login |

The McCarthys: vége az 1. évadnak. És a sorozatnak is.

2015. 07. 15. 18:24 - Írta: winnie

2 hozzászólás | kategória: 2014/15 finálék, kritika,

Mint a sicc! Persze ez nem újdonság, hiszen a CBS már februárban lekapta műsoráról idei többkamerás családi szitkomját, mely egy sportfanatikus boston-i családról szólt (papa, mama, gyerekek – utóbbiak szerencsére nem tinik, hanem 4 felnőtt). Azonban az elmúlt két szombaton végre adásba került a le nem adott 4 epizód is, így pontot lehet tenni a sorozat végére, aminek 15 rész adatott így meg.

A The McCarthys-nak már a pilot idején meglepett (kritika itt), hogy többkamerás mivolta ellenére nem irritált, képes voltam nézni, s a kezdeti 4/10-es értékelésem szép lassan feljebb lépdelt közepes szintre, aminek örültem, mert végre megint akadt nézős “klasszikus”, élő közönség előtt felvett komédiám. (Az országos újoncok közül ez meg a Cristela csatázott nálam ezért a címért.)

Egy-két nagyon jól sikerült rész mellett inkább csak mérsékelten volt szórakoztató a végeredmény, de túlzott negatívumokat sem találtam benne. A pilotkritikában utaltam arra, hogy mellékszereplőkkel lehetne feldobni a nagyon családi, sokszor egyszobás felállást (olykor kimozdultak a kocsmába vagy egy kosármeccsre), de nagy meglepetésemre nem volt ilyen. Oké, jópofa vendég akadt (Alyson Hannigan, Jane Kaczmarek, Brent Marin), de egyik sem kiemelkedő karakterként.

Oké, érkezett Jessica St. Clair visszatérőnek, mint az egyik testvér menyasszonya, de az ő jelenléte sem a figurája miatt volt vicces, hanem mert folyton verbális párbajokat vívott az anyósjelöltjével.

A The McCarthys olyannyira ensemble komédia lett, hogy a hat McCarthy között sem volt olyan karakter, aki  hivatkozási alap lehetett volna. A legtöbbjüket már a pilotban megfestették egy-két jellemvonással, és az egész szezon során arra karakterisztikájukra játszottak rá. Még szerencse, hogy a fiatalok mellett két veterán, Laurie Metcalf és Jack McGee kormányozta a hajót, és ütötte le gyakran a kissé repetitív poénokat.

Kellemes volt a ez a komédia, de sosem volt elöl a nézősök között. Mondjuk úgy, hogy elnézegettem, akadtak benne remek epizódok (így hirtelen az 1×06 és az 1×08 ugrik be – utóbbi a karácsonyi volt), amiket nagyon élveztem, s bár ha az utolsó 3-4 rész, közepesre hanyatló színvonalából indulok ki, akkor nem mondom, hogy megérte volna nálam az 1×22-t, de összességében egyáltalán nem bántam meg, hogy megint néztem egy többkamerás szitkomot.

Persze, ha a csont nélküli bukásból indulok ki és abból, hogy human lazán belőtte két rész alapján 2/10-re, akkor nem biztos, hogy sokan láttuk így.

Ha valakit érdekel a részek forgatási sorrendje, íme: 1 (=1×01) – 4 (=1×02) – 2 – 7 – 5 – 3 – 10 – 11 – 12 – 6 – 9 – 13 – 14 – 15.

Általában nem szokott számítani a többkamerásoknál, itt viszont elég bénán jött ki egymás után a 12-es és a 6-os rész (vagyis az 1×09 és 1×10). Egyrészt mivel az egyik karakter gyereket vár, az eltűnő has vicces volt. Másrészt pedig pont az 1×09-ben emlegetik egyetlen alkalommal, hogy Hall of Fame-es az egyik fiú, majd az 1×10-ben látható az, ahogy bekerült oda. Fura, hogy még ekkor is számított a CBS-nek, hogy más sorrendbe adja a részeket.

2 hozzászólás Ne habozz!

goodjohnwin - 2015. 07. 16. 10:56

Így visszanézve és látva a versenytársakat is, nálam a Your family or mine nyert a “butácska multikamerás” kategóriában. A McCarthysban a két “ikertesó” karaktere jött be nekem, az anyuka kicsit sok volt, az állítólag meleg srác és az apa pedig jellegtelen. (a lánytesó meg közhelyes)

hallak65 - 2015. 07. 17. 19:35

én megnéztem az első részt 3/10, majd kapott egy második esélyt egy random résszel 3/10. Pedig ritka h valamelyik sitcom nem jön be.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz