login |

BoJack Horseman: kezdett a 2. évad

2015. 07. 17. 21:30 - Írta: superpityu

7 hozzászólás | kategória: animáció, kritika,

Vagyis a Netflix egyik olyan sorozata a kettő közül, ami nem kapott Emmy-jelölést. Tudom, a jóságot nem elismerésekben mérik, de akkor is meglepő, hogy nem fért a legjobb animációsok közé, valamint még a főcímével sem került sehova. Bár lehet, hogy nehezen szoknak rá az újdonságokra a kritikusok, hiszen a tavalyi év másik nagy kedvenc animációsa, a Rick and Morty sem lett jelölt, szipp…

A BoJack Horseman tavaly jó szórakozás lett, megpróbált kicsit mélyebb lenni a többi hasonló sorozatnál, próbált olyan dolgokat megmutatni, amelyeket élőszereplős sorozatban nem biztos, hogy megkapnánk (itt nem a “mindenféle állatok emberként viselkednek” dologra gondolok).

Erre a 2. évad tanulva az első hibájából egyből belecsapott a történet közepébe, és le is bontotta a negyedik falat.

– You know I was beatiful before I got pregnant.
– I know.
– You ruined me BoJack.
– I know
– You better grow up something great to make up for all the damage you’ve done.
– I will.
– Okay. Enugh me being a great mom, I’m gonna go hide your father’s heart medication. Enjoy your dumb little TV show!

Aki kíváncsi rá, hogy milyen a sorozat, az elég, ha a 2×01 első jelenetét nézi meg. Nagybetűs zseniálitás, annyira benne van minden, ami miatt megkedveltük a sorozatot: egyből tisztázza, hogy milyen a főszereplő és azt is, hogy miért is olyan amilyen.

Túl nagy dolgok nem voltak a kezdésben, felvette az előző évad fonalát, BoJack megpróbál jobb ló lenni, mint eddig, plusz el kell játszania élete álomszerepét, ami elég sok kellemes pillanatot szülhet még később. Cserébe a többiek háttérbe lerültek, de Princess Carolyn még mindig a legjobb dolog az egészben, ahogy kapja ezeket a keserédes jeleneteket.

Nincs is nagyon mit írni erről a kezdésről, látszik, hogy idén is lesz főszál. Plusz Diane is kapott egy kis mellékágat, ami fontos lehet/lesz később, főleg ha így folytatja, mint a premierben. Pár részre még Lisa Kudrow is beugrik, nyilván mások is fogják őt követni, mármint a hangjukkal, de értitek.

Mehet a 8/10, gondolom, idén sem áll bele a földbe.

7 hozzászólás Ne habozz!

DarylD - 2015. 07. 17. 21:44

Kicsit féltem tőle, hogy nem tudják olyan szinten folytatni, amin abbahagyták, de zseniális volt a nyitány. Fél percenként röhögtet betegre, hogy aztán belém rúgjon egyet, hogy már én érezzem magam rosszul Bojack anyja miatt. Az meg, hogy nem kapott jelölést az inkább az Emmyt minősíti, mint a sorozatot, én ezen már nem is csodálkozok.

Lamantin - 2015. 07. 17. 22:32

aaaaannyira imádom ezt a sorozatot.

westhammer - 2015. 07. 18. 09:27

Nagyon tetszett az évadpremier, elég sötét és lehangoló helyenként. 10/10

m76 - 2015. 07. 18. 19:48

Akkor itt az ellenvélemény. Imádtam az első évad minden percét, iszonyatosan magasra tette a lécet. És az új évad pont azt rontotta el amit annyira jól csinált az első. Hogy az elszálltsága ellenére is mindvégig földhözragadt volt. Ez a premier úgy rántotta ki az egész alól a szőnyeget, hogy minden karakter repült a csillárra, aki eddig a földhözragadságot adta az is idióta lett. Márpedig már párszor írtam, hogy az ilyen sorozatok csak addig működnek amíg megvan az ellenpólus, amíg perspektívája van a dolognak. Ha azt elvesszük, akkor az egész összedől, és csak idióta béna poénok sora lesz az egész. Eddig Bojack a cinikussága ellenére is realista volt, most meg teljesen elszállt hippit csináltak belőle, és Diane is totál hülye lett, nem reagálja le a dolgokat úgy ahogy az elvárható lenne, hanem beáll az idióta vonatba mintha az lenne a legtermészetesebb dolog a világon, pedig annyira karakterellenes hogy az már nekem fáj. Konkrétan a “ne ess át a kábelen” jelenetre célzok. Meg Todd-al is mit csináltak, eddigi részekben nem csak díszlet volt, hanem volt lényege a karakterének, és a maga módján ő is egy fix pont volt, akinek kevés igénye van de azt reálisan oldja meg. Erre jött az évadnyitó autós jelenete, ahol burleszk poént csináltak belőle a fogmosással meg az ébresztő órával meg satöbbivel.

Talán 2x mosolyodtam el az egész részen. És remélem hogy ez csak a premier kisiklása és később visszajön az első rész hangulata és minősége. De erre a premierre nem tudok és nem is akarok 3/10-nél többet adni.

zekbreff - 2015. 07. 19. 13:38

Ma hajnalban fejeztem be a 12 részt, és most direkt nem kezdek bele valami másba, hagyok ennek egy kis időt annyira jó volt.
Utoljára a Dokik volt képes erre számomra, hogy ennyire erős a humor és a dráma terén egyaránt, és a Bojack mindezt úgy teszi, hogy egy animációs sorozat.
Szerintem lazán erősebb az idei évad a tavalyinál, minden karakternek adtak egy barominagy érzelmi hullámvasutat, az új karakterek is nagyon rendben voltak, nálam 10/10 (pedig nem szoktak szórni a pontokat, az biztos)

m76 - 2015. 07. 19. 21:11

A második rész határozottan jobb mint az első. Sokkal közelebb áll az első évad szintjéhez mint az 2×01-hez. 7/10.

m76 - 2015. 07. 22. 22:23

Nos, végére értem az évadnak. Sajnos továbbra is gyengébbnek érzem az első évadnál. De azért szerencsére nem annyira vész a helyzet mint az első rész után gondoltam.

Néhány helyen foltokban felfedezhető itt is az első évad zsenialitása. De egészen a 10. részig kellett várni, hogy tényleg felérjen arra a szintre. Szóval csak az utolsó 3 rész hozza azt amit vártam volna az egész évadtól. És tévedés ne essék az utolsó 3 rész sem az első évad legjobbjaival vetekszik, csak az első évad átlagát sikerült talán alulról megközelíteniük.

És a vendég hangokat sem tudták valahogy kihasználni.
Ha valaki nem akarja ellőni, hogy ki ugrott be néhány sorra ne olvassa tovább a bekezdést. Szóval az a bizonyos brit komikus ugrott be egy kisebb szerepre aki azon a díjátadon olyan nagy port kavart pár éve. De a jelenléte semmi pluszt nem adott, egy akárki random hang is ugyanúgy lehetett volna helyette akkor sem lett volna semmivel rosszabb a jelenet.

Persze összegezve még így is ajánlott néznivaló a 2. évad de az utolsó 3 résztől eltekintve drámában sokkal gyengébb, és azért neal mcbeal the navy seal mellett sem állhat fel hanky hippo, vagyis poénokban is gyengébb az évad. Az átívelés is szinte teljesen hiányzik a már emléített 3 részig, addig csak nagyon távolról kapcsolódnak egymáshoz az epizódok. Kb mint egy nyomozós sorozatnál. Pontozda szerint a finálé 9/10, az évad 7/10.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz