrest MacNeil is tenné. Szóval, Review 1. évad… ****1/2

4 hozzászólás Ne habozz!

Khaal - 2015. 07. 09. 16:16

Nem szívesen használom ezt a szót, de egyszerűen zseniális a sorozat. Van benne egy egészséges adag sötét, abszurd humor a’la Jon Benjamin Has A Van, vagy Nathan For You (azt hiszem elég sok az átfedés a készítők között).

lappa - 2015. 07. 09. 17:13

én sem szoktam nagy szavakat használni, de ez konkrétan az év vígjátéksorozata volt nálam.

naughtyl - 2015. 07. 09. 21:15

én lehet, hogy a kokain helyett, ennek adnék millió csillagot:D

az tényleg nagyon jó benne, hogy mennyire komoly tud lenni. ami legalább annyira a semmiből tud jönni, mint az abszurd kérések.

és én annyira megsajnáltam a végén, a felesége miatt.
de persze ez benne a vicces.

juhéé! Jöhet a kezdés:)

és köszi, hogy megemlékeztél róla. És leginkább, hogy emlékeztettél rá, hogy Jön.

winnie - 2015. 07. 09. 21:49

az idézet annyira zseniális

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz